هدایت شده از تا مردم
«طرح کلی اندیشه مقاومت کتاب» کتاب سال حوزه شد.
💠💠💠
خبر خوشحال کننده ای برای خانه طلابی ها است. این کتاب که حاصل مباحثات مفصل اعضای خانه طلاب در چهل سالگی انقلاب اسلامی و به همت و قلم دوست عزیزمان حاج علی مهدیان بود، تلاش می کند با یک نگاه منظومه ای و مبتنی بر اندیشه های امام و رهبری، پیشرفت انقلاب اسلامی را روایت کند. روایتی نه از جنس اعداد و ارقام که آثاری چون صعود چهل ساله، زحمت آن را کشیده است.
🌀بازخوانی چهل سال انقلاب اسلامی، بر اساس یک تغییر انفسی در مردم که تا سر حد تشکیل و حفظ نظام اسلامی پیش رفته است و جوهر پیشرفت را در جان و فعل مردم پی گیری می کند.
🌀شاید هنوز خیلی باورشان نیست که انقلاب اسلامی، پله های ترقی را در این سالها یکی پس از دیگری طی کرده است. کتاب دقیقا همین گره ذهنی و چالش معرفتی که مورد تحذیر مکرر رهبری قرار گرفته است را نشانه گرفته است.
🌀جریان انقلاب اسلامی که امروز به امر رهبری، مکلف به جهاد تبیین شده است، نیاز مبرمی به تولیداتی از این جنس دارد. تبیین باید اصالتهای فکری انقلاب اسلامی را واجد باشد و الا گرفتار گفتمان های چپ و راست خواهد شد و عملا انقلاب را تبیین نمی کند.
این انتخاب، نشان یک بلوغ در عاقله حوزه علمیه و خود اماره رشد این نهاد علمی است که بنا دارد پشتیبان نظام اسلامی باشد. نظامی که آرزوی انبیاء و اولیاء الهی را محقق کرده است.
🌀به همه دوستان و عزیزانی که می خواهند با عمق اندیشه مبنایی و راهبردی انقلاب اسلامی آشنا شوند و در جنگ روایتهای امروز، مجهز باشند، خواندن این کتاب را توصیه می کنم.
@tamardom
بر پا
@ali_mahdiyan
در این گفتگو سوالی روشن از جانب برادر بزرگوار محمد حبیب زاده مطرح شد و آن اینکه چرا ما قائلیم که ولی فقیه ولایتش از جانب خدا است.
من در پاسخ تلاش کردم این مسیر را پیش بروم.
۱.اول پیش فرضهای بحث را روشن کردم:
الف. فقها بر یک اصل ابتدایی اتفاق نظر دارند و آن «اصل عدم ولایت» است. به این معنی که هیچ کس حق ولایت بر دیگری ندارد مگر آنکه دلیل روشنی داشته باشد. این پرسش پس در خود فقه مطرح است.
ب. به مقتضای اصل توحید، ما اجازه اطاعت از غیر خدا نداریم. و تنها از کسی میتوان تبعیت کرد که منصوب از جانب او باشد. پس اطاعت از هر کس که نتواند نسبتش را با ولایت او اثبات کند، اطاعت از طاغوت است.
ج. ولایت پیامبر و امامان را پیش فرض گرفته ایم و دیگران باید ولایتشان ذیل ولایت آنها باشد نه در عرض آنها.
۲.اما در دوران غیبت از چه کسی تبعیت کنیم؟
به لحاظ کلامی و بر اساس فرض دوم حتما بر خدای متعال لازم میشود که برای مقوله حاکمیت کسی را منصوب کند چرا که اگر چنین نکند لازمه اش اطاعت از غیر خداست.
۳.فرض کنیم هیچ روایتی نمیبود، که البته هست و دسته های مختلف روایات را فقها آورده اند و بحث کرده اند. اما اگر روایتی نداشتیم، نصب الهی در دوران غیبت در چه دایره ای واقع میشد؟ قدر متیقن چه کسانی بودند؟
آنها چند ویژگی روشن را باید داشته باشند عقلا:
اولا باید آن فرد دین را بشناسد، قدرت استنباط از وحی داشته باشد. در ساحت شریعت باید مجتهد باشد چرا که این همان ساحتی است که او باید درش اعمال ولایت کند. یعنی دنیا و ساحت تکالیف و حقوق در جامعه.
ثانیا فقط عالم بودن کافی نیست بلکه او باید عامل به دین هم باشد. عدالت
دین شناس دیندار
ثالثا قدرت اعمال مدیریت در سطح راهبری اجتماعی را داشته باشد. لذا مدیر و مدبر و شجاع باشد و...
خوب طبیعتا اگر بنا باشد امام و ولی داشته باشیم در این دایره خواهد بود. اگر علم نداشته باشیم که دقیقا چه کسی آنکه بالاترین این ویژگیها را دارد همگی انتخاب خواهیم کرد.
این سبک استدلالی است که البته بدون استفاده از روایات بر اساس تعیین قدر متیقن و این ضرورت که ناچاریم حاکمی داشته باشیم و ناچاریم فقط از خدا اطاعت کنیم و از غیر خدا تبعیت نکنیم، اقامه میشود.
( پ. ن. این استدلال را امام در کتاب اجتهاد و تقلید صفحه ۲۳ و ۲۴ آورده. رهبری نیز در خطبه های دهه شصت این بحث را مطرح کرده ۶۶٫۴٫۱۲)
البته این فهم عقلی با روایات متعددی هم که وجود دارد هماهنگ است. مثل «العلما ورثه الانبیا»، «العلما امناء الرسل»، (العلما ) خلفائی، مقبوله عمربن حنظله، مشهوره ابی خدیجه و غیره. که در کتب فقها بیان شده.
@ali_mahdiyan
هدایت شده از خانه طلاب جوان
00989125536816(00989125536816)_۲۰۲۲۰۲۲۶۱۱۵۳۲۶.mp3
4.07M
🎙 گفتگو با حجت الاسلام و المسلمین لکزایی
"مسئول گروه انقلاب اسلامی همایش کتاب سال حوزه" پیرامون کتاب #طرح_کلی_اندیشه_مقاومت
❓دلایل انتخاب کتاب طرح کلی اندیشه مقاومت به عنوان کتاب سال حوزه:
📚 بیان دو گام انقلاب و پس از انقلاب در چهارچوب نظری و تئوریک منسجم
📚 تبیین کتاب، مبتنی بر حکمت متعالیه و عرفان اسلامی
📚 رویکرد نظری کتاب، مبتنی بر مردم سالاری توحیدی و دینی
📚 ارائه منظومه و شبکهای از آنچه برای پیگیری اهداف #انقلاب_اسلامی
📚 فهم صحیح و #جامع از اسلام و مکتب
📚 تکمیل کننده برخی کتب موجود در موضوع انقلاب، با رویکرد عرفانی
❓پیشنهادات راجع به کتاب:
🔻 تبدیل این کتاب به #درسنامه
🔻 تبدیل به متن محوری برای پشتیبانی از #جهاد_تبیین
🌀🌀 خانه طلاب جوان 🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/2731802626C6597703c2f
هدایت شده از خانه طلاب جوان
✅ تقریظ حجتالاسلام و المسلمین استاد یزدان پناه بر کتاب «طرح کلی اندیشه مقاومت»
باسمه تعالی
🔰 کتاب «#طرح_کلی_اندیشه_مقاومت» که توسط خانه طلاب جوان قم فراهم آمده طلیعه خوبی برای مباحثی عالمانه و دلسوزانه از اندیشه انقلاب اسلامی است.
ما باید روایتگر #انقلاب و #انقلابی_ماندن باشیم. واقعیت آنست که اهل اقدام بودن نیازمند #تبیین و تحلیل و #بصیرت_افزایی در این زمینه است. از سویی ایجاد امید نیاز مبرم امروز ما است و در این اثر این امر موج میزند.
🔰 اساسا تبیین دقیق #حقیقت_انقلاب و اندیشههای حضرت امام رحمه الله علیه و رهبر معظم انقلاب حفظه الله که سکاندار حرکت انقلاب بوده و هستند، کار بسیار مهم و حیاتی است، زیرا تا موضوع به صورت عالمانه و موشکافانه نباشد مسیر حرکت دقیقا مشخص نمیشود و ما بیشترین ضرر را از این ناحیه متحمل شدهایم. باید توجه داشت که تبیین عالمانه اندیشه انقلاب و مقاومت کمک خوبی به دینورزی درست و اسلام ناب محمدی میکند.
🔰 در پایان لازم است متذکر شوم رسالههایی از این دست باید به طور مداوم نگاشته شود تا بیش از پیش عمق و ژرفای اندیشههای انقلاب خود را بیشتر و بهتر نشان دهد و چراغ راه آینده باشد.
✏️ سید یدالله یزدانپناه؛ ۱۳۹۹٫۷٫۲
💠 لینک خرید کتاب #طرح_کلی_اندیشه_مقاومت:
🌐 yun.ir/lj7zjd
🌀🌀 خانه طلاب جوان 🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/2731802626C6597703c2f
سطوح مختلف جنگ
🌱ظالم ترین حاکمان نیز وقتی به جایی حمله میکنند، این ظلم و دست درازی را با مبنای «دلم میخواهد» توجیه نمیکنند بلکه بر اساس این «حق ما است» توجیه مینمایند. این نکته را علامه طباطبایی در المیزان شرح میدهد. جنگ اساسا بر بستر قانون و حق، خود را توجیه میکند. همه جنگهای دنیا با یک تقریر بر محور حق و قانون محقق میشود. امروز هم عموما جنگها ذیل قوانین پذیرفته شده بین المللی خود را توجیه میکنند. حتی اگر قانون شکنی هم واقع شود باز بر اساس «حقوق طبیعی» که کشورها برای خود قائلند خود را توجیه میکنند.
🌱اما در پس توجیه های حقوقی و قانونی، یک جنگ دیگری وجود دارد، جنگ خواسته ها، جنگ اراده ها. چه کسی دارد چه میکند و چه میخواهد؟ اراده آمریکا برای ورود در عراق و افغانستان چیست، این غیر از توجیهی است که به لحاظ حقوقی و قانونی میآورد، اراده عربستان در جنگ یمن چیست؟ اراده اسراییل در غصب فلسطین چیست و امروز اراده روسیه در حمله به اکراین چیست.
🌱توجیه روسیه میتواند دفاع از امنیت باشد و این را حق طبیعی خود بداند. اما آیا این توجیه واقعی است و درست است یا نه؟ باید دید او چه اراده ای را پیش میبرد و با چه اراده ای درگیر است؟ پس باید دید اراده اروپا و آمریکا و ناتو برای حضور در اکراین چه بود؟ آنها چه چیز را دنبال میکردند؟ و بنابراین چرا مثلا چین با روسیه همراهی نشان داد؟ بررسی همه این نکات نشان خواهد داد روسیه راستگوست یا سرپوش میگذارد بر کشورگشایی و دزدی و امثالهم، چنانکه در جنگ عربستان یا آمریکا شاهد همین دروغگویی بودیم بودیم. فهم جنگها بدون فهم اراده ها شدنی نیست.
🌱در این میان یک نکته مهم است و آن قدرتی است که هر کشور با ابتنای به آن میجنگد. یکی از عناصر قدرت قطعا تکنولوژی و ابزار است. حالا معلوم میشود چرا غرب از نزدیک شدن تکنولوژی ایران به ساخت بمب هسته ای میترسد. یا چرا ایران نباید موشک داشته باشد. عنصر دیگر مردمند. چرا باید دسترسی های روسیه به شبکه های اجتماعی و رسانه ها محدود شود. رفتارهای رییس جمهور اکراین آیا احمقانه است؟ نه، توجیه افکار مردم دنیا و کشور خودشان برای ایجاد مجال در تصمیم گیری و اراده کشورها حیاتی است.
🌱تصمیم ایران در این صحنه نیز البته متناسب است با اراده راهبردی او. همانطور که در زمان شاه خیلی ها میگفتند اراده امام به نفع کمونیستها شده برای زدن اراده شاه که ابزار غرب بود و یا بعدها درگیر نشدن جدی ایران در برخی جنگهای فرقه ای ولو یک سوی آن مسلمانان یا شیعیان باشند، یا بی طرفی ایران در جنگ کویت یا جنگ عراق و غیره همه به دلیل آن است که ایران اراده راهبردی خود را باید پیش ببرد. ظلم و عدل اول در این اراده باید پیاده شود بعد بقیه امور متناسب با آن سامان میگیرد. اراده ایران اولا قدرتمند کردن درونی در مقابل ابزار تحریم است و ثانیا برداشتن فشار از مردم ثالثا مراقبت از عدم تاثیر مردم در هجوم رسانه ای و رابعا قطع دست غرب و آمریکا در منطقه خاورمیانه. همه اینها یعنی قدرتمند کردن و رویین تن کردن ایران مقابل آمریکا. این اتفاق چند ضلعی در حال تحقق است. تعامل ایران با روسیه و چین و افغانها متناسب است با تحقق این اهداف.
🌱حالا زبانی که در داستان طالب در افغانستان ایران را به جنگ فرامیخواند در داستان روسیه ایران را به قطع رابطه با روسها، در ماجرای عربستان ایران را به مماشات و در داستان سوریه ایران را به رها کردن صحنه فرامیخواند. در برجام توصیه به تسلیم و انفعال و واگذاری ابزارها میکنند ، در ارتباط با چین ایران را متهم به استقلال فروشی میکند، این زبان رسانه ای دارد چه میکند؟ تقابل با اراده راهبردی ایران. اصل دعوا آنجا است
🌱 بله البته ما سه صحنه مهم را نباید رها کنیم. اولا تقویت عناصر قدرت چه هسته ای (ولو به سمت بمب نرویم) چه موشکی. چه خصوصا افکار عمومی. ثانیا صحنه جنگ روایت ها و اقناع افکار عمونی ثالثا فهم و تقویت طرح راهبردی ایران. این سومی از همه مهمتر است.
@ali_mahdiyan
هدایت شده از خانه معارف طلاب جوان
دنیا بر خلاف آنچه که اهل دنیا و مادیون القاء میکند، جنگل نیست، محل زد و خورد و کشتن و کشته شدن نیست، محل توافق و تلائم است.
این دیالکتیکی که غربیها، هگل و ماکس و دیگران درست کردند که مبنای جامعه بر تضاد است؛ اسلام، عکس این را میگوید، مبنای جامعه بر تزاوج و تراوُد و تراحم، اینهاست. مبنای جامعه، این است. مبنای تاریخ هم این است.
این را یکی از حرفهایی که جا دارد اهل فکر در قرآن دنبال کنند، بنده یک وقتی دنبال کردم سالها پیش، مسألۀ زوجیت است در قرآن، ازواج، «و جعلناکم ازواجاً». هم در مورد انسان و هم در مورد همۀ اشیاء و ممّا لاتَعلمون، اینها همه به صورت زوجیت است.
این دیالکتیکِ اسلامی، این است که تفکرِ اسلامی، آن شکل جامعه و پیشرفت جامعه و حرکت جامعه و حرکت تاریخ و اینها بر اساس تضاد نیست، بر اساس تراحم است، بر اساس توادّ است، بر اساس همکاری است، بر اساس تزاوج است. این است که جامعه را پیش میبرد. این تفکر بایستی بر زندگی ما حاکم باشد.
سید علی خامنه ای. درس 332 صلاه مسافر.
@khanemaaref
هدایت شده از نشریه عهد
🔵 دوره #منشور_روحانیت
💬با اعطای مدرک
🔸بررسی متن و فرامتن منشور روحانیت
🎙استاد: حجتالاسلام کاظم زاده
⏰چهار جلسه
🔸بررسی جنبههای تاریخی منشور روحانیت
🎙استاد: فرهاد نقدی
⏰چهار جلسه
🕗آغاز دوره: چهارشنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۰
پایان: پنجشنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۰
🔊بارگزاری صوتها در کانال نشریه عهد
@nashriyeahd
📢لطفا رسانه ما باشید
_ 🖇کانال نشریه عهد 🔰 __
https://eitaa.com/joinchat/3229286474Cc283d72f64
هدایت شده از عمامه خاکستری
nf00793291-1.mp3
2.15M
🔻خاطره ای از برادر ...
🔰خاطره حاج مهدی سلحشور مداح اهل بیت(ع) از آخرین لحظات زندگی فرج الله سلحشور
🔻کارگردان انقلابی فیلم حضرت یوسف علیه السلام .
🔰فرجالله سلحشور (۱۳۳۱-۱۳۹۴ش) بازیگر، نویسنده و کارگردان ایرانی. او از طرفداران سینمای دینی بود و آثارش دارای مضمون اسلامی است. فیلمهای متعدد و سریالهای مذهبی ایوب پیامبر، مردان آنجلس و یوسف پیامبر به کارگردانی او در ایران تولید و پخش شد.
...
خانه سازمانی
🔻مهمتر از اینکه جناب رحمانی فضلی، ویلای خود را پس داده یا نداده، این است که این «خانه سازمانی» به او تحویل داده شده. ویلایی ۱۸۰۰ متری در نیاوران تهران. مسوول جمهوری اسلامی خانه سازمانی آنچنانی میگیرد که بین مردم نباشد. که خانه اش نمک به زخم مردم بزند. که خجالت بکشیم عائدی اش را در سخت ترین دوره زندگی این مردم علنی کنیم. که فاصله اش را با کاخهای نیاوران بررسی کنیم. آری بدتر از رفتار جناب رحمانی فضلی که پول لامپ خانه اش را هم از بیت المال برمیدارد، این است که این وضعیت هنجار شده است. عادی است.
🔻روح الله جمعه ای مشاور رحمانی فضلی نوشته این یک اقدام معمول و قانونی است. چند وقت پیش یکی از رفقایی که تازه وارد استانداری یکی از استانهای محروم کشور شده بود، از ویلای عجیب و غریب جناب استاندار قبلی سخن میگفت. کجا در کدام استان؟ استانی که مردمش هنوز هم برای یک سرماخوردگی ساده بچه هایشان میمیرند تا به شهر برسند. قبلترش هم یکی از جوانان عدالتخواه را به دلیل عکس برداری از خانه فلان مقام همیشه مسوول محکوم کردند. این وضعیت دیگر دارد مشمئز کننده میشود.
🔻این همان روالی است که در ابتدای دهه هفتاد رهبری از آن به عنوان سبک زندگی خواص بعد پیامبر اکرم رسوایش کرد. بارها و بارها گفت با این سبک زندگی نمیتوان عدالت که مهمترین هدف جامعه دینی است محقق کرد. با زندگی اشرافی نمیتوان دم از عدالت زد. و اگر بنا نیست این مقصد دنبال شود پس اساسا در پی چه هستیم؟
🔻قوانین باید تغییر کند، بله. رویه ها باید عوض شود، درست است. شفافیت لازم داریم، حتما. اما از همه مهمتر اینکه باید طیف مدیران تغییر کند. باید نسل دیگری بر سر کار بیاید. و آن وقت همه باید مراقب هم باشند. حقوقهای چند ده ملیونی و ماشینهای آنچنانی و سبک زندگی اینچنینی باید با تغییر نسل مدیران و شفافیت لازم برای مراقبت مردمی و گفتمان سازی نظام ارزشهای انقلاب محقق شود.
🔻هنوز به قدرت مردم ایمان نداریم. و الا این ها باعث میشد جریانهای خاله زنکی به اسم عدالتخواهی که به کانونهای اطلاعاتی پشت پرده متصلند و هر بار راست و دروغ را تحویل مردم میدهند، نتوانند بروز و ظهور پیدا کنند. ذائقه جوانان را عوض کنند و مسیر عدالتخواهی را منحرف کنند.
@ali_mahdiyan
هدایت شده از نشریه خط
☑️سیاست یا دیانت⁉️
🎙گفتگوی ویژه نشریه خط با آیت الله #سیفی_مازندرانی
👈با موضوع:
جایگاه حوزه علمیه در اداره جامعه
📆تاریخ: دوشنبه ۱۶ اسفند ماه
⏰زمان: ساعت ۱۱:۱۵
💻پخش زنده از طریق:🔻🔻
🌐کانال علمی_فرهنگی نشریه خط:
@KHAT_NASHRIYE
📌پ.ن: مخاطبین عزیز، سوالاتی که مد نظرتان هست در این گفتگو پرسیده شود را میتوانید به ادمین نشریه ارسال بفرمایید...
@Sarbazyaser