ابوقاسم
شاید بهتر است در این شرایط کمی درباره یاسر عرفات صحبت کنیم صحبت هایی که شما را خسته نمی کند. یاسر ع
اما چطور شد که مسیر تغییر می کند؟
اشتباه عرفات بلند پروازی های او بود.
تکبر و زیرچشمی های متکبرانه او با واقعیت های میدان همخوانی نداشت اما این موضوع را درک نکرد.
بجای اینکه خود را رهبر یک گروه چریکی و نظامی صرف بداند که نه زمین فلسطین را در اختیار دارد و نه پشتوانه پرقدرت عربی حتی مجبور است در اردن و لبنان و سوریه و تونس و کویت و... اقامت کند و پایگاه های آموزشی بزند و به مبارزات بپردازد.
یاسر عرفات به مثابه یک امیر عربی پر قدرت رفتار می کرد و در همه چیز دخالت می کرد و اولویت فلسطین را فدای بازی های سیاسی عربی و اسلامی کرد.
زمانی که عرفات و نیروهای ساف در اردوگاه های اردن حضور پیدا کردند عرفات با این منطق که چون جمعیت فلسطینی های مهاجر در اردن بیشتر از اردنی ها است باید سهمی در قدرت پیدا کنند موضوعی که با اعلان جنگ ملک حسین همراه شد و در نهایت با کشتار بی فایده مجبور به فرار به لبنان شدند.
یاسر عرفات در جنگ ایران و عراق هم ترجیح داد از صدام حمایت کند و توجهات متحد استراتژیک خود یعنی ایران را از خود سلب کرد. عرفات رفاقت عمیقی با صدام داشت و سعی می کرد در قالب میانجی به منافع صدام فکر کند.
اشتباه عرفات به اینجا ختم نشد، در جنگ اول خلیج فارس و حمله صدام به کویت یاسر عرفات نخود آش جهان عرب شد و برخلاف کشورهای عربی و اسلامی مجددا از صدام حمایت کرد تا عملا او بدون حمایت و هدایت و رمق سیاسی به اسلو ۱ و ۲ تن دهد.
عرفات البته گفتمان صلح را از سخنرانی سال ۱۹۷۴ در سازمان ملل شروع کرد که گفت در یک دستم سلاح و دست دیگر شاخه زیتون نگذارید شاخه زیتون از دستم بیافتد.
او در نهایت به اسلو ۱ و ۲ تن داد و فقط موجودیت اسرائیل را به رسمیت شناخت و دیگر هیچ،بر اساس تعهداتی که او داد و تشکیلات خودگردان همچنان برمدار آن می چرخد مسیر صلح و سازش جایگزین گزینه خشونت(مقاومت)و انگیزه برای نابودی اسرائیل شد.
پیرمرد کثیر الاشتباه و بلند پروازی که فلسطین را فدای تکبر،خستگی و سادگی خودکرد،اول جهان اسلام و عرب را از خود دور و بعد از آن ملت فلسطین را حقوقشان محروم کرد
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
ابوقاسم
📌نشست آگوست تاخیر ایران در حمله به اسرائیل می تواند برای مجموعه ای از مسائل از جمله جنگ روانی، تقو
نتانیاهو رسما اعلام کرده است که با پاهای خود به قربانگاه نمی رود
سابقا توضیح دادم که مذاکرات آتش بس چند مرحله ای از دوحه به قاهره تنها یک بازی سیاسی است.
نتانیاهو برای جلب رضایت خانواده اسراء و کاهش فشارهای داخلی و خارجی بر اسرائیل و از همه مهم تر فشار مقاومت، فضای تنفس سیاسی را جایگزین آتش بس می کند و این تنفس را برای تداوم درگیری ها با محور مقاومت ضروری می داند
نتانیاهو تنها به جنگ و روی کار آمدن ترامپ فکر می کند.
محور مقاومت باید برای برنامه اسرائیل(تنفس سیاسی مقطعی توام با تداوم آتش جنگ در غزه و جبهه شمالی و جوخه ترور) برنامه داشته باشد.
چماق انتقام خون شهید هنیه و تاخیر آن کارساز نبود،بزار دشمن به این فکر کند که کله پوک تر از خودشان هم وجود دارد.
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
📌تصاویر ماهواره ای نشان می دهد ارتش ارمنستان استحکامات نظامی جدیدی را در استان سیونیک در جنوب این کشور ایجاد کرده است
کریدور ادعایی محور روسیه_ترکیه_باکو یعنی مسیر زنگزور در قسمت های جنوبی این استان می گذرد
قفقاز آبستن تحولات بسیار مهمی است و جنگ ژئوپلیتیکی ناتو و روسیه به نقاط حساسی رسیده است
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بعد از اتصال خطوط ریلی کشور به دریای کاسپین به عنوان دستاورد مهم در حوزه کریدوری،مساله تکمیل جاده کاجاران_آگارک نیز به سرعت در مرز ارمنستان در حال انجام است
و کار تعریض و بهسازی جاده ترانزیتی در بخش کاجاران - آگاراک توسط شرکت های راهسازی ایرانی از مرز ایران به داخل استان سیونیک شتاب بیشتری گرفته است.
