❇️ آیت الله خامنهای حفظه الله❇️
🔰 رسول اکرم در همه ی صحنه ها از خدا استمداد کرد ، از خدا خواست واز غیر خدا نترسید و نهراسید. راز عبودیت اصلی پیامبر در مقابل خدا این است ؛ هیچ قدرتی را در مقابل خدا به حساب نیاوردن ، از او واهمه نکردن ، راه خدا به خاطر اهوای دیگران قطع نکردن .
📚بیانات مقام معظم رهبری ۱۳۷۰/۷/۵
# ۲۸ صفر سال روز رحلت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم.
❇️ آیت الله خامنهای حفظه الله❇️
🔰چیزی که امام حسن مجتبی علیه السلام را شکست داد ، نبودن تحلیل سیاسی در مردم بود . مردم ، تحلیل سیاسی نداشتند . چیزی که فتنه ی خوارج را با وجود اورد و امیر المومنین علیه السلام را آن طور زیر فشار قرار داد و قدرتمند ترین آدم تاریخ را آن گونه مظلوم کرد ، نبودن تحلیل سیاسی در مردم بود والا همه مردم که بی دین نبودند ، تحلیل سیاسی نداشتند. یک شایعه دشمن می انداخت ؛ فورا این شایعه همه جا پخش می شد وهمه آن را قبول می کردند!
📚بیانات مقام معظم رهبری ۱۳۷۲/۸/۱۲
# ۲۸ صفر سال روز شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام.
شب دوم.mp3
46.91M
💠 سخنرانی ایام آخر ماه صفر سال ۱۳۹۸💠
🎙 هیئت روضه الشهدای اختیاریه
جلسه دوم
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
❇️ آیت الله خامنهای حفظه الله❇️
🔰 درس امام رضا علیه السلام به همه ی ما این است که ای مسلمان! از مبارزه خسته نشو . نخواب چون همیشه دشمن بیدار است ودر شکل های مختلف ودر لباسها ودر نقاب های گوناگون وبا آرایشهای رنگارنگ ظاهر میشود؛ چشم تیزی داشته باشید ، دشمن را بشناسید وراه مبارزه با دشمن را بلد بشوید ومثل علی ابن موسی الرضا از اول تا آخر مبارزه را ادامه بدهید.
📚بیانات مقام معظم رهبری ۱۳۶۲/۶/۴
# ۲۹ صفر سال روز شهادت امام رضا علیه السلام .
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
❇️ بی حالی و سستی نسبت به مسائل معنوی اولین گام نفوذ شیطان است. کارهای معنوی غذای روح است و کسی که غالبا بی اشتهابه مسائل معنوی است بیمار است و باید خود را مداوا کند اگر مداوا نشود دومین علامت نفوذ شیطان ظاهر می شود که همان شک است نسبت به بعضی باورهای دینی و اگر مداوا نشود نفوذ بالاتر و بدتری مواجه می شود که کفر است.
👈یعنی انسان همه چیز را تکذیب می کند.
#گزیده_بیانات استاد ادیبی
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
💠 حکایت های آموزنده 💠
❇️ به نقل از حضرت آیتالله حاج سید موسی شبیری زنجانی: ❇️
🔰 وسواس 🔰
✳️ آقای جلیلی کرمانشاهی از پدرش ، مرحوم شیخ هادی ، نقل میکرد : در نجف در زمان حیات میرزای رشتی ، شخصی بنام ملا هادی بود که وسواس در غسل داشت . در آب فرومیرفت ، ولی میگفت غسل محقق نشد . سرانجام نزد میرزای رشتی میرود و میگوید که موقع غسل نیتم نمیآید . میرزای رشتی می گوید : ((احتیاج به نیت ندارد . تو بدون نیت غسل کن ؛ گناهش به گردن من )) . آن شخص اوقاتش تلخ میشود که این چه حرفی است که بدون نیت غسل کن ! لذا از میرزای رشتی نزد مرحوم آخوند خراسانی شکایت می کند .
👌 مرحوم آخوند در زمان میرزای رشتی از نظر حوزه تدریس استقلال کامل داشت . وقتی قضیه را برای آخوند بیان میکند ، ایشان میفرماید :(( پیش خداوند گردنی کلفتتر از گردن میرزا نیست . اگر ایشان به گردن گرفته ، تو بدون هیچ دغدغهای بی نیت بجا بیاور ! ))
✅ آن شخص اوقاتش بیشتر تلخ شد که آقایان او را مسخره کردهاند . بعد از آن برای غسل داخل آب میشد و پیوسته در آب فرومیرفت و بیرون میآمد و این کار را بارها تکرار کرد و سرانجام بر سر خود زد و غش کرد . آن شخص گفته بود : در حال غشوه دیدم حضرت امیر ( سلاماللهعلیه ) بالای گنبد است . به حضرت ملتمس شدم که به دادم برسید که مردم . آن حضرت اشاره ای کرد و من بلافاصله بالای گنبد مقابل آن حضرت قرار گرفتم . از وضع خود به آن حضرت شکایت کردم . حضرت فرمود : ما با شما چه کنیم ؟ ما که شما را به این آقایان ارجاع میکنیم ، ولی شما از اینها قبول نمیکنید ! از خواب بیدار شدم و تسکین پیدا کردم .
📚 جرعه ای از دریا ، ج ٤ ، ص ٤٣٦ و ٤٣٧
#حکایت_های_آموزنده 6⃣1⃣
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
❇️ آیت الله جاودان حفظه الله ❇️
💠 قال رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم : إذا وُقِعَ فِي الرجُلِ و أنتَ في مَلَأٍ ، فكُن للرجُلِ ناصِرا ، و للقَومِ زاجِرا ، و قُمْ عَنهُم .
اگر در ميان جمعى بودى و از كسى غيبت شد، به يارى آن مرد برخيز و آن جمع را از غيبت باز دار و از جلسه خارج شو .
📖 کنزالعمال : ٨٠٢٨
⁉️ در خانه هستم که اهالی آن زیاد غیبت میکنند ، وظیفه من چیست ؟ آیا باید از افراد غیبت شده حلالیت بطلبم ؟ این مسئله در سیر و سلوک ، بنده را متوقف میکند ؟ بنده برای جبران چه باید بکنم ؟
🔰 وظیفه کسی که غیبت میشنود ، این است که غیبت کنندگان را از این کار بازدارد ، مثلاً بگوید : غیبت کردید ! یا اینکه غیبت نکنید ! اگر شما اینگونه در برابر آنها عمل کنید ، وظیفه خودتان را عمل کردهاید . اگر تابحال این به این وظیفه عمل کردهاید ، به فتوای مراجع حاضر حلالیت گرفتن واجب نیست ؛ اما از نظر اخلاقی چنین کار لازم است ؛ پس شما به آنها بگویید که غیبت نکنند و سپس رفتهرفته مسائل شرعی مربوط به غیبت را برای آنها توضیح دهید . خودتان هم این مسائل را از کتاب گناهان کبیره آیت الله دستغیب بخوانید و یاد بگیرید .
📚 رهنمای طریق ، ص ٤٧
#رهنمای_طریق 5⃣2⃣
#آیت_الله_جاودان
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
❇️ آیت الله خامنه ای حفظه الله ❇️
💠 إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِينَ إِذَا ذُكِرَ اللَّهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ وَإِذَا تُلِيَتْ عَلَيْهِمْ آيَاتُهُ زَادَتْهُمْ إِيمَانًا وَعَلَىٰ رَبِّهِمْ يَتَوَكَّلُونَ2⃣ الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنفِقُونَ3⃣ أُولَٰئِكَ هُمُ الْمُؤْمِنُونَ حَقًّا لَّهُمْ دَرَجَاتٌ عِندَ رَبِّهِمْ وَمَغْفِرَةٌ وَرِزْقٌ كَرِيمٌ4⃣ 💠
[ صفات مومن راستین بخش ٥ ]
🔰《وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنفِقُون》َ نشانه دیگر مؤمنان چیست ؟ این است که از آنچه به آنان روزی کردهایم ، انفاق میکنند .
