هدایت شده از کانال احکام شرعی
🌺 #ره_توشه
️مراقب نمازت باش❗️
◀️ حَافِظُوا عَلَى الصَّلَوَاتِ وَ الصَّلَاةِ الْوُسْطَىٰ وَ قُومُوا لِلَّهِ قَانِتِينَ (بقره/۲۳۸)
👈 ﺩﺭ محافظت از ﻫﻤﻪ ﻧﻤﺎﺯﻫﺎ، ﺑﻪ ﺧﺼﻮﺹ ﻧﻤﺎﺯ ﻭﺳﻄﻰ (یعنی ﻧﻤﺎﺯ ﻇﻬﺮ) ﻛﻮﺷﺎ ﺑﺎﺷﻴﺪ! ﻭ ﺍﺯ ﺭﻭﻯ ﺧﻀﻮﻉ ﻭ ﺍﻃﺎﻋﺖ، ﺑﺮﺍﻯ ﺧﺪﺍ ﺑﭙﺎﺧﻴﺰﻳﺪ. (بقره/۲۳۸)
📢📢📢📢📢
✍ ﺣﻔﻆ ﻫﺮ ﭼﻴﺰﻯ ﺑﺎﻳﺪ متناﺳﺐ ﺑﺎ ﺧﻮﺩ اون چیز ﺑﺎشه. مثلاً:
🔸 ﻣﺎﻝ رو ﺍﺯ ﺩستبرﺩ ﺩﺯﺩ حفظ میکنند...
🔸 ﺑﺪﻥ رو ﺍﺯ ﻣﻴﻜﺮوﺏها و بیماریها حفظ میکنند...
🔸 رﻭﺡ رو ﺍﺯ ﺁفتهای ﺍﺧﻠﺎﻗﻰ مثل ﺣﺮﺹ، ﺣﺴﺪ ﻭ ﺗﻜﺒّﺮ حفظ میکنند...
🔸 ﻓﺮﺯﻧﺪ رو ﺍﺯ ﺩﻭﺳﺖِ بد حفظ میکنند...
ﺍﻣّﺎ ﺣﻔﻆ ﻧﻤﺎﺯ ﺑﻪ چیه⁉️
نماز رو چطور باید حفظ کرد⁉️
عبارت "حَافِظُوا عَلَى الصَّلَوَاتِ" از نمازهاتون محافظت کنید، یعنی چی⁉️
🔹 ﺣﻔﻆ ﻧﻤﺎﺯ یعنی ﺁﺷﻨﺎﻳﻰ ﺑﺎ ﺍﺳﺮﺍﺭ نماز...
🔹 یعنی ﺍﻧﺠﺎم ﺑﻪ ﻣﻮﻗﻊ نماز، و سر وقت خوندن نماز...
🔹 یعنی ﺻﺤﻴﺢ ﺑﺠﺎ ﺁﻭﺭﺩﻥ نماز...
🔹 و...
☝️ خلاصه اینکه مراقب نمازت باش.
#ﺣﺪیث داریم که ﻧﻤﺎﺯ ﺑﻪ یه عده ﻣﻰگه: منو ﺿﺎﻳﻊ ﻛﺮﺩﻯ، ﺧﺪﺍ ﺗﻮ ﺭو ﺿﺎﻳﻊ کنه.
ﻭ ﺑﻪ ﮔﺮﻭﻫﻰ ﻣﻰ ﮔﻮﻳﺪ: ﻣﺮﺍ ﺣﻔﻆ ﻛﺮﺩﻯ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺣﻔﻆ ﻛﻨﺪ.
❌ پس حواسمون باشه:
اگه از نمازت محافظت کردی، نماز هم از تو محافظت میکنه.
#نماز_خوب_بخوانیم
شـاید شما هم یک لیست کارهای روزانه داشته باشید 📋
راستی جای نماز کجاست⁉️
☝️ قرآن میگه مراقب نمازت باش.
یعنی نمازت رو بیار بالای لیست.
کانال #احکام_شرعی
🌺 @ahkaamcanonical
📿 موالات در نماز 📿
سوال: موالات در نماز به چه معناست و حکم آن چیست؟
✅ پاسخ:
❇️معنا: «موالات» در لغت یعنی «کاری را پی در پی و پشت سر هم انجام دادن» و در نماز نیز همان معنا را دارد؛ اجزای نماز را پی در پی و پشت سر هم انجام دادن.
✳️حکم: نمازگزار باید «موالات» و پیوستگی نماز را رعایت کند؛ بنابر این باید کارهای نماز - مانند: رکوع و سجود و تشهد - را پشت سر هم به جا آورد و چیزهایی را که در نماز می خواند، به طور معمول پشت سر هم بخواند. و نگویند: نماز می خواند، نمازش باطل است. [1]
توجه📣
طولانی شدن رکوع و سجود و خواندن سوره های بزرگ، موالات را به هم نمی زند؛ بلکه در روایات به طول دادن سجده توصیه نیز شده است؛ ولی اگر باعث شود قسمتی از نماز به خارج وقت بیفتد، جایز نیست. [2]
#احکام_نماز
#موالات
---------------------
📚 پی نوشت:
[1]. توضیح المسائل ده مرجع، م 1114؛ امام و مکارم، العروه الوثقی مع تعلیقات، ج 1، الموالاة؛ خامنه ای: استفتا؛ سبحانی، توضیح المسائل، م 1070؛ سیستانی، منهاج الصالحین، ج 1، الموالاة، ص 227 و المسائل المنتخبه، الترتیب و الموالاة، ص 146.
[2]. توضیح المسائل ده مرجع، با استفاده از م 1116؛ امام و مکارم، العروه الوثقی مع تعلیقات، ج 1، الموالاة، م 1؛ خامنه ای: استفتا؛ سبحانی، توضیح المسائل، م 1072.
>>> برگرفته از کتاب «رساله مصور»، ج 2، ص 125.
کانال #احکام_شرعی
🌺 @ahkaamcanonical
امام صادق ـ علیه السّلام ـ فرمود:
«من اراد ان یدخله الله عزّوجلَّ فی رحمته و یسکنه جنَّته فلیحسن خلقه … و لیرحم الیتیم.» کسی که بخواهد مشمول رحمت خداوند گردد و وارد بهشت شود… باید نسبت به یتیمان دلسوز و مهربان باشد.
پیامبر اکرم ـ صلّی الله علیه و آله و سلّم ـ فرمود:
«اتحبُّ ان یلین قلبک و تدرک حاجتک؟ ارحم الیتیم و امسح رأسه و أطعمه من طعامک یلین قلبک و تدرک حاجتک.» آیا دوست داری دلت نرم و آرزویت برآورده شود؟ (آنگاه فرمود:) بر یتیم ترحّم کن و دست محبّت بر سر او بکش و از غذای خود به او بخوران تا قلبت نرم و حاجتت روا گردد.
«لَیْسَ الْبِرَّ أَنْ تُوَلُّوا وُجُوهَکُمْ قِبَلَ الْمَشْرِقِ وَ الْمَغْرِبِ وَ لکِنَّ الْبِرَّ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَ الْیَوْمِ الْآخِرِ وَ الْمَلائِکَهِ وَ الْکِتابِ وَ النَّبِیِّینَ وَ آتَى الْمالَ عَلى حُبِّهِ ذَوِی الْقُرْبى وَ الْیَتامى وَ الْمَساکِینَ» نیکی (تنها) این نیست که به هنگام نماز صورت خود را به سوی مشرق و مغرب کنید بلکه نیکوکار کسی است که به خدا و روز رستاخیز و فرشتگان و کتاب آسمانی و پیامبران ایمان آورد و مال خود را با تمام علاقه ای که به آن دارد به خویشاوندان و یتیمان و از کارافتادگان و … انفاق کند… .
امیرمؤمنان ـ علیه السّلام ـ فرمود:
«ما من مؤمن و لا مؤمنه یضع یده علی رأس یتیمٍ ترحّماً الّا کتب الله له بکلّ شعره مرَّت یده علیها حسنه.»هر مرد و زن باایمانی که از روی مهربانی دست خود را روی سر یتیمی بکشد خدای متعال به عدد هر مویی که دست خود را روی آن می گذارد یک ثواب برای او می نویسد.
ثواب ساکت کردن یتیم
ناراحتی کودکان یتیم چندان مهم است که پیامبر اکرم ـ صلّی الله علیه و آله و سلّم ـ می فرماید:
«… اذا بکی الیتیم وقعت دموعه فی کفَّ الرَّحمن و یقول تعالی: من ابکی هذا الیتیم الذی واریت والده فی التّراب من اسکته فله الجنَّه.»… هرگاه کودک یتیمی گریه کند اشکهای او در کف پر مهر و محبّت خداوند رحمان می ریزد و خدای تعالی می فرماید: چه کسی این یتیمی که پدرش را از دست داده (و اکنون زیر خاک آرمیده) به گریه درآورده است؟ هر کس او را آرام کند بهشت از آن اوست (:پاداش او بهشت است).
در حدیثی دیگر فرمود:
هنگامی که کودک یتیم گریه می کند عرش خدا به لرزه در می آید. خداوند به فرشتگانش می فرماید: ای ملائکه من! چه کسی این یتیم را که پدرش در خاک پنهان شده است به گریه درآورد؟ ملائکه می گویند: خدایا! تو آگاه تری. خداوند میفرماید: ای ملائکه من! شما را گواه می گیرم که هر کس گریه او را خاموش و قلبش را خشنود کند من روز قیامت او را خشنود خواهم کرد.
کانال #احکام_شرعی
🌺 @ahkaamcanonical
ـ🍭♥️🍭♥️🍭♥️
ـ🎀🍃🎀🍃🎀
ـ♥️🍭♥️🍃﷽
ـ🍃🎀🍃
ـ🍭♥️
ـ🎀 #مقدار_روزه_قضا
❓ من سالهای قبل، چند روز از ماه رمضان رو روزه نگرفتم؛ اما الآن دقیقاً نمیدونم چند روز بوده. چهکار باید بکنم؟
📚 آیات عظام امام خمینی، خامنهای، بهجت، تبریزی، سیستانی، صافی، نوری، مکارم، وحید، جوادی، سبحانی و مظاهری:
👈 کمترین مقداری رو که یقین دارین قضا شده، بهجا بیارین و وسواس نشین؛
مثلاً اگه بین ده روز و پانزده روز شک دارین، این یعنی مطمئن هستین که حداقل ده روز از روزههای شما قضا شده، اما در مورد اون پنج روز اضافه شک دارین؛ دراینصورت، همون ده روز رو قضا کنین، کافیه.
📚 توضیح اضافه از آیتالله مکارم: البته اگه تعداد دقیقش رو قبلاً میدونستین و الآن بهخاطر سهلانگاری فراموش کردین، احتیاط واجب اینه که مقدار زیادتر رو بخونین.
⭕️نکته: بعضی از مراجع، مثل آیتالله وحید، سیستانی و مکارم میگن که در هر حال، اگه بتونین مقدار بیشتر رو بخونین، بهتره؛ مثلاً اگه فراموش کردین که چند روز بوده، اما میدونین که بیشتر از ده روز نبوده، بهتره احتیاطاً ده روز رو قضا کنین، اما این واجب نیست.
📣 نکته: احتیاط واجب، یعنی توی این مسئله میتونیم به نظر مرجع اعلم بعد از مرجع خودمون که فتوای قطعی داره، عمل کنیم.
🔺 استفتائات جامعةالزهرا؛ رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی.
کانال #احکام_شرعی
🌺 @ahkaamcanonical
❓🍃❓ #سوال_شده
اگر از #مخرج انسان ،تری خارج شود یعنی با باد معده #رطوبتی هم خارج شود به طوری که اصلا ربطی به مدفوع یا اسهال ندارد بلکه مثل عرق است ایا این #نجس است ،؟
✅ #جواب_استاد:
اگر تری همراه باد معده خارج بشه و نداند مدفوع هست، پاک می باشد.
کانال #احکام_شرعی
🌺 @ahkaamcanonical
هدایت شده از کانال احکام شرعی
🕌 سلام صبح گاهی محضر اربابمون
📿 السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَى الاَْرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ عَلَیْکَ مِنّى سَلامُ اللَّهِ اَبَداً ما بَقیتُ وَ بَقِىَ اللَّیْلُ وَ النَّهارُ وَ لاجَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّى لِزِیارَتِکُمْ اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ. 📿.
صبحتان حسینی
کانال #احکام_شرعی
🌺 @ahkaamcanonical
👥حکم درآمد حاصله از مغازه ای که قسمتی از آن غصبی می باشد 💷
سوال:
1- اگر یک قسمت از مغازه ای سهم الارث باشد، و پدر ما سهم خواهرهایش را ندهد و آنها راضی نباشند درآمدی که پدر به دست می آورد حرام است و فقط غصب به گردنش است ؟
2- در فرض سوال اول تکلیف فرزندان و همسر او چیست ؟
✅ پاسخ:
📩آیت الله خامنه ای:
1) اگر سرمايه ملک خود پدر بوده، درآمدی که پدرتان بدست میآورد اشکالی ندارد. اما مرتکب حرام و غصب شده و ضامن اجرت است.
2) در فرض سؤال آنان غیر از امر به معروف و نهی از منکر تکلیف دیگری ندارند.
📩آیت الله مکارم شیرازی:
1- درآمد حاصله حرام نیست اما فعالیت در محل غصبی حرام است و باید رضایت صاحب مال جلب شود و اجاره مدتی که غصب کرده را به صاحبان حق بدهد.
2- سهم آنها باید مطابق قانون ارث تقسیم شود.
📩آیت الله شبیری زنجانی:
1. هرچند غصب وی حرام است اما درآمدش حرام نیست. بله مثلا اگر اجیر کسی شده باشد که در آن مکان برایش کار کند مثلا ماشین دیگری را در آن مکان تعمیر کند اجاره باطل است ولی اجرت المثل کارش رامی تواند از دیگری مطالبه کند.
2. با وجود شرائط، او را نهی از منکر کنند.
📩آیت الله فاضل لنکرانی:
1. اگر مغازه سهم الارث باشد و مشترک بین پدر شما و خواهرانش باشد واجب است سهم خواهرانش را بدهد و بدون دادن سهم خواهرانش و بدون اجازه آنها تصرف پدر شما در مغازه حرام است لیکن اگر ساختمان مغازه مشترک باشد ولی اجناس مغازه مال پدر شما باشد، در آمد ایشان از مغازه حلال است و به مقدار سهم خواهرانش اجاره مغازه را به آنها بدهکار و مدیون می باشد.
اما اگر مغازه با اجناس به ارث رسیده به مقدار سهم خواهرانش اجناس مغازه نیز مال خواهرانش است و اگر سهم آنها را نمی دهد پولی که از مغازه به دست می آورد به مقداری که سهم خواهرانش است حرام میباشد.
2. اگر زن و فرزندش می دانند که سهم خواهرانش را نمی دهد و برای مخارج خانه می آورد، در صورتی که ممکن باشد برای استفاده از آنها از خواهران پدر نسبت به تصرفات و استفاده خودشان حلالیت و رضایت بگیرند و اگر رضایت ندهند در صورتی که راه دیگری برای تامین مخارج زندگی دارند نمی توانند از پولی که پدر می آورد استفاده کنند و اگر استفاده کنند به مقدار سهم خواهران پدر مدیون هستند و اگر راه دیگری برای تأمین مخارج زندگی ندارند از باب ناچاری استفاده از آنچه پدر از درآمد مغازه به خانه می آورند حلال است.
3. زن و فرزندان بالغ وظیفه دارند با روش خوب او را تشویق کنند که سهم خواهرانش را از مغازه بدهند تا درآمدش حلال و مخارج خانواده اش نیز حلال گردد.
#احکام_پولی
#حق_الناس
---------------------
📚 منبع: استفتاء از سایت مراجع عظام تقلید
کانال #احکام_شرعی
🌺 @ahkaamcanonical
امام رضا میفرمایند:
بـه تقدیرِ خداوند
خوش بین باش. زیرا هر که به خداوند
خوش بین باشد، خداونـد طبـقِ گمانش
رفتار خواهد کرد.
باوَرِش با تو، چِطوریش با خدا🧡🌱
کانال #احکام_شرعی
🌺 @ahkaamcanonical
📚حکم نماز آیات در حال عذر شرعی بانوان
کانال #احکام_شرعی
🌺 @ahkaamcanonical