🕊 #نڪته_اخلاقی
🔶ای عزیز من!
همیشه و همه جا و با همه کس، مراقبه را از دست مده
#مراقبه با هیچ کاری تزاحم ندارد و وابسته به زمان، مکان یا حالتی خاص نیست. اگر گفتند مراقبه را از دست ندهید، لازم نیست مثلا ما رانندگی را قطع کنیم و بعد مراقبه داشته باشیم. مراقبه نه در کنج خانه، بلکه دستوری برای #متن_زندگی است.
مراقبه یعنی در طول روز، در طول شب، در غوغای اجتماعی، در سکوت و خلوت، در خرید و فروش، در نشست و برخاست و درس و مباحثه و... باید #متوجه باشیم.
📚برگرفته از کتاب #ناودان_آسمان
⚜️ @Ahkaam ⚜️
#سؤالات_شما
سلام. یه بنده خدایی با ماشین زده به یه ماشین که پارک بوده😟 ماشین طرف آسیبدیده، اینم ترسیده و دررفته؛ اما الآن پشیمونه، میگه چطوری باید جبران کنه؟
مرجع تقلید: حضرت آقا.
#پاسخ
ــــــــــــــــ
🌺 سلام علیکم 🌺
اگه نمیتونه صاحب ماشین رو پیدا کنه، باید با اجازه از دفتر مرجع تقلید، هزینه خسارتی رو که وارد کرده، به فقیر پرداخت کنه.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
🔶#احکام_شرعی
🔶#احکام_زن_حائض
🔻زن حائض و خواندن دعا و زيارت عاشورا
🔴 پرسش . خواندن دعا و زيارت عاشورا در ايام عادت چه حكمى دارد؟
✅ همه مراجع: خواندن دعا و زيارت عاشورا در ايام عادت، اشكال ندارد و مستحب است زن حائض در وقت نماز، خود را از خون پاك نمايد و پنبه و دستمال را عوض كند و وضو بگيرد و در جاى نماز رو به قبله بنشيند و مشغول ذكر و دعا و صلوات شود.
🔹🔹
—————————
منبع :
توضيح المسائل مراجع، م ۴۷۶ و وحيد، توضيح المسائل، م ۴۸۲ و بهجت، استفتائات ج ۱، س ۱۰۲۳ و دفتر: خامنه اى.احكام بانوان، پرسمان.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
بسم ربّ المهدی عج
✨ حدیث روز :
⛅️ قال الباقر علیه السّلام :
فَیاطوبی لِمَن أَدْرَكَهُ وَ كانَ مِن أنصارِهِ، وَ الوَیلُ كُلُّ الوَیلُ لِمَن خالَفَهُ وَ خالَفَ أَمرَهُ وَ كانَ مِن اعدائِه.
خوشا به حال آن کس که زمان حضرتش را دریابد و در جمع یاوران او باشد، و بدا و بسیار بدا به حال کسی که با او مخالفت و ستیزه کند و از حضرتش فرمان نبرد و در زمرة دشمنانش درآید.
📚 (بحار، ج ٥٢، ص ٣٤٨)
#امام_زمانعج
#سلام_فرمانده
⚜️ @Ahkaam ⚜️
⁉️بازم چندتا راهکار برا تقویت معنویت تو خونواده بگیم؟😇
1⃣ بدون احترام به پدر و مادر، نمیشه پلههای معنویت رو طی کرد. هیچ بهونهای هم برا بیاحترامی به پدر و مادر پذیرفته نیست، حتی اگه ظالم یا مخالف اهل بیت علیهم السلام یا مشرک باشن.☝️
♨️بعضیا خیال میکنن اگه والدینشون فوت کرده باشن، دیگه وظیفهای در قبال اونا ندارن؛ در حالی که اگه کسی موقع زنده بودن پدر و مادر اهل نیکی کردن به اونا باشه ولی بعد از مرگ، اونا رو فراموش کنه، از معنویت محروم میشه.😐
✅ برخی از اصول اساسی نیکی به والدین عبارت است از:
▪️سپاس گذاری از زحماتشون
▪️اطاعت از اونا، البته تو کارایی که خدا لازم دونسته
▪️خیرخواهی برا پدر و مادر، چه آشکارا و چه پنهان
▪️نگاه محبت آمیز
▪️دعا کردن به اونا و...
2⃣ محبت به همسر و فرزندان، عامل بسیار بزرگی برا پرورش روح معنوی ماست. بازی با فرزندان مخصوصاً فرزندان کوچک، عبادتی است که ما را به صورت ویژه به خدا نزدیک می کند.🎡🎯⛹♂
3⃣ تمام مسائلی که تو تقویت بنیان معنوی خونواده گفته شد، در صورتی میتونه مفید باشه که سفرۀ خونه از مال حرام خالی باشه.👌
♨️بعضیا فکر میکنن که مال حروم فقط مال دزدیه، ولی مالی که خمس و زکاتش داده نشده، مال حاصل از ربا یا کم فروشی، همه حرومه.📛
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💠 به كوچكى گناه نگاه نكن
🌺 پيامبر خاتم صلی الله و علیه و آله به ابوذر فرمودند:
اى ابوذر، به كوچكى گناه نگاه نكن، بلكه به بزرگى و عظمت خداوندى نگاه كن كه با گناه، از فرمانش سرپيچى مى كنى. اى ابوذر، روح انسان با گناه، خيلى زود خراب و منقلب مى شود.
🌷اى ابوذر، ممكن است انسان كار خوبى انجام دهد ودل به آن خوش دارد ولى گناهانى كوچكى را هم مرتكب شده باشد كه اصلا آن ها را به حساب نياورده باشد و روز قيامت، خدا را از خودش به خاطر آن گناهان، ناراضى و غضبناك ببيند.
🌹 قَالَ رَسُولُ اللَّه صلی الله و علیه و آله: يَا أَبَاذَرٍّ لَا تَنْظُرْ إِلَى صِغَرِ الْخَطِيئَةِ وَلَكِنِ انْظُرْ إِلَى مَنْ عَصَيْتَ يَا أَبَاذَرٍّ إِنَّ نَفْسَ الْمُؤْمِنِ أَشَدُّ تَقَلُّباً وَ خِيفَةً مِنَ الْعُصْفُورِ حِينَ يُقْذَفُبِهِ فِي شَرَكِهِ يَا أَبَاذَرٍّ إِنَّ الرَّجُلَ لَيَعْمَلُ الْحَسَنَةَ فَيَتَّكِلُ عَلَيْهَا وَ يَعْمَلُ الْمُحَقَّرَاتِ حَتَّى يَأْتِيَ اللَّهَ وَ هُوَ (عَلَيْهِ غَضْبَانُ)؛
📚مستدرك الوسائل، ج11، ص349
⚜️ @Ahkaam ⚜️
🕋 #احکام_شرعی 🕋
پاشیدن آب از نجاست
❓موقعی که من دارم لباس نجسشده بچه رو زیر شیر آب میشورم، گاهی آب میخوره به خرابکاریهای بچه و میپاشه روی بدنم. آیا اینها اشکال داره و لباس منم نجس میشه؟
📚همه مراجع: آب لولهكشى آب كر (آب زیاد) حساب میشه؛ چون آب توی لوله با آب توی منبع، همهش بههم متصله و با هم میشه یه آب خیلی زیاد.
بنابراین ترشّحاتی که از این آب روی بدن شما پاشیده میشه، پاکه؛ مگه اینکه خود نجاستها کنده بشه و روی لباستون بیفته.
⭕نکته 1️⃣: از جوابی که مراجع محترم دادن، حکم آب قلیل، مثل آب پارچ و آفتابه هم معلوم میشه؛ یعنی وقتی نجاست رو با آب قلیل داری میشوری، اگه قطرهای از اون روی نجس برخورد کنه و به لباستون بپاشه، نجس میشین.
👤البته اگه شک دارین این قطره که پاشید، به نجس برخورد داشته یا نه، پاکه.
⭕نکته 2️⃣: میدونین آب کر و قلیل یعنی چی؟ فکر کن یه ظرفی داشته باشی که طول و عرض و ارتفاعش سهوجبونیم در سهوجبونیم در سهوجبونیم معمولیه،. اگه این رو پر از آب کنی، چقد جا میشه؟ بیشتر از این مقدار رو میگن «آب کر»، کمترش رو میگن «آب قلیل».
🔺توضيحالمسائل مراجع، م177.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💢 برگرداندن نیت نماز قضا به نماز ادا
💠 سوال:
اگر قبل از نماز ظهر به نیت قضای صبح، نماز را شروع کند و بعد از تشهد رکعت دوم سهواً برخیزد و ذکر رکعت سوم را بگوید و قبل از رکوع به یاد بیاورد که نماز صبح را نیت کرده بود؛ آیا می تواند نیت را به نماز ظهر برگرداند؟
✍🏻 پاسخ:
برگرداندن نیت از نماز قضا به نماز ادا صحيح نیست و در فرض مذکور باید بنشیند و سلام نماز را بگوید و بنابر احتیاط مستحب، پس از سلام، دو سجدۀ سهو انجام دهد.
🔺 بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
⚜️ @Ahkaam ⚜️
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_صدقه 4
❓دادن صدقه بهصورت مخفیانه بهتر است یا علنی؟
✅ پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «صَدَقَةُ السِّرِّ تُطْفِئُ الْخَطِیئَةَ کَمَا تُطْفِئُ الْمَاءُ النَّارَ وَ تَدْفَعُ سَبْعِینَ بَاباً مِنَ الْبَلَاءِ»: «صدقه مخفیانه خشم پروردگار را خاموش میکند و گناهان را از بین میبرد؛ همانگونه که آب آتش را خاموش میکند و هفتاد باب بلا را دفع میکند!»
✅ مستحب است که صدقه بهصورت مخفیانه داده شود، مگر در موارد زیر که علنی دادن صدقه افضل است:
🔹«دفع تهمت»: یعنی برای اینکه در معرض تهمت قرار نگیریم، علنی صدقه بدهیم؛
🔹«تشویق دیگران»: در جایی که بخواهیم دیگران یاد گرفته و در دادن صدقه اقتدا نمایند؛
🔹 در دادن «صدقات واجب»، مثل: زکات و فطریه.
📚 برگرفته از رساله آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💠مواردی که اجازه پدر یا جد پدری برای ازدواج دختر شرط نیست:
🌷اگر پدر و جد پدری غايب باشند، به طوری كه نشود از آنان اذن گرفت و دختر هم احتياج به شوهر كردن داشته باشد لازم نيست از پدر و جد پدری اجازه بگيرند و نيز اگر دختر باكره باشد در صورتی كه بكارتش به واسطه شوهر كردن از بين رفته باشد، اجازه پدر و جد لازم نيست. ولی اگر به واسطه وطی به شبهه يا از زنا از بين رفته باشد، احتياط مستحب آن است كه اجازه بگيرند.
📚 پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
⚜️ @Ahkaam ⚜️