📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: جمعه - ۰۶ فروردین ۱۴۰۰
میلادی: Friday - 26 March 2021
قمری: الجمعة، 12 شعبان 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸صاحب العصر و الزمان حضرت حجة بن الحسن العسكري عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (100 مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (1000 مرتبه)
- یا نور (256 مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم شیعه:
📆 روزشمار:
▪️3روز تا ولادت حضرت صاحب الزمان (عج)
▪️19 روز تا آغاز ماه مبارک رمضان
▪️28 روز تا رحلت ام المومنین حضرت خدیجه علیها السلام
▪️33روز تا ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام
▪️37 روز تا اولین شب قدر
✅ با ما همراه شوید...
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: «زرتشت، نزدیکترین آیین به اسلام!»
روز جمعه، ١۴٠٠/٠١/٠۶
✍️ مناسبت روز: جمعه، ششم فروردین، طبق تقویم، زادروز حضرت زرتشت (ع) است که این روز را به جامعه زرتشتیان تبریک عرض نموده و سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
«زرتشت» یکی از ادیان الهی است و بسیاری از آموزههای آن، مطابق با دستورات و احکام دین مبین اسلام است و این تفکر که برخی، زرتشتیان را آتش پرست می پندارند، انديشه باطلی است چرا که آنها معتقدند که آتش، از نور عرش عالی خداوند (اهورامزدا) آفریده شده و نماد نور الهی و منبع طهارت و پاکی است و بسیاری از مورخان بر این عقیدهاند که حضرت زرتشت (ع) از مروجین آیین ابراهیمی (دین حنیف) بوده و علت احترام زرتشتیان به آتش، بخاطر سرد شدن آن بر حضرت ابراهیم(ع) است!
✍️ امروزه، آیین زرتشت، بر اساس سه واژه اصلی استوار است: «پندار نیک»، «گفتار نیک» و «کردار نیک»؛ که اسلام نیز این سه واژه را تفسیر و آنها را با عناوین کاربردی «نیک اندیشیدن و حسن ظن»، «نیک سخنگفتن و راستگویی» و «نیک عمل کردن و انجام عمل صالح و خیر» بیان نموده و در قرآن کریم و روایات اهل بیت (ع) بر آنها تأکید فراوان شده است؛
👈 آیین توحیدی زرتشت، دارای پيامبر و كتاب آسمانى، معاد و بهشت و دوزخ، پل صراط (چينود)، ابليس و شياطين (اهريمن و ديوها)، فرشتگان، عالم شهود و عالم غيب (جهان گيتى و جهان مينو)، آخرالزمان و موعود الهى (سوشيانت)، عبادات پنجگانه روزانه، موهبت مرجعيت دينى (فرّ موبدى)، حرمت مسكرات (شراب هوم) و همچنین نکوهش دروغ و بسیاری از رذائل اخلاقی است که در این موارد و بسیاری دیگر از دستورات دینی، دارای نزدیک ترین عقاید به اسلام است!
هرچند مسلمانان بر این باورند که برخی از آموزههای اصیل زرتشت به مرور زمان دستخوش تحریف شده و برخی از آموزههای فعلی این دین که رگههایی از تقابل با احکام اسلامی دارد، از همین موارد تحریفی است، اما این مسئله در زرتشت، عمومیت نداشته و امروزه هزاران بار بيش از يهوديت فعلی و حتى مسيحيت، آئين زرتشت با اسلام قرابت داشته و شاید به همین دلیل ایرانیان از اصلیترین پذیرندگان اسلام شمرده شده و مُبلّغ اسلام در جهان محسوب شدهاند!
البته مُسلّم است که جهان استکبار و استعمار با شعار همیشگی خود یعنی «تفرقه انداز و حکومت کن!»، سالهاست که سعی در عرب و عجم کردن اقوام ایرانی و معرفی «دین اسلام به عنوان دین عرب ها» و «دین زرتشت به عنوان دین ایرانیان و عجم ها» داشته و دارند تا بدینوسیله وحدت و یکپارچگی و عزت و اقتدار همیشگی ایرانیان را از بین ببرند!
نادرستی این سخن نیز کاملاً معلوم است، زیرا تاریخ ایران نشان می دهد که همانگونه که مردم فهیم ایران با مشاهده خوبی های دین زرتشت، به سمت این آیین رفتند، وقتی با دین پیشرفته و مترقی اسلام مواجه شدند، آن را انتخاب کرده و به اسلام گرویدند، لذا پیشینه و محتوای ملی و باستانی ایران متعلق به تمام ایرانیان بوده و برای همه مردم ایران، از مسلمان و زرتشتی و مسیحی و یهودی، قابل احترام است و هیچکس نمی تواند آن را به نفع خود مصادره کرده و به انحصار خود در آورد!
در دین مبین اسلام و در قرآن کریم (آیه ١٣۶ سورهٔ بقره) ایمان به پیامبران گذشته در راستای ایمان به پیامبر اسلام دانسته شده و در آیهٔ ۱۷ سورهٔ حج، زرتشتیان (مجوس) را در ردیف پیروان دیگر ادیان آسمانی شمرده است و مسلماً همه ادیان الهی دارای آموزه های خوب و راهگشا هستند، اما اگر انسان تسلیم فرمان الهی باشد، باید در هر زمان از دستورات خداوند اطاعت کرده و سیر تکاملی شرایع و ادیان الهی را پذیرفته و به آخرین دین الهی زمان خود، ایمان آورد! همانطور که در زمان حضرت زرتشت، مردم ایران از دین قبلی خود به آیین زرتشت پیوستند! لذا مسلمانان ضمن احترام کامل به پیامبر و دین زرتشت و پیروان این آیین توحیدی ، همه آنان را به آخرین و کامل ترین دین الهی یعنی اسلام ناب محمدی دعوت می نمایند!
