1402.9.16 سخنرانی حجت الاسلام ناصری~1.mp3
7.59M
#سخنرانی_صوتی
🎧 آداب و شرایط #طلبگی
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ زمان: ۳۱ دقیقه
🗓 تاریخ: ۱۴۰۲/۹/۱۶
🔺 @nasery_ir
66.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سخنرانی_تصویری
🎥 آداب و شرایط #طلبگی
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ زمان: ۳۱ دقیقه
🗓 تاریخ: ۱۴۰۲/۹/۱۶
🔺 @nasery_ir
#آیت_الله_محمدباقر_ناصری
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻 پدربزرگ ما، به علوم حوزوی خیلی عشق و علاقه داشته است و با حاجآقا رحیم ارباب مشورت میکند و ایشان میگویند: «به نجف بروید. آنجا هم آقا سید جمال الدین گلپایگانی هستند، هم آقا سید محمود شاهرودی و هم آقا سید عبدالهادی شیرازی. به آنجا بروید و استفاده کنید.»
🔸 ایشان وقتی به نجف میآید، در نهایت فقر بوده و واقعاً وضع مادیشان خوب نبوده است.
🔹 در این سفرهای اخیر که با ابوی گرامی به نجف رفتیم، خانهشان را به من نشان دادند که در کوچهای تنگ و تاریک، خانهای حدود چهل متری و کوچک بود.
🔸 ایشان سه فرزند داشته است و خودش صبح برای درس، به مدرسه میرفته و شب میآمده و مستمر درس میخوانده است.
🔹 برخی افراد برای من نقل میکردند که همسر ایشان، یعنی مادربزرگ ما، در این خانهی چهل متری دکهای برای خود درست کرده بوده و کرباس میبافته است؛ یعنی نخ میگرفته و میبافته است و حداقلی برای کمک به زندگی و معیشت بچهها، تهیه میکرده است.
🔸 همسایه ایشان که نسبتی هم با ما داشت، میگفت که این زن، چراغ نفتی کوچکی داشته که آن را خاموش میکرده و آنقدر بافته بوده که برایش ملکه بوده است؛ زیرا هزینهی نفت را هم نداشتهاند.
🔹 یک مرد، میایستد و همّتی میگذارد و اتفاقاً در نجف، از جهاتی ممتاز میشود؛ یکی اینکه مورد اعتماد آقایان و مراجعی مثل آقا سید محمود شاهرودی میشود و اصفهانیها اگر کاری داشتند، آقای شاهرودی میگفتند که اگر حاج شیخ محمدباقر تأیید کند، قبول میکنم.
🔸 آقا سید جمال گلپایگانی و آقا سید عبدالهادی شیرازی و دیگران نیز همینطور بودند. این اواخر، بعد از چهل سال پدربزرگ ما میگفت که من هرچه اعمال عبادی انجام دادهام و خیر و برکت که بوده است، نیمی از آن را به مادربزرگتان هدیه کردم؛ زیرا با من همراهی کرد، همکاری کرد، صبوری کرد تا توانستم این چند کلمه درس را بخوانم. ایشان در جوانی فوت کرده بود.
کد ۲۰۷۷۷
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir
💠 شکرگزاری و تحمل سختیها در مسیر #طلبگی
🎙 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻 لُبّ کار فرهنگی در این حوزهها دارد صورت میگیرد و این دوستانی که مشغول هستند، سفرهی لطف الهی برایشان گسترده شده است که خیلی نیاز به شکر دارد.
🔸 خیلی شکر میخواهد که خدای متعال این نعمت را از ما نگیرد؛ سرزمین قم، مهمان حضرت فاطمهی معصومه سلام الله علیها و سر سفرهی امام زمان علیه السلام.
🔹 بالاخره سختیهایی هم ممکن است داشته باشد و طبیعتاً دارد؛ ولی با تحمل و صبوری و آن باور، میتوان مشکلات را رد کرد. کسانی که به این باور نمیرسند، وسط راه برمیگردند و زندگی خود را خراب میکنند.
🔸 همهی خانمها و آقایانِ ما، به یک باور، اعتماد و تکیه به خدا نیاز دارند. همهی ما، همیشه به این نیاز داریم. قرآن میفرماید: «الله لا اله الا هو و علی الله فلیتوکل المؤمنون» (خدا[ست كه] جز او معبودى نيست، و مؤمنان بايد تنها بر خدا اعتماد كنند/ تغابن۱۸).
🔹 باید از این فصل عبورکرد؛ ولی این قضیه هم نیاز به مدیریت و دریافت صحیح دارد. این، صبری است که همراه با مدیریت نصیب انسان میشود.
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir
#تربیت #طلبگی
💠 تربیت نفوس، رسالت مجموعههای فرهنگی
🔻 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔸 یکی از حکمتهای سرپا شدن و برپایی مجموعههای فرهنگی حوزوی، این است که نیازهای فرهنگی و مسیر رشد و ارتقا را پیدا کند و برای آن، نیرو تربیت کند.
