🌹کودکان نهج البلاغه ای🌹
🔵 قبل از حرف زدن فکر کن
😇 بچه خوب و دانا قبل از حرف زدن فکر می کنه
📒 #نهج_البلاغه ، برگرفته از حکمت ۴۰
💌 #نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
شرح حکمت ۱۹۱.mp3
2.53M
🌹سلسله جلسات #درسهای_نهج_البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت191
⭕️ مشکلات دنیا
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
✨ بسم الله الرحمن الرحیم✨
🌹 شرح #حکمت191
🔷 مشکلات دنیا
🔰 امیرالمؤمنین (علیه السلام) در حکمت ۱۹۱ نهج البلاغه می فرمایند : "همانا انسان در دنیا تخته نشان تیرهای مرگ است .ثروتی است که دستخوش تاراج مصیبت هاست، با هر جرعه نوشیدنی، اندوهی گلوگیر و در هر لقمه ای استخوان شکسته ای قرار دارد و بنده نعمتی به دست نمی آورد مگر آنکه نعمتی از دست میدهد و روزی به عمرش افزوده نمی گردد، جز با کم شدن روزی دیگر. پس ما یاران مرگیم و جان های ما هدف نابودی ها. پس چگونه به ماندن جاودانه امیدوار باشیم در حالیکه گذشت شب و روز بنایی را بالا نبرده جز آنکه آن را ویران کرده و به اطراف پراکند."
🔻مولا علی (علیه السلام) در جای جای نهج البلاغه وظیفه خودشان در تربیت ما و آیندگان را این میدانند که فناپذیری دنیا و نابودی لذّت های زودگذر را متذکّر بشوند که «فَإِنَّ الذِّكْرَى تَنْفَعُ الْمُؤْمِنِینَ» .
🔻 لذا حتّی در نامه به عزیزترین کسشان که امام حسن مجتبی (علیه السلام) هست، در همان ابتدای نامه دوران حیاتی را که امام حسن (علیه السلام) در اوج جوانی و شادابی آن است، اینگونه معرفی می کنند: به فرزندی آزمند چیزی که به دست نمیآید و رونده راهی که به نیستی ختم می شود. در دنیا هدف بیماریها در گروه روزگار و در تیر رس مصائب، گرفتار دنیا ،سودا کننده دنیای فریبکار، وامدار نابودی ها ،اسیر مرگ ، هم سوگند رنجها، همنشین اندوه ها، آماج بلا ها، به خاک در افتاده خواهش ها و جانشین گذشتگان است.
🔻 توجه به فناپذیری دنیا و لذّت ها و فرصت های آن نه تنها برای انسان یاس و افسردگی نمی آورد ، بلکه به انسان نشاط و انرژی و انگیزه و سرعت و سبقت و کیفیت در عمل صالح عنایت می کند.
🔻 لذا وقتی امیرالمؤمنین (علیه السلام) در حکمت ها میفرمایند : «نَفَس المَرءِ خُطاهُ إلى أجَلِهِ ( مَوتِه)» ؛ یعنی انسان با هر نفسی که می کشد قدمی به مرگ نزدیک می شود ، در انسان این روحیه را ایجاد میکند که تا این قدمها به خط پایان نرسیده، زاد و توشه ی سفر بعدی را آماده کنیم. لذا انسانهایی که در غفلت زندگی می کنند خیال می کنند راحت و با آسایش و آرامش زندگی میکنند ؛ برعکس کسانی که دائم یاد مرگ و پایان دنیا و انقطاع لذت ها هستند از هر لحظه و فرصت کمی بیشترین بهره را برای فراهم کردن توشه سفر پر خطر و دور و دراز برزخ و قیامت استفاده می کنند.
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
⚜ ویژگیهای سیاسی کارگزاران 6⃣
💎 شجاعت و تدبیر شاخصه مهم مسؤول انقلابی
💠 امیرالمؤمنین (علیه السلام) در خطاب به فرماندهان فرمودند: او(مالک) را چونان زره و سپر نگهبان خود برگزینید؛ زیرا که مالک، نه سستی به خرج داده و نه دچار لغزش می شود. نه در آنجایی که شتاب لازم است کندی دارد و نه آنجا که کندی پسندیده است شتاب می ورزد.