تکمیل مسیر کاجان_آگاراک و همچنین جاده ۶۰ کیلومتری سیسیان_کاجان موازنه کریدوری ایران_ارمنستان در مقابل مسیر کاپان_گوریس که بخشی از آن در گوریس از روستاهای جمهوری آذربایجان می گذرد خواهد شد تا آذربایجان نتواند در مسیر ترانزیتی ایران و ارمنستان در محور شمال_جنوب اهرم فشار داشته باشد
یکی از اشتباهات مهم تهران در یک دهه گذشته بی توجهی نسبت به تنوع سازی مسیر شمال_جنوب از ارمنستان برای افزایش نفوذ ژئوپلیتیکی خود در جنوب ارمنستان بود تا بتواند از برتری نسبی آذربایجان و ترکیه در قفقاز و پیگیری زنگزور برای خفگی ژئوپلیتیکی تهران جلوگیری کند
موضوعی که متاسفانه با پیگیری لابی پرقدرت ترکیه و آذربایجان در ایران و حسن نیت های ساده انگارانه نسبت به باکو به آن دامن زد و در نهایت تهران الان در حال پیگیری پروژه یک دهه پیش در جنوب ارمنستان است.
سخت ترین قسمت مسیر این پروژه ساخت تونل ۷.۲ کیلومتری کاجاران است که توسط شرکت های ایرانی انجام خواهد شد
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
ابوقاسم
بعد از اتصال خطوط ریلی کشور به دریای کاسپین به عنوان دستاورد مهم در حوزه کریدوری،مساله تکمیل جاده کا
📌مسیر سیسیان_کاجان_مغری_آگارک که با خط قرمز مشخص است
مسیر کاپان_گوریس هم با دایره قرمز رنگ
این مسیر برای تنوع سازی ترانزیتی میان کشورهای حوزه دریای سیاه و پیگیری کریدور دریای سیاه_خلیج فارس برای قدرت های منطقه ای قفقاز و بازیگران فرامنطقه ای اهمیت ویژه ای پیدا کرده است
https://eitaa.com/aboghasm
درباره معمای پاسخ ایران و شرایط آتش بس در غزه نکات زیادی رو تا به الان بیان کردم که توصیه میکنم مرور کنید
فکر می کنم بعد از اونهمه گمانه زنی ها درباره علت تاخیر پاسخ نظامی به اسرائیل که عزیزان مطرح کردند و همه آن ها رفع شد(اربعین حسینی، تشکیل دولت و پایان المپیک) باید به علت اصلی آن تمرکز کرد علتی که در تحلیل های قبل به صورت دقیق به آن پرداختم
مساله این است که تهران میخواهد هم بزند و هم بهانه جنگ را به نتانیاهو ندهد،
تاخیر پاسخ ایران بر این دلالت دارد که تهران از ابزارهای لازم بزن دررو مشابه آنچه اسرائیل در ترورهای هدفمند و ضربات بدون آتش اما پر سر و صدا(مثل ترور شهید هنیه در تهران) برخوردار نیست و الا پاسخ برای احیای بازدارندگی مستقیم با اسرائیل به تاخیر نمی افتاد و در حمله موشکی منحصر نمی شد.
نکته بعدی این است که هرچقدر پیشبینی پذیری شما از سوی دشمن سخت باشد تصمیم گیری آن ها درباره شما و حمله به منافع شما در ایران سخت می شود
و حق انتخاب آن ها نیز محدود میشود اما هرچقدر دیتاهای آن ها از شما بیشتر باشد و بتوانند شما را پیشبینی کنند به راحتی درباره شما تصمیم گیری می کنند و به شما ضربه می زنند.
بنابراین تنوع انتخاب دشمن و دستگاه پیشبینی کننده آن ها و عملیاتی کردن آن مجموعا به عنوان یک قدرت بازدارنده تحلیل می شود.
آنچه برای من درباره رفتار تهران متصور است این است که گزینه های انتخاب تهران و نحوه پاسخ نظامی با موشک و پهپاد هرچند می تواند معادله بازدارندگی را برقرار کند
اما تهران برای اینکه برای پاسخ های خود تعادل منطقی ایجاد کند و در یک جایی مانند شرایط کنونی که میخواهد هم پاسخ دهد و هم جنگ نشود بتواند از ابزارها و گزینه های مختلف غیر قابل پیشبینی استفاده کند تا مجبور نشود برای هر مساله ای از گزینه های موشکی که در لبه های جنگ مستقیم قرار دارد استفاده کند
مساله این است که تهران برای پاسخ نظامی به اسرائیل خود را با مجموعه ای از ملاحظات و مسائل روبه می بیند درحالی که طرف مقابل نه ابایی از جنگ مستقیم دارد و نه چیزی برای از دست دادن
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
یه نکته درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بگم
برخلاف تصورات برخی جزم گرایان،حتما برای تهران مهم است که دموکرات ها و کاملا هریس پیروز انتخابات شود یا ترامپ
کما اینکه برای روسیه در جنگ اوکراین نیز اهمیت دارد که چه کسی و با چه نگاهی در کاخ سفید می نشیند و پیامدهای آن در جنگ با اوکراین چگونه خواهد بود.
برای چینی ها در جنگ اقتصادی که با آمریکا دارند نیز اهمیت دارد چراکه تحریمهای اقتصادی و فناوری در دولت ترامپ به استراتژی راهبردی بر علیه توسعه اقتصادی و همکاری های علمی و فناوری غرب با چین تبدیل شد.