و کلام امروز را با بخشی از سخنان رهبر فرزانه انقلاب در دیدار زرتشتیان با ایشان،(١٣٧۵/٠٣/٣١) به پایان میبریم که فرمودند: «در میان پیروان ادیان گوناگون، زرتشتیان از جهات مختلف پیوند و نزدیکی بیشتری با مسلمانان دارند؛ اسلام رسمیت دین زرتشت را پذیرفته است و ملت ایران زرتشتیان را در هر نقطهای از جهان که زندگی میکنند در زمره هممیهنان خود محسوب میکنند!»
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «ششم فروردین، زادروز حضرت زرتشت (ع)»
موضوع: «چگونگی مراوده با زرتشتیان»
❓پرسش: وظیفه دینی مسلمانان در برابر پیروان آیین زرتشت، چگونه است؟
✅ پاسخ: وظیفه دینی هر مسلمان است كه به پیروان دیگر ادیان الهی احترام گذارده و حقوق فردی و اجتماعی آنان را محترم شمرده و بنحوی عمل کند تا با رفتار پسندیده خود، همگان را به دین مبین اسلام خوش بین و جذب نماید!
👈 «تمام اقلیت های مذهبی در ایران برای اجرای آداب دینی و اجتماعی خود آزادند و حکومت اسلامی خود را موظف می داند، تا ازحقوق و امنیت آنان دفاع کند وآنان هم مثل سایر مردم مسلمان ایران، ایرانی و محترم هستند.»
📚 صحیفه امام خمینی، ج۴، ص ۴۴١]
ای سبزتر از بهـ🌸ـار
کی می آیی؟
دل مانده به انتظار
کی می آیی؟
آیینه و آدینه و
دل منتظرند
یـ❤️ـارا به سر قرار
کی می آیی؟
سلام صاحبـ❤️ـ جمعه ها ....
#سلام
#شعر_مهدوی
#امام_زمان
♨️اضطرار فرج♨️
💠حضرت ولیعصر ارواحنا فداه فرمودهاند: «وَ لَوْ أَنَّ أَشْیاعَنَا وَفَّقَهُمْ اللَّهُ لِطَاعَتِهِ عَلَی اجْتِمَاعٍ مِنَ الْقُلُوبِ».
💠نمیفرمایند «من اللسان»، که زبانهایشان را یکی کنند؛ میفرمایند: قلبهایشان را مجتمع کنند، قلبشان مرا بخواهد.
💠وقتی یک مجلس چند صد هزار نفری، اللّهم عجّل لولیّک الفرج را بگویند و قلبشان نخواهد، خدایتعالی به قلبشان نگاه میکند یا به زبانشان؟؟؟
💠یکوقت ممکن است شما هزار مرتبه هم اللّهم عجّل لولیّک الفرج را بگویید وقتی هم میخوابید قلباً امام زمان ارواحنافداه را نخواهید.
💠شاید با خود بگوییم:من گناهکار هستم، قصد هم ندارم گناه را ترک کنم، آقا میخواهد بیاید مرا وادار کند گناه نکنم. پس نیاید!!!
💠ولی وقتی انسان فهمید گناه بد است و آن کسی که میتواند مرا از این زندان، از این منجلاب نجات بدهد امام زمان ارواحنافداه است، پس بیاید.
💠مثل مریضی که دارد در بیمارستان درد میکشد، به پرستار میگوید: چرا دکتر نمیآید؟ من دارم درد میکشم.
💠این احساس درد باید در ما زنده شود. اگر زنده نشود ما در خواب هستیم.
اگر کسی احساس درد نمیکند، خواب است، برود یک فکری بحال خودش بکند.
💠فکر انسان باید تنظیم شود.
وقتی تنظیم شد «خواست» در ما ایجاد میشود. این «خواست» میآید تمام سراپای وجود ما را میگیرد و قلباً انسان میخواهد. بعد عملاً در این جهت قدم برمیدارد.
#استاد_زعفری_زاده
#اضطرار_فرج
#شرایط_ظهور
#تلنگر_مهدوی
#امام_زمان
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: شنبه - ۰۷ فروردین ۱۴۰۰
میلادی: Saturday - 27 March 2021
قمری: السبت، 13 شعبان 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸پبامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله وسلّم
💠 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (100 مرتبه)
- یا حی یا قیوم (1000 مرتبه)
- يا غني (1060 مرتبه) برای غنی گردیدن
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
▪️2روز تا ولادت حضرت صاحب الزمان (عج)
▪️18 روز تا آغاز ماه مبارک رمضان
▪️27 روز تا رحلت ام المومنین حضرت خدیجه علیها السلام
▪️32 روز تا ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام
▪️35 روز تا اولین شب قدر
✅ با ما همراه شوید...
@adinebaharan
🔸 روز اول هفته را حتما با #صدقه آغاز کنید .
🌸 شنبه برای امور زیر خوب است:
🔸 خرید و فروش و امور تجاری
🔸تعلیم و تعلم
🔸امور ساختمانی
🔸زراعت و باغداری
🔸معالجات و امور درمان
🔸مسافرت کردن بعد از ظهر با صدقه
🔸انجام تمام امور خوب است
🔸همچنین وصیت کردن بیمار در این روز خوب است.
🌹 نوازدی که امروز به دنیا بیاید مبارک و پاکدامن است و عمرش طولانی باشد و رزقش وسیع باشد ان شاالله .
🌷 #مباشرت در این شنبه شب جهت فرزند دارشدن ، دستور خاصی وارد نشده است.
