.
♻️ اگر درباره فساد چای دبش ابهام دارید، این یادداشت را بخوانید
🔰 حمید رسایی: در روزهای اخیر و پس از انتشار اخباری درباره فساد ارزی یک شرکت چای، بسیاری از اعضای کانال درباره این موضوع ابهام داشتند و سؤال کردهاند. در پاسخ به این پیامها به صورت خلاصه عرض میکنم:
شرکت دبش، ۳/۲ میلیارد دلار ارز نیمایی طی ۵ سال دریافت کرده است.
۱/۷ میلیارد دلار برای واردات چای و ۱/۵ میلیارد دلار هم برای واردات ماشین آلات تولید چای به آنها واگذار شده است.
🔹خلاصه تخلفات این شرکت موارد زیر است:
۱صادرات چای بیکیفیت ایرانی و احتمالا مخلوط کردن آن با چای خارجی و بستهبندی آن به عنوان چای با کیفیت خارجی و واردات مجدد آن به کشور! یعنی در قیمت چای وارداتی، بیشبرآورد میکرده و ارز بیشتری از بانک مرکزی دریافت میکرده است.
مثلا اگر قیمت چای با کیفیت خارجی هر تن ۱۰۰ دلار بوده، این شرکت عملا ۷۰ دلار خرج میکرده اما چون جنس تقلبی را به عنوان جنس درجه یک وارد میکرده، طبق ثبت سفارشش از بانک مرکزی ارز بیشتری دریافت کرده است.
در این مثال، ۳۰ دلار در جیب دبش باقی میمانده که احتمالا یا در بازار آزاد فروخته شده یا هزینه کار دیگری شده است.
از طرفی اثبات این که واقعا چای بیکیفیت وارد میکرده نشدنی است مگر اینکه خودش اعتراف کنه چون عمده این چای مصرف شده است.
نکته مهم: ارزی که شرکت دبش دریافت کرده ارز نیمایی است که از قیمت بازار آزاد طی چند سال اخیر حداکثر 5 هزار تومان پایینتر است. برخلاف برخی ادعاها دبش ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی یا ۲۸۵۰۰ تومانی دریافت نکرده است.
روال دریافت ارز نیمایی هم این شکلی است که واردکننده کالا به بانک مراجعه و معادل ریالی ارز نیمایی را به حساب بانک واریز میکند و بانک مرکزی به او دلار تخصیص میدهد.
بنابراین اگر همه ۳/۲ میلیارد دلار را هم که ارز نیمایی گرفته، هیچ کالایی وارد نکرده و در بازار آزاد فروخته بود، ۱۶ هزار میلیارد تومان سود کرده و به جیب زده.
بنابراین ضرب کردن ۳/۲ میلیارد دلار در قیمت روز دلار ۵۰ هزار تومانی و ادعای فساد ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی غلط است. چون یعنی شدکت دبش بدون هزینه کرد ریالی، از بانک مرکزی ۳/۲ میلیارد دلار گرفته است. در حالی که اولا چای وارد کرده و البته در نوع چای تقلب کرده، ثانیا معادل ریالی ارز دریافتی را هم به حساب بانک مرکزی واریز کرده است،
از طرفی از مبلغ ۳/۲ میلیارد دلار، درباره حدود ۱/۲ میلیارد دلار آن هنوز تخلفی رخ نداده چون واردکننده ۱۸ ماه وقت داشته تا با این مبلغ، جنس وارد کند و این مدت زمانی هنوز به اتمام نرسیده است.
توجه به این نکته هم لازم است که ارزش کارخانجات دبش، کمتر از تخلفات رخداده در حداکثر برآورد آن نیست، بنابراین مبلغ زیادی از اموال عمومی به هدر نرفته و نباید مسألهرا طوری جلوه داد که مبلغ هنگفت و بیسابقهای از جیب مردم دزدیده شده.
