اخبار کوتاه ◄ «امیر وکیلزاده» مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به آغاز طرح سوختگیری وسایل نقلیه تنها با کارت سوخت از امروز گفت: 3900 جایگاه سوخت در کشور از نظر سختافزاری و نرمافزاری آمادهسازی شدهاند و استفادهکنندگان از این جایگاهها هیچ مشکلی نخواهند داشت. به گفته وکیلزاده، برای صدور کارت سوخت المثنی روزانه 30 هزار نفر نامنویسی میکنند که با صدور هر کارت المثنی، کارت قبلی از رده خارج میشود. بنابراین امکان سوءاستفاده با کارتهای المثنی وجود ندارد.
◄ شورای جهانی طلا، روسیه را با 275 تن خرید بزرگترین خریدار طلای جهان سال گذشته اعلام کرد. این مقدار بیشترین خرید طلای روسیه طی یک سال بوده است. مسکو قبلاً یکی از بزرگترین سرمایهگذاران در اوراق قرضه خزانهداری آمریکا بود؛ ولی بیشتر آنها را طی سالهای اخیر فروخته است. گفتنی است، سال گذشته روسیه داراییهای خود را از اوراق قرضه آمریکا بیش از 85 درصد کاهش داد و از 96/9 میلیارد دلار در ژانویه به 13/3 میلیارد دلار در دسامبر رساند.
◄ «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه و «مارکوس ادِرر» سرپرست نمایندگی سیاسی اتحادیه اروپا در مسکو، در نشستی اوضاع پیرامون برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و برخی ابعاد مسئله کنترل تسلیحات در جهان را بررسی کردند. گفتنی است، پیش از این نیز اوضاع کنونی پیرامون برجام در نشستی با حضور سفرای انگلیس، فرانسه و آلمان در مسکو بررسی شده بود.
◄ درآمد خالص آرامکو به دلیل قیمت پایین نفت در نیمه اول سال میلادی جاری ۱۲ درصد کاهش یافت و به 46/9 میلیارد دلار رسید. با وجود کاهش درآمد، آرامکو 46/4 میلیارد دلار سود سهام به دولت پرداخته که نشاندهنده وابستگی شدید عربستان به این شرکت برای تأمین بودجه و نیازهای خانواده سلطنتی این کشور است.
◄ صندوق بینالمللی پول در تازهترین گزارش خود پیشبینی کرده است، اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۰ رشد اقتصادی 0/2 درصدی را تجربه کند و از فاکتورها و مؤلفههای بازدارنده اقتصادی تا حدود زیادی فاصله خواهد گرفت.
◄ مدیرکل دفتر برنامهریزی، تأمین و توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت گفت: 15 میلیون دفترچه دانشآموزی با ارز دولتی آماده توزیع است، اما هنوز تصمیم نهایی درباره نحوه توزیع آن اتخاذ نشده است.
منبع: سایت بصیرت
اخبار کوتاه چهارشنبه 23 مرداد
◄ روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» در گزارشی نوشت: بسیاری از نظامیانی که جدیداً به یگانهای ارتش صهیونیستی در نزدیکی مرز غزه معرفی شدهاند، از بیماریهای روحی همچون افسردگی رنج میبرند و قادر به ادامه حضور در ارتش نیستند. این سربازان جدید متولد 2001 هستند؛ یعنی همان سالی که گردانهای «عزالدین القسام» شاخه نظامی حماس شروع به شلیک موشک به سمت شهرکهای صهیونیستنشین کردند. بنابراین این نظامیان 18 سال است که با تنشهای پیدرپی با غزه مواجه هستند.
◄ «احمد توکلی» در توئیتی به شایعه مربوط به جدال لفظیاش با آقای آملیلاریجانی در جلسه مجمع تشخیص واکنش نشان داد و نوشت: در جلسه چهارشنبه مجمع تشخیص، اختلاف نظری در نحوه اداره جلسه بین بنده و آقای رئیس پیش آمد که امری داخلی است. سایت دروغپردازی به اقتضای ذاتش، اباطیلی بافته که ارزش پاسخ هم ندارد. این توضیح لازم بود تا سایتهای آبرومند در این دروغپردازیها همراه نشوند.
◄ «احمد الرمیحی» مدیر دفتر اطلاعرسانی وزارت خارجه قطر در توئیتی در واکنش به اظهارات «انور قرقاش» وزیر مشاور در امور خارجه امارات که مدعی نقش شرافتمندانه و شجاعانه کشورش در یمن شده بود، نوشت: نقش امارات در یمن، کثیف، تروریستی و مشابه نقشی است که در مصر و لیبی ایفا کرد. وی خطاب به قرقاش گفت: تاریخ برای افشای رد پای تروریستی شما در این کشورها کفایت میکند.
◄ منابع خبری نیجریهای اعلام کردند: شیخابراهیم زکزاکی، رهبر جنبش اسلامی نیجریه به همراه همسرش از فرودگاه بینالمللی آبوجا (پایتخت نیجریه) بهمنظور پیگیری روند درمان خود عازم دهلینو، پایتخت هند شد. گفتنی است، هفته گذشته دادگاه عالی ایالت کادونای نیجریه مجوزی برای سفر شیخ زکزاکی و همسرش به هند برای پیگیری روند درمان صادر کرد.
◄ «غلامحسین اسماعیلی» سخنگوی قوه قضائیه درباره پرونده برادر رئیسجمهور گفت: دادگاه بدوی رأی را صادر و در تجدید نظر در نوبت است تا رأی نهایی را صادر کند. وی همچنین درباره پرونده برادر معاون اول رئیسجمهور گفت: این پرونده در مرحله دادسراست و قرار شده روند رسیدگی به آن تسریع شود و به زودی در دادسرا تصمیم نهایی گرفته میشود.
◄ «نبیل ابوردینه» سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین تأکید کرد، اشغال کرانه باختری بازی با آتش است. وی در پاسخ به انتشار اخباری در زمینه احتمال سیطره رژیم صهیونیستی بر کرانه باختری به عنوان هدیه انتخاباتی ترامپ به نتانیاهو تأکید کرد، هر قراری که به حقوق مشروع فلسطینیان تعدی کند، مردود است.
منبع: سایت بصیرت
گزارش روز/ بازگشت به نقطه اول
روزنامه «اعتماد» از جمله روزنامههای حامی برجام و مذاکره با ایالات متحده آمریکا که پس از خروج دونالد ترامپ از برجام امید ویژهای به تروئیکای اروپا برای حفظ توافق جامع هستهای بسته بودند[...]
یادداشت: روزنامه «اعتماد» از جمله روزنامههای حامی برجام و مذاکره با ایالات متحده آمریکا که پس از خروج دونالد ترامپ از برجام امید ویژهای به تروئیکای اروپا برای حفظ توافق جامع هستهای بسته بودند، در اعترافی البته دیرهنگام نوشت: «مجموعه تحرکات (اتحادیه) اروپا در قبال برجام از زمان خروج آمریکا از این توافق، این موضوع را به اثبات رسانده که با وجود انگیزه برای حفظ برجام، اتحادیه اروپا و کشورهای اروپاییـ خواسته یا ناخواستهـ ناتوان در حفظ این توافق بوده و عملاً حاضر به پرداخت هزینه لازم برای حیاتبخشی مجدد به برجام نبودهاند. نباید دیگر منتظر وقوع تحولی جدی در روابط دوجانبه اقتصادی یا تلاش اروپا برای انتفاع ایران از مزایای اقتصادی برجام در قالب اینستکس یا دیگر سازوکارهای مالی ویژه بود. این گزاره فینفسه میتواند نقطه پایانی بر برجام و بهبود روابط با (اتحادیه) اروپا قلمداد شود.»
اما اگر فکر میکنید این رسانهها بر اساس این اعترافات، به اتکا بر قدرت درونی تأکید خواهند کرد و پایان دل بستن به خارج مرزها را تجویز میکنند، سخت در اشتباهید! در کمال تعجب روزنامه «آرمان» به قلم «هرمیداس باوند» بار دیگر مذاکره با آمریکاییها را تجویز میکند! این روزنامه با تأکید بر اینکه واشنگتن همه تلاش خود را گذاشته تا با ایران به یک تفاهمنامه مهم برسد، به نظام توصیه میکند «معمولاً آن کسانی که در سیاست خارجی خردمندانه تصمیم میگیرند راه دیپلماسی را نمیبندند، بلکه سعی میکنند راه مذاکره و دیپلماسی را باز نگه دارند. بعد از آن در مذاکرات احتمالی سعی میشود به یک سازش نسبی نائل آیند.»
این در حالی است که تجربه توافق جامع هستهای و عملکرد آمریکا و اروپا نشان میدهد هر گونه اعتماد و مذاکره مجدد با طرفهای غربی به تعبیر رهبر معظم انقلاب «فریب» و«سم مضاعف» است؛ سمی که میتواند تواناییهای کشور در حوزههای گوناگون را با تهدید جدی روبهرو کند!
منبع: سایت بصیرت