۞ دل وقتی بشکند، مورد رحمت خداوند قرار میگیرد. دلی که بشکند، شیطان با او کاری ندارد. قدر خود را بدانید، این دلهای زودشکن شما از برکت امام حسین علیه السّلام است.
۞ دلی که بشکند، دیگر غم شدید آن را نمیگیرد.
▪️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی▪️
📗 مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
💠 مصباحالهدی و سفینَةُالنَّجاه - بخش هفتم
▪️حضرت در زمان معاويه از قيام سخن میگویند و گام به گام مواضع خود را آشكار میكنند. فرمودند:
«إِنّى لَمْ أَخْرُجْ أَشِرًا وَلا بَطَرًا وَلا مُفْسِدًا وَلا ظالِمًا وَإِنَّما خَرَجْتُ لِطَلَبِ الاِْصْلاحِ فى أُمَّةِ جَدّى»
▪️چون میدانيد دستگاه بنیاميّه از نظر تبليغاتی بسيار قوی بود؛ ترور شخصيّت میكرد؛ مخالفان خود را هم ترور فيزيكی و هم ترور شخصيّت میكرد. چگونه ترور شخصيّت میكرد؟ با همين آخوندهای درباری كه حديث جعل میكردند؛ از يک طرف در منقبت خاندان بنیاميّه و ابوسفيان و ديگران و از طرف ديگر در مذمّت اميرالمؤمنين عليهالسّلام.
▪️در اين دستگاه بسيار قویِ تبليغاتی، اين احتمال وجود داشت كه اگر امام حسين عليهالسّلام قيام كند، قيام او را مسخ كنند. همانطوركه ديديد، گفتند عدّهای عليه دين خدا و عليه اميرالمؤمنين معاوية ابن ابیسفيان و بعد از او يزيد بن معاوية بن ابیسفيان خروج كرده بودند؛ اينها خارجی بودند. خارجی يعنی كسی كه خروج میكند؛ قيام میكند؛ يعنی شورشی؛ اين طور تخريب میكردند. لذا امام حسين عليهالسّلام فرمودند:
«إِنّى لَمْ أَخْرُجْ أَشِرًا وَلا بَطَرًا وَلا مُفْسِدًا وَلا ظالِمًا »
▪️من يك فرد آشوب طلب و شورشی و خرابكار و تروريست نيستم.
«إِنَّما خَرَجْتُ لِطَلَبِ الاِْصْلاحِ فى أُمَّةِ جَدّى»
▪️من قيام كردم تا امت جدّم را اصلاح كنم. اين نظام فاسدی كه حاكم شده است و اين مردمی كه پوسيدهاند و به فساد گراييدهاند، اينها را از فساد نجات دهم.
«أُريدُ أَنْ آمُرَ بِالْمَعْرُوفِ وَأَنْهى عَنِ الْمُنْكَرِ وَأَسيرَ بِسيرَةِجَدّى وَأَبى»
▪️میخواهم امر به معروف و نهی از منكر كنم و روش و سيرۀ جدّم رسول خدا صلی الله عليه و آله و سلّم و پدرم اميرمؤمنان علی عليهالسّلام را در پيش گيرم.
▪️حضرت قدم به قدم اهداف خود را تبيين كردند. در مدينه وقتی از يزيد بن معاويه برای فرماندار مدينه نامه آمد كه از همۀ مردم مدينه بيعت بگير، به خصوص از حسين بن علی، و اگر بيعت نكرد سرش را جدا كن و برای من بفرست، مروان خودش را جلو انداخت و برای بيعت فشار آورد؛ حضرت اباعبدالله عليهالسّلام فرمودند:
«مِثْلِی لَا یُبَایِعُ مِثْلَه»
▪️كسی مثل منِ حسين با كسی مثل يزيد بيعت نخواهد كرد.
▫️اين عبارت خيلی لطيف است؛ يعنی هر كس مثل من است، هر كس در آيندۀ تاريخ حسينی است، با هر كس در آيندۀ تاريخ مثل يزيد است، بيعت نخواهد كرد.
▪️يك مصداق واحد را نفرمود؛ نفرمود من با يزيد بيعت نمیكنم؛ فرمود هر كس مثل منِ حسين باشد با هر كس مثل يزيد باشد بيعت نخواهد كرد. حضرت بارها و بارها اهداف نهضت خود را به روشنی بيان كردند. اين پيكرۀ نهضت اباعبدالله عليهالسّلام است...
ادامه دارد....
«استاد مهدی طیّب»
#مصباحالهدی_و_سفینهالنجاه
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۲٢٨٩ امام صادق عليه السّلام فرمودند: هر كس كه به زيارت قبر حسين عليه السّلام نايل شود و به حق
💠#حديث ۲٢٩٠
امام رضا عليه السّلام فرمودند: كسى كه قبر امام حسين عليه السّلام را در كرانه فرات زيارت كند، مثل كسى است كه خدا را زيارت كرده است.
🔅من زار قبرالحسين (ع) بشط الفرات كان كمن زار الله.
مستدرك الوسائل، ج ١٠، ص ٢٥٠
@ahlevela_channel
۞ عرفات در حجّ شیعه، معرفت امام حسین علیه السّلام است و حج بدون درک و وقوف عرفات درست نیست.
۞ سالی یک بار عاشورا شیعیان را میمیراند و زنده میکند و مُوتُوا قَبلَ اَن تَمُوتُوا را عملی میکند.
▪️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی▪️
📗 مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
🌿 نماز روز پنجشنبه جهت برآورده شدن حاجات
▫️آیتالله بهجت رحمت الله علیه شاگردان خود را بسیار به خواندن این نماز توصیه نموده و میفرمودند:
▫️«آیتالله سید مرتضی کشمیری هر وقت این نماز را میخواند، هدیهای برای او میرسید».
☀️ دستور خواندن نماز روز پنجشنبه
▫️ چهار رکعت نماز (هر دو رکعت به یک سلام)
🔅رکعت اوّل بعد از حمد ۱۱ بار سورۀ توحید
🔅رکعت دوّم بعد از حمد ۲۱ بار سورۀ توحید
🔅رکعت سوّم بعد از حمد ۳۱ بار سورۀ توحید
🔅رکعت چهارم بعد از حمد ۴۱ بار سورۀ توحید
▫️ بعد از سلام نماز دوّم بخواند:
🔅 ۵۱ بار سورۀ توحید
🔅 ۵۱ بار اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد
🔅سپس به سجده رفته و ۱۰۰ بار بگوید: «یَااللهُ»
▫️و هرچه میخواهد از خدا درخواست کند.
@ahlevela_channel
💠 مصباحالهدی و سفینَةُالنَّجاه - بخش هشتم
▪️نهضت اباعبدالله عليهالسّلام يک قالب يا پيكر و بدن دارد، و يك روح و جان. پيكرۀ نهضت اباعبدالله عليهالسّلام امر به معروف و نهی از منكر است؛ آن هم دربرابر حكومت؛ نه امر به معروف و نهی از منكر شخصی و فردی كه مثلاً آقا دكمۀ لباست را محكمتر ببند؛ خانم روسريت را محكمتر ببند؛ چادرت را درست سر كن؛ اينها نبود؛ امر به معروف و نهی از منكر در برابر حكومت اسلامی!
▪️امام حسين عليهالسّلام عليه يهود و نصارا و مشركان قيام نكرد؛ جنگ امام حسين عليهالسّلام با كشورهای كافر نبود؛ با حكومت اسلامی بود؛ با حكومتی كه حاكمش اميرالمؤمنين يزيد بن معاويه! است. اين پيكره و قالب نهضت اباعبدالله عليهالسّلام است.
▪️اما روح اين نهضت، آن عرفان زلال و لطيف متعالی است كه در واقعۀ عاشورا موج میزند. عرفان، روح نهضت اباعبدالله عليهالسّلام است. آن عشق به خدا، عشق به زيبايیهای اسماء و صفات الهی، روح نهضت اباعبدالله عليهالسّلام است.
▪️آن روح در اين پيكر دميده است و پيكر بدون روح يعنی جنازۀ مرده؛ هيچ هنری از او بر نمیآيد. اگر ما فقط به بُعدِ حماسی و انقلابی يا سياسی و اصلاح طلبی عاشورا بپردازيم، بدون آن لطافتهای زيبای عرفانی، يك جنازۀ مرده است؛ هيچ كاری از او بر نمیآید. اما همانطوركه پيكر بدون روح نمیتواند كاری كند، روح هم اگر بخواهد كاری انجام دهد به بدن نياز دارد.
▪️در همۀ عوالم، روح بدن دارد؛ البته در هر عالمی از سنخ خودش. لذا آن روح عارفانۀ اباعبدالله عليهالسّلام و نهضت حسينی به يك پيكر نياز دارد كه همين پيكر حماسی و انقلابی است.
▪️مكتب عاشورا آمده است تا چنين انسانی تربيت كند؛ ولی متأسفانه كسانی كه سمت عاشورا میآيند، معمولاً يا به پيكر بسنده میكنند و از روح غافلند، يا در تجرّد روحانی میمانند و از پيكر محرومند؛ لذا اغلب منشأ اثری هم نيستند؛ يا محفلهای خيلی لطيف عاشقانۀ عرفانی است و گريه و آه و اشک و ماتم و سوگواری كه در آن از بيداری و غيرت و حماسه و شجاعت و صبر و پايداری در سختیهای مبارزه خبری نيست، یا انقلاب است و حماسه و مبارزه، اما از زيبايیهای عرفانی تهی است. متأسّفانه اغلب مجالس ما اينگونه است.
▪️اميدواريم خدای متعال توفيق دهد تا بتوانيم به هر دو بُعدِ عاشورا توجّه كنيم. نكند عاشورای ما منحصر به گريه و اشک و آه شود. اشک و آه بسيار بزرگ و گرانبهاست؛ امّا گریۀ تنها راه به جايی نمیبرد؛ عبادت تنها، عرفان تنها، راه به جايی نمیبرد.
ادامه دارد....
«استاد مهدی طیّب»
#مصباحالهدی_و_سفینهالنجاه
@ahlevela_channel
ashoora-aknoon-va-karbala-injast-881103(1).mp3
5.15M
🚩 عاشورا اکنون و کربلا اینجاست
▪️رمز حسینی شدن در کربلای زمین و عاشورای زمان خویش
▪️جلوههای دنیوی؛ مظهر و ظهور سپاه عمر سعد..
▪️بودن در کنار حق؛ مظهر سپاه امام حسین علیهالسّلام...
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۲٢٩٠ امام رضا عليه السّلام فرمودند: كسى كه قبر امام حسين عليه السّلام را در كرانه فرات زيارت
💠#حديث ۲٢٩١
امام حسين عليه السّلام فرمودند: كسى كه دوست دارد اجلش به تأخير افتد و روزیاش افزايش يابد، صله رحم به جا آورد.
🔅مَنْ سَرّهُ اَنْ يُنْسَاَ فِى اَجَلِهِ وَ يُزَادَ فِى رِزْقِهِ فَلْيَصِلْ رَحِمَهُ.
بحار الانوار، ج ۷۱، ص ۹۱
@ahlevela_channel
۞ سیّد بن طاووس که شخصیت بسیار بزرگی است و در اوایل دورهی غیبت کبری زندگی میکرده است، کتابی در مقتل امام حسین علیه السّلام دارد به نام لهوف. در مقدّمهی کتابش مینویسد اگر آداب و رسوم خلق نبود که وقتی عزیزی از دستشان میرود عزاداری میکنند، به خاطر موفّقیتی که امام حسین علیه السّلام در قربانی کردن همه چیزش در راه خدا به دست آورد، من خلق را تحریض به عیش و شادمانی میکردم، ولی چون عادت خلق این است، من هم مقتل نوشتم.
▪️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی▪️
📗 مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
💠 مصباحالهدی و سفینَةُالنَّجاه - بخش نهم
▪️وقتی امام حسين عليهالسّلام به سمت عراق حركت كردند، همۀ حاجیها رفتند عرفات و منا و بعد طواف كعبه و ذكر و دعا و تلاوت قرآن؛ امّا امام حسين عليهالسّلام را رها كرده بودند. اباعبدالله عليهالسّلام مظلومانه در كربلا به شهادت میرسيد؛ اينها مشغول ذكر و دعا و عبادت خودشان بودند.
▪️اين چلّه نشينیها و خلوتهای عبادی به چه درد میخورد، اگر انسان را از امام حسين عليهالسّلام جدا كند؟ حتّی اشک و آه؛ حتّی گريستن بر اباعبدالله عليه السّلام! بعدازظهر عاشورا، همان موقع كه امام حسين عليهالسّلام در صحنۀ كربلا يكّه و تنها مانده بود، خدا میداند آن لحظات آخر چقدر تكاندهنده است؛ هيچكس برای حضرت نمانده است و دست خالیِ خالی است؛ يک يار و رزمندۀ همراه برای حضرت نمانده است.
▪️تصوّر كنيد كسی كه در سنين بالای عمر است، از صبح تا به حال اين همه داغ ديده است، آن تشنگی تصوّرناپذير همۀ وجودش را میسوزاند، اين همه تقلاّ كرده، از صبح شمشير زده، اينطرف و آنطرف رفتهاست، تصوّر كنيد حدود ساعت دو الی سه بعدازظهر چه حالی دارد؟! با اينهمه داغ، داغ علیّاکبر، داغ عبّاس بن علی، داغ برادر زادهها، داغ اصحاب و ياران باوفا، هيچكس نمانده است.
▪️جلسات قبل اشاره كردهام حضرت لحظات آخر چه حالی داشتند؛ تنهای تنها؛ سوار بر اسب؛ از يك طرف نگران خيام و از طرف ديگر درصدد مبارزه. حضرت با اسب میتاختند و میرفتند در دل دشمن؛ شمشير میزدند؛ میجنگيدند؛ يک عده از آنها را میريختند روی زمين؛ بعد به تاخت بر میگشتند نزديك خيمهها و با صدای بلند ندا میدادند:
«لا حَوْلَ وَلا قُوَّهَ اِلا بِالله اَلعَلِیِّ العَظیمِ»
▪️اين صدا كه بلند میشد، اهل بيت در خيمهها خوشحال میشدند كه هنوز اباعبدالله عليهالسّلام سرپاست. دوباره برمیگشتند شمشير میزدند، میجنگيدند؛ باز میآمدند به سمت خيمهها.
▪️اين تنهايی و غربت، خيلی حال عجيبی است. اباعبدالله عليهالسّلام بايد همه جا را يکتنه اداره كنند؛ هم روحیۀ خيمهها را حفظ كنند، هم ميدان جنگ را.
▪️بايد يکتنه با سیهزار تن بجنگند؛ یک نفر در برابر يك لشكر؛ خيلی تكاندهنده است! امام حسين عليهالسّلام آن روز در آن صحنه، در آن لحظات عجيبِ حيرت انگيز چه میکنند؟!
▪️خدا میداند اباعبدالله عليهالسّلام در اين ساعات آخر كه يکتنه میجنگند، ما را مخاطب قرار میدهند و از ما میخواهند به ياری حضرت برويم:
«هَل مِن ناصِرٍ يَنصُرُنِي؟ هَل مِن مُعينٍ يُعینُنی؟ هَلْ مِنْ ذابٍّ یَذُبُّ عَنْ حَرَمِ الرَّسُولِ؟»
▪️آيا كسی هست مرا ياری كند؟ آيا كسی هست از حرم پيغمبر خدا صلّی الله عليه و آله وسلّم دفاع كند؟...
ادامه دارد....
«استاد مهدی طیّب»
#مصباحالهدی_و_سفینهالنجاه
@ahlevela_channel
💠 نظری اجمالی بر آداب زیارت
▪️ زيارت مرقد مطهّر پيامبر اكرم و هر يک از اهلبيت علیهم السّلام گرچه عملى مستحبّ به شمار میآيد، امّا مثل ديگر مستحبّات، آدابى دارد كه با به جا آوردن آن، زائر میتواند جمال و زيبايى بيشترى به عمل خود بخشد و محبّت خويش به مَزور را كاملتر و بهتر ابراز نموده و محبّت مزور را افزونتر و بيشتر به خود جلب كند.
▪️ براى زيارت اهلبيت علیهم السّلام از آغازِ قصد عزيمت تا بازگشت از سفر زيارت، آداب فراوانى در احاديث و روايات و كلام بزرگان دين ذكر شده است و كتابهايى همچون مصباح الزّائر، كامل الزّيارات، هدية الزّائرين و مفاتيح الجنان به بيان آنها پرداختهاند. آداب مزبور را میتوان به آداب پيش از سفر، آداب حين سفر، آداب پيش از تشرّف به حرم، آداب حين تشرّف و زيارت، و آداب وداع و مراجعت تقسيم كرد. از جمله آداب مزبور كه شايسته است زائر به تناسب ظرفيّت و آمادگى خود به انجام آنها بپردازد، موارد زير را میتوان برشمرد:
▫️آداب پيش از سفر
▫️آداب حين سفر
▫️آداب پيش از تشرّف به حرم
▫️آداب حين تشرّف و زيارت
▫️آداب وداع و مراجعت
📘 برگرفته از کتاب ره توشۀ دیدار
تٱلیف استاد مهدی طیّب
#زیارت
#ره_توشۀ_دیدار
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۲٢٩١ امام حسين عليه السّلام فرمودند: كسى كه دوست دارد اجلش به تأخير افتد و روزیاش افزايش يا
💠#حديث ۲٢٩٢
امام حسين عليه السّلام فرمودند: همانا اعمال امّت، هر بامدادان بر خداوند عرضه میشود.
🔅إِنّ اَعْمَالَ هَذِهِ الاُمّةِ مَا مِنْ صَبَاحٍ إِلا وَ تُعْرَضُ عَلَى اللّهِ عَزّوَجَلّ.
بحار الانوار، ج ۷۰، ص ۳۵۳
@ahlevela_channel