✍مقام معظم رهبری:
🔹گاهی رنج و زحمتِ زنده نگهداشتن خون شهید، از خود شهادت کمتر نیست.
📌رنج سی ساله امام سجّاد علیه الصّلاة والسّلام و رنج چندین ساله زینب کبری علیهاسلام از این قبیل است. رنج بردند تا توانستند این خون را نگه بدارند. بعد از آن هم همه ائمّه علیهم السّلام تا دوران غیبت ، این رنج را متحمّل شدند. امروز، ما چنین وظیفهای داریم.
📚بیانات در دیدار جمعی از خانوادههای شهدا۱۳۷۶/۰۲/۱۷
🏴 #شهادت_امام_سجاد (علیهالسلام)
تسلیت باد.
@albayann
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی شهادت مجاهد بزرگ آقای اسماعیل هنیه:
خونخواهی مهمان عزیزمان را وظیفه خود میدانیم
رژیم صهیونیستی زمینه مجازات سخت را برای خود فراهم ساخت
🔹️در پی شهادت مجاهد بزرگ آقای اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی ضمن تسلیت شهادت این رهبر شجاع و مجاهد برجسته به امت اسلامی و جبهه مقاومت و ملت سرافراز فلسطین تاکید کردند: رژیم صهیونی جنایتکار و تروریست با این اقدام زمینهی مجازات سختی را برای خود فراهم ساخت و خونخواهی او را که در حریم جمهوری اسلامی ایران به شهادت رسید، وظیفه خود میدانیم.
✏️ متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
✏️ بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
ملت عزیز ایران!
✏️ رهبر شجاع و مجاهد برجستهی فلسطینی جناب آقای اسماعیل هنیه در سحرگاه دیشب به لقاءالله پیوست و جبههی عظیم مقاومت عزادار شد. رژیم صهیونی جنایتکار و تروریست، میهمان عزیز ما را در خانهی ما به شهادت رسانید و ما را داغدار کرد، ولی زمینهی مجازاتی سخت برای خود را نیز فراهم ساخت.
✏️ شهید هنیه سالها جان گرامیاش را در میدان مبارزهئی شرافتمندانه بر سردست گرفته و آمادهی شهادت بود، و فرزندان و کسان خود را در این راه تقدیم کرده بود. او از شهید شدن در راه خدا و نجات بندگان خدا باک نداشت، ولی ما در این حادثهی تلخ و سخت که در حریم جمهوری اسلامی اتفاق افتاده است، خونخواهی او را وظیفهی خود میدانیم.
✏️ اینجانب به امت اسلامی، به جبهه مقاومت، به ملت شجاع و سرافراز فلسطین و بالخصوص به خاندان و بازماندگان شهید هنیه و یکی از همراهانش که با وی به شهادت رسیده است، تسلیت عرض می کنم و علوّ درجات آنان را از خداوند متعال مسألت مینمایم.
سید علی خامنهای
۱۰ مرداد ۱۴۰۳ مصادف با ۲۵ محرم ۱۴۴۶
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از مباحثه فقاهت
🔰 #اصول
💠 ملاک تسمیۀ حکم به «حکم شرعی»
👤 #استاد_فرحانی
#آخوند در بحث #استصحاب، ملاک تسمیۀ حکم به «حکم شرعی» را بیان می کند. او معتقد است قسم دوم احکام #وضعی، با اینکه #مجعول #شارع نیستند و عقل، آنها را از احکام #تکلیفی #انتزاع می کند، اما می توان به آنها «حکم #شرعی» گفت. زیرا ...
📚 درس خارج اصول(مفاهیم)، ۱۴ آذر ۱۴۰۱
✅ ادامه این مطلب و مباحثه👇👇👇
🌐 http://mobahathah.ir/showthread.php?tid=2685
#مفهوم
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
🌐 کانال "مباحثه فقاهت"
🆔 @mobahathah_ir
هدایت شده از فقه الخمینی
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 پخش زنده سخنرانی آیتالله فرحانی
📌 هیئت امابیها «علیهماالسلام»
🖊استاد آیت الله فرحانی:
🔹...در برههای دیگر به حضرت اباالفضل العباس(ع) فرمود: «بِنَفْسِی أنْتَ». چه تلاشها که باید در علوم عقلی کرد تا بتوان به مفهوم این جملات دست پیدا کرد!
با توجه به این مثال و مثالهای دیگری که در ماجرای عاشورا وجود دارد، به وضوح میتوان اذعان کرد که ضیافتی بس پُربرکت از جانب امام حسین(ع) برای عدهای از انسانهای باشرافت ترتیب داده شده است و خود آن حضرت به طور مستقیم این ضیافت را پیش میبرد؛
📌عدهای را از خود دور میسازد و عدهای را به خود نزدیک میگرداند؛ برای عدهای پیک میفرستد و برای عدهای صبر میکند.
🔸 در این #ضیافت هر کس به اندازۀ پیوندی که با ولایت برقرار میکند رتبهای را حایز میشود. در این ضیافت حداقل چیزی که نصیب انسان میشود آزادی از آتش جهنم است؛
🖇اما میتواند به مرحلهای برسد که به فرمودۀ امام رضا(ع) در رتبۀ خود معصومین(ع) و همنشین آنها در بهشت باشد.
📚پیوند معرفتی با سيدالشهدا علیه السّلام
#امام_حسین
@albayann
البیان
🖊اعمال ماه صفر... #ماه_صفر @albayann
🖊ازاعمال ماه صفر
1⃣در این ماه، به دادن صدقه اهتمام بیشتری شود.
پیامبر اکرم (ص) در باب صدقه دادن میفرمایند: لبخند تو بر روی برادرت صدقه است، امر به معروف و نهی از منکر کردنت صدقه است، رهنمایی کسی که راه را گم کرده صدقه است و دور کردن سنگ و خار و استخوان از راه صدقه است.
2⃣به هر حال، از برای رفع نحوست، هیچ چیز بهتر از تصدقات و ادعیه و استعاذات وارده نیست و اگر کسی می خواهد محفوظ بماند از بلاهای نازله در این ماه، در هر روز این ماه ۱۰ مرتبه بخواند این دعایی را که «محدث فیض» ، در «خلاصة الاذکار» ذکر فرمود:
یا شَدیدَ الْقُوی وَ یا شَدیدَ الْمِحالِ یا عَزیزُ یا عَزیزُ یا عَزیزُ ذَلَّتْ بِعَظَمَتِکَ جَمیعُ خَلْقِکَ فَاکْفِنی شَرَّ خَلْقِکَ یا مُحْسِنُ یا مُجْمِلُ یا مُنْعِمُ یا مُفْضِلُ یا لا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ سُبْحانَکَ اِنّی کُنْتُ مِنَ الظَّالِمینَ فَاسْتَجَبْنا لَهُ وَنَجَّیْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَکَذلِکَ نُنْجِی الْمُؤْمِنینَ وَصَلَّی اللَّهُ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِهِ الطَّیِّبینَ الطَّاهِرینَ! (مفاتیح الجنان)
3⃣ «سیّد بن طاووس» نقل کرده است: در روز سوم ماه صفر، دو رکعت نماز بخوان که در رکعت اوّل سوره «حمد» و سوره «انّا فتحنا» (فتح) و در رکعت دوم سوره «حمد» و سوره «توحید» قرائت شود و پس از سلام نماز، صد بار صلوات بفرست و صد بار آل ابی سفیان را لعنت کن و صد مرتبه استغفار نما و آنگاه حاجت خویش را از خداوند بخواه. (ان شاء اللّه به هدف اجابت میرسد).(اقبال، صفحه ۵۸۷)
4⃣در روز اربعین (بیستم ماه صفر) زیارت امام حسین (علیه السلام) مستحبّ است و مورد تأکید قرار گرفته. در روایتی که «شیخ طوسی» از امام حسن عسکری (علیه السلام) نقل کرده، چنین آمده است: نشانههای مؤمن پنج چیز است: به جای آوردن پنجاه و یک رکعت نماز (۱۷ رکعت نماز واجب و ۳۴ رکعت نافله) و زیارت اربعین (امام حسین (علیه السلام)) و انگشتر را بر دستِ راست نهادن، و پیشانی را به هنگام سجده بر خاک گذاردن و بسم الله الرّحمن الرّحیم را در نماز بلند گفتن.
#ماه_صفر
@albayann
البیان
🖊«شفاعت» و ارتباط آن با توحید ✍استاد آیت الله فرحانی @albayann
🖊«#شفاعت» و ارتباط آن با توحید
✍استاد #آیت_الله_فرحانی :
🔹یکی از مباحث بسیار مهمی که ذیل مسئله توحید و ولایت مطرح میشود، مسئله «شفاعت» است. همانگونه که گفتیم، ارتباط مفهومی بین توحید و ولایت به گونهای عمیق است که ضعف در فهم هر یک از آنها میتواند نشانگر ضعف در فهم دیگری باشد.
📌این دو مسئله به گونهای با هم عجین هستند که باید هر کدام را به صورت دقیق و صحیح تصویر کنیم تا دیگری نیز به صورت صحیح تصویر شود. در ادامه خواهیم گفت که اگر طرح مسئله به صورت صحیح اتفاق بیفتد، روشن خواهد شد که اختلاف اولی و اصلی میان شیعه و دیگران بر سر خلافت علی بن أبیطالب(ع) نیست؛ بلکه این اختلاف بر سر جایگاه حقیقی نبی اکرم(ص) و همچنین بر سر اصل مسئله توحید است.
🔸در دوران کنونی که پدیدۀ منحرف «وهابیت» حیات دارد و مشغول فعالیت است، مسئله شفاعت که یکی از شئون هر دو بحث توحید و ولایت است، مورد هجمه قرار گرفته است و گاهی این هجمهها تأثیرگذارند؛ بر همین اساس، جوانان و فرهیختگان مسلمان باید در جهت فهم و نشر مباحث مربوط به این مسئله، بیشتر تلاش کنند.
🔺به راستی حیف است که جوانان شیعه به رغم معارف بسیار بلندی که در این مکتب پویا وجود دارد، با چنین شبهات ناچیزی مواجه شوند و از آنها متأثر گردند. در دوران غیبت که مطابق روایات، حیرت و گمراهی مستولی میشود، پیوند معرفتی با جریان ولایت بسیار اهمیت مییابد.
🔺پیوند معرفتی نیازمند تلاش و کوشش در راه فهم معارف است و کوتاهی در این زمینه ممکن است ما را در برابر هجمهها و تبلیغات، منفعل سازد و در نتیجه ما را از جریان ولایت دور کند.
🔹مسئله شفاعت ابعاد مختلف و پیچیدهای دارد که بررسی همۀ آن ابعاد، نیازمند مجال وسیعی است؛ اما یکی از جهات مهمّ آن، ارتباط این مسئله با توحید و سازگاری آن با رحمت الهی است.
📚پیوند معرفتی با سیدالشهدا علیه السلام
@albayann
#مسئله_ترتب_ونظریه_خطاب_قانونی
📚نگاهی به کتاب «مسئله ترتب و نظریه خطاب قانونی»
#فقه_الخمینی
#آیت_الله_فرحانی
@albayann
البیان
#مسئله_ترتب_ونظریه_خطاب_قانونی 📚نگاهی به کتاب «مسئله ترتب و نظریه خطاب قانونی» #فقه_الخمینی #آیت_
📚نگاهی به کتاب «مسئله ترتب و نظریه خطاب قانونی»
✍درمیان مسائل متعدد ومختلف دانش اصول برخی ازآنها نقش محوری ومهم تری نسبت به سایرمسائل درفراهم کردن نظام اصولیِ فقیه ایفا می کنند؛
🖇بی تردید مباحثی نظیرتعریف حکم شرعی، کیفیت جعل احکام، چیستی متعلقات احکام وهمچنین چگونگی وکیفیت خطابات شرعیه جزو محوری ترین واساسی ترین مباحث علم اصول به شمارمی روند که نوع نگاه به این مباحث وکیفیت تحلیل آنها، دستگاه استنباط فقیه وبه تعبیر دقیق تر تفسیر او از متون دینی را تا حد زیادی تحت تأثیر قرار می دهد.
🔹متأسفانه علمای اصول ازاین مباحث بصورت مستقل ومجزّا بحث نکرده اند ولی ضمن برخی مباحث مانند مبحث ضدّ وترتّب و مبحث اجتماع امرونهی، از این مسائل وآثار آنها سخن گفته اند.
📌سخن گفتن از مباحث فوق الذکر ذیل مسأله ضدّ، این مسئله وبه تبع آن مسئله ترتب را به یکی از دقیق ترین وجنجالی ترین مباحث اصولی مبدّل کرده و بزرگان بسیاری درآن به نظریه پردازی پرداخته اند.
🔸امام خمینی (رحمت الله علیه) ازجمله اندیشمندانی است که براساس یکی از نوآوری های اصولی خود که به خطابات قانونی شهرت یافته ، دراین مسأله نظریه بدیعی را ارائه کرده است.
📎درکتاب حاضرکه برگرفته از درس خارج اصول #آیت_الله_فرحانی درسال های96،95و97می باشد، ضمن اشاره به سابقه تاریخی واصولی مسئله که به نوعی از زمان محقق کرکی وشیخ بهایی (رحمت الله علیهما) شکل گرفته است، نظریات مطرح شده درمدرسه اصولی نجف به بحث وبررسی گذاشته شده وبا تبیین برجستگی های اندیشه اصولی مکتب قم مانند بیانات آیت الله شیخ عبدالکریم حائری(ره) وآیت الله بروجردی(ره) -که تأثیرزیادی درشکل گیری اندیشه اصولی امام خمینی داشتند، درنهایت نظریه امام خمینی به عنوان نظریه مختار ارائه گردد.
🖊در ادامه به عبارتی از مقدمه این کتاب به قلم استاد آیت الله فرحانی اشاره می شود:
بزرگترین بن بست فکری علم اصول فقه سؤالی است که به تقریر شیخ اعظم(ره) از ابن قبه و به تحقیق آخوند خراسانی در طلب و اراده طرح شد. بزرگان از تلامذه آخوند خراسانی(ره) تلاش شایسته ای در پاسخ به قلم شکسته آخوند (ره) داشته اند و هر چند گاهی به صورت مسئله محور و منزلی پاسخ صحیحی را متأثر از کلمات اهل معقول ارائه کردهاند، لکن جایگاه علم اصول فقه برای استنباط احکام فقهی و رابطه آن با عقاید و کلامیات روشن نشد و مبهم ماند. این توضیح مختصر، ارزش ابداع عالمانه نظریه خطاب قانونی امام خمینی(ره) و تحلیل بدیع ایشان از ماهیت حکم را نمایان می سازد.
🖊جهت تهیه این اثر به سایت نشر البیان مراجعه بفرمایید.
#فقه_الخمینی
#انتشارات_البیان
@albayann