1_3731740202.opus
851.4K
هویت و ویژگیهای منتظر حقیقی
بخش اول
شیخ علی مهدیان
@ali_mahdiyan
1_3731767428.opus
977.3K
هویت و ویژگیهای منتظر حقیقی
بخش دوم
شیخ علی مهدیان
@ali_mahdiyan
1_3731780568.opus
931.4K
هویت و ویژگیهای منتظر حقیقی
بخش سوم
شیخ علی مهدیان
@ali_mahdiyan
1_3731795776.opus
1.28M
هویت و ویژگیهای منتظر حقیقی
بخش چهارم
شیخ علی مهدیان
@ali_mahdiyan
هدایت شده از کشکول|محسن مهدیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شعار زن زندگی ازادی را یک مشت کاسب سیاسی طراحی کردند
یک مشت کاسب هوس تکرار کردند
و در نهایت یک مشت کاسب اقتصادی سودش را بردند
یک مشت جاهل هم آلت دست این میدان شدند
فرآیند همه فتنه های عالم همین است
از فراعنه سیاسی اغاز میشود وبه قارون های اقتصادی ختم میشود.
بازیگرانش نیز جاهلان اند
.
پ.ن: لعنت به این کاسبی تان
#بردگی
#هرزگی
#زن_زندگی_آزادی
@mahdian_mohsen
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نشریه خط این شماره را زودتر تهیه کنید.
قبل از نوروز و حضورتان در جمع فامیل و دوستان و همینطور قبل از ماه مبارک و برنامه تبلیغ.
محتوایی مهم و کاربردی داره که احتمالا زیاد مجبورید درباره اش گفتگو کنید.
بررسی عملکرد دولت آقای رییسی از منظر طلبگی و حوزوی.
تمرین طلاب برای ورودهای طلبگی و دینی به مسائل مهم پیرامونشان را لازم داریم و محتوای نشریه از این جهت نیز مغتنم است.
تهیه نشریه از طریق:
🌐https://shop.khanetolab.ir/
💬 @s_m_h_ms
📲 09190491853
@ali_mahdiyan
تقریرهای غلط از توافق ایران و عربستان
۱.ایران و عربستان سالهای سال است با یکدیگر مشکل دارند. ایران البته هیچگاه عربستان را دشمن دارای اولویت قرار نداده و سیاستش تنش زدایی ولو ظاهری با عربستان بوده. اما برای عربستان وضع فرق میکرده و میکند. او دشمن اصلی خود را ایران شیعی انقلابی میداند. نه فقط بر سر نام خلیج فارس یا حمله به سفارتخانه یا قصه جزائر سه گانه یا مساله یمن، این مشکل ریشه دار است. فاجعه منا در دهه نود یا کشتار حاجیان دهه شصت یا کمک به داعش دهه نود یا صدام دهه شصت و یا فشار به ایران از طریق مساله نفت و گاز امثالهم مشکل اصلی نیست و نبوده، مساله یک تقابل راهبردی است و عربستان بازوی غرب و آمریکا در منطقه بوده و هست. پس امید چندانی از این جهت به توافقات نباید بست. توافق با عربستان همواره در این چند دهه عموما کم ثبات و ناپایدار بوده.
۲. داستان این توافق را به حرفهای نادانهایی که معتقدند دو کشور اسلامی با میانجی گری یک کشور غیر مسلمان نباید نزدیک شوند نسنجید. این جماعت نفهمیده اند اساسا ساختار قضاوت و مدیریت ظالمان در دنیا در حال فروپاشی است و متوجه نیستند علت این اتفاق را کجا باید جستجو کرد. چین که مدتها است حضور داشته و قدرت هم داشته، الان چه اتفاق جدیدی رخ داده.
۳. توافق ایران و عربستان را از جنس باج دادن و کوتاه آمدنهای دولت روحانی هم تحلیل نکنید. چرا که حتی دولت روحانی هم برای باج دادن سعی میکرد فشار مردمی و هماهنگی مسوولین را ایجاد کند چون تصمیمات در این سطح را نظام میگیرد. در این مورد هم جبهه مقاومت چه لبنان چه یمن با این گفتگو همراهی نشان داده پس باج از این جهت داده نشده. تعاملات هم خیلی وقت بود آغاز شده بود و با داستان اغتشاشات تعویق افتاد.
۴.این توافق یک علت مهم دارد و یک معنای اساسی. علت مهم آن قدرتنمایی ایران است حضور مردم در انتخابات و بعد دوام آوری مردم در فشار عجیب رسانه ای اغتشاشات و سپس حضور خیره کننده آنها در راه پیمایی قدرتنمایی ایران بود. ضعف قدرت غرب که در وقایع اسراییل و جنگ اکراین و وضعیت اروپا و آمریکا قابل مشاهده است، جغرافیای سیاسی دنیا را تغییر داده و این تصمیم عربستان را نیز در همین چارچوب باید فهم کرد. این از علت. اما معنای آن هم مهم است. دنیا دنیای رسانه است و تنها برگ برنده دشمن اینجا است و ایران یک رویداد مهم رسانه ای را ساخت و با ابتکار خود به کل دنیا مخابره کرد. شکست پروژه های ایران هراسی و انزوای ایران، شکست پروژه اغتشاشات، چرخش سیاسی در ساختار قدرت جهانی همه وهمه معنای این واقعه مهم رسانه ای اند. مخابره شدن این معنا از نتایج توافقات مهم تر است.