برای اسرائیل نیز فرق می کند، نتانیاهو برای تشدید جنگ در خاورمیانه و ضربه به برنامه هسته ای ایران و همچنین انسداد سیاسی برای احیای مذاکرات هسته ای ایران و اروپا به پیروزی ترامپ فکر می کند
برای جنگ طلبان اروپایی نیز اهمیت دارد که با پیروزی دموکرات ها و افزایش کمک نظامی به اوکراین از سوی آمریکا و تمرکز ناتو بر شرق اروپا بتوانند تهدید ژئوپلیتیکی روسیه را مهار کنند.
ترامپ به دنبال کاهش هزینه های آمریکا در جنگ اوکراین و همچنین مدیریت اشتراکی تامین هزینه های ناتو توسط همه کشورهای عضو هست،ترامپ معتقد است همه کشورهای عضو باید هزینه های ناتو را تامین کنند.
برای ما نیز تفاوت دارد که دموکرات ها پیروز انتخابات شوند تا مسیر گفت و گو برای حل منازعات نظامی و سایر مسائلی که مکررا به آن ها اشاره کردم همواره باز باشد.
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
امروز میهمان یکی از دوستان وارد کننده ماشین بودم
بهشون گفتم مشکلی که اذیتت میکنه چیه
گفت توی بخش های مرتبط با مجوز وارد کننده ماشین و گمرگ همه دنبال رشوه اند
گفتم تو چیکار میکنی
گفت مجبورم رشوه بدم تا سرمایه م هدر نره
گفتم پیگیر این ماجرا شدی؟گفت بله شدم اما اتفاق خاصی نیافتاد
گفتم بنظرت هزینه کافه رو کی حساب کنه؟من یا شما؟😁
البته حقیقتا ایشان آدم باوجدان و سالمی هستند و آرزوی موفقیت براشون دارم
ابوقاسم
هدایت شده از مطالعات قفقاز و آسیای مرکزی
📌خروج ارمنستان از پیمان امنیت جمعی و افزایش تنش ها با روسیه و آذربایجان
پاشینیان: ایروان آماده است جاده هایی برای اتصال آذربایجان به نخجوان فراهم کند، اما این جاده نمی تواند خارج از حاکمیت ارمنستان باشد
پاشینیان گفت که در این مرحله تعلیق شدن مشارکت در سازمان پیمان امنیت جمعی را رضایت بخش می داند و قرار نیست تصمیم دیگری بگیرد.
با شکل گیری مبارزات مسلحانه گروه های فلسطینی در کرانه باختری و تلفات قابل توجه ارتش اسرائیل و همچنین فشار احزاب مخالف و خانواده های اسراء به نتانیاهو برای قبول آتش اوضاع داخلی فلسطین برای اسرائیل بسیار پیچیده شده است.
نتانیاهو دموکرات ها را مقصر فشارها بر اسرائیل برای پایان بخشی به جنگ در غزه می داند اما در عین حال دولت بایدن کمک های نظامی خود به اسرائیل را برای رضایت بخشی لابی یهود در آمریکا ادامه می دهد.
گالانت می گوید پافشاری نتانیاهو بر حضور نظامی در دالان مرزی فیلادلفیا غزه-مصر، تنها باعث جلوگیری از توافق آتشبس و آزادی اسرا شده است.
احزاب مخالف نتانیاهو فردا را اعتصابات سراسری اعلام کردهاند. اکنون تلآویو شاهد اعتراضات گسترده علیه نتانیاهو و خواهان توافق آتشبس و آزادی اسرا است.
شرایطی که می تواند آن را هماهنگی نانوشته میان همه بازیگران موثر در مساله فلسطین دانست و آن را در کنار ملاحظات تهران برای پاسخ نظامی به اسرائیل و تلاش کشورهای عربی و دموکرات های آمریکا و اروپا تحلیل کرد.
(یعنی پاسخ نظامی داده نشه تا از همه ابزارهای لازم برای مهار نتانیاهو استفاده کنیم تا منطقه را با جنگ مستقیم روبه رو نکند.)
ناگفته نماند هرچقدر به موعد انتخابات نزدیک تر شویم نقش لابی یهود در انتخابات آمریکا بیشتر نمایان تر خواهد شد و دو جناح دموکرات و جمهوری خواه سعی میکنند امتیازات بیشتری را به نتانیاهو و اسرائیل بدهند حتی ممکن است محاسبات دموکرات ها برای پیروزی در انتخابات آزادی عمل بیشتری به اسرائیل بدهند تا توجهات لابی یهود را فراهم کنند.
بنابراین تهران باید پایه های تحلیلی خود برای تاخیر پاسخ نظامی به اسرائیل را بروزانه بروزرسانی کند
و از آن بالاتر برای مدیریت اوضاع در پرونده جنگ خاورمیانه _تنش هسته ای_جنگ مستقیم سیاست تعلیقی اما و اگر را کنار بگذارد و اگر به واقع و تحت هیچ شرایطی نمیخواهد وارد یک جنگ مستقیم با اسرائیل شود زمینه های ابتکار جدید و خلق راه سوم را پیش بکشد.راه سومی که به قدرت پیشبینی کننده تهران از دستگاه تحلیلی اسرائیل بستگی دارد
فعالیت لابی اروپا نیز برای پیروزی دموکرات ها در کنار فشار این اتحادیه بر اسرائیل افزایش پیدا کرده است تا با استمرار کمک های آمریکا مسیر فشار بر روسیه در جبهات شرق اروپا ادامه پیدا کند.
نقش سرویس های امنیتی چین و روسیه در انتخابات آمریکا در کنار لابی پرقدرت یهود عوامل بیرونی موثر در شکل گیری آرایش قدرت در کاخ سفید خواهند بود.
پیروزی ترامپ ایده آل مشترک روسیه و اسرائیل است،اسرائیل ترامپ را برای جنگ افروزی در خاورمیانه میخواهد و پوتین برای تغییر اوضاع در جبهه شرق اروپا و کاهش حمایت ها از ناتو در جنگ اوکراین.
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
ابوقاسم
با شکل گیری مبارزات مسلحانه گروه های فلسطینی در کرانه باختری و تلفات قابل توجه ارتش اسرائیل و همچنین
ایران که به هرحال شروع کننده طوفان الاقصی بود و به دلخواه خود به نقطه تغییر دکترین هسته ای رسید و در جنگ اوکراین از روسیه حمایت کرد معطل ترامپ یا کاملا هریس نیست چراکه همه چیز آگاهانه تصمیم گیری شد(فرض می گیریم که اینجوری هست)
مساله مسیر سرنوشت ساز ۷ اکتبر است که حتی اگر تهران پاسخ اسرائیل را بدهد صرف نظر از اینکه جنگ چند روزه ای هم شکل بگیرد یا نگیرد و تقابل پینگ پنگی موقتا پایان پذیرد اما استقرار جنگ هسته های مقاومت به صورت نامنظم با اسرائیل اگر تهدید وجودی این رژیم را در آستانه پر خطر قرار دهد اسرائیل به همه گزینه ها و ابزارها برای ضربه زدن به ایران استفاده خواهد کرد و آمریکای ترامپ و کاملا هریس از این رژیم حمایت خواهند کرد.
قرارگیری برنامه هسته ای تهران در آستانه ساخت بمب اتم شرایط پیچیده ای را ایجاد کرده است.
اگر این مسیر انتخاب آگاهانه تهران بود
در فرضیه جنگ مستقیم یا حمله پیش دستانه رژیم صهیونیستی به تهران دکترین هسته ای تهران بازدارندگی ویژه خود را حفظ خواهد کرد و حفظ تعادل هستهای به تنش آفرینی اسرائیل بستگی خواهد داشت
تهران ملاحظات زیادی برای دوری از جنگ دارد اما اراده اسرائیل و بی ملاحظگی این رژیم برای حفظ موجودیت خودش طرف دیگر داستان است و طبیعتا ایران نیز خود را آماده بد ترین سناریو کرده است
این یعنی برنامه هسته ای تهران همسو با ۷ اکتبر که قرار است به نقاط سرنوشت سازی برسد بازدارندگی پیچیده ای را برای تهران خلق خواهد کرد و صرفا مساله احیای مذاکرات هسته ای و امتیاز تجاری و اقتصادی نیست و در چنین زمانی تهران خود را با مذاکرات هسته ای با اروپا خلع سلاح نخواهد کرد.
چیزی که نتانیاهو را عمیقا آزار می دهد برنامه هسته ای ایران است و دقیقا می داند که تهران در وسط یک بازی دوگانه قرار دارد
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
📌اگر هم مسیر انتخاب شده آگاهانه نبود یا اخیرا محاسبات خود را تغییر داده اند بازگشت تهران به مذاکرات هسته ای و احیای برجام و امید به استقرار آتش بس در خاورمیانه و کوتاه آمدن نتانیاهو در حال پیگیری است
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
اشاره اخیر رهبری انقلاب به مساله هوش مصنوعی می طلبد که نکات مهمی را در این باره اشاره کنیم
خیلی خیلی خلاصه باید گفت که هوش مصنوعی قراره پایه های فکری انسان و نقش آن در زندگی را بکلی تغییر دهد.هوش مصنوعی می خواهد انسان را وارد دنیای جدیدی بکند و ثابت کند انسان بهتر از خودش را هم می تواند خلق کند.
کارکرد امروزی هوش مصنوعی که در بخش های خدماتی و آموزشی و صنعت نظامی به شکل محدود دیده می شود در نهایت به انقلاب هوش مصنوعی منتهی خواهد شد و همه چیز را احاطه خواهد کرد.
هوش مصنوعی می خواهد نقش خودآگاهی انسان را داشته باشد و برای اقداماتی که انجام می دهد احساسات و عواطف درونی داشته باشد.
یا حداقل اینکه هوش مصنوعی آنقدر آگاهانه رفتار کند که انسان او را موجود خودآگاه با احساس بداند و او را در همه مراحل زندگی خود همراه کند و از او مشورت بگیرد
من اصلا نمیخوام به تحولاتی که هوش مصنوعی در خدمات دولتی و کسب و کارها و نظامات مبتنی بر نیروی کار مثل بهداشت و سلامت و صدها هزار خرد و کلان اشاره ای داشته باشم این ها چیز هایی است که با چشم قابل رویت است.
مساله افق پیش روی هوش مصنوعی برای کاهش نقش مفید و اثر بخش انسان در چرخه زندگی، انحطاط اخلاقی و تحقیر طبقه متوسط به عنوان نیروهای بی فایده ای است که دولت ها برای حذف آن ها باید سیاست های مختلفی را برای کاهش جمعیت دنیا اتخاذ کنند.
