📚 فروش کالا پیش از تحویل گرفتن آن
💠 سؤال: آیا می توان کالای خریداری شده را قبل از تحویل گرفتن، به دیگران فروخت؟ مثلًا اینترنتی خرید کنیم و قبل از تحویل آن، اینترنتی بفروشیم.
✅ جواب: اگر معامله نقدی بوده و شرط ضمن عقدی در این زمینه نشده باشد، اشکال ندارد اما اگر معامله سلف باشد (یعنی تحویل کالا مدت دار باشد)، در صورتی جایز است که کالا را تحویل گرفته باشید یا زمان تحویل رسیده باشد.
#احکام_معاملات #فروش_قبل_از_قبض
(دفتر مقام معظم رهبری )
(فقه واحکام امام خامنهای)
(مدظله العالی)
⚜️ @Ahkaam ⚜️
612.7K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: سالروز پیروزی و فتح مسلمانان و تشکیل حکومت و #تمدن_بزرگ_اَندلس
موضوع: #احکام_دفاع در برابر #تهاجم_فرهنگی
❓تعریفى از تهاجم فرهنگى و غربگرایى با اشاره به بعضى از نمونههاى ملموس و نظایر آن بفرمائید؟
✅ هر نوع گفتمان، عمل و حرکتى که هدف آن برانداختن تمدّن، آداب و رسوم، تعلیم و تربیت، شعائر، سنن دینى و قومى یک جامعه و همچنین تضعیف اعتقاد و پایبندى افراد آن جامعه به خصوص جوانان و نوجوانان به فرهنگ و آداب اسلامی خودشان براى آماده سازى آنها به قبول فرهنگ و عادات بیگانگان باشد، تهاجم فرهنگى نامیده میشود.
❓راههاى مبارزه و برخورد با تهاجم فرهنگى چیست؟
✅ اولین راه برای مبارزه با تهاجم فرهنگى، «شناختن دقیق احکام دینی و ارزشها و ضدّ ارزشها از دیدگاه اسلام» است؛ و سپس تمسّک محکم و ثابت به انجام احکام شرعی و ارزشها، و ترک ضدّ ارزشها و به عبارت دیگر معیار قرار دادن تعالیم مأخوذه از فقه جواهرى در زندگى فردى و اجتماعى و سیاسى و تنظیم کلّ روابط بر اساس راهنماییهاى فقهى و شرعی است.
✍️ این مبحث ادامه دارد....
📚 معارف دین ۱، تألیف حضرت آیتالله العظمی صافی گلپایگانی (ره)
⚜️ @Ahkaam ⚜️
428.2K
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_دفاع
✅ اگر ترس آن باشد که بیگانگان به یکی از دول اسلامی هجوم برند، بر تمام دول اسلامی واجب است به هر وسیله ممکن از آن دفاع کنند، چنان که بر سایر مسلمین (نیز) واجب است.
✅ اگر یکی از دول اسلامی، پیمانی بست که با مصلحت اسلام و مسلمین مخالف است، بر سایر دول (اسلامی) واجب است که با وسایل سیاسی یا اقتصادی، مانند قطع رابطۀ سیاسی و بازرگانی با آن دولت، کوشش کنند تا آن پیمان را به هم بزنند؛ و بر سایر مسلمین نیز واجب است که با هرگونه مقاومت منفی که در امکانشان است در این کار اهتمام بورزند؛ بدیهی است که چنین معاملاتی در شرع مقدس اسلام، حرام و باطل است.
📚 ترجمه تحریرالوسیله امام خمینی(س)، ج١، ص۵۵٢
⚜️ @Ahkaam ⚜️
📜 #مسئله | #احکام_فرهنگی_اجتماعی
🔖 فتوای آیات عظام(خامنهای، سیستانی و مکارم): تقلید صدای دیگران و تقلید از لهجه های مناطق مختلف، درصورتی که برای تمسخر و استهزا باشد یا توهین به ایشان محسوب شود یا موجب اذیت و تحقیر آنان باشد، حرام است.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📗 منبع: استفتائات، سایت دفتر رهبر معظم انقلاب، پرسش و پاسخ سایت آیتالله سیستانی، استفتائات سایت آیتالله مکارم
#آموزش_احکام
#نهضت_احکام_آموزی
#احکام_حق_الناس
#احکام_گناهان
⚜️ @Ahkaam ⚜️
#پرسش_های_احکام
❓پرسش: حکم وجوب حفظ سلامتی و حرمت آسیب زدن به بدن چیست؟
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
✅ پاسخ:
🔖 آیت الله خامنهای: بهطورکلی حفظ سلامتی فینفسه واجب است و هر عمل یا هر نوع خوراکی که برای بدن ضرر قابلتوجهی داشته باشد، جایز نیست.
مراد از ضرر قابلتوجه این است که ضرر در حدّی است که در نگاه عقلا، قابلچشمپوشی و اغماض نیست و تشخیص موارد آن به عهدهی مکلف است.
🔖 آیتالله سیستانی: خوردن و آشامیدن هر چیزی یا انجام هر کاری که موجب هلاکت یا ضرر و زیان شدید (ضرر فوقالعاده و مهمّ) برای بدن شود، مثل نقص اعضا یا ازبینرفتن بعضی از حواسّ، حرام است.
اموری مانند مرگ مغزی، کوری چشم، ناشنوایی، قطع دستوپا یا ازکارافتادگی و فلج شدن آنها، ازکارافتادن هر دو کلیه، برداشتن رحم یا بریدن تخمدانها و مواردی ازاینقبیل، ضرر فوقالعاده و مهمّ محسوب میشود؛ امّا صِرف تب و سردرد مختصر، سرماخوردگی موقّت، بریدن مقداری از پوست بدن، سرخی یا کبودی یا سیاهی پوست، برداشتن یک کلیه برای کسی که کلیۀ دیگر او سالم است و میتواند با آن ادامۀ حیات دهد و مانند آن، ضرر فوقالعاده محسوب نمیشود.
شایانذکر است، اگر انسان احتمال دهد خوردن یا آشامیدن چیزی یا انجام کاری برای او ضرر شدید (ضرر فوقالعاده و مهمّ) دارد ــ هرچند در آینده ــ چنانچه احتمال مذکور قابلتوجه و عقلایی باشد، طوری که چنین احتمالی موجب ترس و نگرانی شود، (به عبارتی، احتمال معقول ضرر را بدهد، طوری که منشأ خوف برایش شود) خوردن و آشامیدن آن شیء یا انجام آن کار حرام است و لازم نیست یقین یا اطمینان به ضرر حاصل شود.
🔖 آیتالله مکارم شیرازی: خوردن یا نوشیدن چیزی که برای انسان ضرر مهمّی دارد، حرام است.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📗 منابع: استفتاء از مقام معظم رهبری، سؤالات شماره: ۱۳۳۸۳۳۴ و ۱۱۳۳۴۶۶ و ۱۰۱۵۹۷۳ / توضیحالمسائل جامع، ج۲، ص۵۸۶ و ۵۸۷، م ۱۴۰۷ و ۱۴۰۸ / سایت رسمی آیتاللهالعظمی مکارم شیرازی، بخش استفتائات
#احکام_متفرقه
#احکام_خوردنی_آشامیدنی
⚜️ @Ahkaam ⚜️
هدایت شده از قاصدک
💜 دیگه نگران نباش که اعتماد به نفست کمه
و به خودسازی و آرامشت نمیرسی
برای دیدن آموزش های #رایـــگان
اینجــــــــــــــــــــــا کلیــــــــــــــــــــــک کن
تا توی کانال عضو بشـی😍🌱
💜 بهت یاد میدم به نسخه ی بهتر خودت تبدیل بشی
و اعتماد به نفست رو بالا ببری و
جـــــــــــــذاب بشــــــــــی👑🌱
✅ کافیه روی لینک زیر ضربه بزنی👇
.
https://eitaa.com/joinchat/1634271298C2b479acc30
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️آیا استفاده از مجسمه حیوانات در خانه، کراهت دارد؟
🎙 حجت الاسلام والمسلمین وحیدپور
#آموزش_احکام
⚜️ @Ahkaam ⚜️
#کیا_ارث_می_برن؟
❓چه کسانی از ما ارث میبرن؟
✍️ سه گروه هستن که از انسان ارث میبرن:
1️⃣ گروه اول: 👈 پدر و مادر و بچههای ما.
2️⃣ اگه از گروه اول کسی نبود، میرن سراغ گروه دوم: 👈 پدربزرگ و مادربزرگ، خواهرها و برادرهای ما.
3️⃣ اگر از گروه دوم کسی نبود، میرن سراغ گروه سوم: 👈 عموها، عمهها، داییها و خالههای ما.
⭕️ نکته: همسر کنار همه گروههای بالا ارث میبره؛ یعنی مهم نیست کدوم گروه الآن زنده هستن. هر کدوم که باشن، همسر کنارشون سهم داره.
⭕️ نکته: در هر گروه، اگه از خود این طبقه که گفتیم، هیچکس زنده نبودن، میرن سراغ طبقه بعدی از همین گروه؛ یعنی مثلاً اگه از بچهها هیچکدوم زنده نبودن، میرن سراغ نوهها و اگه از نوهها کسی زنده نبود، میرن سراغ نتیجهها. خلاصه تا از اینجور فامیلها، کسی در هر گروه هست، نوبت به گروه بعدی نمیرسه.
🔺 توضیحالمسائل مراجع، م۲۷۳۱؛ رساله مراجع، بخش ارث.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💠رابطه زناشویی مستحاضه:
🌼نزدیکی بر مستحاضه قلیله جایز است وشرط خاصی ندارد؛ونسبت به مستحاضه کثیره ومتوسطه،اگر نزدیکی در وقت نمازی باشد که برای آن نماز غسل کرده،جایز است هر چند با فاصله از نماز باشد؛و در غیر این صورت به احتیاط واجب برای این عمل جداگانه غسل کند.
📚امام خامنه ای/بیان نوین احکام بانوان/ص۱۱۷
#مستحاضه
#نزدیکی
#رهبری
#امام_خامنه_ای
⚜️ @Ahkaam ⚜️
❓#پرسش_های_احکام
❓پرسش: آب قلیل در چه صورتی نجس می شود؟
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
✅ پاسخ: آیت الله خامنه ای و آیت الله سیستانی: در صورتی که با عین نجس یا متنجّس برخورد کند( چه این دو به آب برسند و چه آب به آن دو برسد).
آیت الله مکارم: بنابراحتیاط واجب، هرگاه چیز نجس به آب قلیل برسد، آن را نجس می کند.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📗 منبع: احکام مطهرات نجاسات تخلّی، انتشارات پژوهشکده باقرالعلوم(علیه السلام)، صفحه ۵١
#احکام_مطهرات
⚜️ @Ahkaam ⚜️