♻️ لزوم معرفت وشناخت مقام امام
💦 فُضيل گفت از حضرت ابو جعفر عليه السّلام شنيدم که مي فرمود:
🌷هر كس بدون امام بميرد مرگ او چون مردن مردم جاهليت است، هرگز عذر مردم را در شناختن امام نمي پذيرند، كسي كه با شناختن امام بميرد، او را زياني نخواهد رسيد؛ چه جلوتر از ظهور امام بميرد يا بعد از آن و كسي كه بميرد؛ در حالي كه امامش را شناخته، از دنيا برود، مانند كسي است كه با قائم عجل اللَّه فرجه در خيمه او بوده است.
🌹 عَنِ الْفُضَيْلِ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا جَعْفَرٍ (عليه السلام) يَقُولُ : مَنْ مَاتَ وَ لَيْسَ لَهُ إِمَامٌ فَمَوْتُهُ مِيتَةٌ جَاهِلِيَّةٌ وَ لَا يُعْذَرُ النَّاسُ حَتَّي يَعْرِفُوا إِمَامَهُمْ وَ مَنْ مَاتَ وَ هُوَ عَارِفٌ لِإِمَامِهِ لَا يَضُرُّهُ تَقَدُّمُ هَذَا الْأَمْرِ أَوْ تَأَخُّرُهُ وَ مَنْ مَاتَ عَارِفاً لِإِمَامِهِ كَانَ كَمَنْ هُوَ مَعَ الْقَائِمِ فِي فُسْطَاطِه.
📚المحاسن، ص155
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💢 اقسام طلاق
💠 طلاق بر دو نوع است: رجعی و بائن
1️⃣ طلاق رجعی، آن است که بعد از طلاق تا مدت معینی که زن در عده است مرد می تواند به او رجوع کند؛ یعنی بدون خواندن عقد مجدد می تواند او را به همسری قبول کند.
2️⃣ طلاق بائن، آن است که بعد از طلاق؛ مرد حق ندارد بدون خواندن عقد نکاح جدید به او رجوع کند.
❇️ این موارد طلاق بائن است:
🔹الف: زنی که به ادامه زندگی با شوهر مایل نیست و با بخشیدن مهر خود یا مال دیگر به شوهرش از او تقاضای طلاق می کند که به این، طلاق خلع گفته می شود.
🔸ب: زنی که به سبب بی میلی هر دو طرف به ادامه همسری طلاق داده می شود و زن، مالی به مرد بدهد که او را طلاق بدهد، به این طلاق مبارات گفته می شود.
💢 توضیح المسائل، مراجع، ج2، م 2522 و 2528و 2531
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💰♨️نفقه با مال حرام و وظیفه نفقه بگیران♨️💰
سوال:
اگر زنی، شوهری داشته باشد که شغل و کسب او حرام باشد، تکلیف این زن با داشتن بچه از نظر نفقه در چنین خانه ای چیست و چه باید بکند؟ زیرا علم دارد که لباس و غذای او را که شوهرش تأمین می کند از راه کسب غیر مشروع بدست آمده است.
✅ پاسخ:
بر شوهر واجب است نفقه زن را از مال حال بدهد و زن در صورتی که علم به غصب عین چیزهایی که محل ابتلاء است، دارد، جایز نیست در آنها تصرف کند و می تواند از شوهر مطالبه کند از مال حلال نفقه او را بدهد و در صورت عدم علم به غصبیت محل ابتلاء، تصرف در آن جایز است.
-------------------
📚منبع:
مجمع المسائل گلپایگانی، ج 2، ص 179؛ س 507.
>>> برگرفته از کتاب «گره های مردم و راهکارهای شرعی»، محمود اکبری، فتیان، 1395، ص 105.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💬پرسش: آیا میشود یک ساعت قبل از اذان به نیت نماز وضو گرفت و نماز را با همان وضو خواند ؟
✅پاسخ: وضو هر وقت گرفته شود ، چه قبل از وقت نماز، نزدیک به آن یا با فاصله و چه بعد از دخول وقت، اگر به قصد قربت باشد صحیح است و نیت وجوب و استحباب لازم نیست بلکه اگر اشتباهاً نیت وجوب کند و بعد معلوم شود واجب بوده، وضو صحیح است.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
#سؤالات_شما
سلام و عرض ادب. آیا با آبی که برای آشامیدن به زائرین میدن، میشه وضو گرفت یا مقداری از اون رو بهخاطر گرما به صورت زد؟
#پاسخ
ــــــــــــــــ
🌺 سلام علیکم 🌺
اگه صرفاً برای نوشیدن باشه و چنین شرطی شده باشه، هر استفاده دیگهای جایز نیست و وضو هم باطله.
درصورتیکه ندونین، ولی از احوال و شرایط متوجه بشین که اونا راضی هستن، مشکلی نداره.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💠اقسام ازدواج:
🌹ازدواج دو قسم است:
#دائم: عقد دائم آن است كه مدت زناشويی در آن معين نشود، و زنی را كه به اين قسم عقد می كنند دائمه گويند.
#غیر_دائم: عقد غير دائم آن است كه مدت زناشويی در آن معين شود، مثلا زن را به مدت يك ساعت يا يك روز يا يك ماه يا يك سال يا بيشتر عقد نمايند، و زنی را كه به اين قسم عقد كنند متعه و صيغه می نامند.
📚 پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
⚜️ @Ahkaam ⚜️
🕊 #نڪته_اخلاقی
🔶ای عزیز من!
همیشه و همه جا و با همه کس، مراقبه را از دست مده
#مراقبه با هیچ کاری تزاحم ندارد و وابسته به زمان، مکان یا حالتی خاص نیست. اگر گفتند مراقبه را از دست ندهید، لازم نیست مثلا ما رانندگی را قطع کنیم و بعد مراقبه داشته باشیم. مراقبه نه در کنج خانه، بلکه دستوری برای #متن_زندگی است.
مراقبه یعنی در طول روز، در طول شب، در غوغای اجتماعی، در سکوت و خلوت، در خرید و فروش، در نشست و برخاست و درس و مباحثه و... باید #متوجه باشیم.
📚برگرفته از کتاب #ناودان_آسمان
⚜️ @Ahkaam ⚜️
#سؤالات_شما
سلام. یه بنده خدایی با ماشین زده به یه ماشین که پارک بوده😟 ماشین طرف آسیبدیده، اینم ترسیده و دررفته؛ اما الآن پشیمونه، میگه چطوری باید جبران کنه؟
مرجع تقلید: حضرت آقا.
#پاسخ
ــــــــــــــــ
🌺 سلام علیکم 🌺
اگه نمیتونه صاحب ماشین رو پیدا کنه، باید با اجازه از دفتر مرجع تقلید، هزینه خسارتی رو که وارد کرده، به فقیر پرداخت کنه.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
🔶#احکام_شرعی
🔶#احکام_زن_حائض
🔻زن حائض و خواندن دعا و زيارت عاشورا
🔴 پرسش . خواندن دعا و زيارت عاشورا در ايام عادت چه حكمى دارد؟
✅ همه مراجع: خواندن دعا و زيارت عاشورا در ايام عادت، اشكال ندارد و مستحب است زن حائض در وقت نماز، خود را از خون پاك نمايد و پنبه و دستمال را عوض كند و وضو بگيرد و در جاى نماز رو به قبله بنشيند و مشغول ذكر و دعا و صلوات شود.
🔹🔹
—————————
منبع :
توضيح المسائل مراجع، م ۴۷۶ و وحيد، توضيح المسائل، م ۴۸۲ و بهجت، استفتائات ج ۱، س ۱۰۲۳ و دفتر: خامنه اى.احكام بانوان، پرسمان.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
بسم ربّ المهدی عج
✨ حدیث روز :
⛅️ قال الباقر علیه السّلام :
فَیاطوبی لِمَن أَدْرَكَهُ وَ كانَ مِن أنصارِهِ، وَ الوَیلُ كُلُّ الوَیلُ لِمَن خالَفَهُ وَ خالَفَ أَمرَهُ وَ كانَ مِن اعدائِه.
خوشا به حال آن کس که زمان حضرتش را دریابد و در جمع یاوران او باشد، و بدا و بسیار بدا به حال کسی که با او مخالفت و ستیزه کند و از حضرتش فرمان نبرد و در زمرة دشمنانش درآید.
📚 (بحار، ج ٥٢، ص ٣٤٨)
#امام_زمانعج
#سلام_فرمانده
⚜️ @Ahkaam ⚜️
⁉️بازم چندتا راهکار برا تقویت معنویت تو خونواده بگیم؟😇
1⃣ بدون احترام به پدر و مادر، نمیشه پلههای معنویت رو طی کرد. هیچ بهونهای هم برا بیاحترامی به پدر و مادر پذیرفته نیست، حتی اگه ظالم یا مخالف اهل بیت علیهم السلام یا مشرک باشن.☝️
♨️بعضیا خیال میکنن اگه والدینشون فوت کرده باشن، دیگه وظیفهای در قبال اونا ندارن؛ در حالی که اگه کسی موقع زنده بودن پدر و مادر اهل نیکی کردن به اونا باشه ولی بعد از مرگ، اونا رو فراموش کنه، از معنویت محروم میشه.😐
✅ برخی از اصول اساسی نیکی به والدین عبارت است از:
▪️سپاس گذاری از زحماتشون
▪️اطاعت از اونا، البته تو کارایی که خدا لازم دونسته
▪️خیرخواهی برا پدر و مادر، چه آشکارا و چه پنهان
▪️نگاه محبت آمیز
▪️دعا کردن به اونا و...
2⃣ محبت به همسر و فرزندان، عامل بسیار بزرگی برا پرورش روح معنوی ماست. بازی با فرزندان مخصوصاً فرزندان کوچک، عبادتی است که ما را به صورت ویژه به خدا نزدیک می کند.🎡🎯⛹♂
3⃣ تمام مسائلی که تو تقویت بنیان معنوی خونواده گفته شد، در صورتی میتونه مفید باشه که سفرۀ خونه از مال حرام خالی باشه.👌
♨️بعضیا فکر میکنن که مال حروم فقط مال دزدیه، ولی مالی که خمس و زکاتش داده نشده، مال حاصل از ربا یا کم فروشی، همه حرومه.📛
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💠 به كوچكى گناه نگاه نكن
🌺 پيامبر خاتم صلی الله و علیه و آله به ابوذر فرمودند:
اى ابوذر، به كوچكى گناه نگاه نكن، بلكه به بزرگى و عظمت خداوندى نگاه كن كه با گناه، از فرمانش سرپيچى مى كنى. اى ابوذر، روح انسان با گناه، خيلى زود خراب و منقلب مى شود.
🌷اى ابوذر، ممكن است انسان كار خوبى انجام دهد ودل به آن خوش دارد ولى گناهانى كوچكى را هم مرتكب شده باشد كه اصلا آن ها را به حساب نياورده باشد و روز قيامت، خدا را از خودش به خاطر آن گناهان، ناراضى و غضبناك ببيند.
🌹 قَالَ رَسُولُ اللَّه صلی الله و علیه و آله: يَا أَبَاذَرٍّ لَا تَنْظُرْ إِلَى صِغَرِ الْخَطِيئَةِ وَلَكِنِ انْظُرْ إِلَى مَنْ عَصَيْتَ يَا أَبَاذَرٍّ إِنَّ نَفْسَ الْمُؤْمِنِ أَشَدُّ تَقَلُّباً وَ خِيفَةً مِنَ الْعُصْفُورِ حِينَ يُقْذَفُبِهِ فِي شَرَكِهِ يَا أَبَاذَرٍّ إِنَّ الرَّجُلَ لَيَعْمَلُ الْحَسَنَةَ فَيَتَّكِلُ عَلَيْهَا وَ يَعْمَلُ الْمُحَقَّرَاتِ حَتَّى يَأْتِيَ اللَّهَ وَ هُوَ (عَلَيْهِ غَضْبَانُ)؛
📚مستدرك الوسائل، ج11، ص349
⚜️ @Ahkaam ⚜️
🕋 #احکام_شرعی 🕋
پاشیدن آب از نجاست
❓موقعی که من دارم لباس نجسشده بچه رو زیر شیر آب میشورم، گاهی آب میخوره به خرابکاریهای بچه و میپاشه روی بدنم. آیا اینها اشکال داره و لباس منم نجس میشه؟
📚همه مراجع: آب لولهكشى آب كر (آب زیاد) حساب میشه؛ چون آب توی لوله با آب توی منبع، همهش بههم متصله و با هم میشه یه آب خیلی زیاد.
بنابراین ترشّحاتی که از این آب روی بدن شما پاشیده میشه، پاکه؛ مگه اینکه خود نجاستها کنده بشه و روی لباستون بیفته.
⭕نکته 1️⃣: از جوابی که مراجع محترم دادن، حکم آب قلیل، مثل آب پارچ و آفتابه هم معلوم میشه؛ یعنی وقتی نجاست رو با آب قلیل داری میشوری، اگه قطرهای از اون روی نجس برخورد کنه و به لباستون بپاشه، نجس میشین.
👤البته اگه شک دارین این قطره که پاشید، به نجس برخورد داشته یا نه، پاکه.
⭕نکته 2️⃣: میدونین آب کر و قلیل یعنی چی؟ فکر کن یه ظرفی داشته باشی که طول و عرض و ارتفاعش سهوجبونیم در سهوجبونیم در سهوجبونیم معمولیه،. اگه این رو پر از آب کنی، چقد جا میشه؟ بیشتر از این مقدار رو میگن «آب کر»، کمترش رو میگن «آب قلیل».
🔺توضيحالمسائل مراجع، م177.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💢 برگرداندن نیت نماز قضا به نماز ادا
💠 سوال:
اگر قبل از نماز ظهر به نیت قضای صبح، نماز را شروع کند و بعد از تشهد رکعت دوم سهواً برخیزد و ذکر رکعت سوم را بگوید و قبل از رکوع به یاد بیاورد که نماز صبح را نیت کرده بود؛ آیا می تواند نیت را به نماز ظهر برگرداند؟
✍🏻 پاسخ:
برگرداندن نیت از نماز قضا به نماز ادا صحيح نیست و در فرض مذکور باید بنشیند و سلام نماز را بگوید و بنابر احتیاط مستحب، پس از سلام، دو سجدۀ سهو انجام دهد.
🔺 بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
⚜️ @Ahkaam ⚜️
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_صدقه 4
❓دادن صدقه بهصورت مخفیانه بهتر است یا علنی؟
✅ پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «صَدَقَةُ السِّرِّ تُطْفِئُ الْخَطِیئَةَ کَمَا تُطْفِئُ الْمَاءُ النَّارَ وَ تَدْفَعُ سَبْعِینَ بَاباً مِنَ الْبَلَاءِ»: «صدقه مخفیانه خشم پروردگار را خاموش میکند و گناهان را از بین میبرد؛ همانگونه که آب آتش را خاموش میکند و هفتاد باب بلا را دفع میکند!»
✅ مستحب است که صدقه بهصورت مخفیانه داده شود، مگر در موارد زیر که علنی دادن صدقه افضل است:
🔹«دفع تهمت»: یعنی برای اینکه در معرض تهمت قرار نگیریم، علنی صدقه بدهیم؛
🔹«تشویق دیگران»: در جایی که بخواهیم دیگران یاد گرفته و در دادن صدقه اقتدا نمایند؛
🔹 در دادن «صدقات واجب»، مثل: زکات و فطریه.
📚 برگرفته از رساله آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💠مواردی که اجازه پدر یا جد پدری برای ازدواج دختر شرط نیست:
🌷اگر پدر و جد پدری غايب باشند، به طوری كه نشود از آنان اذن گرفت و دختر هم احتياج به شوهر كردن داشته باشد لازم نيست از پدر و جد پدری اجازه بگيرند و نيز اگر دختر باكره باشد در صورتی كه بكارتش به واسطه شوهر كردن از بين رفته باشد، اجازه پدر و جد لازم نيست. ولی اگر به واسطه وطی به شبهه يا از زنا از بين رفته باشد، احتياط مستحب آن است كه اجازه بگيرند.
📚 پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💠عدم کفایت رضایت زن و مرد بجای صیغه عقد:
🌺در زناشويی چه دائم چه غير دائم بايد صيغه خوانده شود و تنها راضی بودن زن و مرد كافی نيست و صيغه عقد را يا خود زن و مرد می خوانند يا ديگری را وكيل می كنند كه از طرف آنان بخواند.
📚 پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
⚜️ @Ahkaam ⚜️
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_صدقه 5
❓اگر صدقه جمع شده را با رضايت خودم به كسى قرض دهم تا مشكل طرف مقابل حل شود و بعد از حل مشكل به من برگرداند و براى صدقه استفاده كنم، حكم آن چيست؟
✅ اگر مبلغ صدقه از خودتان بوده و جمع كردهايد و هنوز به فقير ندادهايد، از ملك شما خارج نشده و اختيار آن دست خود شماست مگر اينكه در صندوق كميته امداد ريخته باشيد.
❓وظیفه انسان در برابر گدایانی که در برابر دیگران دست دراز میکنند و زندگی خود را با گدایی اداره مینمایند و چهره جامعه اسلامی را مشّوه جلوه میدهند، بهخصوص بعد از اقدام دولت اسلامی به جمع آوری آنان، چیست؟ آیا کمک به آنان جایز است؟
✅ سعی کنيد صدقات را به فقرايی که متديّن و عفيف هستند بدهيد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
⚜️ @Ahkaam ⚜️