May 11
هدایت شده از الهادی
بسمه تعالی #اطلاعیه مهم:
🔻به مناسبت ولات حضرت معصومه سلام الله علیه کانال «الهادی حوزویان» راه اندازی شد.
🔸در نظرسنجی اخیر برخی از کاربران محترم پیشنهاد تاسیس کانال مستقلی برای طلاب و روحانیون عزیز را داده بودند تا محتواهای مربوط به این عزیزان بصورت مستقل و مناسب تر در اختیار ایشان قرار گیرد و از طرفی مطالب کانال الهادی هم عمومی تر باشد که بعد از بررسی و مشورت تصمیم به اجرای این پیشنهاد گرفته شد.
🔹از این رو همزمان با میلاد با سعادت حضرت معصومه سلام الله علیها تاسیس کانال «الهادی حوزویان» را به اطلاع دوستان و علاقمندان می رساند.
در این کانال مطالب متنوع و کاربردی در زمینه حوزه و روحانیت و طلبگی در اختیار همه علاقمندان قرار خواهد گرفت؛ انشاءلله که با دعای شما عزیزان، خادمین خوبی برای این قشر گرانقدر و محترم باشیم و این فعالیتها مورد توجه و قبول حضرت ولی عصر ارواحنا فداه قرار گیرد.
لینک کانال: 👇🏻
https://eitaa.com/alhadi_h
🔺لطفا در کانالها و گروههایی که دارید اطلاع رسانی نمایید.
با تشکر
14.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
* #فتوکلیپ #علامه_عسکری #طلبگی
🎞 موضوع: بهترین وقف
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ زمان: ۲ دقیقه
▪️ @alhadi_h
▪️ @nasery_ir
* #طلبگی
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻آن کسانی که در این راستا [علم حقیقی] سعی و تلاش کردهاند، حق عظیمی بر ما دارند. چقدر ما بدهکار هستیم! چه در نقطۀ شروع و چه در سدههای اخیر.
🔸عالمان حوزوی، که این چرخۀ فرهنگی را با جان و دل حمایت و پشتیبانی میکردند. با صبوری، با تحمل فقر، با سختیها، در این حجرات مینشستند، و گاهی از حداقلهای زندگی محروم بودند.
🔹در سدههای گذشته، دهههای گذشته در حوزۀ علمیه نجف و خیلی حوزهها، بسیار می شد که یک مرجع تقلید در یک فصولی، تنها نان به طلبهها می دادند شاید آنوقتی که ما وارد حوزۀ علمیۀ قم شدیم هم همینجور بود. مرحوم آیت الله مرعشی، نان طلبهها را میدادند. دیگر بقیه مایحتاج زندگی -مخصوصاً حالا دهه به دهه هر چه پیش میرویم- خیلی قابل تضمین نبوده است. [با اینحال طلبه ها این شرایط را تحمل می کرده اند چون] طلبگی را انتخاب کرده بودند. نه اینکه بخواهند ریاست کنند. میخواستند طلبگی کنند.
🔸شرافت علم را میخواستند. شرافت تهذیب را میخواستند. طلبگی را یک شرف میدانستهاند. علم را دوست داشتهاند. تذکر و ذکر میدانستهاند این علم را، این آرامش را، این ارتباط را، این فهم را، این معرفت را، این تفقه را، شرف میدانستهاند.
🔹 حتی بسیاری از بزرگان داشتیم، وقتی دنیا به آنها اقبال میشد، قبول نمیکردند. رد میکردند. میگفتند ما هستیم و آن روح طلبگی، ما هستیم و آن یافتههای طلبگی، ما هستیم و آن ارتباط طلبگی. این جایگاه را به آن اعتقاد داشتند. و دهها سال از عمرشان را ایستادگی میکردند برای اینکه طلبه بمانند.
▪️ @alHadi_H
▪️ @nasery_ir
* #طلبگی #الگو
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻علوم دين همراه با باور است و تمام شخصيت شخص را شکل ميدهد. او را به باور ميرساند و بعد هم برکاتش شروع ميشود. به نوعي همسايه اين معارف «متعلم علي سبيل نجاة» است کسي که در صدد رسيدن به اين معارف باشد. حقيقتاً به دنبال دريافت و بهره باشد، حقيقتاً دنبال ارتقاء و ارتفاع جايگاه معرفتي باشد. گرچه همان ارتفاع و ارتقاء به شکستگي منتهی می شود. شرطش، عبوديت و بندگي است.
🔸آنچه که چشم ما را روشن ميکند ياد بزرگاني است که اين طريق را رفتند، بهره بردند و جزء اين مدار فرهنگ شدند. (اين فرهنگ غير از فرهنگ مصطلح است. فرهنگي که عرض ميکنم حيث معنوي و معرفتي است که بر همه عالم احاطه دارد.) جزء اين چرخه شدند. شخصيتهايي آرام، شخصيتهايي به يقين رسيده ؛ [مثل اینکه] اصحاب آقا اميرالمؤمنين، را ميبينيد.
🔹از زماني که حوزههاي علميه داير شد، به يک تعبير از زمان شيخ طوسي و نجف ميبينيم که اين بزرگواران «کان نبي من انبياء بني اسرائيل» بودند. سيره، سيره نتيجهبخشي بوده است. اين چرخه اعجازگونه از زمان اهل بيت عصمت و طهارت شروع شد. آنها عالم رباني هستند. آنها شروع کردند حتي در لايههاي بعدي «تعلم علي سبيل نجاة» را القا کنند. آنها شروع به جذب نفوس مستعد کردند. آنها شروع به القاء سؤال در ذهن نفوس مستعد کردند. خودشان انتخاب ميکردند، گزينش ميکردند، تربيت ميکردند. راه ميدادند، رشد ميدادند. چرا؟ به خاطر اينکه اين چرخه فرهنگ معنوي تربيتي بسته شود و تمام بسته شود.
