هدایت شده از منزلگاه عشاق تهران بزرگ
💠 تلنگری از قرآن کریم
«وَآتَاكُمْ مِنْ كُلِّ مَا سَأَلْتُمُوهُ» / آیه ۳۴ سوره ابراهیم
اینجا خدا میگه: یادت نره برای چیزایی که الان داری یه روزی دعا کردی و آرزوشو داشتی.
#تلنگر #قرآن #آرزو #دعا #سوره #ابراهیم #یاد
📲در شبکه های اجتماعی زیر با ما همراه باشید👇👇👇
🔹 سروش و گپ و بله و روبیکا و ایتا:
@manzelgaheoshagh_tehran_bozorg
هدایت شده از منزلگاه عشاق تهران بزرگ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
منبر کوتاه
💠 راه حل آیت الله بهجت برای دفع سحر و جادو
🎤 استاد رفیعی
#بهجت #قرآن #آیت_الکرسی #ناس #فلق #قرائت #اذان #فرزند #سحر #جادو #طلسم #سخنرانی #استاد_رفیعی
📲در شبکه های اجتماعی زیر با ما همراه باشید👇👇👇
🔹 سروش و گپ و بله و روبیکا و ایتا:
@manzelgaheoshagh_tehran_bozorg
:
الف-حجاب: در لغت معانی مختلفی دارد؛ مانند: پوشش، پرده، منع و آنچه میان دو چیز واقع شود، در زبان عربی از آن جهت ابرو را حاجب می گویند که به عنوان پرده و مانعی برای چشم در برابر شعاع خورشید عمل می کند. می توان گفت حجاب، مانع ملاقات طرفین با یکدیگر از راه حس لامسه و باصره است. این واژه در اصل بر موانع جسمانی اطلاق می گردد، اما در برخی مواقع به موانع معنوی نیز حجاب گفته می شود. تعبیر حجاب با همین معنا در آیه ۵۱ سوره شوری و نیز در آیه ۵ سوره احزاب به کار برده شده است. در دستوری که امیرالمومنین (ع) به مالک اشتر نوشته است، می فرماید: فَلا تُطَوِّلَنَّ احتِجَابَکَ عَنْ رَعیَّتِکَ؛ یعنی در میان مردم باش. کمتر خود را در اندرون خانه از مردم پنهان کن. حاجب و دربان تو را از مردم جدا نکند، بلکه خودت را در معرض ملاقات و تماس مردم قرار ده… . استفاده از کلمه حجاب در مورد پوشش زن یک اصطلاح نسبتا جدید است. در اصطلاح فقهی، حجاب پوشش زن در برابر بیگانه است؛ اما فقها در کتب فقهی از این واژه کمتر استفاده نموده و بیشتر برای بیان این معنا از واژه های ستر و نظر بهره گرفته اند.
در نظام ارزشی اسلام مسأله حجاب از اصول پذیرفته شده است که در وجوب آن نیز هیچ تردیدی نیست. تمام فقهای شیعه و اهل تسنن بر آن اتفاق نظر دارند و مهم ترین دلیل وجوب حجاب، آیات قرآن است.
اما نکته مهم اینکه در اندیشه قرآن، حجاب تنها منحصر به پوشش ظاهر نیست، بلکه حجاب پوششی، تنها یک نمونه از دستورات قرآنی در مورد حجاب است. دستور دیگر قرآن کریم درباره حجاب، به شیوه مخصوصی از سخن گفتن و کارکرد آن در مناسبات اجتماعی زنان نظر دارد: ( فَلا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَیَطْمَعَ الّذی فی قَلْبِهِ مَرَضٌ وَ قُلْنَ قَوْلاً مَعْرُوفًا) ؛ قرآن کریم در این آیه علاوه بر مشروعیت دادن سخن گفتن زن و مرد نامحرم، زنان را از سخنان لطیف و تحریک آمیز و یا استفاده از لحن و طنین خاص در صدا منع میکند. خداوند در دستور دیگری به زنان توصیه میکند که در معاشرت ها و تعاملات خود با مردان رفتار مناسبی داشته باشند و از تبرج و خودنمایی بپرهیزند.
