💠حدیث
عَـنْ اَميـرِالْمُـؤْمِنيـنَ عليه السلامقـالَ: ... فَكَيْفَ بِمَنْ تَكَفَّلَ عَدَدا مِنَ الْمُؤْمِنينَ وَالْمُؤْمِناتِ وَأَنَا ضَمينُهُ عَلَى اللّه ِ تَعَالى الاَْمانَ مِنَ الْكُفْرِ وَالْفَقْرِ
اميرالمؤمنان عليه السلام فرمود: ... چگونه خواهد بود حال كسى كه عهده دار هزينه زندگى تعدادى از مردان و زنان مؤمن (در روز غدير) باشد، در صورتى كه من پيش خدا ضامنم كه از كفر و تنگدستى در امان باشد.
[ وسائل الشيعه 7: 327.]
⚜️ @Ahkaam ⚜️
شرکت کودک در نماز جماعت
بسیاری از مردم معیار صحیح بودن شرکت در نماز جماعت را، بلوغ می دانند.
در حالی که بلوغ فقط در امامت جماعت لازم است و در صفوف جماعت معیار صحیح بودن نماز، مأمومین هستند نه بلوغ.
مسأله: اگر بین کسانی که در یک صف ایستاده اند بچه ممیز یعنی بچه ای که خوب و بد را می فهمد فاصله شود چنانچه ندانند نماز او باطل است، می توانند اقتدا کنند.
توضیح المسائل مراجع ج1 ص802 م1417
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💬 سؤال: آیا فعالیت صندوق های فامیلی، محله، همکاران و... که اعضا، ماهانه مبالغی به آن پرداخت می کنند و به قید #قرعه به یکی از اعضا قرض داده می شود، اشکال دارد؟ اگر مسئول صندوق شرط کند اولین دریافت (بدون #قرعه_کشی )، متعلق به او باشد، اشکال ندارد؟
✅ جواب: فعالیت صندوق های #قرض_الحسنه مذکور که عده ای به شخصی وکالت می دهند تا ماهانه مبالغی را از اعضا، دریافت کرده و به قید قرعه به یکی از آنها پرداخت کند، اشکال ندارد؛ همچنین اگر متصدی صندوق که در انجام امور آن از طرف اعضا، وکالت دارد، شرط کند اولین نوبت دریافت، متعلق به او باشد، اشکال ندارد.
⚜️ @Ahkaam ⚜️