✅پرسش: نحوه آب کشیدن ( تطهیر) #ظرف_نجس مانند پارچ و یا لیوان و همچنین لباس نجس را توضیح دهید؟
✍️پاسخ: طریقه ی تطهیر ظروف: ظرف نجس را با آب قلیل باید سه مرتبه شست، ولی در کر و جاری یک بار کافی است.چیزی که نجس شده است.
🔹و در مورد غیر ظرف: اگر در صورت بر طرف کردن عین نجاست، یک بار آن را در آب کر یا جاری فرو ببرند یا زیر شیری که به کر متصل است بگیرند به طوری که آب به همه ی جاهایی که نجس شده برسد پاک می شود، و در فرش و لباس و امثال آن بنابر احتیاط (واجب) باید آن را پس از فرو بردن در آب، فشار و یا تکان بدهند. بلی فشار یا تکان لازم نیست خارج آب باشد بلکه داخل آب کافی است. و چیزی که بر اثر تماس با بول[ادرار] نجس شده است، هرگاه پس از برطرف شدن عین نجاست دو مرتبه آب قلیل روی آن ریخته شود، پاک می شود، و چیزی که با نجاسات دیگر تماس یافته و نجس شده است، پس از بر طرف شدن عین نجاست اگر یک مرتبه شسته شود پاک می شود.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
👌حکم نگهداری #انگور در #ظرف
⁉️ سوال: اگر #انگور را در #ظرفی نگه داریم و بعد از چند ماه استفاده کنیم آیا خوردنش #حرام است؟
پاسخ:
آیت الله خامنه ای: در فرض مذکور صرف نگهداری آن اگر بدون جوشش خود بخود و یا تبدیل به شراب شدن باشد، خوردن آن بعد از چند ماه اشکال ندارد.
به طور کلی، اگر انگور یا آب انگور به وسیله آتش جوش بیاید، تا زمانی که دو سوم آن کم نشود، خوردنش حرام است ولی اگر جوش نخورده باشد، حرام نیست.
🌺🍃آیات عظام مکارم و سیستانی..☝️
⚜️ @Ahkaam ⚜️
🍃🍀🍃🍀
🍀🍃🍀 ﷽
🍃🍀
🍀
❓مسئله : دستدادن با مادربزرگ شوکتخانم که خیلی پیر و پا به سن گذاشتهست، چه حکمی داره؟ آخه وقتی من رو میبینه، میگه تو مثل پسرمی و برای احترام دستش رو دراز میکنه، خجالت میکشم دستش رو رد کنم!
📚 آیات عظام امام خمینی، خامنهای، تبریزی، سیستانی، صافی، فاضل، نوری، مکارم و وحید:
📝 دستدادن با نامحرم، چه جوان باشه، چه پیر و چه خیلی پیر جايز نيست؛ شما نباید دست بدین و اگه محترمانه دلیل دستندادنتون رو بهشون بگین، قبول میکنن.
📚 آيتاللّه بهجت: با توجه به پیربودن اون خانم و اینکه شما قصد لذت جنسی ندارین، اشكالی نداره.
🔺آيتاللّه تبريزى، صراطالنجاة، ج۲، س۱۶۹۵ و ۱۱۷۳؛ امام خمينى، آيتاللّه نورى، آيتاللّه فاضل و آيتاللّه مكارم، العروةالوثقى، ج۲، (النكاح)، م۳۵؛ دفتر آيات عظام وحيد، صافى، سيستانى و خامنهاى؛ آيتاللّه بهجت، توضيحالمسائل، م۱۹۴۳.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
سوال: در هتل یا رستوران غذاهایی که باقی می ماند مانند کره و مربا و امثال آن، باتوجه به اینکه اشخاص سهمیه خود را مصرف نکرده یا بر نمی دارند، اگر فرد دیگری آن را بردارد و مسئول هتل نبیند چه حکمی دارد؟
💠 پاسخ :
✍🏼 آیت الله خامنه ای: با اعراض مالک ،تصرف دیگران فی نفسه اشکال ندارد.
✍🏼 آیت الله مکارم شیرازی: چنانچه از سهمیه خودش اعراض نموده و برداشتن آن خلاف مقررات آن هتل نباشد، اشکالی ندارد.
✍🏼 آیت الله فاضل: اگر غذای مسافر روی میز بماند و پول غذا را مسافر داده باشد و بعد از خوردن مقداری از آن از بقیه اعراض کند و آن را بگذارد و برود، هرکسی که آن را بردارد و استفاده کند حلال است فرقی نمی کند مسافر باشد یا کارمند هتل باشد و اولین کسی که آن را بر می دارد و استفاده کند برایش حلال است.
🌏 استفتاءاز سایت مراجع عظام
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💢 حکم سفری که هدف، گناه است
❇️ حکم نماز مسافر در جایی که هدف از سفر گناه باشد، چیست؟
❇️ پاسخ:
اگر هدف از سفر گناه باشد، مسافر باید نمازش را کامل بخواند. برای مثال، کسی که برای تجارت ربوی یا سرقت به سفر رفته است، چنانچه این هدف از اول تا آخر سفر ادامه داشته باشد، باید نمازش را کامل بخواند.
🔺 توضیح المسائل مراجع، ج ۱، نماز مسافر، شرط پنجم
📎 #احکام
📎 #احکام_نماز
📎 #احکام_مسافر
⚜️ @Ahkaam ⚜️
#نجاست
💬سوال:
آيا لباس و فرش نجس و مانند آن، با آفتاب پاك مي شود⁉️⁉️⁉️
✅پاسخ:
📝همه مراجع:
خير، آفتاب با شرايطى تنها مى تواند چيزهاى ثابت از قبيل در، ديوار و پنجره را پاك كند ؛ ولى لباس و فرش و مانند آن كه قابل نقل و انتقال است، با آفتاب پاك نمى شود.
منبع: توضيح المسائل مراجع، م 191 و وحيد، توضيح المسائل مراجع، م 192 و دفتر: خامنه اى.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
#شوخی_بانامحرم
💬سوال:
شوخى كردن با نامحرم چه حكمى دارد⁉️⁉️
✅پاسخ:
📝همه مراجع:
اگر با قصد لذت (جنسى ) باشد و يا بترسد به گناه بيفتد، جايز نيست.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷🎉🇮🇷🎉🇮🇷🎉🇮🇷🎉
امشب
ساعت ۲۱
گلبانگ #الله_اکبر
ما پای انقلابمان
تا آخر ایستادهایم. ✌️✌️✌️
@mangenechi
🇮🇷🎉🇮🇷🎉🇮🇷🎉🇮🇷