🎙 #امام_خمینی رحمة الله علیه:
🌺 عزیزم! از جوانی به اندازهای که باقی است استفاده کن که در پیری همه چیز از دست میرود، حتی توجه به آخرت و خدای تعالی.
📌 از مکاید بزرگ شیطان و نفس اماره آن است که جوانان را وعده صلاح و اصلاح در زمان پیری میدهد تا جوانی با غفلت از دست برود، و به پیران وعده طول عمر میدهد. و تا لحظه آخر با وعدههای پوچ انسان را از ذکر خدا و #اخلاص برای او باز میدارد تا #مرگ برسد.
📚 صحیفه امام، جلد 20، صفحه 156
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#اخلاقی #سلوک #تربیتی #مناسبتی #موعظه #راه_امام #کلام_امام
📌آهسته سخن بگویید
#استاد_عربیان حفظه الله:
🔹در ادامه حضرت توصیه هایی دارند. می فرمایند یَا اباذر! اخْفِضْ صَوْتَکَ عِنْدَ الْجَنَائِزِ وَ عِنْدَ الْقِتَالِ وَ عِنْدَ الْقُرْآنِ در سه موقعیت حضرت توصیه می فرمایند،امر می فرمایند به اینکه انسان آهسته سخن بگوید. بلند صحبت نکند. البته مرحوم مجلسی احتمال داده اند که شاید مراد از این تعبیر این باشد که اصلا صحبت نکند. اخْفِضْ صَوْتَکَ یعنی صحبت نکند و فقط ذکر خدا را بگوید.
🔸(هنگامه) قتال جایی است که تدبیر احتیاج دارد. تا بخواهد همه اش حرف بزند منافات دارد با حضور در قتال. بلند حرف زدن نشان دهنده بی تدبیری است. نشان دهنده این است که موقعیت را در نظر نمی گیرد. جایی است که اینجا جای تامل است. دقت است. در جنائز، عبرت باید بگیرد. در قرآن تفکر باید بکند. در قتال هم جای تدبیر و تامل است. بلند حرف زدن، نوعی بی توجهی به موقعیت است و در حقیقت، اهمیت موقعیت را گویا در نظر ندارد. وقتی یک نفر بلند حرف می زند، دیگران هم بلند حرف می زنند و این معلوم می شود که اهمیت موقعیت مورد توجه قرار نگرفته است.
🔻لفظ جنازه و جنازه. اگر مکسور بخوانیم می گویند تابوت. اگر مفتوح بخوانیم می گویند میت. جَنازه. البته این حرکت از خودمان است. می شود گفت جنازه هم بخوانیم ولی توجه به این داشته باشیم. پس توجه داشته باشیم این جمله ضمن اینکه راهنمایی می کند از فرصت تشییع جنازه خوب استفاده کنیم، یک رهنمود گسترده تری را هم به ما منتقل می کند و آن اینکه اصلا از فرصت های گوناگون استفاده کنیم. فرصت ها را غنیمت بشماریم. در هر فرصتی مناسب آن فرصت رفتار کنیم و از هر فرصتی استفاده کنیم.
📚برگرفته از سلسله جلسات #حدیث_خوانی شرح وصیت نامه رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم به ابوذر،#جلسه_بیست_و_سه در تاریخ دوشنبه 1400/11/11
#قسمت_دویست_و_پنجاه_و_نه
ادامه دارد...
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله #وصیت #حدیث #کلام #جنگ #تشییع_جنازه #تلاوت_قرآن
💠بندگی
🎙 #آیت_الله_بهجت رحمه الله
🔸بهحسب ظاهر بندۀ مطیع، پشتیبانش(خداوند متعال)، مثل کوه، محکم و استوار و منبع همه خیرات است و بنده عاصی پشتیبانش(شیطان)، محتاجتر از او و دشمن دانایی است که از دوست نادان، بدتر است و صلاحدیدش تمام به زیان اوست.
📚در محضر بهجت، ج۱، ص١٣
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#بندگی #توحید #عبودیت #اخلاقی #شیطان #هوای_نفس
👓 کوتاهی کنی باختی!
🔹 آیتالله حائری شیرازی
بعضی از روحانیون در این دهۀ محرم #تبلیغ_نرفتند، گفتند: #مطالعه_میکنیم، مباحثه می کنیم!
