🔊•••
اینجا صدای همه شنیده میشود
🔺جلسهی دوم مجموعه گفتوگوهای
اعتراض زیر ذرهبین دانشجو
👤| با حضور حجتالاسلام عبداللهی
•| پژوهشگر مطالعات خانواده و جنسیت
•| رئیس سابق مرکز پژوهش های اسلامی دانشگاه صنعتی شریف
•| مدرس حوزه و دانشگاه
🔻سهشنبه ساعت ۱٢ الی ١۴ | سالن جرجانی دانشگاه
🔹بسیج دانشجویی و کانون قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشکی سمنان
برای ثبتنام به آیدی زیر در تلگرام پیام بدهید. ظرفیت محدود است.
@quranetrat_semums
@basij_semums | instagram
🔴⚡️معجزۀ مظلومیت!
🔺۱. داستان مبارزه موسی ع و فرعونیان، داستانی پربسامد در کتاب هدایت ماست. شاید سرّ این همه تکرار وجود خطرات مشابه در مسیر هدایت بشر باشد ازاینرو میتوان برای اکنون و زمانۀ حاضر هم از این ماجرا درسها گرفت. در مطالعه مواجهات حضرت موسی ع و فرعون بهوضوح متوجه میشویم که فرعون خدای جنگ روانی است و با نکرائی خاص (نکراء مفهومی است که حضرت امیر ع برای توصیف تدابیر شیطانی معاویه استفاده میفرمایند و از کاربست کلمه عقل درباره آن پرهیز میکنند) پیدرپی درصدد مقابله با احتجاجات موسی و هارون علیهما السلام است. اکنون درصدد نشان دادن این وجه از تلاشهای فرعونیان نیستیم.
🔺۲. سه صحنه پیاپی را مرور کنیم:
⚡️صحنۀ اول: موسی ع معجزات را به میدان میآورد. این معجزات آنچنان واضح و دهشتناک است، فرعون را نگران میکند که مبادا اطرافیان درباری بهسوی موسی ع متمایل شوند؛ به ایشان خطاب میکند: إِنَّ هَذَا لَساحِرٌ عَلِيمٌ/ يُرِيدُ أَن يُخْرِجَكُم مِّنْ أَرْضِكُم بِسِحْرِهِۦ فَمَا ذَا تَأْمُرُونَ/(شعراء: ۳۴ و۳۵)؛ او با ستودن موسی ع و همزمان انتساب او به سحر و به بازی گرفتن مشورت ایشان هم درصدد یافتن راهحل است و هم شکستن رعب و اعجابی که در جانهای درباریان نشسته است. راهحل ظاهراً پاسخ میدهد: پس از مشاجرات و پچوچچ میگویند فعلاً مهلتی بگیر و بعد برو سراغ هر ساحری توانمندی در اقصی نقاط کشور و آنها را به نزد خود بخوان....
⚡️صحنۀ دوم: مقابله بزرگ ساحران فرعونی با موسای یکه و تنها آغاز میشود. اما موسی ع به اعجاز الهی بر ساحران غلبه میکند و ساحران که حقانیت موسی را دریافتهاند به سجده میافتند و میگویند به رب العالمین ایمان آوردیم. فرعون که صحنه نبرد را اکنون دوبار باخته است؛ هم در میدان نبردی که خود پیشنهاد داده و در حضور مردم مغلوب شده است و هم نیروی انسانی که نوک پیکان مقابلهاش بودند، عصبانی در موضعی خدایی قرار گرفت و ایشان را توبیخ(!) میکند که چرا بدون اجازۀ او ایمان آوردهاند؟ بلکه تهدید میکند که دست و پای شما را به صورت معکوس قطع خواهم کرد و بر تنه درختان خرما خواهم آویخت.
⚡️صحنۀ سوم: (به گزارش روایات و به استناد برخی قرائن قرآنی) تازه مؤمنان(یا دستکم برخی از ایشان) با دست و پای قطعشده بر تنه درختان مصلوب میگردند.
🔺۳. یک پرسش جدی: چرا خدای موسی ع که آن همه اعجاز در دست و بازوی موسی ع قرار داده است؛ همان اعجازهایی که باعث میشود فرعون جرأت مقابله با موسی ع را نداشته باشد، اینک به کمک ساحرانی که حال مؤمنانی پاکباز شدهاند، نمیآید و آنها را در دستان فرعونیان رها میسازد؟
🔺بهزعم نگارنده، خدای متعال در این صحنهها دوبار معجزه نموده است؛ یکبار معجزهای است که به عصای موسی ع بهظهور رسانده است و بار دیگر معجزهای است که با این مؤمنان پاکباز بر سر دار و دست و پای قطعشدهشان به میدان آورده است. درواقع فرعون در این صحنه سه بار شکست میخورد نه دو بار. یک بار وقتی است که عصای موسی ع سحر سحره را باطل میکند، دفعه دوم وقتی است که خود ساحران فرعونی به خداوند ایمان میآورند و دفعه سوم و از همه مهمتر وقتی است که با بریده شدن دست و پای خویش بر صدق ایمان و باورمندی به عالم آخرت و محدودیت عالم دنیا را برای همیشه تاریخ فریاد میزنند. این مؤمنان با مظلومیت خویش چیزی را آشکار کردند که حتی عصای موسی به این وضوح قادر به نمایاندن آن نشده بود. آری این «معجزۀ مظلومیت» ایشان بود که صدقشان و باورشان را آشکار کرد؛ اگر معجزهای موسوی ایشان را از دست فرعون نجات میداد، هرگز معجزۀ مظلومیت محقق نمیشد. و البته ایشان به خواست خود آماده تجلی این معجزه شده بودند؛ همانوقت که درقبال تهدید فرعون پاسخ دادند: مهم نیست، ما بهسوی پروردگارمان بازمیگردیم.(الشعراء: ۵۰) یا به تعبیری دیگر گفتند: هرچه خواهی بکن، نهایت کار تو در همین دنیا خواهد بود(طه: ۷۲) و هیچ دسترسی به آخرت نداری.... و البته خدای متعال با الدرجات العُلی از ایشان استقبال نمود.
🔺۴. اغتشاشات اخیر ابعاد فراوان دارد اما جنگ روانی و شناختی و ترکیبی آن برجسته بود. باطل السحر این جنگ همهجانبه ازجمله معجزۀ مظلومیت بود. شهدایی که معصومانه و مظلومانه با بربریت و سبعیت تمام به شهادت رسیدند؛ از شهید آرمان علیوردی که حاضر نشد کمترین انفعالی نسبت به ارزشهایش نشان دهد، تا شهید سیدروحالله عجمیان که برای دفاع از مقام زنان عفیفه خود را قربانی نمود، تا شهید حمید پورنوروز و شهید حمزه علینژاد و شهید دانیال رضازاده و شهید حسین زینالزاده و ... که هریک وجوهی از اعجاز مظلومیت را در آستین داشتند. درجات بلندمرتبه الهی، گوارای وجود این اعجازگران قرن باد.
✍ عباس حیدری پور؛ دانشآموخته حوزه علمیه قم
✅ @aghle_aashegh
11.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢خیانت یا سوئ تدبیر دولت بی تدبیری و ناامیدی اعتدال؛
نتیجه هشت سال استراتژی مذاکره با کدخدا برای پیشرفت اقتصاد کشور😔
پ.ن: با این همه انفعال و ناکارآمدی، چرا برای بار دوم از طرف مردم قدرت گرفتند؟!!!
✅ @aghle_aashegh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢ببینید: عمق رفاقت روحانیت با جوانان و نوجوانان؛
در بحران ها و غصه های مردم این دیار، همیشه پای یک اجنبی در میان بوده است ولی ما ثابت کرده ایم که ایران را «ید واحدة» نگه خواهیم داشت و تهدیدها را به فرصت تبدیل می کنیم.
«از ما عصبانی باشید و از عصبانیت بمیرید.»
✅ @aghle_aashegh
برای مرد، زن، آزادی اندیشه به بهانه روز دانشجو 1401
دانشگاه ساختاری وارداتی به کشور ما است و در دنیای غرب برای آموزش، پژوهش شکل گرفته است.
اما علاوه بر این دو محور کاری، اثرگذاری فکری و اندیشه ای و اجتماعی بر جوامع هم جزء کارکردهای مهم آن است.
در همین راستا، حضرت امام ره فرمودند «دانشگاه مبدأ تحولات است.»
و رهبر معظم انقلاب می فرمایند: «دانشجو تصمیم ساز است.»
و شهید بهشتی فرمودند: «دانشجو مؤذن جامعه است.»
اما متأسفانه در اغلب دولتهای پس از جنگ، فضای اندیشه ورزی آزادانه (آزاداندیشی) درباره مسائل کلان و مهم اجتماعی کشور، با موانعی روبرو بوده است. تا آنجا که رهبر انقلاب دردهه 70 فرمودند: «خدا لعنت کند کسانی را که نمی خواهند دانشجو سیاسی باشد.» و در ابتدای دهه 90 هم در دیدار رمضانیه دانشجویان در دولت دهم فرمودند: «کرسی های آزاداندیشی را که صدبار گفتم در دانشگاه ها راه نینداختند.»
امسال بیش از هفت دانشگاه در هفته گذشته بنده را برای گفتگوی آزاد یا بصورت تریبون آزاد ویا بصورت مناظره ویا بصورت پرسش و پاسخ دانشجویی دعوت کردند که مع الاسف، در چند دانشگاه مهم، ریاست دانشگاه ویا شورای فرهنگی به بهانه های مختلف اجازه برگزاری جلسه را ندادند.
متأسفانه چوب این ترس یا احتیاط یا انفعال مدیریت دانشگاه ها را نهادهای امنیتی و اصل نظام خورده و خواهد خورد اما واقعیت این است که ما فقط با سوء مدیریت و محافظه کاری مدیریت دانشگاه ها مواجه هستیم.
مع الاسف، جنبش دانشجویی در قالب تشکل های مختلف با سلایق سیاسی متعارض و متفاوت، نهادهای انقلابی، فعالین جبهه انقلاب هم نتوانسته اند مواجهه قدرتمندی برای خروج دانشگاه از این انفعال داشته باشند.
نهاد امامت جمعه و نمایندگی ولی فقیه در استانها، شورای فرهنگ عمومی استان و شهرستان ها، جبهه مردمی انقلاب اسلامی، اساتید دغدغه مند، دفتر نهاد رهبری در دانشگاه ها همه در این انفعال و کم رمقی فضای گفتگو در دانشگاه ها شریک اند.
مع الاسف، انقلاب اسلامی در حالی که در قدرت است، کمتر تریبونی برای دفاع از خود در محافل رسمی نظام اسلامی پیدا می کند. مظلومیت انقلاب، از این منظر هم قابل تأمل است.
فضای گفتگو اگر باز نشد، اولا اتهام دروغین عدم آزادی بیان بیشتر به نظام اسلامی میچسبد و ثانیا حرف ها در فضای مجازی یکطرفه مطرح می شود و دیالوگی بین منتقدین و معترضین با حاکمیت ویا نهضت، صورت نمی گیرد. و البته زمینه برای زدوخورد در کف خیابانها فراهم تر می شود.
رهبر انقلاب، از دهه 70 بحث رسالت خواص را در راستای روشنگری وقایع و مسائل کشور برای مردم مطرح کرده اند. (بیش از بیست سال پیش)
راستی این روزها، عزادار مادر انقلاب هستیم؛
«تکلیف ما را فاطمه س در شعله روشن کرده است.»
یا علی مدد
✅ @aghle_aashegh
May 11
⁉️ آیا نقاط قوت هم میتواند پاشنه آشیل یک جامعه در دست دشمنان باشد؟
💪 بعد از یک دهه تنفس در مسأله «زن و خانواده» در ایران و جهان، به این جمع بندی رسیده بودم که تمدن ایرانی_اسلامی ما هر کجا ضعیف باشد، در این نقطه قوت چشم گیری در قیاس با جهان غرب و شرق دارد.
✅ عفت، حیا و کرامت و تقدس زن، از قبل اسلام در این زیست بوم جاری بوده و در پرتو سیره نبوی و اهل بیت طاهرینش، شکوهی مضاعف یافته است. سخنان و کتب محققین و تجربه و مشاهده جهانگردان داخلی و خارجی این نکته را تأیید میکند.
👩🎓در حالیکه زن غربی تا صد و پنجاه سال قبل حق مالکیت و مشارکت سیاسی نداشت و مجبور شد برای جداکردن حقوق خودش از سطح بردگان و حیوانات، جنبش فمنیسم را راه بیندازد، زن ایرانی مسلمان از هزاران سال پیش با کرامت در جایگاه رفیع «ریحانگی» جامعه نشسته بوده است.
🤥 نکته جالب در فتنه اخیر کشور این است که نقطه ورود تهاجم به این ملت، از نقطه قوت او یعنی مسأله کرامت و آزادی زن صورت گرفته است.
⁉️ چرا رقیب ما میتواند از نقطه قوت ما حمله خود را طراحی کند و توفیق هایی به دست آورد؟!
❎ در پاسخ این پرسش، دو نکته به ذهن می رسد:
اولا غفلت ما از نقاط قوت فرهنگی و تمدنی خود و عدم سرمایه گذاری فرهنگی، اجتماعی و سیاسی روی آنها. این غفلت ملی و حاکمیتی باعث موفقیت دشمن غدار در اصل غافلگیری در جنگ نرم میشود.
و نکته دوم که مهمتر است، عدم توجه درمانگرانه بموقع به نقاط ضعفی که در بستر آنها، عملیات دشمن طراحی میشود.
در فتنه اخیر، ضعف در مقوله اقتصاد و معیشت مردم باعث نارضایتی عمومی صاحبان انقلاب شد و در این بستر، حمله ترکیبی_شناختی دشمن از گسلی در مسأله آزادی زن آغاز گردید.
✅نتیجه عملی آن غفلت و این ضعف در مدیریت معاش مردم خصوصا معضل مسکن، بعلاوه عدم قدرت قوای سه گانه در سیراب کردن ذهن جامعه از تحلیل های درست و واقعی در عرصه معضل اقتصاد، کار را برای جبهه جنگ احزاب در برابر مردمی ترین نظام جمهوری در عصر معاصر آسان کرد.
🌱خلاصه اینکه، ما در یک رقابت ویا به تعبیر دقیقتر جنگ جهانی هستیم و اگر غفلت کنیم یا تلاش کافی نداشته باشیم، دوباره منافع و مصالح همه ما از هر نژاد و سلیقه ای، توسط رقبای منطقه ای و استعمارگران دیروز کشورمان ذبح خواهد شد.
#برای_ایران
✅ @aghle_aashegh
15.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#انقلاب_جنسی در قرن نوزدهم در غرب، حاصل دگماتیسم نهاد کلیسا و گناه انگاری این نیاز در اندیشه کلیسا بوده است.
به خلاف اندیشه و فرهنگ ایرانی_اسلامی ما که همواره نگاهی مثبت و خانواده محور به این نیاز طبیعی داشته و بر پاسخ بهنگام و کامل آن در پرتو #همسری، به همه اقشار اعم از والدین، حاکمیت و جوانان توصیه کرده است.
بنابراین، اگر بر فرهنگ متعالی خود استوار باشیم، هیچ زمینه ای برای موفقیت طرح دشمنان برای استفاده از این نیاز، در جهت تخریب انسجام و هویت ملی و دینی مردم ایران زمین وجود نخواهد داشت.
#برای_زن_مرد_زندگی
#برای_ایران
#فتنه۱۴۰۱
✅ @aghle_aashegh
10.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢پیامی که حاج قاسم به ما داد
شما هم رسانه باشید...
#برای_ایران
#جان_فدا
#مکتب_سلیمانی
✅ @aghle_aashegh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 «کهکشان راه سلیمانی»
حضور مردم ایران و جهان در گلزار شهدای کرمان؛ شنبه شب دهم دی ۱۴۰۱.
چند هفته پیش که برای اولین بار توفیق زیارت یافتم، مبهوت بوی بهشتی این گلزار فرزندان روح الله شدم؛
خدا می داند که تا ساعت ها مدهوش رایحه بهشتی این منطقه بودم ...
خدا روزی همه گرداند.
✅ @aghle_aashegh
🌺 داغت آرام نخواهد شد ...
یکم. بی شک بدرقه او و یاران شهیدش بی نظیرترین تشییع تاریخ معاصر بوده است. هم بلحاظ کمیت جمعیت و مناطق داخلی و خارجی کشورمان، هم بلحاظ تنوع اقشار شرکت کننده در تشییع.
این صحنه ها ناخودآگاه ذهن را به فضای روز محشر در توصیفات قرآن کریم متبادر می سازد؛ جمعیت بیکران، بیقراری و شیدایی، محو و از خود بیخود شدن افراد ...
دوم؛ تحلیل این اعجاب و اعجاز، کار پیچیده و دشواری است و اندیشمندان و دانشمندان داخلی و خارجی در آن درمانده اند. این واقعه ابعاد گوناگونی دارد؛ فلسفی و هستی شناختی، تربیتی و روانشناختی، فرهنگی و جامعه شناختی، سیاسی و تمدنی، ... .
سوم؛ جوهره تحلیل این داستان عاشقانه و حماسی، در نحوه اتصال و پیوند میان دو طرف آن است؛ تشییع شونده و تشییع کننده!
جنس این حضور، از جنس حضور مردم در روزهای تاسوعا و عاشوراست؛ حضور جمعی یکپارچه خودجوش و غیرقابل مدیریت.
چهارم؛ تاریخ معاصر جهان، به قبل و بعد از شهادت او تقسیم شده است و عمق نفوذ شمشیر این مجاهد فی الله در قلب ابلیس الأبالیس آخرالزمان یعنی شیطان بزرگ، پس از شهادتش چند برابر شده است.او در داخل امت اسلام، معیار و حجت حقانیت است و در خارج امت، مایه عزت و ابهت اسلام و مسلمین در برابر کفار منافقین. شهادتش سرعت رسیدن جهان آخرالزمان به منجی صاحب الزمان عج را چند برابر کرده است و غافلین و مارقین و ناکثین قطعا از غافله اتحاد جماهیر مهدوی جاخواهند ماند.
القصه ...
🥀 ای روح جمعی ملت امام حسین!
با تمام وجودم، غرق در شهود روح مطهر تو، تعبیر قرآنی «یوم الحسرة» را وجدان می کنم و به مقام عظیم تو در دستگاه آفرینش، عمیقأ غبطه می خورم و خالصانه صدایت می زنم که:
«و یا لیتنا کنا معکم و نفوز فوزا عظیما ...»🌹
#جان_فدا
#مکتب_سلیمانی
#برای_ایران
✅ @aghle_aashegh
May 11