💢 پاسخ به دو شبهه دربارۀ حضرت امالمؤمنین خدیجۀ کبری سلاماللهعلیها
✍🏻 #محمدتقی_عارفیان
۱. آیا حضرت خدیجه سلاماللهعلیها در هنگام ازدواج با پیامبر چهلساله بودند؟
۲. آیا ایشان پیش از ازدواج با پیامبر ازدواج کرده بودند و فرزندانی داشتند؟
🔸#علامه_مجلسی رضواناللهعلیه در جلد شانزدهم #بحار_الانوار از قول ابنعباس نقل کرده است که سن حضرت خدیجۀ کبری سلاماللهعلیها هنگام ازدواج با رسول خدا صلیاللهعلیهوآله ۲۵ سال بوده است. بسیاری از محدثان و مورخان نیز همین روایت را درست دانسته، و سن آن حضرت هنگام ازدواج با پیامبر را ۲۵ سال گفتهاند. صاحبان این قول عبارتاند از: #ابن_سعد، #ذهبی، #اربلی، #ابنعساکر.
آنچه دربارۀ دو بار ازدواج کردن حضرت #خدیجه_دختر_خُوَیلِد پیش از ازدواج با حضرت #محمد_بن_عبدالله و فرزند داشتن آن حضرت از شوهران سابقش نقل شده، درست نیست، و دراینباره ابهامات بسیار جدی وجود دارد.
#ابنشهرآشوب نقل کرده است که #احمد_بلاذری و #ابوالقاسم_کوفی در کتابهایشان و #سیدمرتضی_علمالهدی در #الشافی_فی_الامامه و #شیخ_طوسی در #تلخیص_الشافی دراینباره تذکر داده، و همگی گفتهاند که پیامبر صلیاللهعلیهوآله با خدیجه سلاماللهعلیها ازدواج کرد، درحالیکه ایشان دختری باکره بود. ابنشهرآشوب حتی نقل میکند که این گفته در کتابهای #الانوار و #البدع نیز تأکید شده است.
#علامه_جعفر_مرتضی، محقق معاصر شیعه نیز در کتاب ارزشمندش #الصحیح_من_سیرةالنبی_الأعظم، شواهد و قراینی فراوان اقامه کرده است که نشاندهندۀ اختلاف سنی بسیار کم پیامبر اکرم و خدیجۀ کبری و ازدواج نکردن آن بانو پیش از وصلت با حضرت رسول است.
وی مینویسد: مطابق تحقیق دانشمندان آگاه، حضرت خدیجه سلاماللهعلیها هنگام ازدواج با پیامبر صلیاللهعلیهوآله ۲۵ یا ۲۸ساله و دوشیزه بوده، و روایت ۴۰ساله بودن آن حضرت یک روایت غیرقابل اعتماد است.
همچنین آن دو نفر که گفته شده است شوهران قبلی آن حضرتاند، شوهرخواهر او بودهاند که نامش "هاله" بود، و فرزندانی را که به آن حضرت نسبت میدهند، مربوط به خواهر اوست.
بسیاری از علما و مراجع شیعه، از جمله #آیتالله_مکارم_شیرازی حفظهالله نیز این مطالب را تأیید کردهاند.
🌸 حضرت پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله دربارۀ حضرت خدیجۀ کبری سلاماللهعلیها فرمودند:
وَکانَتْ مِنْ اَحْسَنِ النِّسَاءِ جَمَالاً وَاَکْمُلُهُنَّ عَقْلاً وَاَتَمَّهُنَّ رَأیاً، وَاَکْثَرُهُنَّ عِفَّةً وَدِیناً وَحَیاءً وَمُرُوَّةً وَمالاً؛
خدیجه از زیباترین زنان، و کاملترین آنان ازنظر عقل بود. در رأی و نظر کاملترین آنان بود، و ازنظر عفت و دیانت و حیا و مروّت و مال سرآمد آنان بود.
📚 الموسوعة الکبری عن فاطمة الزهراء سلاماللهعلیها، ج۲۱، ص۳۷۱.
#ام_المؤمنین
#حضرت_خدیجۀ_کبری
#همسر_گرامی_رسول_خدا
#دهم_ربیعالاول_پیوند_آسمانی_دو_نور
🎋
فضیلت صلوات
برای بیماری ها چه کنیم?
آیت الله بهجت:
خداوند متعال کپسولی درست کرده است
که تمام ویتامینها در آن است،
آن هم کپسول صلوات است
"اللهم صلے علے محمد و آل محمد
و عجل فرجهم"
╔═.🍃.═══════╗
👉 @yar313313 🌼🌼
╚═══════.🍃.═╝
12.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ 🎬
تفأل #استاد_شجاعی به دیوان حافظ...💫
بوی بهبود ز اوضاع جهان میشنوم
شادی آورد گل و باد صبا شاد آمد...
@Ostad_Shojae
تله_ جدید_اتاق_عملیات_آمریکا_علیه_ایران_وجوب_اعلام_ظهورحزب الله افغانستان .mp3
5.1M
🌸💫بسمالله الرحمن الرحیم 💫🌸
🔔🔔🔔🔔🔔🔔
‼️مروری بر ابعاد تله ی جدیداتاق عملیات آمریکا علیه ایران
📌چرایی تغییر مدل کار دشمن
✅گویا آقای رئیسی باید برای باکو هم استاندار انتخاب کند!
✊وجوب اعلام ظهورحزب الله افغانستان
🌸اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم الشریف و اهلک اعدائهم اجمعین 🌸
8.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ 🎬 #استاد_شجاعی
ماجرای تکراریِ زندگی هرکدام از ماست👇؛
💥 مرد ثروتمندی، به خدمتکار امام صادق علیهالسلام، پیشنهاد میدهد؛
نصف سرمایهام را به تو میبخشم و تو آزاد شو و جایگاهت را به من بده!
عکسالعمل ما در این لحظه، چه میتواند باشد؟
#عید_بیعت
@Ostad_Shojae
غفلت بزرگ.mp3
10.02M
#تلنگری
#عید_بیعت
در سنت خداوند؛
💥معصوم برای غیبت و دوری آفریده نشده!!!
پس دلیل هزار و صد و چند سال غیبت امام زمان "عج" چیست ⁉️
#استاد_شجاعی 🎤
#استاد_پناهیان
@Ostad_Shojae
#رسانه
#ضمیر_ناخودآگاه
سلام و عرض ادب
با مرور چالش های رسانه ای این روزها شروع کنیم👇
👈 در جلسات کمسیون ویژه طرح صیانت با شفافیت مخالفت شد
👈 اختلاس ۳۰۰ درصد رشد پیدا کرده است.
👈 مجلس با شفافیت در دارایی مسوولین مخالفت کرد.
🔰 دقت کردید که رسانه های چطور صبر را از ما گرفته اند و عمدتا فقط تیتر می خوانیم!!!
دلیلی هم ندارد وارد متن شویم.
دقیقاً ! چون وقت نداریم !! اصلا چرا باید جزئیات رو بدانیم !!!
کلا اگر وقت بزارم وجزئیات رو بخونم نمیتونم اولین نفری باشم که خبر رو منتشر میکنه!!!!
🔹 ذائقه هامون در باب رسانه طوری شده که جزئیات اهمیت خودش رو از دست داده و مخاطب اصلا با جزئیات کاری نداره.
🔸 در یک کلام
👈 تیترها را میبینیم و سریعاً نسخه میپیچیم و قضاوت میکنیم ! و هیچ کاری با متن و جزئیات نداریم .
✅ دقت کردین وقت ، حال ، انگیزه نداریم و به هر دلیل تمایلی نداریم وارد جزئیات بشیم.
👇👇👇
#سوادرسانه
حزبالله لبنان و جنبش امل تجمع مسالمت آمیز و قانونی درباره خانواده های قربانیان انفجار بندر بیروت ترتیب داده، آنگاه توسط قوات اللبنانیة (طرفداران سمیر جعجع؛ قصاب صبرا و شتیلا) کشته شدند، اونوقت بیبیسی تیتر میزنه «تجمع خونبار حزبالله!»
همینقدر بیحیاء!
این است که همیشه میگویم امروز سواد رسانه از نان شب هم واجبتر است.
«دیگریِ» آمریکا در ایران بعد از دو جنگ جهانی
بعد از دو جنگ جهانی شرایط فرق کرد و «دیگریِ» آمریکا در ایران رنگ و بوی دیگری گرفت. آمریکا نیز بعد از دو قرن انزوای خودخواسته در بحبوحه جنگ جهانی اولین نشانههای خارج شدن از انزوا را به نمایش گذاشت. از طرفی دیگر جنگهای جهانی بهخصوص جنگ دوم جایگاه ژئوپلتیک ایران را بهشدت نمایان ساخت تا جاییکه در حد «پل پیروزی» جنگ جهانی بالا رفت. همزمان بر اثر جنگهای مداوم، اروپا مرکزیت قدرت بینالمللی را از دست داد و آمریکا در دنیای غرب جانشین آن شد. موقعیت ژئوپلتیک ایران و نیاز قدرتهای تأثیرگذار به این موقعیت نه تنها باعث شد اعلام «بیطرفی» ایران در دو جنگ جهانی نادیده گرفته شود، بلکه بعد از جنگ جهانی دوم نیز که تمرکز قدرت در غرب، از اروپا و انگلیس به آمریکا منتقل شد، باز هم سبب گردید مورد توجه قرار گیرد و در جایگاه مهم بینالمللی دیده شود.
بنابراین از یکسو آمریکا به عنوان رهبر جدید دنیای غرب به دنبال حفظ موقعیت پادشاهی در ایران بود و در سوی دیگر مقامات ایران برای تداوم شرایط سیاسی و خانوادگی خود به این پیوند وابسته شدند تا وابستگی ژئوپلتیک ایران از هر دو طرف تقویت و تثبیت شود. در حوزه منطقهای و بینالمللی نیز عمده میراث جهانی باقیمانده از بریتانیا در گامهای متعدد به آمریکا سپرده شد. از جمله این میراث تعهد به حفظ اسرائیل در غرب آسیا بود؛ به همین دلیل در دوره پهلوی دوم ایران و اسرائیل به عنوان میراثهای بینالمللی حفظ موقعیت منافع غرب به یکدیگر نزدیک شدند؛ با این تفاوت که این تحول در ایران نسبت به اسرائیل با تفاوتهایی همراه بود. چانهزنی بر حفظ پادشاهی پهلوی و سپردن قدرت به محمدرضا، تقابل بین آمریکا و شوروی بر سر غائله آذربایجان، رقابت با انگلیس در زمینه صنعت نفت و نقشی که از سوی دو طرف در دوره نخستوزیری محمد مصدق رخ داد، از جمله آنها بود.
همزمان این تقابلها و رقابتها به میزان وابستگی محمدرضا پهلوی به آمریکا افزود؛ به همان نسبت تمایل شوروی برای نفوذ و حتی تغییر حکومت در ایران به نفع خود، جایگاه ژئوپلتیک ایران را به عنوان همسایه مرزی و حساس شوروی برای آمریکا بسیار افزایش داد و بیش از دوره پدر برای انگلیس شد. البته این مسئله را نباید نادیده گرفت که در زمان اشغال ایران به دست متفقین و تبعید رضاشاه، انگلیس هنوز دست برتر را در قدرت دنیا داشت و مانند بعد از جنگ جهانی دوم با افول قدرت و ضعف اقتصادی مواجه نشده بود؛ بنابراین هنوز در سیاست و حکومت ایران دست داشت. به همین مناسبت در روی کار آمدن محمدرضا و مخالفت با تغییر رژیم نقش مؤثری داشت: «انگلیسیها به همپیمانان خود قبولاندند که در چنین اوضاع و احوالی تغییر رژیم در یک کشور تحت اشغال احتمالا به هرج و مرج بیشتری منجر خواهد گردید». اگرچه انگلیس نیمنگاهی به بازگرداندن قاجار داشت، اما بههرحال تأیید شد که پسر جای پدر را بگیرد و این تغییر «انتخاب آزاد مردم ایران» خوانده شود. بعد از اینکه مشخص شد محمدرضا باید راه پدر را ادامه دهد، در اولین نامهای که شاه جوان پس از پیمان سهجانبه «انگلیس، شوروی و ایران» با تهیه متن و توصیه محمدعلی فروغی به آمریکا با عنوان «از شاه ایران محمدرضا پهلوی به پرزیدنت فرانکلین.د. روزولت» نوشت، تأکید شد که «ما ضمن امضای این پیمان، به حسن نیت جنابعالی و پیوندهای دوستی که دو کشور ایالات متحده آمریکا و ایران را به هم مربوط میسازد متکی» هستیم.
با این اتکا و همچنین تمایل آمریکا برای کسب، حفظ و گسترش قدرت در نظام بینالملل، آمریکا به عنوان «دیگری» در سیاست و حکومت ایران شکل جدیدی به خود گرفت و ایران دوره پهلوی دوم از متحد تا زیرمجموعه قدرت آمریکا پیش رفت؛ سیاستهایی که در کنار دیگر رویکردهای دوره پهلوی دوم، انقلاب اسلامی را رقم زد و آمریکا را از دوست و متحد تمامعیار به دشمن و ضدیت تمامعیار تبدیل کرد و آمریکا از این تاریخ، بهویژه پس از 13 آبان 1358 به یک «دیگریِ» تقابلمحور برای ایران دوره جمهوری اسلامی تبدیل شد.
منبع:
موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران
iichs ir/News-8333/
41.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ پست ویژه
❌ فتنه اخباری گری و تطبیق گرایی
👤 استاد ایمان_اکبرآبادی (مدرس.و.پژوهشگر.دکترین.مهدویت)
🔸 تهیه شده در جنبش فرهنگی و سیاسی منادی زمان
🔺مشاهده این ویدیو تحلیلی به تمام فعالان رسانه ای نوجوان و جوان حتما توصیه میشود.
مهدویت اخباری_گری
آخرالزمان_شناسی
تطبیق_گرایی قیام_قبل_ظهور
فتنه_آذربایجان