✅ اموری که رعایت آن در #نماز_جماعت #مستحب است از جمله چگونه قرار گرفتن #ماموم پشت سر #امام_جماعت.
✳️ پرسش : محل #استقرار ماموم پشت سر امام است یا در برخی موارد تفاوت دارد ؟
🍃 آیت الله #مکارم : مستحب است امور زيربه اميد ثواب الهى در جماعت رعايت شود،
الف _ اگر #ماموم #يك_مرد است در طرف راست امام، كمى عقب تر از او بايستد
2 _اگر #يك_زن است در طرف راست امام طورى بايستد كه جاى سجدهاش مساوى #زانو يا #قدم #امام باشد
3 _ اگر #يك_مرد و #يك_زن يا يك مرد و #چند_زن باشند مرد طرف راست امام و باقى پشت سر امام مىايستند
4 _ اگر #چند_مرد يا #چند_زن باشند همه #پشت_سر امام مىايستند
5 _اگر #چند_مرد و #چند_زن باشند مردها پشت سر امام و زنها پشت سر مردها بايستند.
ب : اگر #امام_و_ماموم هر #دو_زن باشند در يك صف مىايستند، ولى امام كمى جلوتر مىايستد.
🔻 مستحب است امام در وسط صف بايستد و اهل علم و فضيلت و تقوا در صف اوّل بايستند.
🔺 صفهاى جماعت منظم باشد آنچنان كه شانه هاى آنان رديف يكديگر قرار گيرد و ميان كسانى كه در يك صف ايستاده اند فاصله اى نباشد.
بعد از گفتن «قَدْ قامَتِ الصَّلاة» مامومين همگى برخيزند
🔹منبع :👇
مکارم https://b2n.ir/847055
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ #مقدار_واجب_سلام در #نماز در فتوای مراجع عظام.
✳️ پرسش : با توجه به این که #سلام دارای سه صیغه می باشد،کدام یک از آنها واجب می باشد و می توان به آن اکتفا نمود؟
🍃 آیت الله #مکارم : #سلام_واجب همان #سلام_سوم ( السّلامُ عَلَيْكُمْ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَكاتُه ) است و مى تواند به آن قناعت كند، ولى اكتفا به سلام دوم ( السَّلامُ عَلَيْنا وَ عَلى عِبادِ اللَّهِ الصَّالِحينَ) به تنهايى مشكل است و سلام اوّل ( السَّلامُ عَلَيْكَ ايُّهَا النَّبِىُّ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَكاتُهُ ) از مستحبات است.
🍃 آیت الله #خامنه ای : سلام (واجب) نماز به این است که بگوید: «اَلسَّلاَمُ عَلَیْکُمْ» و بهتر است که اضافه کند «وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَکاتُهُ» یا بگوید: «اَلسَّلاَمُ عَلَیْنَا وَ عَلی عِبَادِ اللهِ الصَّالِحِینَ».
🔻 مستحب است پیش از دو سلام فوق بگوید: «اَلسَّلاَمُ عَلَیْکَ اَیُّهَا النَّبِیُّ وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَکاتُهُ»
🍃 آیت الله #سیستانی : ـ بعد از تشهّد رکعت آخر نماز #مستحب است در حالی که نشسته و بدن آرام است بگوید: «السَّلامُ عَلَیک اَیهَا النَّبِی، وَرَحْمَةُ الله وَبَرَکاتُهُ» و بعد از آن #باید بگوید: «السَّلامُ عَلَیکمْ» ـ و احتیاط مستحب آن است که جمله «وَرَحْمَةُ الله وَبَرَکاتُهُ» را به آن اضافه کند ـ و یا آنکه بگوید: «السَّلامُ عَلَینا وَعَلَی عِبادِ الله الصّالِحینَ»، ولی اگر این سلام را بگوید احتیاط واجب آن است که بعد از آن «السَّلامُ عَلَیکمْ» را هم بگوید.
