هدایت شده از فرهنگستان اهل بیت علیهم السلام
1_7406038.mp3
2.75M
🍃بسم الله الرحمن الرحیم
🍃الحمدالله رب العالمین
🎧 #تفسیر_صوتی_آیه_ 17 ۱۷
#سوره_انفال حجة الاسلام قرائتي
┅════🍃 ✼📖✼ 🍃═══┅
─┅─═ঊঈ💝ঊঈ═─┅─
⏮سوره 8. انفال آيه 17
آيه🔻
⤵️فَلَمْ تَقْتُلُوهُمْ وَلَكِنَّ اللَّهَ قَتَلَهُمْ وَمَا رَمَيْتَ إِذْ رَمَيْتَ وَلَكِنَّ اللَّهَ رَمَى وَلِيُبْلِىَ الْمُؤْمِنِينَ مِنْهُ بَلَآءً حَسَناً إِنَّ اللَّهَ سَمِيعٌ عَلِيمٌ
ترجمه🔻
⤵️شما (با نیروى خود)، آنان (كفّار) را نكشتید، بلكه خداوند (با امدادهاى غیبى) آنها را به قتل رساند. (اى پیامبر!) آنگاه كه تیر اافكندى، تو نیفكندى، بلكه خدا افكند (تا كافران را مرعوب كند) و تا مؤمنان را از سوى خویش به آزمونى نیكو بیازماید، زیرا خداوند، بسیار شنوا و داناست.
─┅─═ঊঈ💝ঊঈ═─┅─
نکته ها🔻تفسیرنور☀️
⤵️در روز جنگ بدر، پیامبر صلى الله علیه وآله به على علیه السلام فرمود: مشتى خاك و سنگریزه از زمین بردار و به من بده. على علیه السلام چنین كرد وپیامبر با خواندن دعایى آنها را به سوى دشمن پرتاب كرد واین كار اثر معجزآسایى داشت، طوفانى به پا كرد وباعث وحشتى عجیب در دل دشمن شد.
💦آرى، عامل مهم پیروزى در جنگ بدر، اراده و امداد الهى بود، نه نیروى مادّى و قواعد و تاكتیكهاى نظامى و گرنه لشگرى اندك و تنها با یك یا دو اسب سوار، چگونه بر سپاهى انبوه و كاملاً مجهّز و داراى یكصد اسب سوار، پیروز مى شد؟
🍃«بلاء»، به معناى آزمایش است كه اگر با نعمت و پیروزى باشد، «بلاء حَسَن» است و اگر به وسیلهى مصیبت و مجازات باشد «بلاء سیّىء» است، چنانكه قرآن دربارهى بنى اسرائیل مى فرماید: «و بَلَوناهم بِالحَسنات و السیّئات»
💦انسان اگر با اعتقاد صحیح و در مسیر حقّ حركت كرده و به فرمان الهى تلاش و كوشش كند، امدادهاى خداوند را در پى خود دارد، «لیبلى المؤمنین منه بلاء حسناً» و وجود او وجودى خدایى مى گردد، چنانكه در روایتى خداوند مى فرماید:
🍃بنده با نافله و كارهاى مستحب به مقام قرب رسیده و دست او دست من، گوش او گوش من و تمام اعضا و جوارح او خدایى مى شود و آنچه بخواهد، همان مى شود.
💦 «انّه لیتقرّب الىّ بالنافلة حتّى اُحبّه فاذا احببتُه كنتُ سمعه الّذى یسمع به و بصره الّذى یبصر به و لسانه الّذى ینطق به و یده الّذى یبطش بها اِن دعانى أجبتُه و اِن سألنى أعطیتُه...»
🍃پس اگر حركتى نیز انجام مى دهد، در واقع آن حركت از خداوند است. «و ما رمیتَ اذ رمیت و لكنّ اللّه رَمى» امّا در مقابل اگر در مسیر غیر الهى و به فرمان دیگران حركت كند، در حقیقت وجودى شیطانى پیدا نموده است،
💦چنانكه عایشه در رویارویى با سپاه امیرالمؤمنین على علیه السلام در جنگ جمل، به تأسّى از پیامبر صلى الله علیه وآله مشتى خاك به سوى آنان پرتاب كرد و دعا نمود، پس از آن حضرت على علیه السلام به او فرمودند: این شیطان بود كه چنین كرد. «و ما رمیتِ اذ رمیتِ و لكنّ الشیطان رمى».
─┅─═ঊঈ💝ঊঈ═─┅─
پيام ها⚡️📨
1-🌼 پیروزى در جنگ موجب غرور و عُجب شما نشود، خداوند و امدادهاى او را فراموش نكنید. «فلم تقتلوهم و لكنّ اللّه قَتَلهم...»
2-🔹 انسان در افعال خود، نه مستقل از ارادهى خداوند است و نه مجبور. كارها، از آن جهت كه با اختیار از انسان سر مى زند، به او نسبت داده مى شود، ولى چون نیرو وتأثیر از خداست، به خدا نسبت داده مى شود. «مارمیتَ... ولكنّ اللّه رَمى»
3-🌼 وجود پیامبر و رهبر، نقش به سزایى در جلب امدادهاى غیبى خداوند دارد. «وما رمیتَ اذ رمیتَ...»
4-🔹 جنگ وجهاد، یكى از وسایل آزمایش الهى است، تا مؤمنان واقعى از افراد ضعیفالایمان و یا بى ایمان شناخته شوند. «بلاء حسناً»
5 -🌼 امداد الهى و پیروزى مؤمنان و شكست دشمنان اتّفاقى و بى حساب نیست، بلكه از روى علم وآگاهى خداوند است. «اِنّ اللّه سمیع علیم»
🍃اللهم صل علی محمد و ال محمد وعجل فرجهم.
┅════🍃 ✼📖✼ 🍃═══┅
1_7610869.mp3
3.09M
🍃بسم الله الرحمن الرحیم
🍃الحمدالله رب العالمین
🎧 #تفسیر_صوتی_آیه_ 18_19 ۱۸_۱۹
#سوره_انفال حجة الاسلام قرائتي
┅════🍃 ✼📖✼ 🍃═══┅
─┅─═ঊঈ🏡ঊঈ═─┅─
⏮سوره 8. انفال آيه 18_19
آيه🔻
⤵️ذَلِكُمْ وَأنَّ اللَّهَ مُوْهِنُ كَيْدِ الْكَفِرِينَ
ترجمه🔻
⤵️آن، (شكست دشمن وپیروزى شما و لطف خدا بود.) و (بدانید) كه خداوند، سست كنندهى نیرنگ كافران است.
─┅─═ঊঈ🏡ঊঈ═─┅─
نکته ها🔻تفسیرنور☀️
⤵️«ذلكم»، اشاره به وضع مسلمانان و كفّار در جنگ بدر دارد و یادآور امدادهاى الهى از آسمان و زمین و شكست دشمن است. گویا چنین گفته است: «ذلكم لطف اللّه علیكم»
🌾سست شدن نقشه هاى دشمن، با ایجاد رعب و ترس در دل آنان، تزلزل و تفرقه، افشاى اسرار، طوفان و رعد و برق بود.
─┅─═ঊঈ🏡ঊঈ═─┅─
پيام ها⚡️📨
1-🔸 خداوند، نقشه هاى دشمنان علیه مؤمنان را خنثى مى كند. «انّ اللّه موهن كید الكافرین» (اگر روحیّات ایمانى حفظ شود، خداوند حتّى امور مخفى و غیر محسوس دشمنان بر علیه ما را خنثى مى كند و درهم مى شكند، چنانكه در دوران ما واقعهى طبس رخ مى دهد، در حالى كه ما خواب بودیم و یا حتّى تصوّر آن را نمى كردیم.)
2-🔹 ایمان، شرط دریافت حمایت الهى و كفر، زمینهى سستى و نابودى انسان است. «ذلكم و انّ اللّه موهن كید الكافرین»
3-🔸 در هر شرایطى توكّل بر خدا كنیم و از دشمنان و توطئه هاى آنان هراسى نداشته باشیم. «انّ اللّه موهن كید الكافرین»
┅─═ঊ🍃🌝🍃ঈ═─┅
⏮سوره 8. انفال آيه 19
آيه🔻
⤵️إِن تَسْتَفْتِحُواْ فَقَدْ جَآءَكُمُ الْفَتْحُ وَإِن تَنتَهُواْ فَهُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ وَإِن تَعُودُواْ نَعُدْ وَلَن تُغْنِىَ عَنكُمْ فِئَتُكُمْ شَيْئاً وَلَوْ كَثُرَتْ وَأَنَّ اللَّهَ مَعَ الْمُؤْمِنِينَ
ترجمه🔻
⤵️اگر (شما كافران) در انتظار فتح وپیروزى (اسلام) بودید، كه آن فتح آمد (وحقّانیّت اسلام آشكار شد) واگر دست (از انحراف و باطل خود) بردارید، برایتان بهتر است واگر (شما به كفر وعناد) برگردید، (ما هم به سوى قهر) برمى گردیم وهرگز گروه شما هر چند بسیار باشد، به كارتان نخواهد آمد، چرا كه خداوند با مؤمنان است.
┅─═ঊ🍃🌝🍃ঈ═─┅
نکته ها🔻تفسیرنور☀️
⤵️در اینكه مخاطب این آیه كیست، دو احتمال بیان شده است: یكى كفّار شكست خورده در جنگ بدر و دیگرى مسلمانانى كه بر سر تقسیم غنائم اختلاف نظر داشتند.
🏝مؤیّد احتمال اوّل، پیوند این آیه با آیات قبل است، «انّ اللّه موهن كید الكافرین» چنانكه آنان بودند كه گروه زیاد «فئة كثیرة» بودند و همانان سابقهى كفر و مغضوبیّت داشتند، و در این آیه مى فرماید:
🍃 «و ان تعودوا نعد... و لو كثرت» همچنین سخن ابوجهل فرمانده مشركان كه هنگام بیرون آمدن از مكّه براى جنگ، پردهى كعبه را گرفت و گفت: خدایا! از این دو گروه، هدایت شدهتر را به پیروزى برسان. و به پیروزى خود مطمئن بود ولى سرانجام شكست خورد.
🏝امّا اگر احتمال دوّم وخطاب به مسلمانان باشد، هشدارى به آنان است كه پس از این فتح، از مجادله و اعتراضهاى خود دست بردارند واگر به نق زدن وجدالهاى قبلى (اعتراض قبل از جنگ وهنگام تقسیم غنائم) ادامه دهند، باز لطف خدا از آنان دریغ خواهد شد و در مقابل دشمنان رها شده ودچار شكست مى شوند. (البتّه معناى اوّل مناسبتر به نظر مى آید)
┅─═ঊ🍃🌝🍃ঈ═─┅
پيام ها⚡️📨
1-🍀 خیر وصلاح انسان، در پرهیز از انحراف و مقابله با خدا و رسول اوست. «ان تنتهوا فهو خیر لكم»
2-🌸 برخوردارى از لطف و قهر خداوند، به انتخاب وعملكرد خود ما بستگى دارد. «ان تنتهوا... ان تعودوا»
3-🍀 خداوند، اتمام حجّت كرده و تمام راههاى عذرتراشى و بهانه جویى را بسته است. «ان تنتهوا... ان تعودوا»
4-🌸 تشویق و هشدار، هر دو در كنار هم لازم است. «خیرلكم و ان تعودوا نعد»
5 -🍀 جلوى خلافها را باید با قاطعیّت و صراحت گرفت. «ان تعودوا نعد» گذشت و بخشش، همیشه مطلوب نیست.
6-🌸 جمعیّت زیاد، در برابر قهر خداوند نقش وتأثیرى ندارد. «لنتغنى عنكم فئتكم شیئاً و لو كثرت»
7-🍀 ایمان، شرط نصرت وهمراهى خداوند است. «انّ اللّه مع المؤمنین»
🍃اللهم صل علی محمد و ال محمد وعجل فرجهم.🍃
┅════🍃 ✼📖✼ 🍃═══┅
1_7641059.mp3
2.52M
🍃بسم الله الرحمن الرحیم
🍃الحمدالله رب العالمین
🎧 #تفسیر_صوتی_آیه_ 20_21 ۲۰_۲۱
#سوره_انفال حجة الاسلام قرائتي
┅════🍃 ✼📖✼ 🍃═══┅
─┅─═ঊঈঊঈ═─┅─
⏮سوره 8. انفال آيه 20, 21
آيه🔻
⤵️يَأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ أَطِيعُواْ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَلَا تَوَلَّوْاْ عَنْهُ وَأَنتُمْ تَسْمَعُونَ
⤵️وَلَا تَكُونُواْ كَالَّذِينَ قَالُواْ سَمِعْنَا وَهُمْ لَايَسْمَعُونَ
ترجمه🔻
⤵️اى كسانى كه ایمان آوردهاید! از خدا و فرستادهى او اطاعت كنید و در حالى كه (سخنان او را) مى شنوید، از وى سرپیچى نكنید.
🏞و مثل كسانى نباشید كه گفتند: «شنیدیم»، ولى (در حقیقت) آنها نمى شنیدند.
─┅─═ঊঈঊঈ═─┅─
نکته ها🔻تفسیرنور☀️
⤵️در سراسر قرآن، پس از اطاعت خداوند، اطاعت از رسول خدا ذكر شده است، و در یازده مورد، بعد از عبارت «اتّقوا اللّه» جملهى «أطیعون» آمده است، یعنى لازمهى تقواى الهى، اطاعت از رسول اوست.
💦با اینكه اطاعت از خدا و رسول هر دو لازم است، ولى در این آیه تنها از سرپیچى از رسول نهى شده است كه معلوم مى شود مشكل آنان در اطاعت از رسول بوده است، به خصوص در جنگ بدر ونسبت به فرمانهاى پیامبر صلى الله علیه وآله در مسائل نظامى.
🌅مراد از شنیدن سخنان پیامبر صلى الله علیه وآله «و انتم تسمعون»، به دلیل آیهى بعد، فهمیدن سخنان او و درك حقّانیّت اوست.
─┅─═ঊঈঊঈ═─┅─
پيام ها⚡️📨
1-♻️ مؤمنین، در معرض تخلّف از دستورات خدا و رسول هستند و به هشدار نیاز دارند. «یا ایّها الّذین آمنوا أطیعوا...»
2-🏞 نافرمانى پیامبر، نافرمانى خداست. «و لا تولّوا عنه» و نفرمود: «عنهما».(آرى، فرمان خدا و رسول داراى هویّتى واحد است واطاعت از خداوند در گرو اطاعت از رسول او مى باشد.)
3-♻️ شنیدن و فهمیدن، مسئولیّتآور است. «و لا تولَّوا عنه و انتم تسمعون»
4-🏞 آگاه شدن از تاریخ و اخبار گذشتگان متخلّف، مایهى عبرت است. «ولاتكونوا كالّذین...»
5 -♻️ در اطاعت از رهبرى، صداقت داشته و به تعهّدات خود پایبند باشیم و بدون عمل ادّعاى ایمان نكنیم. «و لا تكونوا كالّذین قالوا سمعنا و هم لایسمعون»
🍃اللهم صل علی محمد و ال محمد وعجل فرجهم.🍃
┅════🍃 ✼📖✼ 🍃═══┅
هدایت شده از طه الخلق العظیم
خدایا
بحق روزه داران عزیز
دعاهايمان مستجاب گردان
پناهمان باش و آرامش، سلامتی،
عاقبت بخیری و عمر با عزت
نصیبمان کن
التماس دعا🌹
1_7826398.mp3
2.21M
🍃بسم الله الرحمن الرحیم
🍃الحمدالله رب العالمین
🎧 #تفسیر_صوتی_آیه_ 22 ۲۲
#سوره_انفال حجة الاسلام قرائتي
┅════🍃 ✼📖✼ 🍃═══┅
─┅─═ঊ🍃💠🍃ঈ═─┅─
⏮سوره 8. انفال آيه 22
آيه🔻
⤵️إِنَّ شَرَّ الدَّوَآبِّ عِندَ اللَّهِ الصُّمُّ الْبُكْمُ الَّذِينَ لَا يَعْقِلُونَ
ترجمه🔻
⤵️همانا بدترین جنبندگان نزد خداوند، (كسانى هستند كه نسبت به شنیدن حقّ) كران (و نسبتبه گفتن حقّ) لالهایند، آنها كه تعقّل نمى كنند.
─┅─═ঊ🍃💠🍃ঈ═─┅─
نکته ها🔻تفسیرنور☀️
⤵️«صُمّ» جمع «أصَم»، به معناى كر و«بُكم» جمع «أبكَم»، به معناى لال است، ودر اینجا كر ولال، كنایه از كسانى است كه گوش به شنیدن حقّ نمى دهند واز بیان حقّ لب فروبسته اند.
🎑در تعبیرات قرآن، افرادى كه تربیت الهى انبیا را نمى پذیرند و دل را تسلیم حقّ نمى كنند، گاهى به مرده تشبیه شده اند: «انّك لا تسمع الموتى» گاهى به چهارپایان: «اولئك كالانعام» ، «یأكلون كما تأكل الانعام»
💫گاهى به بدتر از چهارپایان: «كالانعام بل هم أضلّ» و گاهى به بدترین جنبنده: «شرّ الدّوابّ»
حضرت على علیه السلام فرمود: بدترین جنبنده ها كسانى هستند كه حقّ را مى فهمند، ولى لجاجت كرده و كفر مى ورزند.
🎑گروهى در قیامت اقرار خواهند كرد كه به سخن حقّ گوش فرا نمى دادند ویا در آن تعقّل نمى كردند و این سبب دوزخى شدن آنان شده است. «لو كنّا نسمع أو نعقل ما كنّا فى اصحاب السعیر» اگر گوش شنوا داشتیم، یا تعقّل مى كردیم، از دوزخیان نبودیم.
─┅─═ঊ🍃💠🍃ঈ═─┅─
پيام ها⚡️📨
1-🏝 مدّعیان ایمان و كسانى كه ملتزم به اطاعت از خدا و رسول نباشند، «و لا تكونوا كالّذین قالوا سمعنا و هم لایسمعون»، بدترین جنبندگانند. «انّ شرّ الدّوابّ»
2-🍃 ارزش انسان به خردورزى اوست، اگر تعقّل نكند، بدترین جنبندگان مى شود. «انّ شرّ الدّواب... الّذین لایعقلون» (آرى، داشتن گوش، زبان و عقل زمانى ارزش است كه بهره گیرى صحیح از آنها شود. كسى كه مثلاً با زبانش امر به معروف و نهى از منكر نمى كند، همچون لال است.)
3-🏝 كسانى كه از تعالیم دین روى مىگردانند، بى خردند. «و لا تولّوا عنه... لا یعقلون»
🍃اللهم صل علی محمد و ال محمد وعجل فرجهم.🍃
┅════🍃 ✼📖✼ 🍃═══┅
.
هدایت شده از طه الخلق العظیم
4_5791933999051965212.mp3
6.81M
✋ دعای مجیر یادتون نره!!!!
🔉 فایل صوتی دعای مجیر
💚اَللّٰهُمَ عَجِّلْ لِوَليِّکَ الْفَرَج💚
1_7827016.mp3
2M
🍃بسم الله الرحمن الرحیم
🍃الحمدالله رب العالمین
🎧 #تفسیر_صوتی_آیه_ 23 ۲۳
#سوره_انفال حجة الاسلام قرائتي
┅════🍃 ✼📖✼ 🍃═══┅
─┅─═ঊঈ🌷ঊঈ═─┅─
⏮سوره 8. انفال آيه 23
آيه🔻
⤵️وَلَوْ عَلِمَ اللَّهُ فِيهِمْ خَيْراً لَّأَسْمَعَهُمْ وَلَوْ أَسْمَعَهُمْ لَتَوَلَّواْ وَّ هُم مُّعْرِضُونَ
ترجمه🔻
⤵️و اگر خداوند خیرى در آنان مىدانست، شنوایشان مى ساخت، (حرف حقّ را به گوش دلشان مى رساند،) ولى با (این روحیهى لجاجتى كه فعلاً دارند، حتّى) اگر شنوایشان مى ساخت، باز هم سرپیچى كرده روى مى گرداندند. (در دل یقین پیدا مىكردند، ولى در ظاهر اقرار نمى كردند)
─┅─═ঊঈ🌷ঊঈ═─┅─
نکته ها⚡️📨
✨افراد لجوج، چند گروهند:🔰
1⃣برخى حتّى حاضر به شنیدن حقّ نیستند. «لا تسمعوا لهذا القرآن»
برخى مى شنوند، ولى مسخره و استهزا مى كنند. «قالوا قد سمعنا لو نشاء لقلنا مثل هذا»
2⃣برخى مى شنوند و مى فهمند، ولى تحریف مى كنند. «یحرّفون الكلم عن مواضعه و یقولون سمعنا و عصینا»
3⃣برخى به خاطر دلبستگى هاى شدید، حسادتها و قساوتها، قدرت تشخیص ندارند. «و جعلنا قلوبهم قاسیة»
─┅─═ঊঈ🌷ঊঈ═─┅─
پيام ها⚡️📨
1-🏖 از سنّتهاى الهى این است كه فیض خود را به افراد مستعد عطا مى كند و به هر كس به مقدار لیاقت و استعداد حقّ پذیرى كه در خود ایجاد كرده، توفیق داده و لطف مى كند. «و لو علم اللّه فیهم خیراً لاسمعهم»
2-🍂 زمینه هاى بهره گیرى از لطف الهى را باید خودمان به وجود آوریم. «و لو علم اللّه فیهم خیراً لاسمعهم»
3-🏖 تنها فراگیرى و شنیدن آیات ملاك نیست، حقّپذیرى و تسلیم بودن نیز لازم است. «و لو أسمعهم لتولّوا»
4-🍂 خداوند از هدایت افراد مضایقهاى ندارد، ولى لجوجان از سخن حقّ روى برمىتابند. «لو علم... لاسمعهم»
5 -🏖 انسان داراى اختیار است و در برابر نداى حقّ مى تواند اعراض كند. «و لو اسمعهم لتولّوا و هم معرضون» (آرى، كسى كه استعداد رشد را در خود كور كند، فیض خدا را نیز نمى پذیرد.)
🍃اللهم صل علی محمد و ال محمد وعجل فرجهم.🍃
┅════🍃 ✼📖✼ 🍃═══┅