مساله شکل گیری مافیای دیتاست های دولتی و خصوصی است،سوشال مدیا و پلتفرمهایی نظیر اینستاگرام و تلگرام و توییتر و تیک تاک و.... که هرکدام روزانه در حال جمع آوری میلیون ها دیتا از آدم ها هستند کمپانی های دیتا و خرید و فروش آن در آینده نزدیک خواهند بود
شرکت یا دولتی که بیشترین دیتاها را داشته باشد ثروتمند ترین خواهد بود.
این ها توصیفات بسیار کلی از هوش مصنوعی است.
هرچند هوش مصنوعی خدمات قابل توجهی را به انسان خواهد داد اما شایستگی انسان ها را تقلیل خواهد داد و به اندازه مورد نیاز خود از بخشی از انسان ها استفاده خواهد کرد و بخش دیگر را فاقد ارزش اجتماعی خواهد کرد.
هوش مصنوعی آزادی های فردی انسان ها را با چالش روبه رو میکند
یووال نوح هراری در کتاب انسان خداگونه به این موضوع اشاره می کند
البته نمیخوام همه تخیلات این آقا رو تایید کنم اما انسان ها در حال تقویت موجودی هستند که به این فکر می کند ماشین هوشمند را با انسان جایگزین کند و تراشه های مغزی انسان را بعد از طراحی به این ماشین اضافه کند تا به نتایج بسیار پیچیده تری دست پیدا کنند
خودآگاهی هوش مصنوعی
پایانی بر جایگاه متعالی انسان
و انسانی که خداگونه زیست کند
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
هدایت شده از پیاله
مداحی_آنلاین_سلام_من_به_مدینه_به_آستان_رفیعش_حاج_منصور_ارضی.mp3
1.18M
سلام من به مدینه
هدایت شده از غرب آسیا
صحبت های امشب نتانیاهو به معنای شکست یقینی مذاکرات آتش بس در دوحه قطر است
باید به انتظار حوادث سرنوشت ساز بود
ابوقاسم
https://eitaa.com/westanews
📌استراتژی روس ها در قفقاز برای جلوگیری از خفگی ژئوپلیتیکی و دور زدن تحریم های اروپا است که با معامله برد برد با ترکیه و آذربایجان در حال انجام است و تهران خود را با چنین شرایطی روبه رو کند
روح معامله گری روسیه می گوید ایران باید هرچه سریعتر آن هم قبل از پیروزی احتمالی ترامپ سوخو ۳۵ ها را دریافت کند و نگذارد موضوعات اساسی و سرنوشت ساز ایران در مساله فلسطین به سوژه معامله قدرت ها تبدیل شود
ابوقاسم
https://eitaa.com/westanews
ابوقاسم
📌بلومبرگ می گوید ایران بزودی موشک های بالستیک کلاس فتح ۳۶۰ را به روسیه خواهد داد و اروپا نیز خود را آماده این موضوع می کند
اگر این خبر صحت داشته باشد باید گفت ورود موشک های بالستیک ایران به جنگ روسیه با اروپا پیامدهای مهمی برای ایران خواهد داشت
به نظر می رسد ایران با علم به تبعات این همکاری و تیره شدن روابط با اروپا و طبیعتا مساله مذاکرات هسته ای، اولویت های خود در پرونده فلسطین و آستانه رویارویی با اسرائیل را دنبال می کند
و شرایط را چنین می بیند که تیرگی روابط با اروپا بر سر مذاکرات هسته ای و حمایت های نظامی از روسیه کم هزینه تر از جنگ سرنوشت ساز فلسطین برای ایران است.
جنگ سرنوشت ساز خاورمیانه اقتضائات جدیدی را برای تهران خلق کرد بگونه ای که هزینه ارسال موشک های بالستیک را به ازای دریافت کمک های نظامی و سیاسی روسیه قبول کرده است تا خود را برای سناریوی وجودی محور مقاومت و منطق ویرانگر نتانیاهو آماده کند.
منطق نتانیاهو این است که آن ها در یک جنگ وجودی قرار گرفته اند و بر سر آن با هیچ طرفی معامله نخواهند کرد.
عملیات فشار دموکرات ها و اروپا و تجمعات داخلی با حمایت از آتش بس و آزادی اسرا تاثیری بر نتانیاهو نداشت.
طبیعتا برای ما و محور مقاومت نیز وجودی خواهد بود.
از ارسال احتمالی موشک بالستیک فتح اینگونه مخابره می شود که عرصه سیاسی و نظامی توامان باهم، بر اولویت آمادگی و استعداد جنگی اتفاق دارد تا تمرکز بر احیای روابط با اروپا و اگر این نبود ارسال موشک های بالستیک فتح به روسیه که در نوع خود اعلان جنگ به اروپا است هیچ توجیه دیگری ندارد
و مضاف بر آن نیز چشم انداز روشنی برای استقرار آتش بس در منطقه وجود ندارد و اسرائیل می خواهد همه چیز را در میدان جنگ حل و فصل کند.
مگر اینکه بگوییم این اقدام نیز دامن زدن به اشتباهات سابق است که از روی نا آگاهی و اصرار بر تکرار اشتباهات استراتژیک است.
لابی یهود در روسیه تلاش میکند آن ها را از انتقال جنگنده های سوخو ۳۵ و دیگر سلاح ها به ایران منصرف کند اما شرایطی که روسیه در جنگ اوکراین دارد با شرایط ما در خاورمیانه در این موضوع شباهت دارد که در هر دو پرونده چشم انداز روشنی برای آتش بس در کوتاه مدت نیست و جنگ را هم برای خود وجودی می دانند.