⁉️ انفاق یعنی چه ؟ انفاق یعنی پر کردن خلأها و نیازها . آن خرج کردنی که خلئی را پر کند ، نیازی را برآورده کند ، این را می گویند انفاق .دیوار این مسجد رنگ روغن کرده دارد ، اگر چنانچه شما آمدی، پولی دادی ،رویش مجددا رنگ روغن کردید ، انفاق نیست . چرا ؟ چون احتیاج نبود به این کار ، رنگ و روغن بود اینجا . یا اگر رنگوروغن نبود ، اما جایی بود که رنگ و روغن احتیاجی نداشت ، روی زمینهای خاکی مسجد امام حسن ، آمدید مبالغی رنگ و روغن پاشیدید ، گفتید من خرج کردم برای مسجد امام حسن ، چندین جعبه قوطی رنگ و روغن بردیم مسجد ، مصرف کردیم . چه کار کردید آقا ؟ روی کلوخ ها و روی خاکها و روی گل ها ، تمام رنگ و روغن کردیم . بله این خرج هست ، اما انفاق نیست . انفاق عبارت است از آنکه خلئی و نیازی باشد در متن جامعه ، تو آن خلاء و نیاز را پر کنی ؛ انفاق یعنی این .
✳️ 《وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنفِقُون》َ یعنی چه ؟ یعنی مؤمنین آن کسانی هستند که از آنچه ما به آنان روزی کردهایم ، اسم مال در آن نیست ؛ از پولهایی که به آنان دادیم ؟ نه ؛ فرق نمیکند ، از پولی که دادیم ، از عمری که دادیم ، از فرزندی که دادیم از آبرویی که دادیم ، از توان جسمی ای که دادیم ، از زبانی که دادیم ، از فکر و مغزی که دادیم ، از همه امکاناتی که دادیم ، فرمود ((ِمَّا رَزَقْنَاهُمْ )) از هر آنچه به آنها روزی داده ایم ، چه میکنند ؟ (( ینفقون )) انفاق می کنند . یعنی به جا خرج می کنند ، نه هر خرج کردنی . یکی از نشانههای مؤمن است .
✅ ای برادر مؤمن نام مؤمن نما ، ای برادری که اگر بگویند مؤمن ، خوشت می آید ، اگر اندکتزلزل و تردیدی کسی در ایمانت بورزد ، بدت می آید ، ممکن هم هست بگویی که چه فایده دارد که ماها را بیدین و بیایمان قلمداد میکنید در صحبتهایتان ؛ ای برادر مؤمن نام ، انفاق می کنی ؟ نمیگویم خرج میکنی یا نه ؛ بله ، خیلی خرج میکنی . چقدر در این روزهای ماه رمضان پول میدهی ، غذای لذیذ میپزی ، سفره رنگین میگستری و سیر ها را دعوت می کنی ، چقدر خرج میکنی ، اما آیا انفاق هم میکنی ؟ ای گوینده عزیز ، چقدر حرف میزنی ، چقدر نفس میزنی ؟ چقدر از سینه و از ریه و از وجود خود ، از جسم و اعصاب خود مایه میگذاری ، چقدر از نیروی بیانت خرج میکنی ، اما آیا از این نیرو انفاق هم می کنی ؟ پرگفتن هنر نیست ، گفتن آنچه مورد نیاز است ، هنر است . آن انفاق نیست ، این انفاق است . ای کسانی که از آبروهایتان ، از حیثیت هایتان خرج میکنید ؛ به یک نفر نامه مینویسید ، یکی را برای کاری میبینید ، میبینید تا فلان عمل انجام بگیرد ، فلان شغل به فلانی داده بشود ، فلان احترام شایان از فلان کس بجا بیاید ، دارید حیثیت تان را خرج میکنید ، اما انفاق چطور ؟ انفاق هم کنید ؟ ای کسانی که پول خرج میکنید در جاهای مختلف ، با نام دین و با نام غیردین _ بله ، گاهی هم انسان با نام دین پول خرج می کند ، درحالیکه انفاق نکرده است _ وحشت نکنید از این سخن که واقعیتی است و چه واقعیت تلخی ! چقدر پول هایی که بنام دین مصرف میشود ، خرج میشود ، اما انفاق نیست اینها ، چون خلئی را پر نمیکند ، چون دردی را به درمان نمیرساند ، چون نیازی را از این جامعه مستمند برطرف نمیکند .
✅ آنچه که مایه مؤمن بودن است ، آن چه شرط و نشانه ایمان است ، انفاق است ، 《وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنفِقُون》َ بعد از این اگر خواستید وقت صرف کنید ، اگر خواستید آبرو مایه بگذارید ، اگر خواستید پول خرج کنید ، خوب فکر کنید ، ببینید آیا با این مایه گذاشتن ، دارید انفاق می کنید یا خرج بیهوده میکنید .
📚 طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن ، ص ٥٧ _ ٥٩
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن 2⃣2⃣
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani