Lohoof-22.mp3
8.62M
سوگنامه کربلا
بخش بیست و دوم
مسلک دوم: گزارش از حوادث عاشورا و شهادت امام علیه السلام و یاران با وفایش
این کتاب صوتی سعی میکند با رویکرد روایتی و نمایشی و برداشتی از کتاب ارزشمند لهوف، ماجراهای مهم پیش از واقعه، روز عاشورا و حوادث پس از آن را باز خوانی کند.
#لهوف
@aeenejan
eitaa.com/aeenejan
دردهای ما با یاد سختیهای کاروان اسرای کربلا تسکین مییافت
رزمنده آزاده فرجالله فصیحی رامندی
تحمل شکنجهها، سختیها، آزار و اذیتها و تلخیهای دوران اسارت را با مقایسه با شرایط کاروان اسرای کربلا و یاد آنان برای اسرا، قابل تحمل بود.
یک شب که دعای کمیل داشتیم بعثیها متوجه شدند و حدود 25 نفر داخل اردوگاه آمدند و صورت اسرا را نگاه میکردند و وقتی متوجه میشدند چشمان اسیری اشکآلود است، وی را بیرون میبردند و کتک میزدند. موقع داخل شدن به اردوگاه هم در دو طرف هفت تا هشت سرباز میایستادند. کسی که سمت راست بود از جلو و کسی هم که از سمت چپ بود از پشت به اسرا ضربه میزد و اسرا هم از وسط ستون این سربازان باید رد میشدند و کابل میخوردند. یکی از اسرا میگفت همه کابلهایی که خوردیم در برابر سیلی که به دختر امام حسین علیه السلام زدند هیچ است و همه دردها و رنجهای ما با این کلام تسکین مییافت.
شرایط عزاداری در ماه محرم در هر اردوگاهی متفاوت بود. در برخی از اردوگاهها با توجه به اینکه سابقه قدیمی داشتند به شرایطی رسیده بودند که نگهبان داشتند و مراقبت از تردد سربازان بعثی انجام میشد و سخنرانی، دعا و عزاداری صورت میگرفت. حتی اردوگاهی داشتیم که روز و شب تاسوعا و تا ظهر عاشورا، سینهزنی میکردند، اما بعد از آن بعثیها به شدیدترین نحو اسرا را مورد آزار و اذیت قرار میدادند. در برخی از اردوگاهها هم امکان عزاداری و مراسم اصلاً وجود نداشت.
اسرا با ترفندی دو آینه را کنار هم قرار میدادند و از این طریق متوجه نزدیک شدن سربازان به اردوگاه میشدند، هر وقت میآمدند ساکت میشدند و هر وقت هم میرفتند عزاداری را ادامه میدادند.
کمپ 17 با حاج آقا ابوترابی(سردار آزادگان) 20 روزی را در یک اردوگاه بودیم و از بیانات و هم صحبتی با ایشان بهرهمند میشدیم. حدود 20 مورد از مطالب و سخنرانیهای ایشان در ماه محرم، ماه رمضان، عید نوروز و تابستان را به دلیل اینکه شمرده صحبت میکردند را بنده یادداشت میکردم و هنوز هم برخی از یادداشتهای ایشان را دارم. گرچه هر یک ماه یا 40 روز هم بین دو اردوگاه ارتباط برقرار میشد حاج آقا را زیارت میکردم.
با توجه به دروغهای که شنیده بودیم به اسرا میگفتیم تا زمانی که پایمان را در خاک ایران نگذاشتهاند، نباید آزادی را باور کنیم اگر چه با توجه به حمله صدام به کویت و اشغال آن، تحلیل بنده این بود که صدام نمیتواند دو جبهه را نگه دارد و سال ۶۹ آزاد خواهیم شد. پس از صدور قطعنامه ما منتظر بودیم و 24 ساعت طول کشید تا اطلاعیه خوانده شود و تا لحظه آزادی باور نمیکردیم آزاد شویم، که 9 روز طول کشید و به وطن بازگشتم.
#تکست_آیینهجان
@aeenejan
eitaa.com/aeenejan
نماز ،آن گاہ نماز است ڪہ ،
میان ظاهر و باطن جمع شود؛
و گرنه ،مقتداے آن نماز
ڪہ در لشگرِ یزید بخوانند ،
شیطان است...
التمــــــــــاس دعــــا✨
#عطر_نماز
@aeenejan
eitaa.com/aeenejan
بزرگ فکر کن و بزرگ بخواه ...
نه خدا بخیله نه تو لیاقت چیزای کمی رو داری ...
#دلانه
@aeenejan
eitaa.com/aeenejan
بعد از اینكه روز یازدهم محرم اسرا را از كربلا حركت دادند به سوی كوفه به خاطر نزدیكی این دو به هم روز 12 محرم اسرا را وارد شهر كوفه نمودند گویا شب دوازدهم را اسرا در پشت دروازههای كوفه و بیرون شهر سپری كرده باشند در اثر تبلیغات عبیدالله بن زیاد علیه امام حسین ـ علیهالسلام ـ و خارجی معرفی كردن آن حضرت مردم كوفه از این پیروزی خوشحال میشوند و جهت دیدن اسرا به كوچهها و محلهها روانه میشوند و با دیدن اسرا شادی میكنند.
ولی با خطابههایی كه امام سجاد ـ علیهالسلام ـ و خانم زینب ـ سلامالله علیها ـ و سایرین از اسرا ایراد میكند و خودشان را به كوفیان و مردم میشناسانند و به حق بودن قیام امام حسین ـ علیهالسلام ـ اذعان میكنند شادی كوفیان را به عزا تبدیل میكنند.
در طول مدتی كه در كوفه و در میان مردم به عنوان اسیر جنگی حركت میكردند سرها بالای نیزه بود و اسرا در كجاوههای جا داده شده بودند و آنان كه خیال میكردند اسرا از خارجیان هستند و بر خلیفه یزید عاصی شدهاند، جسارت و اهانت میكردند، عدهای هم از نسب اسرا سؤال میكردند با این وضع وارد دارالاماره میشوند و در مجلس عبیدالله بن زیاد كه حاكم كوفه و باعث اصلی شهادت امام حسین، این ملعون جلوی چشم اسرا و مردم با چوبدستی به سر مبارك میزد و خود را پیروز میدان قلمداد میكرد و كشته شدن امام حسین ـ علیهالسلام ـ را خواست خدا قلمداد مینمود . ولی با جوابهای كه از جانب خانم زینب و امام سجاد ـ علیهالسلام ـ میشنید بیشتر رسوا میشد.
در خبرها آمده كه ابن زیاد بعد از آنكه یك روز (یا چند روز بنا به روایتی) سرها را در كوچهها و محلههای كوفه گردانید، آنها را به شام نزد یزید بن معاویه فرستاد و بعد از آن اسرا را به سرپرستی مخضّر بن تعلبه عائذی و شمر بن ذیالجوشن به شام روانه كرد.
دستور داد كه امام سجاد را با غل جامعه دستها را بر گردن بستند و سوار بر شتر بیجهاز به سوی شام حركت دادند. مدتی كه اسرا از كوفه و شام در حركت بودند را منابع ذكر نكردند چه وقایعی اتفاق افتاده و تنها به برخی بیادبیهای حاملین سرهای مبارك از قبیل شراب اشاره دارند و در طول مسیر از شهرهای مختلف گذر میكردند.
#برای_حسین
@aeenejan
eitaa.com/aeenejan
سیدمرتضی آوینی روایت فتح را که ساخت و شبهای جمعه از تلویزیون پخش میشد، خیلیها او را نمیشناختند. گرچه در بین اهالی سینما و روشنفکران (به اعتبار گذشتهاش) سرشناس بود اما در میان توده مردم، ناشناس بود. روایت فتح، نریشنهایی داشت که با صدای آسمانی آقا مرتضی خوانده میشد. نریشنها را هم خودش مینوشت. بیدلیل «سیدشهیدان اهل قلم» نشده است. با همان نگاه که نریشنهای روایت فتح را نوشته، کتاب عاشورایی «فتح خون» را نوشته و همان جوش و خروش در لابهلای صفحات کتاب موج میزند. «فتح خون» با شهادت شهیدآوینی ناتمام میماند. محرم امسال محمود کریمی، مراسم هیات خود در چیذر را با نوحهخوانی از متن همین کتاب آقا مرتضی آغاز کرد. او فتح خون میخواند و عزاداران سینه میزدند. فتح خون روایت تاویلی از «کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا » است.
#کتاب_عاشورایی
@aeenejan
eitaa.com/aeenejan
☑️این نکات رو رعایت کنید برگ های بنجامین نمیریزه و شاداب و سرحال رشد میکنه👇
1⃣ نور میخواد ولی نه آفتاب پس حتما پنجره جنوبی میخواد(موقع آفتاب تابستون جلوی آفتاب پرده، رو بکشید).
2⃣ وقتی خاک بنجامین خشک شد آبیاری کنین و سیرابش کنید و آب زیرگلدونیو خالی کنید.
3⃣ تغییر دما نداشته باشه یعنی تابستون جلوی باد کولر و زمستون کنار بخاری نباشه.
4⃣ فوق العاده به جابجاییه مکانیه گلدان و تعویض گلدان حساسه.
❄️از دادن آب سرد به بنجامین بپرهیزید و اب به برگهاش نپاشید.
#آموزشی
@aeenejan
eitaa.com/aeenejan
🔹تبیین جهاد کبیر در نهضت امام حسین (ع) از نگاه حجت الاسلام والمسلمین تویسرکانی
بسم الله الرحمن الرحیم
🔸مراحل هفت گانه نهضت سید الشهدا(ع) از عدم اطاعت شروع می شود. یک بار این مراحل هفت گانه را عرض می کنیم. از این نهضت و قیام، نقشه راه می توانیم استخراج کنیم.
🔸مرحله سوم روشنگری است. یعنی سید الشهدا(ع) زیر بار اطاعت و تبعیت از یزید و حاکمیت اموی نرفت، هجرت کرد و در مرحله سوم روشنگری می کند. در این مرحله سید الشهدا(ع) در این مدت کوتاه غوغایی به پا می کند. نامه هایی که به مصر، عراق، حجاز، بصره، کوفه و هر کجا که اجتماعی وجود دارد و می تواند نقش آفرینی کند، می نویسد.
#منبر_مجازی
@aeenejan
eitaa.com/aeenejan
قَبل اَز خواب زِمزِمِه کنیم؛
اَللَّهُمَّ اغـْفِرْ لِيَ الذُّنُوبَ
الَّتی تُحْرِمُنِی الْحُسَیـْنْ ...
خُدایا گُناهانی را که مَرا اَز
حُسین(ع) مَحروم میکنَد.
ببخش!
شبتون حسینی🌟
#سخن_آخر
@aeenejan
eitaa.com/aeenejan
▪️ باسم الرب الحسین
✨خدایا به امید رحمت تو
✨روزمان را آغازمی کنیم
✨الهی به حق امام حسین(ع)
✨بهترینها را در دنیا و آخرت
✨به همه ی ماعطا بفرما...
✨دلتون مملو از یاد خدا
✨بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
✨روزتون پر از استجابت دعا
#سلام_صبحگاهی
@aeenejan
eitaa.com/aeenejan