🔹 منابع : 👇👇
رهبری : https://b2n.ir/764344
مکارم : https://b2n.ir/512091
سیستانی https://b2n.ir/795436
❤
زيارةفاطمةالزهراء عليها السلام
✦•┈┈•✦❀✦❀•┈┈•✦
اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يابِنْتَ رَسُولِ اللهِ،اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يابِنْتَ نَبِىِّ اللهِ،اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يابِنْتَ حَبيبِ اللهِ،اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يابِنْتَ خَليلِ اللهِ،اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يابِنْتَ صَفىِّ اللهِ،اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يابِنْتَ اَمينِ اللهِ،اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ خَيْرِخَلْقِ اللهِ،اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يابِنْتَ اَفْضَلِ اَنْبِياءِاللهِ وَرُسُلِهِ وَمَلائِكَتِهِ،اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يابِنْتَ خَيْرِالْبَرِّيَةِ،اَلسَّلامُ عَلَيْكِ ياسِيِّدَةَنِساءِالْعالَمينَ مِنَ الاَْوَّلينَ وَالاْخِرينَ،اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا زَوْجَةَ وَلِيِّ اللهِ وَخَيْرِالْخَلْقِ بَعْدَرَسُولِ اللهِ،اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يااُمَّ الْحَسَنِ وَالْحُسَيْنِ سَيِّدَىْ شَبابِ اَهْلِ الْجَنَّةِ،اَلسَّلامُ عَلَيْكِ اَيَّتُهَاالصِّدّيقَةُ الشَّهيدَةُ،اَلسَّلامُ عَلَيْكِ اَيَّتُهَا الرَّضِيَّةُالْمَرْضِيَّةُ، اَلسـَّلامُ عـَلَيْكِ اَيَّتـُهَا الْفاضِلـَةُ الزَّكِيـَّةُ،اَلسـَّلامُ عـَلَيْكِ اَيَّتـُهَاالْحَوْراءُالاِْنْسِيَّة
ایام شهادت حضرت فاطمه زهراسلام الله علیها تسلیت باد
✅ چگونگی #نیابت مرد از زن و بالعکس در #نماز_استیجاری.
✳️ پرسش : آیا زن می تواند نیابت از مرد نماید یا بالعکس آن؟
🍃 آیت الله #مکارم : مرد مى تواند براى زن و زن براى مرد نيابت كند و در بلند خواندن و آهسته خواندن نماز بايدبه وظيفه خودش عمل نمايد، نه وظيفه #ميّت (یعنی اگر نائب مرداست و میت زن است باید حمد وسوره را در نمازهای صبح و مغرب و عشاء بلند بخواند )
🔻 و لازم نيست قضاى نمازهاى ميّت به ترتيب خوانده شود، خواه ترتيب آن را بداند يا نداند،
🔺مگر در مورد #ظهر_و_عصر، يا #مغرب_و_عشا از يك روز كه رعايت ترتيب در آن لازم است.( یعنی ابتدا باید ظهر سپس عصر ، خوانده شود و در نماز مغرب و عشاء ابتداء قضای عشاء خوانده شود)
🔹منبع : https://b2n.ir/842476
❤️ @ahkamerouz احکام روز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴اگه کماندوی سیاه آمریکایی ناموسمان را در خیابون و محله جلو چشم همه اینجوری از فرق سر تا نوک پا تفتیش بدنی نمیکنه مدیون شهدایی چون سردار شهید قاسم سلیمانی هستیم
هنوز هم خیلیها ارزش کارشان را نفهمیدن
#کلنا_قاسم_سلیماني
#مرد_میدان
http://tour.soleimany.ir صبح جمعه است با هم زیارت کنیم شهدا و سردارمون شهید سلیمانی رو و فاتحه ای نثار ارواحشون کنیم
🏴 پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیتالله محمدتقی مصباح یزدی
■ بسم الله الرّحمن الرّحیم
با تأسف و تأثر فراوان خبر درگذشت عالم ربانی، فقیه و حکیم مجاهد، آیت الله آقای حاج شیخ محمدتقی مصباح یزدی را دریافت کردم. این، خسارتی برای حوزهی علمیه و حوزهی معارف اسلامی است.
ایشان متفکری برجسته، مدیری شایسته، دارای زبان گویائی در اظهار حق و پای با استقامتی در صراط مستقیم بودند.