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
ابوقاسم
📌بلومبرگ می گوید ایران بزودی موشک های بالستیک کلاس فتح ۳۶۰ را به روسیه خواهد داد و اروپا نیز خود را
راهبرد اولویت دار در پرونده خاورمیانه می گوید تهران همه چیز را برای بدترین سناریو آماده می کند و اصطلاحا سناریو محور پیش می رود و بر اساس این تحلیل تبعات ارسال موشک های فتح به روسیه را پذیرفته است
بدترین سناریو استمرار آتش جنگ در فلسطین و بازگشت ترامپ به قدرت و مرگ مذاکرات هسته ای و طبیعتا تنش های پیچیده است که همکاری های نظامی و سیاسی تهران با روسیه را بر اساس این راهبرد توجیه پذیر می دانیم
فرضیه ای که همچنان در اولویت قرار دارد و در جریان هست و بازیگران نتوانستند آتش بس را در منطقه برقرار کنند
اگر سناریو بکلی تغییر کند و در افقی برویم که آتش بس دیده می شود و کاملا هریس به قدرت می رسد طبیعتا تهران در این فرضیه اولویت خود را تغییر خواهد داد و سعی می کند توجهات اروپا برای احیای مذاکرات هسته ای و موضوع کمک های نظامی به روسیه را جبران کند
چراکه کمک های نظامی روسیه از شرایط اولویت دار تهران خارج شده اند و تهران می تواند با اروپا وارد مذاکرات جدی شود.
هرچند پوتین فکر آنجا را کرده و می تواند با چماق قفقاز ایران را آزار دهد.
سوالی که بنده از آقایان... و ... و ... دارم این است که اگر اولویت شما چینش راهبرد برای بدترین سناریو بود چرا از نگاه تعدیلی و پزشکیان حمایت کردید؟و نگاه تند و جلیلی را به مصلحت شرایط کنونی ندانستید؟در حالیکه عملا خروجی سیاست خارجی کشور برای آمادگی در بدترین شرایط تعریف شده است؟حداقل اینکه ارسال موشک فتح به روسیه این پیام را دارد؟درحالیکه شرایط را به سیاست تعدیلی واگذار کردید؟؟
نمی شود در کنار اولویت احیای مذاکرات هسته ای به روسیه موشک بالستیک فتح داد؟بنابراین یا اولویت تغییر کرده است که نشان دهنده ضعف استراتژیک در بخش های تصمیم ساز کشور است چون طراحی های آن ها از انتخابات تا به اینجا فاقد معماری مسنجم است و البته پر از استاندارد های دوگانه نامربوط و متناقض
یا پشت یکی از این دو راهبرد منطق تحلیلی دقیق یا نگاه ملی وجود ندارد.
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
هدایت شده از غرب آسیا
📌دونالد ترامپ، روز سهشنبه ۱۳ شهریور در پادکست لکس فریدمن گفت برنامهای «تضمینشده و غافلگیرکننده» برای پایان دادن به جنگ اوکراین و روسیه دارد.
ترامپ در بخشی از صحبتهایش گفت: «اگر من بهعنوان رئیسجمهوری انتخاب شوم، یک توافق تضمینشده انجام خواهیم داد. این جنگی است که
نباید رخ میداد. من یک طرح بسیار دقیق دارم که چگونه جنگ میان اوکراین و روسیه را متوقف کنم و ایده دیگری نیز برای چین دارم.» دونالد ترامپ در بخشی از اظهاراتش گفت: «نمیتوانم این برنامهها را به شما بگویم زیرا اگر آن را مطرح کنم نمیتوانم از آنها استفاده کنم و ناموفق میشوند.
بخشهایی از آن غافلگیرکننده است.
https://eitaa.com/westanews
آقای توماس فریدمن ستون نویس نیویورک تایمز گفته نتانیاهو در این دو ماه باقی مانده به انتخابات آمریکا، شدت جنگ در منطقه را افزایش خواهد داد تا به ترامپ کمک بکند در انتخابات آمریکا پیروز شود.
باید مطلب ایشان را اصلاح کرد که نتانیاهو این پروژه را که فریدمن اشاره کرده با ترور شهید هنیه در تهران و فواد شکر در لبنان آغاز کرده است
اما به این دلیل که محور مقاومت زنجیره واکنش پینک پنگی را با اسرائیل آغاز نکرد و پاسخ ویژه ای برای انتقام شهید هنیه در نظر گرفته نشد نتانیاهو برای تشدید تنش از ابزار های سخت تری استفاده خواهد کرد.
مثلا جبهه شمال فلسطین را فعال می کند یا عملیات پیش دستانه دیگری در ایران انجام می دهد تا تهران را به پاسخ نظامی مستقیم وادار کند.
مساله این است که بهره برداری های ایران از حملات اسرائیل برای این است که مشروعیت پاسخ نظامی یا جنگ را برای خود افزایش دهد و توجیه عمومی و اجماع داخلی و همچنین آماده سازی افکار منطقه ای را در نظر بگیرد
ابوقاسم
https://eitaa.com/westanews
📌قفقاز و جنگ سخت
ق ۱
روس ها در صدد این هستند که قفقاز را به عنوان چهار راه انتقال انرژی برای دور زدن تحریم ها و شکستن انحصار مسیر اوکراین برای انتقال انرژی به اروپا مطرح کنند.مساله این است تمرکز چهار راه انتقال انرژی تهران نیست محور آذربایجان_ترکیه است و روس ها بر اساس این منطق از راه اندازی زنگزور حمایت پیچیده ای دارند و اگر فشارهای این کشور بر ارمنستان جواب بدهد عامل جدی بازدارنده ای از سوی ایران برای ممانعت در شکل گیری زنگزور وجود نخواهد داشت.
