📖 توصيف و شرح حال قرآن مجيد
▪️امام حسن مجتبى (عليهالسلام):
إنَّ هَذَا الْقُرْآنَ فِيهِ مَصَابِيحُ النُّورِ وَ شِفَاءُ الصُّدُورِ فَلْيَجْلُ جَالٍ بَصَرَهُ وَ لْيُلْحِمِ الصِّفَةَ فِكْرَهُ فَإِنَّ التَّفَكُّرَ حَيَاةُ قَلْبِ الْبَصِيرِ كَمَا يَمْشِي الْمُسْتَنِيرُ فِي الظُّلُمَاتِ بِالنُّورِ.
براستى كه در اين قرآن، چراغهاى روشنايى[بخش] و شفاى سينهها [از بيماریهاى دلها] است. پس جلادهنده بايد كه به نور آن [ديدهٔ دل خويش را] جلا دهد و اوصاف قرآن را [به دل خويش] پيوند زند؛ زيرا كه انديشيدن [در قرآن] مايهٔ حيات دل شخص بابصيرت است، همچنان كه آدمى در تاريكیها با كمک نور راه خود را مىپيمايد.
📚 بحارالأنوار، ج89، ص32
🆔 @allame_tehrani
💫 شجاعت امام حسن (علیهالسلام)
الْحِلْمُ الْحَسَنِيَّةُ وَ الشَّجَاعَةُ الْحُسَيْنِيَّةُ تحقيقاً بر حسب بروز و ظهور آنهاست، وگرنه چه موارد بسيارى از حلم حضرت سيدالشهداء عليهالسّلام وارد شده است كه عقل را حيران مىكند؛ و آن شجاعتهاى حضرت امام ممتحن مجتبى عليهالسّلام در جنگ جمل و صفّين بهطورى بود كه حضرت اميرالمؤمنين عليهالسّلام او را از حملههاى شديد منع مىكرد، و دريغ مىخورد از آنكه فرزند فاطمه را بكشند، و معاويه تمام اهتمامش بر آن است كه: زمين را از نسل ابناء فاطمه تهى كند.
📚 «امام شناسی»، ج۱۵، ص۲۸۷
🆔 @allame_tehrani
💌 نحوهٔ عمل برای دنیا و آخرت
▪️مواعظ امام حسن عليهالسّلام به جنادة:
وَ اعْمَلْ لِدُنْيَاكَ كَأَنَّكَ تَعِيشُ أَبَداً وَ اعْمَلْ لِآخِرَتِكَ كَأَنَّكَ تَمُوتُ غَداً.
براى دنياى خود چنان عمل كن كه گويا تو إلى الأبد در دنيا بطور جاودان زيست میكنى و براى آخرتت چنان عمل كن كه گويا تو فردا خواهى مرد!
📚 «معادشناسی»، ج۳، ص۴۰
📍مشاهدهٔ متن کامل:👇
eitaa.com/allame_tehrani/4027
🆔 @allame_tehrani
▪️مواعظ امام حسن (عليهالسّلام) به جناده در لحظات آخر حیات
در آن ساعتهای آخر از حيات حضرت امام حسن عليهالسّلام جناده خدمت آن حضرت رسيد و تقاضای نصيحت و موعظه نمود، در حالی كه رنگ آن حضرت زرد شده و حالش منقلب و ديگر رمقی ندارد و زهر تمام بدن او را گرفته بود.
مجلسی رضواناللهعليه نقل میكند در «بحارالأنوار» از كتاب «كفايةُ الأثر في النّصوص علی الأئمّة الإثنَيعشر» تأليف علیّ بن محمّد بن علیّ خزّاز قمّی از محمّد بن وَهْبان از داود بن هَيثم از جدّش إسحق بن بهلول [از پدرش بهلول] بن حسّان از طلحة بن زيد رقّی از زبير بن عطاء از عمير بن مانی عبسی از جنادة بن أبیاُميّه كه گفت:
من وارد شدم بر حضرت حسن بن علیّ بن أبیطالب عليهالسّلام در همان مرضی كه با آن وفات نمود، و در مقابل آن حضرت طشتی بود كه در آن خون قِی مینمود و كبد آن حضرت قطعه قطعه از سمّی كه معاويه لعنَهُالله خورانيده بود خارج میشد[1]؛ و عرض كردم: ای مولای من! چرا خود را معالجه نمیكنيد؟
حضرت فرمود: ای بندۀ خدا! مرگ را به چه علاج كنم؟
گفتم: إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ.
ثُمَّ الْتَفَتَ إلَيَّ فَقَالَ: وَ اللّٰهِ لَقَدْ عَهِدَ إلَيْنَا رَسُولُاللّٰهِ صَلَّي اللّٰهُ عَلَيْهِ وَ ءَالِهِ إنَّ هَذَا الأَمْرَ يَمْلِكُهُ إثْنَاعَشَرَ إمَاماً مِنْ وُلْدِ عَلِيٍّ وَ فَاطِمَةَ، مَا مِنَّا إلَّا مَسْمُومٌ أَوْ مَقْتُولٌ. ثُمَّ رُفِعَتِ الطَّسْتُ وَ بَكَی صَلَوَاتُ اللّٰهِ عَلَيْهِ وَ ءَالِهِ.
«سپس روی به من نموده فرمود: سوگند به خدا كه رسول خدا صلّی الله عليه و آله و سلّم از ما پيمان گرفته و وصيّت نموده است كه اين امر ولايت و خلافت عامّه را بعد از او، دوازده امام از اولاد علیّ و فاطمه عهدهدار خواهند بود؛ و هيچكس از ما نيست مگر آنكه مسموم يا مقتول گردد.
در اين وقت طشت را از نزد آن حضرت برداشتند و آن حضرت بگريست.»
قَالَ: فَقُلْتُ لَهُ: عِظْنِي يَا بْنَ رَسُولِاللّٰهِ!
قَالَ: نَعَمِ، اسْتَعِدَّ لِسَفَرِكَ وَ حَصِّلْ زَادَكَ قَبْلَ حُلُولِ أَجَلِكَ. وَ اعْلَمْ أَنَّكَ تَطْلُبُ الدُّنْيَا وَ الْمَوْتُ يَطْلُبُكَ، وَ لَا تَحْمِلْ هَمَّ يَوْمِكَ الَّذِي لَمْ يَأْتِ عَلَی يَوْمِكَ الَّذِي أَنْتَ فِيهِ. وَ اعْلَمْ أَنَّكَ لَا تَكْسِبُ مِنَ الْمَالِ شَيْئاً فَوْقَ قُوتِكَ إلَّا كُنْتَ فِيهِ خَازِناً لِغَيْرِكَ.
وَ اعْلَمْ أَنَّ فِي حَلَالِهَا حِسَابٌ وَ فِي حَرَامِهَا عِقَابٌ وَ فِي الشُّبُهَاتِ عِتَابٌ؛ فَأَنْزِلِ الدُّنْيَا بِمَنْزِلَةِ الْمِيتَةِ، خُذْ مِنْهَا مَا يَكْفِيكَ فَإنْ كَانَ ذَلِكَ حَلَالاً كُنْتَ قَدْ زَهِدْتَ فِيهَا، وَ إنْ كَانَ حَرَاماً لَمْ يَكُنْ فِيهِ وِزْرٌ، فَأَخَذْتَ كَمَا أَخَذْتَ مِنَ الْمِيتَةِ، وَ إنْ كَانَ الْعِتَابُ فَإنَّ الْعِتَابَ يَسِيرٌ.
«عرض كردم: مرا نصيحت و اندرزی كن ای پسر رسول خدا!
فرمود: بلی، برای سفری كه در پيش داری خود را آماده ساز، و توشۀ اين سفر را قبل از آنكه زمان كوچ كردن در رسد و آهنگ رحيل بنوازند مهيّا كن.
و بدان كه تو به دنبال دنيا میروی و طلب آن را میكنی در حالی كه مرگ تو را تعقيب نموده و طلب تو را مینمايد. و همّ و اندوه و انديشه و تفكّر روزی را كه هنوز نيامده است بار مكن بر روزی كه آمده و تو در آن هستی.
و بدان كه تو از اموال دنيا هيچ چيزی را زيادی از قوت خودت كسب نمیكنی مگر آنكه در آن چيز خازن و نگهدار برای غير خودت بودهای!
و بدان كه در آنچه از اموال دنيا از راه حلال بدست میآوری حساب است و در حرامش عقاب است و در مشتبهاتش عتاب و سرزنش و مؤاخذه است.
بنابر اين اصل، دنيا را مانند جيفه و مُرداری فرض كن كه به اندازۀ كفاف در موقع ضرورت از آن برای خود برمیداری؛ پس اگر آنچه اخذ نمودهای از حلال باشد، تو در اين امر طريق زهد و قناعت پيشه داشتهای و از عهدۀ حساب كمتری برآمدهای؛ و اگر آنچه را از دنيا برمیداری از حرام باشد، ديگر دچار وِزر و تبعات و مؤاخذه نشدهای، چون از ميته به قدر ضرورت برداشتهای نه زياده بر آن؛ و اگر از موارد مشتبه باشد كه مورد عتاب واقع میشوی، دچار عتاب كمتری شدهای!»
▪️ادامـــه دارد...
⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️
🆔 @allame_tehrani
↩️ ادامـــهٔ «پست قبل» ⬇️
وَ اعْمَلْ لِدُنْيَاكَ كَأَنَّكَ تَعِيشُ أَبَداً وَ اعْمَلْ لِآخِرَتِكَ كَأَنَّكَ تَمُوتُ غَداً.
وَ إذَا أَرَدْتَ عِزّاً بِلَا عَشِيرَةٍ وَ هَيْبَةً بِلَا سُلْطَانٍ، فَاخْرُجْ مِنْ ذُلِّ مَعْصِيَةِ اللّٰهِ إلَی عِزِّ طَاعَةِ اللّٰهِ عَزَّوَجَلَّ.
وَ إذَا نَازَعَتْكَ إلَی صُحْبَةِ الرِّجَالِ حَاجَةٌ، فَاصْحَبْ مَن إذَا صَحِبْتَهُ زَانَكَ، وَ إذَا خَدَمْتَهُ صَانَكَ، وَ إذَا أَرَدْتَ مِنْهُ مَعُونَةً أَعَانَكَ، وَ إنْ قُلْتَ صَدَّقَ قَوْلَكَ، وَ إنْ صُلْتَ شَدَّ صَوْلَكَ، وَ إنْ مَدَدْتَ يَدَكَ بِفَضْلٍ مَدَّهَا، وَ إنْ بَدَتْ عَنْكَ ثُلْمَةٌ سَدَّهَا، وَ إنْ رَأَی مِنْكَ حَسَنَةً عَدَّهَا، وَ إنْ سَأَلْتَهُ أَعْطَاكَ، وَ إنْ سَكَتَّ عَنْهُ ابْتَدَاكَ، وَ إنْ نَزَلَتْ إحْدَی الْمُلِمَّاتِ بِهِ سَآءَكَ.
مَنْ لَا تَأْتِيكَ مِنْهُ الْبَوَآئِقُ، وَ لَا يَخْتَلِفُ عَلَيْكَ مِنْهُ الطَّرَآئِقُ، وَ لَا يَخْذُلُكَ عِنْدَ الْحَقَآئِقِ، وَ إنْ تَنَازَعْتُمَا مُنْقَسِماً[2] ءَاثَرَكَ.
«برای دنيای خود چنان عمل كن كه گويا تو إلی الأبد در دنيا بطور جاودان زيست میكنی و برای آخرتت چنان عمل كن كه گويا تو فردا خواهی مرد!
و اگر اراده داری كه عزيز بشوی بدون عشيره و ياران، و صاحب هيبت گردی بدون قدرت و سلطنت، پس برای حصول اين مقصود از پستی و كاستی معصيتِ خدا خارج شو، و در بلندی و رفعت طاعت خداوند عزّوجلّ درآ.
و اگر حاجتی تو را وادار كند كه ناچار با افرادی مصاحبت و همنشينی كنی، پس برای خود مصاحب و همنشينی اختيار كن كه اين مصاحبت موجب زينت و احترام تو گردد، و اگر او را خدمت كنی تو را حفظ كند، و اگر از او كمكی بخواهی تو را كمک كند، و اگر سخنی گوئی گفتار تو را تصديق كند و صحّه بگذارد، و اگر با كسی بخواهی در اُفتی و با شدّت رفتار كنی صَولت تو را محكم كند، و اگر بخواهی دستت را به كرم و عطا دراز كنی مانع اين نشود بلكه خود در اين امر مساعدت نمايد، و اگر در تو فتور و رخنهای پيدا شد فوراً آن را ببندد و مسدود كند، و اگر از تو نيكی ببيند آن را به حساب آورد و دستخوش نسيان قرار ندهد، و اگر تو از او چيزی خواستی به تو بدهد، و اگر در مواقع ضرورت و نياز از خواستن امتناع ورزيدی خود او ابتدا به دادن كند، و بدون سؤال رفع ضرورت و حاجت از تو بنمايد، و اگر بعضی از حوادث و ناملايمات بر او وارد شود، مراتب دوستی تو با او چنان باشد كه تو را به رنج و ناراحتی اندازد.[3]
آن رفيقِ همنشين، كسی باشد كه از ناحيۀ او هيچگاه ناراحتی و گرفتاری به تو نرسد، و راههای زندگی بر تو تغيير نپذيرد، و در مواقع وصول به واقعيّات و حقائق تو را تنها و ذليل و مخذول نگذارد و اگر در چيزی كه بايد بين شما قسمت گردد، نوبت به منازعه رسيد و در تقسيم دچار گفتگو و جدال شديد، تو را بر خود مقدّم دارد.»
جُناده به دنبال اين مطلب میگويد: پس از آنكه حضرت مجتبی عليهالسّلام اين مواعظ را بيان فرمودند نَفَسشان قطع و رنگ آن حضرت زرد شد تا حدّی كه چنين پنداشتم كه در همان دم جان خواهد داد.
در اين حال حضرت إمام حسين عليهالسّلام با أسود بن أبیالأسود داخل شدند و سيّدالشّهداء خود را به روی برادر انداخت و سر و صورت او را بوسيد، و سپس در نزد او نشست، و هر دو با يكديگر به نجوی و آهستگی سخنانی گفتند. و أبوالأسود ناگاه گفت: إنَّا لِلَّهِ روح حضرت حسن به عالم باقی شتافت...[4]
📚 معادشناسی، ج۳، ص۳۶
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
▪️پاورقی در «پست بعد» ⬇️
🆔 @allame_tehrani
▪️پاورقی «پست قبل» ⬇️
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1ـ در تعليقۀ «بحار» طبع حيدری كه به انشاء آقا شيخ محمّدباقر بهبودی است چنين وارد است كه:
در اين كلام غرابت است؛ چون وقتی جگر آب شود، به صورت لِرْد به أمعاء میرود و به معده بالا نمیآيد تا به صورت خون از دهان خارج شود؛ و صحيح همانطور كه در سائر احاديث وارد است آنكه در مدّت چهل روز طشتی در زير آن حضرت میگذاردند و طشتی را برمیداشتند، و آن حضرت میفرموده است: من جگر خود را انداختم و ظاهرش خروج جگر به صورت لرد از أمعاء است. و من چنين گمان دارم كه اين داستان بر افهام راويان دگرگون شده و اينطور نقل كردهاند؛ علاوه بر آنكه سند اين حديث از اصل ضعيف است. ـ انتهی.
و اين حقير میگويد: خروج جگر به صورت ذوب شده از معده بُعدی ندارد؛ چون رگهای «ماساريقا» كه رابط بين جگر و معده هستند میتوانند خون كبد آب شده را به معده بياورند و نظير اين قی كردن خون هم در مريضهائی كه به مرض كبدی دچارند ديده شده است؛ علاوه اصل اين گفتار از جناده است نه از حضرت مجتبی، و ممكن است جناده به نظر خود خونهای قی شده را خون جگر پنداشته است؛ و عَلی كلِّ تقدير ايرادی به روايت وارد نيست.