✂ طبق روایات، #اصلاح_مو (سر و صورت) در این روز ماه قمری خوب نیست .
🚫 #خون_دادن یا #حجامت در این روز از ماه قمری ، خوب نیست و موجب ملال و ناراحتی است .
💢️ این شنبه برای #نوره_کشیدن (رفع موهای بدن با نوره) روز مناسب نیست.
👕 شنبه برای بریدن، دوختن، خریدن و پوشیدن #لباس_نو روز مناسبی نیست . طبق روایات آن لباس تا زمانی که بر تن آن شخص باشد موجب مریضی و بیماری و غم و اندوه می گردد.
🕧 وقت #استخاره در روز شنبه: از طلوع آفتاب تا ساعت ۱۰ و بعداز اذان ظهر تا ساعت ۱۶ عصر.
💫ذات الکرسی عمود ۱۰:۳۲
❣دعا در زمان ذات الکرسی مستجاب است.
🔴ذات الکرسی مخصوص روز #شنبه است
📚 منابع مطالب ما:
الدروع الواقیة سید بن طاووس، سایت کانون قرآنی، وسائل الشيعه ؛ ج7 ، باب 190، حلیة المتقین، ختوم و اذکار، ج 1، ص 423، مفاتیح الجنان و بحارالانوار و تقویم المحسنین شیخ محدث کاشانی
@adinebaharan
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: «بهار، رستاخیز طبیعت»
روز شنبه، ١۴٠٠/٠١/٠٧
✍️ مناسبت روز: امروز یکی دیگر از روزهای زیبای آغازین بهار است که نشان از تازگی و طراوت و سرزندگی دارد، زندگی دوباره طبیعت و زمین که تا چند روز قبل، در خشکی و مردگی فرو رفته بود!
گویی بهار، رستاخیز زمین و طبیعت است، چنانچه خداوند در قرآن کریم میفرماید: «فَانْظُرْ إِلی آثارِ رَحْمَتِ اللّهِ کیفَ یحْی اْلأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِها إِنّ ذلِک لَمُحْی الْمَوْتی وَ هُوَ عَلی کلّ شَی ءٍ قَدیرٌ»: «پس به آثار رحمت خدا بنگر که چگونه زمین را پس از مرگش زنده می گرداند و در حقیقت، هم اوست که زنده کننده مردگان است و اوست که بر هر چیزی تواناست.» (روم/۵٠)
خداوند در این آیه شریفه، ما را به اندیشیدن و نگریستن در رخداد زنده شدن زمین فرا میخواند، حادثه ای که با آغاز فصل بهار رخ می دهد!
استاد شهید مرتضی مطهری (ره) در کتاب بیست گفتار دراینباره میگوید: در قرآن کریم بارها از تجدید حیاتی که برای زمین رخ می دهد، یاد شده و از این منظر، به عنوان یک درس و تعلیم به فصل بهار نگاه شده است، در حقیقت، هریک از فرزندان زمین، از گیاهان و حیوانات و انسانها از این فصل حیاتبخش ،سهمی و حقی دارند! گل ها و سبزه ها در این فصل، خود را به کمال رشد رسانده و جمال خود را به اوج طراوت می رسانند!
اسب و گاو و گوسفند، خود را به آب و علف می رسانند و فربه می سازند و جست و خیزی می کنند!
انسان هم از آن جهت که هم عقل و فهم دارد، و هم، دل و احساسات و عواطف! او هم از این فیض عام، قطعاً سهمی دارد؛ اما بهراستی سهم انسان از بهار چیست؟!
متأسفانه استفاده بعضی از انسانها از بهار، از حد استفاده یک حیوان تجاوز نمی کند و فقط به لذت های ظاهری آن بسنده مینمایند! و چه بسا از آنهم، استفاده ناروا و توأم با گناه و معصیت میکنند!
اما فصل حیات بخش بهار، برای بعضی دیگر از انسانها، الهام دهنده و آموزنده است و نکته ها و رمزها دارد! آنها بهار را از یکسو فصل نشاط و خرمی، و از سوی دیگر، فصل تجدید حیات و زندگی دوباره میدانند! فصلی که زمین در شرایط تازه و جدیدی قرار می گیرد و آماده می شود که بزرگترین موهبت های الهی؛ یعنی حیات و زندگی به او برگردد!
در این نوع نگاه به بهار، شخص از زنده شدن دوباره طبیعت در فصل بهار، پس از ماهها مرگ و افسردگی، رستاخیز و قیامت را به یاد میآورد و زنده شدن خویش پس از مرگ را در چهره بهار می بیند!
خداوند متعال در قرآن کریم نیز بر این موضوع تأکید نموده و در مثالی محسوس، فصل بهار را حیات دوباره طبیعت و برهانی بر وجود رستاخیر و قیامت دانسته و فرموده است: «...وَتَرَى الْأَرْضَ هَامِدَةً فَإِذَا أَنْزَلْنَا عَلَيْهَا الْمَاءَ اهْتَزَّتْ وَرَبَتْ وَأَنْبَتَتْ مِنْ كُلِّ زَوْجٍ بَهِيجٍ🔹ذَٰلِكَ بِأَنَّ اللَّهَ هُوَ الْحَقُّ وَأَنَّهُ يُحْيِي الْمَوْتَىٰ وَأَنَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ»: « و ( از ادله قدرت خدا بر معاد آن که) زمین را بنگری وقتی خشک و بیگیاه باشد آن گاه چون باران بر آن فرو باریم، سبز و خرم شود و (تخمها در آن) نمو کند و از هر نوع گیاه زیبا برویاند! 🔹این (آثار قدرت) دلیل است که خدا حق است و هم او البته مردگان را زنده خواهد کرد و او محققاً بر هر چیز تواناست.» (حج/۵و۶)
بنابراین جشن آغاز آن برای افراد حقیقتجو، جشن برگزاری نمادین تجدید حیات و زندگی است!
و شاید به همین جهت است که یکی از برنامههای سال نو، یاد کردن از مردگان و بزرگداشت ارواح درگذشتگان و اهدای خیرات برای آنهاست! زیرا این موضوع، القای یک باور امیدبخش برای مردم است که همانطور که در رستاخیز بهار، طبیعت زنده میشود، مردگان نیز روزی تجدید حیات میکنند و به زندگی باز می گردند!
در روایات اسلامی نیز در این زمینه تأکید فراوان شده و پیامبر اعظم (ص) در سخن بلند و حکیمانه ای فرمودهاند: «اِذا راَیتُمُ الرَّبیع فَاَکثِروا ذِکرَ النُّشور»: «هر وقت بهار را دیدید بسیار از قیامت یاد کنید!» مفاتیح الغیب، ج۱۷، ص۱۹۴]
✍️ در پایان اشاره به این نکته لازم است که طبق نظر کارشناسان، مشکلات بشر، اصولاً بهدلیل «جهل» نیست! بلکه اغلب مشکلات ما از ناحیه «غفلت» است و غفلت زدائی، تذکر، یادآوری و به هر بهانه بیدار کردن دل، راهکار بسیار مؤثری برای رشد، نجات و تعالی بشر میباشد! لذا رؤیت آیه ای به عظمت بهار و نشانهای به بزرگی رستاخیز طبیعت به سهولت میتواند تذکری بزرگ و مؤثر برای بشریت باشد!
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
@adinebaharan
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «هفتم فروردین، ايام نوروزی»
موضوع: «احکام دید و بازدید»
❓پرسش: حکم رفت و آمد به مجالسی که انسان می داند در آن مجالس مرتکب حرام خواهد شد، چیست؟
✅ پاسخ: شرکت در این مجالس جایز نیست!
📚 استفتائات حضرات آیات عظام: خمینی، خامنه ای، اراکی، بهجت، گلپایگانی، فاضل لنکرانی، مکارم شیرازی و سیستانی.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
@adinebaharan
تـ❤️ـو نباشی ...
شنبه هم جمعه ی دلتنگی تـ❤️ـوست؛
تا نیایی ...
جمعه انگار به پایان نرسد
سلام حضـ❤️ـرت عشق ....
#سلام
#شعر_مهدوی
#امام_زمان
#نوروز
@adinebaharan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری
به عشق خود لایقم کردی....
@adinebaharan
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: یکشنبه - ۰۸ فروردین ۱۴۰۰
میلادی: Sunday - 28 March 2021
قمری: الأحد، 14 شعبان 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸مولی الموحدین امیر المومنین حضرت علی بن ابیطالب علیهما السّلام
🔸(عصمة الله الكبري حضرت فاطمة زهرا سلام الله عليها)
💠 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (100 مرتبه)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین (1000 مرتبه)
- یا فتاح (489 مرتبه) برای فتح و نصرت
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
▪️1 روز تا ولادت حضرت صاحب الزمان (عج)
▪️17 روز تا آغاز ماه مبارک رمضان
▪️26 روز تا رحلت ام المومنین حضرت خدیجه علیها السلام
▪️31 روز تا ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام
▪️34 روز تا اولین شب قدر
✅ با ما همراه شوید...
@adinebaharan
#نیمه_شعبان
🌸 این یکشنبه روز بسیار خوبی است کلا برای انجام هر کاری خوب است. بویژه امور زیر:
🔹امور عقد و ازدواج
🔹بنایی و ساختمان سازی
🔹طلب حوائج و خواسته ها
🔹 دیدار با بزرگان و حاکمان
🔹 خرید و فروش
🔹 تعلیم و تعلم
🔹 مسافرت
🔹 امور کشاورزی
🔹معالجه و درمان
🌷️یکشنبه شب (یکشنبه که شب شد) مباشرت، به قصد بچه دار شدن به قصد بچه دار شدن #مستحب است و فرزند حاصل آن خوش روزی و حافظ قرآن شود و از آفات دور باشد ان شاء الله.
✂️ طبق روایات، #اصلاح_مو (سر و صورت) در این روز از ماه قمری خوب است و موجب شادی می گردد.
♦ #خون_دادن یا #حجامت، زالو انداختن خوب نیست و باعث خارش می گردد.
💢️این یکشنبه برای #نوره_کشیدن (رفع موهای بدن با نوره) مناسب است.
🚫 یکشنبه برای #گرفتن_ناخن، روز مبارک و مناسبی نیست و طبق روایات ممکن است موجب بی برکتی در زندگی گردد.
🚫 یکشنبه برای #بریدن_دوختن ، خریدن و پوشیدن #لباس_نو روز مناسبی نیست . طبق روایات موجب غم واندوه و حزن شده و برای شخص، مبارک نخواهد بود.
💢 وقت #استخاره در روز یکشنبه: از طلوع آفتاب تا ساعت ۱۲ و بعداز ساعت ۱۶ عصر تا مغرب.
💫ذات الکرسی عمود ۱۰:۲۸
❣دعا در زمان ذات الکرسی مستجاب است.
