🍮خواص آب فراتر
💎پیامبر خدا، هر گاه افطار می کرد، با حلوا آغاز می کرد و اگر نمی یافت، با شیرینی یا چند خرما و اگر این ها هم نبودند، با آب ولرم افطار می کرد و می فرمود: «معده و کبد را تمیز می کند و بو و دهان را خوش بو می سازد و دندان ها را محکم می کند و سیاهی چشم را تقویت می کند و مردمک چشم را پر نور می سازد و گناهان را کاملاً می شوید و هیجان و رگ ها و صفرای غالب را می نشاند و بلغم را قطع می کند و حرارت معده را آرام می کند و سردرد را می برد.
👉 @ahadis_aemmeh
🌸✨امام صادق ع ؛
هرڪہ هنگام رفتن بہ رختخواب
صدبار
《لااله الا الله》گوید
خداوندبرایش دربہشت خانہ اے
بناڪند
و آن ڪس ڪہ
صدبار《استغفار》ڪند
گناهان اورافرو مےریزد✨
@ahadis_aemmeh
✨پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله وسلم فرمودند:
اِن اَرَدتُم عَيشَ السُّعَداءِ و َمَوتَ الشُّهَداءِ و َالنَّجاةَ يَومَ الحَسرَةِ و َالظِّلَّ يَومَ الحَرورِ و َالهُدى يَومَ الضَّلالَةِ فَادرُسُوا القُرآنَ فَاِنَّهُ كَلامُ الرَّحمانِ و حِرزٌ مِنَ الشَيطانِ و رُجحانٌ فِى الميزانِ ؛
اگر زندگى سعادتمندان، مرگ شهيدان، نجات روز حسرت (قيامت)، سايه روزِ سوزان و هدايت در روز گمراهى را مى خواهيد، قرآن را ياد بگيريد كه آن سخن خداى مهربان است و سپرى است در مقابل شيطان و سنگينى در ترازوى اعمال.
📚الحیاه(ترجمه ی احمد آرام) ج2 ،ص234
🆔@ahadis_aemmeh
✨﷽✨
🌼فضیلت سجدهی شُکر
✍پیامبر گرامی اسلام (ص) هر نعمتی را که متذکر میشدند، سجدهی شکر به جا میآوردند. سجدهی شکر بعد از نمازهای واجب و مستحب خیلی تأکید شده است. اگر به انسان بگویند که: اگر بعد از نماز سجدهی شکری به جا آورید، چند میلیون به شما میدهند، همه برای این کار خود کُشی میکُنند، اما مَردم روایت را باور ندارند.
در روایت آمده است که وقتی بندهای بعد از نماز سجدهی شکر میکُنَد، خداوند متعال به ملائکهی خود میفرماید: من با این بندهام چه کُنم؟ نمازِ واجب را خوانده، با سجده کَردن، توفیقِ انجام این نماز را به من نسبت میدهد؛ میگوید: خدایا از تو ممنون و متشکرم که به من توفیق نماز خواندن دادی.
✨ ملائکه میگویند: او را به بهشت بِبَر! مرتب ملائکه پیشنهادهای دیگر میکُنند، امُا خدا میفرماید: «لَأَشکُرَنَّهُ کما شَکَرَنی وأَقبِلُ إِلَیهَ بِفَضلی وَ أُریه وَجهی؛ من از او تشکر میکُنم ، همانطور که او مَرا شکر نمود، و با فضلِ خود به او رو میکُنم و از دیدارِ وجه خویش برخوردارش میسازم.
📚 منابع:
۱- من لا یحضرهالفقیه، ج ۱، ص ۳۳۴.
۲- بحارالانوار، ج ۸۳، ص ۲۰۵.