📚 #نهج_البلاغه ، نامه۱۳
#انتخاب_اصلح
#ویژگی_سیاسی
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
✅یک کانال متفاوت و حرفه ای
💯این کانال محتوای مفید انتخاباتی پراکنده در فضای مجازی را از میان ده ها منبع اصلی و درجه یک ایتا، تلگرام، اینستا و سایر بستر های محتوایی، به صورت روزانه و لحظه ای، پایش کرده و برای استفاده هدفمند با فهرست دقیق و شناسنامه کامل در اختیار شما قرار میدهد.
⭐️چگونه برای قانع کردن دوستان و آشنایان برای شرکت در انتخابات یا رای دادن به نامزد اصلح، مطلب مناسب را در این کانال پیدا کنیم؟
🔺راهنمای کانال در تصویر بالا 👆👆 را مطالعه کنید.
محتوای ناب خود و شبهات جدیدی که در این ایام به دست شما میرسد را برای پرداختن در کانال به آی دی پشتیبانی @nehzati07 ارسال نمایید.
💔 در صورت اشکال در دریافت برخی محتوا میتوانید این کانال را در تلگرام به همین نام دنبال نمایید.
#انتخابات
#مشارکت_حداکثری
تبلیغ چهره به چهره #راهبرد_طلایی
🔹 تنها کانال محتوای فهرست زده شده انتخابات، برای اقناع دوستان و آشنایان👇👇
🆔 ایتا eitaa.com/joinchat/3253993594C6577ebe8af
🆔 تلگرام t.me/joinchat/_Ffy6xm2RJw0NGFk
🇮🇷🗳🇮🇷🗳🇮🇷🗳🇮🇷🗳🇮🇷
🌹 با سلام و احترام
ادمین های گرامی
در این فرصت محدود تا انتخابات از هر تلاشی که برای افزایش مشارکت در انتخابات میتوانید انجام دهید دریغ نکنید تا شرمنده شهدا به ویژه شهید سلیمانی نباشیم.
💡از کانال فوق برای انتخاب مطالب مناسب استفاده نمایید.
#لبیک_به_حاج_قاسم
✅برای مدافع حرم انقلاب شدن کافیه یه گوشی داشته باشید؛
💪در چند روز باقی مانده تا انتخابات، به راحتی میتونید در پاسخ به منافقین و ضد انقلاب، عکس نوشته و کلیپ ساده درست کنید؛
✋کافیه به کانال سوژه های تولید محتوا و محصول برید و یکی از ایده های تولید عکس نوشته و کلیپ که بر اساس رصد خط رسانه ای ضد انقلاب و معاندین، پیشنهاد داده شده را برای ساخت کلیپ و عکس نوشته انتخاب کنید و براش یک عکس نوشته یا کلیپ درست کنید.👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3103850618Cb3fbfc2f79
🎬برای ساخت عکس نوشته و کلیپ هم راهای مختلفی هست از روش های سریع و ساده ای مثل استفاده از بخش وضعیت واتساپ گرفته تا برنامه هایی مثل متن نگار و کاین مستر و لایت روم و ... که در کانال آموزشش را ارسال میکنیم.
🏵با توجه به سرعت شبهات و پیامهای منفی تولید شده نسبت به مشارکت در انتخابات و نامزدهای انقلابی ، دیده بان انقلاب باشید و شبهات و پیامهای منفی را برای قرارگرفتن در چرخه تولید پاسخ، برای ما به ای دی @nehzati07 ارسال کنید.
🏵محتوای تولید شده خودتون یا مطالبی که فکر میکنید برای انتشار در کانال محصولات شناسنامه دار جبهه انقلاب مفید است را نیز به @nehzati07 ارسال نمایید.
حداقل کمک، نشر این پیام در گروه ها و کانالهاست.
پیامرسان باشید.