🔴ذات الکرسی مخصوص روز #یکشنبه است
@adinebaharan
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: «شب اهلبیت (ع)»
روز یکشنبه، ١۴٠٠/٠١/٠٨
✍️ مناسبت روز: در آستانه شب نیمه شعبان هستیم، شبی که علاوه بر اعتبار و حرمت ذاتی، میلاد باسعادت حضرت مهدی (عج) نیز بر ارزش آن افزوده است، لذا ضمن تبریک پیشاپیش این عید سعید، سخن امروز را آغاز مینمائیم:
شب نیمه شعبان، از بهترین شبهای سال است، چنانچه امام باقر (ع) فرمودهاند: «شب نيمه شعبان بعد از ليله القدر، برترين شب سال است و خداوند در آن شب، فضل خود را به بندگان عطاء میفرماید و ايشان را به كرم خويش میآمرزد؛ پس در این شب در تقرب جستن به سوی خدای متعال كوشش كنيد زيرا خداوند به ذات مقدسش قسم ياد فرموده كه هيچ سائلی را در آن شب از درگاه خود دست خالی برنگرداند، مادامی كه خواسته او، غیرمشروع نباشد!» (بحارالانوار، ج۹۴، ص۸۵)
وسپس فرمودند: «اين شب، شبی است كه خدای سبحان برای ما اهلبیت قرار داده به ازای ليلةالقدر كه برای پيامبراكرم (ص) قرار داده است.» (بحارالانوار، ج ٩۵، ص ۴٠٩)
✍️ در سیره و کلام پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) بر اهمیت عبادت و شبزندهداری و احیاء شب نیمه شعبان تأکید فراوان شده و در روایت آمده است: حضرت جبرئیل در شب نیمه شعبان، پیامبر را از خواب بیدار کردند و به برپایی نماز، قرائت قرآن، دعا و استغفار در این شب سفارش نمودند! (بحارالانوار، ج ۹۸، ص۴۱۳)
و همسر رسول خدا از عبادت خاص و سجدههای طولانی حضرت در شب نیمه شعبان خبر داده است! (اقبال الأعمال، ص۲۱۷)
و نیز در روایاتی از امیرالمؤمنین(ع) و امام صادق(ع)، بر عبادت و انجام اعمال خاص شب نیمه شعبان تأکید شده است! (اقبال الأعمال،ص۵۴۰)
✍️ همچنین در روایات اسلامی، فضایل زیادی برای شب نیمه شعبان بیان شده که می توان به برخی از آنها اشاره نمود:
1️⃣ گشایش درهای خشنودی، بخشش و روزی؛ (بحارالانوار، ج۹۴، ص۸۴، ۸۵)
2️⃣ تقسیم روزی و ثبت شدن زمان مرگ انسان؛ (اقبال الاعمال، ص۲۱۲)
3️⃣ بخشیدن همه انسانها در این شب، غیر از مشرک، قمارباز، قطع رحم کرده، شراب خوار و فردی که بر انجام گناه، اصرار میورزد! (بحارالانوار، ج۹۸، ص۴۱۳)
👈 ضمناً شب و روز نیمه شعبان که مزین به میلاد با سعادت منجی عالم بشریت است، یکی از بزرگترین اعیاد مسلمانان محسوب میشود؛ لذا شیعیان و محبّین اهل بیت(ع)، هرساله در این شب مبارک، ضمن برگزاری جشن های کوچک و بزرگ، در مساجد، تکایا وحسینیه ها، مراسم احیاء برپا مینمایند و میلیون ها نفر نیز در مسجد مقدس جمکران گرد هم آمده و ضمن برپایی بزرگترین گردهمایی و جشن جهان، برای تعجیل در فرج حضرت صاحب الامر(عج) و رفع مشکلات و گشایش در امور، دست به دعا برمیدارند؛ هرچند امسال به دلیل شیوع بیماری منحوس کرونا، این توفیق بزرگ از شیعیان سلب شده، اما در عوض به توصیه بزرگان دینی، در شب نیمه شعبان مانند سال گذشته، همهی مؤمنین با رعایت نکات بهداشتی به روی بام ها و زیر آسمان رفته و با خواندن «دعای فرج»، ظهور حضرت و رفع بلای کرونا را از خداوند متعال، طلب مینمایند!
👈 و سخن امروز را با بخشی از بیانات رهبر فرزانه انقلاب به پایان میبریم که فرمودند: «شب نیمهی شعبان، شب بسیار متبرک و تالی تلو لیالی قدر است، این شب مبارک، وقت توجه و تذکر و توسل به ذیل عنایات باری تعالی و طلب و درخواست از اوست! و اعمال و ادعیه ای هم دارد که...(مؤمنین باید آن را) مغتنم بشمارند!» (مورخ ۱۳۷۶/۰۹/۲۵)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
@adinebaharan
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «شب نیمه شعبان»
موضوع: «اعمال شب نیمه شعبان»
❓پرسش: مهمترین اعمال شب نیمه شعبان چیست؟
✅ پاسخ: برای شب نیمه شعبان اعمال زیادی وارد شده که بخشی از آن، عبارت است از:
1️⃣ غسل کردن که باعث تخفیف گناهان میشود؛
2️⃣ احیاء این شب به نماز به دعا و استغفار؛
3️⃣ خواندن دعای کمیل؛
4️⃣ زیارت امام حسین(ع) که باعث بخشش گناهان میشود؛
5️⃣ خواندن دعاهای «اَللّهُمَّ اقْسِمْ لَنا مِنْ خَشْیَتِكَ...» و «اَللّهُمَّ بِحَقِّ لَیْلَتِنا وَ مَوْلُودِها...»که در حکم زیارت امام زمان (عج) است (به مفاتیحالجنان مراجعه شود)؛
6️⃣ ذکرهای "سُبْحانَ اللّهِ" ، "الْحَمْدُلِلّهِ" ، "اللّهُ اَكْبَرُ" وَ "لا اِلهَ اِلا اللّهُ" صد مرتبه گفته شود؛
7️⃣ خواندن نماز جعفر طیار (به مفاتیح مراجعه شود)؛
8️⃣ خواندن چهار ركعت نماز [دو نماز دورکعتی] در هر ركعت حمد و سپس توحید صد مرتبه و بعد از اینکه نماز تمام شد این دعا را می خواند: «اللهم انی الیک فقیر...»