@ahadis_aemmeh
✨﷽✨
✍ آیت الله جوادی آملی :
الآن ما ماه مبارك رمضان را در پيش داريم. بعضيها ميگويند چگونه ما هفده ساعت غذا نخوريم؟ آنها كه «بدني» فكر ميكنند آنها را غصه ميگيرد كه من به هر حال آب ميخواهم, نان ميخواهم هميشه ساعت را نگاه ميكنند كه چه وقت اذان ميشود، آنها كه الهي فكر ميكنند اصلاً منتظرند, روزشمارند كه ماه مبارك رمضان بيابد. در بين حكماي بزرگ مثل مرحوم بوعلي و امثال آن که از بزرگان و مفاخر اسلامي هستند اينها آمدند به شما گفتند اگر كسي با يك غذاي كمي دارد زندگي ميكند شما اين را باور كنيد، براي اينكه طب، يك و معارف برتر از طب، دو; اين را تجويز ميكند، سه. مرحوم بوعلي مثالي ذكر ميكند و ميگويد انسان روحي دارد و بدني, نه بدن اصل است نه همتاي هماند، براي اينكه بدن را روح دارد اداره ميكند. اين بدن غذا ميخواهد؛ ولي در حال نشاط و اندوه, ما ميآزماييم كه اين بدن چيزي نميخواهد.
اگر كسي ـ انشاءالله ـ براي فرزندش جشني در پيش داشته باشد اين از صبح تا نيمه شب مرتب در حركت است به استقبال و بدرقه مهمانها ميپردازد، از صبح كه شروع كرده چيزي نخورده تا نيمه شب و نيمه شب هم كه شد به او شام تعارف ميكنند ميگويد من ميل ندارم از بس خوشحال است، در نشاط و خوشحالي, روح به بدن توجه ندارد، به آن هدف والاي خودش متوجه است، چون به بدن توجه ندارد، بنابراين غذا نميخواهد سالم هم هست؛ ولي ميگويد ميل به غذا ندارم ـ خداي ناكرده ـ در اندوه و غم اگر كسي عزيزي را از دست داد از صبح تا غروب مرتب حمل جنازه و تشييع كردن و دفن كردن و تلقين كردن و بدرقه كردن, نيمه شب كارش تمام ميشود؛ اما هيچ اشتها به غذا ندارد, چرا؟ چون روحش جاي ديگر است؛ بدن, اصل نيست.
شما ميبينيد دو برادر از يك خانواده يكي گرفتار شكم است مرتب ساعت نگاه ميكند مرتب ميگويد روز طولاني است؛ اما يكي ديگر كه اهل معناست، اصلاً نمازش را هم اوّل وقت ميخواند، چون خيلي فضيلت دارد نماز مغرب و عشا را انسان به حالت روزه بخواند، قبل از افطار گرچه وقتي اوّلِ اذان شد شخص صائم نيست، ديگر روزه ندارد، ولي قبل از اينكه چيزي ميل كند اين نماز مغرب و عشا را بخواند نه تنها فضيلت اوّل وقت است, فضيلت صلات صائم را دارد، حواسمان جمع باشد!
📚جلسه درس اخلاق
@ahadis_aemmeh
🌹 پاداش لبخند بر چهره برادر ایمانی در ماه #رمضان🌹
حضرت رضا علیه السلام فرمود:
🍃هرکس در ماه رمضان، بر چهره برادر ایمانی خویش لبخند بزند، روز قیامت خداوند را ملاقات نمی کند مگر آنکه با رضایت با وی برخورد کرده، و او را به بهشت بشارت می دهد.
📕 (بحارالأنوار، ج96، ص341 به نقل از کتاب فَضَائِلِ الْأَشْهُرِ الثَّلَاثَة)
💠@ahadis_aemmeh
📣 پیام مردگان در شب های جمعه ماه رمضان
🔹در روایتی نقل شده است که اموات در هر جمعه از ماه رمضان می آیند، می ایستند و با صدایی محزون و با حالتی گریان چنین ندا می کنند:
🔸ای خانواده من! ای فرزندان من! ای نزدیکان من! با چیزی(عملی) به ما مهربانی کنید تا خداوند به شما رحم نماید. ما را یاد کنید و از دعا فراموش نکنید، بر ما و غربت ما رحم کنید، زیرا ما در زندان تنگ و اندوه طولانی، و در سختی می باشیم،
🔹 پس بر ما رحم کنید و از دعا و صدقه دادن برای ما کوتاهی نورزید، شاید قبل از آن که مثل ما شوید، خداوند بر ما رحم نماید.
🔹 ما حسرت بر گذشته می خوریم، ما نیز مثل شما توانا بودیم. پس ای بندگان خدا! به سخن ما گوش فرا داده و فراموش نکنید، فردا روزی شما نیز خواهید دانست
🔸 چیزهای اضافی(غیر مورد نیاز) که در دست شماست، قبلاً در دست ما نیز بود، اما در راه بندگی خدا انفاق نکردیم، و از حق مانع شدیم، و لذا ضرر و سختی آن بر عهده ما قرار گرفت، و منفعت و سود آن به دیگران رسید. با درهمی، یا تکّه خمیر نانی، یا تکّه کوچک گوشت به ما توجّه و مهربانی کنید.
🔹 سپس ندا می کنند: بزودی بر خودتان خواهید گریست در حالی که برای شما فایده ای ندارد، همانگونه که ما گریه می کنیم، و برای ما فایده ای ندارد. لذا قبل از آن که مثل ما شوید، (در راه بندگی خداوند) تلاش کنید.
📕مستدرک الوسائل، ج ۲ ص ۱۶۳ - ۱۶۲ به نقل از لُبّ اللّباب راوندی
🆔@ahadis_aemmeh
✨ دعای افتتاح
🔸 در میان دعاهای مختلف در ماه مبارک رمضان به بعضی دعاها بر میخوریم که مربوط به حضرت حجت است و تقاضای فرج حضرت در آنها مطرح شده است. از آنجا که خواستهٔ امام زمان از ما، دعای بسیار برای فرج است و ماه رمضان نیز ماه استجابت دعاست، خواندن دعای افتتاح در هرشب از این ماه عزیز، سفارش میشود.
🔸 امام زمان خطاب به شیعیان نوشتند: «این دعا را در تمام شبهای ماه رمضان بخوانید زیرا فرشتگان به آن گوش میدهند و برای خوانندهٔ آن طلب آمرزش میکنند» (صحیفه مهدیه بخش پنجم)
🔸 این دعا دارای مضامین و معانی زیباییست و مخصوصا اطلاعات ارزشمندی در ارتباط با امام زمان در اختیار ما میگذارد و تصاویر زیبایی از عالَم پس از ظهور ارائه میکند. چه نیکوست همراه با خواندن این دعا، به ترجمهٔ آن هم دقت کنیم. این دعا در کتاب «مفاتیح الجنان» نیز موجود است.
@ahadis_aemmeh
✅اولین پنجشنبه ماه پُر برکت رمضان و ياد درگذشتگان
اَللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ ، تَابِع بَینَنَا وَ بَینَهُم بِالخَیراتِ اِنَّکَ مُجیبُ الدَعَوَاتِ اِنَّکَ غافِرَ الذَنبِ وَ الخَطیئَاتِ وَ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَةِ الفَاتِحةِ مَعَ الصَّلَوَاتِ
اولین پنجشنبہ ماه مبارک رمضان است
روزمان را بہ فاتحهای و صلواتی معطر کنیم
بہ یاد آنان که روزی در کنارمان
نفس هایشان گرما بخش محفل مان بود
و امروز یادشان دلگرم مان میکند
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
@ahadis_aemmeh
💢#پــاداش_و_آثــار_روزه
از محضر #رسول_خدا صلي الله عليه و آله سوال شد پاداش كسي كه #روزه بگيرد چيست؟حضرت فرمودند:
«هر مؤمني كه ماه رمضان را روزه بگيرد و آن را تقديم به خدا كند ، خداوند هفت خصلت را در او قرار مي دهد:
❶◆ مال حرام را از جسمش مي زدايد.