سالها پیش، در قم، درس مرحوم آیت الله العظمی آقای داماد شرکت می کردم. این آقایانی هم که الآن جزء رده اوّل های حوزه هستند مثل حضرت آیت الله مکارم، آیت الله آقا موسی [شبیری] زنجانی و ... در بحث فقه صبح های ایشان شرکت می کردند. بعد از ماه رمضان، رفتم درس مرحوم آقای داماد. ایشان گفت که ماه رمضان جایی برای تبلیغ رفتی؟ گفتم: نه! در حالی که در آن ماه رمضان، من به شدت مشعول مطالعه بودم و گاهی تدریس می کردم.
ایشان گفت: «کوتاهی کردی! #باختی!»
دهۀ محرم [و ماه مبارک رمضان]، وقت تبلیغ است. کسانی که می روند تبلیغ، بدانند که به درسشان افزوده می شود. به تحقیقشان افزوده می شود. خدا از جای دیگری وقت را #برکت می دهد. #جبران می کند.
هر چیزی حد خودش را دارد و حدود هر چیزی باید رعایت شود. من به هر روحانی که نرفته در روستا برای تبلیغ، می گویم «باخته»، و هر روستایی هم که روحانی نیاورده، #او_هم_باخته. بله اگر پیگیری کردید و نامه نوشتید و نشد، مسئول نیستید.
خود مرحوم آقای داماد با اینکه مرجع تقلید بود اما در مسجد بازار، منبر می رفت. روضه می خواند و گریه می گرفت. شما #چه_میدانید آن صحبت مختصری را که می کنید چه #اثری در مستمع ایجاد می کند؟!
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
🌺صبر و بردباری
🌷مطلب دوازدهم:
💥یکی دیگر از برکات صبر تو ارتباط با برخی افراد در حیطه اجتماع هستش.
🤔شاید بگید چگونه؟؟
💐شخص صبور، از اشتباهات و خطاهای افراد میگذره و اهل گذشت است.
🔶فرد صبور در موقعیت های جهل و خشونت، با حلم و مدار برخورد میکنه و همین شکیبایی او سبب میشه که بتونه بهترین برخوردها رو در شرایط مختلف داشته باشه.🎯
✨وَلَمَن صَبَرَ وَغَفَرَ إِنَّ ذَلِكَ لَمِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ✨
🎍شوری/۴٣
و همانا کسی که صبر کند و از خطاهای افراد بگذرد، همانا این از کارهای استوار است.
🌳دو نکته از این آیه در مورد صبر:
🌴كسانى اهل گذشت هستند كه صبور باشند. (كلمه «صبر» قبل از كلمه «مغفرت» آمده است) «لمن صبر و غفر»
🌴صبر و گذشت، بستر صفات برجسته انسان است. «و لمن صبر و غفر ان ذلك من عزم الامور»
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#صبر #بردباری #قرآن_کریم #معارف_قرآنی #از_قرآن_بیاموزیم #پیام_قرآنی #قرآنی #ارتباط_با_قرآن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌼🍃🌼🍃
🍃🌼🍃
🌼🍃
🍃
#کلیپ_تصويري
💯 ذکري براي رفع همه بلاها
🎙 #آیت_الله_بهجت رحمه الله
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#اخلاقی #ذکر #استغفار #صداقت
♨️دو ویژگی نامناسب در میان شما هست
#استاد_عربیان حفظه الله:
🌸یا اباذر! اعْلَمْ أَنَّ کُلَّ شَیْ ءٍ إِذَا فَسَدَ فَالْمِلْحُ دَوَاؤُهُ معروف است دیگر که هر چه بگندد نمکش می زنند. وای به روزی که بگندد نمک. همین مضمون را دارد می گوید. جالب است این را داخل پرانتز عرض کنم تمثیل ها در زبان فارسی خیلی غنی و پر مغز است. تمثیل هایی که از گذشته به ما به ارث رسیده و عمدتا هم الهام گرفته از معارف دینی است. این پختگی و پرمغزی تمثیل در ادبیات فارسی به خاطر این است که از معارف دینی الهام گرفته. اینجا ببینید روایت است که یَا اباذر! اعْلَمْ أَنَّ کُلَّ شَیْ ءٍ إِذَا فَسَدَ فَالْمِلْحُ دَوَاؤُهُ، فَإِذَا فَسَدَ الْمِلْحُ فَلَیْسَ لَهُ دَوَاءٌ. این را به زبان شعر در اورده اند که هر چه بگندد نمکش می زنند، وای به روزی که بگندد نمک.
