✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «غزوه بنیقریظه و عهدشکنی چندباره یهودیان »
روز یکشنبه، ١۴٠٠/٠۴/١٣
✍️ مناسبت روز: امروز سالروز «غزوه بنیقریظه»، سومین جنگ پیامبر اسلام (ص) با یهودیانِ مدینه است که در سال پنجم هجرت در نتیجه پیمانشکنی یهودیان بنیقریظه، اتفاق افتاد، لذا روزبرگ امروز را با این موضوع آغاز مینماییم؛
بی شک یکی از موارد و نکات اخلاقی که هم عقل آدمی و هم شرع مقدس به آن تأکید کردهاند، وفای به عهد و نقض نکردن پیمان است، که بر همین اساس دین مبین اسلام بر هماهنگی و تعامل با تمام ادیان و عمل به تعهدات و پیمانهایی که بین مسلمانان و ادیان دیگر بسته میشود، تأکید نموده و نقض عهد را از بزرگترین گناهان شمرده است، چنانچه خداوند در قرآن میفرماید: « إِنَّ الَّذِینَ یَشْتَرُونَ بِعَهْدِ اللّهِ وَأَیْمَانِهِمْ ثَمَنًا قَلِیلًا أُوْلَئِكَ لاَ خَلاَقَ لَهُمْ فِی الآخِرَةِ وَلاَ یُكَلِّمُهُمُ اللّهُ وَلاَ یَنظُرُ إِلَیْهِمْ یَوْمَ الْقِیَامَةِ وَلاَ یُزَكِّیهِمْ وَلَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ [آل عمران ـ ٧٧]
«كسانى كه پیمان خدا و سوگندهاى خود را به بهاى ناچیزى مى فروشند، آنان را در آخرت بهرهای نیست و خداوند در روز قیامت با آنان سخن نمى گوید و به ایشان نمى نگرد و پاكشان نمى گرداند و عذابى دردناك خواهند داشت.»
در روایات نیز بر این موضوع تأکید فراوان گردیده، چنانچه اميرالمؤمنين (ع) در فرمان خود به مالک اشتر فرمودند: «بپرهيز از اينكه وعدهای بدهی و تخلّف كنی... زيرا تخلف از وعده، موجب خشم خدا و مردم خواهد شد!» [ مستدرك الوسائل، ج١١، ص۴٨]
✍️ غزوه بنی قریظه حاصل سومین پیمان شکنی قبایل یهودی مدینه با پیامبر (ص) بود!
پس از پیمانشکنی یهودیان «بنینضیر» و «بنیقینقاع»، قبیله بنی قریظه، تنها تیرۀ یهودی بودند که در مدینه در کنار مسلمانان با صلح و آرامش بسر میبردند و به پیمانی که با پیامبر بسته بودند کاملاً احترام میگذاشتند.
قبلاً میان پیامبر اسلام(ص) و بنیقریظه و دو طایفه دیگر یهود، پیمانی منعقد شده بود که بر اساس آن، تعهد کرده بودند که هرگز علیه پیامبر و یاران وی، قدمی برندارند! با دست و زبان به آنان صدمهای نرسانند! و نیز اسلحه و مرکب در اختیار دشمنان حضرت قرار ندهند! و اگر بر خلاف این رفتار نمودند، پیامبر(ص) با آنان همانند دشمن رفتار نمایند!
اما بالاخره، یهودیان بنیقریظه نیز همانند دو طایفه دیگر، در جریان جنگ احزاب، پیمان خود را شکستند و شهر مدینه را دچار ناامنی کرده و برای ترساندن مسلمانان به خانههای آنان حمله کردند و اگر نبود چارهاندیشی و مراقبت پیامبر(ص) که گروهی را برای استقرار امنیت در شهر، از لشکرگاه به داخل شهر اعزام کردند، چه بسا نقشه شوم بنیقریظه عملی میشد و شهر به دست آنان سقوط کرده و لشکر اسلام شکست میخوردند!
✍️ بعد از شکست و بازگشت دشمنان اسلام در جنگ احزاب، پیامبر(ص) تصمیم به برخورد با یهودیان پیمانشکن گرفتند، لذا مسلمانان را به فرماندهی امیرالمؤمنین (ع) به مقابله با آنها فرستادند و یهودیان بنیقریظه، پس از مدت بیست و پنج روز، محاصره، سرانجام وادار به تسلیم شدند!
بنیقریظه، پس از تسلیم، پیشنهاد دادند که با همان شرایط «بنی نضیر» از اموال و دارایی خود چشم پوشیده و مدینه را ترک کنند! ولی رسول خدا (ص) که قبلاً این لُطف را به «بنی نضیر» کرده بودند ولی آنها خیانت کرده و مسبب جنگ احزاب شده بودند، تمامی پیشنهادات آنها را رد کردند؛ تا اینکه بالاخره به پیشنهاد بنیقریظه، رسول اکرم (ص) حَکَمیّت را به «سعد بن معاذ» واگذار نمودند و او با استناد به احکام کتاب مقدسِ خود آنها یعنی تورات و براساس پیمانشکنی بنیقریظه، حُکم کرد که هر کس علیه پیامبر (ص) تجمع کرده، باید کشته و خانواده او اسیر شوند! و رسول اکرم (ص) نیز این حکم را مطابق خواست پروردگار دانستند.
در اهمیت این پیمانشکنی و غزوه بنی قریظه و درسآموزی از آن، همین بس که خداوند در پنج آیه از قرآن کریم (آیات ۵۶ تا ۵۸ سوره انفال و ۲۶ و ۲۷ سوره احزاب) به این واقعه مهم اشاره نموده است!
✅ در پایان هرچند با بررسی تاریخی غزوه بنی قریظه، در مییابیم که دین مبین اسلام، دین صلح و تعامل با تمام ادیان و پایبندی به تعهدات و پیمانهای بسته شده با آنهاست! اما براساس آیات قرآن کریم و سیره پیامبر (ص)، اگر طرف مقابل، نقض پیمان کرد و به تعهدات خود پایبند نبود، مسلمانان باید شدیدترین برخورد را براساس احکام اسلامی و حتی بر اساس دین خود آنها با عهدشکنان داشته باشند! که ای کاش، برخی از دولتمردان ما نیز در «برجام» از ماجرای عهدشکنی بنیقریظه و چگونگی رفتار پیامبر (ص) با آنها، درس میگرفتند!!!
📚منبع: « کتاب فروغ ابدیت، بخش جنگ احزاب»
.
﷽؛
💠 #حديث_روز یکشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۰
🏷 زیارت از راه دور
🔅 #امام_صادق_علیه_السلام :
🔸 «هنگامى كه هر يك از شما، دور مى افتد و خانه اش [ تا مرقد ما ] فاصله بسيار دارد، به بالاى خانه اش برود و دو ركعت نماز بگزارد و با اشاره به قبرهايمان، سلام بدهد كه آن، به ما مى رسد» .
🔹 «إذا بَعُدَت بِأَحَدِكُمُ الشُّقَّةُ ونَأَت بِهِ الدّارُ ، فَليَعلُ أعلى مَنزِلِهِ وَليُصَلِّ رَكعَتَينِ وَليُؤمِ بِالسَّلامِ إلى قُبورِنا ؛ فَإِنَّ ذلِكَ يَصِلُ إلَينا».
📚 الكافي : ج ٤ ص ٥٨٧ ح ١
•❀• ذکر امروز : یا ذَا الجَلال و الاِکرام (۱۰۰ مرتبه)
8.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 دانلود #نماهنگ
📜 نامه امام زمان به شیخ مفید
🔺 با اینکه ما به فرمان خداوند در نقطهای دور و پنهان از دیدهها به سر میبریم، ولی از تمام حوادث و ماجراهایی که بر شما می گذرد کاملا مطلع هستیم و هیچ چیز از اخبار شما بر ما پوشیده نیست...
#امام_زمان
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
✅نام کتاب: رجل سیاسی
⏪ کتاب «رجل سیاسی» مشتمل بر گفتارهایی از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدّظلّه العالی) دربارهی سیاستمدار تراز انقلاب اسلامی ست.
🔻 این اثر شامل هفت فصل می باشد که به ترتیب عبارتند از:
1⃣ باورها
2⃣ شناخت های لازم
3⃣ شاخص ها
4⃣ اهداف
5⃣ وظایف
6⃣ الگوهای سیاستمدار تراز
7⃣ جلوههایی از سلوک سیاسی برخی شخصیّت های تراز اسلام و انقلاب
🔻 در مقدمه این کتاب آمده است:
بدون تردید، حکومت اسلامی برای دستیابی به آرمان های سعادتبخش انقلاب به کارگزارانی امین و آشنا با مبانی سیاسی اسلام نیاز دارد تا بتواند طعم شیرین زندگی در سایهی حکومت اسلامی را به همگان بچشاند و زمینهی فراگیری تمدّن بزرگ اسلامی را فراهم نماید.