❷◆ به رحمت الهي تقرب مي يابد.
❸◆ كفاره اشتباه پدرش آدم عليه السلام را داده است.
❹◆ خداوند، شدت و سختي هاي مرگ را بر او آسان سازد.
❺◆ از گرسنگي و تشنگي در روز قيامت، در امان مي ماند.
❻◆ وارد بهشت مي شود و از وارد شدن به آتش جهنم مصون مي ماند.
❼◆ خداوند او را از ميوه هاي بهشتي بهره مند مي سازد.»
منبع: تفسیر شریف البرهان، مرحوم علامه بحرانی
👉@ahadis_aemmeh
✅سفارشات آیت الله کشمیری برای ماه رمضان:
✍حتی المقدور بر سفره خانه خود افطار کنید؛ حتی در مساجد افطار نکنید. بگذارید برکت افطار و دعای مستجاب لحظه افطار به خانواده و خانه شما تعلق گیرد. در ضمن، هنگام افطار دِلال کنید! دِلال چیست؟ در اول دعای افتتاح عرض میکنیم: «مدلاً علیک» دِلال یعنى «ناز کردن» هنگام افطار برای خدا ناز کنید! چون برایش روزه گرفتید وحضرتش خوان کرم گسترده؛ لقمه اول را نزدیک دهان ببرید، اما نخورید! دعا کنید؛ یعنی به خدا عرض کنید: «اگر حاجتم را بدهی، افطار میکنم!» به این حالت میگویند دِلال؛ معجزه میکند!
📚نقل از استاد صبرآمیز از شاگردان
آیت الله سعادتپرور/1360
@ahadis_aemmeh
🌷امام کاظم(علیه السلام):
هر که در هنگام افطار این دعا را بخواند، خداوند به او ثواب هر کسى را که در این روز روزه داشته عطا کند.
اَللّهُمَّ لَکَ صُمْتُ
وَعَلى رِزْقِکَ اَفْطَرْتُ
وَعَلَیْکَ تَوَکَّلْتُ
خدایا براى تو روزه گرفتم
و با روزى تو افطار کنم
و بر تو توکل می کنم
📗اقبال الاعمال، ج۱ ص۱۱۳
@ahadis_aemmeh
#عذاب_قبر
🌺🍃پیامبر اکرم ص ؛
هر کس بعد از هر نماز سوره توحید را بخواند در قبرش عذاب نمی شود و از فشار قبر در امان است
✍ مستدرک الوسائل ۲۸۰/۴
@ahadis_aemmeh
👌 #تلنگر
🌙این یک ماهه
😈که جناب شیطان در بند و زنجیر تشریف دارند،
⁉️میخواهی خطاهایت را گردن کی بیاندازی ای نفس؟!
😱 زبانم لال ،
😈نکند خودت یک پارچه شیطان شده ای درسایه غفلت و سهل انگاری من؟!🤕
⚠️هشدار :
«وَمَا أُبَرِّئُ نَفْسِي إِنَّ النَّفْسَ لَأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ إِلَّا مَا رَحِمَ رَبِّي إِنَّ رَبِّي غَفُورٌ رَحِيمٌ» ﴿یوسف/۵۳﴾
و من نفس خود را تبرئه نمى كنم چرا كه نفس قطعا به بدى امر مى كند مگر كسى را كه خدا رحم كند زيرا پروردگار من آمرزنده مهربان است.
💥 @ahadis_aemmeh 💥
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌻🧡~
هر شب از ماه مبارک رمضان خودِ خداوند ٣ بار به انسان میفرماید...
|♥️ #استوری
@ahadis_aemmeh
🍃🥀🌿🌹🍃🥀🌿🌹
امام صادق (علیه السلام):👇
🔅اَمّا العِلَّةُ فِى الصِّیامِ لِیَستَوِىَ بِهِ الغَنىُّ وَالفَقیرُ وذلِكَ لأِنَّ الغَنىَّ لَم یَكُن لِیَجِدَ مَسَّ الجُوعِ فَیَرحَمَ الفَقیرَ لاَِنَّ الغَنىُّ كُلَّما اَرادَ شَیئا قَدَرَ عَلَیهِ… 🔅
💠علت روزه گرفتن آن است كه به سبب آن ثروتمند و فقیر برابر شوند؛ زیرا ثروتمند، گرسنگى را احساس نكرده تا به فقیر رحم كند. چرا كه ثروتمند هرگاه چیزى بخواهد مى تواند فراهم كند…
📚من لا یحضره الفقیه، ص 73، ج 2
✨ @ahadis_aemmeh
🍃🥀🌿🌹🍃🥀🌿🌹
✨﷽✨
🌼ببخشید تا بخشیده شوید
✍یکی از مشکلات ما در زندگی فردی و اجتماعی، #عدم_عفو و گذشت از خطاهای دیگران است. دوستان و همکاران، ارباب رجوع و کارمند، همسران و همسایگان؛ کلاً به سختی از اشتباهات هم میگذرند و به سختی در پی وصل و بازسازی روابط هستند.
میگویند اگر پیش قدم شوی ذلیل میشوی و کسر شأن دارد. این فکر و حرف، برطبق روایت، نظر و سیره انبیاء الهی نیست؛ این زمزمههای شیطان است. خداوند کسی را که #تواضع دارد عزیز میدارد و این سیره پیامبران است. آنچه که موجب درک نفحات رحمانی است، همدلی با سیره انبیاء و بیکینه بودن دل است. این قدرت عفو، نشانهای از این خاستگاه است.
این بیان قرآن را از بزرگان زیاد شنیدهایم «وَلْيَعْفُوا وَلْيَصْفَحُوا أَلَا تُحِبُّونَ أَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ» عفو کنید و درگذرید؛ آیا دوست ندارید خدا شما را ببخشد؟! ببخشید تا زمینهای برای بخشش خدا بر شما باشد.
✔️ برای اینکه انسان زمینه استفاده بیشتر از سفره ماه خدا را برای خود ایجاد کند، باید زمینه اینکه بخشش خدا شامل او بشود را ایجاد کند. زمینه بخشش خدا این است که انسان، خودش دیگران را ببخشد. طبق آیه، بخشش شما موجب بخشش خداست.
@ahadis_aemmeh
روایت روزه کله گنجشکی...
امام صادق علیه السلام از پدرشان امام باقرعلیه السلام نقل می کنند که فرمود هنگامی که کودکان ما ۷ ساله شدند به آنان توصیه میکنیم که تا حد توان خود و تا نیمه روز و یا اندکی کمتر و بیشتر روزه بگیرم و هرگاه که تشنگی و گرسنگی به آنان فشار آورد روزه خود را باز کنند تا کودکان به گرفتن روزه کامل عادت کرده و توانشان افزایش یابد شما شیعیان نیز فرزندان خود را از ۹ سالگی عادت دهید که این گونه روزه بگیرند و هرگاه تشنگی آنها را بی تاب نمود روزه خود را باز کنند.
📚 کافی جلد ۳ صفحه ۴۰۹
🎈 @ahadis_aemmeh 🎈
💠آیت الله بهجت(ره):
به چیزی غیر از توکل و یاد خدا برای انسان آرامش حاصل نمی شود و چیزی غیر از اعراض از یاد خدا و غفلت زندگی را تلخ و ناگوار نمی کند.
#سخن_بزرگان
@ahadis_aemmeh
💚رسول خدا ص:
اگر بنده می دانست در ماه رمضان🌙
چه برکتی وجود دارد،
آرزو میکرد تمام سال ، رمضان باشد🌙
📙بحار الانوار: ۹۳:۳۴۷
🆔@ahadis_aemmeh
✍ استاد فاطمینیا:
گناهکار چند نوع است. عدهای گناه میکنند، بعد ناراحت و پشیمان میشوند. سوز و گداز دارند. توبه میکنند و هرگز فکر نمیکنند که روزی این توبه را بشکنند؛ اما دوباره میشکنند. دوباره، سه باره، ده باره.
در حدیث داریم که این فرد اگر در تمام توبه شکستنها سوز و گداز واقعی داشته باشد، در نهایت بر شیطان پیروز میشود.
اما اگر نه؛ دفعه اوّل سوز و گداز داشت، دفعه دوم کمتر، دفعه سوم کمتر و اگر برایش معمولی شد؛ او طعمه شیطان میشود. شدیدترین گناه، گناهی است که صاحب آن، آن را کوچک بشمارد.
@ahadis_aemmeh
✨﷽✨
🌼پــاداش و آثــار روزه
✍از محضر رسول خدا صلي الله عليه و آله سوال شد پاداش كسي كه روزه بگيرد چيست؟ حضرت فرمودند: «هر مؤمني كه ماه رمضان را روزه بگيرد و آن را تقديم به خدا كند ، خداوند هفت خصلت را در او قرار مي دهد:
1⃣ مال حرام را از جسمش مي زدايد.
2⃣ به رحمت الهي تقرب مي يابد.
3⃣ كفاره اشتباه پدرش آدم عليه السلام را داده است.
4⃣خداوند، شدت و سختي هاي مرگ را بر او آسان سازد.
5⃣ از گرسنگي و تشنگي در روز قيامت، در امان مي ماند.
6⃣ وارد بهشت مي شود و از وارد شدن به آتش جهنم مصون مي ماند.
7⃣خداوند او را از ميوه هاي بهشتي بهره مند مي سازد.»
📚 تفسیر شریف البرهان، مرحوم علامه بحرانی
@ahadis_aemmeh
💠وای به حال عاقلان بی عمل💠
🌷امام باقر (ع) میفرمایند:
💢انما یداق الله العباد فی الحساب یوم القیامة علی قدر ما اتاهم من العقول فی الدنیا
خدا در روز قیامت به اندازه عقلی که در دنیا به بندگانش داده است در حسابرسی آنها دقت میکند.
📕معانی الاخبار ص 2
👈این روایت نشان میده که خدا به بعضی از بندگان بیشتر از بعضی دیگر عقل و علم و دانش عنایت کرده و به همون اندازه هم در حسابشون سختگیری میکنه، چون توقعی که از انسان عاقل میرود بیشتر از انسان کم عقل است.
🔷شاید به همین خاطر هست که در روایت آمده:
هفتاد گناه جاهل بخشیده میشود، قبل از آن كه یك گناه عالم بخشیده شود.
📕كافی، ج 1، ص 47
⚠️و وای به حال کسانی که عقل و علم داشته باشند و از آن برای کسب دنیای حرام استفاده کنند.
@ahadis_aemmeh
.
🌻⃟⃟🧡
✅ پاداش عجیب خواندن سوره قدر در زمان افطار و خوردن سحری
🌹 عن أَبِي يَحْيَى الصَّنْعَانِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: مَا مِنْ مُؤْمِنٍ صَامَ فَقَرَأَ إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقِدْرِ عِنْدَ سَحُورِهِ وَ عِنْدَ إِفْطَارِهِ إِلَّا كَانَ فِيمَا بَيْنَهُمَا كَالْمُتَشَحِّطِ بِدَمِهِ فِي سَبِيلِ اللَّهِ.
♥️ حضرت امام صادق(سلاماللهعلیه) فرمودند :
هیچ مؤمن روزه داری نیست که در هنگام خوردن سحری و افطارش سوره قدر را بخواند، مگرآنکه بین این دو زمان ثواب کسی را خواهد داشت که در راه خدا در خون خود غلطیده باشد.
📚 بحارالأنوار، ج٩٧، ص ٣۴۴ به نقل از اقبال الأعمال
┈••✾•🍃🌿•✾••┈┈
@ahadis_aemmeh
┅────────┅