🍀و اعْلَمْ أَنَّ فِیکُمْ خُلُقَیْنِ دوتا ویژگی نامناسب در میان شما هست. این را درمان کنید. یکی نشانه کم عقلی است. یکی دیگر نشانه ضعف ایمان است. البته آن ضعف ایمان هم برمی گردد به ضعف عقل. چون بین عقل و اسلام و ایمان یک نسبت مستقیمی است. ایمان ضعیف، نشان دهنده عقل ضعیف و ایمان قوی نشان دهنده عقل قوی است. آن دوتا ویژگی چیست؟
1️⃣ الضَّحِکَ مِنْ غَیْرِ عَجَبٍ خنده بدون تعجب. یعنی خنده بی وجه، نشان دهنده کم عقلی است و چقدر باید توجه داشته باشیم مومن نباید بی خودی بخندد. همین طور دارد می خندد، این خودش نشان دهنده کم عقلی است. چون خنده حتما باید برخواسته از تعجب باشد. جالب هم هست یکی دارد می خندد، بغل دستی اش سوال می کند که چرا می خندی. تعجب آور است و چه چیز تعجب آوری نظرت را جلب کرده که خندیدی؟ بیخودی اگر همین طور بخندد، نشان دهنده کم خردی و بی عقلی است.
2️⃣دومی وَ الْکَسَلَ مِنْ غَیْرِ سَهْوٍ. کسالت بدون اینکه هیچ امری باشد که توجیه کننده این کسالت باشد. من غیر سهو. البته کسالت از صفت منافقان است. از روایات اینجور استفاده می شود و برمی گردد به ضعف ایمان و یقین. البته کسالت در عبادت منظور است. اگر ایمان باشد، انسان نسبت به عبادت، کسالت ندارد. به نشاط می آید.
📌ظرفیت که می گوییم همین است اگر کسی ایمانش خیلی قوی باشد (حتی جسمش هم خسته و بیمار باشد، نشاط در عبادت را دارد). حالا اگر مواردی باشد مثل بیخوابی که ان ها عذری است که قابل قبول است اما می بینید که نه، خلاصه عذر عقلایی موجهی در میان نیست، می خواستم این را به عنوان شاهد عرض کنم، همان موقع اگر کسی به او بیاید بگوید بیا این فیلم را ببینیم، بیا این بازی را ببینیم یا این صحبت را بکنیم، دوست خودش را ببیند، تندی با نشاط حرف می زند. ولی همین که پیشنهاد داده شود یا خودش به جهت اینکه واجبی را انجام بدهد وارد نماز بشود یک دفعه این خمیازه می یاد، کسالت می یاد، این نشان دهنده ضعف ایمان است. اصلا متوجه نمی شود. توجه به خدا ندارد. اما اگر ایمان قوی باشد و توجه به خدا باشد، تازه خلوت کرد که با محبوب خودش حرف بزند. نشاط هم می آید.
🔸کسالتی که در روایات ما را برحذر داشته اند، این برمی گردد به ضعف ایمان . طبیعتا توجه به این مطلب، کمک می کند راهکارهایی که اتخاذ می کنیم، راهکارهایی باشد که مربوط به ایمان باشد. مربوط به تقویت ایمان باشد.
📚برگرفته از سلسله جلسات #حدیث_خوانی شرح وصیت نامه رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم به ابوذر، #جلسه_بیست_و_سه در تاریخ دوشنبه 1400/11/11
#قسمت_دویست_و_شصت
ادامه دارد...
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله #وصیت #حدیث #کسالت #خنده_الکی #فساد
🔷محفوظ ماندن از بلایا، نتیجه شاد کردن دل مومن
🎙 #آیت_الله_بهجت رحمه الله
✨وقتی دل مؤمنی را شاد كنید، خدا از لطف، مَلکی را خلق میکند که آن مَلک، شما را از بلاها و تصادفات و ... حفظ میكند.
🔸این که میبینید در برخی تصادفات بعضیها محفوظ میمانند در حالی که به نفر کناری آنها آسیب وارد میشود به سبب این است که آن شخصِ محفوظ مانده، در مسرّت اهل ایمان نقش داشته است.