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مدّظلّهالعالی) همان گونه که در سال های مبارزه علیه حکومت طاغوت با جهاد عملی و تبیینی خود سهم بسزایی در ایجاد و شکلگیری اندیشهی حکومت اسلامی داشتند، در سال های پس از انقلاب نیز همواره بر تربیت سیاستمداران آشنا با مبانی الهی اسلام کوشش نموده و تأکید ورزیدهاند.
✴️ دوشنبه 👈 14 تیر / سرطان 1400
📛 امروز برای امور زیر مناسب نیست :
📛 تقارن نحسین و صدقه اول صبح رفع نحوست است .
📛 سفر .
📛 و ملاقات ها نیز خوب نیست.
🤕 مریض امروز ازارش زیاد است.(منظوری مریضی است که امروز مریض شود)
✈️ مسافرت : مسافرت خوب نیست و در صورت ضرورت همراه صدقه باشد .
🔭 احکام نجوم .
🌓 امروز : قمر در برج ثور است و انجام امور زیر نیک است :
✳️ خرید جواهرات .
✳️ خواستگاری و عقد و ازدواج .
✳️ شراکت کردن و مشارکت .
✳️ نامه نگاری به دوستان .
✳️ افتتاح کار و شغل .
✳️ ارسال کالاهای تجاری .
✳️ خرید املاک .
✳️ جابجایی و نقل و انتقال .
✳️ آغاز بنایی و خشت بنا نهادن .
✳️ و رفتن به تفریحات سالم نیک است .
👩❤️👨 مباشرت و مجامعت ، مباشرت امشب ( شب سه شنبه ) ، برای سلامتی جسم خوب و فرزند دهانی خوشبو دارد و بسیار مهربان و نرم دل خواهد شد .ان شاءالله
💇♂ طبق روایات، #اصلاح_مو (سر و صورت) در این روز از ماه قمری ، باعث اصلاح امور است .
🔴 #خون_دادن یا #حجامت در این روز از ماه قمری ، موجب دفع صفرا میشود .
🔵 دوشنبه برای #گرفتن_ناخن، روز مناسبی است و برکات خوبی از جمله قاری و حافظ قران گردد .
👕 دوشنبه برای بریدن و دوختن #لباس_نو روز بسیار مناسبی است و آن لباس موجب برکت میشود .
✴️️ وقت #استخاره در روز دوشنبه: از طلوع فجر تا طلوع آفتاب و بعداز ساعت ۱۰ تا ساعت ۱۲ ظهر و از ساعت ۱۶ عصر تا عشای آخر( وقت خوابیدن)
😴تعبیر خواب
شب سه شنبه اگر کسی خواب ببیند
تعبیرش از آیه ی 25 سوره مبارکه " فرقان " است .
و یوم تشقق السماء بالغمام و نزل الملائکه تنزیلا ...
و از مفهوم ان استفاده می شود که خواب بیننده را امری ناخوش و خصومت و گفت و گوی ناشایسته ببیند صدقه بدهد تا رفع بلا شود .ان شاءالله و شما مطلب خود را در این مضامین قیاس کنید .
🌸زندگیتون مهدوی🌸
📚 منبع مطالب ما
تقویم همسران
نوشته ی حبیب الله تقیان
انتشارات حسنین علیهماالسلام
قم:پاساژ قدس زیر زمین پلاک 24
تلفن
025 377 47 297
0912 353 2816
0903 251 6300
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: دوشنبه - ۱۴ تیر ۱۴۰۰
میلادی: Monday - 05 July 2021
قمری: الإثنين، 24 ذو القعدة 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸سبط النبي حضرت امام حسن مجتبی علیه السّلام
🔸سیدالشهدا و سفينة النجاة حضرت امام حسین علیهما السّلام
💠 اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (100 مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (1000 مرتبه)
- یا لطیف (129 مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
▪️5 روز تا شهادت امام جواد علیه السلام
▪️12 روز تا شهادت امام محمد باقر علیه السلام
▪️14 روز تا روز عرفه
▪️15 روز تا عید سعید قربان
▪️20 روز تا ولادت امام هادی علیه السلام
▪️24روز تا عید بزرگ #غدیر
▪️36روز تا اول محرم الحرام
✅ با ما همراه شوید...
.
﷽؛
💠 #حديث_روز دوشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۰
🏷 آداب قلم
🔅 #امام_علی_علیه_السلام :
🔸 «ـ در نامه ايشان به كارگزارانش ـ : قلمهاى خويش را تيز كنيد و ميان سطرهاتان، كم فاصله نهيد و سخنهاى زياده برايم ننويسيد و آنچه را مقصود است بياوريد و از زياده نويسى بپرهيزيد؛ زيرا دارايى مسلمانان، تحمّل ضرر رسانى را ندارد» .