🔹 تنها کانال محتوای فهرست زده شده انتخابات، برای اقناع دوستان و آشنایان👇👇
🆔 ایتا eitaa.com/joinchat/3253993594C6577ebe8af
🌸🍃 #روز_صد_وهفتادم🌸🍃
شروع پستهایی که امروز شما ادمین های محترم باید در کانال هایتان ارسال بفرمایید👇👇
ختم روزانه نهج البلاغه(12).mp3
3.88M
🔈 نهج البلاغه گویا
🌹سهم روزانه نهج البلاغه
✅ خطبه ۸۳ قسمت ۸ تا ۱۳
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
سهم #روز_صد_وشصت_وهشتم مطالعه نهج البلاغه خطبه ۸۳ قسمت ۸ تا ۱۳
❈════ ೋ🌿🌹🌿ೋ════❈
📜 #خطبه83 : خطبه غرّا
8⃣ عبرت از مرگ
♦️او را در سرزمين مردگان می گذارند و در تنگنای قبر تنها خواهد ماند. حشرات درون زمين پوستش را می شکافند و خشت و خاک گور، بدن او را می پوساند. تندبادهای سخت آثار او را نابود می کند و گذشت شب و روز نشانه های او را از ميان بر می دارد. بدن ها پس از آن همه طراوت متلاشی می گردند و استخوان ها بعد از آن همه سختی و مقاومت پوسيده می شوند. و ارواح در گرو سنگينی بار گناهانند و در آنجاست که به اسرار پنهان يقين می کنند؛ امّا نه بر اعمال درستشان چيزی اضافه می شود و نه از اعمال زشت می توانند توبه کنند. آيا شما فرزندان و پدران و خويشاوندان همان مردم نيستيد که بر جای پای آنها قدم گذاشته ايد و از راهی که رفتند می رويد؟ و روش آنها را دنبال می کنيد؟ امّا افسوس که دل ها سخت شده، پند نمی پذيرد و از رشد و کمال بازمانده و راهی که نبايد برود می رود. گويا آنها هدف پندها و اندرزها نيستند و نجات و رستگاری را در به دست آوردن دنيا می دانند. بدانيد که بايد از صراط عبور کنيد، گذرگاهی که عبور کردن از آن خطرناک است، با لغزش های پرت کننده و پرتگاه های وحشت زا و ترس های پياپی.
9⃣ معرّفی الگوی پرهيزگاری
♦️از خدا چون خردمندی بترسيد که دل را به تفکر مشغول داشته و ترس از خدا بدنش را فرا گرفته و شب زنده داری خواب از چشم او ربوده و به اميد ثواب، گرمیِ روز را با تشنگی گذرانده، با پارسايی شهوات را کشته و نام خدا زبانش را همواره به حرکت در آورده. ترس از خدا را برای ايمن ماندن در قيامت پيش فرستاده، از تمام راه ها جز راه حق چشم پوشيده و بهترين راهی که انسان را به حق می رساند می پيمايد. چيزی او را مغرور نساخته و مشکلات و شبهات او را نابينا نمی سازد. مژده بهشت و زندگی کردن در آسايش و نعمتِ سرای جاويدان و ايمن ترين روزها او را خشنود ساخته است. با بهترين روش از گذرگاه دنيا عبور کرده، توشه آخرت را پيش فرستاده و از ترس قيامت در انجام اعمال صالح پيش قدم شده است، ايام زندگی را با شتاب در اطاعت پروردگار گذرانده و در فراهم آوردن خشنودی خدا با رغبت تلاش کرده، از زشتی ها فرار کرده، امروز رعايت زندگی فردا کرده و هم اکنون آينده خود را ديده است. پس بهشت برای پاداش نيکوکاران سزاوار و جهنّم برای کيفر بدکاران مناسب است و خدا برای انتقام گرفتن از ستمگران کفايت می کند و قرآن برای حجّت آوردن و دشمنی کردن کافی است.
