هدایت شده از خودسازے و تࢪڪ گناھ
حضرت آیتالله #بهجت قدسسره:
🔻واے بر ڪسانی ڪه مدعی قرب به خدا هستند؛ اما ولیّ او را نمیشناسند!
📚رحمت واسعه، ص۴٢
حضرت آیتالله #بهجت قدسسره:
◾️به آقـایـان منبرے گفتهام ڪه ایـن خطب [خطبههاے] مختصر نهجالبلاغه را در منبر براے مردم بخوانند. با آن مختصرےاش خیلی جامعیت دارد. اگر منبرے این [خطب] را بخواند و ترجمۀ سادهاے بڪند، ڪأنّه مردم پاے منبر خود حضرت امیر علیهالسلام نشستهاند؛ [بلڪه] واقعا همینطور است. خیلی خیلی فرق میڪند و خیلی خیلی بالاست این مطلب.
📚 رحمت واسعه، ویراست سوم، ص٣۴٢
#حکمت صد و شصت و سوم
🌺
🌻وَ قَالَ [عليه السلام] الْفَقْرُ الْمَوْتُ الْأَكْبَرُ .
🌻و درود خدا بر او ، فرمود :
فقر مرگ بزرگ تر است!
🌹
📗 هر روز با خواندن حڪمتی از ڪتاب شریف #نهج_البلاغه
#شرح_حکمت۱۶۳
❣امیرالمومنین علی علیهالسلام می فرماید:
✨الْفَقْرُ الْمَوْتُ الاَْكْبَرُ
💠«فقر مرگ بزرگ تر است»
✍ فقر زمینه انواع انحرافات عقیدتى و اخلاقى را به ویژه در وجود افراد ڪمظرفیت فراهم مىسازد. بسیار دیده شده است ڪه افراد فقیر ڪلمات ڪفرآمیز بر زبان جارے مىڪنند و هنگامى ڪه زن و فرزند خود را گرسنه مىبینند دست به هر ڪارے مى زنند، قوانین اجتماعى را مىشڪنند، آداب و اخلاق انسانى را به فراموشى مىسپارند و براے رفع فقر خود هر ڪارے را مجاز مىشمارند و اگر شخص فقیر ڪمظرفیت واقعا ڪافر نشود، به مرز ڪفر نزدیڪ مىگردد و حداقل رضایت به قضاے الهى را از دست مىدهد.
🔹این احتمال نیز مى رود ڪه مراد از ڪفر، ڪفر عملى باشد ڪه همان آلوده شدن به انواع معصیتهاست.
✔️تعبیر به «الْمَوْتُ الاَْکْبَرُ; مرگ بزرگ تر» اشاره به این است ڪه انسان به هنگام مرگ حداقل از مشڪلات این جهان آسوده مىشود در حالى ڪه فقیرے ڪه با فقر دست و پنجه نرم مىڪند گویى پیوسته در حال جان دادن است.
بنابراین همان گونه ڪه ما به هنگام بیمارے و تهدید به مرگِ جسمانى به دنبال طبیب و درمان به هر سو مىرویم، به هنگامى ڪه فقر دامان فرد یا جامعه را مىگیرد نیز باید براے نجات از آن تلاش و ڪوشش ڪنیم.
═✙❆♡❆✙❆♡❆✙═