✨﷽✨
🔴همیشه دعا کنید و مایوس نشوید
✍آیت الله ضیاءآبادی(ره): همیشه دعا کنید، نگویید خدای سبحان قضا و قدرش را مشخص کرده است اگر بخواهد می دهد و نخواهد نمیدهد! نه اینجور نیست گاهی خدای مهربان مقدر داشته،اما گفته اگر دعا کردی اگر خواستی من هم می دهم اما اگر لب بستی نمی دهم!*
خدای بزرگ را بخوان نگو کار گذشته است،اینجور نیست! خدا وند متعال درجاتی برای اشخاص مقدر کرده است و آن هم به شرط خواستن است،اگر میخواهی می دهم و نمی خواهی نمی دهم پس باید دعا کرد بنده ای که دهان خود را بسته و گدایی نمیکند خدای سبحان به او چیزی نمی دهد
باید خدا خدا کنید،خدای قادر و توانا را صدا کنید خداوند عزیز هم دوست دارد بنده اش بگوید یا الله... پس دعا کنید و خداوند نازنین هم اجابت می کند گدایی خداوند متعال عزت است اصلا این گدایی فن خاصی دارد یک آدابی دارد دل سوخته چشم گریان و مضطر میخواهد و این ها شرط دارد
باید غذایت و کارت پاک باشد تا دعایت استجاب شود بعدش هم باید امر به معروف و نهی از منکر نمود باید این دو رکن اساسی نیز در زندگیتان باشد تا دعاها
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
✅ عقب نشینی در زندگی زناشویی صحیح نیست
🔹بیشتر زوجها و غالبا مردها هنگام بروز جروبحث خود را کنار میکشند. آنها ترجیح میدهند دربارهٔ مشکل پیش آمده حرفی نزنند و به آن اشاره نکنند. این صحیح نیست بلکه باید با کمال خونسردی و آرامش با هم صحبت کنند و با هم کنار بیایند
🔹چرا که عقبنشینی دائمی هنگام بروز دعوا یکی از علل اصلی جدایی محسوب میشوند
🔹اگر قرار باشد زن و شوهر به محض بروز اختلاف و جروبحث خود را کنار بکشند، هرگز قادر به حل و فصل مشکل نخواهند بود. آن دو ممکن است سعی کنند به طور جداگانه به این مشکل بپردازند، یا تلاش کنند رابطهی خود را به وضعیت سابق خود بازگردانند، ولی هرگز نخواهند توانست اختلاف خود را برطرف سازند.
🔹در نتیجه با گذشت زمان به تدریج به مرز جدایی نزدیک و نزدیکتر میشوند
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🌳🌳🌳🌳🌳حدیث 1894
پیامبر اسلام از چه کسانی تعجب میکند
542 - قالَ رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه وآله وسلم: عَجِبْتُ لِمَنْ يَحْتَمى مِنَ الطَّعامِ مَخافَةَ الدَّاءِ، كَيْفَ لا يَحْتَمى مِنَ الذُّنُوبِ مَخافَةَ النَّارِ.
تعجب مى كنم از كسى كه از ترس درد و بيمارى، از خوراك پرهيز مى كند پس چگونه از ترس دوزخ از گناهان پرهيز نمى كند.
کتاب احادیث الطلاب ص 187
🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳
@ahadis_tollab
🔰احکـ🔎ــام آپارتمــــ🏢ــان نشینــــی
✅ مسأله:
هر یک از مشترکین آپارتمان به مقداری که از امکانات مشترک استفاده میکند نسبت به هزینه خدمات مدیون است و اگر از پرداخت پول آب امتناع کند وضو و غسل او ،محل اشکال و بلکه باطل است.
📣 توجه:
ضعف در مدیریت مدیر ساختمان باعث عدم پرداخت شارژ نمی شود! بلکه باید طبق قوانین آپارتمان نشینی نسبت به این مسئله اقدام کرد.
📚منبع:اجوبة الاستفتائات با استفاده از س ۱۲۹
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
✅اهمیت صبحانه
✍️پیامبر صلیالله علیه و آله و سلم: صبحانه میخ بدن است (یعنی بدن را نیرومند میکند)
📚المحاسن، ۴۹۹
در روایت آمده است: کسی که جاودانگی میخواهد و البته جاودانگی نیست، پس زود صبحانه بخورد.
📚من لا یحضره الفقیه، ج ۳، ص ۵۵
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
#داستان_آموزنده
✍ گویند (خزیمه ابرش) پادشاه عرب، بدون مشورتِ پادشاه روم که از دوستان صمیمیش بود کاری انجام نمیداد.
او پیکی را به نزد دوست خود فرستاد و از او درباره فرزندانش مشورت و نظر خواست. او در نامهاش نوشت: من برای هر یک از دختران و پسران خویش مالی زیاد و ثروتی فراوان قرار دادم که بعد از من درمانده و مستمند نشوند. صلاح شما در این کار چیست؟
پادشاه روم جواب فرستاد که: ثروت، معشوق بیوفاست و دوام ندارد،
بهترین خدمت به فرزندان این است که، آنان را از مکارم اخلاق و خویهای پسندیده برخوردار کنید، تا در دنیا سبب دوام دولت و در آخرت سبب غفران باشد.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
﷽ #سلوک
📌 نصایح و دستورات عمومی سلوک از مرحوم علامه حسنزاده آملی
🔰سوره مبارکه اخلاص را با اخلاص بر زبان داشته باش؛
🔰 با خلق خدا مهربان باش؛
🔰 از سخنان ناهنجار گرچه به مزاح باشد بر حذر باش؛
🔰 خلاف مگو اگر چه به مطایبت (شوخی) باشد؛
🔰 از قسم خوردن هم اگرچه به راست،احتراز کن؛
🔰 چه ایستاده ای دست افتاده گیر!
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
﷽ #رجبیه
🔰از جمله سفارشهای مرحوم سید علی آقا قاضی رحمهالله علیه در سه ماه رجب ، شعبان و رمضان این بوده که در روزهای جمعه زیارت جامعه کبیره ترک نشود
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
✨﷽✨
✍پیامبر اکرم (ص) فرمودند :
هرکس دوست دارد تا سوار بر کشتی نجات شده و به ریسمان محکم تمسک جوید و به ریسمان متین خداوند چنگ زند ، پس باید ولایت علی علیه السلام را پذیرفته و به هادیان از اولادش اقتدا کند.
📚شواهد التنزیل ج۱ ص۱۳۰
ابن عباس نقل می کند که ما نزد پیامبر "صلی الله علیه و آله" بودیم که مردی اعرابی وارد شد و به ایشان عرض کرد : ای رسول خدا! از شما شنیدم که می فرمایی : 《وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّه》ریسمان خدا که باید به آن چنگ زنیم چیست؟ پیامبر اکرم (ص) در این هنگام دستش را بر دست علی "علیه السلام" زد و فرمودند : به این مرد تمسک جویید که او ریسمان محکم خداست.
📚ِینابیع الموده ص۱۱۹ باب۳۹
اَلْحَمدُلِلّه اَلذی جَعَلَنا مِنَ اَلْمُتِمَسِکینَ بِوِلایَهِ مُولانا اَمیرُاَلْموُمِنین عَلی اِبْنِ اَبیطالِب عَلَیهِ اَلْسَلام وَ اَلْاَئِمَهِ اَلْمَعْصوُمینَ عَلَیْهِمُ اَلْسلام
شکر خداوندی را که ما را از چنگ زنندگان به ولایت مولانا امیرالمومنین علی ابن ابیطالب علیه السلام و ائمه معصومین علیهم السلام قرار داد.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🌹 خدا حامی متقین
مردکی به نام بطحایی، پیش متوکل عباسی از امام هادي (ع) سخن چینی کرد که امام، اسلحه و پول و نیرو فراهم آورده و قصد قیام دارد.
متوکل به سعید حاجب دستور داد شبانه به خانه امام هجوم ببرد و هر چه پول و اسلحه بیابد ضبط کرده، بیاورد.
سعید حاجب می گوید: شبانه به خانه آن حضرت رفتم. نردبانی نیز همراه خود بردم و به وسیله آن خود را بالاي پشت بام رساندم.
سپس از پلکان پایین آمدم. شب تاریک بود. در این فکر بودم که چگونه وارد اتاق شوم. ناگهان امام از داخل اتاق مرا صدا زد و فرمود: سعید! همانجا بمان تا برایت شمع بیاورند.
فوري شمع آوردند. داخل اتاق شدم. دیدم امام جبه اي از پشم به تن دارد و کلاهی بر سر گذاشته و جانماز را روي حصیر انداخته و مشغول مناجات است. امام به من فرمود: این اطاقها در اختیار شماست. می توانی همه را بگردي!
وارد اتاقها شدم و همه را بازرسی کردم. ولی چیزي در آنها نیافتم. تنها کیسه اي که مُهر مادر متوکل، خلیفه عباسی، بر آن خورده بود، پیدا کردم و کیسه اي دیگر که مهر شده بود، نیز با آن بود. هر دو را برداشتم. آنگاه امام فرمود: زیر این جانماز را نیز نگاه کن!
جانماز را بلند کردم. شمشیري که داخل غلاف بود، دیدم. آن را نیز برداشتم و همه را نزد متوکل بردم.
هنگامی که چشم متوکل به مُهر مادرش روي کیسه افتاد، مادرش را خواست و جریان کیسه را از او پرسید.
مادرش گفت: آن وقت که بیمار بودي، نذر کردم هرگاه تو بهتر شدي، ده هزار دینار از مال خودم به ابوالحسن هادي بدهیم. پس از بهبودي شما، آن را در همین کیسه گذاشتم و برای او فرستادم که ابوالحسن هادی حتی آن را باز هم نکرده است.
متوکل کیسه دوم را باز کرد. چهارصد دینار بود. آنگاه به من دستور داد یک کیسه دیگر روي کیسه زر مادرش گذاشته و هر دو کیسه را با آن شمشیر به ابوالحسن هادی باز گردانم.
من کیسه ها و شمشیر را به خدمت امام باز گرداندم. اما از حضرت خجالت می کشیدم. از این رو عرض کردم: سرورم! برای من سنگین بود که آن شب بدون اجازه شما وارد خانه شوم. اما چه کنم که مأمور بودم و توان سرپیچی از فرمان امیر نداشتم.
امام (ع) فرمود: و سیعلم الذین ظلموا اي منقلب ینقلبون: به زودي ستمگران خواهند فهمید به کجا بازمی گردند.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 4 ص 137
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
مراحل چهارگانه علم اخلاق
علماى اخلاق و سير و سلوك، مراحل اخلاقى انسان را در چهار پايه قرار دادهاند كه به ترتيب عبارتند از:
1- تَخْليه: خالى كردن درون از آلودگىها و گناهان.
2- تَحْليه: آراستن درون به صفات پسنديده.
3- تَجْليه: آشكار شدن صفات پسنديده (در متن زندگى فردى و اجتماعى)
4- فَناء: پس از آنكه فرد به كمال
انسانى رسيد خود را در خدا فانى مىسازد و به چيزى جز رضايت او فكر نمىكند.
بايد دانست تا تخليه حاصل نشود، تحليه ميسر نمىشود و آدمى مستعد درك فيوضات و بهرههاى قدسى نخواهد گشت
مانند اينكه تا شكم از فضولات آن براى قضاى حاجت خالى نگردد، نمىتوان با حالت فشار و ناراحتى، با آرامش كامل به نماز ايستاد و لذت مناجات را با خداوند يكتا برد.
تكبر آدمى را وارد جهنم مىكند
تا نَفْس آدمى از صفات ناپسند مانند: تكبر، رياستطلبى و غيبت كردن پاك نشود، مواظبت بر عبادات ظاهرى سودى نخواهد داشت، چرا كه خداوند در قرآن فرموده است:«تِلكَ الدَّارُ الآخِرةُ نَجْعَلُها لِلَّذينَ لا يُريدونَ عُلُوّاً فِى الاَرْضِ وَ لا فَساداً وَالْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقينَ»
(آن سراى آخرت (بهشت) را براى كسانى قرار مىدهيم كه در زمين خواستار هيچگونه برترى جويى و فساد نيستند و عاقبت (خوب) براى پرهيزگاران است) يعنى نه تنها برترى جو و مفسد نيستند بلكه اراده آن را نيز نمىكنند و قلبشان از اين امور پاك است.
خداوند در جايى ديگر مىفرمايد:«فَادْخُلُوا اَبْوابَ جَهَنَّمَ خالدينَ فِيها فَلَبِئْسَ مَثْوَى الْمُتَكَبّرِين» (پس از درهاى جهنم وارد شويد و در آن هميشه بمانيد و حقاً كه چه بد است جايگاه متكبران)پس كسى كه متكبّر است اهل جهنم است، و يا كسى كه اهل غيبت كردن است كارهاى نيك خود را از بين مىبرد، امام صادق عليه السلام فرمودند:«اَلْغِيبَةُ حَرامٌ عَلى كُلِّ مُسْلمٍ، وَ اِنَّها تَأْكُلُ الْحَسَناتِ كَما تَأْكُلُ النَّارُ الْحَطَبَ»
(غيبت بر هر مسلمانى حرام است، غيبت، كارهاى نيك را مىخورد، همانگونه كه آتش هيزم را مىخورد.)
کتاب اخلاق الطلاب ص 18
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🍀🍀🍀🍀🍀حدیث 1892
خداوند با چه مومنی دشمن است
541 - وَ قالَ رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم: اِنَّ اللَّهَ يُبْغِضُ الْمُؤْمِنَ الضَّعِيفَ الَّذِى لا زَبْرَ لَهُ، فَقالَ صلى الله عليه وآله وسلم هُوَ الَّذِى لا يَنْهى عَنِ الْمُنْكَرِ.
همانا خداوند، مؤمن ضعيفى را كه زَبْر ندارد دشمن مىدارد، و حضرت فرمود او كسى است كه نهى از منكر نمى كند.
کتاب احادیث الطلاب ص 186
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
@ahadis_tollab