هدایت شده از احکام حرم
🌷بسم الله الرحمن الرحیم🌷
🎙️ بیان احکام در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
صحن امام رضا علیه السلام
☘️احکام #حلال_و_حرام
جلسه ششم: کم فروشی، گران فروشی
🔍 دسته بندی آیات قرآن
💠 أَمِيرُ الْمُؤْمِنِين عَلَيْهِ السَّلَام فرمودند: الْقُرْآنُ أَرْبَعَةُ أَرْبَاعٍ رُبُعٌ فِينَا وَ رُبُعٌ فِي أَعْدَائِنَا وَ رُبُعٌ فَرَائِضُ وَ أَحْكَامٌ وَ رُبُعٌ حَلَالٌ وَ حَرَامٌ وَ لَنَا كَرَائِمُ الْقُرْآن.
بحار الأنوار، ج24، ص: 305
📖 قرآن در چهار قسمت نازل شده: يك چهارم درباره ما و يك چهارم درباره دشمنان ما و يك چهارم حلال و حرام و يك چهارم واجبات و احكام و آیات برگزيده قرآن مخصوص ماست.
🔍 آموزش حلال و حرام به فرزندان
حضرت امام صادق علیه السلام فرمودند: الْغُلَامُ يَلْعَبُ سَبْعَ سِنِينَ وَ يَتَعَلَّمُ الْكِتَابَ سَبْعَ سِنِينَ وَ يَتَعَلَّمُ الْحَلَالَ وَ الْحَرَامَ سَبْعَ سِنِينَ.
الكافي، ج6، ص: 47
پسر بايد هفت سال بازى كند، و هفت سال نويسندگى بياموزد، و هفت سال به آموزش حلال و حرام بپردازد.
🔍 کم فروشی و گران فروشی
از موارد کسب حلال دریافت مال در برابر تحویل کامل جنس یا گرفتن دستمزد در برابر انجام کامل کار است.
یکی از موارد حرام خواری، کم فروشی یا کم کاری است. به این معنا که فروشنده به مقدار پولی که دریافت کرده جنس تحویل مشتری ندهد یا کسی که مبلغی گرفته تا کاری انجام دهد در قبال دستمزدی که گرفته کار خود را به طور کامل و صحیح انجام ندهد.
📖 خداوند متعال در قرآن می فرماید:
أَوْفُوا الْكَيْلَ وَ لا تَكُونُوا مِنَ الْمُخْسِرِينَ وَ زِنُوا بِالْقِسْطاسِ الْمُسْتَقِيمِ وَ لا تَبْخَسُوا النَّاسَ أَشْياءَهُمْ وَ لا تَعْثَوْا فِي الْأَرْضِ مُفْسِدِين.
شعراء/ ۱۸۱ الی ۱۸۳.
پيمانه را درست بكشيد و كم فروشى نكنيد. اجناس را با ترازوى درست بكشيد. در هنگام كشيدن، كم نگذاريد و در زمين براى فساد تلاش نكنيد.
✍️ از نظر فقهی شخص کم فروش در برابر خریدار ضامن و بدهکار است و توبه او با ادای حقوقی که غصب یا ضایع کرده است ممکن است و اگر صاحب حق را نمی شناسد باید معادل آن را به عنوان رد مظالم از طرف صاحب اصلی به نیازمندان بدهد.
تفسیر نمونه جلد ۱۲ صفحه ۱۱۳.
🔍 آثار شوم کم فروشی
امیرالمومنین علی علیه السلام فرمودند: هر زمانی که مردم کم فروشی کنند خداوند آنان را به خشکسالی و قحطی و کم شدن محصول گرفتار می کند. غررالحکم جلد ۱ صفحه ۳۲۴
👈 گرانفروشی هم از نتایج کم فروشی است و همان احکام را دارد.
🔻 نمونه هایی از کم فروشی
◻️در آب گذاشتن مرغ یا سبزیجات در آب برای آن که وزن آن بیشتر شود.
◻️ کم کردن از کیفیت کالا و جنس را با قیمت کالای خوب فروختن.
◻️ حبوبات و لبنیات را در بسته بندی بزرگ تر ولی با مقدار کمتر عرضه کردن
🔻 مصادیق کم کاری
◻️ دیرتر آمدن سر کار و زودتر رفتن و دستمزد کامل گرفتن
◻️ انجام کارهای شخصی در ساعات کاری و اداری
◻️ به جای انجام کار مشتری و ارباب رجوع وقت گذرانی کردن و مشغول فضای مجازی شدن
◻️ به جای کار مفید روزنامه خواندن و مشغول گفت و گو با بقیه کارمندان
◻️ معمار یا بنایی که در مصالح ساختمانی کم می گذارد یا کار خود را به طور صحیح انجام نمی دهد و دستمزد کامل دریافت می کند
◻️ خودروسازی که در انتخاب کیفیت قطعات یا نصب آنها کوتاهی میکند یا جنس بدون کیفیت را به جای جنس مرغوب جاسازی و عرضه میکند.
#حلال_و_حرام
اللَّهُمَّ صَلِّ علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم ولعن أعدائهم اجمعین
http://eitaa.com/ahkamharam
https://eitaa.com/joinchat/951779424C547908db18
هدایت شده از احکام حرم
🌷بسم الله الرحمن الرحیم🌷
🎙️ بیان احکام در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
صحن امام رضا علیه السلام
☘️احکام #حلال_و_حرام
جلسه هفتم: میراث خواری
🤲 حلال و حرام، دست خداوند متعال است و هیچ کس حق ندارد از جانب خود حلالی را حرام و حرامی را حلال کند.
📖 خداوند متعال در قرآن می فرماید:
قُلْ أَ رَأَيْتُمْ ما أَنْزَلَ اللَّهُ لَكُمْ مِنْ رِزْقٍ فَجَعَلْتُمْ مِنْهُ حَراماً وَ حَلالاً قُلْ آللَّهُ أَذِنَ لَكُمْ أَمْ عَلَى اللَّهِ تَفْتَرُونَ (یونس/59).
بگو: آيا رزقى كه خداوند براى شما فرستاده، بعضى را حلال و بعضى را حرام مى كنيد؟! بگوييد كه آيا خداوند چنين اجازهاى را به شما داده يا اين كه به خدا نسبت دروغ مى دهيد؟!
🗞️ عَنْ زُرَارَةَ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام: عَنِ الْحَلَالِ وَ الْحَرَامِ فَقَالَ: حَلَالُ مُحَمَّدٍ حَلَالٌ أَبَداً إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ وَ حَرَامُهُ حَرَامٌ أَبَداً إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ لَا يَكُونُ غَيْرُهُ وَ لَا يَجِيءُ غَيْرُهُ وَ قَالَ قَالَ عَلِيٌّ علیه السلام مَا أَحَدٌ ابْتَدَعَ بِدْعَةً إِلَّا تَرَكَ بِهَا سُنَّة.
الكافي، ج1، ص: 58.
🌸 زرارة می گويد: از امام صادق علیه السلام در مورد حلال و حرام پرسيدم، فرمودند: حلال محمد هميشه تا روز قيامت حلال است و حرامش هميشه تا روز قيامت حرام، غير حكم او حكمى نيست و جز او پيغمبرى نيايد و على علیه السلام فرمودند: هيچ كس بدعتى ننهاد جز آن كه به سبب آن سنتى را ترک كرد.
🔍 میراث خواری به ناحق
یکی از اموال حلالی که به انسان می رسد، ارثی است که از جانب اموات به زندگان می رسد، که اگر صحیح تقسیم شود و درست استفاده شود، حلال و اگر ورثه در تقسیم ارث، خودسرانه و بدون توجه به فرمان قرآن عمل کنند، مصداق میراث خواری باطل بوده و خوردن چنین مالی حرام است. خداوند متعال می فرماید: وَ تَأْكُلُونَ التُّراثَ أَكْلاً لَمًّا (فجر/19).
و ميراث خود را با ميراث ديگران بدون توجه به حلال وحرام بودنش يک جا و كامل مى خوريد.
🔍 انواع تصرفات باطل
💥 تصرف ناحق ورثه در میراث میت، چند صورت دارد:
۱ . تصرف در مال میت، قبل از پرداخت بدهی های میت یا بدون عمل کردن به وصیت میت در ثلث اموال خود.
۲ . تصرف برخی از ورثه در اموال دیگر ورثه، مانند آن که فرزندان، در ارث مادر بدون رضایت او تصرف کنند، یا برادران، خواهران خود را از ارث خود محروم کنند، یا پدر و یا مادر، بی جهت برخی از فرزندان خود را از ارث محروم سازند.
۳ . تصرف در مال یتیم
.🖊️ اگر میت فرزندان صغیر داشته باشد، لازم است دیگران حداکثر احتیاط را در استفاده از اموال میت به کار برده تا خدای ناکرده دچار خوردن مال یتیم نشوند. 📖 خداوند متعال در قرآن می فرماید: إِنَّ الَّذينَ يَأْكُلُونَ أَمْوالَ الْيَتامى ظُلْماً إِنَّما يَأْكُلُونَ في بُطُونِهِمْ ناراً وَ سَيَصْلَوْنَ سَعيراً (نساء/10). آنان كه از روى ظلم اموال يتيمان را مى خورند، آتش را در شكم خود وارد مىكنند و به زودى در آتش شعله ور خواهند افتاد. 🗞️ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: شَرَّ الْمَأْكَلِ أَكْلُ مَالِ الْيَتِيمِ ظُلْما. الأمالي( للصدوق)، ص: 487. بدترين خوردنی ها، خوردن مال يتيم از روی ظلم و ستم است. 🔍 تصرف حرام و نماز باطل است 🖊️ اگر ميت قرض نداشته باشد ولى بعضى از ورثۀ او صغير يا ديوانه يا غايب باشند، تصرف در ملك او بدون اذن ولىّ شرعى، حرام و نماز در آن باطل است(مگر بعد از تعيين قيّم و عمل بر طبق صلاح ديد وى)، ولى تصرفات جزئى كه براى برداشتن ميت معمول است اشكال ندارد. توضيح المسائل مراجع تقلید؛ ج1، ص: 487، مسأله 877. 💥 کسانی که در مال یتیم تصرف می کند، ممکن است پدربزرگ ها یا مادر صغیر یا دیگر خواهران و برادران و یا بقیه فامیل او باشند که خانه یا ماشین یا دیگر اموال میت را بدون توجه به حق صغیر، یا استفاده میکنند و یا خرید و فروش نموده و یا از بین می برند. 🔍 میتی که از دنیا رفته و فرزند صغیر دارد لازم است دیگر فرزندان بزرگ تر یا همسر و یا اقوام او به نحوی برای او مراسم بگیرند که به مال صغیر ضرری وارد نشود. خداوند متعال به همه ما توفیق عمل صحیح به احکام دین را عنایت فرماید بر محمد و آل محمد صلوات. اللَّهُمَّ صَلِّ علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم ولعن أعدائهم اجمعین #حلال_و_حرام http://eitaa.com/ahkamharam https://eitaa.com/joinchat/951779424C547908db18
🌷بسم الله الرحمن الرحیم 🌷
#استفتائات
✍️ پرسش و پاسخ احکام:
🖋️ کسی که می داند غذایی که پدرش آورده از مال حرام بوده و خورده تکلیفش چیست؟
آیا باید رد مظالم بپردازد ؟
✍️ پاسخ مراجع عظام:
آیت الله خامنه ای:
✍️ اگر صاحب مال را می شناسد یا با تفحّص می تواند مشخّص کند، قیمت غذا را به او برگرداند. در غیر این صورت آن را به فقیر صدقه دهد و در صدقه دادن بنا بر احتیاط از حاکم شرع اذن بگیرد.
آیت الله مکارم شیرازی:
✍️ در صورتي که مفسده اي ندارد به صاحبان مال برگرداند و الا بايد تمام آن را به فقرا بدهد و اگر خودش فقير باشد مي تواند به اندازه رفع فقر از آن استفاده کند.
آیت الله وحید خراسانی :
✍️ اگر می داند آنچه خورده مال حرام بوده باید قیمت آن را به صاحبش برگرداند و اگر متمکّن از پیدا کردن صاحب آن نیست از طرف او به فقیر شیعه صدقه بدهد.
آیت الله فاضل لنکرانی :
✍️ اگر صد درصد یقین دارد که غذایی که پدر آورده عین مال حرام بوده و خورده است، اگر صاحب غذا و یا صاحب پولی را که با آن غذا خریده شده است، می شناسد باید قیمت غذایی را که خورده به صاحبش بدهد در غیر این صورت از طرف صاحبش به فقیر مستحق صدقه بدهد.
اما اگر صد در صد یقین ندارد که با عین پول حرام غذا را خریداری کرده و احتمال می دهد از در آمد حلالش باشد یا به ذمه آن را خریداری کرده باشد، خوردن آن اشکال ندارد و تکلیفی ندارد.
🕌 استفتاء از سایت مراجع عظام
#پرسش_و_پاسخ_احکام
#حلال_و_حرام
اللَّهُمَّ صَلِّ علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم ولعن أعدائهم اجمعین
http://eitaa.com/ahkamharam
https://eitaa.com/joinchat/951779424C547908db18
هدایت شده از ویرگول (منبرکوتاه)
🏴🌲⚘️🌱 *احکام پرستاری* 🌱⚘️🌲
کسانی که پرستاری بیماران را بر عهده دارند باید به چند نکته توجه داشته باشند👇
۱- چنانچه پرستار شک کند لباس یا بدنش نجس شده بنا میگذارد که لباس و بدنش پاک است و جستجو هم لازم نیست مگر آنکه یقین کند نجس شده که در این صورت باید لباس یا بدن را آب بکشد.
۲- گرچه پرستاری شغل شریف و پرزحمتی است ولی جای بقیه وظایف شرعیه را نمی گیرد مثل پوشش بدن از نا محرم و نماز وروزه وبقیه تکالیف شرعیه .
بنابراین پرستاران عزیز باید به بقیه واجبات شرعیه خود نیز توجه داشته باشند.
۳- لمس بدن نامحرم حرام است.
مقصود از لمس، برخورد بدن زن و مرد است ولی برخورد از روی پارچه اشکال ندارد.
البته در صورت ضرورت ، لمس اشکال ندارد مثل اینکه مرد مصدومی را آورده اند و پرستاران زن هستند یا برعکس و رسیدگی به بیمار متوقف بر دست زدن به او ست. (۱)
۴- چنانچه بیمار در حال احتضار و جان کندن است ، پرستار یا هر کسی که در آنجا حضور دارد موظف است او را رو به قبله نماید به طوری که کف پاهای محتضر به طرف قبله باشد.
__
۱- الفقه علی المذاهب الخمسه،ج۱،ص۸۹.