خدمات ایشان در تولید اندیشهی دینی و نگارش کتب راهگشا، و در تربيت شاگردان ممتاز اثرگذار، و در حضور انقلابي در همه میدانهایی که احساس نیاز به حضور ایشان می شد، حقاً و انصافاً کمنظیر است. پارسائی و پرهیزگاری خصلت همیشگی ایشان از دوران جوانی تا آخر عمر بود و توفیق سلوک در طریق معرفت توحیدی، پاداش بزرگ الهی به این مجاهد بلند مدت است.
اینجانب که خود سوگوار این برادر قدیمی و عزیز می باشم، به خاندان گرامی و فرزندان صالح و دیگر بازماندگان ایشان و نیز به شاگردان و ارادتمندان این معلّم بزرگ و به حوزهی علمیه تسلیت عرض می کنم و علّو درجات ایشان و مغفرت و رحمت الهی را برای ایشان مسألت مینمایم.
سیّدعلی خامنهای
۱۳ دی ماه ۱۳۹۹
دوستانی که فراموش کردند 👆👆نماز وحشت رو بخونند الان برای این عالم مجاهد بزرگ یار امام و رهبری و مدافع نظام اسلامی کمترین کاری که میتوانیم کنیم اقامه این نمازاست خدااجرتون بده
هدایت شده از احکام روز
✅ حکم نماز شکسته ای که تمام خوانده شده یا نمازی که تمام بوده وشکسته خوانده شده.
🔺 طبق نظر آیت الله مکارم👇
✳️ مسأله 1185ـ هرگاه #فراموش کند که #مسافر است و نماز را تمام بخواند چنانچه در وقت يادش بيايد بايد شکسته به جا آورد و اگر بعد از وقت متوجّه شود قضا ندارد.
✳️ مسأله 1186- کسى که وظيفه اش #نماز تمام است اگر عمداً يا از روى اشتباه يا فراموشى شکسته بخواند نمازش باطل است، حتّى اگر #قصد اقامه ده روز کرده و نمى دانسته که بايد در اين حال تمام بخواند و نماز خود را شکسته خوانده، احتياط واجب آن است که به صورت تمام اعاده کند
✳️ مسأله 1187ـ هرگاه مشغول نماز چهار رکعتى است و در بين #نماز يادش بيايد که مسافر است، يا متوجّه شود که سفر او هشت فرسخ است، (و باید نماز را نیت شکسته می کرد و نکرده) اگر به رکوع رکعت سوم نرفته، بايد نماز را دو رکعتى تمام کند و اگر به رکوع #رکعت سوم رفته نمازش باطل است و بايد شکسته بخواند
✳️ مسأله 1188ـ هرگاه کسى مشغول نماز شکسته شود و در بين نماز يادش بيايد که #مسافر نيست و يا سفرش سفرى نيست که نماز در آن شکسته باشد،(و باید نیت تمام می کرد و نکرده) بايد نماز را چهار رکعتى تمام کند و نمازش صحيح است
🔹منبع : مکارم http://yon.ir/C8Ous
❤️ @ahkamerouz احکام روز
☑️پیامبر اکرم (ص) میفرمایند:
🔸 ميت در قبر مانند كسی است كه در دريا غرق شده باشد، هرچه را ديد چنگ به آن ميزند، كه شايد نجات يابد.
🔸و منتظر دعای كسی است كه به او دعا كند. از فرزند و پدر و برادر خويش. و از دعای زندگان نورهايی مانند كوهها داخل قبور اموات میشود. اين مثل هديه است كه زندگان از برای يكديگر ميفرستند.
🔸 پس چون كسی از برای ميتی استغفاری يا دعايی كرد، فرشتهای آن را بر طبقی ميگذارد و از برای ميت ميبرد و ميگويد: اين هديهای است كه فلان برادرت يا فلان خويشت برای تو فرستاده است و آن ميت به اين سبب شاد و خوشحال میشود.
هدایت شده از احکام روز
✅ حکم نیت فرادی کردن در نماز جماعت
✳️ امام (ره)، زنجانی، بهجت، فاضل، و رهبر معظم انقلاب، می فرمایند : #ماموم در بین نماز می تواند نیت #فرادی کند.
✳️ مکارم شیرازی : بدون #عذر نمی شود از #نماز جماعت جدا شد و نیت #فرادی کرد چه قبل از شروع به نماز این قصد را داشته چه در #بین نماز این تصمیم را گرفته باشد.
✳️ سیستانی : اگر بدون عذر در نماز جماعت #قصد فرادی کند نماز جماعت او محل اشکال است و صحیح نیست.
اگر حمد و سوره اش را خودش خوانده باشد نمازش به صورت فرادی صحیح است ولی باز هم بنابر #احتیاط واجب دوباره بخواند
🔻بله اگر از اول #قصد جدا شدن از نماز جماعت را در #وسط نماز نداشته و نیت جماعت کرده بود و #حمد و سوره را هم نخوانده بود در #رکوع مثلا قصد فرادی کند نمازش صحیح است و خواندن #دوباره هم لازم نیست حتی اگر در بین نماز یک سجده را هم بخاطر متابعت از امام زیاد کرده باشد.
🔹منبع : رهبر http://yon.ir/esqxK
🔹منبع امام http://yon.ir/HuUky
🔹منبع مراجع http://yon.ir/xWAbT
❤️ @ahkamerouz احکام روز
هدایت شده از احکام روز
✅ گفتن تکبیره الاحرام قبل از امام جماعت
✳️ سوالی پیش آمده بود برای بنده خدایی، برای شما هم ممکنه پیش آمده باشه، می گفت تو مسجد داشتیم آماده می شدیم نماز جماعت بخوانیم صف که بسته شد صدای تکبیره الاحرام شنیدم من هم نیت کردم و تکبیر گفتم بعد متوجه شدم امام جماعت تازه داره تکبیر میگه فهمیدم من صدای شخص دیگری را با امام جماعت اشتباه گرفتم و خلاصه پیش از امام نیت کرده ام، وظیفه ام رو نمیدونستم چیه؟!
✳️ جواب سوال ایشان را مراجع اینگونه ذکر کرده اند
✳️ حضرات : امام (ره)، صافی، فاضل، گلپایگانی، بهجت، تبریزی، نوری، ومقام معظم رهبری می فرمایند : اگر اراده کرده نماز را با #جماعت بخواند نیت را به نماز مستحبی برگرداند سپس
۱- یا #نماز مستحبی را همانجا بشکند و با جماعت دوباره نیت کند
۲- یا نماز مستحبی را سریع بخواند وخود را به #نماز جماعت برساند.
✳️ اما آیت الله مکارم، وسیستانی می فرمایند اگر میخواهی به جماعت برسی در صورتی می توانی #نیت نماز مستحبی کنی که دو رکعت آنرا بخوانی والا گناه می کنی.
🔻نکته : فقط در دو جا می توان نیت نماز واجب را تبدیل به مستحب کرد یک مورد همینجاست 🍃مورد دوم هنگام شروع شدن نماز جمعه است.
🔹منبع : توضیح المسائل مراجع احکام نماز جماعت http://yon.ir/ygNZs
🔹بهجت http://yon.ir/sDxhQ
❤️ @ahkamerouz احکام روز
هدایت شده از احکام روز
✅ وظیفه #ماموم در حال قرائت امام در نماز مغرب و عشاء وصبح
✳️ سوال : اگر ماموم صدای امام را در حال #قرائت حمد وسوره نماز صبح و مغرب وعشاء کامل نشنود بعضی آیات را بشنود بعضی را نه، آیا می تواند خودش حمد وسوره بخواند؟
✳️ حضرات مکارم، وحید، رهبر انقلاب، سیستانی،
۱-اگر #صدای امام را می شنود نباید حمد و سوره بخواند طبق نظر هر چهار مرجع
۲- اگر مقداری را نمی شنود.
مکارم : به #احتیاط واجب حمد و سوره را نخواند.
سیستانی : مقداری را که نمی شنود آهسته بخواند.
وحید : می تواند آنچه را #نمی شنود بخواند اما به احتیاط مستحب کل حمد وسوره را نخواند.
رهبر انقلاب : نباید حمد وسوره را بخواند
۳- اما اگر صدای امام را نشنود
وحید: مستحب است حمد وسوره را بخواند ولی #آهسته و قصد هم نکند که جزء نماز است.
مکارم : جایز است #حمد و سوره را آهسته بخواند
سیستانی و رهبر انقلاب : #مستحب است حمد و سوره را آهسته بخواند.
🔹منبع : http://yon.ir/L9Plj
❤️ @ahkamerouz احکام روز
هدایت شده از احکام روز
✅ حکم مقدار #پوشش لازم برای #خانمها در نماز به فتوای #رهبر معظم انقلاب و آیت الله #مکارم :
✳️ بر زنان واجب است در نماز تمام #بدن_و_موی خود را به غیر از #صورت به مقداری که شستن آن در وضو واجب است و #دست ها_تا_مچ و #پاها_تا_مفصل_ساق با پوششی که کاملاً بدن را می پوشاند، بپوشانند و در حضور نامحرم پاها را نیز باید بپوشانند.
✳️ سؤال ۱ـ چنانچه #زن هنگام نماز، یا پس از آن، دریابد قسمتى از اندامش که پوشیدن آن لازم بوده، پوشیده نشده است، تکلیف چیست؟
✳️ #مکارم : نمازش صحیح است.
✳️ سؤال ۲ـ من در منزل معمولا با لباس #آستین_کوتاه_و_دامن (بدون شلوار و روسرى) به همراه #چادر نماز مىخوانم؛ ولى دو مطلب برایم موجب سؤال شده است، از شما ممنون خواهم شد اگر جواب آن را بفرمائید :
الف) به هنگام رکوع قسمتى از ساق پا، و به هنگام #سجده قسمتى از ساق دستم نمایان مىشود، چه حکمى دارد؟
ب) گاهى از اوقات که مىخواهم چادرم را مرتّب کنم، قسمتى از بدنم که باید پوشیده باشد آشکار مىشود، آیا این موارد جزئى نیز براى نماز اشکال دارد؟
✳️ #مکارم : آرى ظاهر شدن ساق دست یا ساق پا و مانند آن اشکال دارد.
🔹منابع : 👇👇
https://b2n.ir/167557 رهبری
https://b2n.ir/301451 مکارم
❤️ @ahkamerouz احکام روز
هدایت شده از احکام روز
✅ حکم #پوشش مقدار لازم #زن در #نماز به فتوای آیت الله #سیستانی.
✳️ زن باید در موقع نماز، تمام #بدن حتی #سر_و_موی خود را بپوشاند، و بنا بر احتیاط واجب حتی از خودش نیز پوشانده شود، پس اگر چادر را طوری بپوشد که خودش بدنش را ببیند اشکال دارد.
🍃 ولی پوشاندن #صورت_و_دستها تا مچ، و #پاها_تا_مچ پا لازم نیست. اما برای آنکه یقین کند که مقدار واجب را پوشانده است، باید مقداری از اطراف صورت و قدری پائین تر از مچها را هم بپوشاند.
🔻موقعی که انسان #قضای_سجده فراموش شده یا #تشهّد_فراموش شده را بجا میآورد باید خود را مثل موقع نماز بپوشاند.
🍃 احتیاط مستحب آن است که در موقع بجا آوردن #سجده_سهو نیز خود را بپوشاند.
🔹منبع : https://b2n.ir/658766
❤️ @ahkamerouz احکام روز
هدایت شده از احکام روز
📌 #موضوع : شخصی که #نماز_شکسته را تمام خوانده
🔹 مسأله 1358 توضیح المسائل مراجع : كسي كه مي داند #مسافر است و بايد نماز را شكسته بخواند اگر فراموش كند و بدون توجه و به طور عادت تمام بخواند و نيز اگر حكم مسافر را دارد و سفر خود را فراموش كرده باشد وتمام بخواند وظیفه او چیست ؟
✳️ آیت الله #گلپايگاني، آیت الله #صافي: اگر غفلت کند و تمام بخواند چنانچه در وقت یادش بیاید نمازش باطل است وباید شکسته بخواند اگر در خارج وقت یادش بیاید قضا ندارد.
✳️آیت الله #وحید : اگر سهوا تمام بخواند چنانچه در وقت متوجه شود نمازش باطل است و اگر بعداز وقت متوجه شود قضا بر او نیست.
✳️ آیت الله #سیستانی : اگر #سهواً تمام بخواند، چنانچه در وقت متوجه شود باید نماز را اعاده کند و اگر پس از گذشت وقت متوجه شود باید بنابراحتیاط قضا کند.
-‐-----------------------------------
🍃 خلاصه : طبق نظر گلپایگانی، صافی، وحید، اگر هنوز وقت آن #نماز باقی است دوباره بخواند، اما اگر #وقت آن نماز تمام شده قضا ندارد.
🍂 ولی طبق نظر سیستانی وقت هم تمام شده باشد به احتیاط واجب #قضای آن نماز را بجا آورد.
🔻نکته : کسی که مقلد سیستانی است در این مساله چون #احتیاط واجب است می تواند به اعلم بعدی که احتیاط قضا کردن را لازم نمی داند رجوع کند.
🔹منبع : https://b2n.ir/59119
❤️ @ahkamerouz احکام روز
هدایت شده از احکام روز
📌 تمام خواندن نمازی که شکسته بوده به علت ندانستن بعضی خصوصیات.
🔹 مسأله 1360- #مسافري كه مي داند بايد نماز را شكسته بخواند اگر بعضي از #خصوصيات آن را نداند، مثلاً نداند كه در سفر #هشت_فرسخي بايد #شكسته بخواند، چنانچه تمام بخواند در داخل وقت و خارج وقت نماز وظیفه او چیست؟
🔹آیات عظام #گلپايگاني، #صافي :
چنانچه تمام بخواند و #در وقت بفهمد، نمازش باطل است واما اگر بعد از گذشت وقت بفهمد قضا ندارد.
🔹 آیت الله #وحید : چنانچه #تمام بخواند و در وقت بفهمد باید اعاده کند و در صورتی که اعاده نکرد بعد از وقت باید #قضا کند و اگر بعد از وقت بفهمد قضا ندارد.
🔹 آیت الله #سيستاني : چنانچه تمام بخواند و در وقت بفهمد، بنابراحتياط لازم بايد اعاده نمايد، و چنانچه اعاده نكرد قضا نمايد، ولي اگر در خارج وقت بفهمد، قضا ندارد.
🔴 خلاصه : اگر هنوز نماز وقت داشت فهمید باید دوباره به صورت شکسته بخواند و اگر وقت نماز گذشته بعد فهمیده قضا ندارد.
📚 منبع : http://yon.ir/e9mQT
❤️ @ahkamerouz احکام روز
هدایت شده از احکام روز
📌 وظیفه کسی که #نماز_تمام را شکسته خوانده
🔹 مسأله : كسي كه بايد #نماز را تمام بخواند اگر #شكسته بجا آورد چه بخاطر فراموشی یا ازروی #اشتباه وظیفه او چیست؟
🔹 آیت الله #مكارم : اگر عمداً يا از روي اشتباه يا فراموشي شكسته بخواند نمازش باطل است حتي اگر #قصد اقامه ده روز كرده و نمي دانسته كه بايد در اين حال تمام بخواند و نماز خود را شكسته خوانده ، احتياط واجب آن است كه به صورت تمام دوباره بخواند.
🔹آیت الله #زنجاني : اگر شكسته بجا آورد، نمازش #باطل است مگر #مسافري كه قصد ماندن ده روز در جايي داشته باشد و به جهت #ندانستن حكم مسأله- نماز را شكسته بخواند، ولي #احتياط مستحبّ آن است كه نماز را دوباره تمام بخواند.
🔹 آیات عظام #سيستاني و #وحید : ولی مسافری که قصد ماندن ده روز در جایی داشته باشد ، و به جهت ندانستن حکم مسأله نماز را شکسته بخواند احتیاط واجب آن است که نماز را تمام اعاده نماید.
------------------------------------------
🔴 خلاصه : این مراجع همه می گویند تمام را شکسته بخواند باطل است در هر صورت حتی اگر قصد دهه کرده بود و یادش رفته بود.
🔻نکته : در احتیاط مستحب ۱- باید به فتوای مرجع عمل کنی ۲- اگر عمل نکردی حق نداری از اعلم بعدی تقلید کنی، اما در احتیاط وجوبی می توان به اعلم بعدی رجوع کرد.
📚 منبع : توضیح المسائل مراجع
http://yon.ir/e9mQT
❤️ @ahkamerouz احکام روز