به نظر می رسد تنوع سازی مسیر انتقال انرژی به اروپا یک راهبرد بلندمدت روسیه برای کاهش وابستگی به مسیر اوکراین است.
دسامبر پیش رو توافقنامه گازی اوکراین و روسیه به پایان خواهد رسید و مساله تمدید یا لغو آن داستان جدیدی را در بازار انرژی خلق خواهد کرد و طرح تنوع سازی مسیر انتقال انرژی و نشان دادن بازار فعال برای گاز روسیه
تفاهمنامه های همکاری ایران و روسیه در زمینه واردات انرژی فرصت خوبی برای تبدیل شدن به هاب گازی منطقه به ویژه در آسیای جنوبی است موضوعی که با همکاری های روسیه_ترکمنستان_ایران_قطر در عسلویه می تواند مرکز سوآپ انرژی به بازار آسیای جنوبی و همسایگان غربی ایران شود.
باید اعتراف کرد که همکاری های روسیه با ایران و ترکیه در موضوع انرژی و امضای تفاهم نامه های مختلف همزمان در یک اولویت و اهمیت واحد برای مسکو قرار ندارد و روس ها با پیش کشیدن پرونده زنگزور نشان دادند انتقال انرژی روسیه از طریق آذربایجان و ترکیه به اروپا در اولویت آن ها قرار دارد.
یکی از شاخص های مهم تنش در قفقاز که به عنوان یک متغیر مورد توجه قرار گرفته است تعارض منافع اروپا و روسیه در حوزه انرژی است.
به همان اندازه که اروپا به انرژی روسیه نیاز دارد به همان اندازه نیز روسیه به صادرات آن وابسته است چراکه درآمد از صادرات نفت و گاز سهم بالایی در اقتصاد این کشور دارد.
چگونگی شکل گیری کریدور حمل و نقل و انرژی در قفقاز به یک مناقشه بسیار مهم تبدیل شد و هر لحظه استعداد یک جنگ بزرگ را دارد.
ابوقاسم
https://eitaa.com/westanews
ابوقاسم
📌قفقاز و جنگ سخت ق ۱ روس ها در صدد این هستند که قفقاز را به عنوان چهار راه انتقال انرژی برای دور زد
📌قفقاز و جنگ سخت
ق۲
اروپا و روسیه تنش در اوکراین را به عنوان زمین جدیدی برای تنش به قفقاز منتقل کردند.
تنشی که ماهیت رقابت در موضوع انرژی دارد.
یک طرف ماجرا روسیه است و طرف دیگر ارمنستان و ناتو است،
مساله میان روسیه و اروپا چگونگی راه اندازی زنگزور و تسلط بر مسیر است نه تاسیس یا عدم تاسیس آن.
روسیه و اروپا و اوکراین در حال رقابت برسر چگونگی تاسیس این مسیر اند تا اهرم فشار مطلق برای یکی از دوطرف تنش تبدیل نشود.
اگر نقطه اختلاف را متوجه شده باشید نقش ترکیه به عنوان عضو ناتو که منافع ش با روسیه همسویی دارد را فهم می کنید و در نقطه اختلاف روسیه و اروپا برای تسلط بر مسیر مداخله ویژه ای نمی کند
اروپا تلاش می کند مسیر در اختیار ارمنستان باشد ، پاشینیان نخست وزیر این کشور تاکید دارد که با تاسیس مسیر مواصلاتی در سیونیک که در حاکمیت این کشور باشد مشکلی ندارد.
دقیقا چیزی که اروپا و اوکراین می خواهند تا شاهد شکل گیری اهرم فشار دیگری از سوی روسیه نباشد.
روسیه که فکر همه چیز را کرده بود در نوامبر ۲۰۲۰ توافقنامه سه جانبه ای را میان روسیه_ارمنستان_آذربایجان ترتیب داد،بند نهم این توافقنامه بر اتصال نخجوان به آذربایجان از طریق ارمنستان و با حضور نظامی های روسیه تاکید دارد.
این بزرگ ترین اشتباه ارمنستان بود و الان روسیه و آذربایجان با استناد به بند نهم خواستار شکل گیری کریدور زنگزور در استان سیونیک هستند
با این وجود که سایر بندهای این توافقنامه توسط ارمنستان با اعتراض روبه رو است چراکه معتقدند آذربایجان و روسیه به تعهدات خود نسبت به ۸ بند دیگر از جمله بازگشت مردم آرتساخ به خانه های خود پایبند نبود.
حمایت های پنهان روسیه از آذربایجان زمینه های فاصله گرفتن ارمنستان از روسیه و نزدیک شدن به اروپا را فراهم کرد
پاشینیان می گوید تنها درصورتی با کریدور مواصلاتی زنگزور موافقت خواهد کرد که در تسلط کامل این کشور باشد اما لاوروف وزیر خارجه روسیه اظهارات پاشینیان را خلاف توافقنامه نوامبر می داند.
