مولفه های شناختی خودکنترلی در روایات امام رضا (علیه السلام) با روش تحلیل محتوا.pdf
664.9K
#مقاله
مولفه های شناختی خودکنترلی در روایات امام رضا با روش تحلیل محتوا
نویسندگان: زهره اخوان مقدم، فاطمه ملک؛ ثریا قطبی
#امامرضا #خودکنترلی #مولفهشناختی #تحلیلمحتوا #اخلاق
https://eitaa.com/akhavanmoghadam
🌻🌻🌻🌻
#'گزارش
🖋به گزارش ایکنا، زهره اخوان مقدم، دانشیار دانشگاه علوم قرآنی تهران، در بخش هشتم مجموعه آموزشی مهندسی زندگی اولین نشانه حسد را ناراحتی در دل بیان کرد و گفت: عیبجویی و غیبت، کارشکنی و قطع رابطه نشانههای عملی حسد است.
♦️وی در بخش نهم مجموعه دو دقیقهای مهندسی زندگی در خصوص حسد به عنوان یک بیماری دامنگیر و آزار دهنده صحبت کرد و گفت: روانشناسان میگویند حسد هم بر جسم و هم بر روح انسان تأثیر سوء میگذارد.
♦️بر جسم اثر سوء میگذارد برای اینکه فرد حسود دائم خودخوری میکند و افسرده میشود. حسد بر قلب فرد نیز اثر میگذارد و قلب را ضعیف میکند.
♦️حسد بر روح نیز اثر میگذارد. در روایات آمده است که حسد مانند آتش ایمان را از بین میبرد. یعنی همانطور که آتش چوب را میخورد و میبلعد، حسد نیز ایمان را از بین میبرد و به روح ضربه میزند.
♦️در قرآن هفت بار در مورد حسد صحبت شده است که آخرین آن مطلبی عام است. در آیه پنجم سوره فلق میخوانیم: «وَمِنْ شَرِّ حَاسِدٍ إِذَا حَسَدَ؛ و از شر [هر] حسود آنگاه كه حسد ورزد». خدایا پناه میبرم به تو از شر حسودان چون حسود میخواهد دشمنی کند و نعمت را از ما بگیرد.
♦️در روایات نکات تند و تکان دهندهای برای حسد بیان شده و اگر انسان این آفات را ببیند، قطعاً تصمیم میگیرد که اگر این خصلت در او هست آن را از بین ببرد. مثلاً گفته شده است که ریشه همه رذایل حسد است؛ یا میفرمایند که آفت دین حسد است؛ ریشه کفر حسد است، بدترین بیماری حسد است.
♦️اما چرا گفته شده ریشه کفر حسد است؟ برای اینکه کسی که حسودی میکند یعنی به دهندگی خدا اعتقاد ندارد. خداوند خواسته به یک بنده نعمت دهد، اما فرد حسود ناراحت است که چرا به آن بنده نعمت داده شده؛ یعنی فرد حسود خدایی خدا را با حسادتش زیر سؤال میبرد. 9 آبان 1399
https://eitaa.com/akhavanmoghadam
🌹🌹🌹
17.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
زیر سوال بردن نعیم بودن پروردگار با حسادت
https://eitaa.com/akhavanmoghadam
🌹🌹🌹
نگاهی نو به معنای مهجوریت قرآن در آیه 30 سوره فرقان، براساس واژه های همنشین و سیاق.pdf
328.9K
#مقاله
نگاهی نو به مهجوریت قرآن در آیه 30 فرقان، براساس واژه های همنشین و سیاق
نویسنده: زهره اخوان مقدم
#مهجوریتقرآن #تبیین #اهلبیت #ثقلین #تحریف #خودبسندگیولایت
https://eitaa.com/akhavanmoghadam
🌻🌻🌻🌻
#گزارش
🖋به گزارش ایکنا، زهره اخوانمقدم، دانشیار دانشگاه علوم قرآنی تهران، در بخش دهم از مجموعه آموزشی مهندسی زندگی با اشاره به مضرات جسمی و روحی حسد، تصریح کرد: براساس روایات دینی، مؤمن حسد نمیورزد، بلکه غبطه میخورد.
🔹وی در بخش یازدهم دو دقیقههای مهندسی زندگی گفت: یکی از آسیبهای اجتماعی امروز ما نصیحتپذیر نبودن است. وقتی شروع به صحبت با یک نوجوان یا جوان میکنیم، میگوید که «باز هم شروع کردی!» یا «دوباره میخواهی نصیحت کنی؟» یعنی گمان میکند که نصیحت حد و اندازه دارد و خیال میکند که باید از نصیحت کردن خسته شویم.
🔹البته مقصر این مسئله خودمان هستیم. چون در تربیتهایمان این را به کودکان آموزش ندادهایم. امیرمؤمنان(ع) میفرماید: «زنده کن قلبت را با پند و نصیحت.» چون ایشان میدانستند که وقتی نصیحت را گوش دهیم، بالاخره در نفسانیات ما تأثیر دارد.
🔹ممکن است من عمل خلافی انجام دهم یا به فکر انجام کار اشتباهی باشم، اما وقتی یک نفر مرا نصیحت میکند، فوراً به عواقب آن کار واقف و از انجام آن منصرف میشوم. در تاریخ موارد بسیاری داریم که افراد نزد ائمه(ع) میآمدند و درخواست میکردند که ائمه(ع) آنها را موعظه کنند. یعنی تا این حد موعظه بین مردم اهمیت داشته و گفته شده است که در زمان رسول الله(ص) ایشان به جبرئیل فرمودند که مرا موعظه کن.
🔹باید با قصه، داستان، نمایش و بازی نصیحتپذیری را به کودکان آموزش و بدین ترتیب فرهنگ نصیحتپذیری را از کودکی به بچهها انتقال دهیم. 19 آبان 1399
https://eitaa.com/akhavanmoghadam
🌹🌹🌹
17.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فرهنگ نصیحتپذیری را از کودکی به افراد انتقال دهیم
واکاوی عوامل ایمان ناپذیری اقوام از دیدگاه قرآن کریم با روش «تحلیل محتوای مضمونی».pdf
568.2K
#مقاله
واکاوی عوامل ایمان ناپذیری اقوام از دیدگاه قرآن کریم با روش «تحلیل محتوای مضمونی»
نویسندگان: زهره اخوان مقدم؛ رامین طیارینژاد؛ زهرا منصوری
#ایمان #تکذیب #طبعقلب #خسران #تحلیلمحتوایمضمومنی #تحلیلگفتمانقرآن
https://eitaa.com/akhavanmoghadam
🌻🌻🌻🌻
#گزارش
🖋به گزارش ایکنا، زهره اخوانمقدم، دانشیار دانشگاه علوم قرآنی تهران، در بخش دوازدهم مجموعه آموزشی مهندسی زندگی که طی دو دقیقه یک مطلب مهم دینی مرتبط با سبک زندگی اسلامی مطرح و نکات مهم آن مبحث ارائه میشود، نصیحتپذیر نبودن را یکی از آسیبهای اجتماعی جامعه کنونی برشمرد و اظهار کرد: نصیحتپذیری را باید به کمک داستان و نمایش به کودکان بیاموزیم.
🔷وی در بخش دوازدهم این مجموعه آموزشی گفت: در زمان حضرت یحیی(ع)، قرار بود مجرمی اعدام شود؛ زمانی که وقت اعدام این مجرم فرا رسید، حضرت یحیی(ع) جلو رفت و به او گفت مرا پند بده؛ یعنی پیامبر خدا نزد یک مجرم رفت و از او خواست که وی را پند دهد. از حضرت یحیی(ع) پرسیدند که چرا نزد یک مجرم رفتی و از او خواستی که تو را پند دهد؟ ایشان فرمود: برای اینکه او در این موقعیت بهترین نکته را به من آموزش میدهد.
🔷چرا ما از آموزش و پند گرفتن گریزان هستیم؟ امیرمؤمنان علی(ع) میفرمایند: نصیحت را گوش بده از کسی که به تو نصیحت را هدیه میکند و آن نصیحت را در جانت نگه دار و به آن عمل کن. یعنی باید به نصیحت به چشم هدیه نگاه کنیم نه دخالت کردن در مسائل شخصی.
🔷در جای دیگری حضرت علی(ع) میفرمایند: بهترین دوست تو باید کسی باشد که تو را نصیحت میکند. اما ما بین دوستانمان کسی که ما را نصیحت میکند را کنار میگذاریم، در حالی که او بهترین دوست ماست. فرهنگ نصیحتپذیری بسیار زیباست و باید سعی کنیم آن را بین خودمان گسترش دهیم. مثلاً مادر در مقابل فرزندان به پدر بگوید مرا نصیحت کن. باید سعی کنیم این فرهنگ را در سبک زندگی خانوادگی خود گسترش دهیم. 23 آبان 1399
https://eitaa.com/akhavanmoghadam
🌹🌹🌹
15.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نصیحت هدیه است؛ آن را در جانت نگه دار
https://eitaa.com/akhavanmoghadam
🌹🌹🌹