هدایت شده از 🌹تلاوت روزانه یک صفحه قرآن، هدیه به شهیدان آن روز🌹
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۹۲🌷
آدمیزاد بخیل:
ما انسان ها علاوه بر مراقبت از جسم خویش باید از جان خود نیز مراقبت کنیم تا آفات و امراض روحی و اخلاقی، روح و جان ما را به تباهی نکشد. یکی از آفات مهم اخلاقی برای روح انسان، صفت ناپسند «بخل» است. این آیه به این صفت ناپسند اشاره کرده، می فرماید که این ویژگی بد، انسان ها را به شدّت تهدید می کند، و اگر از خود مراقبت نکنند، به جایی می رسند که در صورت داشتن تمام منابع رزق و روزی جهان، باز هم از انفاق و دادن مال به دیگران می ترسند؛ زیرا انسانِ پرورش نیافته، بخیل و تنگ نظر می شود. از این رو قرآن کریم و پیشوایان دین، بارها و با تأکید فراوان، پیروان حق و کسانی را که در پیِ تربیت خود هستند، به سخاوت و انفاق مال توصیه کرده اند.
بر اساس تعلیمات دین، مال و ثروت، امانت خدا در دست انسان است که روزی از او گرفته می شود، و بنا بر وعده ی قطعی الهی، دارایی انسان با انفاق و خرج شدن در راه خدا، چند برابر افزایش می یابد. در روایتی از پیامبر می خوانیم: «صدقه بدهید؛ زیرا صدقه، مال و ثروت را زیاد می کند.» البتّه سخاوت نه تنها در مورد نیازمندان، بلکه در ارتباط با افراد دیگر هم خوب است. بر اساس روایات اهلبیت، خداوند، انسان سخی و دست و دلباز را دوست دارد و از شخص بخیل و تنگ نظر، ناخشنود است. در روایتی از امام رضا می خوانیم: «شخص سخاوتمند به خدا نزدیک است، به بهشت نزدیک است، و به مردم هم نزدیک است؛ ولی شخص بخیل از خدا دور است، از بهشت دور است و از مردم هم دور است.» در روایات، غذا دادن به مردم، یکی از محبوب ترین کارها نزد خدا برشمرده شده، و حتّی سخاوت و دست و دل بازی افراد مشرک، مورد توجّه قرار گرفته است. در حدیثی می خوانیم که پیامبر به فرزند حاتم طایی که سخاوتش در دوران جاهلیّت عرب، زبانزد است فرمود: «به سبب سخاوتمندی پدرت، عذاب شدید از او دفع شد.» البتّه ذکر این نکته نیز لازم است که مهم ترین نشانهی سخاوت، پرداختن حقوق واجب دینی مانند خمس و زکات است و کسی که وظایف خود را انجام نمی دهد و در موارد دیگری سخاوت دارد، بهره ی زیادی از این ویژگی ندارد. در روایتی می خوانیم که شخصی از امام صادق پرسید: «حدّ و اندازه ی اصلی سخاوت چیست؟» حضرت فرمود: «این که حقوقی را که خدا بر تو واجب کرده، از دارایی ات خارج کرده، در موارد مشخّص آن هزینه کنی.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
هدایت شده از 🌹تلاوت روزانه یک صفحه قرآن، هدیه به شهیدان آن روز🌹
aghaie_j17_Tahdir.mp3
3.8M
🔺تحدیر (تندخوانی) جزء هفدهم قرآن کریم
👤 استاد معتز آقایی
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
هدایت شده از 🌹تلاوت روزانه یک صفحه قرآن، هدیه به شهیدان آن روز🌹
parhizgar__j17_Tartil.mp3
11.81M
🔺ترتیل جزء هفدهم قرآن کریم
👤 استاد شهریار پرهیزگار
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
هدایت شده از 🌹تلاوت روزانه یک صفحه قرآن، هدیه به شهیدان آن روز🌹
💠 پوستر راهکارهای زندگی موفق در جز هفدهم قرآن
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
آداب معاشرت در آینه نهج البلاغه .xmind
50.7K
--------------- ✿﷽✿ -------------
#حکمت10
#معاشرت_در_آینہ_نهج_البلاغہ
این حڪمت اشارہ بہ دو اثر مهم در نحو معاشرت صحیح با مردم دارد،
1-اینڪہ مردم در فراقش اشڪ میریزند
2-اشتیاق مردم براے روے آوردن بہ او
براے الگوگیرے از ڪلام امیرالمومنین ورسیدن بہ اینگونہ معاشرت نهج البلاغہ را بررسے ڪردیم و موضوع را از جهات مختلف استخراج ڪردیم.
🔸°❀°🔸°❀°🔸°❀°🔸°❀°🔸
✅آداب معاشرت فردی متقین
1-مهربان و دوراندیش
الف- پرهیزكاران را اینگونه می بینی، در دینداری نیرومند، نرمخو و دوراندیش
ب-كارش آسان، خشمش فرو خورده است.
ج- پوشش آنان میانه روی،
2-طرفدارحق
الف- پیش از آن كه بر ضد او گواهی دهند به حق اعتراف می كند،
ب- از محدوده حق خارج نمی شود،
3-گمنام
🔺اگر در بیخبران باشد نامش در گروه یادآوران خدا ثبت می گردد، و اگر در یادآوران باشد نامش در گروه بیخبران نوشته نمی شود،
4-انتقادپذیر
🔺آنچه را به او تذكر دادند فراموش نمی كند.
5-شاکر
🔺در خوشیها سپاسگزار است،
#نهج_البلاغه،
📒خطبه193
🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃
لازم بہ ذڪر است در تمام موارد تنها منبع مورد استفادہ، خود نهج البلاغہ باترجمہ مرحوم دشتے میباشد، با این رویڪرد ڪہ نهج البلاغہ بہ تنهایے تا حدزیادے میتواند مفسّر بخشهاے مختلف خود باشد.
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_خوانی
#مهدویت_در_قرآن
🔴 "یک پایان خوب یا یک خوبی بی پایان؟"
🔵 «یَوْمَ نَدْعُوا کُلَّ أُناسٍ بِإِمامِهِمْ...»*۱
🌕 رسول خدا فرمود: «خوشا به حال کسی که قائم اهل بیتم را درک کند. (زمان ظهورش باشد) در حالی که در دوران غیبت و پیش از ظهورش به او اقتدا کرده باشد... او از همراهان و دوستان و گرامی ترین امتم در روز قیامت نزد من خواهد بود.»*۲
🔶 هر انسانی باید ببیند در این دنیا دنباله روی چه کسی است؟ چه کسی را امام و مقتدای خود قرار داده تا در قیامت همراه او باشد و جایی برود که امامش میرود. بیایید اولویت بندی کنیم! هر دو دنیا با اولویت دنیای ابدی یا...؟
وقتی صحبت از ابد میشود، چیز دیگری برای گفتن نمی ماند.
♦️ با این شرایط الگو و پیشوای تو چه کسی است؟ انسانی معمولی هرچند خیلی موفق که نهایتا تو را تا پایان دنیا همراهی می کند، یا انسانی کامل که تا ابد همراه توست و لحظه ای رهایت نمی کند. حالا بگو یک پایان خوب بهتر است یا یک خوبی بی پایان؟
۱. سوره اسراء، آیه ۷۱
۲. کمال الدین و تمام النعمه، ج۱، باب ۲۵
💢 به اینها رسیدگی کنید!
امام خمینی(ره):
این ایام سال نو بسیاری از مستمندان، بسیاری از مستضعفین هستند که برای سال نویِشان مثلاً نتوانستهاند آن چیزهایی را که میخواستهاند، بچههایشان میخواستند، تهیه کنند. آنهایی که دارند به اینها کمک بکنند. و این جمعیتهایی که هستند از ایتام، از فقرا، از مستمندان، از مستضعفین، از اینها، به اینها رسیدگی بکنند.
#امام_خمینی
صحیفه امام؛ ج12؛ ص201 | پیام به ملت ایران؛ 29 اسفند 1358
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📝 متن کامل بیانات رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با ستاد ملی مبارزه با #کرونا منتشر شد
🔍 بخوانید👇
http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=45562
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 رهبر انقلاب اسلامی طی سخنانی در ارتباط با ستاد ملی مبارزه با کرونا ضمن اشاره به تجربهی تمدن غرب در قضیهی کُرونا به ناکامی غربیها در این ماجرا پرداختند:
🔻 «غربیها در این امتحان بزرگی که در همهی دنیا -از شرق و غرب دنیا- پیش آمد، در چند عرصه شکست خوردند: اوّلاً در تواناییهای مدیریّتیشان شکست خوردند... در فلسفهی اجتماعی هم شکست خوردند... در نمایش اخلاق عمومی هم شکست خوردند.» ۱۳۹۹/۰۲/۲۱
🔹️ پیش از این نیز حضرت آیتالله خامنهای در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت ولادت حضرت امام زمان (عج) به مقایسهی عملکرد ملتها و دولتهای غربی با ملت و حاکمیت ایران اسلامی در قضیهی کرونا پرداخته بودند.
🔺️ به همین مناسبت پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در یادداشت تحلیلی زیر به قلم حجتالاسلاموالمسلمین پیروزمند، عضو هیأت علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم به بررسی ابعاد مختلف رویاروییِ دو عقلانیت توحیدی و مادی در عرصهی حکمرانی باتوجه به قضیهی کرونا پرداخته است.
🔍 بخوانید👇
http://farsi.khamenei.ir/others-note?id=45498
هدایت شده از برداشت های نادرست از احکام
شرکت زن حائض در احیاء
برخی از بانوان تصور می کنند شرکت زن حائض در مراسم احیاء و قرآن به سر گرفتن، گناه شمرده شده و حرام است.
در حالی که شرکت در احیاء برای حائض حرام نیست، ولی لمس خطوط قرآن بر حائض حرام است.
تذکر: خانمی که عذر شرعی دارد رفتن او به مسجد حرام و گناه است، ولی در حسینیه اشکالی ندارد.
استفتاء از دفتر آیت الله العظمی خامنه ای
🌱
🔸کانال برداشت های نادرست از احکام👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797