🔹 نه فقط این مجموعه، بلکه در طول تاریخ، این حوزههای علمیه بودهاند که لُبّ کارهای فرهنگی را میگرفتهاند و خدمات ارائه میکردهاند.
🔸 این را عرض کردم برای اینکه خانوادهها و همسران دوستان طلبه، اگر رنج و مشقّتی را تحمل میکنند، بدانند که کاری بهتر از این وجود ندارد؛ یعنی [فعالیت در زمینه] ابعاد تخصصیِ علمی-فرهنگی برای خدماترسانی و رشد فرهنگی جامعه.
🔹 این نفوس، خود را وقف امام زمان علیه السلام و دین میکنند و این، بالاترین نقطه و قلهی فرهنگی و تربیتی است؛ هم برای خودشان و هم برای جامعهشان. همسران هم در این حرکت شریک هستند.
کد ۲۰۷۷۷
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir
1402.9.23 سخنرانی حجت الاسلام ناصری.mp3
9.72M
#سخنرانی_صوتی
🎧 تربیت اخلاقی
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ زمان: ۴۰ دقیقه
🗓 تاریخ: ۱۴۰۲/۹/۲۳
📍در جمع مربیان اخلاق معاونت تهذیب حوزه علمیه قم
🔺 @nasery_ir
86.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سخنرانی_تصویری
🎥 تربیت اخلاقی
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ زمان: ۴۰ دقیقه
🗓 تاریخ: ۱۴۰۲/۹/۲۳
📍در جمع مربیان اخلاق معاونت تهذیب حوزه علمیه قم
🔺 @nasery_ir
💠 لزوم تشکیل جلسات تمرین #خطابه
🔻 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔸 خیلی از اوقات، آثار ضعف در بیان مطلب در دوستان احساس میشود و این حیف است. ما که اینقدر عمرمان را در حوزه صرف کردهایم، اگر نتوانیم چند کلمه حرف بزنیم، انصاف نیست.
🔹 اگر این قدرت بیان را نداشته باشیم، غیر از #تبلیغ، خیلی جاهای دیگر هم عقب میافتیم.
🔸این حس [قدرت و تسلط در بیان و خطابه] باید در دوستان احیا شود و در جلسهای، یک ربع الی بیست دقیقه ورود و خروج [در بیان مطلب] داشته باشند و شخص بزرگتری هم حضور داشته باشد و دوستان، راحت حرفشان را بزنند.
کد ۲۰۷۶۰
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir
💠 استشفای اجنه به #عمامه مرحوم #آیت_الله_سید_مرتضی_کشمیری
🔻 مرحوم آیتالله سید عبدالکریم کشمیری -خدا رحمتشان کند- وقتی به ایران آمده بود، خیلی به شخصیّت مرحوم آیتالله سید مرتضی کشمیری، مُعجب بود؛ کما اینکه آیتاللهالعظمی سیستانی هم الآن همینطور هستند و دیدم که در نجف، مدرسهای به نام ایشان ساختهاند.
🔸 آن زمان، مرحوم آیتالله سید عبدالکریم کشمیری نقل میکرد که شخصی از تجّار نجف، خدمت میرزای بزرگ شیرازی، یعنی میرزای دوّم رفت و عرض کرد که من میخواهم سید مرتضی کشمیری را به زیارت دوره ببرم. مرسوم بوده است که وقتی میخواستند آقایان را به زیارت ببرند، از آقا و مرجعِ وقت، اذن میگرفتند.
🔹 جناب میرزا فرموده بود که این قوم و قبیله، با دیگران فرق میکنند و حسّاس هستند. اگر میتوانی به خدمتش قیام کنی، او را ببر و الا نزدیک نشو. تاجر گفته بود که پای کار میایستم و میخواهم ایشان را به زیارت دوره ببرم. ایشان هم اجازه داده بود. از میرزای بزرگ، اجازه گرفته بود و ایشان را برده بود.
🔸 پس از یکی-دو روز که رفته بودند، روزی عصر وارد یک مضیف میشوند. تاجر میبیند که عمامهی سید مرتضی کشمیری، غبار آلود شده است و میگوید که آب بیاورند و عمامهی سید را میشوید و روی همان پشت بام، روی بند، پهن میکند.
🔹 در عراق، لکلک هست و همینطور که عصر روی پشتبام نشسته بودند، میبینند که لکلکی آمد و وسطِ عمامه را گرفت و برد. این تاجر، خیلی متأثّر میشود به خاطر سفارشی که میرزا کرده بودند، میترسد.
🔸 به سید مرتضی کشمیری میگوید که آقا! ناراحت نشوید و به اوّلین شهری که برسیم، من خودم یک عمامهی خوب برایتان میگیرم. مرحوم سید مرتضی کشمیری میفرمایند که اینها، مؤمنینِ جن بودند و بیماری داشتند. عمامه را برای استشفا بردند و برمیگردانند. همانطور که نشسته بودند، همان لکلک آمد و عمامه را آورد...
🔹 ببینید چه نگاهی به عمامه میکردهاند! آن محتوا، چه شخصیّتی به آنان میداده است! اصلاً نگاهشان چطور بوده است؟
کد ۲۳۹۳۹
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir
#طلبگی
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻 ما آمدهایم که خودمان را وقف دین خدا بکنیم و این میطلبد که ما افرادی پاک و با اراده باشیم که از تمام انواع گناه دوری میکنند.
🔸 کتاب گناهان کبیرهی مرحوم آیتالله دستغیب را مرور کنید و ببینید که خطوط قرمز کجا است. از آن خطوط قرمز پرهیز داشته باشید و اجازه ندهید که شیطان شما را در چالههای آلودهای بیندازد که بعضی از آنها انسان را از طلبگی بیرون میکند.
🔹 ما در این چند سال با طلبههایی که توفیق طلبگی از آنها رفته و الآن خودشان هم نگران هستند، مواجه بودهایم؛ نه کارشان درست میشود و نه دیگر توفیق درس خواندن دارند.
🔸 این زمانی که برای شما تعریف شده و این فصلی که الآن در اینجا هستید، خیلی عزیز و مغتنم است. این زمان، سرنوشت شما را مشخص و تبیین میکند. ما لحظه به لحظه با صاحب این دین، یعنی با خدا و حضرت بقیت الله کار داریم. پس مراقب باشید که از معنویتِ طلبگی فاصله نگیرید.
کد ۴۳۷۹
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir
#تبلیغ
💠 مراقبت نسبت به ابعاد بیان برای بهرهوری تبلیغی بیشتر
🔻 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔸 گاهی کسی خوب بیان میکند؛ ولی از حدود خارج میشود و صحبت را طولانی میکند.
🔹 در تهران، مجلسی با حضور حضرت آقا (رهبر معظم انقلاب) برگزار شده بود و خطیب، طبق رسم خطبای سابق، در شروع منبرش حدود ده دقیقه حمد و ثنایی طولانی [به زبان عربی] گفته بود.
🔸 خُطبای قدیم، افتخار میکردند که حمد و ثنایی طولانی داشته باشند و از وقتی منبر را شروع میکنند تا شروع خود مطلب، ده دقیقه طول بکشد.
🔹 آن خطیب در محضر حضرت آقا، همین سبک را اجرا کرده بود و وقتی پایین آمده بود، آقا فرموده بودند که چند هزار نفر در جلسه حاضر هستند؟ گفته بود که حدود پنج هزار نفر. آقا گفته بودند که شما با پنجهزار نفر مخاطب، چرا ده دقیقه ابتدای منبرتان بهگونهای طی شد که عموماً بهرهای از آن نمیبرند؟!
🔸 مقدمه باید کوتاه، مختصر و مفید باشد. اگر هوشیار باشی، همان مقدمه را هم باید بدانی که چگونه، چه کلمات و چه آیاتی را انتخاب کنی تا از زمان بیشتر استفاده کنی. وقتی که مخاطبین، این افراد [فارسی زبان] هستند، چرا ده دقیقه چه باصوت و چه بیصوت [به زبان عربی] فضا و وقت پنج هزار نفر حاضر در مجلس ضایع شود؟
🔹 اینها، هوشیاریهایی است که از زیرمجموعههای مدیریت نفسانی خطیب در القای مطلب در حین تبلیغ حساب میشود.
کد ۲۰۷۶۰
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir
#رجب
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻 ما در اوایل طلبگیِ خود، غالباً همتها و آرزوهای بلند در خودشناسی و خداشناسی و انسان شناسی عملی داشتهایم؛
🔸 منتها وقتی وارد عالم طلبگی میشویم از یک زاویه اشتغالات ما را احاطه میکنند و نرسیدن به آن مقصد یک روحیه متأمّلی در ما قرار میدهد و از سویی دیگر هم انتظار و آرزوهای طولانی ما را دچار مشکل میکند و میگوییم که بله من، آرام آرام منتظر یک فرصت هستم، حالا نشد فردا، امسال نشد سال آینده.
🔹 وقتی ما این سِیر را در پیش میگیریم و زمانی از آن میگذرد، همین عقب انداختن برای ما ملکه میشود، دیگر ما افرادی هستیم که در پرونده برزخی ما مینویسند: شخصی است که همیشه میخواهد انسان خوبی بشود.
🔸 این خیلی بیچارگی است و خیلی فرق دارد با شخصی که حرکتی را شروع بکند. این شخص همیشه درصدد است یک فرصتی پیدا بشود. فرصتِ آن همین حالا است، فرصتِ آن همین امشب است، فرصتِ آن اول ماه رجب است، منتها اراده و تصمیم میخواهد.
🔹 ما فعلاً وظیفه خود را بفهمیم و بدانیم که با نزدیک شدن ماه رجب دریچهای از رحمت خدا به روی ما باز میشود و حداقل فعلاً حس خسران داشته باشیم.
کد ۱۹۴۱
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir