🌟🌟🌟علت نامگذاری احمد بن موسی به شاهچراغ
♦️احمد بن موسی(ع) در حجاز به سیدالسادات و در ایران به شاهچراغ معروف می باشد، اما علت نامگذاری آن به سیدالسادات به جهت عبادت و جلالت و وَثاقَتش (معتمد، طرف وثوق مردم بودن) بوده ولی چه علتی باعث گشته که او را شاهچراغ گفته اند؟
♦️قبر مطهر آن بزرگوار تا مدتها مشخص نبود، چون در دوره سلاطین دیالمه که تا حدی طرفداران اهل بیت عصمت و طهارت (ع) از حالت تقیه بیرون آمده بودند صُلَحاء (صالحان و نیکوکاران) و عباد (عبادت کنندگان) شیراز در مقام یافتن مرقد مطهر آن شاهزاده عظیم الشأن بر آمدند.
♦️در زمانیکه مشغول تجسس و تفحص مرقد منور ایشان بودند پیرزن صالحه ای نزد عضدالدوله دیلمی(قرن چهارم) سلطان فارس آمد و عرض کرد در حوالی منزل من تپه ای است که در روی آن در هر شب جمعه در ثلث آخر شب، چراغی روشن میشود که مانند مشعل پرنوری میدرخشد و همینکه به محل روشنائی میروم چیزی دیده نمیشود. شاه از رجال و درباریان خود و بعضی از علماء و شیوخ شیراز دراین باب تحقیقاتی بعمل آورد و چیزی دستگیرش نشد و گفتند که چون گوینده پیر زن فقیری است شاید در نظر گرفته که بدین وسیله استفاده بنماید
♦️شاه متقاعد نشد و فرمود که من از بیانات این زن بوی حقیقت میشنوم و تصمیم گرفت که خود شخصاً به این قضیه رسیدگی کند تا صحت و سقم مطلب را کشف نماید؛ لذا شبانگاه به منزل آن پیرزن رفته و در آنجا استراحت میکند.
♦️عضدوالدوله مقارن نیمه شب بخواب رفت و آن زن صالحه مترصد روشن شدن چراغ گردید همینکه به طریق شب های گذشته نور چراغ ظاهر شد به بالین شاه دوید و سه مرتبه عرض کرد: شاهچراغ ـ شاهچراغ ـ شاهچراغ یعنی ای شاهچراغ روشن و هویدا شده است.
♦️عضدوالدوله از خواب جسته و صدق اظهارات آن زن صالحه را مشاهده نمود و برخاست به محل چراغ دوید و با کمال تعجب دید که روشنائی بکلی محو گردید و با ترک آن نقطه باز چراغ روشن گردید، هفت مرتبه روشن شدن چراغ و رفتن شاه بدان نقطه تکرار شد، تا اینکه مقارن طلوع صبح صادق دیگر چراغی دیده نشد.
♦️پادشاه محل را علامت گذارده و روز بعد دستور داد که تپه را بشکافند تا از آن سِّر مکتوم پرده برداشته شود و در نتیجه سرداب عظیمی گردید که جسدی در روی تختی درداخل آن گذارده شده بود و هیچکس جرئت وارد شدن سرداب و بررسی امر را نداشت.
♦️شاه تحقیق امر را از شیخ عفیف الدین که مردی زاهد و عابد و تارک دنیا بود را خواستار شد. شیخ آن شب را در عالم رؤیا دیده بودکه به زیارت حضرت امامزاده احمد بن موسی(ع) موفق شده است و لذا تایید کرد که سرداب کشف شده مرقد مطهر آن امامزاده است لذا وضو گرفت و لباسهای پاکیزه پوشید و وارد سرداب شد و از لوحی که در نزد جسد بود و انگشتر آن حضرت که بر روی آن حک شده بود: "العزه لله"، احمد بن موسی معلوم گردید که مشاهدات او در خواب از رؤیاهای صادقه (خواب راست) بوده است.
♦️عضدوالدوله از این موفقیت فوق العاده، مسرور گردید و امر نمود که آن روز را تعطیل عمومی نموده، و برای این موفقیت جشن عظیمی برپا نمود و اولین بارگاه احمد بن موسی(ع) به دست این سلطان به راهنمائی شیخ عفیف الدین برپا گردید و حرم این امامزاده به (شاهچراغ) مشهور گشت.
@adinekhondab
🌸 هر روز یک حدیث زیبا و کاربردی
🌹رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: إِذَا لَمْ يَأْمُرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ لَمْ يَنْهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ وَ لَمْ يَتَّبِعُوا الْأَخْيَارَ مِنْ أَهْلِ بَيْتِي سَلَّطَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ شِرَارَهُمْ فَيَدْعُوا خِيَارُهُمْ فَلَا يُسْتَجَابُ لَهُمْ.
♦️هرگاه مردم امر به معروف و نهى از منكر نكنند، و از برگزیدگان از اهل بیت من پيروى ننمايند، خداوند بدانشان را بر آنان مسلّط گرداند، سپس در این حال نيكانشان دعا می كنند، امّا دعايشان مستجاب نشود.
📚بحارالانوار، ج 70، ص، 372
🌹امام علی علیه السلام نیز در وصیت به فرزندان برومند خود، که در واقع سفارش و وصیت به تمام مؤمنان است، می فرماید:لاَ تَتْرُكُوا الاَْمْرَ بِالْمَعْرُوفِ وَالنَّهْيَ عَنِ الْمُنْكَرِ فَيُوَلَّى عَلَيْكُمْ شِرَارُكُمْ ثُمَّ تَدْعُونَ فَلاَ يُسْتَجَابُ لَكُم؛
♦️امر به معروف و نهی از منکر را ترک نکنید که در غیر این صورت، اشرار بر شما سیطره و تسلط می یابند، سپس شما دعا می کنید، ولی برای شما اجابت نمی شود.
📚بحار الانوار، ج 97،ص 90
@adinekhondab
🔴امر به معروف و نهی از منکر محدود به یک دایره ی کوچک نیست، در همه جا و برای همه ی اقشار جامعه
♦️امام خامنه ای (حفظه الله):همه جا جای نهی از منکر است. یک دانشجو هم، در محیط درس می تواند نهی از منکر کند. یک کارمند شریف هم، در محیط کار خود می تواند نهی از منکر کند. یک کاسب مؤمن هم، در محیط کار خود می تواند نهی از منکر کند. یک هنرمند هم، با وسائل هنری خود، می تواند نهی از منکر کند. روحانیون در محیط های مختلف، یکی از مهم ترین عوامل نهی از منکر و امر به معروفند.
♦️ نمی شود این واجب بزرگ الهی را در دایره های کوچک، محدود کرد. کار هم کار همه است. این طور نیست که مخصوص عده خاصی باشد. البته هر کس وظیفه ای دارد.
@adinekhondab
#لحظاتی_با_احکام
💢 شرایط #امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر:🔰
1️⃣➖ #علم به معروف و منکر ⬅️ یعنی امر و نهی کننده باید معروف و منکر را بشناسد ، بنابراین نهی از منکر کردن کسی که نمیدانیم کارش حرام است یا نه، جایز نیست.
2️⃣➖ احتمال #تأثیر ⬅️ یعنی امر و نهی کننده باید احتمال بدهد که امر و نهی او اثر و نتیجهای ولو در آینده دارد.
3️⃣➖ اصرار بر #گناه ⬅️ یعنی باید شخص گناهکار بر استمرار گناه ، اصرار و سماجت داشته باشد و چنانچه معلوم شود که وی بدون اینکه امر و نهی شود خود از خطا دست برمی دارد یعنی معروف را به جا میآورد و منکر را ترک میکند امر و نهی او واجب نیست.
4️⃣➖ نداشتن #مفسده ⬅️ یعنی باید امر و نهی مفسده نداشته باشد ، بدین ترتیب اگر امر و نهی موجب شود به شخص امر و نهی کننده و یا به مسلمان دیگری، مفسدهای از قبیل ضرر جانی و یا آبرویی و یا مالی برسد ، در اینجا امر و نهی واجب نیست. البتّه مکلّف موظّف است ملاحظهی اهمیّت را بکند یعنی باید در تمام معروف و منکرها بین مفسدهی امر و نهی و مفسدهی ترک امر و نهی مقایسه کند و سپس به آنچه مهمتر است عمل نماید.
✔️ امر به معروف و نهی از منکر در صورتی واجب است که واجد [ همهی ] شرایط چهارگانه بالا👆 باشد.
➖➖➖➖➖
📔👈 رسالهی آموزشی رهبری ، احکام عبادات ، صفحات ۳۷۱ تا ۳۷۳.
@adinekhondab
🌸 هر روز یک حدیث زیبا و کاربردی
🌹 امام حسن عسکري (عليه السلام)فرمودند :
♦️پارساترين مردم كسى است كه در هنگام شبهه توقّف كند.
♦️ عابدترين مردم كسى است كه واجبات را انجام دهد.
♦️ زاهدترين مردم كسى است كه حرام را ترك نمايد.
♦️ كوشنده ترين مردم كسى است كه گناهان را رها سازد.
📚 تحف العقول ، ص 489.
@adinekhondab
🔴خطر خودباختگی فرهنگی و نادیده انگاری هویت ملی
♦️امام خمینی(ره): آری، اگر ملت ایران از همه #اصول و موازین اسلامی و انقلابی خود عدول کند و خانه #عزت و اعتبار پیامبر و ائمه معصومین (علیهمالسلام) را با دستهای خود ویران نماید، آن وقت ممکن است جهانخواران او را به عنوان یک ملت ضعیف و فقیر و بیفرهنگ به رسمیت بشناسند؛ ولی در همان حدی که آنها آقا باشند ما نوکر، آنها ابرقدرت باشند ما ضعیف؛ آنها ولیّ و قیم باشند ما جیرهخوار و حافظ منافع آنها؛ نه یک ایران با هویت ایرانی - اسلامی؛ بلکه ایرانی که شناسنامهاش را امریکا و شوروی صادر کند؛ ایرانی که ارابه سیاست #امریکا یا شوروی را بکشد و امروز همه مصیبت و عزای امریکا و شوروی شرق و غرب در این است که نه تنها ملت ایران از تحتالحمایگی آنان خارج شده است، که دیگران را هم به خروج از سلطه جباران دعوت میکند.
📚 صحیفه امام، ج۲۱، ص۹۱و۹۲
@adinekhondab
#لحظاتی_با_احکام
💎 #نماز_احتياط چطوری خونده میشه
✅👈 همه مراجع عظام تقلید: برای خوندن این نماز، بعد از سلام نماز اصلی:
1⃣➖ بايد بایستید، (بدون خوندن اذان و اقامه)
2⃣➖ و فورى نيت نماز احتياط كنید، ( ولی نیت رو نباید به زبون بیارید)
3⃣➖ و بعد تكبير (الله اکبر) بگید،
4⃣➖ و فقط «حمد» رو آهسته بخونید و به ركوع و سجده برید، بعد از سجده دوم هم:
🔺اگر يک ركعت نماز احتياط بهتون واجبه، تشهد و سلام رو بخونید و نماز رو تموم کنید. مثلا در شک بین ۳و۴، یک رکعت نماز احتیاط ایستاده یا دو رکعت نشسته واجبه.
🔺 اگر دو ركعت نماز احتیاط بهتون واجبه، ركعت دوم رو هم مثل ركعت اول انجام بدید و بعد با خوندن تشهد و سلام نماز رو تموم کنید. مثلا در شک بین ۲و۴، دو رکعت نماز احتیاط واجبه.
🔎 البته اینا رو هم بگم که:
1️⃣➖ در بين نماز اصلى و نماز احتياط، كارى كه نماز رو باطل میكنه، نباید انجام داده باشید.
2️⃣➖ در نماز احتیاط نباید نيت رو به زبون بيارید. ( چون وصله نمازه)
3️⃣➖ سوره «حمد» و حتى «بسم الله الرحمن الرحیم» اون رو باید آهسته بگید. بعضی مراجع درباره آهسته خوندن سوره حمد یا بسم الله اون احتیاط واجب دارن. (چون بجای رکعت سوم یا چهارمه)
4️⃣➖ نماز احتياط سوره نداره. (فقط باید حمد خالی خونده بشه)
5️⃣➖ نماز احتیاط قنوت نداره.
👁👁 #نماز_احتیاط: نمازی یک رکعتی یا دو رکعتیه که به خاطر شک در تعداد رکعت های نمازهای چهار رکعتی مثل شک بین ۳و۴ واجب می شه و بعد از نماز باید خونده بشه.
➖➖➖➖➖
📚👈 توضيح المسائل مراجع، م ۱۲۱۵ و ۱۲۱۶ ؛ وحيد، توضيح المسائل، م ۵ - ۱۲۲۴ ؛ نورى، توضيح المسائل، م ۷ - ۱۲۱۶ و دفتر: رهبری.
@adinekhondab