🔺برای دیدن تحلیلهای حمید رسایی عضو کانال شوید🔻
eitaa.com/joinchat/389677056C798a6dc5a1
یاسر جبرائیلی در کانالش نوشت :✨️حذف ارز۴۲۰۰ یا همان دلار جهانگیری چگونه انجام گرفت ؟؟؟
پس از انتخابات ریاستجمهوری، در اولین جلسهای که بهعنوان عضو کمیته اقتصادی آقای رئیسی با مدیران وقت سازمان برنامه داشتم، اولین سخن آقای پورمحمدی مدیر ارشد اقتصادی دولت این بود که باید ارز ۴۲۰۰ را حذف کنید😱
موضع حقیر این بود که تورم شدیدی ایجاد خواهد شد و نبایدانجم دهیم،مضراتش بیشتر از منافعش است😰
تقریبا در تمامی جلساتی که پیش از تشکیل دولت حضور داشتم، مخالفتم را اعلام کردم و بعد از آن، در جریان مباحث نبودم. 😔
درآمدهای نفتی دولت کفاف تامین ارز ۴۲۰۰ برای کالاهای اساسی را نمیداد. لذا یا با نامه به رهبر انقلاب از صندوق توسعه ملی برداشت میشد، یا ارز نیمایی از صادرکنندگان غیرنفتی خریداری شده (به قیمت ۲۳هزار تومان) و به واردکنندگان کالاهای اساسی به نرخ ۴۲۰۰ واگذار میشد. یعنی دولت گران میخرید و ارزان میفروخت!😬
موضع حقیر این بود که این ۲۳هزار تومان از کجا آمده؟ چرا پتروشیمیها و فولادیها ارز حاصل از صادراتشان را به همین قیمت ۴۲۰۰ عرضه نمیکنند؟😡
منتهی نظر دیگر که غالب شد، پذیرفتن نرخ دلار نیمایی به عنوان نرخ واقعی و تبعیت دولت از این نرخ بود. دولت از یک سو نظر ما را نمیپذیرفت، از دیگر سو مدام یا از صندوق توسعه ملی برداشت میکرد یا ارز نیمایی خریداری کرده و به نرخ ۴۲۰۰ به واردکنندگان میداد (مانند همین قصهای که شایعه شد درباره خرید ارز نیمایی و فروش به ۲۸۵۰۰ صورت میگیرد و بانک مرکزی تکذیب کرد). نتیجه این رویکرد، یا تخلیه منابع صندوق توسعه بود، یا ایجاد کسری برای دولت؛ در چنین شرایطی بود که با اینکه رهبر حکیم انقلاب اسلامی در حکم تنفیذ رئیس جمهور بر تقویت ارزش پول ملی تصریح کرده بودند، بعدها فرمودند کار لازمی بود. در سیاستهای کلی برنامه هفتم نیز که ابلاغ فرمودند، بر ثبات نرخ ارز تصریح شد.
همان روزی که آقای رئیسی بنا بود شب به تلویزیون بیایند و حذف ۴۲۰۰ را اعلام کنند، خدمتشان رفتم و التماس کردم که این کار را نکنید. گفتم به پایتان میافتم نکنید!😰
اما کارگر نیفتاد. پیشبینیهایی کردم از عواقب کار.😰😨😱 هنگام خداحافظی، عرض کردم شما که حرف حقیر را نپذیرفتید، اما قول بدهید اگر آنچه گفتم رخ داد، عوامل این کار را عزل کنید😡😤😒👎
پس از حذف ۴۲۰۰، یک به یک آنچه انذار داده بودیم رخ داد. به فاصله چند ماه، مالکان ارز و طبعا ذینفعان گرانی آن شروع به بالا بردن نرخ بازار و به تبع آن، نرخ نیما کردند. به نحوی که ظرف مدت کوتاهی، نرخ ارز نیما از ۲۳ هزار تومان در مرداد ۱۴۰۰ به ۳۸ هزار تومان رسید. حال دولت ماند و این تناقض که چه کند؟ آیا دولت نیز پول نفت را به نرخ جدید نیما به واردات کالاهای اساسی بدهد؟ واقعیت این است که تجربه تورم شدید ناشی از حذف ۴۲۰۰ این اجازه را به دولت نداد. وگرنه بر اساس همان منطقی که ۴۲۰۰ حذف شد، ۲۸۵۰۰ نیز باید حذف میشد! چه آنکه تعدادی از نمایندگان مجلس نیز به جد دنبال حذف ارز ۲۸۵۰۰ هستند. موضع جدید ما این است: در فاصله این دو سال، دقیقا چه اتفاقی افتاده که نرخ ارز نیما از ۲۳هزار تومان به ۳۸هزار تومان رسید؟ چرا پتروشیمیها و فولادیها باید ارز خود را بالاتر از ارز نفتی بفروشند؟😡😡😡😡😡 موضع جدید طرف مقابل نیز عرض شد که تبعیت دولت از نرخ نیمایی را تجویز میکنند و این داستان ادامه دارد.