2ـ در كتاب «معالی السّبطين» مُقْتَسَماً ضبط كرده است.
3ـ در نسخۀ «بحار» طبع كمپانی و طبع حيدری چنين آورده است كه: وَ إنْ نَزَلَتْ إحْدَی الْمُلِمّاتِ بِهِ سآءَكَ.
و لذا ما بدون تصرّف همان را در اينجا ترجمه كرديم وليكن در كتاب «معالی السّبطين» كه او هم از «بحار» نقل كرده است اينطور آورده است كه:
وَ إنْ نَزَلَتْ بِكَ إحْدَی الْمُلِمّاتِ واساكَ.
يعنی اگر به تو بعضی از شدائد و گرفتاریهای روزگار برسد مواسات كند. و البتّه اين معنی صحيحتر و مناسبتر است.
4ـ «بحارالأنوار» طبع كمپانی، جلد دهم، ص132 و 133؛ و طبع حيدری، جلد 44، ص138 تا ص140؛ و اين روايت را در «معالی السِّبطين فی أحوال السِّبطين» در ص34 از «بحارالأنوار» روايت كرده است.
🆔 @allame_tehrani
🏴 شهادت امام حسن مجتبی (عليهالسّلام)
... آن حضرت بواسطۀ زهری كه جُعْدَه ـ كه دختر أشعث بن قيس كِنْدی است ـ به دستور معاويه به حضرتش خورانيد، به شهادت رسيد. جعده دختر اُمّفروه خواهر أبوبكر است و دخترعمّۀ عائشه است.
مرحوم صدوق روايت میكند از محمّد بن إبراهيم بن إسحاق از أحمد بن محمّد بن سعيد كوفی از علیّ بن حسن بن علیّ بن فضّال از پدرش از حضرت إمام رضا از پدرش موسی بن جعفر، از پدرش جعفر بن محمّد از پدرش محمّد بن علیّ از پدرش علیّ بن الحسين از پدرش حسين بن علیّ عليهمالسّلام كه فرمود: چون وفات حسن بن علیّ بن أبیطالب عليهالسّلام رسيد گريه كرد.
فَقِيلَ لَهُ: يَا بْنَ رَسُولِاللّٰهِ أَ تَبْكِي وَ مَكَانُكَ مِنْ رَسُولِاللّٰهِ الَّذِي أَنْتَ بِهِ، وَ قَدْ قَالَ فِيكَ رَسُولُاللّٰهِ صَلَّی اللّٰهُ عَلَيْهِ وَ ءَالِهِ مَا قَالَ، وَ قَدْ حَجَجْتَ عِشْرِينَ حَجَّةً مَاشِياً، وَ قَدْ قَاسَمْتَ رَبَّكَ مَالَكَ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ حَتَّی النَّعْلَ وَ النَّعْلَ؟
فَقَالَ عَلَيْهِالسَّلَامُ: إنَّمَا أَبْكِي لِخَصْلَتَيْنِ لِهَوْلِ الْمُطَّلَعِ وَ فِرَاقِ الأحِبَّةِ.[1]
«به آن حضرت عرض كردند: ای پسر رسول خدا! شما چگونه گريه میكنيد، در حالی كه منزلت شما با رسولالله اين چنين منزلتی است، و رسولالله دربارۀ شما آن چنان و آن چنان فرموده است، و ديگر آنكه شما بيستبار با پای پياده برای ادای مناسک حجّ به بيتاللهالحرام رفتهايد، و سهبار، تمام مال خود را با فقرا بالمُناصفه تقسيم نموديد حتّی از تقسيم نعلهای خود دريغ ننموديد؟
حضرت فرمود: گريۀ من برای دو چيز است: يكی برای هَولِ مُطّلَع، دهشت و اضطرابی كه در حال تجلّی مقام حضرت احديّت دست میدهد. دوّم برای فراق أحِبّه و دوری محبّان و محبوبان من.»
وَ دَخَلَ عَلَيْهِ أَخُوهُ الْحُسَيْنُ عَلَيْهِالسَّلَامُ فَقَالَ: كَيْفَ تَجِدُ نَفْسَكَ؟ قَالَ: أَنَا فِي ءَاخِرِ يَوْمٍ مِنَ الدُّنْيَا وَ أَوَّلِ يَوْمٍ مِنَ الآخِرَةِ عَلَی كُرْهٍ مِنِّي لِفِرَاقِكَ وَ فِرَاقِ إخْوَتِي. ثُمَّ قَالَ: أَسْتَغْفِرُ اللّٰهَ عَلَی مَحَبَّةٍ مِنِّي لِلِقَآءِ رَسُولِاللّٰهِ صَلَّی اللَهُ عَلَيْهِ وَ ءَالِهِ وَ أَمِيرِالْمُؤْمِنِينَ وَ فَاطِمَةَ وَ جَعْفَرٍ وَ حَمْزَةَ. ثُمَّ أَوْصَی إلَيْهِ.[2]
«برادرش امام حسين عليهالسّلام بر او وارد شد پس عرضه داشت: خودت را چگونه میيابی؟
امام حسن عليهالسّلام فرمود: من در آخرين روز از دنيا و اوّلين روز از آخرت هستم در حالی كه مفارقت و جدا شدن از تو و برادرانم بر من مكروه است. سپس فرمود: أستغفرالله؛ در حالی كه دوستدار و علاقمند به ملاقات و ديدار رسول خدا صلّی الله عليه و آله و سلّم و أميرالمؤمنين و فاطمه و جعفر و حمزه هستم.
سپس آن حضرت به برادر خود وصيّت نمود.»
📚 معادشناسی، ج۳، ص۴۲
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1ـ «أمالی» صدوق، طبع سنگی، ص133 و 134؛ و «عيون أخبار الرّضا» طبع سنگی، ج1، ص197.
2ـ «بحار» ج10، ص133، ط ـ كمپانی، از «عيون المعجزات».
🆔 @allame_tehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😭 روضهٔ امام حسن مجتبی (علیهالسلام)
🎙استاد میرزامحمدی
📍مشاهدهٔ فایل صوتی کامل:👇
eitaa.com/ezdevaje_elahi/6005
🆔 @allame_tehrani
4a79a57ce48b60cf59ba63049275b66026043255-240p.mp3
6.08M
😭 روضهٔ امام حسن مجتبی (علیهالسلام)
🎙استاد میرزامحمدی
🆔 @allame_tehrani
[WWW.FOTROS.IR]ma95081602.mp3
19.77M
▪️ای سلام حسین، حسن...
▪️ای تمام حسین، حسن...
🎙حاج محمود کریمی
🆔 @allame_tehrani
قربون کبوترای حرمت.mp3
4.95M
😭 قربون کبوترای حرمت امام حسن...
🎙کربلایی حسین طاهری
🆔 @allame_tehrani
📜 صلوات بر حضرت موسی بن جعفر (علیهماالسّلام)
📚 مفاتیحالجنان
🆔 @allame_tehrani
▪️نهم صفر، سالروز ارتحال حضرت علامه آیتالله حاج سیّد محمّدحسین حسینی طهرانی (قدساللهنفسهالزکیه)
🆔 @allame_tehrani
◾️مراسم بزرگداشت عارف بالله و بأمرالله سیدالطائفتین حضرت علامه آیتالله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی (رضواناللهعلیه)
⏰ زمان:
روز چهارشنبه ۹ صفرالمظفّر ۱۴۴۶، ساعت ۱۶:۰۰
💠 مکان:
مدرسهٔ علمیّهٔ نورالرّضا (علیهالسلام)
📍تماشای پخش زندهٔ مراسم:👇
https://www.aparat.com/Nooremojarrad_com/live
🆔 @allame_tehrani
18.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 معرفی اجمالی عالم ربانی و عارف کامل حضرت علامه آیتالله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی (قدساللهنفسهالزکیه)
📚 از اختراع در مدرسهٔ آلمانیها تا تألیف ۹۰جلد (۳۰هزارصفحه) علوم و معارف اسلام
💫 با استادِ سلوکیِ آیتالله شـهـیـد مـطـهـری آشنا شوید
✍ رهبر معظم انقلاب: ايشان از جمله فرزانگان معدودى بودند كه مراتب برجستهٔ علمى را با درجات والاى معنويّت و سلوک توأماً دارا بودند، و در كنار فقاهت فنّى و اجتهادى، به فقهاللهالأكبر نيز كه از مقولهٔ شهود و محصول تجربهٔ حسّى و مجاهدت معنوى است نيز نائل گشته بودند.(متن کامل پیام)
▪️نهم صفر، سالروز ارتحال حضرت علامه آیتالله حاج سیّد محمّدحسین حسینی طهرانی (قدساللهنفسهالزکیه)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📹 کلیپی دیگر دربارهٔ مرحوم علامه:👇
https://eitaa.com/allame_tehrani/4090
🆔 @allame_tehrani
💠 علامه طهرانی در نگاه دیگران
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1⃣ مرحوم علامه طباطبایی
eitaa.com/allame_tehrani/271
2⃣ مرحوم آیتالله حاج شیخ محمدجواد انصاری همدانی
eitaa.com/allame_tehrani/272
3⃣ عارف بالله مرحوم سید هاشم حداد
eitaa.com/allame_tehrani/273
4⃣ مرحوم حضرت آیتالله خوئی
eitaa.com/allame_tehrani/274
5⃣ رهبر معظم انقلاب حضرت آیتالله خامنهای حفظهاللهتعالی
eitaa.com/allame_tehrani/275
6⃣ حضرت آیتالله سید علی سیستانی
eitaa.com/allame_tehrani/279
7⃣ مرحوم آیتالله شیخ مرتضی حائری
eitaa.com/allame_tehrani/281
8⃣ مرحوم آیةالله سید احمد خوانساری
eitaa.com/allame_tehrani/282
9⃣ مرحوم حضرت آیتالله حاج شیخ آقابزرگ طهرانی
eitaa.com/allame_tehrani/283
0⃣1⃣ مرحوم علامه جعفری
eitaa.com/allame_tehrani/292
1⃣1⃣ مرحوم آیتالله شهید مرتضی مطهری
eitaa.com/allame_tehrani/294
2⃣1⃣ مرحوم آیتالله حاج شیخ صدرالدین حائری شیرازی
eitaa.com/allame_tehrani/299
3⃣1⃣ مرحوم آیةالله شیخ حسین حلّی
eitaa.com/allame_tehrani/310
🆔 @allame_tehrani
14.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰رابطهٔ معنوی شهید چمران و علامه طهرانی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💌 نامهٔ عاشقانه عارفانهٔ شهید چمران که پس از 37 سال برای اولین بار منتشر میشود...
▪️سرنوشت همسر لبنانی دکتر چمران بعد از شهادتش چه شد؟
🔹مصطفی میگفت من «شمع»🕯 هستم و تو بعد از من به «شمس»☀️ میرسی...
🔸گفتم منظورت از «شمس» چیه؟ گفت یکی از اولـیـاءالـلـه... من این ولـیِّخـدا (مرحوم علامه طهرانی) را در مشهد مقدس پیدا کردم...
📗«رسالهٔ لباللباب» کتابی که سرنوشت غاده را تغییر داد...
🔖 مرحوم علامه طهرانی (قدس سره):
شهید چمران از اَبرار و مخلَصین بود. من هیچوقت او را ندیدم، اما با شنیدن اسمش با روحش به پرواز میرفتم.
🆔 @allame_tehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☑️ رد پای مرحوم علامه طهرانی و آثار ایشان در شهدای شاخص معنوی و اهل سیر و سلوک
💫 معنویترین شهید از نگاه نویسندهٔ پرتیراژترین کتب دفاع مقدس (خاکهای نرم کوشک، شام برفی و...)
🎙سعید عاکف
🆔 @allame_tehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ اگر واقعاً علاقهمند هستید به «اصلاح نفس» و «اصلاح روح خودتان»...
🎙استاد شهید مرتضی مطهری
🔰 ارتباطِ سلوکیِ
شهید مطهری با علامه طهرانی:👇
https://eitaa.com/allame_tehrani/298
🔸ارادت 🔹ارادت در عرفان
🆔 @allame_tehrani
🔰نقش علامه طهرانی در انقلاب
و ارتباط ایشان با بنیانگذار کبیر انقلاب
💥برنامهریزی برای براندازی نظام طاغوت
💠 از اندیشهٔ تشکیل حکومت اسلامی تا تحقق آن
🔰بازگشت به طهران و تجلی شخصیت علمی و عملی و سیاسی
🔰فـعّـالـیّـتهـای سـیـاسـی مرحوم علّامه طهرانی (قدّس سرّه)
✉️ نامهٔ انقلابی علامه طهرانی به آیتالله میلانی در بحبوحهٔ انقلاب
🔸همکاری جدی و نزدیک علامه طهرانی با رهبر فقید انقلاب
🔹ملاقات علامه طهرانی با رهبر فقید انقلاب
🔸نامههای علامه طهرانی به رهبر فقید انقلاب
🔹دعوت علامه طهرانی از آيةالله ميلانى براى آزادى رهبر فقید انقلاب
🔸تلاش شديد علامه طهرانی براى آزادی رهبر فقید انقلاب از زندان طاغوت
🔹تلاش گستردهٔ علامه طهرانی برای جلوگیری از اعدام رهبر فقید انقلاب
🔸تلاش علامه طهرانی برای تثبیت مقام مرجعیت رهبر فقید انقلاب
🔹آزادی رهبر فقید انقلاب و ملاقات علامه طهرانی با ایشان
🔸بازگشت رهبر فقید انقلاب از تبعید و ملاقات علامه طهرانی با ایشان
🔹رمز تداوم حرکت معرفتی و تربیتی علامه طهرانی قبل از انقلاب
🔸پیشنهاد علامه طهرانی برای تداوم و موفقیت انقلاب
🔹پیشنهادهای حیاتی علامه طهرانی در آغاز پیروزی
🔸پیشنهادهای اساسی مرحوم علامه طهرانی در ملاقات با رهبر فقید انقلاب
🔹پیشنهاد علامه طهرانی به رهبر فقید انقلاب نسبت به حجاب زنان
🔸پیشنهاد علامه طهرانی به رهبر فقید انقلاب برای تشکیل حزب
🔹پیشنهادهای علامه طهرانی به رهبر فقید انقلاب
🔸پیشنهاد علامه طهرانی به رهبر فقید انقلاب نسبت به نوع پوشش اسلامی و آرایش زنان
🔹پیشنهاد علامه طهرانی به رهبر فقید انقلاب نسبت به مهریهٔ زنان
🔸نقش علامه طهرانی در پایهگذاری نهضت انقلاب؛ در بیان مرحوم آیتالله حاج شیخ صدرالدین حائری
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔰فهرستی از طرحها و پیشنهادهای اساسی مرحوم علامه طهرانی (قدس سره):👇
eitaa.com/allame_tehrani/2935
🔰پیشنهادهای اصلاحی برای تحقق جامع حکومت اسلام:👇
eitaa.com/allame_tehrani/2936
🔰پیشنهادهای بیستگانهٔ علامه طهرانی به رهبر فقید انقلاب (قدس سرهما):👇
eitaa.com/allame_tehrani/2937
🔰معرفی کتاب شریف «وظیفهٔ فرد مسلمان در احیای حکومت اسلام»:👇
eitaa.com/allame_tehrani/2938
📜 نامهٔ نقدواصلاح پيشنويس قانوناساسی:
eitaa.com/allame_tehrani/3078
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔰مطالبی دربارهٔ حاکم و حکومت اسلامی و بنیانگذار کبیر انقلاب و مقام معظم رهبری
eitaa.com/allame_tehrani/4054
🆔 @allame_tehrani
❤️💎 عرفان با طعم زندگی 💎❤️
💎 سفارش علامه طهرانی به خواندن کتب «دورهٔ علوم و معارف اسلام»
❤️🔥 ثمرهٔ مجاهدتها و بیداریها
✍ قلم طاهر و نورانی مرحوم علامه طهرانی (قدس سره)
💫 از آثار علامه طهرانی بوی طهارت و تقوا به مشام میرسد
✨ دورنمایی از مجموعه آثارِ «حضرت علامه آیتالله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی رضواناللهعلیه»
🔰توضیح مختصری
دربارهٔ «دورهٔ علوم و معارف اسلام»
📚«عصارهای از دورهٔ علوم و معارف اسلام»
✍ نگارش دورهٔ علوم و معارف اسلام براى تأمين غذاى فكرى و معنوى مردم
✍ برنامهٔ روزانهٔ مرحوم علّامه براى تأليف كتب
📚علامه طهرانی و تبلیغ و نشر علوم و معارف اسلام📚
✍ تمرکز بر مسائل فرهنگى و نشر علوم و معارف اسلام
✍ کتابت روان معارف اسلام برای وقتی که شور انقلابی فرونشست...
✍ مهمتر از گرفتنِ مسئولیتِ رسمی حکومتی...
💎 تبیین دقیق مسائل معرفتی در تألیفات قیّم مرحوم علّامه (قدس سره)
🆔 @allame_tehrani
🔰معرفی اجمالی
«دورهٔ علوم و معارف اسلام»
💠 مجموعه آثار «حضرت علامه آیةالله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی (قدسسره)»
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔹دورهٔ معارف:
1. اللّٰه شناسی (۳جلد)
2. امام شناسی (۱۸جلد)
3. معاد شناسی (۱۰جلد)
🔹دورهٔ علوم:
الف) اخلاق و حكمت و عرفان
4. رسالهٔ سيروسلوک منسوب به بحرالعلوم
5. رسالهٔ لباللباب در سير و سلوک أولیالألباب
6. توحيد علمی و عينی
7. مهر تابان
8. روح مجرد
ب) مباحث تفسيری
9. رسالهٔ بديعه
10. رسالهٔ نوين
11. رسالهٔ مودت
ج) مباحث علمی و فقهی
12. رسالهٔ رؤیت هلال
13. وظيفهٔ فرد مسلمان در احيای حكومت اسلام
+ نامهٔ نقد و اصلاح پيشنويس قانون اساسی
14. ولايت فقيه در حكومت اسلام (۴جلد)
15. نور ملكوت قرآن (۴جلد)
16. نگرشی بر مقالهٔ قبض و بسط تئوريک شريعت
17. رسالهٔ نكاحيه: كاهش جمعيت ضربهای سهمگين بر پيكر مسلمين
د) مباحث تاريخی
18. لمعات الحسين
19. هديهٔ غديريه: دو نامهٔ سياه و سپيد
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📔 آیتِ نور
📔 «نور مجرّد» (۳جلد)
📘 «کلمهٔ نور» (۲جلد)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔰 برخی کتب دیگر:
📔 آیین رستگاری
📘 مبانی تشیّع
✍ در حال تکمیل...
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸سیر مطالعاتی اجمالی
«دورهٔ علوم و معارف اسلام»
🔹سیر مطالعاتی تفصیلی
«دورهٔ علوم و معارف اسلام»
🆔 @allame_tehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📱اپلیکیشن جامع
علامه طهرانی (قدّس سرّه)
🔰نرمافزار اندرویدی جامع آثار و سیرهٔ مرحوم علامه آیتالله حاج سیدمحمدحسین حسینی طهرانی (قدساللهنفسهالزکیة)
🔸بیش از 17هزار صفحه آثار + pdf
🔸سیرهای مطالعاتی
🔸گالری تصاویر، صوت و فیلم
🔸پرسش و پاسخ
🔸مواضع اجتماعی
🔸جملات کوتاه
🔹با قابلیت جستجو و حالتهای مطالعه
📲 دریافت: 👈 allame-tehrani.info
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📥 برنامهٔ «نور مجرّد»:
cafebazaar.ir/app/allame.kotob.ir
💠 برخی سایتها و کانالهای مفید:
eitaa.com/allame_tehrani/4
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔰معرفی اجمالی
«دورهٔ علوم و معارف اسلام»:
eitaa.com/allame_tehrani/4051
🆔 @allame_tehrani
🔰مطالبی دربارهٔ حاکم و حکومت اسلامی و بنیانگذار کبیر انقلاب و مقام معظم رهبری
💫 حق عظیم رهبر کبیر انقلاب بر ملت
eitaa.com/allame_tehrani/2978
🔸اول برای سلامتی ایشان صدقه بدهید بعد برای خودتان...
eitaa.com/allame_tehrani/2979
🤲 اول برای ایشان دعا کنید سپس برای خودتان...
eitaa.com/allame_tehrani/2980
🌪به همت او، خدا شما را از گردابها نجات داد...
eitaa.com/allame_tehrani/2981
💥هرچه بگویند و بنویسند کم است...
eitaa.com/allame_tehrani/2982
🔰برخی از سخنان مرحوم علامه طهرانی دربارهٔ بنیانگذار کبیر انقلاب (قدس سره)
eitaa.com/allame_tehrani/2983
🔰تجلیل فراوان مرحوم علامه طهرانی از بنیانگذار کبیر انقلاب (قدس سره)
eitaa.com/allame_tehrani/2984
🚫 عدم جواز استعمال لفظ «امام» در غیرمعصوم از دیدگاه عـلامـه طـهـرانـی
eitaa.com/allame_tehrani/2985
🥔 لااقل سیبزمینی که میتوانم برای رزمندگان پوست بکنم
eitaa.com/allame_tehrani/3065
📣 راهپیمایی روز قدس
eitaa.com/allame_tehrani/3300
🔹ما همیشه دنبالهرو و تأییدکننده هستیم و نمىخواهیم جلودار و رئیس شویم...
eitaa.com/allame_tehrani/3071
🔰نقش علامه طهرانی در انقلاب
و ارتباط ایشان با بنیانگذار کبیر انقلاب
eitaa.com/allame_tehrani/4049
🔴 ضرورت هجرت به دارالإسلام و حرمت اولیهٔ توطّن در دارالکفر
eitaa.com/allame_tehrani/3061
✅ باید از حکومت اسلام دفاع و آن را تقویت کرد
eitaa.com/allame_tehrani/2986
🔸دفاع از نظام اسلامی واجب است...
eitaa.com/allame_tehrani/2987
🔸مرگ بهتر است از زندگی زیر پرچم آمریکا!
eitaa.com/allame_tehrani/2989
🔸غربپرستی و غربزدگی
eitaa.com/allame_tehrani/3074
❇️ اهمّیّت و ارزش استقلال و حکومت اسلامی و لزوم تحمّل مشکلات اقتصادی
eitaa.com/allame_tehrani/2990
❓در مقابل مشکلات حکومتِاسلامی چهکنیم؟
🔰خوبیها را تقویت و بدیها را اصلاح کنید...
eitaa.com/allame_tehrani/2991
🇮🇷 تأیید نظامِ ولایت فقیه
eitaa.com/allame_tehrani/2992
🇮🇷 یاد پیروزی اسلام بر کفر و طاغوت 🇮🇷
✊ سفارش به تکبیر و اهتمام به راهپیمایی ۲۲بهمن 🇮🇷
eitaa.com/allame_tehrani/2993
🇮🇷 علامه طهرانی و راهپیمایی ۲۲ بهمن 🇮🇷
🇮🇷 ما موظفیم پشتیبانی خودمان را اعلام نماییم...
eitaa.com/allame_tehrani/2994
⭕️ نمیشود دو نفر حاکم باشند...
eitaa.com/allame_tehrani/3062
✅ وجوهات شرعی فقط باید در ید ولیّفقیه باشد...
eitaa.com/allame_tehrani/3064
🔰برخی از سخنان مرحوم علامه طهرانی دربارهٔ حاکم اسلامی (ولیفقیه) و حکومت اسلامی
eitaa.com/allame_tehrani/3046
🔴 «تضعیف رهبری، تضعیف اسلام و حرام مسلّم و معصیت کبیره است»
eitaa.com/allame_tehrani/3049
🔰برخی از سخنان مرحوم علامه طهرانی دربارهٔ مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی)
eitaa.com/allame_tehrani/3050
📜 نامهٔ منتشر نشدهٔ حضرت علّامه آیةالله حسینی طهرانی (قدس سره) به محضر قائد عظیمالشأن انقلاب حضرت آیةالله خامنهای (متّع اللّٰه الإسلام و المسلمین بطول بقائه الشریف)، بعد از منصوب شدن به مقام عظمای ولایت و رهبری انقلاب اسلامی و پاسخ ایشان
eitaa.com/allame_tehrani/3052
🔰نظر مرحوم علامه طهرانی دربارهٔ حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی)
eitaa.com/allame_tehrani/3053
🔰برخی از سخنان مقام معظم رهبری دربارهٔ علامه طهرانی (قدس سره)
eitaa.com/allame_tehrani/3054
📔 توجه ویژه و خاص رهبر معظم انقلاب به کتاب "روح مجرد"
eitaa.com/allame_tehrani/2155
📔 حقیقتاً جای کتاب «نورمجرّد» خالی بود...
eitaa.com/allame_tehrani/2656
💬 پاسخ صریح رهبر معظم انقلاب...
eitaa.com/allame_tehrani/3066
☑️ نائبالإمامِ اینها پربارتر است...
eitaa.com/allame_tehrani/3070
🔴 ضرورت اطاعت از ولیّفقیه
eitaa.com/allame_tehrani/3055
🔴 حرمت تضعیف حکومت اسلام
eitaa.com/allame_tehrani/3058
❓وظیفهٔ افراد در موارد اختلاف نظرهای سیاسی و اجتماعی با ولیفقیه
eitaa.com/allame_tehrani/3059
🔴 نفوذ حکم حاکم و لزوم اطاعت مردم از او
eitaa.com/allame_tehrani/3063
♻️ مجلس شورای اسلامی برای مشورت است و نه قانونگذاری
eitaa.com/allame_tehrani/3072
🔰ساختار حاکمیت ولیّفقیه از منظر علامه آیتالله حسینی طهرانی (قدس سره)
eitaa.com/allame_tehrani/3759
✅ مُدل ریاست جمهوری
در نگاه بصیر علّامه طهرانی (قدس سره)
eitaa.com/allame_tehrani/3761
🔴 «انتخابات و رأی أکثریّت در اسلام» از دیدگاه علامه طهرانی (قدس سره)
eitaa.com/allame_tehrani/3762
🔰حکومت اسلامی یا جمهوری اسلامی؟
📍مدل برقراری نظام اسلامی بر اساس مبانی توحیدی اسلامی از دیدگاه علامه طهرانی (ره)
eitaa.com/allame_tehrani/3764
🔰مطالبی دربارهٔ اسرائیل و یهود و استعمار
eitaa.com/allame_tehrani/3306
🆔 @allame_tehrani