هدایت شده از مقلدین آیت الله سیستانی دامظله
زکات فطرهٔ مهمان برعهدهٔ کیست؟
فطريهٔ مهمانی که پيش از غروب شب عيد فطر وارد بر ميزبان شده و نانخور وی - هرچند موقتا - محسوب میشود، بر ميزبان واجب است، مانند مهمانی که قبل از غروب آفتاب وارد منزل ميزبان شده و شب نيز در منزل او میماند و ميزبان هم امکانات رفاهی لازم را برايش فراهم نموده و عهده دار مخارج او شده است، هرچند مهمان چيزی نخورد يا با غذای خودش افطار نمايد.
توضیح المسائل جامع آیت الله سیستانی دامظله جلد۲، صفحه۴۵۷.
#احکام #مسئله_شرعی #احکام_شرعی
#رساله #سیستانی #فطریه #زکات_فطره
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
ارسال سؤال شرعی👈 @adminkhatib
جستجوی سریع مطالب کانال(فهرست)
کانال مقلدین حضرت آیت الله سیستانی دام ظله 👈 عضو شوید
کانال احکام ویژه بانوان، آیت الله سیستانی دامظله👈بانوان محترمه عضو شوید
@resale_jame_s
هدایت شده از مقلدین آیت الله سیستانی دامظله
فطریهٔ مهمانی که تنها برای افطاری دعوت شده است
به مهمانی که تنها برای افطاری دعوت شده و شب نمیماند، نانخور صدق نمیکند و زکات فطرهاش بر عهده ميزبان نيست.
توضیح المسائل جامع آیت الله سیستانی دامظله جلد۲، صفحه۴۵۷.
#احکام #مسئله_شرعی #احکام_شرعی
#رساله #سیستانی #فطریه #زکات_فطره
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
ارسال سؤال شرعی👈 @adminkhatib
جستجوی سریع مطالب کانال(فهرست)
کانال مقلدین حضرت آیت الله سیستانی دام ظله 👈 عضو شوید
کانال احکام ویژه بانوان، آیت الله سیستانی دامظله👈بانوان محترمه عضو شوید
@resale_jame_s
هدایت شده از اندیشکده مستعدان
💎 شب عید فطر، شب صلوات
🔻عن الرِّضَا عليهالسلام قَالَ: أَكْثِرُوا مِنْ ذِكْرِ اللهِ جَلَّ وَ عَزَّ وَ الصَّلَاةِ عَلَى رَسُولِهِ صلّياللهعليهوآله فِي لَيْلَةِ الْفِطْرِ، فَإنَّهُ لَيْلَةٌ يُوَفَّى فِيهَا الْأَجِيرُ أَجْرَه.
📚بحارالأنوار، ج91، ص132 به نقل از فقه الرضا علیهالسلام
💠حضرت رضا عليهالسلام فرمود: در شب عيد فطر، به مقدار زياد، ذکر خدا گفته و بر رسول خدا صلّياللهعليهوآله صلوات فرستيد، زيرا اين شب، شبي است که مزدِ اجير به طور کامل پرداخت ميشود.
💎 احيا و پرداختن به دعا، نماز و تلاوت قرآن در شب عید فطر
1) عَنِ ابْنِ كُرْدُوسٍ عَنْ أَبِيهِ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلّی الله علیه وآله: مَنْ أَحْيَا لَيْلَةَ الْعِيدِ وَ لَيْلَةَ النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ لَمْ يَمُتْ قَلْبُهُ يَوْمَ تَمُوتُ الْقُلُوبُ.
📚(بحارالأنوار ،ج97، ص 86 به نقل از ثواب الاعمال)
رسول خدا صلّی الله علیه وآله فرمود: هرکس شب عید( فطر و یا قربان) و شب نیمه شعبان را به شب زنده داری سپری کند ، روزی که قلب ها می میرند ، قلب او نمی میرد.
2) عن غِيَاثِ بْنِ إبْرَاهِيمَ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِيهِ عليهماالسلام قَالَ: كَانَ عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ عليهالسلام يُحْيِي لَيْلَةَ عِيدِ الْفِطَرِ بِصَلَاةٍ حَتَّى يُصْبِحَ ، وَ يَبِيتُ لَيْلَةَ الْفِطْرِ فِي الْمَسْجِدِ وَ يَقُولُ: يَا بُنَيَّ مَا هِيَ بِدُونِ لَيْلَةٍ يَعْنِي لَيْلَةَ الْقَدْرِ!
📚(بحارالأنوار، ج91، ص119 به نقل از اقبالالأعمال)
حضرت صادق از پدر گرامي خويش عليهماالسلام نقل ميکند که فرمود: علي بن الحسين عليهالسلام شب عيد فطر را تا صبح به نماز سپري ميکرد و در مسجد ميماند و ميفرمود: پسرم، اين شب کمتر از شب قدر نيست!
3) عَنِ الْحَارِثِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ عَنْ عَلِيٍّ عَلَیهِ السَّلامُ قَالَ: إِنِ اسْتَطَعْتَ أَنْ تُحَافِظَ عَلَى لَيْلَةِ الْفِطْرِ وَ لَيْلَةِ النَّحْرِ وَ أَوَّلِ لَيْلَةٍ مِنَ الْمُحَرَّمِ وَ لَيْلَةِ عَاشُورَاءَ وَ أَوَّلِ لَيْلَةٍ مِنْ رَجَبٍ وَ لَيْلَةِ النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ فَافْعَلْ ، وَ أَكْثِرْ فِيهِنَّ مِنَ الدُّعَاءِ وَ الصَّلَاةِ وَ تِلَاوَةِ الْقُرْآنِ.
📚(بحارالأنوار، ج97، ص88 به نقل از به نقل از امالی طوسی)
از امیرالمؤمنین علیه السلام منقول است که تا می توانی بر احیای شب عیدفطر، شب عید قربان، شب اوّل محرّم ، شب عاشورا ، شب اوّل رجب و شب نیمه شعبان مواظبت نما، و در این شب ها دعا ، نماز و تلاوت قرآن بسیار انجام ده.
4) عَنْ أَبِي الْحَسَنِ مُوسَى بْنِ إِسْمَاعِيلَ بْنِ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَبِيهِ قَالَ: كَانَ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ عَلَیهِ السَّلامُ يَقُولُ يُعْجِبُنِي أَنْ يُفَرِّغَ الرَّجُلُ نَفْسَهُ فِي السَّنَةِ أَرْبَعَ لَيَالٍ: لَيْلَةَ الْفِطْرِ ، وَ لَيْلَةَ الْأَضْحَى ، وَ لَيْلَةَ النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ ، وَ أَوَّلَ لَيْلَةٍ مِنْ رَجَبٍ.
📚(بحارالأنوار، ج97، ص87 به نقل از به نقل از امالی طوسی)
روايت شده است که امیرالمؤمنین علیه السلام مىفرمود: من را شاد و خوشنود می سازد مردى كه خود را در طول سال، در چهار شب فارغ مىنمايد: شب فطر، شب قربان، شب نيمه شعبان، و شب اوّل ماه رجب.
5) عَنْ سَعْدِ بْنِ سَعْدٍ عَنْ أَبِي الْحَسَنِ الرِّضَا عَلَیهِ السَّلامُ قَالَ: كَانَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ عَلیهِ السَّلامُ لَا يَنَامُ ثَلَاثَ لَيَالٍ: لَيْلَةَ ثَلَاثٍ وَ عِشْرِينَ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ ، وَ لَيْلَةَ الْفِطْرِ ، وَ لَيْلَةَ النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ.
📚(بحارالأنوار، ج97، ص88 به نقل از به نقل از امالی طوسی)
حضرت رضا علیه السلام فرمود: امیرالمؤمنین علیه السلام در سه شب نمی خوابید: شب بیست و سوم ماه رمضان ، شب عید فطر ، و شب نیمه شعبان.
6) عَنِ الْعَالِمِ عليهالسلام أَنَّهُ قَالَ: وَ اجْتَهِدُوا فِي لَيْلَةِ الْفِطْرِ فِي الدُّعَاءِ وَ السَّهَرِ.
📚(بحارالأنوار، ج91، ص132- 133به نقل از فقه الرضا علیهالسلام)
حضرت کاظم عليهالسلام فرمود: شب عيد فطر را با دعا و بيداري در شب به عبادت سپري کنيد.
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
🆔https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
🔥🌠روز به درک واصل شدن عمرو عاص لعنت الله علیه در عید فطر
🌠از عبدالله ابن عباس نقل است که عمروعاص هنگام مرگ میگفت، چنان است كه كوه رضوى را بر گردن من نهاده اند و درون من پر از خار است و مرا از سوراخ سوزنى بيرون میكنند.
🌠نابغه ملعونه از پرچم داران مکه بود که به سبب ارزانتر بودن نسبت به دیگر پرچمداران مراجعه كننده بسيار داشت و پدر عمروعاص مشخص نیست.
🔥🌠جز زنازاده دشمن امیرالمومنین نیست، مادرش نابغه کنیزکى بوده که عبدالله بن جذعان او را بخرید و آزاد کرد چه بسیار زناکار بود و ابولهب وامیة بن خلف و هشام بن مغیره و ابوسفیان و عاص بن وائل در طهر واحد با او زنا کردند و او به عمرو آبستن شد. چون بار بگذاشت. هر یک اورا دعوى دار شدند. آخر الامر حکومت به نابغه گذاشتند. او عاص را اختیار کرد و به او گفتند که پسرت به ابوسفیان شبیه تر است، چرا عاص را برگزیدى؟ گفت: ابوسفیان بخیل است و عاص نفقه نیکوتر دهد😂
🌠عاص بن وائل ملعون از مشرکان مکه بود و از سرسخت ترین دشمنان پیامبر به شمار میرفت.همچنین عاص ملعونی است که به پیامبر جسارت کرد و ایشان را "ابتر" خطاب کرد وبعد از آن سوره کوثر نازل شد.
🌠عمروعاص ملعون عمری با پيامبر صلی الله علیه وآله و امیرالمومنین عليه السلام دشمنی کرد و با معاویه خبیث خون به دل امير المؤمنين عليه السلام كردند. از مکرها و جنایات او واقعه صفين و قرآن بر سر نيزه كردن، تا شهادت مالک اشتر ، و شهادت محمد بن ابی بکر و واقعه حكمين و هزاران جنایت دیگر که در تاریخ ثبت شده است.
🌠معاویه ملعون عمروعاص خبیث را به حکومت مصر گماشت. و سرانجام در روز عید فطر بدرک واصل شد و بدن نحسش در گورستان مقطّم مصر که در دامنه کوه بود دفن شد.
🌠تتمة المنتهى، صفحه ۴۱
🌠مستدرک سفينة ج ۵، ص۲۱۳
🌠الغدير، جلد ۲، صفحه ۱۲۰
🌠طبقات،ابنسعد جلد ۷، ص ۵۰۲
➖➖➖➖➖➖➖➖
🌱
هدایت شده از کتابخانه شیعه
تشویق مرحوم آیت الله بروجردى بابت تالیف کتاب جلوه حق در نقد تصوف
آیت الله مکارم شیرازی می گویند:
وقتى کتاب «جلوه حق» نخستین تألیف من چاپ شده بود، یک جلد از آن را خدمت آیت الله العظمى بروجردى فرستادم. مدّتى بعد، ایشان دنبال من فرستادند خدمتشان رفتم.
فرمودند: من پایم درد مى کرد و چند روزى به درس نیامدم و طبعاً وقت بیشترى براى مطالعه داشتم، چشمم به کتاب شما افتاد، اوّل دیدم «جلوه حق» اسمى است که به صوفى ها مى خورد و همین، حسّ کنجکاوى مرا تحریک کرد و کتاب را برداشتم از اوّل تا به آخر، تمام آن را خواندم.
من بسیار از روحیه این مرد بزرگ تعجّب کردم که چطور یک کتاب را که از یک طلبه جوان به او رسیده، از اوّل تا به آخر مطالعه مى کند، و این درس عبرتى براى من شد. آن هم از سوى کسى که داراى مرجعیّت و زعامت جامعه بود.
بعداً فرمودند: من در تمام این کتاب مطلقاً چیز خلافى ندیدم و تعبیرشان این بود:
«احساس کردم نویسنده بدون آن که بخواهد خودنمایى کند و مرید، براى خودش جمع کند مى خواسته حقایقى را درباره گروه صوفیّه بازگو کند» این جمله مرا بسیار تشویق کرد و اعتماد به نفس فوق العاده اى در مسأله نویسندگى به من داد و از آن جا فهمیدم تشویق، آن هم از سوى بزرگان چقدر مؤثّر و کارساز است».
📚منبع:
کتاب چشم و چراغ مرجعیت، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم ، ص ۲۶۰
#تصوف
https://eitaa.com/joinchat/952107051C6569ff7b9d
هدایت شده از اخبار ویژه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 برشی از تلاوت بسیار زیبا وفاخر نوجوان ایرانی آقای #صالح_مهدی_زاده در برنامه محفل که در مدت زمان کوتاهی در اینستاگرام بیش از ۱۵ میلیون بار دیده شده است.
جانم به این تلاوت و این لحن آسمانی.
ببینید و لذت ببرید و تا می تونید منتشر کنید تا همه ببینند و لذت ببرند.
به #ویژه_ترین کانال خبری در ایتا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/4073259207C866e6a4b74
هدایت شده از مـعارف حـدیث | 🔅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
💠| #اشارات_قرآنی_روایات |
☆ صـبـر و ثـبـات قـدم!
🔰 اشارت قرآنی : آیه۲ و ۳ سوره بقره
🔅#پیامبر_اکرم (ﷺ) :
خوشا به حال کسانی که در زمان غیبت او(حضرت مهدی علیه السلام) صبر میکنند.
خوشا به حال کسانی که بر محبت اهل بیت ثابت قدماند. خدا آنها را در قرآن چنین توصیف کرده:
الَّذِينَ يُؤْمنون بِالْغَيْب، کسانی که به غیب ایمان دارند.
﴿ ذلِكَ الْكِتابُ لا رَيْبَ فـيهِ هُدىً لِلْمُتَّقين(۲)
الَّذِينَ يُؤْمنون بِالْغَيْب وَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَ مِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنفِقُونَ﴾ (۳)
آن، كتاب با عظمتى است كه شك در آن راه ندارد؛ و مايه هدايت پرهيزكاران است.
همانها كه به غيب ايمان دارند و نماز را بر پا میدارند و از آنچه به آنان روزی دادهایم، انفاق میکنند.
. منتخب الاثر، ج۲، ص۱۹۸
#امام_زمان علیهالسلام
@hadithnet | معارف حدیث
هدایت شده از مـعارف حـدیث | 🔅
.
﷽؛
✧ #حديث_روز شنبه ۴ فروردین ۱۴۰۳
🏷 برتری به واسطه قرآن!
🔅#پیامبر_اکرم (ﷺ) :
✓ «خداوند، مردمانى را به واسطه اين قرآن و علمِ به تأويل آن و به سبب دوستى و پيروى[ شان ] از ما خاندان و بيزارى از دشمنانمان، بلندى مىبخشد و آنها را در خوبىها پيشوا مىگرداند، به طورى كه ديگران از آنها پيروى مىكنند و چشم به كارهاى آنان مىدوزند و از رفتارشان الگو مىگيرند».
⁙ « يَرفَعُ اللّهُ بِهذَا القُرآنِ وَالعِلمِ بِتَأويلِهِ وبِمُوالاتِنا أهلَ البَيتِ وَالتَّبَرّي مِن أعدائِنا أقواما، فَيَجعَلُهُم فِي الخَيرِ قادَةً؛ تُقَصُّ آثارُهُم، وتُرمَقُ أعمالُهُم، ويُقتَدى بِفِعالِهِم».
📚 التفسير المنسوب إلى الإمام العسكري عليه السلام : ص١٦ ح٢
@hadithnet | معارف حدیث
هدایت شده از مـعارف حـدیث | 🔅
.
﷽؛
✧ #حديث_روز دوشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۳
🏷 اینگونه قرآن بخوان!
🔅#امام_صادق_علیه_السلام :
✓ «قرآن نبايد تندتند خوانده شود؛ بلكه با ترتيل و آرامش خوانده مىشود. هر گاه به آيهاى رسيدى كه ياد بهشت در آن است، درنگ كن و از خدا بهشت بخواه و هرگاه به آيهاى رسيدى كه ياد آتش در آن است، بِايست و از آتش به درگاه خدا پناه ببر».
⁙ «إنَّ القُرآنَ لا يُقرَأُ هَذرَمَةً ولكِن يُرَتَّلُ تَرتيلاً، فَإِذا مَرَرتَ بِآيَةٍ فيها ذِكرُ الجَنَّةِ فَقِف عِندَها و سَلِ اللّهَ عز و جل الجَنَّةَ، وإذا مَرَرتَ بِآيَةٍ فيها ذِكرُ النّارِ فَقِف عِندَها وتَعَوَّذ بِاللّهِ مِنَ النّارِ».
📚 الكافی : ج٢ ص٦١٧ ح٢
@hadithnet | معارف حدیث
هدایت شده از مـعارف حـدیث | 🔅
.
❓مراد از جامعيت قرآن، چيست؟
❔قرآن چگونه و كدام نيازمندىهاى علمى ومعنوى انسان را بر مىآورد؟
⁜در باره این سؤال، آراى گوناگونى مطرح است كه برخى از مهمترينهاى آنها بدين قرار اند:
₪ ۱. جامعيت مطلق
بر اساس اين نظر، قرآن، هر آنچه را كه بتوان تصور كرد و نام علم و دانش برآن نهاد، در خود، جاى داده است، هر چند ما از شناختن آن قاصريم...
₪ ۲. جامعيت هدايتى
گروهى با بىاساس دانستن ادعاى جامعيت مطلق قرآن، مقصود از كمال و جامعيت قرآن را، جامعيت در شئون دينى، اعم از اصول و فروع آن دانسته و روايات جامعيت قرآن را بر فهم باطن الفاظ كه نزد معصومان عليهم السلام است حمل كردهاند.
اين گروه معتقدند كه شأن قرآن و دين اقتضا نمىكند در امورى كه مربوط به يافتههاى خود بشر است، وارد شود...
₪ ۳. جامعيت نسبت به ديگر كتب آسمانى
اين گروه، جامعيت قران را در مقايسه با ديگر متون وحيانى دانسته... چون پيامبر اسلام، جامع كمالات پيامبران است، كتاب او نيز جامع كتب وحيانى است...
🔰 نتيجه
با نگاهى گسترده به مجموع آيات و روايات مىتوان گفت كه جامعيت قرآن، نسبت به همه معارف مورد نياز براى هدايت بشر (اعم از : احكام، عقايد، تاريخ، و هر آنچه در اين خصوص، مؤثر باشد)، پذيرفتنى است؛ امّا جامعيت مطلق قرآن، از ظواهر الفاظ قرآن قابل استنباط نيست؛...
✓ با اين حال، با فرض صحّت رواياتى كه قرآن را مشتمل بر علم همه موجودات (عِلمُ ما كانَ و ما يَكُونُ و ما هُوَ كائِنٌ إلى يَومِ القِيامَةِ) دانستهاند، بايد اذعان كرد كه در اين صورت، دلالت قرآن بر همه علوم، از طريق دلالت لفظى نخواهد بود ؛ بلكه با اشاراتى است كه اسرار و زواياى پنهان را كشف مىكند و فهم متعارف مخاطبان، از آن محروم است.
⁘ بنا بر اين، جامعيت مطلق قرآن، در خصوص پيامبر صلیاللَّه عليه وآله و اهل بيت عليهم السلام كه به بطون قرآن دسترسى دارند، پذيرفتنى است.
🌐 شناخت نامه قرآن بر پایه قرآن و حدیث، ج۲ ص۹۲
#ماه_رمضان
#بهار_قرآن
@hadithnet | معارف حدیث