🔸خود اهلبیت همکاري را در لايههاي مختلف با نفوس مستعد شروع کردند. حتي به تعبير بعضي، اگر بايد فرمايشاتشان را در چاه ميگفتند، ميگفتند ولي از بين نميرفت؛ اين همه نفوس مستعد پرورش پيدا کرد. حوزه از همان زمان پايه گذاري شد. اصل و اصول اين معارف از همان زمان شروع شد. ما و شما سر اين سفره پربرکت نشستهايم. خداي متعال به کسي ظلم نميکند. امکان ندارد طالبي باشد و حقيقتي را جستوجو کند و بخواهد و راست بگويد و به آن نرسد. اين ممکن نيست. اگر کوتاهي است در روند کار ماست.
▪️ @alHadi_H
▪️ @nasery_ir
4_5773737717267432805.mp3
3.11M
* #سخنرانی_صوتی #طلبگی
🎧 موضوع: ماهیت طلبگی و شرایط موفقیت در آن
🗓 تاریخ جلسه: 1397/9/7
⏱ زمان: ۱۳ دقیقه
📥 حجم: ۳ مگابایت
📍در جمع طلاب جدید مدرسه علمیه صاحب الزمان علیه السلام اصفهان
🔺 @nasery_ir
1402.3.8 سخنرانی حجت الاسلام ناصری .mp3
3.71M
#سخنرانی_صوتی
🎧 اهمیت و آداب #طلبگی
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
🗓 تاریخ: ۱۴۰۲/۳/۸
⏱ زمان: ۱۵ دقیقه
📍در جمع طلاب مدرسه علمیه دارالهدی، در اردوی تفریحی زیارتی امام زاده شاه اسماعیل کهک قم
🔺 @nasery_ir
* #طلبگی #امام_خمینی #استاد
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻 این احترام به اساتید که در حوزه ها وجود دارد از کجا نشأت گرفته است؟ اینکه مرحوم امام خمینی در آثارشان نسبت به استادشان مرحوم آيت الله شاه آبادي تعبیر روحي له الفداه را مينويسند، اين چه التزامي است؟ چرا؟
🔸 به خاطر اين که با تمام وجود حس ميکنند که حيات خودشان را از آن بزرگوار داشتهاند. اينها برکاتي است که فقط در حوزههاي علميه يافت ميشود.
▪️ @alHadi_H
▪️ @nasery_ir
* #امام_خمینی #طلبگی
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻 يک وقتي طلبگی مساوی بود با آرامش، با اطمينان، با گذشت؛ از آن طرف هم حرفي که زده ميشد از طرف يک عالم، حرف آخر بود.
🔸 خدا رحمت کند مرحوم آيت الله بهاءالدینی را، ميفرمودند: در جلسهاي که با مرحوم امام داشتند، مرحوم امام به ايشان فرموده بودند: فلانی! همهی قضايا بدست من هست، امّا گویی خودم در اختيار خودم نيستم.
🔹 اين بزرگوار از ناحيهي خداي متعال هدايت ميشد. اينها به خاطر آن از خودگذشتگي است. نتیجه آن قدم اولي است که طلبه وقتي وارد حوزه علميه ميشد پا ميگذاشت روي نفس و نفسانيات و دنياطلبي و واقعاً ايمان و اعتقاد به عالم غيب داشت.
▪️ @alHadi_H
▪️ @nasery_ir
* #آیت_الله_درچه_ای #طلبگی
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻مرحوم آیت الله سيدمحمدباقر درچهاي از آقايان اصفهان، بدون نوشتن هيچ در ذهنش نميمانده، در سنين بالايي هم گويا ايشان وارد حوزه ميشوند ولي پشتکار، ايشان را از اساتيد مرحوم آيتاللهالعظمي بروجردي کرده است.
🔸 آن بخشي که شما مديريت ميکنيد مهم است. خداوند آن را براي شما قرار داده است. اين در اختيار شماست که آقا از صبح ساعت هفت تا ظهر اين چگونه بر شما ميگذرد؟ از ظهر تا شب. ساعت به ساعتش را چه کار ميکنيد؟ اين فرصتها در اختيار ما و شماست.
🔹 اين طلبگي از الطاف خداست. طعم طلبگي اگر در ذائقه کسي بنشيند به هيچ قيمتي رها نميکند. ما بايد ترازها و ميزانهاي ذهنيمان را درست کنيم. اين چيزها را با امور مالي نميسنجند. طلبه يعني شخصيتي که علم را ترجيح ميدهد، شخصيتي که تقوا را ترجيح ميدهد. شخصيتي که اول در خودش پياده ميکند. شخصيتي که با رذائل اخلاقي ميخواهد فاصله بگيرد و ميگيرد. شخصيتي که به سمت فضائل ميخواهد برود. شخصيتي که اخلاق را بايد در خودش بشناسد و استانداردهايش را بشناسد و از افراط و تفريط پرهيز کند.
🔸 اگر اين بخش محتوايي و معنوي و روحي ضميمه طلبگي نباشد، بخشهاي نظري چندان جواب نميدهد.
ادامه دارد...
▪️ @alHadi_H
▪️ @nasery_ir