❓چرا پوشش بانوان مشکى است؛ با اینکه پوشیدن لباس مشکى در اسلام مکروه است؟
🍀پوشیدن لباس سیاه، مکروه است؛ ولى عبا از آن استثنا شده و چادر مشکى نیز داخل عنوان عبا است و مکروه نیست.
🍀سیستانى و مکارم: به طور کلى پوشیدن لباس سیاه مکروه نیست؛ افزون بر آنکه چادر مشکى داخل عنوان عبا است و عبا استثنا شده است.
@ahkaam
❓آیا پسر بچه ممیز، مى تواند به مو و بدن نامحرم نگاه کند؟
✅پسر بچه ممیز تکلیف ندارد؛ ولى بنابر احتیاط واجب، زن باید بدن و موى خود را از پسر بچه ممیزى که نگاهش به زن، باعث تحریک شهوت او مى شود، بپوشاند.
✅آیات عظام تبریزى و مکارم: پسر بچه ممیز تکلیف ندارد؛ ولى بهتر است زن بدن و موى خود را از او بپوشاند.
@ahkaam
❓آیا وسایلى که پسر قبل از سال عروسى براى ازدواج تهیه مى کند،خمس دارد؟
💚آیات عظام بهجت، خامنه اى و نورى: اگر آنچه تهیه کرده مورد نیازش است و در وقت لزوم نمى تواند تهیه کند و از درآمد آن سال تهیه شده،خمس ندارد.
💚آیات عظام مکارم و وحید: اگر این کار در میان مردم رایج باشد و همان ضابطه جهیزیه دختر را داشته باشد و به صورت هزینه معمولى درآید، خمس ندارد.
@ahkaam
‼️ #جماع روزه را باطل ميكند، اگر چه به مقدار ختنهگاه داخل شود و مني هم بيرون نيايد.
❗️اگر فراموش كند كه روزه است و جماع نمايد، يا او را به جماع مجبور نمايند، به طوري كه از خود اختياري نداشته باشد، روزه او باطل نميشود. ولي چنانچه در بين جماع يادش بيايد يا ديگر مجبور نباشد، بايد فوراً از حال جماع خارج شود، و اگر خارج نشود، روزه او باطل است.
@ahkaam
🍀اگر روزه دار #استمنا كند، يعني با خود كاري كند كه مني از او بيرون آيد، روزه اش باطل ميشود.
🍀اگر بي اختيار مني از او بيرون آيد، روزه اش باطل نيست. ولي اگر كاري كند كه بي اختيار مني از او بيرون آيد، روزه اش باطل ميشود.
🍀اگر به قصد بيرون آمدن مني كاري بكند، در صورتي كه مني از او بيرون نيايد، روزه اش باطل نميشود.
@ahkaam
✅اگر چيزي را به اعتقاد اين كه راست است از قول خدا يا پيغمبر نقل كند و بعد بفهمد دروغ بوده، روزه اش باطل نميشود.
✅اگر بداند دروغ بستن به خدا و پيغمبر روزه را باطل ميكند و چيزي را كه ميداند دروغ است به آنان نسبت دهد و بعداً بفهمد آن چه را كه گفته، راست بوده، روزه اش صحيح است.
🔴اگر دروغي را كه ديگري ساخته عمداً به خدا و پيغمبر و جانشينان پيغمبر نسبت دهد، روزه اش باطل ميشود، ولي اگر از قول كسي كه آن دروغ را ساخته نقل كند، اشكال ندارد.
🔴اگر از روزهدار بپرسند كه آيا پيغمبر صلي الله عليه و آله چنين مطلبي فرمودهاند و او جايي كه در جواب بايد بگويد نه، عمداً بگويد بلي، يا جايي كه بايد بگويد بلي، عمداً بگويد نه، روزهاش باطل ميشود.
🔴اگر از قول خدا يا پيغمبر حرف راستي را بگويد، بعد بگويد دروغ گفتم، يا در شب دروغي را به آنان نسبت دهد و فرداي آن روز كه روزه ميباشد بگويد آنچه ديشب گفتم راست است، روزهاش باطل ميشود.
@ahkaam