ب-عفاف: واژه ای عربی است که از فرهنگ اسلامی و دینی وارد زبان فارسی شده است. این واژه با فتح حرف اول از ریشه عفت است. راغب اصفهانی، عفت را اینگونه معنا میکند: العفة حصول حالةٍ للنفس تمتنع بها عن غلبة الشهوة؛ عفت، پدید آمدن حالتی برای نفس است که به وسیلة آن از فزون خواهی شهوت جلوگیری شود. پایه عفاف، خویشتنداری است و ردپایی از جنسیت یا اختصاص به جنس خاص (زن) در معنای لغوی عفاف، وجود ندارد.
دهخدا نیز عفاف را به پارسایی و پرهیزگاری، نهفتگی، پاکدامنی، خویشتن داری معنا کرده است. در فرهنگ فارسی معین آمده است؛ عفاف: پارسایی، پرهیزگاری، پاکدامنی، در تداول اغلب به کسر اول تلفظ می کنند. بنابراین در گویش فارسی، عفاف به کسر اول و به معنی پاکدامنی به کار میرود. به طور کلی میتوان گفت: عفت یا عفاف نیرویی درونی است که موجب خویشتنداری انسان در مقابل افراط در ارضای غریزه های مختلف است. علامه طباطبائی نیز عفاف را از اصول فضیلت های انسانی میداند و پس از آنکه قوای شهوانی، غضبی و فکری را منشأ و خاستگاه تمامی اخلاق انسانی بر می شمرد، میگوید: حد اعتدال در قوه شهوانی عفاف و افراط و تفریط در آن شره و خمود نامیده می شود.
عفاف در مقایسه با حجاب امری کلی است و وجود نیروی عفاف به عنوان یک صفت نفسانی و ارادی، سبب می شود، انسان به نیازها و غرایز وجودی خود پاسخی عاقلانه و مناسب بدهد و از افراط و تفریطها بپرهیزد. حجاب به عنوان یک شاخه از درخت عفاف، بخش مهمی از آن محسوب میشود و راهکاری مهم برای نهادینه ساختن امر عفاف است.
قوانین پوشش و لباس دانش آموزان در ایران
آيين نامه اجرايي مدارس مصوب ۷/ ۶/ ۷۹ شوراي عالي آموزش و پرورش به بررسی قوانین در مورد پوشش و لباس دانش آموزان پرداخته است که در ادامه به بیان این قوانین پرداخته میشود.
ماده ۶۴: لباس دانش آموزان بايد از نظر دوخت و رنگ ، ساده و داراي ظاهري آراسته و متناسب با محيط آموزشي و تربيتي مدرسه باشد.
ماده ۶۵: دانش آموزان بايد علاوه بر استفاده از پوشش مناسب در مدرسه، در آمد و رفت به مدرسه نيز از لباس و پوشش مناسب و فاقد هر گونه تصوير و نوشته استفاده كنند.
ماده ۶۶: لباس دانش آموزان علاوه بر پوشش، نشان وقار و عفاف آنان است ، شكل دوخت لباس آنان بايد با شئون اسلامي متناسب باشد .
ماده ۶۷: پوشش دانش آموزان دختر شامل: ۱- چادر، مانتو، شلوار، مقنعه ۲- مانتو، شلوار و مقنعه ميباشد .
تبصره۱: چادر بهترين حجاب و مناسب ترين پوشش مي باشد. شايسته است مديران مدارس ضمن رعايت عدم اجبار، دانش آموزان دختر را به آن تشويق و توصيه كنند .
تبصره۲: رنگ مانتو، شلوار و مقنعه دانش آموزان دختر بايد ضمن توجه به شرايط سني و جغرافيايي از ميان رنگ هاي مناسب انتخاب شو
د .
