📒 لذت مطالعه (خلاصه کتاب)
📖 منشور حکومت علوی(شرح نهج البلاغه)
آیت الله خامنه ای
📚 انتشارات انقلاب اسلامی
4⃣ (قسمت چهارم) سنتهای ماندگار اجتماعی در تاریخ بشر (خطبه قاصعه)
🔻یعنی همان علّتی که موجب می شود بنی اسرائیل مثلاً در چهل پنجاه قرن قبل دچار یک حالت بدی بشوند ، همان علت اگر در روزگار شما برای شما به وجود آمد ، شما هم دچار همان سرنوشت خواهید شد .
🔻این وحدت قوانین عالم و سنّتهای عالم است ؛ این از فرازهای عالی و جالب بینش اسلامی و جهان بینی اسلام است ؛ جهان بینی اسلام و بینش اصیل و فلسفی اسلام و فلسفه قرآن این جور بیان می کند. در نتیجه قوانین عالم، قوانین طبیعی و قوانین اجتماعی همه یکی اند و در طول تاریخ یکسان هستند. همچنان که قانون جاذبه یک میلیون سال قبل هم اگر زمین و آسمانی وجود داشته و تا امروز هم هست.
🔻همین طور قوانین انحطاط ملّتها و ترقّی ملتها و پیشرفتها و عقب ماندنها و آقایی ها و ذلتها ، همه و همه در این زمان کنونی که ما در آن زندگی می کنیم و در میلیون ها سال قبل هم اگر انسانی وجود داشته ، یکسان و مشابه است ؛ قوانين عالم ، قوانین آفرینش ، کمترین تغییری نکرده .
🔻هر چیزی که موجب شد بنی اسرائیل بدبخت و توسری خور بشوند ، ممکن است اگر در میان شما به وجود آمد ، موجب بشود که شما هم توسری خور و بدبخت و ذلیل بشوید ؛ همان چیزی که موجب شد مسلمانان صدر اسلام به آقایی و عزّت برسند ، اگر در میان شما هم وجود داشته باشد ، یقیناً شما هم به آقایی و عزت و سربلندی خواهید رسید ؛ ببینید این جوری است. امیرالمؤمنین این را می فرماید.
↩️ ادامه دارد...
موضوع : امام شناسی در نهج البلاغه(۲۲)
🔵 تدوام امامت تا ظهور امام زمان(علیه السلام)
💠 آگاه باشيد مَثَلِ آل محمّد چونان ستارگان آسمان است، اگر ستاره ای غروب کند ستارهٔ ديگری طلوع خواهد کرد (تا ظهور صاحب الزمان«عجل الله تعالی فرجه») گويا می بينم در پرتو خاندان پيامبر(صلی الله علیه و آله) نعمت های خدا بر شما تمام شده و شما به آنچه آرزو داريد رسيده ايد.
📜 #نهج_البلاغه، خطبه ۱۰۰
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
شرح حکمت ۱۰۵ بخش ۵ اقسام احکام الهی.mp3
3.22M
🌹سلسله جلسات #درسهای_نهج_البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت105 5⃣
⭕️ اقسام احکام الهی
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
╭❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╮
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
🌹شرح #حکمت105 (5)
🔹 اقسام احکام الهی
🔰 امیرالمؤمنین (عليهالسلام) در بخش چهارم از حکمت ۱۰۵ میفرمایند:
💠 " خداوند متعال نسبت به حکم بعضی از اشیاء و امور، سکوت کرده و آنها را در حالیکه نسيان و فراموشی نداشته رها کرده، پس شما خودتان را درباره حکم آن امور به تکلف و سختی نیندازید. "
🔻 یعنی بعضی چیزها هست که خدا آنها را مباح قرار داده؛ نه واجب کرده، نه حرام کرده، نه مکروه کرده، نه مستحب کرده است؛ شما خودتان را به زحمت نیندازید که به زور، یک حکمی برایش جور کنید. همان جور که خدا رها کرده، همانطور آزاد باشید در آن مورد؛ به جهت اینکه خدا نه جهل داشته که حکم این ها را نفرموده، نه فراموش کرده که حکم این ها را نفرموده است.
🔻نمونه ای از این مسائل را در حکمت ۲۷۰ نهج البلاغه میخوانیم؛ در حکمت ۲۷۰ آمده:
[در زمان حکومت عمر، نسبت به فراوانی زینت های کعبه نزد وی صحبت شد؛ گروهی گفتند: اگر آنها را برای لشگر اسلام مصرف کنی، ثوابش بیشتر است. کعبه زر و زینت نمیخواهد. او نیز می خواست چنین کند؛ از امیرالمؤمنین (علیهالسلام) پرسید.] " حضرت فرمودند: همانا قرآن بر پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) هنگامی نازل گردید که اموال چهار قسم بود: اموال مسلمان که آن را بر اساس سهم هر یک از وارثان تقسیم کرد؛ دوم غنيمت جنگی که آن را به نیازمندانش رساند؛ سوم خمس که خدا جایگاه مصرف آن را تعیین فرمود و صدقات که خداوند راه های بخشش آن را مشخص کرد؛ و چهارم زيورآلات و زینت کعبه، از اموالی بودند که خدا آنها را به حال خود گذاشت؛ نه از روی فراموشی آن را ترک کرد و نه از چشم خدا پنهان بود. تو نیز آن را به حال خود واگذار، چنانکه خدا و پیامبرش ، آن را به حال خود وا گذاشتند." [عمر گفت: اگر تو نبودی، رسوا میشدیم و متعرّض زيورآلات کعبه نشد.]
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
╰❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╯
🌸🍃 #روز_صد_وپنجاه_ویکم 🌸🍃
👇شروع پستهایی که امروز شما ادمین های گرامی باید در کانال هایتان ارسال بفرمایید