💠 دانشگاه امام صادق (ع) برگزار می کند
🌿 معرفی ابعاد شخصیتی علامه محمدتقی جعفری و رونمایی از ویراست جدید ترجمه و #تفسیر_نهج_البلاغه اثر علامه محمدتقی جعفری
👈 با سخنرانی استاد فاطمی نیا و دکتر عبدالله نصری
✔️ زمان : دوشنبه ۱۸ آذرماه ساعت ۱۹الی ۲۱
✔️ مکان : بزرگراه شهید چمران ، پل مدیریت، دانشگاه امام صادق علیه السلام ، تالار آیت الله مهدوی کنی
🔰 شرکت برای عموم دانش پژوهان و علاقمندان آزاد است.
@allameh_jafari
🎞 #فایل_تصویری
📌 #تفسیر_نهج_البلاغه علامه جعفری
🔰 جلسه سوم - سال ۱۳۷۶
💠
https://www.aparat.com/v/BRPjd
💠 https://www.youtube.com/watch?v=nvsoqrD24vk
🌿استاد علامه محمدتقی جعفری (ره)🌿
@allameh_jafari
🌿 #خاطره ای از علامه جعفری رحمة الله علیه
💠 رو ذكر كن
🌷 در حرم حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) كنار استاد نشسته بودم و مشغول خواندن زيارت بوديم. پس از زيارت و نماز، استاد تسبيحی به دست گرفتند و مشغول ذكری طولانی شدند. پيش خود تعجب كردم كه استاد با اين همه مشغلهٔ فكری و مطالعاتی و علمی چه طور اين همه وقت را به ذكر گفتن اختصاص ميدهند. عباراتی را صدها بار تكرار ميكنند و دوره تسبيح ميگردانند. حتی طلبه هايی كه معمولاً در قسمت بالای سر حضرت معصومه (سلام الله عليها) مشغول مباحثه و مطالعه بودند با ديدن اين منظره متعجب شدند. طاقت نياوردم و پس از اتمام اذكار، خدمت استاد عرض كردم: «شما چه طور اين همه وقت صرف ذكر گفتن ميكنيد؟» با خنده زيبايي كه خيلي از اوقات بر لبانشان بود، فرمودند: « خدا ميداند كه در اين ذكر گفتن چه اسراری هست و چه ابوابی را به روی انسان باز ميكند، چه درهایی از حكمتها را ميگشايد و چه رزقهایی در اين اذكار نهفته است.» و بعد اضافه فرمودند: « بسياری از مشكلات با همين ذكرها براى من حل و آسان شده است. مولوی خوب ميگويد كه:
ای برادر، تا توانی فكر كن
فكر اگر جامد شود، رو ذكر كن»
👈🏻 روزنامه اطلاعات، سه شنبه ۱۳۸۷/۰۸/۲۵
🌿 @allameh_jafari
🔰 #خاطرات
🌿 اوايل دهه ۶۰ كه كنگره جهانی حضرت رضا (علیه السلام) در شهر مشهد برگزار شد، براى ورود اعضاى كنگره كارت هایی صادر كرده بودند. يك روز كه از حرم برمی گشتيم ، نزديك دانشگاه رضوی ، وقتی من كارت مزبور را برای ورود آماده كردم ، استاد جعفری گفت : متأسفانه من فراموش كردم كارت ورود را بياورم .
هنگام ورود، مأموران به من گفتند: شما بفرماييد، ولی ايشان نمی توانند وارد شوند، زيرا كارت ندارند. گفتم : ايشان استاد جعفرى است . يكي از مأموران گفت : اگر ايشان كارت داشته باشد، اجازه ورود خواهند داشت ، و الاّ نه . من از اين موضوع بسيار ناراحت شدم ، ولی آقاي جعفري با تواضع و افتادگي خود، در مقابل ناراحتي و عصبانيت من مي پرسيدند: چرا ناراحت مي شويد؟ مأموران وظيفه خود را انجام مي دهند. آن زمان، وقت ظهر بود و آفتاب هم مستقيم مي تابيد و سايه نبود. من با مشاجره فراوان بالاخره توانستم آن ها را راضی كنم تا ایشان به قسمت داخل بيايند و پشت ديوار داخلى بايستند كه حداقل داخل كوچه زیر آفتاب نباشند.
استاد، نشاني كارت خود را به من دادند و من رفتم كارت ايشان را پيدا كنم و برگردم . ايشان نيز عبايشان را كنار ديوار انداختند و روی آن نشستند.
من رفتم ، اما كارت ايشان را پيدا نكردم . به ناچار به سراغ يكی از مسئولين کنگره رفته، آن مسئول وقتی در جريان امر قرار گرفت ، به تندی به مأموران گفت : مگر شما ايشان را نمی شناختيد؟! در قبال اين تندی ، آقای جعفری به ايشان گفت : شما نبايد ناراحت بشويد، زيرا اين ها وظيفه خود را انجام داده اند.
جواد محقق
🌺استاد علامه محمدتقی جعفری🌺
@allameh_jafari
🔰 #خاطرات ۱۲
🌿پدر بزرگ بلند شدند و...
💎مرحوم پدر بزرگ (استاد محمدتقی جعفری) به من كه دانش آموز بودم، خيلى اهميت مى داد و در كارهاى درسى و تحقيقات به من كمك بسيارى مى كرد. هرگز يادم نمى رود كه وقتى كلاس سوم راهنمايى بودم، به مناسبت نيمه شعبان، مسابقه اى در مدرسه برگزار شده بود و سؤالاتى را هم داده بودند. من آن سؤالات را گرفتم و با مادرم به منزل پدر بزرگ رفتيم تا در پاسخ سؤالات به من كمك كند.
وقتى به منزل پدر بزرگ رسيديم، شب هنگام بود و ايشان خسته بودند و مى خواستند بخوابند. وقتى ما را ديدند و قضيه را گفتيم، با ذوق و شوق فراوان بلند شدند و كتابها را از كتابخانه درآوردند و به من كمك كردند تا پاسخ سؤالات را با سند و مدرك پيدا كنم. اين در حالى بود كه مى توانستند ما را به سراغ يكى از شاگردان خود بفرستند و يا كتابى را معرفى كنند، ولى با اين كار خود، ما را به مطالعه و تحقيق تشويق كردند. ايشان با آن همه مشغله هاى علمى، سخنرانى ها، ملاقات های داخلى و خارجى، و همچنين درسهاى منزل و بيرون از منزلشان، به سؤالات علمى و اخلاقى ما پاسخ مى داد و رسيدگى مى كرد.
نصيرالدين محمد مجرد
🌺استاد علامه محمدتقی جعفری🌺
@allameh_jafari
💠 تاریخ اسلام این جریان با اهمیت را به ما نشان داده است که ائمه معصومین تا آخرین سر حدّ امکان از عهده مأموریت نگهبانی دین اسلام برآمده اند . در شرایطی که اجتماع دورانشان مساعد و آماده پذیرش بوده است ، مأموریت خود را در سطح اجتماع انجام داده اند و در هر زمانی که شرایط اجتماعی با اجرای مأموریت آنان مساعد نبوده به تربیت افرادی میپرداختند که بتوانند در صورت امکان نگهبانی تعادل دین را بعهده بگیرند و آنرا انجام بدهند . در سرگذشت زندگی هر یک از ائمه معصومین تربیت شدگانی دیده میشوند که باصطلاح معروف هر یک از آنان شایسته منصب پیشتازی در سازندگی های انسانی بوده اند
علامه محمدتقی جعفری رحمة الله علیه ، #تفسیر_نهج_البلاغه جلد ٢ خطبه دوم
🌺استاد علامه محمدتقی جعفری🌺
@allameh_jafari
🌿 دفتر کار خانم اِسین چلبی، نوه بیست و دوم جلال الدین محمد مولوی در قونیه. در تاریخ سه شنبه ۱۹ آذرماه ۱۳۹۸، به نمایندگی از طرف مؤسسه علامه جعفری، دو تن از کارکنان به همراه برخی از علاقمندان اندیشه های مولوی از شهر قونیه، در دفتر کار ایشان حضور یافته، ضمن معرفی مرحوم علامه محمدتقی جعفری و مجموعه ۱۵ جلدی تفسیر و نقد و تحلیل مثنوی، یکدوره از آن را به بنیاد مولانا هدیه کردند. خانم اِسین چلبی پس از تشکر از مهمانان ایرانی و ترکیه ای، از زحمات چندین ساله متفکرین ایرانی در جهت نشر و بسط اندیشه های مولوی قدردانی و برای علو درجات علامه جعفری طلب مغفرت کرد. لازم به ذکر است که علامه جعفری برای اولین بار در آبانماه ۱۳۵۵ و سپس در آذرماه ۱۳۷۵ به شهر قونیه سفر کرده و از مزار مولانا بازدید به عمل آورده است.
💠 @allameh_jafari