يكي از نامههاي سپهبدشهيد سرادر قاسم سليماني به فرزندش اخيرا منتشر شده كه در آن فرازهاي زيبايي از تفكر آن شهيد والامقام ديده ميشود.
متن نامه شهيد حاج قاسم سليماني به فرزندش به اين شرح است:
«بسم الله الرحمن الرحيم
آيا اين آخرين سفر من است يا تقديرم چيز ديگري است كه هر چه باشد در رضايش راضيام. در اين سفر براي تو مينويسم تا در دلتنگيهاي بدون من يادگاري برايت باشد. شايد هم حرف به درد بخوري در آن يافتي كه به كارت آيد. هر بار كه ســفر را آغاز ميكنم احساس ميكنم ديگر نميبينمتان. بارها در طول مســير چهرههاي پر از محبتتان را يكي يكي جلوي چشمانم مجسم كردهام و بارها قطراتاشكي به يادتان ريختهام. دلتنگتان شدهام، به خدا ســپردمتان. اگرچه كمتر فرصت ابراز محبت يافتهام و نتوانستم آن عشق دروني خودم را به شما برسانم. اما عزيزم هرگز ديدهاي كسي جلوي آينه خود را ببيند و به چشمان خود بگويد دوستتان دارم، كمتر اتفاق ميافتد اما چشمانش برايش باارزشترينند. شما چشمان منيد. چه بر زبان بياورم و چه نياورم برايم عزيزيد. بيش از بيست سال است كه شما را هميشه نگران دارم و خداوند تقدير كرده اين جان پايان نپذيرد و شما هميشه خواب خوف ببينيد. دخترم هر چه در اين عالم فكر ميكنم و كردهام كه بتوانم كار ديگري بكنم تا شما را كمتر نگران كنم، ديدم نميتوانم و اين به دليل علاقه من به نظاميگري نبوده و نيست. به دليل شغل هم نبوده و نخواهد بود. به دليل اجبار يا اصرار كسي نبوده است و نيست. نه دخترم، من هرگز حاضر نيستم به خاطر شغل، مسئوليت، اصرار يا اجبار حتي يك لحظه شما را نگران كنم، چه برسد به حذف يا گرياندن شما. من ديدم هركس در اين عالم راهي براي خود انتخاب كرده است؛ يكي علم ميآموزد و ديگري علم ميآموزاند. يكي تجارت ميكند كسي ديگر زراعت ميكند و ميليونها راه يا بهتر است بگويم به عدد هر انسان يك راه وجود دارد و هر كس راهي را براي خود برگزيده است. من ديدم چه راهي را ميبايست انتخاب كنم. با خود انديشيدم و چند موضوع را مرور كردم و از خود پرسيدم اولا طول اين راه چقدر است، انتهاي آنها كجاست، فرصت من چقدر است و اساساً مقصد من چيست. ديدم من موقتم و همه موقت هستند. چند روزي ميمانند و ميروند. بعضيها چند سال برخيها ده سال اما كمتر كسي به يك صد سال ميرسد. اما همه ميروند و همه موقتند. ديدم تجارت بكنم عاقبت آن عبارت است از مقداري سكه براقشده و چند خانه و چند ماشين. اما آنها هيچ تأثيري بر سرنوشت من در اين مسير ندارد. فكر كردم براي شــما زندگي كنم ديدم برايم خيلي مهمايد و ارزشمنديد به طوري كه اگر به شما درد برسد همه وجودم را درد فرا ميگيرد. اگر بر شما مشكلي وارد شود من خودم را در ميان شــعلههاي آتش ميبينم. اگر شما روزي تركم كنيد بند بند وجودم فرو ميريزد. اما ديدم چگونه ميتوانم حلال اين خوف و نگرانيهايم باشم. ديدم من بايد به كسي متصل شوم كه اين مهم مرا علاج كند و او جز خدا نيست. اين ارزش و گنجي كه شما گلهاي وجودم هســتيد با ثروت و قدرت قابل حفظ كردن نيست. وگرنه بايد ثروتمندان و قدرتمندان از مــردن خود جلوگيــري كنند و يا ثروت و قدرتشــان مانع مرضهاي صعبالعلاجشان شود و از در بستر افتادگي جلوگيري نمايد. من خدا را انتخاب كردهام و راه او را. اولين بار است كه به اين جمله اعتراف ميكنــم؛ هرگز نميخواســتم نظامي شــوم، هرگز از مدرج شــدن خوشــم نميآمد. من كلمه زيباي قاسم را كه از دهان پاك آن بسيجي پاسدار شهيد برميخاست بر [هر] منصبي ترجيح ميدهم. دوست داشتم و دارم قاسم بدون پسوند يا پيشوند باشم. لذا وصيت كردم روي قبرم فقط بنويسيد سرباز قاسم، آن هم نه قاسم سليماني كه گندهگويي است و بار خورجين را سنگين ميكند.
عزيزم از خدا خواستم همه شريانهاي وجودم را و همه مويرگهايم را مملو از عشق به خودش كند. وجودم را لبريز از عشق خودش كند. اين راه را انتخاب نكردم كه آدم بكشم، تو ميداني من قادر به ديدن بريدن سر مرغي هم نيستم. من اگر سلاح به دست گرفتهام براي ايستادن در مقابل آدمكشان است نه براي آدم كشتن. خود را سرباز در خانه هر مسلماني ميبينم كه در معرض خطر است و دوست دارم خداوند اين قدرت را به من بدهد كه بتوانم از تمام مظلومان عالم دفاع كنم. نه براي اسلام عزيز جان بدهم كه جانم قابل آن را ندارد، نه براي شيعه مظلوم كه ناقابلتر از آنم، نه نه... بلكه براي آن طفل وحشتزده بيپناهي كه هيچ ملجأيي برايش نيست، براي آن زن بچه به سينه چسبانده هراسان و براي آن آواره در حال فرار و تعقيب، كه خطي خون پشت سر خود بر جاي گذاشته است ميجنگم.
بسم الله الرحمن الرحيم
حضرت امام علي (ع) در نهج البلاغه:
ترجمه نامه 53
*****************
(نامه به مالك اشتر، در سال 38 هجرى هنگامى كه او را به فرماندارى مصر برگزيد، آن هنگام كه اوضاع محمد بن ابى بكر
متزلزل شد، و از طولانى ترين نامه هاست كه زيبايى هاى تمام نامه ها را دارد) .
روش برخورد با دشمن
هرگز پيشنهاد صلح از طرف دشمن را كه خشنودى خدا در آن است رد مكن، كه آسايش رزمندگان، و آرامش فكرى تو، و امنيّت كشور در صلح تأمين مى گردد «2». لكن زنهار! زنهار! از دشمن خود پس از آشتى كردن، زيرا گاهى دشمن نزديك مى شود تا غافلگير كند، پس دور انديش باش، و خوشبينى خود را متّهم كن .حال اگر پيمانى بين تو و دشمن منعقد گرديد، يا در پناه خود او را امان دادى، به عهد خويش وفا دار باش، و بر آنچه بر عهده گرفتى امانت دار باش، و جان خود را سپر پيمان خود گردان ، زيرا هيچ يك از واجبات الهى همانند وفاى به عهد نيست. كه همه مردم جهان با تمام اختلافاتى كه در افكار و تمايلات دارند، در آن اتّفاق نظر داشته باشند. تا آنجا كه مشركين زمان جاهليّت به عهد و پيمانى كه با مسلمانان داشتند وفادار بودند، زيرا كه آينده ناگوار پيمان شكنى را آزمودند . پس هرگز پيمان شكن مباش، و در عهد خود خيانت مكن، و دشمن را فريب مده، زيرا كسى جز نادان بدكار، بر خدا گستاخى روا نمى دارد ، خداوند عهد و پيمانى كه با نام او شكل مى گيرد با رحمت خود مايه آسايش بندگان، و پناهگاه امنى براى پناه آورندگان قرار داده است، تا همگان به حريم أمن آن روى بياورند. پس فساد، خيانت، فريب، در عهد و پيمان راه ندارد . مبادا قراردادى را امضاء كنى كه در آن براى دغلكارى و فريب راه هايى وجود دارد، و پس از محكم كارى و دقّت در قرار داد نامه، دست از بهانه جويى بردار ، مبادا مشكلات پيمانى كه بر عهده ات قرار گرفته، و خدا آن را بر گردنت نهاده، تو را به پيمان شكنى وا دارد، زيرا شكيبايى تو در مشكلات پيمان ها كه اميد پيروزى در آينده را به همراه دارد، بهتر از پيمان شكنى است كه از كيفر آن مى ترسى، و در دنيا و آخرت نمى توانى پاسخ گوى پيمان شكنى باشى .
______________________________
(2) نقد تفكّر: پاسى فيسمPACIFISM )صلح طلبى) كه با توسّل به جنگ مخالفند، بلكه پس از دفاع مقدّس اگر دشمن پيشنهاد صلح داد، بايد پذيرفت.
بسم الله الرحمن الرحيم
حضرت امام علي (ع) در نهج البلاغه:
ترجمه نامه 53
*****************
(نامه به مالك اشتر، در سال 38 هجرى هنگامى كه او را به فرماندارى مصر برگزيد، آن هنگام كه اوضاع محمد بن ابى بكر
متزلزل شد، و از طولانى ترين نامه هاست كه زيبايى هاى تمام نامه ها را دارد) .
هشدارها
اوّل- هشدار از خون ناحق
از خونريزى بپرهيز، و از خون ناحق پروا كن، كه هيچ چيز همانند خون ناحق كيفر الهى را نزديك و مجازات را بزرگ نمى كند، و نابودى نعمتها را سرعت نمى بخشد و زوال حكومت را نزديك نمى گرداند، و روز قيامت خداى سبحان قبل از رسيدگى اعمال بندگان، نسبت به خونهاى ناحق ريخته شده داورى خواهد كرد ، پس با ريختن خونى حرام، حكومت خود را تقويت مكن. زيرا خون ناحق، پايه هاى حكومت را سست، و پست مى كند و بنياد آن را بر كنده به ديگرى منتقل سازد، و تو، نه در نزد من، و نه در پيشگاه خداوند، عذرى در خون ناحق نخواهى داشت چرا كه كيفر آن قصاص است و از آن گريزى نيست . اگر به خطا خون كسى ريختى، يا تازيانه يا شمشير، يا دستت دچار تند روى شد،- كه گاه مشتى سبب كشتن كسى
مى گردد، چه رسد به بيش از آن- مبادا غرور قدرت تو را از پرداخت خونبها به بازماندگان مقتول باز دارد !.
بسم الله الرحمن الرحيم
حضرت امام علي (ع) در نهج البلاغه:
ترجمه نامه 53
*****************
(نامه به مالك اشتر، در سال 38 هجرى هنگامى كه او را به فرماندارى مصر برگزيد، آن هنگام كه اوضاع محمد بن ابى بكر
متزلزل شد، و از طولانى ترين نامه هاست كه زيبايى هاى تمام نامه ها را دارد) .
دوّم- هشدار از خود پسندى
مبادا هرگز دچار خود پسندى گردى! و به خوبى هاى خود اطمينان كنى، و ستايش را دوست داشته باشى، كه اينها همه از بهترين فرصتهاى شيطان براى هجوم آوردن به توست، و كردار نيك، نيكوكاران را نابود سازد .
سوّم- هشدار از منّت گذارى
مبادا هرگز با خدمتهايى كه انجام دادى بر مردم منّت گذارى، يا آنچه را انجام داده اى بزرگ بشمارى، يا مردم را وعده اى داده، سپس خلف وعده نمايى! منّت نهادن، پاداش نيكوكارى را از بين مى برد، و كارى را بزرگ شمردن، نور حق را خاموش گرداند، و خلاف وعده عمل كردن، خشم خدا و مردم را بر مى انگيزاند كه خداى بزرگ فرمود:
«دشمنى بزرگ نزد خدا آن كه بگوييد و عمل نكنيد»
چهارم- هشدار از شتابزدگى
مبادا هرگز در كارى كه وقت آن فرا نرسيده شتاب كنى، يا كارى كه وقت آن رسيده سستى ورزى، و يا در چيزى كه (حقيقت آن) روشن نيست ستيزه جويى نمايى و يا در كارهاى واضح و آشكار كوتاهى كنى! تلاش كن تا هر كارى را در جاى خود، و در زمان مخصوص به خود، انجام دهى .
به نام خدا/ بنا به دستور مسئولین و وضعیت کرونا به مدت 2 هفته حلقات صالحین در پایگاه اهل بیت (ع) تشکیل نمی شود و فقط نماز جماعت با رعایت دستورات بهداشتی برگزار می شود.
بسم الله الرحمن الرحيم
حضرت امام علي (ع) در نهج البلاغه:
ترجمه نامه 53
****************
(نامه به مالك اشتر، در سال 38 هجرى هنگامى كه او را به فرماندارى مصر برگزيد، آن هنگام كه اوضاع محمد بن ابى بكر
متزلزل شد، و از طولانى ترين نامه هاست كه زيبايى هاى تمام نامه ها را دارد) .
پنجم- هشدار از امتياز خواهى
مبادا هرگز در آنچه كه با مردم مساوى هستى امتيازى خواهى! از امورى كه بر همه روشن است، غفلت كنى، زيرا به هر حال نسبت به آن در برابر مردم مسئولى، و به زودى پرده از كارها يك سو رود، و انتقام ستمديده را از تو باز مى گيرند.باد غرورت، جوشش خشمت، تجاوز دستت، تندى زبانت را در اختيار خود گير، و با پرهيز از شتابزدگى، و فروخوردن خشم، خود را آرامش ده تا خشم فرو نشيند و اختيار نفس در دست تو باشد.و تو بر نفس مسلّط نخواهى شد مگر با ياد فراوان قيامت، و بازگشت به سوى خدا .آنچه بر تو لازم است آن كه حكومتهاى دادگستر پيشين، سنّتهاى با ارزش گذشتگان، روشهاى پسنديده رفتگان، و آثار پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم و واجباتى كه در كتاب خداست، را همواره به ياد آورى ، و به آنچه ما عمل كرده ايم پيروى كنى، و براى پيروى از فرامين اين عهد نامه اى كه براى تو نوشته ام، و با آن حجّت را بر تو تمام كرده ام، تلاش كن، زيرا اگر نفس سركشى كرد و بر تو چيره شد عذرى نزد من نداشته باشى .از خداوند بزرگ، با رحمت گسترده، و قدرت برترش در انجام تمام
خواسته ها، درخواست مى كنيم كه به آنچه موجب خشنودى اوست ما و تو را موفّق فرمايد، كه نزد او و خلق او، داراى عذرى روشن باشيم ، برخوردار از ستايش بندگان، يادگار نيك در شهرها، رسيدن به همه نعمتها، و كرامتها بوده، و اينكه پايان عمر من و تو را به شهادت و رستگارى ختم فرمايد، كه همانا ما به سوى او باز مى گرديم.
با درود به پيامبر اسلام صلّى اللّه عليه و آله و سلّم و اهل بيت پاكيزه و پاك او،
درودى فراوان و پيوسته. با درود .
منبع:نهج البلاغة / ترجمه دشتى، ص: 593
12.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥⭕️از قرارگاه عملیاتی مرغ تا رفراندوم
سردار سعید قاسمی:عبا و عمامه اصلاحات چی به اقیانوس بخوره،اقیانوس نجس میشه
🆔 @pedarefetneh 🔜 #پدرفتنه
🆔 @pedarefetneh2 🔜 #پدرفتنه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روحانی 7 فروردین: کرونا تموم شده
21 فروردین: متاسفانه وارد پیک چهارم شدیم...
نشد بزرگوار چیزی بگه 180 درجه برعکسش اتفاق نیوفته :))
خلاصه سیمپسون ها چیه ما خودمون سریالهای مهران مدیری مذگان داریم
https://eitaa.com/joinchat/309329995Cb940a36589
بسم الله الرحمن الرحيم
حضرت امام علي (ع) در نهج البلاغه:
ترجمه نامه 66
*****************
(نامه به عبد الله بن عباس، اين نامه به گونه ديگرى نيز آمده است) .
ضرورت واقع بينى
پس از ياد خدا و درود! همانا انسان از به دست آوردن چيزى خشنود مى شود كه هرگز آن را از دست نخواهد داد، و براى چيزى اندوهناك است كه هرگز به دست نخواهد آورد ، پس بهترين چيز نزد تو در دنيا، رسيدن به لذّتها، يا انتقام گرفتن نباشد، بلكه هدف تو خاموش كردن باطل، يا زنده كردن حق باشد ، تنها به توشه اى كه از پيش فرستادى خشنود باش، و بر آنچه به جاى مى گذارى حسرت خور، و همّت و تلاش خود را براى پس از مرگ قرار ده .
نهج البلاغة / ترجمه دشتى، ص: 609