#احکام_شرعی
کانالمون ⇩
@virgoolll
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام (پاسخگو) ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
احکام پرستاری.mp3
3.44M
🌸 بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم🌸
🎤 بیان احکام در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🕍 شبستان امام خمینی
💠 احکام پرستاری
🌸 ولادت حضرت زینب کبری سلام الله علیها و روز پرستار
❤️ ارزش پرستاری در آموزه های دینی
💠 پرستاری رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم از امیرالمؤمنین علی علیهالسلام
❤️ پرستاری سیره و روش اهل بیت علیهم السلام
💠 پرستار با حضرت ابراهیم خلیل الرَّحْمَنِ محشور می شود
⭕ احکام و مسائل شرعی پرستاری
🌷اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ ولعن أعدائهم اجمعین🌷
کانال احکام حرم 👇
http://eitaa.com/ahkamharam
هدایت شده از 📚 داستان های آموزنده 📚
✨﷽✨
✅رمز وسعت رزق
یکی از اذکاری که مداومت بر آن، برکت و روزی را در زندگی انسان جاری میکند این ذکر شریف است:
اللَّهُمَّ بَارِكْ لِمَوْلَانَا صَاحِبِ الزَّمَان
خداوندا، به مولای ما صاحب الزمان برکت بده
اما قصّهی این ذکر نورانی چیست؟
امام حسین علیهالسلام غلامی داشتند به نام «صافی» که خدمتکار باغ ایشان بود.
روزی حضرت، با چند تن از دوستانشان وارد باغ شدند
از دور دیدند صافی زیر یک درخت نشسته و مشغول غذا خوردن است.
امام برای اینکه صافی از غذا خوردن نیفتد خودش را پشت درختی پنهان کرد .
صافی یک قرص نان را دو نیم میکرد
نصفش را خودش میخورد و نصفش را به سگ نگهبان باغ میداد.
وقتی غذا خوردنش تمام شد، دستهایش را بالا برد و شکر خدا را بجای آورد و بعد برای مولایش امام حسین علیهالسلام از خدا برکت خواست.
امام حسین علیهالسلام تا این صحنه را دیدند جلو رفتند و صافی را صدا زدند...
پرسیدند:
چرا غذایت را با این سگ نصف کردی؟
صافی گفت:
این سگ، سگ شماست. منم غلام شما. با هم سر سفره شماییم.
حضرت گریهاش گرفت. بعد فرمود:
تو را در راه خدا آزاد کردم. هزار دینار هم به تو هدیه میکنم.
صافی گفت:
اگر من آزادم، دلم میخواهد خادم باغ شما باشم.
حضرت فرمود:
«... باغ را با هر آنچه در آن است، به تو بخشيدم؛
فقط این دوستانم آمدهاند میوه بخورند.
آنها را به خاطر من، مهمان کن.
خدا به خاطر این خوشاخلاقى و ادبت، به تو بركت بدهد!».
صافی گفت:
اگر این باغ مال من شده، من آن را وقف دوستان شما میکنم.
📚مقتل خوارزمي: ج ۱، ص ۱۵۳.
📚مستدرك الوسائل: ج ۷، ص ۱۹۲.
👈 این روایت نشان میدهد اگر انسان در زندگی قلبا خودش را مدیون الطاف امام زمانش بداند و هرگاه نعمتی به او میرسد، پس از شکر خداوند، با این حالت قلبی برای امامش از خدا برکت بخواهد، خدا درهای رزق را به رویش باز خواهد کرد.
بنابراین چه زیباست زندگی خود را با ذکر «اللهم بارک لمولانا صاحب الزمان» پیوند بزنیم.
خصوصا در زمانهایی که رزق جدیدی نصیب ما میشود، مثل:
سر سفره غذا
هنگام رسیدن به سود و درآمد و دریافت حق الزحمة و...
هنگام دیدن نعمتهای خداوند
هنگام شنیدن خبرهای خوش
و.
✾📚 @Dastan 📚✾
برای ارتباط تلفنی با قسمت های مختلف دفتر مقام معظم رهبری مد ظله العالی با شمارههای زیر می توانید تماس بگیرید.
دفتر قم :
02537444
دفتر تهران :
واحد سوالات شرعی :
02164412000-6
واحد سوالات شرعی ویژه خواهران :
02164411
واحد خمس:
0216441253
02564412782
برای فرستادن استفتاء از این آدرس استفاده کنید:
: https://www.leader.ir/fa/istifta
🌷اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ ولعن أعدائهم اجمعین🌷
کانال احکام حرم 👇
http://eitaa.com/ahkamharam