9️⃣ هر كس در شب نيمه شعبان، سه مرتبه سوره ياسين (یس) را بخواند، (مرتبه اول به نيت طول عمر، مرتبه دوم به نيت توانگری و مرتبه سوم به نيت دفع بليات)، در آن سال از آفات و فقر در امان میماند و عمر او طولانی میگردد، و پس از تمام كردن سوره در هر مرتبه دعای زير را با تضرّع بخواند:
بسم الله الرحمن الرحيم
اللهم يا ذَالمنِّ لا يُمَنُّ عليك يا ذالطَّولِ لا اله الا انت، انت ظهرُ اللاجين و جارُ المستجيرين و امان الخائفين اِن كُنتُ شقيّاً محروماً مُقْتِراً في الرزق، فامحُ في امِّ الكتاب شقاوتي و حرماني و اقتارِ رزقي و اثبتني عندك مرزوقاً موفِّقاً للخيراتِ، فانك قُلتَ في كتابكَ المنزل يمحواللهُ ما يشاءُ و عندهُ امُّ الكتابِ. (سرالمستتر،شيخ بهایی)
📚 مفاتیحالجنان، اعمال نیمه شعبان
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
@adinebaharan
از شوق آمدنتـ❤️ـ ...
آسمان گـ🌸ـل می ریزد بر زمین
و زمین ..
.
آن ها را می آراید تا تقدیمتـ❤️ـ کند...
جهان چه زیبا می شود وقتی که می آیی
#دلنوشته_مهدوی
#امام_زمان
#نوروز
#نیمه_شعبان
@adinebaharan
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: دوشنبه - ۰۹ فروردین ۱۴۰۰
میلادی: Monday - 29 March 2021
قمری: الإثنين، 15 شعبان 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸سبط النبي حضرت امام حسن مجتبی علیه السّلام
🔸سیدالشهدا و سفينة النجاة حضرت امام حسین علیهما السّلام
💠 اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (100 مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (1000 مرتبه)
- یا لطیف (129 مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹ولادت حضرت ولی عصر(عج)
📆 روزشمار:
▪️16 روز تا آغاز ماه مبارک رمضان
▪️25 روز تا رحلت ام المومنین حضرت خدیجه علیها السلام
▪️30 روز تا ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام
▪️33 روز تا اولین شب قدر
✅ با ما همراه شوید...
@adinebaharan
اولین سلام صبحگاهی،
تقدیم به ساحت قدسے قطب عالم امکان
حضرت صاحب الزمان(عج) ...
❤السَّلامُ علیکَ یا بقیَّةَ اللهِ
یا اباصالحَ المهدی
یا خلیفةَالرَّحمن
و یا شریکَ القران
ایُّها الاِمامَ الاِنسُ و الجّانّ
سیِّدی و مَولای
ْ الاَمان الاَمان
أللَّهُمَ عَجلْ لِوَلِیکْ ألْفَرَج بحق زینب کبری(س)
به قصد زيارت ارباب بی کفن :
❤السلام عليك يا اباعبدالله
و علي الارواح التي حلت بفنائك
عليك مني سلام الله أبدا
ما بقيت و بقي الليل و النهار
و لا جعله الله آخر العهد مني لزيارتكم
السَّلامُ عَلي الحُسٓين و
عٓلي عٓلي اِبن الحُسَين و
عَلي اولاد الحُسَين وَ
علَي اصحابِ الحُسَين.
أللهم ارزقنا زیارت الحسین (ع)
اللهم ارزقنا شفاعة الحسین (ع)
❤السلامُ عَلَیک یا امام الرئوف یا ﻋَﻠِﻲِّ ﺑْﻦِ ﻣُﻮﺳَﻰ ﺍﻟﺮِّﺿَﺎ المُرتضی
✨ﺍﻟﻠَّﻬُﻢَّ ﺻَﻞِّ ﻋَﻠَﻰ ﻋَﻠِﻲِّ ﺑْﻦِ ﻣُﻮﺳَﻰ ﺍﻟﺮِّﺿَﺎ ﺍﻟْﻤُﺮْﺗَﻀَﻰ ﺍﻟْﺈِﻣَﺎﻡِ ﺍﻟﺘَّﻘِﻲِّ ﺍﻟﻨَّﻘِﻲِّ ﻭَ ﺣُﺠَّﺘِﻚَ ﻋَﻠَﻰ ﻣَﻦْ ﻓَﻮْﻕَ ﺍﻟْﺄَﺭْﺽِ ﻭَ ﻣَﻦْ ﺗَﺤْﺖَ ﺍﻟﺜَّﺮَﻯ ﺍﻟﺼِّﺪِّﻳﻖِ ﺍﻟﺸَّﻬِﻴﺪِ ﺻَﻠَﺎﺓً ﻛَﺜِﻴﺮَﺓً ﺗَﺎﻣَّﺔً ﺯَﺍﻛِﻴَﺔً ﻣُﺘَﻮَﺍﺻِﻠَﺔً ﻣُﺘَﻮَﺍﺗِﺮَﺓً ﻣُﺘَﺮَﺍﺩِﻓَﺔً ﻛَﺄَﻓْﻀَﻞِ ﻣَﺎ ﺻَﻠَّﻴْﺖَ ﻋَﻠَﻰ ﺃَﺣَﺪٍ ﻣِﻦْ ﺃَﻭْﻟِﻴَﺎﺋِﻚَ✨
أللَّهُمَ عَجِّلْ لِوَلیِکَ ألْفَرج وَ العافیةَ وَ النَصر بِحَقِّ حضرت زینب(س)...
#نیمه_شعبان_مبارک
@adinebaharan
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: «انتظار، آرزو یا عمل؟!»
روز دوشنبه، ١۴٠٠/٠١/٠٩
✍️ مناسبت روز: روزدوشنبه، پانزدهم شعبان، سالروز ولادت با سعادت منجی عالم بشریت، حضرت مهدی (عج) است، لذا ضمن تبریک و تهنیت، روزبرگ شیعه را آغاز مینمائیم؛
چقدر زیباست خورشید، هنگامی که در سینه آسمان، پرتو افشانی میکند و نور امید و گرمای حیات و نشاط را به دلها میپاشد! صفا، صمیمیت و مهر را در جانها میدمد، ولی در این هنگام با همه لطف و عظمتش، مورد بی مهری همگان قرار گرفته و کسی به خورشید نمیاندیشد! اما در برابر آن، چقدر غم انگیز است روزهای ابری، که نشانی از خورشید نیست! وچقدر سخت و دردناک است اگر غیبت خورشید پشت ابر، سالیان سال به طول انجامد؟!
❓در این زمان، همه میپرسند که اشکال از کجاست وچرا خورشید دیگر از پشت ابرها، نمایان نمیشود؟ آیا اشکال از جانب خداست که فیض محض است! و یا از جانب خود خورشید است که نور مطلق است؟ اما هرگز چنین نیست! هر چه اشکال هست در ماست که خورشید تابان را فراموش کردهایم و امروز هم فقط مُدّعی انتظار هستیم!
✅ در فرهنگ ما، انتظار، به معنای چشم به راه بودن برای آمدن غایب و یا توقع تحقق یک آرزوست! اما وقتی عزیز ما غایب است و ما چشم به راه اوییم؛ اینگونه نیست که فقط بنشینیم و دست روی دست بگذاریم، بلکه برمی خیزیم و خود و خانه خود را برای استقبال از او آماده میکنی؛ و هر قدر میهمان عزیزتر باشد، آمادگی بیشتری برای استقبال از او کسب میکنیم و کارهای بیشتری برای آمدنش، انجام میدهیم! حال اگر یار غایب از نظر، خورشید عالم تاب و مصلح کل جهان حضرت حجت ابن الحسن امام زمان (عج) باشیم، طبیعتاً وظایف منتظران، بسیار بزرگتر و گسترده تر خواهد بود!
لذا در اسلام درباره اهمیت و فضیلت و چگونگی انتظار فرج و وظایف منتظران واقعی، روایات بسیاری وارد شده است که در بعضی از آنها، انتظار فرج را نه فقط یک آرمان و آرزو بلکه از بزرگترین اعمال و عبادات دانستهاند، چنانچه پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «افضل اعمال امت من، انتظار فرج است». [بحار الانوار، ج۵۲، ص۱۲۲]
و حضرت امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: «منتظر فرج باشید و از رحمت خداوند ناامید نشوید، به درستی که بهترین اعمال نزد خداوند عزوجل، انتظار فرج است» [بحار الانوار، ج۵۲، ص۱۲۳]
و امام صادق (ع) نیز فرمودند: «اگر کسی از شما (شیعیان) بمیرد در حالی که منتظر امر فرج امام مهدی (عج) باشد، همانند کسی است که در کنار قائم (عج) و در خیمه اش بوده است!» سپس اندکی درنگ کرده و فرمودند: «نه بلکه مانند کسی است که در کنار حضرت جنگیده و شمشیر زده است!» سپس ادامه دادند: «نه به خدا قسم، بلکه مثل کسی است که در کنار رسول خدا (ص) به شهادت رسیده باشد!» [بحار الانوار، ج۵۲، ص۱۲۶]
با دقت در این روایت و روایات مشابه دیگر، روشن میشود که در فرهنگ اهلبیت (ع)، انتظار نه صرفاً یک آرزو و حالت روانی، بلکه با فضیلت ترین عمل است، لذا منتظر واقعی، باید عامل باشد!
از نظر عقلی نیز، روانشناسان، نشاط و پویایی بشر در زندگی فردی و اجتماعی را، مرهون نعمت «امید و انتظار» میدانند! بهگونهای که اگر امید و انتظار از انسان و جامعه رخت بربندد؛ ادامه زندگی برای بشر؛ بی روح، بی معنا و بی لذت خواهد بود!
لذا در اهمیت انتظار موعود همین بس که دشمنان، آن را بزرگترین مانع خود در سیطره و تسلط بر مسلمانان برشمردهاند! و بزرگترین نظریهپردازان غربی در بحث مبارزه با اسلام، «قیام امام حسین (ع)» و «انتظار فرج» را دو عامل مهم پایداری و قیام مسلمانان در جهان معرفی میکنند! [موعود شناسی، ص۹۸]
✍️ در پایان مبحث امروز، نباید فراموش کنیم که اگر منتظران با وظایف خود آشنا نباشند و برای عمل به آنها قیام نکنند! تاریخ تکرار خواهد شد و همان گونه که در زمان امام حسین (ع)، عدهی زیادی ادعای شیعه بودن را داشتند، لیکن از میان آنها، تنها ۷۲ نفر به وظیفهی خود قیام و عمل کردند لذا امام در کربلا تنها مانده و آن چه نمیبایست اتفاق بیفتد، اتفاق افتاد! در زمان غیبت هم، چنانچه شیعیان به وظایف خود عمل نکنند، امام زمانشان تنها خواهد ماند و ظهور حضرت باز هم به تأخیر خواهد افتاد!
✍️انشاالله در روزبرگ فردا از وظایف منتظران، سخن خواهیم گفت...
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
@adinebaharan
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «روز نیمه شعبان»
موضوع: «احکام مرتبط با جشنهای نیمه شعبان»
❓پرسش: دست زدن (کف زدن) در مسجد، در جشن نیمه شعبان به طور متعارف چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ: به طور کلی کف زدن فی نفسه به نحو متعارف در جشن های أعیاد یا برای تشویق و تأیید و مانند آن اشکال ندارد؛ ولی بهتر است فضای مجالس دینی به خصوص مراسمی که در مساجد و حسینیه ها و نمازخانه ها برگزار می شود، به ذکر صلوات و تکبیر معطر گردد، تا انسان به ثواب آن ها برسد.
❓پرسش: اجرای نمایش طنز و خنده دار در مراسم نیمه شعبان چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ: اگر همراه گناهی مانند توهین یا مسخره کردن مؤمنین نباشد، فی نفسه اشکال ندارد.
❓پرسش: اجرای مراسم نور افشانی در مراسم جشن نیمه شعبان چه حکمی دارد؟ چون برنامه معمولاً با صدای زیاد اجرا می شود؟
✅ پاسخ: اگر موجب ضرر و یا ایذای دیگران گردد، جایز نیست؛ وگرنه فی نفسه مانعی ندارد.
❓پرسش: استفاده از برق شهری (سرتیر، پشت کنتور) جهت مراسم دینی مانند جشن نیمه شعبان یا هیئات محرّم و ...اشکال شرعی دارد یا خیر؟
✅ پاسخ: باید با اجازه از شرکت برق (یا شهرداری) باشد و بدون اجازه جایز نیست؛ و شخص ضامن است.
❓پرسش: مبلغی برای صدقه کنار گذاشته شده، آیا می توان از این مبلغ برای جشن نیمه شعبان استفاده کرد؟
✅ پاسخ: اگر صدقه مستحبی بوده و مربوط به خودتان است و یا اگر مربوط به دیگران باشد با اجازه ی آنان باشد، مانعی ندارد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
@adinebaharan
انجمن حجتیه درون ما
فلسفه انتظار برخلاف انتظار مهجوراست. همه ما گرفتار سطحی از انجمن حجتیه ایم. جمهوری اسلامی کم گذاشت. نگفت و نرساند و هنوز آنچه امامین انقلاب از غیبت گفتند وقصد کردند دست ما نرسیده است. عجیب روزگاری است که برای غربت اندیشه انقلاب باید غصه خورد و گریست.
خواستگاه انجمن حجتیه چه بود؟ توسعه سیاهی و باطل؟ تقیه و چشم بستن بر ظلم؟ سکولاریسم سجاده و جدایی معنویت از زندگی جمعی؟ هرآنچه هست ما نیز گرفتاریم.
بینی و بین الله انتظار را چه معنا کردیم؟ دقیقتر شوم. سهم خودمان را در عصر غیبت چه دانستیم؟ دعای فرج؟ ندبه صبح جمعه؟ کمیل نیمه شعبان؟ چراغانی آغاز امامت؟ زیارت سامرا و چله دعای عهد؟ دست مریزاد. همه این هست و اما این همه نیست.
فهم نادرست و ادراک ناقص از آخرالزمان باعث شده است برای تعجیل در فرج سهمی برای خودمان نبینیم. گوئی زندگی ما دخلی به ظهور ندارد؛ یک سو مائیم و یک سو روز موعودی که ناخودآگاه و بی مقدمه زنگش به صدا در می آید و فرج حاصل می شود.
انجمن حجتیه ای بار آمدیم. کتاب معارف، زینت التحصیل مدارس و دانشگاه ما بود و اصلا بنا بنداشت الهیات انقلاب را دست مکتب خانه ها برساند. ماجرا این شد که ندانستیم آخرالزمان برخلاف تصور رایج، تنها در توسعه سیاهی نیست و فراتر از سیاهی، معنویت است که رشد می کند و کما و کیفا توسعه عبودیت رخ می دهد. نگفتند و نشنیدیم که ظهور برگرده زمانه ایست که رشد و آمادگی و بلوغ اجتماعی شکل بگیرد و لشکری مهیا شوند.
آن بزرگی که میگفت ایران کشور بقیه الله است نظر به نصرت امام زمان داشت نه صرفا مناسک و سجاده نشینی؛ لذا فرمود پرچم از ایران به دست صاحب پرچم میرسد.
الهیات انجمن حجتیه ای فرق "ظهور" و "حضور" را نفهیمد و نفهمانید. لذا امام را ندیدیم و دست تدبیر او را هم نادیده گرفتیم. "غیبت امام" را "عدم امام" پنداشتیم و عالم را خالی از جحت دانستیم. برای ظهور دست به دعا نشستیم و حضور را درک نکردیم.
امام هست و عالم به تدبیر اوست. انتظار یعنی نصرت امام. خودش غائب است اما نقشه اش حاضر است. نصرت امام نصرت برنامه اوست. ببینیم و تلاش کنیم تا نقشه امام را بیابیم و کمک کنیم تا نقشه امام پیش رود. دعا نیز باید در خدمت همین نقش تاریخی مان باشد. ظهور در امتداد ماست و تمام.
نقشه امام مبارزه با ظلم جهانی و دفاع از مظلوم است. الگوی کلان او تربیت مجاهد است. غرض غائی اش قیام جمعی به سوی "او"ست. نقش مان را در نقشه او بیابیم که غیر آن سکولاریم و به سیاق انجمن حجتیه ایم.
از امروز بلند شویم.هرکس هرجا نشسته است کمک کند نقشه امام پیش رود.
محسن مهدیان
@adinebaharan