🔴 *برآورد کسری بودجه ساختاری سال بعد توسط مرکز پژوهش های مجلس*
۲۹ آذر ۱۴۰۰
- مرکز پژوهش ها: کسری ساختاری در بودجه سال 1401 بدون نفت 704 هزار میلیارد تومان خواهد بود. این کسری بودجه ساختاری در مقایسه با سال جاری بیش از 44 درصد افزایش خواهد داشت.
- مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی به بررسی وضعیت لایحه بودجه سال آینده پرداخته است. بودجه کل کشور برای سال آینده سه هزار و 631 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است. این مقدار بودجه پیش بینی شده از سوی مرکز پژوهش های مجلس نسبت به سال جاری که دو هزار و 882 هزار میلیارد تومان است حدود 30 درصد نسبت به سال جاری افزایش خواهد داشت. مقدار درآمد های پیش بینی شده برای سال آینده 664 هزار میلیارد تومان و هزینه های پیش بینی شده 965 هزار میلیارد تومان برآورد شده است. برحسب این ارقام هزینه ها و درآمدهای منتشر شده در مرکز پژوهش های مجلس برای سال آینده 301 هزار میلیارد تومان کسری تراز عملیاتی پیش بینی شده است. این در حالی است که در قانون بودجه سال 1400 بیشتر از 464 هزار میلیارد تومان کسری عملیاتی وجود دارد، به این معنی است که کسری تراز عملیاتی در سال آینده نسبت به سال جاری حدود 35 درصد کاهش خواهد داشت.
*منابع دولت در سال بعد*
منابع عمومی دولت شامل سه بخش اصلی درآمد ها، واگذاری درآمدهای سرمایه ای و واگذاری دارایی های مالی است. بخش درآمد ها در لایحه بودجه برای سال آینده رقم 664 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است که نسبت به سقف اول قانون بودجه سال جاری 48 درصد رشد دارد و در بخش واگذاری درآمدهای سرمایه ای رقم 408 هزار میلیارد تومان برای سال آینده پیش بینی شده است که نسبت به سقف اول قانون بودجه امسال 81 درصد رشد برای آن پیش بینی شده است. و در بخش آخر منابع عمومی دولت که واگذاری دارایی های مالی است، درآمد حاصل از این بخش 299 هزار میلیارد تومان برآورد شده است و نسبت به سقف اول قانون بودجه 1400 تقریباً 46 درصد رشد خواهد داشت.
*جور سازی مصارف دولت*
- مصارف عمومی نیز شامل سه بخش اصلی هزینه ها، تملک دارایی های سرمایه ای و تملک دارایی های مالی است. بخش هزینه ها در لایحه بودجه برای سال آینده رقم 965 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده که نسبت به سقف اول قانون بودجه سال جاری 38 درصد رشد دارد و در بخش تملک دارایی های سرمایه ای رقم 252 هزار میلیارد تومان برای سال آینده پیش بینی شده که نسبت به سقف اول قانون بودجه امسال 73 درصد افزایش داشته است. در بخش تملک دارایی های مالی ، مصارف حاصل از این بخش 155 هزار میلیارد تومان قید شده که نسبت به سقف اول قانون بودجه 1400 تقریباً 68 درصد رشد خواهد داشت.
*نحوه تراز بودجه سال بعد*
- در بررسی لایحه بودجه سال آینده توسط مرکز پژوهش های مجلس، منابع درآمدهای پایدار را 668 هزار میلیارد تومان و مصارف را 1372 هزار میلیارد تومان پیش بینی کرده است. بر طبق این ارقام، کسری بودجه ساختاری دولت در بودجه سال 1401 بدون نفت 704 هزار میلیارد تومان خواهد بود. این کسری بودجه ساختاری با علم به اینکه در سال جاری کسری بودجه ساختاری 488 هزار میلیارد تومان است بیش از 44 درصد، نسبت به سال جاری افزایش خواهد داشت.
