هدایت شده از ابوقاسم
📌ویژگی های رئیس+ جمهور
حقیقتا ما در انتخابات بدنبال این هستیم که شخصی رئیس جمهور شود که آینده ایران را بشناسد و بر اساس فهم عمیق و درک راهبردی ریل گذاری کند.
رئیس جمهور باید فهم سیاسی و اقتصادی و فرهنگی داشته باشد، به عبارت دیگر رئیس جمهور باید به بلوغ تحلیلی خوبی از مردم و ایران و ظرفیت ها و فرصت ها و چالش ها و پیش بینی ها رسیده باشد،نه اینکه تازه بخواهد به این ها برسد.
روند تحولات منطقه ای و جهانی به ما می گوید پیشرفت و توسعه دنیا در مقوله های اساسی از جمله اقتصاد و انرژی و تکنولوژی و هوشمند سازی زندگی و سایر مسائل به شتاب بی سابقه ای رسیده است.
فرصت آزمون و خطا دیگر وجود ندارد و ما نمی توانیم مثل دهه های قبل سهل انگاری کنیم و نسبت به فرصت ها بی تفاوت باشیم.
ریشه این سهل انگاری ها بحران فهم استراتژیک از ایران و جغرافیای آن و پیش بینی اولویت های راهبردی برای ایران بود که برخی برنامه های معمولی ۲۵ سال گذشته را به چالش های اساسی امروز تبدیل کرده است و ایران را در سطح حل مشکلات ابتدایی نگه داشته است.
وضعیتی که ما در حوزه اقتصادی و فرهنگی و عدالت اجتماعی در آن قرار داریم با دیدگاه های آرمان گرایانه و تمدنی بسیار فاصله دارد و این فاصله باید کم شود تا بتوانیم به آینده قابل دفاعی در منطقه و جهان دست پیدا کنیم.
تبدیل دستاوردهای امنیتی و سیاسی در خاورمیانه به حوزه منافع از دیگر مسائلی است که همچنان در کش و قوس آن مانده ایم و نتوانستیم اقتدارگرایی نظامی را به مولفه اقتصادی و تجاری تبدیل کنیم.
رئیس جمهور باید فرهنگ عمومی نخبگان و رجال سیاسی را به اندیشه صحیحی از مقوله قدرت و تحول ذهنی هدایت کند و مجموعه برنامه ریزی ها و مسائل کشور را بر اساس اولویت تولید قدرت در منطقه و جهان متمرکز کند موضوعی که رجال سیاسی ما از فقدان آن رنج می برند.
پیشرفت سلیقه ای و توسعه غیر کارشناسی و تصمیم گیری های جزیره ای بدون نقشه منسجم و یکپارچه بمثابه گونی سوراخی است که بدنبال پر کردن آن هستیم و این موضوع ریشه در مجموعه فکری جامعه سیاسی کشور دارد.
این را باید قبول کنیم که رئیس جمهور عمل گرا و آرمان گرا اگر ذهنیت استراتژیک نداشته باشد و تحلیل شناختی از مسائل نداشته باشد دقیقا نمی تواند عرصه را به سمت حل مشکلات هدایت کند و اساسا نقطه شروع را نمی تواند تشخیص دهد و به بحران در تشخیص می رسد و بر اساس مشاوره ها و نگاه های اندیشکده ای تصمیم گیری می کند.
نمی گویم رئیس جمهور باید در همه چیز تخصص داشته باشد اما برای عرصه مدیریتی و راهبردی باید حرف برای گفتن داشته باشد.
رئیس جمهور واقع گرا با توان ذهنی استراتژیک در کنار روحیه جهادی و اخلاص که بایسته های او باید باشد می تواند جمهوری اسلامی ایران را به آرمان ها و ارزش های تمدنی خود برساند
تمدن سازی اسلامی یک تحول فکری و ذهنی است که در یک فرایند تحلیل جمعی و نخبگانی و اجتماعی در جامعه شکل می گیرد و ریشه می دواند ،ادبیات عمومی جامعه فعلا در مرحله حل مشکل است و با ادبیات تمدنی فاصله واقعی دارد.