📚 برگی از دفتر آفتاب، ص ١٨۴
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#روایت #شادی #مصیبت #امنیت #محافظت
🍃🌸🍃🌸
🌸🍃🌸
🍃🌸
🌸
#حدیث_روز
#ستون
🌺رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله : مَثَلُ الصَّلاةِ مَثَلُ عَمودِ الفُسطاطِ ؛ إذا ثَبَتَ العَمودُ نَفَعَتِ الأطنابُ و الأوتادُ و الغِشاءُ، و إذا انكَسَرَ العَمودُ لم يَنفَعْ طُنُبٌ و لا وَتِدٌ و لا غِشاءٌ .
🍀پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : مَثَل نماز، مَثَل ستون خيمه است ؛ اگر ستون محكم باشد، طنابها و ميخها و چادر كارآيى دارند ، امّا اگر ستون بشكند، نه طنابى به كار مى آيد و نه ميخى و نه چادرى .
📚کافی، ج3، ص266
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#روایت #حدیث #نماز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺صبر و بردباری
🌷مطلب سیزدهم:
💥واکنش افراد صبور در مواقع خاص:
1⃣فردی که صابر است، هنگام از دست دادن عزيزان، بيش از حد بيتابي نميكند:(بقرة/١۵۶)
🌱الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ🌱
(صابران) كسانى هستند كه هرگاه مصيبتى به آنها رسد، مى گويند: ما از آنِ خدا هستيم و به سوى او باز مى گرديم.
2⃣هنگام بيماري و سختی های متعددی، خويشتنداري خود را از دست نميدهد:(بقرة/١٧٧)
💐...وَ الصَّابِرينَ فِي الْبَأْساءِ وَ الضَّرَّاءِ وَ حينَ الْبَأْسِ أُولئِكَ الَّذينَ صَدَقُوا وَ أُولئِكَ هُمُ الْمُتَّقُونَ💐
و آنان كه در (برابر) سختى ها، محروميّت ها، بيمارى ها و در ميدان جنگ، استقامت به خرج مى دهند، اينها كسانى هستند كه راست گفتند (و گفتار و رفتار و اعتقادشان هماهنگ است) و اينان همان پرهيزكارانند.
😉کلیپ بالا رو نبینی، ضرر کردی.
✍ادامه دارد...
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#صبر #بردباری #قرآن_کریم #معارف_قرآنی #از_قرآن_بیاموزیم #پیام_قرآنی #قرآنی #ارتباط_با_قرآن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌼🍃🌼🍃
🍃🌼🍃
🌼🍃
🍃
#کلیپ_تصويري
✨مردن به گشایش رسیدن است
🎙 #آیت_الله_فاطمی_نیا رحمه الله
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#حیات #وفات #مرگ #موت #اخلاقی #موعظه
🍀مرحوم حاج میرزا جواد آقای ملکی تبریزی رحمه الله علیه - عارف معروف و مشهور و فقیه بزرگوار - در کتاب شریف «المراقبات»شان میفرمایند:
🌹روزه یک هدیهی الهی است که خدای متعال این را به بندگان خود و به مؤمنین هدیه کرده است. تعبیر ایشان این است که: «الصّوم لیس تکلیفا بل تشریف»؛ روزه را به چشم یک تکلیف نگاه نکنید؛ به شکل یک تشریف و تکریم نگاه کنید، که «یوجب شکرا بحسبه»؛ این توجه به فریضهی روزه - که تکریم الهی نسبت به بندگان است - خودش مستوجب شکر است؛ باید خدا را سپاسگزاری کرد.
🔹ایشان برای گرسنگی و تشنگی که مؤمنین در ماه رمضان خودشان را ملتزم به آن میدانند، فوائد متعددی را بیان میکنند که متخذ از روایات و برخاستهی از دل نورانی این مرد بزرگ است. از جملهی آنها، یا اهمّ آنها - که ایشان خودشان میگویند این خاصیت از همه مهمتر است - این است که میگویند
👈این گرسنگی و تشنگی یک صفائی به دل میبخشد که این صفای قلبی زمینه را فراهم میکند برای تفکر، که «تفکّر ساعة خیر من عبادة سنة».این تفکر از نوع تفکرِ مراجعهی به باطن و روح و دل انسان است که حقایق را روشن میکند و باب حکمت را بر روی انسان میگشاید. از این باید استفاده کرد.
📚بیانات مقام معظم رهبری دامت برکاته در تاریخ۱۳۹۰/۰۵/۱۶
🌹 هدیه محضر عالم عارف، استاد اخلاق، میرزا جوادآقا ملکی تبریزی.. ✨اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.. ✨
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#مناسبتی #علما #اخلاقی #تهذیب #روزه #هدیه #حکمت #صفای_باطن
💠عامل پیشرفت مومن
#استاد_عربیان حفظه الله:
✨یا اباذر! رَکْعَتَانِ مُقْتَصَدَتَانِ فِی تَفَکُّرٍ، خَیْرٌ مِنْ قِیَامِ لَیْلَةٍ وَ الْقَلْبُ سَاهٍ چه فرمایش ارزشمندی. دو رکعت میانه مقتصد، قصد به معنای اقتصاد است و میانه. یعنی نه خیلی طولانی باشد و نه خیلی با عجله باشد. دو رکعت آدم نماز بخواند. فرض کنید دو رکعت نماز صبحش را مقتصدتا می خواند فی تفکر. قبلش، بعدش و در نماز توجه دارد. قبل و بعد از نماز مشغول به فکر سازنده می شود، این، خَیْرٌ مِنْ قِیَامِ لَیْلَةٍ وَ الْقَلْبُ سَاهٍ بهتر است از اینکه یک شب انسان به عبادت برخیزد اما قلب، اصلا توجه نداشته باشد و خبر نداشته باشد. قلب بی توجه باشد. فایده ای ندارد. این یک شب عبادت بدون توجه قلب، آدم را جلو نمی برد. موجب پیشرفت نمی شود اما آن دو رکعت نماز متقصد همراه با تفکر، ادم را پیش می برد. موجب پیشرفت می شود.
🍀در رابطه با تفکر، در روایات خیلی مطالب سازنده و ارزشمندی داریم. مثلا در روایت آمده و کان اکثر عبادت ابیذر، التفکر. بیشترین عبادت ابوذر تفکر بوده است. ابوذر کسی بوده که با تفکر سیر می کرده و تعالی روحی پیدا می کرده. با تفکر. از تفکر استفاده می کند.
✍️حالا اگر کسی سوال کند تفکر در چی؟ تفکر می تواند مصادیق متعددی داشته باشد. بعضی اش را خدمتتان عرض کنم، یکی از تفکراتی که خیلی سازنده است و خیلی مفید است و حتما داشته باشیم،
1️⃣تفکر در هدف است. هدف چیست؟ هدف چه باید باشد و هدف ما چیست؟ تفکر در هدف.
2️⃣تفکر در راه و روش زندگی ای که دارد. من راه و روشی که دارم چه جوری است؟ درست است یا نه؟
3️⃣یا اینکه فکر کند تا الان چه کار کردم؟ از نعمت های الهی خوب استفاده کرده ام یا نه؟
🌸 ببینید این ها مصادیق تفکری است که بسیار سازنده است و انسان را پیش می برد و باعث ترقی می شود. تا تفکرات دیگر. تفکرات به گونه های مختلفی می تواند صورت بگیرد. طبیعتا برای کسی که در آغاز راه است و می خواهد خوب این مسیر را طی کند، در اینجا تفکر در مرگ، خیلی سازنده است. تفکر در هدف. تفکر در آن چگونگی و کارهایی که کرده است. تفکر در گذشته. تفکر در حال، دارم چه کار می کنم الان؟ وضعیتم به چه صورت است؟ درست است؟ درست نیست؟
📚برگرفته از سلسله جلسات #حدیث_خوانی شرح وصیت نامه رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم به ابوذر،#جلسه_بیست_و_سه در تاریخ دوشنبه 1400/11/11
#قسمت_دویست_و_شصت_و_یک
ادامه دارد...
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله #وصیت #حدیث #تفکر #عبادت #پیشرفت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
🏴«آمد محرم»
🏴فرارسیدن ماه عزای سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام را تسلیت می گوییم🏴
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#امام_حسین علیه السلام #محرم #عزاداری #عاشورا #اشک #گریه #مصیبت
🏴 فرارسیدن ماه محرم الحرام، ماه حزن و عزای آلاللّه، اهلبیت علیهمالسلام، تسلیت باد 🏴
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره اصرار میکرد که وقتی مجلس برگزار میکنید، برتریها و امتیازهای اهلبیت علیهمالسلام و فضایل و مناقب این حضرات را بگویید و در برابر این قضیه ابراز احساسات کنید.
✨حتی اگر اشک شما جاری نمیشود، حالت گریه به خود بگیرید و در حال حزن باشید و تباکی کنید(حالت گریه بگیرید).
📚 رحمت واسعه، ص٢۴ (مجموعه فرمایشات حضرت آیتاللّٰه بهجت پیرامون حضرت سیدالشهداء علیهالسلام و اصحاب و یاران آن حضرت)
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#محرم #امام_حسين عليه السلام
YEKNET.IR - roze - shabe 1 muharram 1400 - karimi.mp3
2.54M
#روضه
🌴دارند در کرببلا تعویض پرچم میکنند
🌴دارند عالم را پر از اندوه و ماتم میکنند
🎤 #محمود_کریمی
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#امام_حسین علیه السلام #محرم #عزاداری #عاشورا #اشک #گریه #مصیبت
AUD-20220722-WA0016.mp3
1.94M
🏴عظمت دهه اول #محرم
🎤 #استاد_عالی
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#امام_حسین علیه السلام #محرم #عزاداری #عاشورا #اشک #گریه #مصیبت
⚪️🔘⚪️🔘
🔘⚪️🔘
⚪️🔘
🔘
#حدیث_روز
#یاد_حسین علیه السلام
🔳امام حسين عليه السلام: أنَا قَتيلُ العَبرَةِ ، لا يَذكُرُني مُؤمِنٌ إلّا بَكى .
▪️من کشته اشکم. هیچ مؤمنی مرا یاد نمی کند مگر آنکه گریه می کند.
📚بحار الانوار، ج 44، ص .279
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#محرم #امام_حسین علیه السلام #عاشورا #عزاداری #اشک #روایت
مداحی آنلاین - اهمیت مجالس اهل بیت - حجت الاسلام عالی.mp3
2.3M
🏴 ویژه ماه #محرم
♨️اهمیت مجالس اهل بیت
#استاد_عالی حفظه الله
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#امام_حسین علیه السلام #محرم #عزاداری #عاشورا #اشک #گریه #مصیبت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سوال:
❓چه کنیم که قلبمان برای اشک بر امام حسین علیه السلام اقبال داشته باشه و عاقبت بخیر شویم؟
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#امام_حسین علیه السلام #محرم #عزاداری #عاشورا #اشک #گریه #مصیبت
🔻مبادا در اين ايام به فكر تفريح و مسافرت باشيد!
#آیت_الله_حق_شناس رحمه الله:
▪️مبادا در اين ايام به فكر تفريح و مسافرت به جاهاى خوش آب و هوا باشيد! بترسيد، آقاجان! در اين مسافرتها به شما خوش نخواهد گذشت. در عزادارى اباعبدالله (علیه السلام) شركت كنيد. حسين است، داداشجون! عزيز خداست. مبادا نسبت به مجالس عزادارى كوتاهى كنيد.
📚ز ملک تا ملکوت - 2، صفحه 182
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#محرم #امام_حسین علیه السلام #عاشورا #عزاداری #اشک
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نماهنگ | قربان آن دل...
◾ رهبر انقلاب: امام صادق (علیه السّلام) از راوی سؤال میکنند: تَجلِسونَ وَ تُحَدِّثون؟ مینشینید دُور هم، صحبت میکنید، حرف میزنید؟ یعنی مسائل ما را مطرح میکنید؟ او جواب میدهد که بله، این کار را میکنیم؛ یعنی همین مجموعهی هیئات. بعد حضرت میفرمایند: اِنَّ تِلکَ المَجالِسَ اُحِبُّها؛ من دوست میدارم این مجالس را. قربان آن دل! [میفرماید] مجالس شما را دوست میدارم. اِنَّ تِلکَ المَجالِسَ اُحِبُّها و اَحیوا اَمرَنا؛ مسئلهی ما را زنده نگه دارید. ۱۴۰۰/۱۱/۳
🏴 رسانه KHAMENEI.IR به مناسبت فرارسیدن ماه محرم و در قالب بسته رسانهای #از_تبیین_تا_قیام، نماهنگ «قربان آن دل...» را منتشر میکند.
📥 سایر کیفیتها👇
https://farsi.khamenei.ir/video-content?id=50696
❓منظور از دو رکعت نماز با تفکر، حضور قلب و توجه داشتن است؟
✅ پاسخ #استاد_عربیان حفظه الله:
🌺مربوط به آن است. برای همین عرض کردم در نماز تعبیر به توجه کردم اما قبل و بعد را هم در نظر می گیرد. اینجور نیست که تفکر را فقط به توجه بگیریم. یعنی اینجور معنا بکنیم نه اینکه در نماز یک فکرهایی بکند که اصلا انجام نماز را فراموش کند.اینجور نیست که تفکر فقط در نماز مطلوبیت دارد. نه قبل و بعد از نماز مطلوب است. مثلا در احوالات مرحوم بهاءالدینی که ایشان اهل تفکر بودند در زمان ما و اینجور هم بیان کرده اند که عمده چیزهایی که به ایشان داده شده است، از طریق تفکر به ایشان داده شده است.
🍀 بعضی از آقایان که با مرحوم بهاءالدینی معاشرت داشتند، به این صورت گفتند که مهمان ما بودند و در منزل ما امدند، علاقه مند شدیم ببینیم که شب شان را چه جور می گذراند؟ حدود دو ساعت، یک ساعت و نیم مانده بود به اذان صبح، بلند شدند. ما امکانات برای تجدید وضو و کارهای دیگر را فراهم کرده بودیم در دسترسشان باشد. فضا مهیا بود. وضو گرفتند. یک نماز شبی که خواندند، نماز شب مختصر بود. خیلی طولانی نخواندند. حدود مثلا یک ربعی طول کشید. یک ربع نمازشب خواندند و بعدا نشستند تا اذان صبح سرسجاده فکر می کردند. فکر. تفکر.
🌸این توجه، تفکر، به گونه های مختلف می تواند باشد. ابوذر در صدر اسلام اهل تفکر بودند. در طول اسلام هم بوده اند کسانی که از تفکر خیلی استفاده کرده و بهره برده اند. مثلا مرحوم بهاءالدینی که در زمان ما، خیلی بهره ها به دست آوردند. خلاصه قدر این تفکر را بدانیم. ما هم استفاده کنیم. تفکر داشته باشیم. در هدف، در راه و رسم زندگی مان که چقدر درست است. در عیب هایمان. در نواقصی که داریم. این جور چیزها را ادم دقت بکند. در اینکه چه جوری تا الان زندگی کرده ایم و ایراد کار خودمان را پیدا کنیم.
📚برگرفته از سلسله جلسات #حدیث_خوانی شرح وصیت نامه رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم به ابوذر، #جلسه_بیست_و_سه در تاریخ دوشنبه 1400/11/11
#قسمت_دویست_و_شصت_و_دو
ادامه دارد...
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله #وصیت #حدیث #تفکر #عبادت #پیشرفت
◾️فضیلت بکاء بر سیدالشهدا علیهالسلام
🎙 #آیت_الله_بهجت رحمه الله :
▪️حجتالاسلام سید محمدباقر شفتی رحمهالله به نماز شب بسیار معتقد بود، و بیش از سایر مستحبات به آن اهمیت میداد. به خلاف مرحوم سید بحرالعلوم که صبر میکرد تا هوا مقداری روشن شود و آنگاه نماز صبح را میخواند، حجتالاسلام سید محمدباقر شفتی رحمهاللّه در اصفهان درست اول فجر نماز صبح را به جماعت اقامه مینمود؛ با اینکه اگر نماز جماعت را به تأخیر میانداخت، افراد بیشتری حاضر میشدند؛ ولی ایشان دستور میداد دو عادل بالای مناره بروند و پس از مشاهده طلوع فجر، بلافاصله اذان صبح بگویند.
🔹به ایشان گفتند: چرا مقداری صبر نمیکنید تا جمعیت زیادی برای درک فیض جماعت حاضر شوند؟ در جواب فرمودند: «در میان مستحبات افضل از نماز شب سراغ ندارم»؛ لذا ایشان برای اینکه مردم نماز شب را بهجا آورند، اینچنین چارهاندیشی نموده بود که به دو نفر شخص عادل دستور داده بود تا بهطور دقیق وقت فجر تعیین شود و کسانی که در نماز جماعت حاضر میشوند، پیش از فجر بیدار شوند و نماز شب بخوانند. بدین ترتیب، قطعاً کسانی که در نماز جماعت ایشان شرکت میکردند نماز شب را هم میخواندند، و با این کار مردم را به نماز شب وادار میکرد.
🏴بنده خیال میکنم فضیلت بکاء بر سیدالشهدا علیهالسلام بالاتر از نماز شب باشد؛ زیرا نماز شب عمل قلبی صرف نیست، بلکه کالقلبی است، ولی حزن و اندوه و بکاء، عمل قلبی[١] است، بهحدی که بکاء و دمعه (اشک چشم) از علائم قبولی نماز وتر است.
[١]. در روایتی از امام جواد علیهالسلام آمده است: «القَصْدُ اِلی الله تَعالی بالقُلُوبِ اَبْلَغُ مِنْ اِتْعاب الجَوارِحِ بالاَعْمالِ؛ آهنگ خدا نمودن با دل، از خستهکردن اعضا و جوارح با اعمال [غیرقلبی] رساتر است». بحارالانوار، ج۶۷، ص۶۰؛ ج۷۵، ص۳۶۳؛ کشفالغمة، ج۲، ص۳۶۸.
📚در محضر بهجت، ج۱، ص ۲۱۶
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#محرم #امام_حسین علیه السلام #عاشورا #عزاداری #اشک #روایت
🌺صبر و بردباری
🌷مطلب چهاردهم: (ادامه مطلب قبل)
3⃣فرد صبور، هنگام فقر و تنگدستي متانت و خويشتنداري خود را حفظ ميكند و جزع و بيتابي نميكند:
✨...وَ الصَّابِرينَ فِي الْبَأْساءِ وَ الضَّرَّاءِ وَ حينَ الْبَأْسِ أُولئِكَ الَّذينَ صَدَقُوا وَ أُولئِكَ هُمُ الْمُتَّقُونَ✨
📖 بقرة/١٧٧
و آنان كه در (برابر) سختى ها، محروميّت ها، بيمارى ها و در ميدان جنگ، استقامت به خرج مى دهند، اينها كسانى هستند كه راست گفتند (و گفتار و رفتار و اعتقادشان هماهنگ است) و اينان همان پرهيزكارانند.
✍نکته:
🌿صبر درسختی ها برای رفع محرومیت های مختلف، به معنای تلاش نکردن و برنامه نداشتن برای رفع مشکلات نیست بلکه به این معناست که شخص مؤمن، در سختی ها به جای بی تابی کردن های متعدد، صبر نموده و با همت و تلاش خود سختی ها را کنار میزند.💐🌷
4⃣در برابر نيازهاي بدن مثل غذا و...، خودكنترلي بيشتري از خود نشان ميدهد:
🌺لَنْ نَصْبِرَ عَلي طَعامٍ واحِدٍ فَادْعُ لَنا رَبَّكَ يُخْرِجْ لَنا مِمَّا تُنْبِتُ الْأَرْضُ مِنْ بَقْلِها وَ قِثَّائِها وَ فُومِها وَ عَدَسِها وَ بَصَلِها🌺
📖 بقرة/۶١
و (نيز بخاطر آوريد) زمانى كه گفتيد: اى موسى، ما هرگز يك نوع غذا را تحمّل نمى كنيم، پس پروردگارت را بخوان تا از آنچه (به طور طبيعى از) زمين مى روياند، از سبزى و خيار و سير و عدس و پيازش، براى ما (نيز) بروياند.
5⃣کسی که اهل صبر است، در موقعيتهاي ترس و خوف خويشتنداري از خود نشان ميدهد:
🌹وَ لَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِ الصَّابِرينَ🌹
📙 بقرة/١۵۵
وقطعاً شما را با چيزى از ترس، گرسنگى، زيان مالى وجانى وكمبود محصولات، آزمايش مى كنيم وصابران (در اين حوادث وبلاها را) بشارت بده.
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔@alhadihawzahqom
#صبر #بردباری #قرآن_کریم #معارف_قرآنی #از_قرآن_بیاموزیم #پیام_قرآنی #قرآنی #ارتباط_با_قرآن