💢حکم نماز و روزه دانشجو💢
طبق نظر مقام معظم رهبری حکم نماز و روزه دانشجو اینگونه است:
✅اگر ده روز یا بیشتر در محل تحصیل میماند نمازش تمام است و میتواند روزه هم بگیرد.
✅اگر کمتر از ده روز میماند و در رفت وآمد هست در دو صورت کثیرالسفر میشود. اول اینکه: مدت سه ماه هر روز به جز روزهای تعطیل در سفرباشد. دوم اینکه: مدت هشت ماه هر #هفته حداقل یک روز در سفر باشد.
👈پس اگر دانشجوی بورسیه باشد و کثیرالسفر باشد،، سفر اول تمام است و میتواند روزه بگیرد.
👈 اگر دانشجوی بورسیه نباشد و طبق یکی از ملاک های بالا سفر کند بنابراحتیاط واجب نمازش را باید به صورت جمع (هم شکسته و هم تمام) بخواند و روزه بگیرد و قضا کند.البته چون رهبری در این مورد احتیاط واجب دارند مکلف میت واند با توجه به شرائطی که دارد به مرجع اعلم بعدی رجوع کند.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💠حکم شنیدن و خواندن همزمان آیه سجده دار:
🌼اگر هنگام خواندن آیه سجده واجب، آن را از شخص دیگری یا دستگاه ضبط و مانند آن گوش کند، باید دو سجده انجام دهد.
📚 پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
#رهبری
#امام_خامنه_ای
⚜️ @Ahkaam ⚜️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خاک یتیمی
🏴مداحی مهدی رسولی به مناسبت شهادت امیرالمومنین علیه السلام
⚜️ @Ahkaam ⚜️
#روزه_های_قضا_شده
❓دوستم چند سال روزه نگرفته و حالا توبه کرده؛ اما نه توان جسمی لازم رو داره که شصت روز روزه برای هر روز بگیره، نه توان مالی که پول سیرکردن شصت فقیر رو بده. چیکار کنه؟
📚 آیات عظام سیستانی، نوری و مظاهری:
👈 حالا که اینطوره، به هر تعدادی که تونست، فقیر سیر کنه؛ اگه این رو هم نتونست، حداقل استغفار کنه.
📚آیات عظام خامنهای و شبیری:
👈 حالا که اینطوره، به هر تعداد که تونست، فقیر سیر کنه و استغفار هم کنه (خامنهای: به احتیاط واجب).
اگه این رو هم نتونست، حداقل استغفار کنه.
📚صافی، وحید و تبریزی:
👈 حالا که اینطوره، هر مقدار که میتونه، صدقه بده و استغفار كنه. اگه از صدقه هم عاجز بود، حداقل استغفار کنه.
📚 آیات عظام مکارم و سبحانی:
👈 حالا که اینطوره، به هر تعداد که میتونه، فقیر سیر کنه. اگه از این هم عاجزه، هجده روز روزه بگیره.
اگه هجده روز روزه رو نمیتونه، هر مقدار که میتونه، روزه بگیره. اگه اینا هم نمیشه، حداقل استغفار کنه.
⭕️ نکته مهم: اینا که گفتیم، برای جریمه و کفاره روزه بود؛ اما قضای اصل روزهها در هر صورت لازمه. اگه کسی توان قضا هم نداره، باید وصیت کنه که بعد از مرگش براش انجام بدن.
⭕️ نکته: برای سیرکردن فقیر میتونیم ۷۵۰ گرم (زنجانی: 900 گرم) گندم یا نون یا برنج و... بهش بدیم تا خودش باهاش غذا درست کنه یا مهمونش کنیم و بهش غذا بدیم.
🔺توضیحالمسائل ۱۶مرجع، م۱۶۶۰؛ عروةالوثقی، ج۲، کتابالصوم، کفارةالصوم، م۱۹؛ منهاجالصالحین، ج۱، م۱۰۰۸؛ وسیلةالنجاة، ج۱، م۱۱۲۸؛ خامنهای، استفتائات، احکام روزه؛ هدایةالعباد، ج۱، م۱۳۳۲.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💖 #حکم_روزه_دختر_کوچولوها
📚 آیات عظام امام خمینی و خامنهای: بايد روزهها رو بگيرن؛ اما هر ساعت روز که دچار ضعف و سختی زیاد شدن، میتونن افطار كن؛ البته بعداً بايد روزه رو قضا کنن.
📚 آیتالله مکارم: اگه توان روزهگرفتن ندارن، اصلاً روزه بهشون واجب نیست. اگه تا ماه رمضان آينده توان قضاکردن نداشتن، دیگه قضا هم بهشون واجب نیست.
📚آیتالله سیستانی: بايد روزه رو بگيرن؛ اما اگه غيرقابلتحمل شد، بنابر احتیاط واجب، میتونن بهاندازه ضرورت غذا یا آب بخورن. بعد از خوردن، بنابر احتیاط واجب، بازم تا غروب از کارهایی که روزه رو باطل میکنه، پرهيز كنن. البته روزهشون باطله و بعداً باید اون رو قضا کنن.
📚 آیتالله وحید: بايد روزه رو بگيرن؛ اما اگه غيرقابلتحمل شد، میتونن بهاندازه ضرورت غذا یا آب بخورن. بعد از خوردن، بازم تا غروب از کارهایی که روزه رو باطل میکنه، پرهيز كنن. البته روزهشون باطله و بعداً باید اون رو قضا کنن.
⭕️ نکته مهم
👈 دخترکوچولوهایی که تازه به سن تکلیف رسیدن، اگه از گفته پزشک یا تجربه شخصی يقين یا احتمال بیماری بدن، روزه واجب نیست.
👈در غيراينصورت، باید روزه رو بگیرن و هر وقت به سختی افتادن، افطار کنن.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
#یک_مدت_جنب_بوده
❓كسى كه مدتى نماز خونده و روزه گرفته، بعد فهمیده همهٔ این مدت جنب بوده، تكليفش چيه؟
📚 همه مراجع: چون متوجه اصل جنابت نبوده، روزههاش درسته؛ ولى نمازها رو باید قضا کنه.
⭕️ نکته: این جوابی که دادیم، درصورتیه که در این مدت غسل دیگهای نکردین؛ چون بعضی از مراجع میگن که بعضی از غسلها جای هم حساب میشن. اگه غسل دیگهای کردین، ممکنه جای غسل حیض یا جنابت هم حساب بشه و دیگه لازم نباشه نمازها رو قضا کنین (به رساله مرجعتون مراجعه کنین).
⭕️ نکته: کسی که فراموش کرده جنب یا عادت ماهیانه است و مدتی نماز خونده و بعد یادش اومده، حکمش فرق داره که در مسئله دیگهای میگیم.
🔺 امام، استفتائات، ج1، روزه، س31؛ خامنهاى، اجوبةالإستفتائات، س195؛ نورى، استفتائات، ج2، س69؛ تبريزى، صراطالنجاة، ج1، س107؛ فاضل، جامعالمسائل، ج1، س558؛ بهجت، وسيلةالنجاة، ج1، م1089؛ سيستانى و تبريزى، منهاجالصالحين، م985؛ صافى، هدايةالعباد، م1282؛ دفتر: وحيد و مكارم.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
📚 خلال دندان برای روزه
💠 سؤال: آیا روزی که قصد داریم روزه بگیریم باید قبل از اذان صبح دندانها را خلال کنیم؟
✅ جواب: اگر بدانید که در صورت خلال نکردن یا مسواک نزدن یا مانند آن، در هنگام روزه غذای بین دندانها از گلو فرو می رود، باید برای رفع غذای بین دندانها اقدام کنید و اگر کاری نکنید و در بین روز غذا فرو رود، روزه باطل می شود.
#احکام_روزه #مجوزات_افطار
(دفتر مقام معظم رهبری )
(فقه واحکام امام خامنهای)
(مدظله العالی)
⚜️ @Ahkaam ⚜️
🔖 فتوای آیات عظام (خامنه ای، سیستانی و مکارم): در شب های قدر، غسل کردن (غسل مستحب) مورد اتفاق فقها است و این غسل را در هر وقت از شب قدر که انجام دهند کافی است، ولی بهتر آن است که زمان انجام این غسلها اندکی قبل از غروب باشد. بهجز شبهای دهه سوم ماه رمضان، که انجام آن بین نماز مغرب و عشا بهتر است. البته در شب بیست و سوم غیر از غسل اول شب، مستحب است، یک غسل هم در آخر شب انجام شود.
#آموزش_احکام
#نهضت_احکام_آموزی
⚜️ @Ahkaam ⚜️
هدایت شده از قاصدک
❓بهترین اتفاقی که توی بهشت میفته چیه؟
🔞 بچه خنگای جهنم کیان؟
⏳ دنیای هرکس چقدر طول میکشه؟
🧿 با چشم زخم چیکار کنم؟
😫 چرا خدا سرمون این همه بلا میاره؟
🧐 میدونید فک و فامیل خدا کنار من و شما زندگی میکنن؟
💥 اینا سوالای مهم و پرتکراری هست که آدم دوست داره جوابشو از قرآن بخونه و بشنوه.
💟 استاد بابانژاد که کارشناس موضوعات قرآنی و اجتماعی رادیومعارف هستند هر روز توی کانال ایتاشون یک آیه از یک جزء رو سه دقیقه توضیح میدن تا به جواب همه سوالاتت برسی.
برای عضویت کلیک کنید 👇
https://eitaa.com/joinchat/63242240C180b1c3bc8
🔖 فتوای آیات عظام (خامنه ای، سیستانی و مکارم): با شروع اذان مغرب، می توان افطار کرد و لازم نیست تا پایان پخش اذان، صبر کنند؛ مگر اینکه به داخل شدن وقت مغرب با اذانی که پخش می شود، اطمینان نداشته باشند یا شک و گمان داشته باشند، در این صورت (شک و گمان به رسیدن وقت اذان) افطار جایز نیست.
⚠️ توجه: خواندن نماز مغرب هنگام اذان مغرب، بهتر از افطار کردن است؛ ولی اگر کسی منتظر شماست یا بسیار گرسنه هستید که نمی توانید با حضور قلب و توجه نماز بخوانید، افطار کردن بهتر است.
آیت الله مکارم: به شرطی افطار کردن بهتر است که بتواند نماز را در وقت فضيلت بهجا آورد.
آیت الله خامنه ای و آیت الله سیستانی: در صورت افطار کردن، تا حد امکان، نماز را در وقت فضیلت آن، به جا آورد.
📚منابع: رساله آموزشی رهبر معظم انقلاب، استفتا از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، استفتائات سایت آیت الله مکارم، استفتائات سایت و توضیح المسائل جامع آیت الله سیستانی، جلد دو، مسئله ٢۴٨
#آموزش_احکام
#نهضت_احکام_آموزی
⚜️ @Ahkaam ⚜️
➖ استمرار بیماری برای مکلف
✍ کسی که به خاطر بیماری روزه ماه رمضان را نگرفته، اگر بیماریاش تا ماه رمضان آینده ادامه یابد، قضای روزهها از او ساقط میشود و باید برای هر روز یک مدّ طعام به فقیر بدهد.
📚 رساله نماز و روزه، مسأله ۹۲۴
#احکام_روزه #احکام
#ماه_رمضان #رمضان
⚜️ @Ahkaam ⚜️
➖ نداستن تعداد روزههای فوت شده
✍ کسی که چند روز از ماه رمضان را به خاطر عذری روزه نگرفته و تعداد آنها را نمیداند، چنانچه شروع عذر را نمیداند؛ مثلاً نمیداند بیست و پنجم ماه رمضان به سفر رفته تا روزههای فوت شده شش روز باشد یا بیست و ششم رفته تا پنج روز باشد، میتواند مقدار کمتر را قضا کند، اما در صورتی که زمان شروع عذر را میداند، مثلاً میداند روز پنجم ماه به سفر رفته ولی نمیداند شب دهم برگشته تا پنج روزه فوت شده باشد یا شب یازدهم برگشته تا شش روزه فوت شده باشد، در این صورت احتیاط واجب آن است که مقدار بیشتر را قضا کند.
📚 رساله نماز و روزه، مسأله ۹۱۸
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💠 موارد وجوب سجده سهو:
1⃣ حرف زدن اشتباهی (غیر عمدی) هنگام نماز
2⃣ در نماز چهار ركعتی و پس از سجده دوم بین اینکه چهار ركعت خوانده یا پنج رکعت شک کند.
3⃣ فراموش کردن تشهد ( بنا بر احتیاط واجب باید پس از سلام نماز، تشهد فراموش شده را قضا نماید و آن گاه سجده سهو را انجام دهد )
در دو مورد هم احتياط واجب آن است كه دو سجده سهو به جا آورد:
4⃣ فراموش کردن يك سجده ( باید پس از سلام نماز، سجده فراموش شده را قضا نماید و آن گاه سجده سهو را انجام دهد )
5⃣ در جايى كه نبايد سلام نماز را بگويد، سهواً سلام دهد.
-----------
📚 سایت آیت الله خامنه ای
⚜️ @Ahkaam ⚜️
#احتمال_ضرر
❓اگه کسی شک داره كه روزه براش ضرر داره يا نه، ولى دکتر بگه نباید بگیری؛ تكليفش چیه؟
📚 همه مراجع: ملاک ضررداشتن، تشخيص خود انسانه؛ اگه با توجه به حرفهای دکتر واقعاً ترس ضرر دارین و این ترس هم منطقی و عاقلانه است، نبايد روزه بگيرین.
👈 اما اگه با تجربه فهمیدین که دکتر اشتباه میکنه و براتون ضرر نداره، بايد روزهها رو بگيرین.
✌️ اگه هم به حرف دکتر شک دارین، مىتونین يكىدو روز روزه بگیرین و تجربه كنین، ببینین ضرر داره یا نه. دراینصورت هم، هر ساعت از روز که فهمیدین براتون ضرر داره، میتونین روزه رو بشکنین.
🔺توضيحالمسائل مراجع، م۱۷۴۳ و ۱۷۴۴؛ خامنهاى، اجوبةالإستفتائات، س۷۵۵؛ تبريزى، توضيحالمسائل مراجع، م۱۷۴۳؛ وحيد، منهاجالصالحين، ج۲، م۱۰۳۲؛ مكارم، توضيحالمسائل مراجع، م۱۷۴۳؛ سيستانى، منهاجالصالحين، ج۱، م۱۰۳۲؛ بهجت، توضيحالمسائل مراجع، م۱۷۴۳.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓#پرسش_های_احکام
❓پرسش: گذاشتن قرآن بر سر در شبهای قدر برای کسی که وضو و طهارت ندارد(چه مرد و چه زن)، چه حکمی دارد؟ و اگر قرآن باز باشد و این افراد آن را بر موهایشان بگذارند، چه حکمی دارد؟
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
✅ پاسخ: امام، آیت الله خامنه ای و آیت الله شبیری زنجانی: در فرض سؤال مسّ خط قرآن حرام است ولی تماس مو اشکال ندارد. اگرچه احتیاط مستحب در ترک آن است.
آیت الله سیستانی و آیت الله وحید خراسانی: مسّ خط قرآن حرام است ولی رساندن موی بدن به قرآن قرآن مانعی ندارد؛ بله در صورتی که موها کوتاه باشد و جزء بدن و از توابع بشره شمرده شود، حرام است بدون وضو به خط قرآن برساند.
آیت الله مکارم: احتیاط واجب آن است که تماس مستقیم نداشته باشد.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📚 منابع: تحریر الوسیله، جلد ١، صفحه ۵٢، توضیح المسائل جامع آیت الله سیستانی، جلد یک، مسئله ٣٩۴، استفتائات سایت آیت الله مکارم، سایت مربوط به نمایندگان رهبر معظم انقلاب، بخش احکام جامع، شماره ۵۵٨۴٩۶، ٢٩٨٠٨١ و ١٠٢٠٩۶٨، مرکز پاسخ به سؤالات آیت الله شبیری زنجانی، سؤال شماره٨٩٨٢٨، مرکز پاسخگویی به سؤالات، کد ١۴٠٠٠٢٠٩٠١١٩
#احکام_روزه
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💢سجده واجب قرآن💢
آيا براى سجده واجب قرآن، شرايط سجده نماز لازم است؟
آيات عظام امام، بهجت، تبريزى، خامنهاى، صافى و نورى: در سجده واجب قرآن، بايد پيشانى را بر مهر يا چيزى كه سجده بر آن صحيح است بگذارد؛ اما مراعات ساير شرايط سجده نماز (مانند وضو، قبله و ...) لازم نيست.
آيات عظام سيستانى، فاضل و مكارم: بنا بر احتياط واجب در سجده واجب قرآن، بايد پيشانى را بر مهر يا چيزى كه سجده بر آن صحيح است بگذارد؛ اما مراعات ساير شرايط سجده نماز (مانند وضو، قبله و ...) لازم نيست.
ضمنا
در سجده قرآن حجاب کامل لازم نیست و ستر عورت کفایت می کند.
⚜️ @Ahkaam ⚜️