کم رنگ شدن حجاب اسلامی بین دانش آموزان و دلایل آن
به نظر میرسد یکی ازمسائل نسل جوان در جامعه چرایی و چگونگی پوشش یا به عبارت کاملتر حجاب کامل اسلامی باشد. اگر ما درکانون خانواده به عنوان نخستین وکوچکترین واحد تشکیل دهنده جامعه و مهمترین و تأثیرگذارترین نهاد در فرهنگ سازی و انتقال مفاهیم فرهنگی به این پرسش در واقع چرایی لزوم رعایت حجاب اسلامی پاسخ دهیم، انتخاب چگونگی رعایت حجاب از طرف دانش آموزان در مراحل بعدی با توجه به گستردگی قلمرو پوشش که به عوامل محیطی و فرهنگی و سنتی یک جامعه برمیگردد عاقلانه تر، هنجارپذیرتر و قابل پذیرش تر خواهد بود .
اما متأسفانه در چند دهه اخیر بخصوص از زمانی که افراد خانواده بیشترین وقت خود را صرف دیدن برنامه های بنگاه های فرهنگ ساز غربی و شبکه های مجازی در اینترنت و شبکه های ترویج کننده افکار غربی– غیراسلامی از رسانهای به اسم ماهواره میکنند و در معنای کلمه دچار تهاجم فرهنگهای غیربومی و اسلامی شده اند؛ کارکرد تربیتی خانواده ها به عنوان انتقال دهندگان اولیه مسائل فرهنگی سنتی و اسلامی به اندازه کافی مطلوب نبوده و نیست. این مسئله شاید کلید بسیاری از درهای بسته افکار دانش آموزان و جوانان ما برای پذیرش چرایی و چگونگی حجاب باشد.
از طرف دیگر مدارس ما به عنوان نخستین نهاد آموزشی و تربیتی فرا خانواده در تقابلی نابرابر باید جوان و نوجوانی را که ذهن و خواسته هایش تحت تأثیر عوامل متعددی قرار دارد به سوی فرهنگ متعالی اسلامی و انسانی سوق دهند. فرهنگی که برای نهادینه شدن نیاز به حمایت از سوی جامعه رسان های و نهاد خانواده دارد و اگر این حمایت مطلوب صورت نگیرد قطعا به تلاش مربیان در مدارس پاسخ چشم گیری داده نمی شود.
مربیان و مدیران مدارس- این نهاد فرهنگ ساز و انسان ساز- از دل جامعه برخواسته و تحت تأثیر عوامل موجود در آن هستند و شاید هم به مراتبی این تأثیر پذیری خود را در کلاس درس؛ بسیار عمیق اما نا محسوس به دانش آموزان انتقال دهند. در این صورت وای بر روزگار فرهنگی جامعه ای که فرهنگیانش هم در قبول و اجرای مسائل مهمی چون حجاب و …. خود صاحب تردید و یا هنجارشکنی باشند. “به قولی هر چه بگندد نمکش می زنند وای بروزی که بگندد نمک ” این موارد نیز از قابل تأملترین مسائل در سیر قهقرای حجاب در نزد جوانان ما بخصوص در سطح جامعه است .
از سالیان دور گفته اند که بال های ترقی یک جامعه خانواده و سپس آموزش و پرورش است که اگر هر دو قوی و هماهنگ عمل کنند، هدف جامعه اسلامی که تربیت انسانی متمدن و متعهد و متفکر است در سایه سار مبانی اسلامی تحقق مییابد.
لازم به ذکر است که در نهادینه کردن حجاب کامل اسلامی و عفاف که فرزند خلف حجاب است می توان به نفش مؤثر و فرازمانی رسانه هایی چون رادیو و تلویزیون توجه داشت. متأسفانه هر چه دلسوزان فرهنگ حجاب در جامعه با اجرای برنامه های فرهنگی و آموزشی در صدد احیای فرهنگ حجاب اسلامی هستند دست اندرکاران سینمایی و تلویزیونی ما با استفاده از بازیگران زن که بی حجابی را در لفاف بدحجابی تبلیغ و قبح آن را تضعیف میکنند، نوجوانان مخصوصا دانش آموزان را دچار نوعی پارادوکس رفتاری کرده اند. این در حالی است که با بی توجهی به مسئله الگو سازی درست ؛ نوجوانان و دانش آموزان، بازیگران و هنرمندان را الگوی خود قرار داده و حتی در انتخاب تکیه کلام ها از تکیه کلام این عناصر به اصطلاح فرهنگ ساز استفاده میکنند.
فکر کنید در خانواده والدین و در مدارس معلمان پرورشی و آموزشی، همت خود را در تبیین برتری حجاب اسلامی به دانش آموز به کار گیرند و آنها را مجاب کنند اما جوان در سطح جامعه در مترو و اماکن عمومی…. تصویری دیگری از بازیگر زن محبوب خود را بر دیوارها و تابلوها در معرض دید عموم با حجابی غیرمتعارف و آرایشی بیش از حد معمول ببیند.
با وجود الگوهای بسیار ارزنده و فرازمانی در تاریخ اسلام، جهت معرفی الگو به جوانان و دانش آموزان، متأسفانه مسئولان فرهنگی گام های زیاد اما عجولانه، غیرکارشناسانه و گاهاَ تکراری در کیفیت و تأثیرگذاری ضعیف و نامطلوبی را برداشته اند. بطوری که اطلاعات قشر جوان مخصوصا محصل در خصوص بازیگران، بازیکنان؛ خوانندگان به مراتب بیشتر از الگوهای بزرگ دینی و اسلامی ما است. به علاوه سالهای دفاع مقدس و حضور بانوان محجبه در عرصه های مختلف در تثبیت نظام جمهوری اسلامی و شکوفایی علمی و فرهنگی چنان قابل توجه بوده است که میتوانیم از این فرصت در جهت ارائه الگوهای زمانی و ایرانی برای هدایت جوانان استفاده کنیم. خلاء الگو سازی اسلامی و بومی در جامعه برای داشتن حجاب مطلوب و عفاف بسیار دیده میشود و یکی از مهمترین دلایل تضعیف حجاب کامل اسلامی در نزد جوانان است.
از دیدگاهی دیگر میتوان گفت که موازی کاری در برنامه های ترویج فرهنگ حجاب کامل اسلامی از سوی دستگاه های ذیربط نتیجه های نامط
لوب داشته است. زیرا به همان اندازه که کارهای فرهنگی بدون کارشناسی یا فصلی و موسمی میتواند تأثیر منفی بر جامعه و نوعی تقابل و تهاجم را در میان مردم نسبت به آن به وجود آورد؛ موازی کاری نیز به مراتب مخرب تر خواهد بود. باید در نظر داشت کار فرهنگی یک امر مدت دار است اگر برنامه یا طرحی با محتوای فرهنگی برای یک یا دوسال در نظر گرفته شود در انتهای مدت پیشبینی شده نتیجه مطلوبی عاید مجریان نخواهد شد. اجرای برنامه های تعجیلی و کوتاه مدت با صرف هزینه های کلان یکی دیگر از معظلات جامعه در امر تبیین حجاب برتر و نهادینه کردن آن در نزد جوانان است .
برای جوابگو بودن طرح ها و برنامه های فرهنگی؛ هماهنگی سازمانهای کلانی چون صدا و سیما؛ نیروی انتظامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ آموزش و پرورش و… بسیار ضروری است که متأسفانه عدم نتیجه گیری مطلوب در کشش دانش آموزان و جوانان به مقوله فرهنگی حجاب کامل اسلامی و عفاف؛ نبودن ارتباط و هماهنگی در پیکره این سازمان های فرهنگی است .
هر چند خداوند انسان را در انتخاب دین مختار قرار داده است ولی قبل از آن با رسالت و بعثت پیامبران تشریعی و تبلیغی راه صواب از خطا را نشان داده و انسان را هدایت کرده است. در لزوم رعایت حجاب و انتخاب نوع پوشش بر ما فرض است که ابتدا با هدایت صحیح جامعه در دراز مدت و سرمایه گذاری طولانی مدت در ایجاد بصیرت جوانان برای شناخت درست از نادرست و با الگوسازی حجاب و عفاف؛ معرفی الگوهای دینی و ملی؛ برنامه سازی در جهت طراحی و ارائه پوشش های اسلامی در بردارنده شرایط اقلیمی و فرهنگی هر منطقه؛ جوانان مخصوصا دانش آموزان را به سوی عفاف و حجاب رهنمود شویم.
نتیجه گیری و ارائه راهکارهای گسترش حجاب و عفاف در مدارس
تنها با ایجاد مانع و محدودیت نمیتوان جوانان را مجبور به رعایت پوشش اسلامی کرد بلکه لازمه حفظ حجاب در جامعه، نهادینه کردن و به باور تبدیلشدن این اصل در میان جوانان و دانشآموزان است. والدین و فرهنگیان از مهمترین الگوهای دانشآموزان در انتخاب نوع پوشش هستند. باورهای دینی از جمله عفاف و حجاب در خانواده شکل میگیرد و در مدرسه استمرار مییابد و برهمین اساس خانواده و مدرسه باید مرکز توجه فعالیتهای فرهنگی قرار گیرد. فرهنگ سازی در حوزه ی دین باید آگاهانه نهادینه شود. پیکره جامعه شامل: فرد ، خانواده و جامعه است. فرهنگ عفاف و حجاب، یکی از باورهای اصیل دینی است که در سه حیطه یاد شده، با توجه به شناسایی مرزهای مفهومی حیا ، عفاف و حجاب که جان مایه فرهنگ عفاف هستند و نیز ابزار و شیوههای نو و مؤثر و اطلاعات جامعه شناسی و روانشناختی به جامعه تزریق می شود. برای ارائه راهکارهای گسترش حجاب و عفاف در مدارس از مطالعات انجام شده و نظرات متخصصین در این حوزه استفاده شده است که در ادامه به طور اختصار به بیان آنها پرداخته می شود:
۱-آموزش، ساماندهی، توجه و بکارگیری مدیران، معلمان و همه پرسنل مدارس جهت ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در بین دانش آموزان و سازمانهای مربوط نظیر بسیج، انجمنهای اسلامی.
۲-انجام تحقیقات لازم در مورد بسط حیا و عفاف در مدارس به منظور اجرای برنامههای فرهنگی، تربیتی و پرورشی در آن.
۳-گنجاندن موضوع عفاف و حجاب از دیدگاه آیات و روایات همراه با تبیین ضرورت و فلسفه آن برای دانش آموزان در کتب درسی همه مقاطع تحصیلی.
۴-اهتمام به مثبت نگری و زیبا اندیشی در مورد فرهنگ عفاف و حجاب در تألیف کتب درسی.
۵-اجرای مسابقات فرهنگی-هنری و علمی با هدف جهت دهی به افکار نسل جوان با موضوع حجاب و عفاف و نظرسنجی از جوانان در تهیه طرحها و برنامههای مناسب در زمینه حجاب.
۶- تجلیل از دختران و پسران نخبه و ممتاز(با توجه به ملاکهای حجاب و عفاف و علم) و برگزاری مسابقات و معرفی افراد نمونه با توجه به ویژگیهای الگویی آنها در زمینه پوشش.
۷-آموزش احکام شرعی عفاف و حجاب و برگزاری کلاسهای دانش افزایی برای والدین(خصوصا مادران) و توجیه آنها نسبت به رعایت حریم عفاف در خانه و محیطهای اجتماعی از طریق انجمن اولیا و مربیان.
۸-تأکید بر ضرورت رعایت پوشش و الگوی مدهای اسلامی و ترویج الگوهای بایسته در پوشش دانش آموزان و همه کادر مدرسه و آرایش نکردن در مدارس.
۹-تعیین رنگها و مدلهای متنوع در پوشش دانش آموزان با رعایت موازین و ضوابط شرعی جهت تأمین سلایق مختلف.
۱۰-محرم سازی محیطهای آموزشی و پرورشی و اداری به منظور ایجاد زمینه بروز نیازهای دختران با حفظ سادگی و موازین و ضوابط شرعی برای جلوگیری از خودنمایی آنها در مجامع عمومی.
۱۱-آشنا کردن جوانان برای شناخت توطئهها، زمینهها، روشها و مجاری نفوذ فرهنگ غربی از طریق مدارس.
۱۲-آشنا کردن خانوادهها و جوانان با اصول ازدواج آسان و تشکیل خانواده در سنین پایین تر با توجه به شرایط اقتصادی جامعه از طریق کتب درسی.
۱۳-استفاده از شعرخوانی، قصه گویی و نقاشی در
مقاطع پیش دبستانی و مهد کودک جهت آشنا کردن کودکان با فرهنگ عفاف و حجاب.