🔹 «ـ في كِتابِهِ إلى عُمّالِهِ ـ: أدِقّوا أقلامَكُم، وقارِبوا بَينَ سُطورِكُم، وَاحذِفوا عَنّي فُضولَكُم، وَاقصِدوا قَصدَ المَعاني، وإيّاكُم وَالإِكثارَ! فَإِنَّ أموالَ المُسلِمينَ لا تَحتَمِلُ الإِضرارَ».
📚 الخصال : ص ٣١٠ ح ٨٥
•❀• ذکر امروز : یا قاضِیَ الحاجات (۱۰۰ مرتبه)
📅 مناسبت امروز : ۱۴ تیر، روز قلم
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: روز قلم
موضوع: «#حقالتألیف»
❓آیا جایز است مؤلفان و مترجمان و صاحبان آثار هنری، مبلغی را در برابر زحماتشان و یا به عنوان حق تألیف در مقابل تلاش و وقت و مالی که برای انجام آن کار صرف کردهاند، تقاضا نمایند؟
✅ آنان حق دارند در برابر واگذاری نسخه اوّل يا اصلی اثر علمی و هنری خود به ناشر، از وی هر مبلغی میخواهند، دريافت نمايند.
❓استفاده از فایل کتابهایی که در خارج از کشور منتشر میشود و در آنها نوشته شده که تکثیر و کپی آن بدون اجازه ناشر ممنوع است، چه حکمی دارد؟ آیا میشود آنها را منتشر کرد یا اسکن گرفت؟
✅ اگر منعی وجود داشته باشد، یعنی تولیدکننده اثر ممنوع کرده است، خب حق آن بنابر احتیاط واجب باید رعایت شود؛ اما اگر منعی وجود نداشته باشد، اینجا باید ببینیم که آیا منع قانونی وجود دارد یا ندارد! یعنی اگر از نظر قوانین اسلامی استفاده از آن ممنوع بود باز هم استفاده جایز نیست؛ اما اگر ممنوع نبود، اشکالی ندارد؛ و البته در برخی موارد ممکن است با شرایطی مجوز داده شود که آن شرایط باید رعایت شود.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «قلم معجزه جاودان»
روز دوشنبه، ١۴٠٠/٠۴/١۴
✍️ مناسبت روز: در صفحات تقویم، چهاردهم تیرماه با عنوان «روز قلم» به خود جلوه ای دیگر بخشیده است! نامگذاری این روز به نام قلم، بی ارتباط با تاریخ کهن متمدن و فرهنگ ساز این سرزمین نیست؛ چنانچه ابوریحان بیرونی در کتاب آثار الباقیه خود آورده است که چهاردهمین روز از تیرماه را ایرانیان باستان، روز تیر (عطارد) است و از طرفی، سیاره عطارد، در فرهنگ ادب پارسی، کاتب و نویسندهی ستارگان است! به همین مناسبت، ایرانیان کهن، این روز را «روز نویسندگان» میدانستهاند!
هرچند که ارزش و کرامت «قلم» بسیار بالاتر از آن است که برای بزرگداشت آن و صاحبانش به اختصاص دادن روزی به آن، در تقویم، بسنده کنیم و شاید این شعاریترین راه برای تجلیل از مقام قلم و ارباب آن باشد! اما بیشک نماد روز قلم، تلنگری است تا با گرامی داشت یاد و خاطره ارباب قلم و تجلیل از آثار گرانمایه ایشان، گوشه ای از زحمات طاقت فرسای آنان را قدردان باشیم! لذا روزبرگ شیعه ضمن بزرگداشت روز قلم، سخن امروز خود را تقدیم مینماید؛
قلم، زبان دوم انسانها و زبان عقل و معرفت و احساس آنها و بیان کننده اندیشه و شخصیت آدمی است؛
البته هویت، چیستی و قلمرو قلم بسیار گسترده تر از آن است که در بیان بگنجد و میتوان گفت که هرگونه معرفت، شناخت، رشد، تعالی، پیشرفت، پیروزی و آرامش در عالم، ریشه در قلم دارد!
چنانچه همهی ادیان، تمدن ها، تجربه های تلخ و شیرین و تمامی علوم الهی و بشری با نوشتن ماندگار شدهاند، لذا قلم، میسازد و تخریب می کند! واقعیت ها را آشکار می کند! و آشکارها را نهان مینماید! و به واقع «قلم» معجزهای جاودان از جانب خداوند است!