۵. خلاصه این پیروزی بزرگ رسانه ای و میدانی و قدرتنمایی مقاومت را فقط به پای مردم مقاوم و مظلوم و رنجدیده ایران باید نوشت و علتی و معنایی جز این ندارد.
@ali_mahdiyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این فیلم را ببینید و به دیگران هم نشان دهید.
به نظرم روی تک تک جملات این گفتگوها میتوانیم با دقت بیندیشیم و فهم خود را از جامعه ایران دقیق کنیم.
به نظرم فیلم خوبی بود و گفتگوهای مهمی شکل گرفته. گفتگو با مردم حول یک سوال ساده.
چرا روسریت را بر نمیداری؟
@ali_mahdiyan
«طرح صراط» خانه طلاب جوان قم، برای عزیزانی که علاقه دارند با نظام فکری رهبر حکیم آشنا شوند و آثار ایشان را عمیقتر مطالعه کنند، طراحی شده. چندین دوره هم برگزار شده. طرح خوبی است.
حالا در این دوره جدید به صورت مقدماتی کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» را در دستور کار قرار داده اند. امید اینکه این کتاب بیشتر و بیشتر مورد مطالعه و مباحثه جوانان و نوجوانان ما قرار بگیرد.
@ali_mahdiyan
خون دل
🌹آدمها پشت رفتار و گفتار و اندیشه هایشان یک هویت دارند. هویت یعنی آنچه که هستند نه آنچه میدانند. این هویت در همه رفتارها و گفتارهای آنها خود را نشان میدهد.
🌹هویت رهبر حکیم ما چیست؟ دانستن این پرسش چرا مهم است؟ نه به دلیل محبوبیت آقا بین جوانان بلکه به دلیل اینکه تماشای آنچه میگوییم و میشنویم بسیار جذابتر از دانستنش میباشد. احساس لیطمئن قلبی به انسان میدهد و راه را برای حرکت باز میکند. اتصال با هویت خوبان عالم و تماشای آنها را نیاز داریم برای حرکت و سلوک. خدای متعال صراط را به هویت الذین انعمت علیهم معرفی میکند. سلوک را با هویت خوبان بشناسیم و سرعت دهیم.
🌹بهترین منبع برای معرفی هویت رهبر حکیم ما، کتاب «خون دلی که لعل شد» میباشد. چرا بهترین؟ چون از زبان خودش و با فهم خودش درونیات خود را در بستر شرایط مختلف تصویر کرده. مخاطب او نیز مجاهدین لبنان بوده اند. این فرامتن مهم است.
🌹کتاب شخصیت جامع و چند ضلعی او را معرفی میکند. او حتی تفاوت خود را با همرزمان خود بیان میکند و میگوید من جمع دو خط مقاومت و روشنگری ام. هویت او را در شرایطی که یک شخصیت بی نام و نشان است و نه یک رهبر مقتدر مشاهده میکنیم. صداقت و اخلاص، جامعیت، عشق به علم و هنر و ... اما از همه مهمتر صبر است. صبر فعال و خستگی ناپذیر.
🌹این که این کتاب به جوانان اسپانیولی زبان داده میشود یعنی او راه درگیری با ظلم را به آنها معرفی میکند. مسیر عدالتخواهی درست و مبارزه با ظلم حقیقی. این اقدام رهبری را در ادامه رویکرد تبلیغ جهانی ایشان و نامه هایشان به جوانان اروپا و آمریکا باید دید. اما این بار او یک گوهر ارزشمند برای آنان که اهل جهادند و مبارزه به ارمغان آورده است. هویت نابی که صبر فعال و مقاوم میسازد. و امروز ثمره اش را در ایران مقاوم و شکست ناپذیر امروز میتوان تماشا کرد.
@ali_mahdiyan
1_3805319287.mp3
2.16M
دولت مردمی شود یعنی چه؟
متن کامل این گفتگو را در آخرین شماره نشریه خط ببینید.
راههای تهیه نشریه
🖥 https://shop.khanetolab.ir/
📞 ٠۹۱۹٠۴۹۱۸۵۳
🆔 @s_m_h_ms
@ali_mahdiyan
-💠 دوره تربیـت پژوهشگــــر و کنشگـــر تاریخ انقــلاب اســــلامی 💠-
"توسط مرکز مطالعات راهبردی حوزه و انقلاب اسلامی"
"این #انقلاب را باید درست بشناسید. یکی از کارهای مهم شما جوانان عزیز این است که مبانی نظری انقلاب را عمیقاً بشناسید... #تجربه_انقلاب را، یعنی #عینیت این نظریه را در طول این سالها بدانید؛ #تاریخ_انقلاب را بدانید." (۱۳۹۲/۰۳/۰۶)
📢 شرایط عمومی:
اتمام سطح یک / معتقد و آشنا با مبانی امامین انقلاب اسلامی / قبولی در مصاحبه
➕ شرایط اختصاصی
➕ مزایــای ویژه
- برخورداری از کمک هزینههای پژوهشی
- جذب برگزیدگان دوره
✍ ثبتنام در 👇👇👇
👈 کانال مرکز حـوزه و انقـلاباسـلامی
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
-💠 مرکـز حـوزه و انقـلاباسـلامی 💠-
https://eitaa.com/joinchat/2478571860Ca632453e89
چهارشنبه سوری
چرا در سیاست تقلید نمیکنیم؟
🌱چند روز پیش، در جمع بچه های دبیرستانی که میخواستند «تحلیل سیاسی» یاد بگیرند، این سوال را پرسیدم که چرا میخواهید خودتان تحلیل کنید؟
🔹یکی گفت چون سیاست در زندگی ما نقش دارد. گفتم خوب هوا هم نقش دارد مگر همه هواشناس میشوند
🔹یکی گفت تا درست رای بدهیم. گفتم همین فقط؟
🔹یکی گفت سیاست عین دیانت است. گفتم خوب مگر در دین تقلید نمیکنی در سیاست هم تقلید کن. چه میشود؟
بچه ها منتظر بودند جواب خودم را به این پرسش بشنوند. که گفتم:
🌱زندگی عادی شما سیاست ورزی است چه بدانید چه ندانید. اینکه استعدادها و توانتان را به چه سمتی و چه آینده ای سوق میدهید، خرید و مصرفتان، یأس یا امیدوار بودنتان، تعاملاتتان، رابطه با فامیل و همسایه تان، نق زدن یا طعنه و تیکه انداختنتان، حتی دعا و مناجاتتان. همه اینها یک رخداد کلان است. اگر متوجه آن باشید میتوانید آن را درست به کار ببرید.
بچه ها با ناباوری مورد مورد مثال میزدند و من هر مورد را توضیح میدادم که چگونه.
🌱الاسلام هو الحکومه یعنی همین. هر اقدامی یک معنا و تاثیر کلان دارد چه بدانیم چه ندانیم. حالا با این حساب چند نکته را توجه کنیم:
🔹انسان موجودی شعوری ارادی است. بدون تحلیل کلان سیاسی نمیتوانی زندگی ات را خودآگاه در خدمت رشد جامعه قرار دهی. پس نیاز به فهم کلان و راهبردی داری. ان الله لایغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم یعنی تغییرات خرد تغییرات کلان جامعه را سبب میشود.
🔹امام عصر عج هدفش رشد کمی و کیفی کل جبهه است پس بدون این شناخت نمیتوانی «نصرت» دهی او را. این نکته برای شیعه خیلی پر معنا است. چون ما معتقدیم عبادت بدون رابطه با او تاثیر نمیکند، رشد معنوی بدون رابطه با او رخ نمیدهد، دین بدون رابطه با او دین تمام نیست.
🌱این روزها یک فایده مهم داشت برای بچه های ما و آن اینکه دیدند تاثیر نق زدن ها، تیکه انداختن ها، شوخی ها، بازی های کودکانه شان حتی، در پیشرفت یا اختلال در امر کلان سیاسی اجتماعی چقدر جدی است.
@ali_mahdiyan
لوکاشنکو گفت هیچ تحریمی نتوانست جلوی پیشرفت ایران را بگیرد. ما باید از تجربه شما بهره ببریم. آقای بلاروس و این جملاتش و ایجاد قدرت فرامنطقه ای و ثمرات اقتصادی و سیاسی آن مهم نیست. مهم این است که هویت ایران برای دنیای امروز بر ملا شده و منطق قدرت دیگری به دنیا معرفی شده.قدرت مقاومت
https://virasty.com/alimahdiyan
@ali_mahdiyan
بر پا
چهارشنبه سوری چرا در سیاست تقلید نمیکنیم؟ 🌱چند روز پیش، در جمع بچه های دبیرستانی که میخواستند «تحل
بعضی رفقا فرمودند صوت این جلسه رو هم قرار بدم.
چشم. 👇
تحلیل سیاسی پسران۱.m4a
15.94M
ضرورت تحلیل سیاسی برای همگان
بحث با جمع نوجوانان دبیرستانی
شیخ علی مهدیان
@ali_mahdiyan
اولا شجاعت بر بستر عدم معنویت و عقلانیت، فقط خرابی به بار میاره. این درس چهارشنبه سوری است برای همه جوانان عدالتخواه و آرمانجوی ما
ثانیا آتش را برای مبارزه با دشمن به کار بگیرید و شجاعت را آنجا نشان دهید نه به سوی مردمتان.قوانین ظالمانه بین المللی را بشکنید نه قوانین خودتان.
ثالثا امسال شنیدم آمار آتش بازی کم شده.این یعنی دشمن هر جا سرمایه گذاری میکند همانجا میزان اخلاق و معنویت مردم رشد میکند.انصافا جالب است کاری که مدتها مسوولین و نخبگان تلاش کردند و کمتر موفق بودند.وجود دشمن برای جبهه حق یه جورایی نعمت استاذا مسهم طائف من الشیطان تذکروا فاذا هم مبصرون
باور کنید خیلی از دوستانم را میشناسم که وقتی دیدند دشمن از سبک مطالبه گری و عدالتخواهی آنها استفاده میکند، ارتقا پیدا کردند و سخنان و نقدهای رهبری را که کمتر میشنیدند، جدی گرفتند. همه چیز در عالم به نفع جبهه حق است، حتی دشمن. دشمن بیرونی کمک میکند به کشف و ترمیم نقصهای درونی. چه مدیریتی چه فرهنگی
@ali_mahdiyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دارم میرم جهادی
جای همتون خالی
@ali_mahdiyan
درباره کشف حجاب
۱
🔹آقای نوباوه خبر داده که ظاهرا بنا است برای کشف حجاب و دهن کجی یک عده فکری بکنن. خوب خدا رو شکر.
🔹احتمالا مسوولین میدونن بی خیالی نسبت به این قصه باعث میشه بسیاری از انقلابیون و متدینین سرخورده بشن. نیروهای اصلی حامی انقلاب.
🔹احتمالا مسوولین میدونن این ماجرا به شدت مسری است و احتمالا کار به خواهر و دختر و نوه هاشون هم کشیده میشه اگر رها بشه.
🔹احتمالا مسوولین میدونن این قصه ته نداره و روزه خواری هم بعد اضافه میشه، رقاصی هم ، نیمه برهنه شدن و بلکه بیشتر، سگ گردانی و بعدهم پرچمهای رنگین و چه و چه. در همین چند ماه دیدند که زمین دادند زمان هم دادند.
🔹احتمالا مسوولین میدانند برای مردم تربیت فرزندانشان مهم است و اگر احساس کنند تربیت دختران و جوانانشان در خطر است احساس ناامیدی مضاعفی شکل میگیره.
🔹احتمالا مسوولین میدانند که در جامعه ای که بالای هشتاد درصد معتقد به حجاب وجود دارد و درصد بالایی حتی همان حجاب ضعیفشان را با اعتقاد دینی سر کرده اند این بی توجهی به عقیده عمومی چه یاسی را باعث میشه و یأس راهبرد امروز دشمنه.
🔹احتمالا مسوولین میدانند که رها کردن این ماجرا باعث تشدید دو قطبی های اجتماعی میشه و چه بسا عده ای خودسر وارد درگیری با خودسران جریان مقابل شوند و کار پیچیده تر شود.
🔹احتمالا مسوولین میدانند دیگه. نه؟!
@ali_mahdiyan
هدایت شده از تا مردم
فراهک
🔰🔰🔰
سال ۹۶پیشنهادش را حاج آقای مومنی داد.
ایشان از آن آخوندهای اهل اقامه اند و نائب بر حق حاج عبدالله والی در کمیته امداد بشاگرد
🔶با آن لهجه غلیظ اصفهانی که در بحرانی ترین لحظات این تیکه کلام از دهانش نمی افتد:«طوری که نیست»
در آن سال تصمیم گرفت ازدواج ساده را در بشاگرد اقامه کند.
گروه جهادی محبین ائمه که ماباشیم هم اعلام آمادگی کرد.
مخارج بالاوتشریفات زائد،بلای جان جوانانی شده بود که دوست داشتند،ازدواج کنند ولی پیش روی خود مانع میدیدند.
کار شروع شد،تقریبا هر ماه هیات عالی رتبه ای 😅 از قم(رفقای خانه طلاب) و چند نفر از دوستان تهرانی برای برگزاری جشن ها،بشاگرد میآمدند. روستا به روستا
آقا و خانمی که شما باشید،اوایل شاید دلیل استقبال اهالی از طرح ازدواج ساده، تامین جهیزیه بود.اما بتدریج،شیرینی های دیگر خود را نشان داد.
🔶مردم از اینکه مراسم ازدواج معنوی و جذاب برگزار میشد،خیلی راضی بودند:دکور زیبا،جمعیت زیاد،میهمانهای ویژه( بچه های جهادی که طرفینی همدیگر را دوست داشتیم)آتش بازی انتهایی مراسم که اوج هیجان بود و...
گویا دنیاوآخرت بصورت جمع سالم،در کنار هم قرار گرفته بود و مدلی از ازدواج انقلابی را به مردم هدیه میداد.
در این پنج سال بیش از ۱۵۰۰ جهیزیه تقدیم زوج های جوان شد به تمامی فرزندان اول زوجها،سیسمونی داده شد و سن ازدواج به طور محسوسی پایین آمد.
🔶اما اتفاق جالب دیشب درروستای«فراهک»: چهار زوج نه با کمک این طرح،بلکه بصورت خودجوش،ازدواجشان را ساده برگزار کردند:«مهریه ۱۴ سکه و با همان سبک جشن های ما، آتش بازی هم به راه بود😃
الحمدلله ازدواج ساده در بشاگرد گفتمان شده
@tamardom
درباره کشف حجاب
۲
🔹برای مبارزه با کشف حجاب و رهایی پوشش حداقل سه نوع قدرت را باید به کار انداخت که هر سه عملا با حملات دشمن مختل شده اند.
🔹اول قدرت حاکمیت است. ورود حاکمیت نشان دهنده وجود محاسبات و عقل ورزی است. شاید کسی محاسبات حکمرانان را قبول نداشته باشد اما حتما میپذیرد که رها کردن صحنه از اصل اعمال حکمرانی، معنایش این است که اینجا اساسا عقلانیت و حکمت را تعطیل کرده ایم. لازمه تعطیلی عقلانیت در هر ساحتی از جامعه، تشدید دو قطبی و هرج و مرج و خلاصه ضرر عمومی است.
🔹 حتی اگر حکومت قائل به آزادی پوشش هم شود، (که حرف بی ربط و غلطی است) باز هم باید این آزادی زیر سایه قدرت حاکمیت باشد تا معلوم شود این آزادی از سر عقلانیت است، به تعبیر روایت نبوی «بهشت زیر سایه شمشیر است». آزادی که ناشی از رهایی و ضعف و انفعال باشد، آزادی حیوانی است که ارزشی هم ندارد، ضرر هم دارد. لذا قوه قاهره حاکمیت باید لمس شود. درباره آزادی پوشش هم حتی این چنین است تا چه برسد به الزامات و قانون تکلیف کننده حاکمیتی. اگر قوه قهریه را حذف کنید یا سایه آن ملموس نباشد، بود و نبودتان فرقی نمیکند. ولو در نحوه اعمال این قدرت با محبت و مدارا عمل میکنید.
🔹دومین قدرت، قدرت رسانه است. آنها که غیرت دینی دارند بارها با دیدن کشف حجاب، به این اندیشیده اند که چگونه تذکر بدهند یا نهی از منکر کنند. نگاه ناظر سوم مهم است. ناظرهای سوم گاهی به اولویت این تذکر ما اشکال میکنند، گاهی این کار را باعث دعوا و جدال میبینند. دعوا و جدالی که همه از آن متنفرند، چه باید کرد؟ ناهنجاری کشف حجاب با زبان اجتماعی (و نه فقط شرعی) توضیح داده نشده.یعنی ضرر آن برای تک تک افراد و کل جامعه و ... گفتمان نشده است. شما به بستن کمربند ایمنی هم بخواهید الزام کنید باید قبلش آن را گفتمان کنید. گفتمان به آمر و ناهی قدرت میدهد و از طرفی مانع ایجاد دو گانگی و اختلاف هم میشود. این همان نکته ای است که سالها است تقریبا تعطیل شده است. این گفتمان و توجیه عمومی صحنه را برای اعمال قدرت حکومت و قدرت اجتماعی مردم فراهم میکند. برای ایجادش باید برنامه ریزی زمان بندی شده روشن داشت. همه اهالی رسانه هم باید در ایجادش کمک کنند.
🔹قدرت سوم، قدرت امر به معروف و نهی از منکر است که قدرتی اجتماعی است. قدرت روابط اجتماعی ولایی را جدی بگیریم. نهی از منکر و امر به معروف باید در بستر ارتباطات ولایی شکل بگیرد چیزی شبیه تذکرهای افراد خانواده منسجم به یکدیگر. این احساس انسجام ولایی را همزمان با امر و نهی باید منتقل کنیم. که احساسی پر از محبت همراه با مسوولیت نسبت به یکدیگر است. یعنی به من توهین هم کنی صبر میکنم دوستت هم دارم اما به دستور شرع و قانون باید عمل کنی به مردم و جامعه حق نداری ضرر بزنی و مانع رشد دیگران شوی.
@ali_mahdiyan
برادران لیلا
🔹دیدم یکی در نقد «برادران لیلا» نوشته بود، این فیلم ربطی به خانواده ایرانی و فرهنگ ما ندارد. واقعیت آن است که داستان این فیلم مملو از نماد بود و اساسا بنا نداشت راست بگوید. فیلم برای مخاطب «متوهم» خوب بود. مخاطبی که خودش را نشناسد و نخواهد که بشناسد. مثل اغتشاشات چند ماه قبل که برای متوهمین مناسب بود.
🔹پدر پیر تریاکی متوهم که همه آرزویش این است که «بزرگ فامیل» باشد نماد است. ساختار «بزرگ فامیل بودن» و «پدر و فرزندی» و «مادر و فرزندی» و آدابش و احترامهایش همگی نمادند. سعید روستایی البته درست فهمیده که ریشه ولایت اجتماعی و انسجام اجتماعی را باید در عقاید مردم و ایمان مردم دید. این همان نکته ای بود که خیلی زودتر اصغر فرهادی تشخیص داده بود و از ابتدا همان را نشانه گرفته بود.
🔹سعید روستایی که پیش از این با فیلم جذاب «ابد و یک روز» مدح این انسجام اجتماعی را خوانده بود و جانب آن را گرفته بود و نه خوشبختی های ناشی از خروج از این هویت اجتماعی اعتقادی، حالا همه سمیه را آورد به پای لیلا و سر برید. او خودش خودش را ویران کرد و حالا دیگر نابود شد و تمام.