❈════ ೋ🌿🌹🌿ೋ════❈
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
سهم #روز_صد_وشصت_وهشتم مطالعه نهج البلاغه خطبه ۸۳ قسمت ۸ تا ۱۳
❈════ ೋ🌿🌹🌿ೋ════❈
📜 #خطبه83 : خطبه غرّا
0⃣1⃣ هشدار از دشمنی شيطان
♦️سفارش می کنم شما را به پروا داشتن از خدا، خدايی که با ترساندن های مکرّر، راه عذر را بر شما بست و با دليل و برهان روشن، حجت را تمام کرد و شما را پرهيز داد از دشمنی شيطانی که پنهان در سينه ها راه می يابد و آهسته در گوش ها راز می گويد، گمراه و پست است، وعده های دروغين داده، در آرزوی آنها به انتظار می گذارد، زشتی های گناهان را زينت می دهد، گناهان بزرگ را کوچک می شمارد و آرام آرام دوستان خود را فريب داده، راه رستگاری را بر روی کسانی که در بند شده اند، می بندد و در روز قيامت آنچه را که زينت داده انکار می کند و آنچه را که آسان کرده بزرگ می شمارد و از آنچه که پيروان خود را ايمن داشته بود سخت می ترساند.
1⃣1⃣ شگفتيهای آفرينش انسان
♦️مگر انسان همان نطفه و خون نيم بند نيست که خدا او را در تاريکی های رَحِم و غلاف های تو در تو پديد آورد؟ تا به صورت جنين در آمد، سپس کودکی شيرخوار شد، بزرگتر و بزرگتر شده تا نوجوانی رسيده گرديد. سپس او را دلی فراگير و زبانی گويا و چشمی بينا عطا فرمود تا عبرت ها را درک کند و از بدی ها بپرهيزد و آنگاه که جوانی در حدّ کمال رسيد و بر پای خويش استوار ماند، گردن کشی آغاز کرد و روی از خدا گرداند و در بيراهه گام نهاد، در هواپرستی غرق شد و برای به دست آوردن لذّت های دنيا تلاش فراوان کرد و سرمستِ شادمانی دنيا شد. هرگز نمی پندارد مصيبتی پيش آيد و بر اساس تقوا فروتنی ندارد، ناگهان سرمست و مغرور در اين آزمايش چند روزه، مرگ او را می ربايد، او را که در دلِ بدبختی ها، اندکی زندگی کرده و آنچه را که از دست داده عوضی به دست نياورده است و آنچه از واجبات را که ترک کرد، قضايش را بجا نياورد که درد مرگ او را فرا گرفت. روزها در حيرت و سرگردانی و شب ها با بيداری و نگرانی می گذراند.
❈════ ೋ🌿🌹🌿ೋ════❈
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
سهم #روز_صد_وشصت_وهشتم مطالعه نهج البلاغه خطبه ۸۳ قسمت ۸ تا ۱۳
❈════ ೋ🌿🌹🌿ೋ════❈
📜 #خطبه83 : خطبه غرّا
2⃣1⃣ عبرت از مرگ
♦️هر روز به سختی درد می کشد و هر شب رنج و بيماری به سراغش می رود. در ميان برادری غمخوار و پدری مهربان و ناله کننده ای بی طاقت و بر سينه کوبنده ای گريان افتاده است. امّا او در حالت بيهوشی و سَکرات مرگ و غم و اندوه بسيار و ناله دردناک و درد جان کندن، با انتظاری رنج آور دست به گريبان است. پس از مرگ او را مأيوس وار در کفن پيچانده، در حالی که تسليم و آرام است، بر می دارند و بر تابوت می گذارند. خسته و لاغر به سفر آخرت می رود، که فرزندان و برادران او را به دوش کشيده تا سر منزل غربت، آنجا که ديگر او را نمی بينند و آنجا که جايگاه وحشت است پيش می برند. امّا هنگامی که تشييع کنندگان بروند و مصيبت زدگان باز گردند، در گودال قبر نشانده برای پرسش حيرت آور و امتحان لغزش زا زمزمه غم آلود دارد. و بزرگ ترين بلای آنجا فرود آمدن در آتش سوزان دوزخ و برافروختگی شعله ها و نعره های آتش است، که نه يک لحظه آرام گيرد تا استراحت کند و نه آرامشی وجود دارد که از درد او بکاهد و نه قدرتی که مانع کيفر او شود، نه مرگی که او را از اين همه ناراحتی برهاند و نه خوابی که اندوهش را برطرف سازد، در ميان انواع مرگ ها و ساعت ها مجازات گوناگون گرفتار است. به خدا پناه می بريم.
3⃣1⃣ پند آموزی از گذشتگان
♦️ای بندگان خدا! کجا هستند آنان که ساليان طولانی در نعمت های خدا عمر گذراندند؟ تعليمشان دادند و دريافتند، مهلتشان دادند و بيهوده روزگار گذراندند؟ از آفات و بلاها دورشان داشتند، امّا فراموش کردند زمان طولانی آنها را مهلت دادند، نعمتهای فراوان بخشيدند، از عذاب دردناک پرهيزشان دادند و وعده هايی بزرگ از بهشت جاويدان به آنها دادند. ای مردم! از گناهانی که شما را به هلاکت افکند، از عيب هايی که خشم خدا را در پی دارد بپرهيزيد. دارندگان چشم های بينا و گوش های شنوا و سلامت و کالای دنيا آيا گريزگاهی هست؟ يا رهايی و جای امنی، پناهگاهی و جای فراری هست؟ آيا بازگشتی برای جبران وجود دارد؟ نه چنين است؟ پس کی باز می گرديد؟ به کدام سو می رويد؟ و به چه چيز مغرور می شويد؟ همانا بهره هر کدام شما از زمين به اندازه طول و عرض قامت شماست، آنگونه که خاک آلود بر آن خفته باشد. ای بندگان خدا! هم اکنون به اعمال نيکو پردازيد، تا ريسمان های مرگ بر گلوی شما سخت نشده و روح شما برای کسب کمالات آزاد است، و بدن ها راحت و در حالتی قرار داريد که می توانيد مشکلات يکديگر را حل کنيد. هنوز مهلت داريد و جای تصميم و توبه و بازگشت از گناه باقی مانده است. عمل کنيد پيش از آنکه در شدّت تنگنای وحشت و ترس و نابودی قرار گيريد، پيش از آن که مرگ در انتظار مانده، فرا رسد و دستِ قدرتمندِ خدایِ توانا شما را برگيرد. (وقتی که امام(علیه السلام) اين خطبه را ايراد فرمود، بدن ها بلرزه درآمد، اشک ها سرازير و دل ها ترسان شد که جمعی آن را غرّاء ناميدند.)
❈════ ೋ🌿🌹🌿ೋ════❈
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
همراهان گرامی.m4a
58.5K
⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️
با سلام به همراهان گرامی
📢 این بخش که مربوط به #شرح_کلی_و_ساختاری نهج البلاغه می باشد ، ان شاالله پس از آماده سازی در کانال قرار خواهد گرفت.
#خاطرات_امیر_المومنین_علیه_السلام
✍🏻 بازنویسی تاریخ زندگی امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) به صورت داستانی از زبان ایشان
📃 قسمت صد و پنجاه و چهارم
🔹 نباید کسی را با آل محمد صلیاللهعلیهوآله مقایسه کرد
[خطبهٔ دیگری در کوفه ایراد کردم:]
[ خطبه را با ذکر نعمتهای الهی و سپاس از خداوند و طلب یاری از او آغاز کردم و به یکتایی او شهادت دادم، همچنین شهادت بر اینکه محمد صلیاللهعلیهوآله، بنده و فرستاده خداست.
سپس به فلسفه بعثت پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله پرداختم: ]
🔻خداوند پیامبر را فرستاده با دینی همچون آفتاب تابنده وپرآوازه، دانشی برتر و کتابی نوشته شده، فروغی تابان، پرتوی درخشان و فرمانی قاطع، تا تردیدها را از دلها بزداید و با دلایل روشن و حجتها استدلال کند و با ذکر آیات الهی، مردم را بیم دهد و با یادآوری کیفرهایی که بر امتهای پیشین رفتهاست، مردم را بترساند.
[ آنگاه زمان بعثت پیامبر را برایشان ترسیم کردم: ]
🔻خدا رسولش را زمانی فرستاد که مردم در فتنهها گرفتار بودند و رشتههای دین گسسته، ستونهای ایمان و یقین لرزان شده، هر کس به چیزی که اصل میپنداشت تمسک کرده بود، کارهای مردم پراکنده، راه رهایی دشوار و باریک، چراغ هدایت بینور، کوری و بیخبری شایع بود و پناهگاهی وجود نداشت...
🔻فتنهها بر سر پا ایستاده بود و مردم را لگدمال و در زیر پاها نابود میکرد و مردم، سرگردان و نادان و فریبخورده، در کنار بهترین خانهها، کعبه، و بدترین همسایگان زندگی میکردند. شبها خواب به چشمانشان نمیآمد و سرمهْ چشم آنها اشک بود. آنجا سرزمینی بود که بر دانایشان لگام میزدند و نادانشان را عزت میبخشیدند.
🔻اما اهلبیت و عترت رسول خدا صلیاللهعلیهوآله، جایگاه اسرار خداوندی، پناهگاه فرمان الهی، معدن علم خدا، مرجع حکمت الهی، نگهبان کتابهای آسمانی و کوههای همیشه استوار دین خدایند. خداوند به وسیلهٔ پایمردی آنها، قامت خمیدهٔ دین را راست کرد و لرزش و اضطراب آن را به آرامش مبدل ساخت.
🔻در این امت، کسی را با آل محمد صلیاللهعلیهوآله مقایسه نتوانکرد. کسانی را که پروردهٔ نعمت هدایت اهل بیت پیامبرند، با آنان برابر نتوان شمرد.
آری، آلمحمد صلیاللهعلیهوآله اساس دین و ستونهای استوار یقیناند. پیشی گرفتگان باید به آنان بازگردند و واپسماندگان باید به آنان بپیوندد؛ زیرا ویژگیهای امامت به آنها اختصاص دارد و وصیت رسول خدا صلیاللهعلیهوآله دربارهٔ خلافت مسلمانان و میراث رسالت، ویژهٔ آنان است. چنانکه هماکنون، حق به اهل آن بازگشته و خلافت به جایگاهی که از آن دور مانده بود، بازگردانده شده است.
🔹گفت و شنودی با خوارج
[ جمعی از خوارج به دیدارم آمدند و پرسیدند: با چه مبنایی در جنگ جمل میجنگیدیم؟ گفتم: بر مبنای حق. گفتند: چرا با مردم بصره نبرد کردیم؟ گفتم: ]
🔻با مردم بصره به دلیل پیمانشکنی جنگیدیم و نیز بهدلیل ستمی که روا داشتند.
[ آنها سوال کردند: چرا با مردم شام جنگیدیم؟ گفتم: ]
🔻مردم شام و مردم بصره در پیمانشکنی و ستمکردن یکسان بودند.
[ پرسیدند: پس دلیل موافقت تو با درخواست معاویه برای آتشبس و تعطیلی جنگ چه بود؟ گفتم: ]
🔻شما با تصمیم من برای ادامهٔ جنگ مخالفت کردید و من از بروز فتنه نگرانشدم و بهناچار پذیرفتم.
[ آنان گفتند: پس اکنون که ما دست از مخالفت برداشتهایم، تو نیز به تصمیم قبلی خود برگرد! پاسخ دادم: ]
🔻من با آنان برای مدت معیّنی پیمان بستهام و در چنین وضعی، جنگ با آنان جایز نیست؛ مگر آنکه مدت بهسر آید. از داوران نیز تعهد گرفتهایم که مطابق کتاب خدا داوری کنند، که اگر چنین کنند من در میان همهٔ مردم سزاوارترین فرد به خلافتم.
[ آنان جوابدادند: ادعای معاویه نیز همانند ادعای توست! ]
📚منابع:
۱. نهج البلاغه، خطبهٔ۲، ص۴۶
۲. وقعةصفین، ص۵۵۱
۳. أنسابالاشراف، ج۲، ص۳۵۶، رقم۴۲۹
📗 علی علیه السلام از زبان علی علیه السلام
↩️ ادامه دارد...
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🔵 حفظ روح امیدوارى
💠 اگر به آنچه که مى خواستى نرسیدى، از آنچه هستى نگران مباش.
📒 #نهج_البلاغه ، حکمت ۶۹
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی