■ یونسکو و ثبت دیدار مولانا و شمس تبریزی در بزرگداشت رویدادهای جهانی
■شناخت ادبا ،عرفا و گویندگان و نویسندگان عالم از ایران مدیون شمس تبریز
●خاک تبریز ای صبا
تحفه بیار،از بهر من
●●●●●●●●●●●●●●●●
۸ آذر حدود ۸۰۰ سال پیش، سالروز دیدار دو عاشق و مرید شمس تبریزی و مولوی در قونیه است که خوشبختانه چندی پیش یونسکو دیدار تاریخی و تأثیر گذار این دو عارف و دانای ایرانی را بعنوان رویدادی قابل توجه در فهرست بزرگداشت رویدادهای جهانی ثبت کرد. ادیبان و دوستداران شعر و عرفان در این روزها با برپایی نشست های ادبی به بررسی آرا و نظرات و اندیشه های این دوچهره متعلق به ملل می پردازند و در کشورهای ترک زبان و ایران محافل شعر و ادب و بزرگداشت برپا می شود.
محمد بن علی بن ملک داد، ملقب به شمس تبریزی (۶۴۵ه.ق-۵۸۲ ه.ق) تبریز از عارفان و صوفیان جهان شرق است و به قول فیلسوف معاصر استاد غلامحسین دینانی’ شمس تبریز از بزرگان عرفای جهان اسلام و به اندازه ای بزرگ است که شناختش برای ما ساده نیست. کم سخن و خاموش در تاریخ. اما تاثیرات فکری او به اکناف عالم رسیده است.
در تبریز آموختن و پختن وسوختن و نشست و برخاست با اهل دانش وعرفان داشته و به نقاط مختلف جهان سفر کرده و آبدیده شده است. در قونیه/ بغداد/ حلب/ دمشق/ بیت المقدس و کرمان رد پایش در تاریخ مستند دیده می شود.
در قونیه با مولانا مریدش، در رقص های صوفیانه و سماع شرکت می جسته و شمس، نزدیکی به بزرگ پروردگار عالمیان را از طریق موسیقی و رقص تجربه می کرده است. عرفان را راه رسیدن به حق می دانست و بی اعتنا به دنیا به معنای واقعی بود و سجده بر پروردگار عالمیان و احساس حقارت در برابر خدای بزرگ را مایه مباهات خود می دانست.
در تاریخ، شمس تبریز شخصیت عارفانه و دانایی داشته و عادت به نوشتن در او نبوده ولی اهل صحبت و سخن و مجلس بود. به موسیقی عرفانی، صوفی و سماعی عشق می ورزید و روحش صیقل می یافت و پرواز می کرد. با مولانا به زبان مادری ترکی مراوده و مباحثه و مناظره می کرده است. ولی نوشتار به زبان فارسی است.
غزلیات شمس تبریزی و مناقب العارفین از آثار منحصر بفردی بوده که مقالات شمس به اکثر زبان های زنده جهان ترجمه و با تشریح و توضیحات ساده اهل فن و سخن به میان مردم کوچه بازار کشیده شده است. البته نظم و نثر مولانا و آب و تاب دادن به سخنان شمس و استادانه به نظم کشیدن ایده های شمس در اشتهارش کار ساز شده است.
نظرات جالب و تازه شمس در زمان خود در تأویلات و برداشت های بدیع پاره ای از آیات شریفه قرآن عظیم، مفسران و دوستداران شنیدن تازه های عرفانی و تفسیری قرآن کریم را هنوز هم شیفته خود کرده است که نشان از تسلط این فرزند بزرگ سنی تبریز از مفاهیم بلند کلام الهی دارد.
فیلم سینمایی《مست عشق》در سینمای ایران در سال ۹۸ در تهران با فیلمنامه نویسی مستند محققان و پرداخت هنری و تصویری به دیدار شمس با مولانا در قونیه -غیبت اول شمس- بازگشت مجدد به قونیه -غیبت دوم شمس و شایعه قتل وی و….کلید خورد. که با وجود مخالفت برخی مراکز مذهبی به بهانه شائبه ترویج فرقه صوفیه در پردیس های سینمایی اکران شد.
در دانشکده های شرق شناسی’ ادبیات و الهیات آمریکا، اروپا و آسیا از جمله در محافل آکادمیک آمریکا، فرانسه، انگلیس، آلمان و کانادا سال های طولانی است که آثار شمس تبریز و مولانا تدریس و بررسی و بازخوانی می شود و در برخی سال ها آثار شمس و مولانا به زبان های بین المللی در آمریکای شمالی پرفروش ترین کتاب های سال لقب گرفته اند.
در نشست تیر ماه ۱۴۰۰ ه.ش گروه دوستی ایران و ترکیه کنگره بین المللی شمس تبریزی، مهرماه همان سال در تهران/ قونیه/ و خوی بر پاشد و همه به دنبال بهره برداری از فرزند عارف پیشه و مجذوب حق و حقیقت تبریز اند ولی هیچ تحرکی در زادگاه شمس یعنی تبریز دیده نمیشود.
در گذشته از محل اعتبارات ملی ۳۰ میلیارد تومان برای ساخت بارگاه شمس تبریز و توسعه آرامگاه منسوب به وی در خوی اختصاص و ساخت و توسعه آن شبانه روزی شد و کارهای در وسع توان انجام شد که جای شکر دارد.
فرهنگستان ها، انجمن های مفاخر، وزارتخانه ها و سازمان های فرهنگی و هنری ایران ما نیز ۷ مهر را روز بزرگداشت شمس تبریزی و ۸ مهرماه را روز بزرگداشت مولانا در تقویم رسمی کشورمان ثبت کرده اند که با استقبال و تحسین بزرگان ادب و اهل شعر و سخن مواجه شده است.
متاسفانه شمس با آن آوازه جهانی در غرب و شرق عالم و دنیای ترک، در زادگاه خود، تبریز این شهر هنرخیز و فرهنگ پرور مظلوم بوده و حتی به دلایلی توسعهی طرح احداث مجموعه فرهنگی شمس که از سوی جناب علی پولاد در باغ گلستان تبریز اجرا شده، دیگر هیچ خبری از طراحی و اجرای نماد های فرهنگی و ادبی در زادگاه شمس دیده نمی شود و فرزندان و مفاخر بزرگ تبریز که نامی بلند در جهان دارند با بی مهری متولیان فرهنگی و هنری ملی و محلی مواجه شده است.
ترکیه سال ها است که با همکاری یونسکو و اتحادیه کشورهای ترک زبان و مراکز فرهنگی بین المللی به جهانی شدن افکار و اندیشه های مولانا و شمس تبریز در قونیه مبادرت می کند و سرازیر شدن میلیونها گردشگر به قونیه در هر سال، صنعت توریستی ترکیه را رونق خاصی بخشیده و علاوه بر بهره برداری از این دو عارف و شاعر ترک زبان و پارسی گوی، ضمن جولان جغرافیای فرهنگی خود’ داشته های فرهنگی منتسب به خود را نیز به رخ جهانیان می کشاند.
■محمد فرج پور باسمنجی
✨ #معرفی_حافظ ⚡️
👌اتمام حفظ جزء اول کلام توسط حافظ خردسال سرکار خانم فاطمه زهرا سلیمی
و
👌اتمام حفظ نیم جزء اول کلام الله توسط حافظ خردسال سرکارخانم یسنا پورقاسمی
را به ایشان و خانواده های محترمشان تبریک عرض می نمایم 👏👏
👈به امید حفظ کل وموفقیتهای روز افزونشان💪💪
کانال راه رشد آل طاها ⚡️
#آموزش_مجازی_آل_طاها ✅ دوره جامع و کامل #رایگان تندخوانی و مهارتهای مطالعه #جلسه_۲ (فایل ویدئویی
57.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨جمله داخل این تصویر خیلی جالبه
و در واقع حال شما عزیزان رو داره توصیف میکنه!
✓ بعضی از شما دوستان قصد شروع حفظ قرآن رو دارید
✓ بعضی از شما دوستان در مسیر حفظ هستید
✓ برخی هم حافظ هستید ولی با مشکلاتی رو به رو هستید
✔برخی هم به هر دلیلی یه مدتی هس که از مسیرحفظ دور شده اید
💥اما همه در یک نقطه مشترک هستید، و اون قضاوت های اشتباه خودتون هست.
گاهی ناخواسته و ندانسته، قضاوت های اشتباهتون، باعث میشه که:
«خودتون رو ببازید و همه چیز رو فراموش کنید و عقب بکشید.»
📌اما نکته اینجاست که فراموش کردید، شما هنوز در مسیر رسیدن به رویاتون یعنی *حافظ موفق شدن هستید.
پس با گام های مصمم در هر نقطه ای که هستی قوی تر از قبل ادامه بده 💪
👌معطل نباش...بله دقیقا با خود شما هستم‼
👌منتظر پیامتونم برای شروع مجددقوی حتی اگر مردد باشید💯 👇
🆔 @amirfarajpour
یاعلی .......
#مخاطب_خاص
#حفظ_قرآن
#راه_رشد
#آل_طاها
🎊رو نمایی میکنیم از خبر ویژه حیات🎊
💠 ثبت نام دومین جشنواره سراسری قرآن و عترت حیات آغاز شد 📣
حیاتی های عزیز🌱
دعوتتون می کنیم به بزرگترین جشنواره قرآن و عترت در سال ۱۴۰۳_۱۴۰۴😇
✊ با شعار باقرآن پیش به سوی فتح
📚 ویژه دانشجویان سراسر کشور
🔖 در ۱۷ رشته نوین و جذاب
🎁 همراه با جوایز ارزنده
❌ویژه ی دانشجویان
🗓 تاریخ ثبت نام:
۱۰ آذرماه الی ۳۰ آذرماه ۱۴۰۳
💻جهت ثبت نام به سایت زیر مراجعه فرمایید:
https://rafda.ir/hayat1403
💡برای اطلاعات بیشتر به آیدی زیر مراجعه فرموده و عضو کانال زیر شوید:
🆔 @themehdipoor
📍https://eitaa.com/joinchat/1312424949C6bca0f34bf
🔰مرکز قرآن و عترت ناحیه بسیج دانشجویی استان آذربایجان شرقی
🌱https://eitaa.com/joinchat/276431575Cb3f2d4f043
|______________
#طرح_رشد
#طرح_ریحانه_های_بهشتی
#آل_طاها
منتظر خبر هایی از طرف کارگروه خیاطی آل طاها باشید...✨😍
خبر آمد، خبری در راه است...🌱
•┈┈┅┅┅🧵┅┅┅┈┈•
@aletaha114
•┈┈┅┅┅🪡┅┅┅┈┈•
☘☘☘
#نکته_انگیزشی
#طرح_رشد
#آل_طاها
رفیق میدونستی هیچکس عالی شروع نکرده🤔
هیچ قهرمانِ المپیکی ، اولین مسابقه اش عالی نبوده
هیچ نویسنده ی مشهوری، اولین کتابش چاپ نشده!
هیچ خواننده یِ پرطرفداری اولین کنسرتش تو سالن های بزرگ نبوده
هیچ نقاش معروفی اولین تابلوهاش دیده نشده
هیچ کمدین معروفی اولین اجراهاش مجذوب کننده نبوده
موفقیت یعنی همین
یعنی هیچکس عالی شروع نکرده ولی تا زمانیکه قصه اش تموم نشده ادامه داده ...
تو هم فقط شروع کن وادامه بده، همین ...
مطمئن باش که میتونی 👌🌱💯
•┈┈┅┅┅🪴┅┅┅┈┈•
@aletaha114
•┈┈┅┅┅🪴┅┅┅┈┈•