🔹او فیلمی ساخت به نفع اغتشاشات. حالا خوب باور کنیم که «برادران لیلا» و «عنکبوت مقدس» و همه و همه بخشی از یک پروژه کثیف بودند، برای زدن هویت و ایمان و خلاصه انسجام مردم. یعنی گرفتن تنها کلید و راه حل برای عبور از مشکلاتمان. معلوم شد ما با دو جریان تحول خواه مواجهیم یکی داشته هایتان را میگیرد تمسخر میکند، دروغ میداند و حرمت میشکند. دیگری راه حل را اساسا همین ایمان و انسجام میداند. اندیشه غایتگرای خودخواه حرمت شکن ضداخلاق و دین راه حل نیست بلکه اساس مانع است. اساس نرم افزار تمدن مدرن است. و این نرم افزار مدرن خود مانع است بر سر هر تحولی.
🔹پروژه «عنکبوت مقدس» تنفر افزا بود در مردم چون نشان داد این جریان با امام رضا ع طرف است. پروژه «برادران لیلا» هم مشمئز کننده بود وقتی چشم در چشم مخاطب حاضر شد حرمت پدر و مادر را بشکند و کنار جسدشان برقصد. این همان مسیری است که در جدایی «نادر از سیمین» اصغر فرهادی در بیانش تعلل کرد. او بین حفظ پدر پیر آلزایمر گرفته یعنی هویت تاریخی سربار و جنگیدن در داخل در مقابل فرار از آن و رفتن ، پایان باز را انتخاب کرده بود. اما حالا سعید روستایی با افتخار برادر را به خارج فرستاد حرمت پدر و مادر را شکست، آشوب را به جای عقلانیت انتخاب کرد و همه حرمتها را انگ توهم و دروغ زد تا به دامن نیهیلیستی و پوچ گرایی مفرط بیفتد.
🔹ابتدای امسال رهبری در حرم امام رضا ع مهمترین داشته این مردم را «استحکام بنیه ناشی از ایمانشان» دانست. خیلی ها ممکن است اهمیت این دارایی را ندانند اما اگر امروز ببینند چگونه جریانی مشهور و مثلا هنرمند پول از غرب میگیرند تا آن را نابود کنند و روی فرش قرمز غربی لب میگیرند که دیده شوند و غرب برایشان سوت و کف میزند، شاید باور کنند که اینکه «جنگ امروز جنگ ایمان و کفر است»، یعنی چی.
@ali_mahdiyan
درباره کشف حجاب
۳
🔹در مواجهه با این وضع زننده کشف حجابها، دوستانم میپرسند تذکر بدهیم؟ نهی از منکر بکنیم؟ آنها شجاعت تذکر دادن را دارند و غیرتش را هم. اما ابهامشان ناشی از نکته دیگری است که خواهم گفت. به هر حال سوال ساده است. «تذکر بدهیم یا نه؟». جواب من هم روشن است، بله تذکر بدهیم. غیرت دینی ما اگر باقی مانده، باید به چشم بیاید.
(من در این یادداشت درباره بلاتکلیفی مسوولین و رسانه ای ها و همینطور دیگر وظایف و مسوولیتهای خود ما بحث نمیکنم.)
🔹اما یک نکته امروز جدی تر از قبل شده، عمل به امر به معروف و نهی از منکر، مثل هر واجب دیگری در فضایی از تزاحمات و تعدد عنوانها انجام میشود و مکلف باید عقلانیت لازم برای انجام آن را کسب کند.
اهمیت توجه به این نکته، امروز بیشتر از گذشته است. فرض کنید به اشتباه با کسی از فامیلتان در یک جلسه و جمع خانوادگی، میانه تان بهم خورده باشد. در این فضا کوچکترین رفتار ناشی از تقابل شما باعث برداشت بد طرف مقابل و دیگران و بدتر شدن اوضاع میشود. از یک سو باید برای پوششش مثلا، به او تذکر دهید، در حالیکه موظفید رابطه خود را با او ترمیم کنید. کدام را مقدم میکنید؟ به من باشد میگویم اگر میتوانید تذکر بدهید اما تذکری که همزمان رابطه شما را نیز با او ترمیم کند. بلدید؟ اگر نه، کار را خراب تر نکنید.
🔹ما معتقدیم با این رفتار آدمها مخالفیم نه با خودشان. عمق ارتباطمان با کسانی که خطاکارشان میدانیم به اندازه عمق ایمانمان است. این ارتباط عمیق ایمانی مستحکم تر از رابطه فامیلی است. آیا بلدیم به گونه ای تذکر دهیم که این رابطه فامیلی و ایمانی ما مخدوش نشود؟ آیا بلدیم کاری کنیم که جمع زیادی از ضعیف الحجابها خود را بیرون از جبهه دینی ما به حساب نیاورند؟ بله دشمن روی این کشف حجابها حساب کرده، اما آیا روی اختلافات و دو گانگی ها حساب نکرده؟ خطر این شکن اجتماعی و دشمنی که بین ما ایجاد کرده اند، را احساس میکنیم؟ متوجه هستیم که بخواهیم یا نه ما نماینده نظام دینی هم به حساب میآییم و این جدایی به جدایی خیلی ها از نظام هم کشیده میشود.
🔹من تذکر دادن با این بلوغ و کیفیت را میپسندم. اگر ببینم نمیتوانم انجامش دهم. انجام نمیدهم. تذکری که دلم را خنک کند، جگرم را حال بیاورد نه. تذکری که احساس جدایی مرا از آدمها ایجاد کند نه رفتارشان، نه. تذکری که باعث تضعیف ارتباطات هویتی اجتماعی شود نه.
🔹به گونه ای تذکر بدهیم که ناظر سوم در درونش با ما همراه باشد. ولو به ظاهر همراهی نکند. دوست طلبه ای دارم که در فرودگاه هر چه یک دختر بد دهن و بی ادب به او میگفت و فیلمبرداری هم میکرد، او با احترام و ادب و منطق پاسخ میداد. طوری که مخاطبین دیگر همه به واسطه این ادب و اخلاقش با او همراه شده بودند. سخت است؟ بله سخت است. بله امروز ما هم نیاز به رشد داریم. امر به معروف و نهی از منکر را باید ارتقا دهیم، نیاز به یک فهم کلان و چند ضلعی داریم و نیاز به اخلاق و مهارت اعمال این فهم و بصیرت.
🔹حرف در این باره زیاد است . باز هم خواهم نوشت.....
@ali_mahdiyan
دوازدهم بهار ۱۴۰۲
🔹امام در پیام خود، دوازدهم فروردین پنجاه و هشت را روز «آغاز حکومت الله» در زمین نامید. رک و رو راست بگویم، خیلی ها از اهل علم سالها است که این جمله را جدی نگرفتند. این سخن یک فقیه است. سخن یک عارف است. کسی که رقیبانش و دشمنانش هم حتی او را فقیه و عارف میدانستند. دقت کنید هنوز قانون اساسی هم نوشته نشده بود، فقط دو کلمه «جمهوری» «اسلامی» با اراده مردم تثبیت شده بود، نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد. همین را او میگوید آغاز حکومت الله.
🔹این مهمترین حرف اثباتی انقلاب اسلامی بوده و هست و خواهد بود. این همان ایده ای است که سلطنت این و آن را زیر سوال میبرد. هم در ایران پهلوی ها و پهلویچه ها را، هم در کل دنیا حاکمان مستکبر عالم را. این همان ایده ای است که سازندگی در کشور را به جهادسازندگی سپرد. جنگ را به بسیج مستضعفین، و محرومیت زدایی را به اندیشه «بشاگرد را باید بشاگردی بسازد» سپرد. این همان ایده ای است که مهمترین نقطه اختلاف دولت موقت لیبرال با امام شد که میگفتند «به مردم بگویید به خانه بروند و کار را به دست ما بسپارند».
🔹این همان ایده نهضت سواد آموزی دهه شصت است. این ایده بن مایه «انقلاب علمی» دهه هشتاد و نود در کشور است. این اندیشه زیر سوال برنده سوپرمن پرستی است. این اندیشه معنا کننده درست انتظار است. این حرف نوی امروز ما است که نرم افزار حاکم بر دنیا را به چالش کشیده. این ایده ای است که تحققش جز با «تحولی در قواره یک انقلاب ایمانی» شدنی نیست. حکومت الله مگر شوخی است. یعنی بروز قدرت بینهایت خدا. که در هر ساحتی وارد شود همه چیز را به نفع سعادت همه بشر زیر و رو میکند. سردار قدس میگفت جان من و هزاران مثل من فدایش. امام میگفت حفظش حتی مهمتر از حفظ جان امام معصوم ع است. چرا؟ چون همه انبیا و اولیا هم برای تحقق همین نرم افزار توحیدی میجنگیدند و شهید میشدند. این حقیقت ولایت است در زمین. این فلسفه عملی همه فقه است.
🔹حالا برگردید به سخنان امسال رهبری در نوروز. او گفت مهمترین دارایی ما همین نظام با عمق ایمانی اش میباشد. هر چه داریم از همین حقیقت است و مهمترین ضعف ما نیز این است که مردمسالاری دینی را وارد صحنه اقتصاد نکردیم. به پول نفت آویزان شدیم نه اراده مردم. تولید یعنی اراده ناشی از ایمان مردم در صحنه اقتصاد. پشتوانه پولتان را این حقیقت قرار دهید. تورم هم جمع میشود. ارزش پولتان هم زیاد میشود. به جای آنکه چشم به دست کثیف بیگانه داشته باشید به جای آنکه از فروش کارخانه ها زیر عبای اصل ۴۴ دولتتان ارتزاق کند، به جای آنکه فقط به مردم سر بزنید و دنبال پر کردن جیبشان باشید، بروید سراغ حاکم کردن مردم در اقتصاد. این راه حل توحیدی اقتصاد کشور است.
🔹 چشمتان به سخنان تحول خواهانه رهبران عارف و حکیم و فقیه تان باشد نه مارهای خوش خط و خال حوزوی که نه دین را فهمیده اند نه اقتصاد را(میگویند دین نظام اقتصادی ندارد تا جای پای لیبرال ها و نئو لیبرالها را باز کنند) بیایید به تحول حقیقی بپیوندیم نه تحجرخواهی غربگرایان. دیدید ساحل اغتشاشاتشان باز هم همان نیم پهلوی و ربع پهلوی بیچاره بود. اینها خود تحجرند. خود تکرارند. اینها چیزی ندارند مگر همان حرفهای تکراری دنیای مدرن که صدای شکستن استخوانهایش گوش فلک را کر کرده. اینها آخر سر شما را برمیگردانند به تقدیم ناموستان به دنیاخواهان مستکبر و آمریکا مثل همان سالهای قبل انقلاب. اینها امروز هم پرچمشان عریان شدن تن است نه اثاره عقل.
🔹به این وضعی که داریم راضی نیستیم بله، باید در پی انقلاب باشیم و تحول، بله. اما هیچ تحولی شدنی نیست مگر با الله. «لاحول و لاقوه الا بالله». فقط خدای انقلاب یعنی «مقلب القلوب» است که میتواند «حول حالنا الی احسن الحال»شدنی شود. انقلاب و تحول یعنی سلوک با الله با توحید با «حکومت الله». و این یعنی «سلوک با جمهوری اسلامی» و لاغیر.
@ali_mahdiyan
قصه سفره
❤️ پیرمرد اصرار میکرد افطار مهمانش شویم. گفتیم پدر جان، بچه های جهادی منتظرند، قبول نمیکرد. از صبح منزل خیلی ها رفته بودیم. خانواده هایی که به سبک ازدواج ساده تشکیل شده بود. روستای «دهندرشنبه» با آسمانی پر از ستاره که با دست میتوانستی هر قدر که میخواهی ستاره بچینی. منطقه گافر، شرق هرمزگان. نزدیک خانه پیرمرد شدیم. از صبح صحنه های متنوعی دیده بودیم ...
❤️هر خانه ای سخنی داشت یکی میگفت: چند ماه بعد از عروسی سیم برقمان اتصالی کرد، کپرمان سوخت(کپر را با چوب نخل میسازند) با همه وسایلمان، الان خانه پدرم زندگی میکنیم. این دخترم ریحانه است. لباسهایش را خودم دوخته ام.
دختری زیبا با موهای فرفری. لباسی که مادرش دوخته بود بسیار زیبا بود کاش میشد این صنایع دستی را در شهر ها فروخت. روستاها مشکل راه داشت، تا شهر چندین ساعت جاده خاکی بود و هزینه ماشین بسیار بالا بود، یعنی اینجا وقتی کسی بیمار میشد حسابش با کرام الکاتبین بود.
معمولا دامادها نبودند، میرفتند کیش، کار میکردند. هر بار هفت هشت ماه از همسر و خانواده دور بودند. کار اینجا نبود. یک خانواده که سه چهار سال ازدواج کرده بودند شاید به اندازه سه چهار ماه با هم بودند. گریه آور بود....
❤️پسر پیرمرد، آقا موسی صدا زد حاج آقا حواست کجا است، چرا چیزی نمیخوری؟ دلم را برده بود، سفره ای کوچک در اتاقی محقر، برای من زیبا ترین سفره افطاری بود که در همه عمرم میدیم. کمی ریحان تازه که مال باغچه شان بود. یک قالب پنیر، چند تا نان گرم که پخته بودند، کمی خرما و مقداری فرنی. موسی خوش مشرب بود.
میگفت این روستا زینب و موسی زیاد داره. من موسی هستم، همسرم زینب است. این دامادمان هم موسی است همسرش زینب است. فلانی موسی است بیساری زینب....
❤️دوباره یاد خانه هایی افتادم که از صبح تا قبل مغرب رفته بودیم. در یکی از خانه ها عروس خانم و پدرش نشسته بودند، پرسیدم داماد کجا است؟ گفتند به رحمت خدا رفته. چند ماه بعد عروسی برای کار به کیش رفته بود بر اثر حادثه ای از دنیا رفت.خواستم حرفی بزنم گفتم خدا هر مصیبتی بدهد قبلش صبرش را روزی میکند. پدر عروس گفت بله خدا حکیمه.
❤️با صدای خنده بچه ها به خودم آمدم، پیرمرد برایشان لقمه میگرفت، نان و پنیر و کمی ریحان، به دستشان میداد. یک سفره کوچک و اینهمه میهمان! موسی سرش را برگرداند سمت من و گفت صوت «روایت لاله زار تهران» شما را شنیدم.
داشتم شاخ در میآوردم. گفتم کجا شنیدی؟ مرا چطور شناختی؟ گفت در فضای مجازی. تو را هم از صدات شناختم.
گفت در آن صوت جمله ای گفتی که به دلم نشست. گفتی:«در طول تاریخ کمتر مردی را پیدا میکنید که یک جامعه و امت را متحول کند. امام اینگونه بود».
❤️سخنان خودم از زبان او دل مرا زیر و رو میکرد. او یک طور دیگری همان حرف را گفت. جایتان خالی. عجب سفره افطاری بود، پر از زیبایی و پر از عظمت و کرامت. انگار آسمان همه ستاره هایش را به این سفره بخشیده بود به این مردم.
@ali_mahdiyan