🔘 همدیگر را ببخشید...
✅قال رسول الله صلی الله علیه و آله :
عَلَيْكُمْ بِالْعَفْوِ فَإِنَّ الْعَفْوَ لَا يَزِيدُ الْعَبْدَ إِلَّا عِزّاً؛
یکدیگر را ببخشید؛ زیرا که گذشت، جز عزّت به انسان نمیافزاید.
📚الکافی، ج۲، ص۱۰۸
@ahadithenabe
🔘پاداش بردبارى...
رسول الله (صلّی الله علیه و آله و سلم) : إِذَا عَنَتْ لَكُمْ غَضْبَةٌ فَأَدُّوهَا بِالْعَفْوِ، إِنَّهُ يُنَادِي مُنَادٍ يَوْمَ الْقِيَامَةِ «مَنْ كَانَ لَهُ عَلَى اللَّهِ أَجْرٌ فَلْيَقُمْ» فَلَا يَقُومُ إِلَّا الْعَافُونَ، أَ لَمْ تَسْمَعُوا قَوْلَهُ تَعَالَى «فَمَنْ عَفا وَ أَصْلَحَ فَأَجْرُهُ عَلَى اللَّهِ»؟
هر گاه دچار خشم شدید با بخشش و عفو آن را برگردانید که روز قیامت منادی صدا میزند: هر کسی اجری بر خداوند دارد بلند شود، و تنها کسانی بلند میشوند که به هنگام خشم گذشت کردهاند، آیا این آیه را نشنیدهاید «فَمَنْ عَفا وَأَصْلَحَ فَأَجْرُهُ عَلَی الله» (کسی که عفو و اصلاح کند پس اجرش بر خداست؛ سوره شورى، آیه ۴۰)؟
📚بحار الانوار، ج ۷۴، ص: ۱۸۲
@mirasehadisi
@ahadithenabe
🔘مناسبت های 24 ذی الحجه
✅خاتم بخشی امیر المومنین ع
إِنَّما وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَرَسولُهُ وَالَّذينَ آمَنُوا الَّذينَ يُقيمونَ الصَّلاةَ وَيُؤتونَ الزَّكاةَ وَهُم راكِعون
سرپرست و ولیّ شما، تنها خداست و پیامبر او و آنها که ایمان آوردهاند؛ همانها که نماز را برپا میدارند، و در حال رکوع، زکات میدهند.
سوره مائدة آیه ۵۵
✅ مباهله
برخی از مسیحیان نجران وارد مدینه شدند و در برخی موضوعات دینی با رسول خدا ص به گفتگو پرداختند. آنها اصرار داشتند که حضرت عیسی فرزند خداست و رسول خدا ص آنها را از این اعتقاد باطل نهی میفرمود. در نهایت دو طرف تصمیم به مباهله گرفتند. مباهله به معناى نفرين كردن دو نفر نسبت به يكديگر است تا خداوند دروغگو را با مجازات او رسوا نماید. در موعد مقرر مسیحیان با مشاهده پیامبر در حالیکه عزیزترین افراد خود را برای مباهله آورده بود از مباهله منصرف شدند و به پرداخت جزیه رضایت دادند و این آیه شد :
فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَكُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَكُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ.
هرگاه بعد از علم و دانشی که (در باره مسیح) به تو رسیده، کسانی با تو به محاجّه و ستیز برخیزند، به آنها بگو: «بیایید ما فرزندان خود را دعوت کنیم، شما هم فرزندان خود را؛ ما زنان خویش را دعوت نماییم، شما هم زنان خود را؛ ما از نفوس خود دعوت کنیم، شما هم از نفوس خود؛ آنگاه مباهله کنیم؛ و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم.
۶۱ آل عمران
@ahadithenabe
🔘تو نزد امام خویش همانگونه ای که او در نزد توست
عَنِ اَلْحَسَنِ بْنِ اَلْجَهْمِ قَالَ: سَأَلْتُ اَلرِّضَا عَلَيْهِ السَّلاَمُ فَقُلْتُ لَهُ جُعِلْتُ فِدَاكَ مَا حَدُّ اَلتَّوَكُّلِ فَقَالَ لِي أَنْ لاَ تَخَافَ مَعَ اَللَّهِ أَحَداً قَالَ قُلْتُ فَمَا حَدُّ اَلتَّوَاضُعِ قَالَ أَنْ تُعْطِيَ اَلنَّاسَ مِنْ نَفْسِكَ مَا تُحِبُّ أَنْ يُعْطُوكَ مِثْلَهُ قَالَ قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاكَ أَشْتَهِي أَنْ أَعْلَمَ كَيْفَ أَنَا عِنْدَكَ فَقَالَ اُنْظُرْ كَيْفَ أَنَا عِنْدَكَ.
حسن بن جهم گويد:از امام رضا عليه السّلام پرسيدم:فدايت شوم حد توكل چيست؟حضرت فرمود:اينكه با(اعتماد به)خدا از كسى نترسى،گفتم:فدايت شوم حد تواضع چيست؟ فرمود: آنگونه با مردم رفتار کنی كه دوست دارى با تو رفتار کنند، گفتم:فدايت شوم دوست دارم بدانم من نزد تو چگونهام؟حضرت فرمود:بنگر كه من پيش تو چگونهام.
📚 الأمالي للصدوق ج ١ ص ٢٤٠
@ahadithenabe
🔘 راهزنان اعمال خير!
قَالَ اَلصَّادِقُ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ : «لَعَنَ اَللَّهُ قَاطِعِي سَبِيلِ اَلْمَعْرُوفِ» قِيلَ وَ مَا قَاطِعِي سَبِيلِ اَلْمَعْرُوفِ قَالَ «اَلرَّجُلُ يُصْنَعُ إِلَيْهِ اَلْمَعْرُوفُ فَيَكْفُرُهُ فَيَمْنَعُ صَاحِبَهُ مِنْ أَنْ يَصْنَعَ ذَلِكَ إِلَى غَيْرِهِ »
امام صادق عليه السّلام فرمود:
خدا راهزنان اعمال خير را لعنت كند! گفتند: راهزنان اعمال خير كدامند؟ فرمود: راهزن اعمال خير كسى است كه به او خوبى مي كنند اما او آن را كفران كند، (خوبى را به بدى پاسخ دهد ) و با اين عمل خود، صاحب کار خیر را از انجام آن در بارۀ ديگران باز دارد.
📚من لا يحضره الفقيه ج۲ ص ۵۷
-------------------------
به عنوان مثال پرداخت نکردن بدهی باعث دلسرد شدن قرض دهندگان می شود و مانع ادامه این عمل خداپسندانه می گردد. در نتیجه کسانی که عمدا قرض خود را پرداخت نمی کنند می توانند از مصادیق این حدیث باشند.
@ahadithenabe