✅ سوگند خداوند در قرآن به نام قلم، گویاترین شاهد بر اعجاز، شرافت و قداست آن است: «ن وَ الْقَلَمِ وَ ما یَسْطُرُونَ؛ سوگند به قلم و آنچه نویسند.»
لذا در جایی که خداوندِ صاحب هستی به وسیله و آفریدهای از آفریدگان خود قسم یاد میکند و در نخستین ارتباط وحیانی با رسول خاتمش در غار حرا، سخن از قلم به میان آورده و خود را به آن معرفی می نماید: «الَّذی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ؛ آن که با قلم آموخت»؛ بشر در چه جایگاهی می تواند از ارج و منزلت قلم، سخن براند؟!
✍️ با نگاهی به سیرهی پیامبر اکرم (ص) و اهلبیت عصمت و طهارت (ع) نیز میتوان توجه و اهتمام عملی آنها به نوشتن و حرمت قلم را دریافت؛ چنانچه این قدرشناسی به حدی بوده که پیامبر اکرم (ص) پس از پایان برخی از جنگها، دستور می فرمودند که هر اسیری که به ده نفر از مسلمانان، قلم به دست گرفتن و خواندن و نوشتن را بیاموزد، آزاد خواهد شد! و با این عمل در جامعه محروم از تمدن آن دوره، زیباترین و مؤثرترین پیام در اهمیت و ارج نهادن به جایگاه قلم و علم را به بشریت دادهاند!
هرچند که در مکتب اهلبیت عصمت و طهارت (ع) بر «سخن و بیان حق و درست» نیز بسیار تأکید شده، اما شاید بتوان گفت که «قلم و نوشتن» در برابر «سخن و بیان» سه امتياز ویژه دارد که عبارتند از:
1️⃣ باقی بودن:
اميرالمومنين (ع) در سخن ارزشمندی میفرمایند: «دانش را با نوشتن در بند کنيد» تا باقی بماند! چراکه سخن فرار میکند و نوشته باقی میماند!
2️⃣ دقيق بودن:
بيان و سخن معمولاً دقيق نيست؛ لذا اگر قرار بود مطلبی که هزار سال پيش نقل شده، با زبان و سخن به ما برسد و در جايی نوشته نمیشد، هيچ گاه به طور دقيق به ما نمیرسيد و در واقع، نوشتن باعث تدقیق و مصون ماندن مطلب از انحراف میگردد!
3️⃣ عميق بودن:
بیشتر سخنها به طور معمول، بدون تأمل گفته میشود و کم محتواست! اما مطالب نوشته شده، نوعاً عميق و فکر شده است و گاه نويسندگان، ساعتها و روزها فکر میکنند تا يک سطر بنویسند! لذا علامه طبرسی (ره) در اينباره مینويسد: «بيان دو گونه است: بيان زبان و بيان قلم! اما بيان زبان، با گذشت زمان کهنه میشود و از بين میرود، ولی بيان قلم تا ابد باقی است!»
✍️ در پایان، هرچند توجه به قلم و اهل آن در سرزمین ما پیشینهای دیرینه دارد و پس از انقلاب اسلامی نیز به پيشنهاد انجمن قلم و جمعی از نویسندگان، چهاردهم تیرماه به عنوان روز قلم نامگذاری شد؛ اما متأسفانه این مناسبت هنوز چندان در میان مردم و حتی اصحاب قلم و اندیشه شناختهشده نیست لذا باید در معرفی آن و سپاس از اهل قلم کوشید!
🥀برای امام زمانم چه کنم؟🥀
✨نماز هایتان را مهدوی کنید💚
🌷آیت الله بهاءالدین رحمة الله علیه در اواخر عمر خود ،
در قنوت نماز هایشان فقط دعای *سلامتی امام زمان( عجل الله تعالی فرجه الشریف )*
را تلاوت میکردند.
*(اللهّم کُن لِولیّک الحُجة بنِ الحَسن )*
شاگردان ایشون تعجب کردند وپرسیدند که قضیه چیه ، جدیدا همش اللهم کن لولیک ... رو میخونید
قبلا اینجوری نبودید
🌷آیت الله بهاءالدینی پاسخ دادند که
*خود امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف )فرموده که در قنوت نماز هایتان برایم دعا کنید .*
واز آن روز به بعد تمام قنوت نماز هایم
*اللّهم کن لولیک... شد.*