پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷بسم الله الرحمن الرحیم
🤲اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
امروز #جمعه ۲۹ تیر 1403 جلسه ذکر #توسل به اهل بیت علیهم السلام و #ملاقات_حضوری_با_آیت_الله_هادی_عباسی_خراسانی دامت برکاته حدود یک ساعت به غروب در حسینیه ایشان برقرار میباشد.
#جلسه_ذکر #جمعه #حضرت_آیت_الله_هادی_عباسی_خراسانی
@abbasi_khorasani
💠وقایع روز سیزدهم #محرم سال 61 ق؛💠
♻️ الف) ایراد خطبه ها در کوفه؛
✍ هنگام ورود کاروان اسرا به کوفه حضرت زینب(سلاماللهعلیها) و فاطمه صغری دختر امام حسین(علیهالسلام) و ام کلثوم دختر امام علی(علیهالسّلام) و امام سجاد(علیهالسلام) هر کدام با خطبه های پر هیمنه، دست به افشاگری علیه بنی امیه زدند.
✅مجموع این خطبه های آتشین که مشتمل بر بیان یک سلسله حقایق تاریخی است، لرزه بر اندام جنايتكاران بنى اميّه افكند و پايه هاى كاخ حكومت غاصبانه آنها را متزلزل ساخت و بذرهاى انقلاب را بر ضد اين حكومت جبار و جائر در قلوب مردم كوفه و شام پاشيد.(1)
♻️ ب) اسرا اهل بیت (علیهم السلام) در مجلس ابن زیاد؛
✍ پس از آنکه اسرا و سرهای مقدس را در کوفه گردانیدند، ابن زياد سرمست از غرور پيروزى و براى قدرت نمايى، در كاخ خود نشست و اجازه ورود همگانى داد. سپس دستور داد، سر امام حسين (علیهالسّلام) را آورده و در برابرش قرار دهند و آنگاه فرمان داد كه زنان حريم حسينى و كودكانش را وارد كنند. در اینجا ابن زیاد به سر مقدس آن حضرت جسارت نمود که با پاسخ کوبنده حضرت زینب(سلاماللهعلیها) و امام سجاد(علیهالسلام) مواجه شد(2)
1⃣ پاسخ کوبندۀ شیرزن کربلا حضرت زینب کبری (سلاماللهعلیها) به ابن زیاد:
🌺 حضرت زينب(سلاماللهعلیها) در مجلس ابن زياد در پاسخ به آن مرد سفّاك بى رحم و خطرناك، با يك دنيا شجاعت فرمود: «ما رَأَيْتُ إِلّا جَميلًا؛ جز خوبى (و شجاعت و عظمت) در كربلا نديدم». «هؤُلاءِ قَوْمٌ كَتَبَ اللَّهُ عَلَيْهِمُ الْقَتْلَ، فَبَرزُوا إلى مَضَاجِعِهِمْ ...؛ آنها گروهى بودند كه شهادت در سرنوشت شان رقم زده شده بود و به آرامگاه ابدى خود شتافتند و به زودى در دادگاه عدل الهى در برابر آنها ظاهر خواهى شد».(3)
عبيداللَّه بن زياد با شنيدن اين سخنان خشمگين شد و درماندگى خود را احساس كرد(4)
2⃣ جواب دندان شکن امام سجاد(علیهالسلام)به ابن زیاد:
🌷 امام سجّاد(سلاماللهعلیها) وقتى وارد مجلس ابن زياد شد، بين امام(علیهالسلام) و او گفتگوى شديدى رخ داد به طورى كه ابن زياد دستور داد گردن امام (علیهالسلام) را بزنند. زينب (سلاماللهعلیها) شجاعانه جلوى آنها را گرفت، بعد امام (علیهالسلام) خطاب به ابن زياد فرمود: آيا مرا به مرگ تهديد مى كنى؟«اما عَلِمْتَ أَنَّ القَتْلَ لَنا عادَةٌ وَكَرامَتنا مِنَ اللَّهِ الشَّهادةُ؛ آيا ندانسته اى كه كشته شدن يك كار عادى و معمولى براى ماست، و كرامت و افتخار ما از جانب خدا، شهادت است».(5)
👹ابن زياد كه پس از این گفت و گوها، كاملًا شكست خورده بود، دستور داد اهل بیت (علیهم السلام) را با غل و زنجیر وارد زندان کوفه کردند.(6)
----------------------------
پی نوشت:
(1) زهرا برترین بانوی جهان، ص142
(2) عاشورا ريشه ها، انگيزه ها، رويدادها، پيامدها، ص576
(3) همان، ص 577
(4) بحارالانوار؛ ج45، ص116
(5 و 6) گفتار معصومين(علیهم السلام) ؛ ج 2 ؛ ص176و 579
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 ترجمه خطبه حضرت #زینب (سلام الله علیها ) در کوفه:
🌺 ستایش از آنِ خداست و درود بر پدرم محمد و خاندان پاک و نیکوکارش.
اما بعد: ای مردم کوفه،ای مردمان حیله گر و خیانت کار! گریه میکنید؟ اشک چشمانتان خشک نشود و ناله هایتان آرام نگیرد. همانا که کار شما مانند آن زنی است که رشتۀ خود را پس از محکم یافتن، یکی یکی از هم میگسست، شما نیز سوگندهای خود را در میان خویش، وسیلۀ فریب و تقلب ساخته اید.
❓آیا در میان شما جز وقاحت و رسوایی، سینههای آکنده از کینه، دو رویی و تملق، همچون زبان پردازی کنیزکان و ذلت و حقارت در برابر دشمنان چیز دیگری نیز یافت میشود؟ یا همچون سبزههایی هستید که ریشه در فضولات حیوانی داشته یا همچون جنازۀ دفن شدهای که روی قبرش را با نقره تزیین نموده باشند؟ چه بد توشهای برای آخرت فرستاده اید؛ توشهای که همان خشم و سخط خدا است و در عذاب جاویدان خواهید بود. گریه میکنید؟ زار میزنید؟ آری به خدا سوگند که باید گریه کنید، پس بسیار بگریید و کمتر بخندید. چرا که دامان خود را به ننگ و عار جنایتی آلوده اید که ننگ و پلیدی آن را از دامان خود تا ابد نتوانید شست.
❓و چگونه میتوانید ننگ حاصل از کشتن فرزند رسول خدا(صلياللهعليهوآلهوسلم)، خاتم پیامبران، معدن رسالت، و سرور جوانان اهل بهشت را از دامان خود بزدایید؟ کسی که پناه مومنان شما، فریادرس در بلایای شما، مشعل فروزان استدلال شما بر حق و حقیقت و یاور شما در هنگام قحطی و خشکسالی بود. چه بار سنگین و بدی بر دوش خود نهادید، پس رحمت خدایی از شما دور و دورتر باد. که تلاشتان بیهوده، دستانتان بریده، معامله تان قرین زیان گردیده است، خود را به خشم خدا گرفتار نموده و بدین ترتیب خواری و درماندگی بر شما لازم آمده است.
🌷 وای بر شما ای مردم کوفه! آیا میدانید چه جگری از رسول خدا دریدهاید؟ چه زنان و دختران با عفت و وقاری را از خاندان او به کوچه و بازار کشاندهاید؟! چه خونی از آن حضرت بر زمین ریختهاید؟! و چه حرمتی از او شکستهاید؟! شما این جنایت فجیع را بیپرده و آشکار به انجام رسانید؛ جنایتی که سر آغاز جنایات دیگری در تاریخ گشته، سیاه، تاریک و جبران ناپذیر بوده، تمام سطح زمین و وسعت آسمان را پر کرده است.
❓ آیا از اینکه آسمان خون باریده تعجب میکنید؟ در حالی که عذاب آخرت در مقایسه با این امر، بسیار شدیدتر و خوار کنندهتر است و در آن روز کسی به یاری شما نخواهد آمد. پس مهلتهایی که خدای متعال به شما میدهد موجب خوشی شما نگردد، چرا که خدا در عذاب کردن بندگان خود شتاب نمیکند، چون ترسی از پایمال شدن خون و ازدست رفتن زمان انتقام ندارد و همانا که خدای شما همیشه در کمین است.
-------------------------------
📚 منبع:
۱. بحارالأنوار، ج ۴۵، ص ۱۰۸.
۲. اللهوف، سید بن طاووس، ص۱۴۶.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
❓ قبل از فرا رسیدن #مرگ چگونه خود را مهیا کنیم؟ (۱)
✍ در كتاب: «اثنی عشریة فی المواعظ العددیة» صفحه ۳۲۵ روایتی است که در آن برای تهذیب نفس و جمع کردن زاد و توشه یک برنامه ریزی خوب و منظمی وجود دارد و از همه مهمتر می توان با آن دستور العمل اعمال خود را در طول زندگی قبل از این که مرگ به سراغ ما آید آسیب شناسی کنیم. بنابراین هرگز از خداوند، مرگ را نخواهیم مگر این که چهل عمل را که در این روایت آمده است، انجام داده باشیم. از این رو یکی از حاجات مهم و دائمی ما این باشد که نَمیریم مگر پس از انجام آن چهل عمل.
🔹 شخصی خدمت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله رسید و عرض کرد: آیا اذن میدهید که تمنای مرگ کنم؟ حضرت فرمود: مرگ چیزی است که از آن چارهای نیست و سفری بسیار طولانی است، سزاوار است کسی که اراده مرگ دارد، ده هدیه آماده کند (و با خود ببرد).
🌷«جاءَ رَجُلٌ اِلی النَّبِیِ صَلّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ فِقالَ أتَاذَنُ لِی اَن اَتَمَنّی اَلمَوتَ، فَقالَ صَلّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ: الْمَوْتُ شَیْءٌ لَا بُدَّ مِنْهُ وَ سَفَرٌ طَوِیلٌ یَنْبَغِی لِمَنْ أَرَادَهُ أَنْ یَرْفَعَ عَشْرَ هَدَایَا: فَقالَ وَ ماهِیَ؟».
عرض کرد: آن ده هدیه چیست؟ حضرت فرمود:
۱- هدیهی عزرائیل
۲- و هدیهی قبر
۳- و هدیهی منکر و نکیر
۴- و هدیهی میزان
۵- و هدیهی پل صراط
۶- و هدیهی مالک خزینه دار جهنم
۷- و هدیهی رضوان خزینه دار بهشت
۸- و هدیهی پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله
۹- و هدیهی جبرائیل
۱۰- و هدیه خداوند تعالی.
قال: هَدیَةُ عِزْرائیل وَ هَدیَةُ الْقَبر وَ هَدیَةُ مُنْكَر وَ نَكِیر وَ هَدیَةُ الْمِیزان وَ هَدِیَةُ الْصِراط وَ هدیة مالك وهدیة رضوان وهدیة النبی وهدیة جبرئیل وهدیة الله تعالى.
📗اثنی عشریة فی المواعظ العددیة» صفحه ۳۲۵.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #حدیث روز 💠
💎 برادران دینی خود را با این دو خصلت آزمايش كنيد
🔻امام صادق علیهالسلام:
اخْتَبِرُوا إِخْوَانَكُمْ بِخَصْلَتَيْنِ فَإِنْ كَانَتَا فِيهِم
ْ وَ إِلاَّ فَاعْزُبْ ثُمَّ اُعْزُبْ ثُمَّ اُعْزُبْ
مُحَافَظَةٍ عَلَى اَلصَّلَوَاتِ فِي مَوَاقِيتِهَا
وَ اَلْبِرِّ بِالْإِخْوَانِ فِي اَلْعُسْرِ وَ اَلْيُسْرِ،
❇️ برادران خود را با دو خصلت آزمايش كنيد؛
اگر آن دو خصلت در آنها بود، خوب است و گرنه دور شويد، دور شويد، دور شويد:
مواظبت او بر نمازهايش در اوقات آن و
نيكى به برادران در سختى و گشايش.
📚 الکافی، ج ۲، ص ۶۷۲
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
هدایت شده از آیت الله هادی عباسی خراسانی
🌷بسم الله الرحمن الرحیم
🤲اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
امروز #جمعه ۲۹ تیر 1403 جلسه ذکر #توسل به اهل بیت علیهم السلام و #ملاقات_حضوری_با_آیت_الله_هادی_عباسی_خراسانی دامت برکاته حدود یک ساعت به غروب در حسینیه ایشان برقرار میباشد.
#جلسه_ذکر #جمعه #حضرت_آیت_الله_هادی_عباسی_خراسانی
@abbasi_khorasani
💠 #مقامات_معنوی_در_زیارت_عاشورا ا:
۱۰- #مقام_جهاد (حَرب)
🌷وَ حَرْبٌ لِمَنْ حَارَبَکُمْ،
و با هر کسی که با شما نبرد کند میجنگم.
✍ یکی از آموزههای پرمعنای زیارت عاشورا، عبارتی است که در آن دو مسئله مهم یعنی دشمنستیزی از یک سو و وحدت و همدلی بین اهل حق از سوی دیگر، منعکس شده است. این نکته مهم در فراز معروف «اِنّی سِلْمٌ لِمَنْ سالَمَکُمْ وَ حَرْبٌ لِمَنْ حارَبَکُمْ» آمده است. این آموزه، مطابق با آیه ۲۹ سوره مبارکه فتح است:
☀️ «وَالَّذینَ مَعَهُ أَشِدّاءُ عَلَى الکُفّارِ رُحَماءُ بَینَهُم» یعنی مؤمنان و پیروان پیامبر (صلياللهعليهوآلهوسلم) کسانی هستند که در مواجهه با کفار و اهل باطل با شدت برخورد میکنند. رفتارشان محکم و آهنین است. با این حال بین خودشان با مؤدت، محبت و انصاف رفتار می کنند (رحماء بینهم).
🔹بر پایه این آیه از قرآن کریم، ما تکالیفی داریم که با دشمنان خدا و اهل بیت علیهم السلام باید به شدت مبارزه کنیم، در مقابل آنان محکم بایستیم، امّا بین خودمان باید رحم داشته باشیم.
🔸این مقام، یعنی مقام دشمنی با دشمنان اهلبیت، برای مبارزه با موانع رشد بشر و یکی از ضروریات در مسیر سلوک الی الله است.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌹#عجب_ماجرایی_دارد_این_سر"😭? ?
از بدو تولد تا دهم محرم و عاشورا👇
🌸گاه بر روی سینه پیامبر صلیاللهعلیهوآله وسلم
🌸گاه بر روی سر رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم
🌸گاه در دامن سیده نساء عالمین سلام الله علیها
🌸گاه در بغل امیرالمؤمنین علیه السلام
🌸گاه در آغوش زینب کبری سلاماللهعلیها
و اما از #سوی_دیگر👇
🏴 گاه بر روی خاک کربلا
🏴 گاه در دست قاتل
🏴 گاه در دامن شمر
🏴 گاه به خون خضاب شده
🏴 گاه در خورجین اسب خولی
🏴 گاه در تنور منزل خولی
🏴 گاه پر از خاک و خاکستر
🏴 گاه بر سر نی و نیزه
🏴 گاه در حال قرآن خواندن
🏴 گاه آويزان بر درخت
🏴 گاه در کاخ کوفه
🏴 گاه زیر چوبدستی ابن زیاد
🏴 گاه در گردش شهر به شهر
🏴 گاه در دیر راهب
🏴 گاه در طشت طلا
🏴 گاه بر دروازه شام
🏴 گاه بر دیوار دمشق
🏴 گاه در مقابل یزید پلید
🏴 گاه زیر ضربات خیزران
🏴 گاه بر سفره شراب یزید
🏴 گاه زیر تابش خورشید
🏴 گاه در طبق اهدایی
🏴 گاه در کنج خرابه
🏴 گاه در بغل دختر سه ساله...
✅ اما #سرانجام_این_سر_مبارک چه شد❓
☑️ آیا در کربلا به پیکر ملحق شد❓
☑️ آیا کنار قبر امیرالمؤمنین علیه السلام ❓
☑️ آیا در دارالاماره دمشق ماند❓
☑️ آیا در باب الفرادیس دمشق❓
☑️ آیا به مدینه و بقیع منتقل شد❓
☑️ آیا خلفای فاطمی آن را به مصر منتقل کردند❓
☑️ یا به جای دیگری برده شد❓
🏴 یا احتمال وحشتناک دیگر و آن اینکه سر مبارک را مُثله کردند‼️
🌸البته که این وجود نوری و نورانی هرکجا هست تمام عالم را منور کرده است.......
منابع:
📙 بحارالانوار مجلسی؛
📙 خصائص الحسینیة شوشتری؛
📙 ویژگیهای امام حسین علیه السلام (از احمدسعیدی)
#امام_حسین
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani