💠 "اطعام روز غدیر" سنتی فراموش شده !
💫غذا دادن به یک نفر در این روز مانند غذا دادن به همه پیامبران و صدیقان است.
✔️ عید سعید #غدیر خم یکی از بزرگترین اعیاد مسلمانان است . یکی از سنت های حسنه در این عیدالاکبر که روایات عجیبی درباره آن نقل نموده اند و متاسفانه مورد غفلت واقع شده ، سنت غذا دادن به افراد یا همان اطعام مومن است.
امام صادق (ع) فرمود :غذا دادن به یک مومن در روز عید غدیر ثواب اطعام یک میلیون پیامبر و صدیق (در راس آنها خود ائمه معصومین)و یک میلیون شهید (در راس آنها حضرت عباس و شهدای کربلا) و یک میلیون فرد صالح در حرم خداوند را دارد. (بحار، ج6، ص 303.)
درجای دیگر ایشان فرمودند : غذا دادن به یک نفر در این روز مانند غذا دادن به همه پیامبران و صدیقان است. (مفاتیح الجنان ص500.) به گونه ای که امام صادق علیه السلام اصلا این روز را روز اطعام الطعام نامیدند. (بحار، ج95، ص323.)
امام صادق علیه السلام در رابطه با آمرزش گناهان در این روز نیز می فرمایند:عید غدیر روزی است که خداوند دو برابر تعداد رهاشدگان از آتش جهنم در ماه مبارک رمضان و شب غدر و شب عید فطر از آتش جهنم رها می کند و گناه 60 سال را می بخشد. (بحار ،ج 94، ص119.)
💐پس چه نیکوست در این روز عظیم ضمن تهیه بهترین غذا برای خانواده ، مومنین را نیز اطعام دهیم تا این سنت شریف فراموش شده احیا شود.
🌺عیدتان مبارک🌺
🆔 @ahkam_sharei
هدایت شده از بصیرت افزایی
TMP_d292T2_5303077080504729796.pdf
205.8K
💠متن عربی و ترجمه فارسی #خطبه_غدیر
🔸 استاد میرباقری:
«در خطبه غدير، اسرار ولايت بيان شده است؛ لذا توصيه میشود این خطبه را مطالعه کنيد».
#نشر_حداکثری »»»
@basiratafzayi
▬📝 @ahkam_sharei ﷽▬
💬سوال
در رابطه با احترام به سادات چه سفارشی شده است؟ آیا فرقی بین سادات در دنیا و آخرت با غیر سادات است؟
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✍پاسخ
سیّد در لغت به معنی «آقا»، «بزرگوار»، «رئیس» بوده و در اصطلاح، فارسى زبانان و شیعه، به کسانى گفته می شود که نسبشان به واسطه حضرت فاطمه زهرا (س) به رسول خدا (ص) منتهى می شوند؛ همچنین به سائر علویّینی که به واسطه عبّاس بن علی(ع) یا محمّد حنفیّه نسبشان به حضرت امام علی (ع) مى رسد و کسانى که نسبشان به جناب جعفر طیّار و عقیل مى رسد، احتراماً سید گفته مى شود.
دلیل اصلی احترام به سادات، آیه شریفه مودّت است چرا که دوستی و محبت، خود، مصداقی از احترام است. همچنین در روایات در این رابطه ، سفارشاتی شده است، البته این احترام یک امر طبیعی است و نشانه محبت به پیامبر است یعنی اگر کسی شخصی را دوست داشته باشد منتسبین به او را هم دوست خواهد داشت و مورد احترام قرار می دهد، و همین یعنی احترام و یاد پیامبر اسلام و گرامی داشت اهداف آن حضرت.
گفتنی است سادات گرچه به جهت انتساب به پیامبر (ص) از احترام خاصی برخوردارند اما در تکالیف و احکام شرعیّه همه امّت پیامبر اکرم (ص) مساوی مى باشند و سادات، بر غیر سادات امتیازى ندارند.
-پاسخ تفصیلی در لینک زیر 👇
https://goo.gl/aoNF53
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#احکام_متفرقه
-------------------------------------
لطفا نشردهنده احکام باشید…
💯بزرگترین کانال احکام👈 @ahkam_sharei
هدایت شده از زندگی عاشقانه C᭄
آوای مادرانه - مولا 2.mp3
12.87M
#آوای_مادرانه اینبار روایت گر آنهایی است که امامشان را رها کردند!!
قسمت دوم: کینه
@ahkam_sharei ✍
☑️سوال
از کنار باغ که رد میشیم امکان داره بدون اجازه صاحبش میوه بخوریم وبا خود به خونه نبریم فقط اونجا بخوریم چه حکمی داره؟ایت الله شبیری
.ـــــــــــــــــــ
✅پاسخ
✍اگر باغ حصار و دیوار داشته باشد یا به قصد خوردن از میوه آن رفته باشید یا بدانید صاحبش راضی نیست نمی توانید از میوه آن استفاده کنید و اگر استفاده کردید ضامن هستید. اما اگر بدون قصد خوردن از باغ به طور اتفاقی از آنجا عبور کنید و باغ دیوار و حصار نداشته باشد و از عدم رضایت مالکش مطمئن نباشید میتوانید بدون اینکه خسارتی وارد کنید مقداری بخورید و نمی توانید با خود چیزی ببرید.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#احکام_حق_الناس
-------------------------
مرکز ملی پاسخگویی به سئوالات دینی
______________________
🔃جهت فراگیری احکام، لطفا نشر دهید...
کانال احکام "به روز" شرعی👇
@ahkam_sharei
#احکام #صندوق های قرض الحسنه و وام های خانگی
❓سؤال
در جلسات خانوادگی یا عمومی یا برخی ادارات افراد پولی را به عنوان #قرض_الحسنه قرار داده و صندوقی تشکیل می دهند و پس از مدتی جهت پرداخت #وام #قرعه_کشی صورت می گیرد، آیا از نظر شرعی این کار صحیح است؟
✅پاسخ
🔹حضرت آیت الله #خامنه_ای: قرض دادن و قرض گرفتن به صورت قرض الحسنه به افراد بدون اخذ زیادی اشکال ندارد.
🔹حضرت آیت الله #مکارم_شیرازی : اشکال ندارد.
🔹حضرت آیت الله #سیستانی: اشکال ندارد.
🔹حضرت آیت الله #فاضل_لنکرانی: اگر #پول اول به عنوان مشارکت باشد #حرام نیست ولی اگر به عنوان قرض به شرط پرداخت وام باشد حرام است.
🔹حضرت آیت الله #صافی_گلپایگانی: در فرض سوال اگر به جز اصل وام از گیرنده وام چیزی نگیرند و نیز دادن وام مشروط به اینکه پولی که به صندوق می ریزند مدتی در صندوق بماند مثلا یک ماه بیشتر یا کمتر نباشد اشکال ندارد.
🔹حضرت آیت الله #تبریزی: چنانچه افراد با تراضی پول می گذارند و با قرعه یا بدون قرعه به کسی قرض می دهند مانع ندارد.
🔹حضرت آیت الله #بهجت: اگر وام آن #بدون_بهره باشد اشکال ندارد.
➿[برگرفته از کتاب مسائل جدید(سیدمحسن محمودی) ج3و4 ص224]
_____________________
🆔 @ahkam_sharei