ما هنوز نتوانستیم مشکلات ابتدایی اقتصادی و فرهنگی را حل کنیم و از مرحله حل مشکل عبور کنیم داریم به تمدن اشاره می کنیم.
ابوقاسم
هدایت شده از ابوقاسم
قبلا عرض کردم اگر بخواهیم تحولات دریای چین جنوبی را بر اساس منافع راهبردی چین تحلیل کنیم باید بگویم حمله چین به تایوان از نان شب هم واجب تر است و این اتفاق خواهد افتاد.
فروپاشی ناتوی ایندوپاسفیک با خفه کردن تهدید تایوان تا حدودی محقق خواهد شد
تایوان، مرکزی ترین تهدید ژئوپولتیکی برای چین در دریای چین جنوبی است که پکن را نسبت به نقشه های دریایی آمریکا و متحدان(ژاپن،کره جنوبی، فیلیپین،استرالیا تا برسه به تنگه مالاکا و هند) در ایندوپاسفیک آسیب پذیر کرده است.
چین به عنوان رقیب اقتصادی آمریکا بخوبی می داند که برای استمرار رشد اقتصادی خود باید فکری بحال خفگی دریایی کند آن هم بعنوان کشوری که اقتصاد دریا پایه دارد و حجم قابل توجهی از مبادلات تجاری خود را باید از طریق تنگه مالاکا عبور دهد.
این یعنی چین باید جدای از جاده ابریشم و بازگشت به مرزهای غربی خود در اوراسیا به یک قدرت دریایی تبدیل شود و فکری بحال نقطه ضعف خود در دریا کند.
بیش از آنکه ما از جاده ابریشم خوانش توسعه طلبی چین را داشته باشیم از آن به عنوان فرار از خفگی خطوط دریایی و تنوع سازی مسیرهای ترانزیتی با دنیا و اروپا تعبیر میکنیم.
البته مقوله انرژی جنوب خلیج فارس و وابستگی چین به آن مهم ترین متغیر برای ضرورت توجه به دریا برای چین است که در بلند مدت گریبان گیر آن ها خواهد شد
ابوقاسم
🚨🚨اخبار دقیق انتخابات در بزرگ ترین کانال خبری ایتا👇
https://eitaa.com/joinchat/2796093485C948123bb80
هدایت شده از ابوقاسم
همان طور که عرض کردم ۷ اکتبر آمریکا را مصمم کرد که مستقیما با محور مقاومت مقابله کند و حماس را برای همیشه مهار کند.
مهار حماس بدون حمله رفح ناقص است
آن ها وارد یک جنگ مستقیم شدند و این تصمیم را عملیاتی کردند و طبیعتا میخواهند با دستاورد محسوسی از معرکه خارج شوند.
دستاورد هایی که منتج به تشکیل دولت فلسطینی، عادی سازی روابط اسرائیل و عربستان و پیمان نامه دفاعی با عربستان شود.
استراتژی حمله به رفح زمانی گرفته شد که ارتش آمریکا به ساخت بندر موقت در سواحل غزه برای کریدور قبرس_غزه مشغول شد
بنابراین بر اساس تغییراتی که در مسیرهای ترانزیتی و کمک های بشردوستانه غزه شکل گرفته است مشخص شد حمله به رفح قطعا انجام میشود و آمریکایی ها در پوشش کریدور بشردوستانه قبرس_غزه بسترهای لازم برای اقدامات کنونی نتانیاهو در رفح را فراهم کردند
تسلط اسرائیل بر فلادلفیا و گذرگاه رفح اگر محقق شود طبیعتا مهم ترین دستاورد استراتژیک صهیونیست ها برای محدود سازی ارتباطات حماس در ما بعد از جنگ خواهد بود ،البته اینکه صهیونیست ها به دیواره های مرزی مصری ها برسند برای قاهره نباید پذیرفته شود و این مساله یک تهدید دائمی برای تمامیت ارضی مصر در بلند مدت خواهد بود.موضوعی که یقینا در دیپلماسی اطلاعاتی سازمان های اطلاعاتی آمریکا مصر و اسرائیل مورد بحث قرار گرفته است.