۱۴-معرفی و تشویق نمونههای عینی از اساتید، مربیان، نفرات اول کنکور، المپیادیها و خانوادهها ایثارگران و … از نظر رعایت مظاهر عفاف و حجاب در مدارس
۱۵- انعکاس موفقیتهای دانش آموزان در ابعاد مختلف با هدف ارتقای شخصیت و منزلت اجتماعی آنها.
۱۶-آموزش معیارهای رفتار صحیح زن و مرد جهت برقراری روابط انسانی و اجتماعی متعادل در خانواده و جامعه از طریق کتب درسی.
۱۷-تهیه و تدوین نشر کتب، مقالات و جزوات تخصصی در راستای تقویت بنیه اعتقادی و دینی در جهت توسعه فرهنگ عفاف در بین والدین دانش آموزان توسط انجمن اولیا و مربیان.
۱۸-غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان – با تأکید بر فرهنگ عفاف و حجاب – از طریق استفاده از توانمندیهای تشکلهای دانش آموزی.
۱۹-در نظر گرفتن امتیازاتی از نظر انضباطی برای دانش آموزانی که پوشش اسلامی را رعایت میکنند.
۲۰-در نظر گرفتن امتیازاتی برای مدیران مدارسی که رعایت حجاب کارکنان و دانش آموزان آن اسلام و مناسب است.
۲۱-پاسخگوی بودن مدیر مدرسه در صورت عدم رعایت عفاف و حجاب از طرف دانش آموزان.
۲۲-تهیه و ارسال کتب و مقالات در مورد حجاب و عفاف به مدارس.
۲۳-انجام طرح تحقیقی پیرامون میزان آگاهی، باورها و التزام عملی دانش آموزان دختر و پسر در مورد فرهنگ حجاب و عفاف.
۲۴-برگزاری مسابقه خلاصه نویسی کتاب جهت معلمان و دانش آموزان.
۲۵-برگزاری مسابقات تفسیر آیات قرآن کریم در زمینه ی حجاب و عفاف.
۲۶-گردهمایی فصلی فرهنگیان به تفکیک مقاطع تحصیلی.
۲۷-تشکیل جلسات هم اندیشی دانش آموزی در مدارس.
۲۸-حضور طلاب خواهر در مدارس به عنوان مشاور مذهبی.
۲۹-طرح مباحث حجاب و عفاف و آداب پوشش اسلامی در قالب آموزش های ضمن خدمت.
۳۰-اختصاص بخشی از ساعت پرورشی به بحث حجاب و عفاف.
۳۱-استفاده از شعر خوانی، قصه گویی و نقاشی در مقاطع پیش دبستانی و ابتدایی جهت آشنا کردن کودکان با فرهنگ عفاف و حجاب.
۳۲-بیان نکته یا مطلبی پیرامون اهمیت موضوع حجاب و عفاف توسط معلمین در فرصتهای مناسب.
۳۳-تشویق و ترغیب جوانان به رعایت و حفظ حجاب و عفاف.
۳۴- نظارت بر رسانههای جمعی.
۳۵-احیای امر به معروف و نهی از منکر.
۳۶- تصویب قوانین جامع و دقیق در این زمینه در مجلس شورای اسلامی و عمل کردن بدون تساهل و تسامح قوه ی قضائیه به قوانین.
۳۷- معرفی الگویی تازه که با رعایت معیارهای شرعی، آزادی عمل بیش تری را برای زنان مسلمان فراهم آورد
با سلام.. برای شفای همه بیماران و همکار بازنشسته جناب جعفر ابوالفضلی.. همکاران لطفا حمد شفا قرائت بفرمایند
هدایت شده از منزلگاه عشاق تهران بزرگ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیه206🌹ازسوره بقره🌹
وَإِذَا قِيلَ لَهُ اتَّقِ اللَّهَ أَخَذَتْهُ الْعِزَّةُ بِالْإِثْمِ ۚ فَحَسْبُهُ جَهَنَّمُ ۚ وَلَبِئْسَ الْمِهَادُ
و چون به او گویند: از خدا پروا کن، غرور و سرسختی و تعصّب و لجاجت، او را به گناه وا می دارد؛ پس دوزخ او را بس است، و یقیناً بد جایگاهی است.
آیه206🌹ازسوره بقره🌹
وَإِذَا:وچون
قِيلَ:گفته شود
لَهُ:به او
اتَّقِ:پرواکن
اللَّهَ :از الله
أَخَذَتْهُ :وا می دارد او را
الْعِزَّةُ :خود بزرگ بینی
بِالْإِثْمِ ۚ:به گناه
فَحَسْبُهُ :پس بس است او را
جَهَنَّمُ ۚ:دوزخ
وَلَبِئْسَ:وبه راستی بد
الْمِهَادُ :جایگاهی است
آیه207🌹ازسوره بقره 🌹
وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْرِي نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللَّهِ وَ اللَّهُ رَؤُفٌ بِالْعِبادِ
و از مردم كسى است كه براى كسب خشنودى خدا، جان خود را مىفروشد و خداوند نسبت به بندگان مهربان است.
آیه207🌹ازسوره بقره 🌹
وَ مِنَ :واز
النَّاسِ :مردم
مَنْ :کسی است که
يَشْرِي:می فروشد
نَفْسَهُ: جانش را
ابْتِغاءَ : برای جستن
مَرْضاتِ:خشنودی
اللَّهِ :الله
وَ اللَّهُ :والله
رَؤُفٌ :پرمهر
بِالْعِبادِ:به حال بندگان است
آیه208🌹ازسوره بقره 🌹
يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا ادْخُلُوا فِي السِّلْمِ كَافَّةً وَ لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّيْطانِ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبِينٌ
اى كسانى كه ايمان آوردهايد! همگى در صلح و آشتى درآئيد (و تسليم مطلق خداوند شويد) و گامهاى شيطان را پيروى نكنيد كه او دشمن آشكار شماست
آیه208🌹ازسوره بقره 🌹
يا أَيُّهَا :ای
الَّذِينَ:کسانی که
آمَنُوا :ايمان آوردهايد
ادْخُلُوا :درآئيد
فِي: در
السِّلْمِ :فرمانبری خدا
كَافَّةً :همگی
وَ لا تَتَّبِعُوا:وپیروی مکنید
خُطُواتِ:گام های
الشَّيْطانِ :شيطان را
إِنَّهُ :همانا او
لَكُمْ :برای شما
عَدُوٌّ :دشمنی
مُبِينٌ:آشکار است
آیه209🌹 ازسوره بقره 🌹
فَإِنْ زَلَلْتُمْ مِنْ بَعْدِ ما جاءَتْكُمُ الْبَيِّناتُ فَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ
و اگر بعد از آنكه نشانههاى روشن براى شما آمد، دچار لغزش (وگمراهى) شديد، بدانيد كه خداوند عزيز و حكيم است. (طبق حكمت خود عمل مىكند و هيچ قدرتى مانع ارادهى او نيست.
آیه209🌹 ازسوره بقره 🌹
فَإِنْ : واگر
زَلَلْتُمْ :لغزیدید
مِنْ بَعْدِ : پس از
ما: آنکه
جاءَتْكُمُ : آمدبرایتان
الْبَيِّناتُ : نشانه های روشن
فَاعْلَمُوا : پس بدانید
أَنَّ: همانا
اللَّهَ :الله
عَزِيزٌ : پیروزمند
حَكِيمٌ: سنجیده کار است
آیه210🌹ازسوره بقره 🌹
هَلْ يَنْظُرُونَ إِلَّا أَنْ يَأْتِيَهُمُ اللَّهُ فِي ظُلَلٍ مِنَ الْغَمامِ وَ الْمَلائِكَةُ وَ قُضِيَ الْأَمْرُ وَ إِلَى اللَّهِ تُرْجَعُ الْأُمُورُ
آيا جز اين انتظار دارند كه خداوند و فرشتگان در سايههاى ابر به سوى آنها بيايند تا كار آنان يكسره شود؟ (در حالى كه بعد از نزول آيات روشن، نيازى به چيز ديگرى نيست.) و به سوى خدا تمام امور برمىگردد
آیه210🌹ازسوره بقره 🌹
هَلْ :آیا
يَنْظُرُونَ: انتظار دارند
إِلَّا:جز
أَنْ يَأْتِيَهُمُ : اینکه بیاید نزدشان
اللَّهُ :الله
فِي :در
ظُلَلٍ:سایبان هایی
مِنَ:از
الْغَمامِ :ابر
وَ الْمَلائِكَةُ:وفرشتگان هم بیایند
وَ قُضِيَ:ویکسره شود
الْأَمْرُ:کار
وَ إِلَى:وبه سوی
اللَّهِ : الله
تُرْجَعُ:بازگردانده میشود
الْأُمُورُ:کارها
آیه211🌹ازسوره بقره 🌹
سَلْ بَنِي إِسْرائِيلَ كَمْ آتَيْناهُمْ مِنْ آيَةٍ بَيِّنَةٍ وَ مَنْ يُبَدِّلْ نِعْمَةَ اللَّهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَتْهُ فَإِنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقابِ
از بنىاسرائيل بپرس: چه بسيار از دلايل روشن به آنها داديم؟ و هركس نعمتِ (هدايت) خدا را پس از آنكه به سراغ او آمد، (كفران و) تبديل كند (بداند كه) همانا خداوند سخت كيفر است
آیه211🌹ازسوره بقره 🌹
سَلْ : بپرس
بَنِي إِسْرائِيلَ: بنی اسرائيل را
كَمْ : چه بسيار
آتَيْناهُمْ :داديم آنان را
مِنْ :از
آيَةٍ:نشانه ای
بَيِّنَةٍ: روشن، معجزات
وَ مَنْ:وهرکه
يُبَدِّلْ:دگرگون کند
نِعْمَةَ:نعمت
اللَّهِ :الله را
مِنْ بَعْدِ ما:پس ازآنکه
جاءَتْهُ:آمداورانشانه
فَإِنَّ:پس همانا
اللَّهَ:الله
شَدِيدُالْعِقابِ : سخت کیفراست
هدایت شده از منزلگاه عشاق تهران بزرگ
حدیث روز ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲
#حدیث_امروز
📲در شبکه های اجتماعی زیر با ما همراه باشید👇👇👇
🔹 سروش و گپ و بله و روبیکا و ایتا:
@manzelgaheoshagh_tehran_bozorg
هدایت شده از منزلگاه عشاق تهران بزرگ
🎆 آقایان بخوانند
💠 از زن خود تعریف کنید!!!!
❤️هیچ چیز قلب زن را سرشار از محبت
و مهر شما و روح او را سرشار از رضایت
نسبت به شما نمی سازد ؛مگر اینکه از او پیش دیگران تعریف کنید!
❤️خانم شما میل دارد همه بدانند که شما از داشتن چنین زنی خوشبخت هستید و دلش می خواهد که شما همواره این خوشبختی را نزد پدر و مادر و اقوام ...ابراز کنید...
🚩 پیروزی بر همسر انتقام گیر👇
⭕️ انگیزه اش را پیدا کنید
⭕️ آرامشتان را حفظ و تلافی نکنید
⭕️ عشقتان را نشان دهید
⭕️ با او مهربان بوده و ارتباطی صادقانه با وی برقرار کنید.
#سبک_زندگی #زن #مهربان #پیروزی #انتقام #قلب #تعریف
📲در شبکه های اجتماعی زیر با ما همراه باشید👇👇👇
🔹 سروش و گپ و بله و روبیکا و ایتا:
@manzelgaheoshagh_tehran_bozorg
هدایت شده از منزلگاه عشاق تهران بزرگ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هدایت شده از منزلگاه عشاق تهران بزرگ
پرسش و پاسخ احکام نماز
#احکام #سوال_شرعی #نماز #ترک #عمدی #حرام #واجب #عقاب #روزانه #امام_خامنه_ای
اردیبهشت ماه ۱۴۰۲
📲در شبکه های اجتماعی زیر با ما همراه باشید👇👇👇
🔹 سروش و روبیکا و بله و گپ و ایتا:
@manzelgaheoshagh_tehran_bozorg