بنابراین گمان می شود که تنها فرضیه پیش روی ارمنستان برای مناقشه قفقاز این است که پاشینیان به بهانه این که آذربایجان به تعهدات خود در توافقنامه نوامبر پایبند نبوده امضای خود را از توافقنامه پس بگیرد.
این اقدام جنگ جدیدی را در قفقاز ایجاد خواهد کرد و این منطقه را وارد فاز بسیار پیچیده ای می کند. هرچند اگر امضای خود را هم پس نگیرد همان آش پخته است چراکه آذربایجان به بهانه اجرای بند نهم وارد جنگ دیگری با ارمنستان می شود ،بنابراین هر دو کشور در حال تسلیح کامل خود از سوی قدرت های دیگر اند.
همان طور که بیان کردم مساله ناتو و روسیه به عنوان دو بازیگر موثر در قفقاز چگونگی راه اندازی زنگزور و تسلط بر آن می باشد اما مساله تهران این است که اصل شکل گیری زنگزور با منافع ژئوپلیتیکی ایران در تضاد است و خط قرمز محسوب می شود.
نمی دانم محاسبات تهران برای رهگذر ارس در شمال غرب کشور برای اتصال آذربایجان_نخجوان چگونه شکل گرفت و بر اساس کدام اهرم فشار پیگیری می شود
یعنی تهران به این فکر نمی کرد که چرا ارمنستان باید ابتکار ارس را قبول کند؟و اگر قرار بر راه اندازی کریدور باشد مسیر باید از ارمنستان عبورکند؟و بی خیال مسیر مواصلاتی پر سود زنگزور شود؟
ارمنستانی که حتی حاضر نیست امضای خود را از توافقنامه نوامبر پس بگیرد و همچنان در صدد این هست که مسیر زنگزور را از طریق سیونیک اما با تسلط خود انجام دهد و حمایت ناتو را با خود همراه دارد و تلاش دارد بجای از دست دادن زنگزور به چانه زنی ها بر سر آن ادامه دهد.
چراکه زنگزور نقش بسیار حیاتی میان شرق و غرب پیدا کرده است.
خلاصه کلام بنده این است که ابتکار تهران برای رهگذر ارس فاصله زیادی با ماهیت تنش ها میان قدرت ها در قفقاز دارد.
ابوقاسم
https://eitaa.com/westanews
فقدان فهم استراتژیک از مسائل محیطی این چنین آسیب دارد که می بینید
سال ۲۰۲۰ بعد از حمله آذربایجان به ارمنستان عرض کردم که مساله ما در قفقاز جنوبی تغییرات ژئوپلیتیکی و راه اندازی زنگزور است و با ترسیم سناریوهای مختلف نقشه آن را توضیح دادم
اما خب برخی حملات عجیبی به ما کردند
به یک باره موجی در شمال غرب کشور توسط برخی ائمه جمعه محترم و برخی عزیزان دیگر در لایه های سیاسی و امنیتی ایجاد شد و مساله جنگ در قفقاز را جنگ اسلام و کفر نامیدند و همه باید از باکو حمایت کنند.
وقتی تصورات غیر کارشناسی دور از تخصص جای فهم استراتژیک را می گیرد منافع ملی بازیچه سلیقه های شخصی این شخص و آن شخص قرار می گیرد و وضعیت را به اینجا می رساند
متاسف هستم به خاطر این همه اشتباه و این همه سهل انگاری درباره منافع این کشور که امانتی بر ذمه همه عزیزان است به ویژه آن هایی که حتی به روی خود نمی آورند که حرف ها و مواضع آن ها چه آسیب هایی به منافع ملی زد
ابوقاسم
https://eitaa.com/westanews
📌وام های میلیاردی هیئت مدیره بورس داستان این روزهای افکار عمومی است.
اما خب مدت زیادی است که از شنیدن مشابه این اخبار تعجب نمی کنم.
بیشتر از آنچه که خیلی ها می دانند و می شنوند اطلاع دارم،از پرونده های بزرگ مالی و اخلاقی که وقتی سرشاخه های آن را دنبال می کنیم به این مقام و آن مقام می رسیم مقامی که برای خود شبکه ای از قضات در قوه قضاییه دارد و....
تحول در سیستم قضایی کشور نه با شعار شکل می گیرد و نه با رفتارهای گزینشی با فساد و استاندارد های دوگانه تحول یعنی بروزرسانی کامل سیستم قضایی برای مبارزه با مطلق فساد و پیگیری کارآمدی و بازدارندگی در کشور است.
حاشیه امن ایجاد شده برای فساد بسیار جای تامل دارد
ابوقاسم
https://eitaa.com/westanews
شلختگی در قوه عاقله کشور یعنی نماینده ایران در سازمان ملل می گوید ایران به روسیه موشک بالستیک ارسال نکرد اما همزمان یکی از اعضای کمیسیون امنیت ملی ارسال موشک فتح را به ازای دریافت سویا و ذرت تایید می کند
در ادامه برای توجیه این کار میگوید
ما به حزب الله، حماس و حشد الشعبی موشک می دهیم، چرا به روسیه ندهیم؟
مقایسه های آبکی فاقد نگاه راهبردی و عدم تفکیک سطح پیامدها، باعث میشه شکل تحلیل این بشه که چون به حزب الله و... کمک کردیم باید
به روسیه هم کمک کنیم
ابوقاسم
https://eitaa.com/westanews