سخن بسیار است، اما هر راست نشاید!
اقتصاد کتاب نیست، ماشین حساب هم نیست😐
مراودات پیچیده انسانی و معادلات پیچیدهتر سیاسی و مناسبات هولناک قدرت و ثروت را کنار گذاشتن و با استناد به چند قلم نمودار و آمار، تحلیل اقتصادی ارائه دادن اشکالی ندارد،اما برای سرگرمی خوب است، نه سیاستورزی و اداره کشور!!😒
@syjebraily
.
آیت الله مجتهدی تهرانی در یکی از منبر های خود در باب حلم و گذشت میفرمایند :
ما نزد « علامه طباطبائی رحمة الله علیه » در مدرسه حجتیه درس منظومه می خواندیم 📖
در نمار جماعت ، صف اول علما می ایستادند ، اما در صف های بعدی همه مسافر بودند ، علامه در صف های آخر می ایستاد ، عبایش را روی زمین پهن میکرد و مشغول نماز جماعت میشد. من ندیدم ام که کسی فیلسوف باشد و این طور رگ عوامی و مقدسی داشته باشد. 🕌
یکبار ایشان در حال گذشتن از خیابان بودند که بچه ای با دوچرخه به او زد و علامه را روی زمین پرت کرد و خودش هم روی زمین افتاد.
علامه از جا بلند شدند ، دست بچه را گرفت ، زانوی او را مالید و گفت : آقاجون پات طوری نشده؟ ☺️
حالا این بچه میترسید که نکند آقا او را تنبیه کنید و پس گردنی بزند و بگوید: پدر سوخته منو پرت کردی! 👊
اما وقتی دید آقا او را نوازش میکند ، آرام شد 😊
اینها درس اخلاق است .
@jawaher_kalam
﷽
🌷 یادی از طلبه شهید سید محمدحسین نواب (●ولادت: ۱۳۴۵، شهرضا ☆ ○شهادت: ۱۳۷۳، ترور در بوسنی و هرزگوين ☆ ■مزار: گلزار مطهر شهدای علیبنجعفر "علیهالسلام" قم)
محمدحسین نواب ارادت
عجیبی به حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) داشت.
در تمامی نوشتجات این ذریهى زهرا (سلاماللهعلیها)
این ارادت به چشم میخورد.
بار آخری که از بوسنی با خانواده تماس گرفت
در ایام فاطمیه و تابستان سال ۱۳۷۳ بود،
خیلی خوشحال بود.
وقتی از علت شادی او سوال کردیم.
گفت:
《دیشب در جمع مسلمانان این منطقه بودم.
به زبان انگلیسی دربارهى حضرت زهرا صحبت کردم.
بعد هم برای آنها روضه خواندم.
نمیدانید چه مجلسی شد.
مسلمانانی که تازه با واقعیتهای دین آشنا شده بودند
در قلب اروپا بر مظلومیت حضرت زهرا گریه می کردند.》
همان روز به همراه چند تن از جوانان بوسنیایی
از شهر موستار راهی سارایوو شدند.
بعد از آن دیگر خبری از او نشد!
ده روز بعد با پیگیری وزارت خارجه
و مردم مسلمان بوسنی
پیکر روحانی وارسته، حجتالاسلام سید محمدحسین نواب پیدا شد.
گلولههای دشمنان دین خدا
سینهى او را شکافته بود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴معرفی #سفیانی
قسمت اول
⚫عبدالله بن ابی منصور بجلی گوید: از امام صادق (ع) درباره اسم سفیانی پرسیدم، فرمودند: با اسمش چه کار داری ⁉️
زمانی که #سفیانی بر مناطق #پنجگانه_شام مسلط شد که دمشق و حمص و فلسطین و اردن و قنسرین باشد
در این هنگام منتظر #فرج باشید.
📚کمال الدین و تمام النعمة، ج۲،ص ۶۵۱
🔴 جابربن عبدالله انصاری می گوید: خدمت حضرت فاطمه زهرا شرفیاب شدم.
🔹در برابر آن حضرت لوحی بود كه اسامی اوصیاء از نسل او تا قیامت،در آن ثبت شده بود. شمردم تعدادشان دوازده تن بود كه آخر آنها قائم(عج) بود.
صدوق، کمال الدین، ج۱، ص۳۱۱