9.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 روضهٔ حضرت رقیه (سلاماللهعلیها)
😭 شنیدم غارتت کردند و عریانت
😭 به خود گفتم که دزدان را نمیبخشم
😭 خصوصاً ساربان را نه...
🎙حاج جواد شکری
🆔 @allame_tehrani
5.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💔حسین جان...
😭 بَدَم اما شما را دوست دارم
😭 همین باشد مدال افتخارم
🎙حاج غلامرضا سازگار
🆔 @allame_tehrani
📗 «لمعات الحسین» (علیهالسلام)
💎 اصل و فرع حقايق و معانی در دست ائمهٔ اطهار است.
🔰اين كتاب حاوى برخى از خطبهها و مواعظ حضرت سيدالشهداء عليهالسلام است كه با ذكر مدارک از كتب معتبره نقل گرديده و فقط به ترجمهٔ آنها اكتفا شده است، تا بواسطهٔ ايجاز و اختصار قابل آن باشد كه در محافل و مجالس نوشته شده، در منظر مردم قرار گيرد و اذهان را از لمعات أنوار حسينی روشن كند و اين ميراث پرمايه را به نسل بعد انتقال دهد.
🔹این کتاب که اشارهای گذرا به سیر نهضت حسینی و مقتل آن بزرگوار دارد، در ترسیم چهرۀ حقیقی نهضت آن حضرت و اهداف والای آن حاوی نکات ارزشمندی است. در پایان کتاب نیز شعری از مؤلف دربارۀ حضرت سیدالشهداء علیهالسلام حاوی سی بیت درج شده است:
محفل انس است دو عالم ولی
شمع دلافروز، حسین است و بس
گر تو بخواهی که شوی رستگار
راه، تولّای حسین است و بس
🔰 منتخبی از مطالب و عناوین کتاب:
ـ بيان هدف خلقت مردم و بيان راه رسیدن به معرفةالله
(خلقت بشر برای رسيدن به شهود خداوند است و راه رسيدن به آن همرنگی و همراهی با معصوم است.)
ـ وصيت حضرت به برادرشان محمدبنحنفيه
ـ خطبهٔ حضرت در ترغيب به معروف و رفع حوائج بندگان خدا
- موعظهٔ حضرت به مرد گناهكار
- نامهٔ حضرت دربارهٔ خیر دنیا و آخرت
- آثار كمک به نيازمندان
- كليدهائی در علم و معرفت
ـ خطبهٔ حضرت در مِنى و اتمام حجّت نسبت به ولايت أهلبيت
ـ فرمايش حضرت در هنگام خروج از مكه بسوى كربلا
ـ گفتار حضرت در وقت ممانعت حرّ بن يزيد رياحى
ـ سخنان حضرت در شب و روز عاشورا
ـ بيان مقتل و وقايع روز عاشورا
📥 طبع جدید 📥 طبع قدیم
🆔 @allame_tehrani
Allameh Seyed Mohammad Hosein Tehrani3987925_نمونه.mp3
زمان:
حجم:
3.08M
🔉 نمونهٔ صوتی از کتاب صوتی «لمعات الحسین» (علیهالسلام)
🔰مرحوم علامه طهرانی در پاسخ به اینکه کدامیک از کتب ایشان در نظرشان بهتر است میفرمایند:
"بهترین کتاب من «لمعات الحسین» است؛ کتابی که عین عبارات سیدالشهداء را آورده و آن را ترجمه کردم و علت اینکه به رفقا میگویم که کلمات آن را قاب کنید این است که شما کلمات یک امام معصوم را همیشه در جلوی چشمتان داشته باشید."
🔉 فایل کامل کتاب صوتی
📥 دانلود کتاب صوتی از «طاقچه»:
https://taaghche.com/audiobook/37702/
🆔 @allame_tehrani
🔹تنها شعر مرحوم علامه حسینی طهرانی (قدساللهنفسهالزکیة)🔹
یکی از زیباترین و برترین اشعار دربارهٔ حضرت أباعبدالله الحسین علیهالسلام، شعر «حسین است و بس» سرودهٔ حضرت علامه آیتالله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی (أعلیاللهمقامهالشریف) است که تنها شعر معظمله میباشد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔹اين شعر در مدح و ثناى سيّد و سالار جوانان بهشت حضرت سيّدالشّهداء أبىعبداللهالحسين (عليهالصّلوةوالسّلام) است كه در شب ميلاد حضرت سروده شده و مردّف به جملهٔ زيباى «حسين است و بس» میباشد.
🔹در رابطه با اين شعر قضيّهاى از ايشان نقل شده است كه: روزى از ايشان سؤال مىشود: آيا غير از شعر «حسين است و بس» سرودهٔ ديگرى نيز داريد؟
🔹ايشان در جواب با ملاحت و لطافت خاصّى میفرمايند: «حسين است و بس».
📚 «آیتِ نور»، ص۴۲۹
🆔 @allame_tehrani
جواد شکری4_407654007696261307.mp3
زمان:
حجم:
1.96M
🔹شعر «نور خدا» از مرحوم علامه حسینی طهرانی (رضواناللهعلیه)
🎙حاج جواد شکری
🆔 @allame_tehrani
▪️خیمۀ عزای سیّدالشهداء (علیهالسلام)
علاوه بر روزهاى شهادت که در منزل خودشان مجلس روضه برپا بود، دههٔ اوّل محرّم و کلّ ماه صفر نیز در منزل برخى از شاگردانشان روضهخوانى برقرار بود که ایشان هم شرکت میکردند. در اواخر به شاگردانشان سفارش فرمودند که براى برگزارى روضههاى دهگى در حیاط منزل، به یاد خیام سیّدالشّهداء علیهالسّلام، خیمه برپا کنند و عزادارى در تحت خیمه انجام شود و آنقدر براى این خیمه احترام قائل بودند که میفرمودند: رفقائى که براى برپا کردن یا جمع کردن خیمه مىروند بدون وضوء به آن دست نزنند.
📚 نورمجرد، ج۲، ص۴۷۲
🆔 @allame_tehrani
🏴 گوشهای از سیرۀ علّامه طهرانی در عزاداری برای حضرت سیّدالشهداء (علیهالسلام)
با وجود کهولت سنّ و درد مفاصلى که داشتند در مجلس عزاى حضرت أباعبداللهالحسین علیهالسّلام همراه با عزاداران گاهى تا حدود چهل دقیقه سرپا مىایستادند و عمامه را برداشته و سینه مىزدند و به پهناى صورت، اشک مىریختند و گریهٔ ایشان مثل گریهٔ مرحوم آقاى انصارى بود؛ بدون صدا باران اشک بر گونهشان جارى مىشد و گاهى صورت و محاسن همه خیس مىگشت.
به طلّاب نیز امر میکردند در عزاى حضرت سیّدالشّهداء یا عزاى حضرت رسول اکرم و أمیرالمؤمنین سلاماللهوصلواتهعلیهم عمامهها را بردارند و در عزادارى و سینهزنى شرکت کنند.
📚 نورمجرد، ج۲، ص۴۷۰
🆔 @allame_tehrani
🔹وفاداری أصحاب سیدالشهداء
اصحاب سيّدالشّهداء عليهالسّلام گفتند: ما برنمیگرديم. حضرت فرمود: من بيعت خود را از شما برداشتم.
«آگاه باشيد كه من اجازه دادم به شما در رفتن، همهٔ شما برويد و من گره بيعت را از شما باز كردم و ديگر تعهّدی بر شما ندارم. اينک شب است، سياهی آن شما را از أنظار پوشانيده است، از اين پوشش استفاده كنيد و مانند شتر راهواری شب را برای سلامت خود استخدام كنيد.»
هر يک از اهل او از بنیهاشم و نيز از اصحاب در پاسخ چيزی گفتند و اظهار شرمندگی نمودند، و از جمله زُهَير بن القَين برخاست و گفت: سوگند به خدا كه دوست دارم كشته شوم و سپس زنده گردم و پس از آن دوباره كشته شوم و همين طور كشته شوم تا هزار بار و بدينوسيله خداوند كشته شدن را از تو و از اين جوانان اهلبيت تو بردارد.»
در روز عاشورا برای جنگ در راه فرزند پيغمبر از يكديگر سبقت میجستند، و زندگی برای آنها تلخ بود، و جان در بدن آنها سنگينی میكرد، و بعضی با تقاضا و تمنّی اجازهٔ نبرد میخواستند.
📚 «معادشناسی»، ج۲، ص۴۱
📍مشاهدهٔ متن کامل:👇
eitaa.com/allame_tehrani/3796
🆔 @allame_tehrani
💫 وفاداری اصحاب سيدالشهداء عليهالسلام و اشتیاق آنان به لقای خدای متعال
اصحاب سيّدالشّهداء عليهالسّلام گفتند: ما برنمیگرديم. حضرت فرمود: من بيعت خود را از شما برداشتم.
أَلَا وَ إنِّي قَدْ أَذِنْتُ لَكُمْ فَانْطَلِقُوا جَمِيعاً فِي حِلٍّ؛ لَيْسَ عَلَيْكُمْ مِنِّي زِمَامٌ. هَذَا اللَيْلُ قَدْ غَشِيَكُمْ فَاتَّخِذُوهُ جَمَلاً.[1]
«آگاه باشيد كه من اجازه دادم به شما در رفتن، همهٔ شما برويد و من گره بيعت را از شما باز كردم و ديگر تعهّدی بر شما ندارم. اينک شب است، سياهی آن شما را از أنظار پوشانيده است، از اين پوشش استفاده كنيد و مانند شتر راهواری شب را برای سلامت خود استخدام كنيد.»
هر يک از اهل او از بنیهاشم و نيز از اصحاب در پاسخ چيزی گفتند و اظهار شرمندگی نمودند، و از جمله زُهَير بن القَين برخاست، فَقَالَ: وَاللَهِ لَوْدِدْتُ أَنِي قُتِلْتُ ثُمَّ نُشْرِتُ ثُمَّ قُتِلْتُ حَتَّی أقْتَل هَكَذا ألْفَ مَرَّةِ، وَ أَنَّ اللَهَ عَزَّوَجَلَّ يَدْفَعُ بِذَلِكَ الْقَتْلَ عَنْ نَفْسِكَ وَ عَنْ أَنْفُسِ هَؤلَاءِ الْفِتْيَانِ مِنْ أَهْلِ بَيْتِكَ.[2]
«زهير گفت: سوگند به خدا كه دوست دارم كشته شوم و سپس زنده گردم و پس از آن دوباره كشته شوم و همين طور كشته شوم تا هزار بار و بدينوسيله خداوند كشته شدن را از تو و از اين جوانان اهلبيت تو بردارد.»
در روز عاشورا برای جنگ در راه فرزند پيغمبر از يكديگر سبقت میجستند، و زندگی برای آنها تلخ بود، و جان در بدن آنها سنگينی میكرد، و بعضی با تقاضا و تمنّی اجازهٔ نبرد میخواستند.
در تاريخ طبری گويد:
فَوَقَفَ عابِسٌ أَمامَ أَبيعَبْدِاللَهِ عَلِيْهِالسَّلَامُ و قالَ: ما أمْسَی عَلَی ظَهْرِ الأرْضِ قَريبٌ وَ لا بَعيدٌ أَعَزَّ عَلَيَّ مِنْكَ، وَ لَوْ قَدَرْتُ أَنْ أَدْفَعَ الضَّيْمَ عَنْكَ بِشَيءٍ أَعَزَّ عَلَيَّ مِنْ نَفْسي لَفْعَلْتُ. السَّلَامُ عَلَيْكَ أشْهَدُ أَنّي عَلَی هُداكَ وَ هَدَی أبيكَ.
وَ مَشَی نَحْوَ الْقَوْمِ مُصْلِناً سَيْفَهُ وَ بِهِ ضَرْبَةٌ عَلَی جَبينِهِ، فَنادَی: أَ لا رَجُل؛ فَأحْجَمَعوا عَنْهُ لِأنَّهُمْ عَرَفوهُ أشْجَعَ النّاسِ فصاحَ عُمَرُ بْنُ سَعْدٍ: ارْضَحوهُ بِالْحِجارَة، فَرُمي بِها فَلَمَّا رَأَی ذَلِكَ أَلْقَی دِرْعَهُ وَ مِغْفَرَهُ وَ شَدَّ عَلَی النّاسِ وَ إنَّهُ لَيَطْرُدُ [3] أَكْثَرَ مِنْ مِأتَيْنِ ثُمَّ تَعَطَّفوا عَلَيْهِ مِنْ كُلِّ جانِبٍ فَقُتِلَ، فَتَنازَعَ ذَووا عِدَّةٍ في رَأسِهِ فَقالَ ابنُ سَعْدٍ: هَذا لَمْيَقْتُلهُ واحِدُ وَ فَرَّقَ بَيْنَهُمْ بِذَلِكَ.[4]
«عابس بن شبيب شاكری كه از اصحاب حضرت سيّدالشّهداء عليهالسّلام بوده و از معاريف شجاعان روزگار بود، در مقابل آن حضرت ايستاد و عرض كرد: در روی كرۀ زمين از نزديكان و ارحام من، يا از آشنايان و غير نزديكان، هيچكس در نزد من عزيزتر و گرامیتر از تو نبوده است؛ و اگر میتوانستم اين ستمی را كه اين قوم بر تو روا میدارند، با چيزی عزيزتر و گرامیتر از جان خودم از تو دور كنم، البتّه مینمودم.
سلام بر تو، شهادت میدهم كه من بر منهاج و هدايت تو و پدرت هستم؛ آنگاه در حالی كه بر پيشانی او ضربتی رسيده بود با شمشير برهنه بهسوی لشگر حركت كرد و صدا زد: أ لَا رَجُل؟ آيا مردی هست كه به نزد من بيايد؟
همگی از دور او فرار كردند؛ چون به شجاعت او پی برده و میدانستند كه شجاعترين مردم است.
عمر بن سعد فرياد برآورد: او را با سنگ سنگباران كنيد.
لشگريان گرداگرد او از هر طرف او را هدف سنگهای خود قرار دادند و پيوسته به سويش پرتاب میكردند.
عابس چون چنين ديد، زره از بدن خود افكند و كلاهخودِ را انداخت و با شمشير برهنه بر مردم حمله كرد و بيشتر از دويست نفر كه يكجا به او حمله میبردند، همه را متواری ساخته و فرار داده و جريحهدار مینمود.
در اين حال لشگر از چهار طرف او را در پرّه گرفت و آنقدر سنگ زدند تا جان تسليم كرد. (رضواناللهعليه)
پس از كشته شدن، جماعت بسياری در تسريع بريدن سر او و ربودن آن نزاع كردند. عمر بن سعد گفت: اين مرد را شخص واحدی نكشته است؛ بلكه تمام لشگر در خون او شريک بوده است، و بدين گفتار از بين آنها رفع تنازع و تخاصم نمود.»
📚 «معادشناسی»، ج۲، ص۴۱
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1- «إرشاد» مفيد، طبع سنگی (سنۀ 1285) ص250
2- همان مصدر، ص251
3ـ در بعضی از نسخهها «يَكْرُدُ» ضبط شده است و آن نيز به معنای يَطْرُد است.
4ـ «مقتل مقرّم» طبع نجف، ص288 به نقل از تاريخ طبری؛ و «تاريخ طبری» طبع مصر (1358 هـ)، ج4، ص338 و 339
🆔 @allame_tehrani
▫️غلام روسفید
سيّدالشّهداء عليهالسّلام یک غلام داشتند به نام جَوْن. اين غلام مال أبوذر غفارى بود و او را به حضرت بخشيد. پس از واقعهٔ عاشورا جمعى بر معركه عبور میكردند، ديدند در كنار كشتگان یک بدن افتاده و بوى عطرى از آن متصاعد است كه مانند آن به مشامشان نرسيده است؛ اين بدن همان غلام سياه بود، سياه بود سفيد شده بود، بويش معطّر شده بود، ملحق شده بود به حضرت مولاى خود و مُطاع خود سيّدالشّهداء عليهالسّلام.
📚 «معادشناسی»، ج۲، ص۱۰۳
📍مشاهدهٔ متن کامل:👇
eitaa.com/allame_tehrani/3799
🆔 @allame_tehrani