آمریکایی ها برای پیشگیری از تهدید هایی که منافع راهبردی آن ها را در معادلات آینده اقیانوس هند و مقابله با نفوذ موثر چینی ها در کشورهای حوزه اقیانوس هند به حضور پایدار خود در خاورمیانه به عنوان تکیه گاه دائمی نزدیک به مکران و خلیج فارس نیاز اساسی دارند
طبیعتا مکران یکی از متغیرهای سرنوشت ساز بازیگران موثری مثل چین ،آمریکا هند،ایران و پاکستان خواهد بود که بی تاثیر از تنش ها در خاورمیانه نیست و توجه قدرتهای نظیر چین و روسیه به تحولات خاورمیانه و ورود نظامی آمریکا و غرب در حمایت از اسرائیل برای آرایش رقابتی آینده در مکران و اقیانوس هند ارزیابی می شود
ابوقاسم
این راهم بگویم که عرصه کلی تحولات خاورمیانه در کنار جنگ اوکراین و روسیه و تنش ها در دریای چین جنوبی به ما می گوید آمریکا نمی تواند از ابرقدرتی خود برای حل و فصل چالش ها استفاده کند.
ادبیات ما درباره شکست یا عدم شکست نظامی آمریکا در پرونده های مذکور نیست،اینجا افول هژمونی آمریکا یا همان تک قطبی گری آن ها در مدیریت جهانی مد نظر است
اما گاهی نیمه بازیگران منطقه ای برای دور ماندن از پیچیدگی های آینده نقش ابرقدرت را می گیرند،فقط برای اینکه اسیر رقیب منطقه ای خود نشوند اسارت با آمریکا را می پذیرند.دقیقا مثل شرایطی که کره جنوبی با آمریکا پیدا کرده است.
آنجا آرایش امنیتی و راهبردی مشخص شد و می توان گفت استرالیا،فیلیپین،ژاپن،کره جنوبی و حتی هند در نقطه مشخصی برای مقابله با رقیب مشخصی به نام چین ایستاده اند.
آمریکا در ابرمعامله خود در خاورمیانه بدنبال این است که ابهامات را از بین ببرد و عملا بگوید محور جدیدی تحت عنوان عربستان،اسرائیل،امارات،اردن و بحرین شکل میگیرد که دشمن مشخصی به نام ایران و محور مقاومت خواهد داشت.
آن ها در شرق اروپا نتوانستند شرایط را برای روسیه مشخص کنند ،روس ها قبل از اینکه مثل جماهیر شوروی شوند گردن ناتو و آمریکا را گرفتند تا بگویند آقای شرق اروپا کیست
آمریکا در آمریکای جنوبی هم میخواهد ابهامات و پیشامد های آینده نسبت به ونزوئلا و کوبا و اکوادر را با برزیل روشن کند.
ناتوهای منطقه ای نقش پروکسی های ناتوی بزرگ برای نگه داری از شبکه امنیتی و نظم کنونی را دارند و هزینه های اروپا در پرونده های مختلف را که همواره آمریکا را مورد انتقاد قرار می دادند کاهش می دهند
خیلی دوست داشتم اینجا شما نتیجه گیری کنید اما باید بگویم که ما در مرحله شفاف سازی خطوط نزاع و برخورد اراده های دوقطبی سرد و نیمه سرد هستیم.
قطب شرقی در حال نزدیکی بیشتر و اتصال راهبردی است تا به سوی نظام چند قطبی گام بردارد
آمريکا برای حفظ هژمونی به کمک بازیگران منطقه ای نیاز دارد، آن ها را از آینده چند قطبی میترساند و در آن ها احساس نیاز می کند که او را انتخاب کنند.
بنابراین ما در مسیر برجستگی جنگ و نزاع های منطقه ای و بین المللی هستیم
ابوقاسم
ابوقاسم
هریک از آقایانی نظیر قالیباف و جلیلی و لاریجانی و بذرپاش و... ویژگی های ممتاز خاص خود را دارند و اسا
در این قسمت ریشه اصلی صدور قطعنامه شورای حکام را کامل توضیح داده ام
ابوقاسم
📌اتفاق مهمی که در مساله فلسطین افتاد این بود که لوئیس ژیلبرتو موریلو، وزیر امور خارجه کلمبیا اعلام ک
توضیح معامله بایدن و طرح او برای خاورمیانه
ابوقاسم
اگه کسی ظرفیت حرص خوردن رو نداره زیاد نمیخواد کتاب های عمق دار بخونه چون هرچقدر بیشتر بدونی بیشتر اذ
نظم جهانی و نبود ادبیات برای آن
هدایت شده از مطالعات قفقاز و آسیای مرکزی
اتهام جدید سرویس اطلاعات امنیتی آذربایجان:شهروندان آذربایجانی که به ایران سفر می کنند به تجارت مواد مخدر
تشویق می شوند.
اتباع ایرانی قاچاقچی مواد مخدر با کلاهبرداری اتباع آذربایجانی ساکن در مناطق مرزی را درگیر اعمال مجرمانه می کنند.
در این رابطه در اطلاعات سرویس امنیت دولتی آذربایجان آمده است.
خاطرنشان می شود برای این منظور از افراد کم درآمد و همچنین افرادی که تحت هر شرایطی با شهروندان ایرانی در ارتباط هستند (مراجعه به این کشور برای معاینه پزشکی، ملاقات با مردم از طریق شبکه های اجتماعی) استفاده می شود.
هدایت شده از مطالعات راهبردی مکران
ما هرجوری که بخواهیم میتونیم برای ظرفیت های داخلی خودمون تصمیم بگیریم ،حتی می توانیم از آن ها استفاده نکنیم✋
دنیا و منطقه منتظر ما نمی ماند و این سرعتی که در توسعه کشورهای منطقه شکل گرفته است برای آینده ما در منطقه چیزی جز فاصله ریشه ای در بسترهای متعدد قدرت نتیجه ای ندارد.
فعال کردن این ظرفیت ها به ذهن های چابک و متخصص متعهد برای طراحی نقشه راه روشن در مناطق استراتژیک ایران بستگی دارد.
تنها راه عبور از خود تحریمی همین مساله است.
بندر چابهار و مکران و به صورت کلی سیستان و بلوچستان به محل نزاع رقبای توسعه این منطقه از جمله امارات بخاطر جبل علی و پاکستان برای گوادر و حتی بندر صحار عمان تبدیل شده است.
رهاسازي توسعه عمومی سیستان و بلوچستان در دهه های گذشته بسترها و گسل های امنیتی برای سوء استفاده های خارجی را ایجاد کرده است و ما همچنان معتقدیم منهای توسعه پایدار منطقه مکران می شود آن را از فضای امنیتی به تجاری و اقتصادی منتقل کرد.
ابوقاسم
ابوقاسم
ماموریت ویژه ق۱ همواره کوشیدم که در تحلیل حوادث بین آرمان ها،ارزش ها و واقعیت ها تعادل ایجاد کنم تا
کلید واژه ماوریت ویژه را سرچ کنید در چهار قسمت درباره ماموریت دولت شهید رئیسی و تحولات منطقه ای و نگاه حاکمیت نسبت به ادامه شرایط فعلی منطقه و یا تعدیل اوضاع و... بحث کردیم
📌بعضی ها از خروجی های احتمالی شورای نگهبان سوال کردند.
بنظر اینجانب افراد زیر خروجی های احتمالی شورای نگهبان خواهند بود
جلیلی،لاریجانی،قالیباف،پزشکیان،همتی
زاکانی،بذرپاش،نیکزاد
ابوقاسم