- برای جبران این کسری، دولت راه حل هایی را پیش بینی کرده است. در این لایحه اصلی ترین قسمت برای جبران کسری بودجه ساختاری فروش روزانه یک میلیون و 200 هزار بشکه نفت به قیمت هر بشکه نفت 60 دلار و خالص صادرات گاز به ارزش 3.5 میلیارد دلار و تسعیر ارزهای حاصل از آنها با نرخ 23 هزار تومان است. برای این بخش حدود 382 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است. علاوه بر فروش نفت و میعانات گازی برای کاهش کسری بودجه برای سهم صندوق توسعه ملی 20 درصد کاهش پیش بینی کرده اند که شامل 137 هزار میلیارد تومان خواهد بود. بخش های دیگری که از آنها برای جبران کسری بودجه استفاده شده است شامل، فروش اوراق مالی اسلامی به مبلغ 98 هزار میلیارد تومان و واگذاری شرکت ها حدود 70 هزار میلیارد تومان، همچنین فروش اموال به ارزش 26 هزار میلیارد تومان خواهد بود.
*درآمد مالیاتی در سال آینده*
- درآمد های مالیاتی در لایحه بودجه برای سال 1401 حدود 526 هزار میلیارد پیش بینی شده است، نسبت به قانون بودجه سال جاری که 325 هزار میلیارد تومان است. این افزایش درآمد رشد 62 درصدی را نسبت به امسال نشان می دهد. در
میان بخش های مختلف مالیاتی در لایحه بودجه سال آینده، مالیات بر کالا و خدمات با مبلغ پیش بینی بیش از 203 هزار میلیارد بیشترین درآمد مالیاتی را به خود اختصاص خواهد داد که نسبت به قانون بودجه امسال 66 درصد رشد داشته است. در بحث مالیات بر ثروت، کمترین درآمد را نسبت به سایر بخش های مالیاتی پیش بینی کرده اند با مبلغ درآمدی بیش از 27 هزار میلیارد که نسبت به قانون بودجه سال 1400 حدود 20 درصد کاهش داشته است.
*فروش اوراق*
- درآمد حاصل از انتشار اوراق اسلامی مجوز داده شده به دولت در لایحه بودجه سال آینده 98 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است که نسبت به سال 1400 که بیش از 134 هزار میلیارد تومان است حدود 30 درصد کاهش دارد. همچنین در این لایحه ذکر شده است در صورت عدم تحقق درآمد حاصل از فروش نفت، به دولت اجازه داده شده است تا این مقدار درآمد تحقق نیافته را از طریق فروش اوراق قرضه جبران نماید.
نیویورکپست: بایدنِ ضعیف، حریف روسیه، چین یا ایران نمیشود*
🔻«مایکل گودوین» نوشت: بایدن در موضوع توافق با روسیه دچار مشکل است. او میخواهد با چین و ایران هم صحبت کند اما آنها بهدنبال افزایش قدرت خود و شکستدادن دشمنانشان هستند.
🔻آمریکا اهداف مشخص و مشتهای آهنینی دارد ولی ما رئیسجمهور ناکارآمد و بیسروصدایی داریم که رهبر اتحادی از کشورهای مرفه خلع سلاحشده یا همان ناتو است.
🔻عقبنشینی پر هرجومرج از افغانستان نشاندهنده این است که او قصد دارد دوستان ومتحدان آمریکا را تنها بگذارد. شبح آن فاجعه بر تمامی چالشهای سیاست خارجی آویزان است. سران روسیه، چین و ایران مطمئناً آن را درتفکرات خود در نظر میگیرند. افغانستان ممکن است تبدیل به یک پیشبینی غمانگیز از آنچه در انتظار اوکراین، تایوان و عراق است،باشد.
🔻ایران به اندازه روسیه و چین در بیاعتنایی کردن به بایدن جسور است. ایران برای از سرگیری توافق هستهای که ترامپ آن را رها کرد، با مذاکرهکنندگان آمریکا ملاقات نمیکند و بایدن را مجبور میکند در دادن امتیازات پیشدستی کند.
📍 *برگزاری نشست بشردوستانه با محوریت افغانستان در بروکسل*
*ابوالفضل بهشتی عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا و استاد دانشگاه کارول بروکسل* - نخستین نشست بشردوستانه با محوریت فوریتهای امدادی برای افغانستان در بروکسل برگزار شد.
- وبسایت خانه مردم اتحادیه اروپا اعلام کرد، نشست فوریت های امدادی برای افغانستان به دنبال عزم اتحادیه اروپا برای حمایت از گروه ها و اقشار آسیب دیده از تحولات سیاسی اخیر در این کشور با حضور فعالان مدنی و سیاسی افغان در بروکسل برگزار شد.
- در این نشست شیوه های جذب کمک های بین المللی برای حمایت از مردم افغانستان و پناهجویان بررسی و مقرر شد اواسط فوریه در بروکسل و به میزبانی «خانه مردم اروپا» همایشی با شرکت نهادها و سازمان های بشردوستانه بین المللی از قبیل یونسکو، یونیسف، سازمان ملل متحد، صلیب سرخ و هلال احمر و نیز مشارکت فعالان مدنی و سیاسی افغان برگزار شود.
آقای بهشتی در توضیح این نشست گفت: با توجه به وضعیت دردناک مردم افغانستان به ویژه پس از سلطه طالبان در این کشور که به آوارگی هزاران پناهجوی افغان و سختی معیشت برای مردم ساکن در این کشور منجر شده است، با رایزنی های انجام شد، تصمیم گرفتیم در قالب طرح فوریت امدادی برای افغانستان که کاملاً مردمی و غیر سیاسی است، کمک های مالی را از مؤسسات و سازمان های بین المللی به دست مردم افغانستان برسانیم.
- وی درباره گروه های آسیب پذیر در افغانستان افزود: برای حمایت از افغانهای ساکن در این کشور اولویت بندی انجام شد که افراد بیمار، کودکان، سالمندان، فقرا و زنان در اولویت دریافت کمک های بین المللی تحت هدایت و نظارت خانه مردم اروپا قرار دارند.
- با توجه به ساختار طالبان، اتحادیه اروپا مذاکراتی با آنها برای جلب مشارکت و همکاری در زمینه اجرای طرح حمایت از افغانستان در دستور کار قرار داده است./خبرگزاری آنا
🔴 *تنش در روابط مسکو و غرب؛ روسیه ۲ بمبافکن هستهای را بر فراز بلاروس به پرواز درآورد*
- روسیه روز شنبه دو فروند بمبافکن با قابلیت حمل سلاح هستهای را برای مأموریتی چهار ساعته بر فراز خاک بلاروس به پرواز درآورد.
- بنا به اعلام وزارت دفاع روسیه هدف از مأموریت گشتزنی این دو بمبافکن «تأکید بر رابطه تنگاتنگ دفاعی بین دو کشور» بود. به گفته این وزارتخانه دو جنگنده توپولف «تو-۲۲ام۳» (Tu-22M3) در جریان پرواز چهار ساعتهشان «مأموریتهای مشترکی را با نیروی هوایی و پدافند هوایی بلاروس» انجام دادند.
- جنگندههای «سوخو-۳۰» بلاروس در جریان این مأموریت بمبافکنهای روسی را همراهی میکردند. بلاروس جنگندههای «سوخو-۳۰» را از روسیه تحویل گرفته است.
هشدار درباره احتمال فرار مدیرعامل مقیم لندن یک بانک خصوصی
🔹*کریمی قدوسی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:* احتمال فرار مدیرعامل یک بانک خصوصی که خود و خانواده اش مقیم انگلستان هستند را می دهیم. به دستگاه قضایی هشدار می دهیم که ممنوعالخروجی وی را اعلام کند. انتظار داریم آقای صالح آبادی بانک مرکزی هم در این انتصاب دولت قبل تجدیدنظر کند./ایرنا
هاآرتص: مقامات اسرائیلی معتقدند که طرفین به برجام باز نخواهند گشت*
🔹مقامات در اسرائیل معتقدند که طرفین به توافق اولیه امضاء شده در سال ۲۰۱۵ موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک باز نخواهند گشت و این توافق در شرف پایان است.
🔹منابع اسرائیلی بر این باورند که جامعه بین المللی اکنون با دو راه ممکن روبرو خواهد شد: اولی، شکست مذاکرات است که منجر به یک بحران کنترل شده با ایران می شود که برای مدت طولانی ادامه خواهد داشت. چنین وضعیتی ممکن است در نهایت ایران انعطاف پذیرتر را به میز مذاکره بازگرداند.
🔹راه دوم، توافق موقت در هفتههای آتی بین ایران و قدرتهای جهانی است که شامل تفاهمات جزئی درباره برنامه هستهای تهران است. ایران به وضوح اعلام کرده است که در حال حاضر با چنین توافقی مخالف است.
🔴 *میدل ایست نیوز: خطیب زاده مطرح کرد: دیدار کوتاه وزرای خارجه ایران و عربستان*
- «سعید خطیب زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران از دیدار کوتاه «حسین امیر عبداللهیان» با «فیصل بن فرحان» همتای عربستانی خود در پاکستان خبر داد و گفت: وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کوتاهی در حاشیه نشست وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی در اسلامآباد پاکستان داشتند.
🔴 *نشریه چینی Guancha -观察者 در گزارشی نوشت:* نیروهای نظامی آمریکا به همراه تجهیزات و تسلیحات سنگین هوایی وارد جزیره تایوان شده اند. به نظر می رسد برخی مقامات تایوانی تلاش می کنند تا با استفاده از حضور آمریکا در اقدامی عجولانه اعلام استقلال کنند. آمریکا باید بداند که پکن تایون را جزئی از خاک خود می داند، در غیر این صورت ماجراجویی های آمریکا بازی آگاهانه با آتش است./اوراسیا پست
📍*جهان در مقابل سهمخواهی غیرمستقیم پاکستان!؛ عمرانخان در اجلاس سازمان همکاری اسلامی از تهدید بنیادگرایی گفت*
*فرشاد گلزاری*
- بر اساس اعلام قبلی وزرات خارجه پاکستان، قرار بر این بود تا وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی در اسلامآباد گرد هم آیند و برای عبور افغانستان از بحران با یکدیگر تبادل نظر کنند. با این وصف، هفدهمین اجلاس فوقالعاده شورای وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی روز گذشته (یکشنبه) با حضور ۲۰ تن از وزیران امور خارجه و ۱۰ تن از معاونین وزرای امور خارجه اعضای این سازمان از سراسر جهان اسلام در شهر اسلامآباد و در محل تالار مجلس شورای ملی این کشور برگزار شد. سایت روزنامه نِیشن پاکستان اوایل روز گذشته اعلام کرد این نشست تاریخی که قرار است در آن بر سر وضعیت انسانی در افغانستان بحث و تبادل نظر شود، توسط عربستان سعودی به عنوان رئیس سازمان همکاری اسلامی و با میزبانی پاکستان برگزار شد و ۷۰ تن از نمایندگان کشورها در آن شرکت کردهاند. روزنامه داوون پاکستان هم در گزارش خود نوشته است که این نشست فوقالعاده سازمان همکاری اسلامی به دنبال بالا گرفتن نگرانیهای فزاینده بینالمللی در خصوص بحران انسانی در افغانستان و فوریت پیدا کردن رسیدگی به این وضعیت، اهمیت فوقالعادهای پیدا کرده است؛ چراکه چیزی در حدود 6 میلیون نفر در افغانستان نیاز به غذای فوری دارند و از سوی دیگر واکسیناسیون سراسری کرونا در این کشور همچنان ناقص مانده است. علاوه بر اعضاء و ناظران سازمان همکاری اسلامی، همچنین مقامات سازمان ملل، نهادهای مالی بینالمللی، سازمانهای بینالمللی و منطقهای، و طرف های غیرعضو در سازمان همکاری اسلامی از جمله گروه پی-5، اتحادیه اروپا و کشورهای مهمی مانند آلمان و ژاپن نیز از دیگر دعوتشدگان به این اجلاس هستند. در نشست افتتاحیه، عمران خان نخست وزیر پاکستان یک سخنرانی با هدف برجسته کردن وضعیت و جلب توجه جهانیان به وضعیت رو به وخامت افغانستان ایراد کرد. به گزارش بی.بی.سی عمران خان، سخنران اصلی افتتاحیه کنفرانس همکاری اسلامی درباره افغانستان گفت: «به ویژه آمریکا باید میان طالبان و چهل میلیون مردم افغانستان فرق قائل شود، اگرچه ۲۰ سال با طالبان در جنگ بوده است، اما مسئله اکنون مردم افغانستان و انسانیت است». نخستوزیر پاکستان اعلام کرد که پیش شرط های دولت فراگیر، حقوق بشر، مسئله زنان و تروریسم برای سرازیر شدن کمکهای خارجی باعث کار نکردن بانکها و بلوکه شدن پولهای افغانستان شده است؛ در حالی که حقوق بشر در هر جامعهای متفاوت است. عمران خان هشدار داد که اگر فوراً اقدامی صورت نگیرد، افغانستان به سمت هرج و مرج پیش میرود. او گفت هر دولتی که نتواند به کارمندان دولتی، پزشکان و پرستاران حقوق بدهد (خواه آمریکا باشد یا افغانستان) فرو میپاشد و باید توجه کرد که هرج و مرج در افغانستان به نفع هیچ کسی نیست و قطعاً این برای ایالات متحده مناسب نخواهد بود. نخستوزیر پاکستان اضافه کرد که به دلیل کمبود منابع، اگر دولت افغانستان قادر به مقابله با تروریسم نباشد، کشورهای دیگر نیز ممکن است با تأثیرات آن مواجه شوند. نکته مهمتر اینکه عمران خان با اشاره به حضور دولت اسلامی (داعش) در افغانستان، گفت که تنها راه مقابله با این گروههای تروریستی، یک رژیم با ثبات در کابل است.
*عمران خان در بخشی از سخنان خود میگوید که «داعش قادر به انجام حملات بینالمللی است» و این دقیقاً به معنای تهدید غیرمستقیم جامعه جهانی تلقی میشود؛ چراکه افغانستان حالا در دست کسانی است که از مدرسه حقانی بیرون آمدهاند.*
*آرامسازی افغانستان از رهگذر برجستهسازی تروریسم؟!*
- وزیر خارجه طالبان در حالی در این اجلاس حاضر شد که هنوز پرچم سه رنگ دولت پیشین افغانستان در میان پرچمها دیده میشود؛ امری که نشان میدهد پاکستان با تمام اشرافی که بر طالبان و افغانستان دارد، نتوانسته به جامعه ملل بفهماند که باید طالبان را به رسمیت بشناسند.
- اگر به سخنان نخستوزیر پاکستان نیم نگاهی گذرا داشته باشیم به خوبی میبینم که او در حال تهدید غیرمستقیم جهان از طریق برجسته کردن چالشهای تروریستی در افغانستان است. عمران خان در بخشی از سخنان خود میگوید که «داعش قادر به انجام حملات بینالمللی است». همین عبارت کوتاه، اگرچه برای بسیاری از خوانندگان این سطور کم اهمیت به حساب میآید، اما باید سخنان عمران خان در این اجلاس را مهمترین و نقشه راه دقیق پاکستان در مورد افغانستان دانست. اینکه نخستوزیر پاکستان بارها و بارها از لفظ «تروریسم» و همچنین «تهدید به نام داعش» استفاده میکند، موضوعی است که بدون تردید آمریکاییها و متحدان آنها را مخاطب خود قرار داده و ایالات متحده هم به خوبی میداند که پاکستان در حال «اهرمسازی» به نفع خود و منافع ملیاش است. نه تنها آمریکاییها بلکه تمام کشورهای دنیا به خوبی م
یدانند که پاکستان مأمن و محل تولد جریانهای بنیادگرای رادیکال مانند لشگر طیبه، سپاه صحابه، جیش محمد، تحریک طالبان پاکستان و دهها گروه افراطی دیگر است که حتی سران القاعده هم به داوری تاریخ و بر اساس اسناد منتشر شده پس از 11 سپتامبر، در این کشور سکنی داشتهاند. افرادی مانند خالد شیخ محمد، طراح عملیات «سپتامبر سیاه» که هنوز در گوانتانامو به سر میبرد و همه میدانند که در پاکستان مدتی اقامت داشته است. از همه مهمتر اینکه مدرسه حقانی یا همان «دارالعلوم حقانیه» که در ایالت خیبرپختونخواه پاکستان قرار دارد و به محل تعلیم و تربیت رهبران و سپس عناصر طالبان معروف است، توسط سرویس اطلاعاتی این کشور (ISI) مدیریت میشود که مقامات پاکستان طالبان را از مفاخرِ این مدرسه میدانند! کلکسیونی از بنیادگراها که در پاکستان شکل گرفته و حالا افغانستان را در دست دارد، در اصل راهبرد اسلام آباد در ادوار و دهههای مختلف بوده تا بتواند از ایالات متحده بودجههای بلاعوض برای مبارزه با تروریسم بگیرد. به عبارتی دیگر پاکستان کشوری است که هماهنگ با عربستان سعودی سالهای سال تروریسم را خلق و رواج داده تا بتواند از این «نَمَد» برای خود «کلاه» ببافد. حالا نه تنها عمران خان، افغانستانی که در دست طالبان است را بحرانی برای امنیت بینالملل میخواند، بلکه وزیر خارجه فعلی طالبان هم بر آزادسازی پولهای بلوکه شده افغانستان توسط آمریکا تأکید دارد. در این راستا آسوشیتدپرس با اشاره به سخنرانی امیرخان متقی اعلام کرد که وزیر خارجه طالبان در سخنان خود گفته است که ما با یک جنگ تبلیغاتی مواجهیم؛ چراکه رسانهها وضعیت افغانستان را بد نشان میدهند در حالی که پس از تحولات ماه آگوست در افغانستان، صلح سراسری به دست آمده است! متقی در زمینه اقتصادی از جامعه جهانی به ویژه کشورهای اسلامی خواست تا در افغانستان سرمایهگذاری کنند و اعلام کرد: «ما به فراهم کردن تسهیلات لازم اطمینان میدهیم و در عین حال خواهان آزادسازی وجوه مسدود شده افغانستان در خارج از کشور برای حل مشکلات بهداشتی و آموزشی و تأمین نیازهای اساسی شهروندان هستیم». این سخنان وزیر خارجه طالبان در حالی مطرح شد که هنوز پرچم سه رنگ دولت پیشین افغانستان در میان پرچمها دیده میشود؛ امری که نشان میدهد پاکستان با تمام اشرافی که بر طالبان و قرارداد دوحه و افغانستان دارد، نتوانسته به جامعه ملل بفهماند که باید طالبان را هر چه سریعتر به رسمیت بشناسند. نکته نهایی این است که تمام حضار اعم از وزیر خارجه عربستان و ترکیه تا ایمن الصفدی وزیر خارجه اردن که به نیابت از گروه کشورهای عربی در نشست فوق العاده سازمان همکاری اسلامی در پاکستان حضور داشتند، بر کمکهای دولتها بر رفع مشکل در افغانستان تأکید کردند، اما هیچکدام نمیگویند که چرا هنوز دولت فراگیر متشکل از اقوام و مذاهب مختلف در افغانستان تشکیل نشده است؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔞 دکترای حقوقی که خودکشی کرد
❌ بچهها [اینطوری] درس نخونید.
وقتی دانشگاه ما انسانساز نیست
وقتی آموزش و پرورش ما انسانساز نیست
وقتی در دانشگاه و مدرسه، به فرزندانمان امرار معاش و زندگی کردن نمیآموزیم و فقط میگوییم:
درس بخوان، درس بخوان، درس بخوان!
حفظ کن، حفظ کن، حفظ کن!
نتیجه این میشود که درسخوان ترین فردی که در این سیستم تربیت کردیم، ممکن است خودکشی کند!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سرزمین جنگ چون در هدف و عمل پاک بود، تربیتش تربیت انسان پاک بود
۱۴ روز مانده تا سالروز شهادت سردار دلها
#قهرمان_من #Hero
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از ریشه صالح ازدواج کن که ریشه تاثیرگذاره!
🌸🌸🌸🌸🌸
حجت الاسلام و المسلمین علی غضنفری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 کسی که نسبت به گذشته خودش متنبه شد، چه باید بکند؟ / سلیقهای عمل نکردن!
🔹 آیتالله مجتبی تهرانی (ره)
#درس_اخلاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💞اگر دو نفر تناسب ظاهری نداشتند نباید ازدواج کنند؟
🔻حجتالاسلام عباسی ولدی پاسخ میدهد... | #ببینید
#ازدواج_عاقلانه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈 درمان #پروستاتیت با طب سنتی
🔺اين كليپ را انتشار دهید تا به هموطنامون خدمتی كرده باشيم🔻
📚حکیم خیراندیش
🔺سردار سپهبد حاج حسن ایرلو سفیر جمهوری اسلامی در یمن و رفیق و همرزم حاج قاسم سلیمانی به شهادت رسید…
این دومین سفیر ما شد که سعودی از ما گرفت!
💬سامان ماهور
➕ در همان ساعتی که آمریکا حاج قاسم سلیمانی را ترور کرد عملیات ترور شهید حسن ایرلو (شهلایی) را هم اجرا کرد اما تقدیر خداوند شهادت وی در آن زمان نبود....
توانمندی حوثیها در این سالها یکی از ثمرات حضور این شهید در یمن است؛ عربستان سعودی وی را سلیمانی صنعا نامگذاری کرده بود!
💬مصطفی وثوق کیا
هدایت شده از مغز خاکستری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شعر کربلا بخون که همین فال من 😍
دوستان همیشه همراه واپسین روزهای پاییزتون بخیر ، یلداتون مبارک 💖
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@khakestary_amar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حاج قاسم سلیمانی: من معتقد هستم هر ایرانی باید در خانهی خودش، یک عکس شهید داشته باشد...
🔹این حس تعلق به شهید، نباید در یک مجموعهی مختصری و مشخصی به عنوان خانوادهی شهید بماند.
#سردار_دلها
#حاج_قاسم
⭕️تاکنون سعودی باعث شهادت دو سفیر و فرمانده سپاه قدس در خاورمیانه شده است. مورد نخست غضنفر رکن آبادی سفیر ایران در لبنان بود که در 2 مهر 1394 در حادثه منا ربوده شد و به شهادت رسید.
🔹مورد آخر نیز به حسن ایرلو سفیر ایران در یمن برمیگردد که امروز 30 آذر 1400 به شهادت رسید. مقامات جمهوری اسلامی احتمالا بار دیگر به طرف سعودی خواهند فهماند که ایرانیها همیشه لبخند نمیزنند