💠 #حدیث روز 💠
🚩 نمایشگر حبوبغض نسبت به #سیدالشهدا (علیه السلام )
🔻امام جعفر صادق علیهالسلام:
عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ مَنْ أَرَادَ اللَّهُ بِهِ الْخَیْرَ قَذَفَ فِی قَلْبِهِ #حُبَّ_الْحُسَیْنِ علیه السلام وَ حُبَّ زِیَارَتِهِ وَ مَنْ أَرَادَ اللَّهُ بِهِ السُّوءَ قَذَفَ فِی قَلْبِهِ #بُغْضَ_الْحُسَیْنِ علیه السلام وَ بُغْضَ زِیَارَتِهِ
◼️ هرکسی که خداوند خیرش را بخواهد، حب امام حسین علیهالسلام و حب زیارتش را در قلب او میاندازد و
هر که را خداوند بدیش را بخواهد، بغض نسبت به امام حسین علیه السلام و بغض زیارت آن حضرت را در قلب او میاندازد.
📚 وسائل الشیعه/ج۱۴/ص۴۹۶
🌸کنگره جهانی اربعین❗️
✅ حج، کنگره جهانی اسلام
و زیارت اربعین، کنگره جهانی شیعه
✅ اهمیت این همایش بینالمللی، وقتی بیشتر نمایان میشود که بدانیم شیعه در گذشته خود، دورانی را گذرانده که شیعیان مظلوم، در نقاط مختلف جهان، پراکنده، در خفقان و زیر شکنجه بوده، اطلاعی از یکدیگر نداشتند❗️
👌بهترین راه برای اتصال این جمع پراکنده و مظلوم، تجمع سالانه شیعیان، در روز معین و مکان معین، به نام زیارت اربعین است که با راهنمایی و تأکید معصومین شکل گرفته است.
🌸و چه آثار و برکاتِ نهان و آشکار فراوانی در این تجمع سالانه نهفته است❗️
#اربعین
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🏴 #شهادت "محمد بن ابي بكر" از ياران امام علي(علیهالسلام) در مصر توسط معاويه (38 ق)
✍ محمد بن ابي بكر ابن ابي قَحافه، يكي از ياران وفادار امام علي(علیهالسلام) بود كه مادرش، اسماء دختر عُمِيس پس از ابوبكر با امام علي(علیهالسلام) ازدواج كرد. او از كودكي در دامان علي(علیهالسلام) تربيت شد و به شايستگي، مهر علي در دلش جاي گرفت. از اين رو، وي از حواريّون و اصحاب خاصِّ آن حضرت شد و مورد عنايت ويژه ي امام قرار داشت.
✅ او در جنگ جمل در ركاب اميرالمؤمنين (علیهالسّلام) بود كه از جانب امام به حكومت مصر انتخاب شد. امّا مردم مصر از دَرِ نيرنگ با او وارد شده و در اين هنگام، سپاه معاويه به فرماندهي عمروعاص بر مصر تاخت در حالي كه مردم مصر، عليه او شورش كردند. جنگ شديدي روي داد تا اين كه لشكر محمد بن ابي بكر رو به ضعف نهاد.
✅ سرانجام، محمد دستگير و به فجيع ترين وجهی به شهادت رسيد. او علاوه بر شجاعت و شهامتِ زايدالوصفي كه داشت، از علم و درايت و فهم و فراست و زهد و عبادتِ فوق العادهاي برخوردار بود.
🌷 اميرالمؤمنين علي(علیهالسلام)، چون خبر شهادت محمد بن ابي بكر را شنيد، سخت بيتابي نمود و چندين بار در خطبه هاي خويش، وي را مي ستود.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠سه عامل جلب #محبت
🌷امام جواد عليه السلام:
سه خصلت جلب محبّت مي كند:
1⃣ انصاف در معاشرت با مردم،
2⃣ همدردي در مشكلات آن ها،
3⃣ و بازگشت به قلبی سالم( از محبت دنیا)
🌹قالَ الإمام الجواد - عليه السلام - : ثَلاثُ خِصال تَجْتَلِبُ بِهِنَّ الْمَحَبَّةُ: الاْنْصافُ فِي الْمُعاشَرَةِ، وَ الْمُواساةُ فِي الشِّدِّةِ، وَ الاْنْطِواعُ وَ الرُّجُوعُ إلي قَلْب سَليم.
📚 كشف الغمّه، ج 2، ص 349.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #وظایف_مسوولان در قبال مردم
✍️ دولتمردان و مسئولان در قبال آحاد مردم وظایف و مسئولیتهای فراوانی دارند که به طور خلاصه شامل موارد زیر میشود:
1️⃣ ساده زیستی
از آنجا که مدیران جامعه در معرض دید مردم هستند، باید بیشتر مواظب خود و اطرافیان خود باشند، زیرا سادهزیستی و بیآلایشی آنان، باعث تسلی خاطر محرومان خواهد بود. امام علی (علیهالسّلام) میفرماید: خداوند بر پیشوایان دادگر، واجب کرده است که زندگی خود را با طبقه ضعیف تطبیق دهند تا رنج فقر، برای مستمندان، دشوار نیاید. (1)
2️⃣ خدمت رسانی
در منابع اسلامی، به حاکمان و دولت مردان سفارش شده است که خدمتگزار مردم باشند و خود را خادم ملت بدانند. کارگزاران موظفاند به طبقه محروم و مستضعف جامعه توجه خاص داشته باشند. امام علی (ع) در فرمان حکومتی خود میفرماید: «اللهَ اللهَ فِي الطَّبَقَةِ السُّفْلَى؛ (2) بر تو باد به توجه به طبقه آسیب دیده و ضعیف؛ آنان که راه چاره ندارند و از درویشان و نیازمندان و بینوایان هستند.
3️⃣ ارتباط مستقیم با مردم
مردمی بودن دولت مردان اقتضا میکند با آنان ارتباطی مستقیم داشته باشند تا مشکلاتشان را حس کنند. رسول خدا (صلياللهعليهوآلهوسلم) میان اصحابش چنان قرار میگرفت که گویی یکی از ایشان است تا جایی که وقتی فردی وارد مجلس میشد نمیدانست پیامبر (صلياللهعليهوآلهوسلم) کدام یک از آنهاست. (3) امام علی (علیهالسّلام) از مالک اشتر میخواهد خودش را از مردم پنهان نکند، زیرا دور بودن زمام داران از چشم مردم، موجب نوعی محدودیت و بیاطلاعی از امور است. (4)
4️⃣ همدردی با مردم
مسئولیت دولت مردان، در قبال مشکلات و دردهای آحاد جامعه، سنگین و طاقت فرساست.
✅ امام علی (علیهالسّلام) لحظهای آرام و قرار نداشت و هرگز خود را آسوده و بی مسئولیت نمیدانست. احساس مسئولیت آن حضرت در اداره امور، تنها در حد ابراز احساسات و عواطف نبود بلکه بیدرنگ اقدام میکرد و جلو ظلم و ستم را میگرفت و به جبران مافات میپرداخت.
(1) نهج البلاغه، خطبه ۲۰۰
(2) نهج البلاغه، نامه ۵۳
(3) المحجة البیضاء، ج ۴، ص ۱۵۲
(4) نهج البلاغه، نامه ۵۳
(5) نهج البلاغه، خطبه ۲۷
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #حدیث روز 💠
🚩 #حسرت_زیارت
🔻امام جعفر صادق علیهالسلام:
عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع مَا مِنْ أَحَدٍ یَوْمَ الْقِیَامَةِ إِلَّا وَ هُوَ یَتَمَنَّى أَنَّهُ زَارَ الْحُسَیْنَ بْنَ عَلِیٍّ علیهماالسلام لَمَّا یَرَى لِمَا یُصْنَعُ بِزُوَّارِ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ مِنْ کَرَامَتِهِمْ عَلَى اللَّهِ
◼️ هیچ کس نیست در روز قیامت مگر اینکه آرزو میکند، ای کاش امام حسین علیهالسلام را #زیارت کرده بودم، آن هنگامی که میبیند که با زوار امام حسین علیهالسلام چه میکنند، چقدر نزد خداوند مورد کرامت واقع میشوند.
📚 وسائل الشیعه/ ج۱۴/ص۴۲۴
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌺روز بزرگداشت دانشمند شهير "علامه محمدباقر #مجلسي" صاحب كتاب عظيم "بحارالانوار"
✍ علامه محمدباقر مجلسي فرزند علامه محمد تقی مجلسی در سال 1037 ق در اصفهان به دنيا آمد. او درس و بحث را از چهار سالگي نزد پدر آغاز كرد و نبوغ سرشار او به حدي بود كه در چهارده سالگي از فيلسوف و دانشمند بزرگ اسلام، ملا صدراي شيرازي، اجازه روايت گرفت.
✅ وی سپس در حضور استاداني چون؛ علامه شوشتري، ميرزاي جزايري، ملا محسن فيض كاشاني، ملا صالح مازندراني و شيخ حرّ عاملي زانوي ادب زد و به مقامات عالي علمي رسيد. سپس به تدريس روي آورد و شاگردان بي شماري از مكتبش استفاده كردند.
✅ او در اين حال با خود چنين انديشيد كه بايد گوهرهاي گران بهاي اهل بيت را در قالبي زيبا به نام بحارالانوار بگنجاند تا تمام علاقه مندان بتوانند به سوي قبله دلها يعني كلام اهل بيت هدايت شوند. از اين روي دست به نگارش اين دايرةالمعارف بزرگ تشيع نمود.
✅ كتاب عظيم "بحارالانوار" حاوي احاديث ارزشمند اهل بيت(علیهم السلام) در يكصد و ده جلد بزرگترين و ماندگارترين اثر اين محدث كبير شيعه به شمار مي رود. حقُّ اليقين، عين الحياة، مشكوةُ الانوار به فارسي و شرح اربعين، مِراةُ العُقول و رسالةٌ في الاوزان به عربي از ديگر آثار اين علامه سترگ مي باشند.
✅ سرانجام علامه محمدباقر مجلسي اين رادمرد علم و عمل در 27 رمضان سال 1111 ق در 74 سالگي درگذشت و در جوار پدر علامهاش در كنار مسجد جامع اصفهان، مدفون شد.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم:
🌷 وَالَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ مَا أُعْطِيَ مُؤْمِنٌ قَطُّ خَيْرَ الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ إِلَّا بِحُسْنِ ظَنِّهِ بِاللَّهِ وَرَجَائِهِ لَهُ وَ حُسْنِ خُلُقِهِ وَ الْكَفِّ عَنِ اغْتِيَابِ الْمُؤْمِنِينَ.
قسم به كسی كه جز او خدايی نيست خير دنيا و آخرت به مؤمنی عطا نشد مگر بواسطه چهار چيز:
1⃣ حسن ظن نسبت به خدا.
2⃣ اميدوار بودن به رحمت او.
3⃣ خوش اخلاقی.
4⃣ اجتناب از غيبت مؤمنين.
📚وسائل الشیعه، ج 15، ص230
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #عظمت_سیدالشهدا علیه السلام
✍ در روایت داریم قبل از ولادت امام حسین(علیهالسلام)، زهرای مرضیه گاهی اوقات دچار پریشانی میشدند. رسول اکرم(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) وارد میشدند و میدیدند حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) گریان هستند و وقتی سبب را سوال میکردند؛ میفرمودند: این فرزندی که در رحم دارم گاهی با من حرف میزند و چیزهای میگوید. گاهی اوقات میگوید:
🌹 انا الغریب و انا العتشان. به هر حال این امر موجب ناراحتی مادر میشود. لذا وقتی پیامبر(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) میخواهد حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) را تسلی بدهند یکی از بشارتهایی که به حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) دادند همین بود که «و الائمة من ولدة» که امامان پس از حسین بن علی(علیهالسلام) همه از نسل حسین تو هستند و مهدی ما از نسل حسین توست که یک روز خواهد آمد و انتقام همه ظلمها و ستمها را خواهد گرفت.(۱)
✅ روایات بسیار مفصلی در باب زیارت امام حسین(علیهالسلام) وجود دارد. این تاکیدات بخاطر عظمت سیدالشهداست که دائما بشریت و خصوصا محبین و شیعیان، راه ایشان را فراموش نکنند. این همه تاکید و تحریک قطعا همین است که هیچ وقت دچار فراموشی نشود.
📚 (۱) بحارالانوار، ج ۴۳، ص ۲۴۸.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #حدیث روز 💠
🚩 اگر مردم میدانستند ...
🔻امام صادق علیه السلام:
لَوْ یَعْلَمُونَ مَا فِی زِیَارَتِهِ مِنَ الْخَیْرِ وَ یَعْلَمُ ذَلِکَ النَّاسُ لَاقْتَتَلُوا عَلَى زِیَارَتِهِ بِالسُّیُوفِ وَ لَبَاعُوا أَمْوَالَهُمْ فِی إِتْیَانِه ...
❇️ اگر مردم میدانستند چه خیری در #زیارت_اباعبدالله (علیهالسلام) است برای زیارت رفتن با هم جنگ میکردند و همۀ اموالشان را برای زیارت خرج میکردند.
📚 کامل الزيارات (باب الثالث عشر)، ج ۱، ص ۸۶
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani