جمود اندیشی چالش بزرگ علی(ع)
در آدمى حسى هست كه گاهى به خيال خود مىخواهد در برابر امور دينى زياد خضوع كند، آن وقت به صورتى خضوع مىكند كه برخلاف اجازه خود دين است يعنى چراغ عقل را دور مىاندازد و در نتيجه راه دين را هم گم مىكند.
از علی(ع) روايت شده: قَصَمَ ظَهْرى رَجُلانِ: جاهِلٌ مُتَنَسِّكٌ وَ عالِمٌ مُتَهَتِّكٌ؛ دو نفر پشت مرا و پشت دين مرا شكستند: نادان متعصب و زاهد و ديگر عالم لاابالی.
درست است كه «وَ قُتِلَ فى مِحْرابِهِ لِشِدَّهًِْ عَدْلِه» آن تصلّب و انعطافناپذيرى امام علی(ع) در امر عدالت، برايش دشمنها درست كرد، جنگ جمل و جنگ صفّين بپا كرد، اما در نهايت، دست جهالت و جمود و ركود فكرى از آستين مردمى كه به نام خوارج ناميده مى شدند بيرون آمد و على(ع) را شهيد كرد.
تاريخ خوارج، عجيب و عبرتانگيز است، از اين نظر كه وقتى عقيده دينى با جهالت و نادانى و تعصب خشك آميخته شود چه مىكند! (1)
يكى از بارزترين مميّزات خوارج جهالت و نادانىشان بود.
از مظاهر جهالتشان، عدم تفكيك ميان ظاهر يعنى خط و جلد قرآن و معنى قرآن بود. لذا فريب نيرنگ ساده معاويه و عمرو عاص را خوردند.
در اين مردم جهالت و عبادت توأم بود. على(ع) مىخواست با جهالت آنها بجنگد.
اما چگونه ممكن بود جنبه زهد و تقوا و عبادت اينها را از جنبه جهالتشان تفكيك كرد، بلكه عبادتشان عين جهالت بود.
عبادت توأم با جهالت از نظر على(ع)- كه اسلامشناس درجه اول است- ارزشى نداشت. لذا آنها را كوبيد و وجهه زهد و تقوا و عبادتشان نتوانست سپرى در مقابل على قرار گيرد.
خطر جهالت اين گونه افراد و جمعيتها بيشتر از اين ناحيه است كه ابزار و آلت دست زيركها قرار مىگيرند و سد راه مصالح عاليه اسلامى واقع مىشوند.
7.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این حجم از زیبـایی باور نکردنیست🫠
عجب خدای با سلیقه ای داریم♥️
عجب رنگهایی😍
عجب نقش و نگاری🥰
فَتَبَارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِينَ😍
پس بزرگ است خدایى که
بهترین آفرینندگان است😍👌
آیا نباید این خداوند عبادت نمود و دستوراتش انجام داد
یک شهید، یک خاطره
🕯 نوشته پشتِ شیشه
مریم عرفانیان
خیلی به حقالناس اهمیت میداد، آنقدر که برگهای را به این مضمون نوشته بود: «با سلام به تمام دوستان و آشنایان، به شما سفارش میکنم هر کس طلبی از محمد روحبخش فرجی دارد به منزل پدر ایشان مراجعه کند.» آنوقت برگه را به استادکارش داده و گفته بود: «بعد از شهادتم این رو پشت شیشة مغازه بچسبانید؛ آخه خدا از حقالناس نمیگذره.»
***
هرکس میآمد، نوشتة پشت شیشه را میخواند، سری به تأسف تکان میداد و میرفت. آخر هیچکس به یاد نداشت که حقّی بر گردن محمد داشته باشد.
خاطرهای از شهید محمد روحبخش فرجی
راوی: برادر شهید
💡🕯 هر کاری با جواز الهی انجام شود
در تفسیر نور ذیل آیه 5 سوره حشر با این مضمون «آنچه از درخت خرما قطع کردید یا آن را ایستاده بر پاى خود واگذاشتید، همه به خواست و فرمان خداوند بود و (خداوند مىخواست) فاسقان را خوار گرداند.» آمده: «لینه» به معناى نرمى است و به درخت خرما نیز که میوهاى نرم دارد، گفته مىشود.
اسلام رزمندگان را از مسموم کردن آب و قطع درختان سرزمین دشمن منع مىکند؛ ولى گاهى به دلیل مزاحمت درخت براى حرکت رزمندگان یا براى ضربه زدن به روحیه کافران پیمانشکن، فرمان قطع درخت صادر مىشود. در جبهه جنگ، تمام حرکات باید زیر نظر فرمانده باشد. قطع کردن یا نکردن درختان، حدودى دارد که باید با جواز الهى انجام گیرد. فسق و اعتقادات فاسد انسان، در هدر رفتن اموال او اثر دارد.
🔵🟢 تازه های مطبوعات
کیهان - «در انتخابات لیست نمیدهیم»، «مشارکت بیش از ۳۰ درصد نمیشود!» و...اینها فقط مشتی از تیتر مقالات و خبرهای روزهای اخیر اصلاحطلبان و رسانههای وابسته به آنها برای ترساندن مردم از حضور در پای صندوق رای و یاسآفرینی و القای بیفایده بودن برگزاری انتخابات است که پروپاگاندا میشود و نشان میدهد چه کسانی و چه جریاناتی از میزان مشارکت مردم میترسند!
صبح نو-سعید محمد هم به افرادی پیوسته که برای مطرح شدن و اکت تبلیغی برای انتخابات، اتهاماتی را نسبت به اشخاصی همچون محمدباقر قالیباف یا ابراهیم رئیسی مطرح میکنند. گویی هر که پیش از این ضعف عملکردی یا نقص مدیریتی در کارنامهاش داشته، راهحل جدید برای رهایی از کارنامه ضعیفش را حمله و لفاظی علیه دولت و مجلس میداند. گویی که شعار این افراد، تخریب قوای مجریه و مقننه برای جمع کردن رأی است.
هم میهن- بخشی از جریان اصولگرایی، برای اداره کشور دنبال شیوه کره شمالی است. الگوبرداری از کرۀ شمالی نه رؤیا بلکه کابوسی است که به دلایل بیشمار در کشور ما تعبیر نخواهد شد. این تصورات فقط زادۀ ذهنهای کاملاً منقطع از واقعیات بدیهی جامعۀ ایران است که کوچکترین درکی از ضرورتهای ثبات سیاسی در جوامع امروزی ندارند و تنها هنرشان دامن زدن به تشنج و ناآرامی در سطح جامعه است.
🎓 غلط ننویسیم
فکر کردن/ این مصدر به معنی "اندیشیدن و قوای ذهنی خود را به کار انداختن" است و به کار بردن آن در جملههایی نظیر: "فکر میکنم هواپیما با یک ساعت تاخیر برسد". " فکر کردم تو قبل از من رفتی" و ... جایز نیست. بهتر است در اینگونه موارد از: پنداشتن، گمان کردن، خیال کردن، تصور کردن، احتمال دادن و ... استفاده کنیم.
کثافت/ در عربی و متون قدیم فارسی "کثافت" به معنی "ستبری، ضخامت" و "غلظت" به کار رفته است، اما امروزه آن را در معنی ناپاک، آلوده، ناپاکی به کار میبرند.
برگرفته از کتاب«فرهنگ درست نویسی سخن»، تالیف استاد حسن انوری
🟢🟢🟢 آثار خوشزبانی با مردم (چراغ راه)
قال الامام العسکری(ع): «فی تفسیر قوله تعالی: «و قولوا للناس حسنا» قال: قولوا للناس کلهم حسنا، مؤمنهم و مخالفهم، اما المؤمنون فیبسط لهم وجهه و اما المخالفون فیکلمهم بالمداراه لاجتذابهم الی الایمان. فان استتر من ذلک بکف شرورهم عن نفسه و عن اخوانه المؤمنین.».
امام حسن عسکری(ع) در تفسیر آیه «با مردم به زبان خوش سخن بگویید» فرمود: یعنی با همه مردم چه مؤمن و چه مخالف، به زبان خوش سخن بگویید. مؤمن به هم مذهبان روی خوش نشان میدهد و با مخالفان با مدارا سخن میگوید تا به ایمان جذب شوند، و حتی اگر هم نشدند، با این رفتار از بدیهای آنان در حق خود و برادران مؤمنش پیشگیری کرده است.(1)
________
1- مستدرک الوسائل، ج 12، ص 261