میقاتالقرآن
🆔 @almiqat 👇
✅ مروری بر سخنرانی مراسم احیای شب بیست و یکم ماه رمضان (قسمت دوم)
🔹 موضوع سخنرانی: امیرالمؤمنین(ع)، تنها راه دستیابی به دانش نبوی
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹 تاریخ مراسم: ۱۴۰۲/۱/۲۲
در بخش قبل گفتیم که انسان برای آنکه به اسلام واقعی، خدای واقعی و دانش و سنت واقعی پیامبر خاتم(ص) دست یابد، باید درِ خانه اهل بیت(ع) برود و اصولا هم این خانه با بقیه خانهها فرق میکند. چرا که قرآن کریم نیز چنین میفرماید:
فِي بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَيُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ يُسَبِّحُ لَهُ فِيهَا بِالْغُدُوِّ وَالْآصَالِ ـ در خانههایی که خداوند اجازه داده همواره محترم و با عظمت باشند و نام او در هر بامداد و شامگاه در آن خانهها یاد شود (نور/۳۶)
در روایت است، زمان نزول این آیه، فردی از پیامبر اکرم(ص) پرسید: این خانهها کدام خانهها است؟ حضرت پاسخ دادند: بیوت انبیا(ع). اینجا خلیفه اول از روی شناختی که به جایگاه امیرالمؤمنین(ع) داشت گفت: لابد یکی از این خانهها هم خانه امیرالمؤمنین(ع) و حضرت فاطمه(س) است! حضرت فرمودند: آری، و یکی از بهترین آن بیوتات است. (درالمنثور، ج۵، ص۴۹)
در آیه ۳۷ همان سوره نیز میفرماید: رِجَالٌ لَا تُلْهِيهِمْ تِجَارَةٌ وَلَا بَيْعٌ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ وَإِقَامِ الصَّلَاةِ وَإِيتَآءِ الزَّكَاةِ... ـ اشخاصی كه تجارت و داد و ستد آنان را از یاد خدا و برپا داشتن نماز و پرداخت زكات باز نمیدارد.
آیه سیوهفتم هم به ما این نکته را گوشزد میکند که خداوند با اینکه انسان به بهانه زهد و پارسایی دست از تجارت و کسبوکار بکشد مخالف است و کسانی را مورد تفقّد و تمجید قرار داده که اتفاقا اهل تجارتاند، اما این تجارت آنان را از یاد خداوند باز نمیدارد. آنان حق و ناحق را مخلوط نمیکنند، مردم را سر نمیدوانند، اگر چک میکشند و تعهد مالی میدهند، خود را ملزم به پرداخت و ادای آن تعهدات میدانند.
#آموزه_های_قدر1402
🆔 @almiqat
میقاتالقرآن
🆔 @almiqat 👇
✅ با آرزوی قبولی طاعات و عبادات روزهداران گرامی، نظر به فتاوای مراجع عظام شیعه فطریه از گندم با احتیاط برای هر نفر ۵۰ هزار تومان میباشد (البته بعضی مراجع تا ۶۰ هزار تومان هم تعیین کردهاند، ولی میشود با ۵۰ هزار تومان نیز ۳ کیلو گندم قابل نان شدن را خریداری نمود).
چنانچه شنبه عید فطر بود، میتوان از غروب جمعه مبلغ فطریه را کنار گذاشته و چنانچه کسی قصد اقامه نماز عید را داشت، بنابر احتیاط واجب باید تا قبل از نماز، فطریه را به فقیر شرعی بدهد، و اگر قصد اقامه نماز عید نداشت، تا ظهر میتواند بپردازد و چنانچه تا ظهر هم نپرداخت، هر زمان که خواست -مالی که کنار گذاشته بوده را- بپردازد، بنابر احتیاط واجب باید مجددا نیت پرداخت زکات فطره نموده و بپردازد. همچنین در این زمینه به موارد ذیل توجه نمایید:
1️⃣ فطریه خود را به داخل هیچ صندوقی نیندازید، چون در این زمینه کلاهبرداریهای زیادی انجام شده و میشود.
2️⃣ سادات میتوانند فطریه خود را به سادات یا غیرسادات بدهند، اما غیرسادات فقط میتوانند فطریه خود را به غیرسادات بدهند و دادن آن به سادات جایز نیست.
3️⃣ تا آنجا که میتوانید آن مبلغی که به عنوان فطریه کنار گذاشتهاید را با دست خودتان به فقیر شرعی بدهید و اگر کسی را نیافتید، مبلغ را داخل پاکتی گذاشته و در موقع مناسب به مؤسسه میقاتالقرآن تحویل دهید تا به فقرایی که در لیست مؤسسه قرار دارند داده شود. این کار باعث میشود که انشاءالله زکات فطریه شما تاثیرات وضعی خود را برایتان تا سال آینده داشته باشد. همچنین به این منظور میتوانید مبلغ فطریه خود را به شماره حساب مؤسسه (۶۰۳۷۹۹۸۱۹۹۷۷۳۹۲۹) نیز واریز نمایید. در صورتی که چنین قصدی داشتید، پس از واریز مبلغ، این موارد را حتما برای ما از طریق آیدی @almiqat_admin در ایتا یا سروش ارسال نمایید:
۱) رسید واریز مبلغ (رسید تراکنش)
۲) ذکر کنید که مبلغ واریزی بابت زکات فطره است.
۳) اینکه مبلغ فطریه را از گندم محاسبه کردهاید یا چیز دیگر
۴) اینکه از سادات هستید یا عام (غیر سادات)
4️⃣ اگر برای دادن فطریه پول نقد ندارید، مقدار فطریه خود که در حسابتان موجود است را نیت نمایید و سپس برای فقیری که در نظر گرفتهاید آن را کارت به کارت کنید.
5️⃣ اگر کسی خودش فقیر باشد و نتواند زکات فطره را پرداخت نماید فطریه بر او واجب نیست.
6️⃣ زکات فطر بر سرپرست خانواده واجب است، یعنی کسی که افراد دیگر تحت تکفل او میباشند و بهعبارتی نانخور او هستند. حال ممکن است فردی بهعنوان سرپرست خانواده غیر از فرزندان و همسر خود، پدر، مادر یا افراد دیگری را هم سرپرستی کند که در این صورت بر او واجب است زکات فطره همه آنها را بدهد.
7️⃣ طبق فتوای بعضی مراجع عظام همچون آیتالله خامنهای، آیتالله مکارم و آیتالله سیستانی، کسی که پیش از غروب شب عید فطر بهعنوان میهمان وارد خانه کسی میشود، در صورتی که تنها برای افطار شب عید دعوت شده باشد نانخور صاحب خانه محسوب نمیشود و فطریه او بر صاحبخانه واجب نیست. (جهت کسب آگاهی از فتوای سایر مراجع عظام و نیز جزئیات فتوای مراجع نامبرده، به رسالههای عملیه مراجعه نمایید)
8️⃣ به هیچ وجه به پولی که بهعنوان زکات فطره کنار گذاشتهاید دست نزنید، یعنی آن را جابهجا نکرده و صرف موارد دیگر نکنید. همچنین مبلغی را که در کارت خود نیت کردهاید را نیز نباید صرف چیز دیگری نمایید.
9️⃣ همانطور که ذیلا اشاره خواهد شد، فدیه و کفاره با فطریه فرق میکند و هر کدام مسائل جداگانهای دارد. دقت کنید که این دو را با هم اشتباه نگیرید.
🔹 تذکراتی راجع به فدیه و کفاره:
کسانی که ماه رمضان سال گذشته را به هر دلیلی نتوانستهاند روزه بگیرند، اگر تا رمضان امسال قضای آن را به جای نیاوردهاند، باید برای هر روز مبلغ ۱۲ هزار تومان از گندم بهعنوان فدیه پرداخت نمایند و کسانی که امسال به هر دلیلی نتوانستهاند روزه ماه مبارک را بگیرند، فعلا لازم نیست فدیه بدهند، بلکه باید تا سال دیگر صبر کنند تا چنانچه توانستند قضای روزه را بگیرند و در آن صورت نیازی به دادن فدیه نیست، مگر کسانی که عمداً روزه خود را باطل نموده باشند که در این صورت علاوهبر قضای آن روز، باید ۶۰ روز (به نحوی که در رساله آمده) روزه بگیرند، یا ۶۰ فقیر را اطعام کنند که میتوان معادل آن را یعنی مبلغ ۷۲۰ هزار تومان از گندم پرداخت کرد.
در این رابطه مسائل دیگری در رسالههای عملیه هست که هر کس میتواند به رساله مرجع خود مراجعه نماید.
#اطلاعیه
🆔 @almiqat
📆 دیگر وقایع ماه رمضان که روز دقیقشان ثبت نشده است:
🔹 بدعت نماز تراویح
در این ماه در سال ۱۴ هجری قمری خلیفه دوم نماز نافله به جماعت خواندن را (با به جماعت خواندن نماز تراویح) بدعت گذارد، سپس مردی را برای مردها و مردی را برای زنها به عنوان امام جماعت قرار داد.
🔹 دعای باران توسّط پیامبر خاتم(ص)
در ماه رمضان سال ششم هجری قمری قحطی شدیدی در مدینه رخ داد، که پیامبر(ص) طلب باران کردند و باران آمد.
📖 منبع: کتاب «تقویم شیعه» (با تلخیص)
#تقویم_شیعه
🆔 @almiqat
❓پرسش:
خداوند دریا را برای حضرت موسی(ع) شکافت تا چند صد یهودی از آن عبور کنند، ولی اجازه داد شش میلیون یهودی توسط هیتلر کشته شوند، ماجرا چیست؟
✍️ پاسخ:
باسمه تعالی؛ اولاً شش میلیون یهودی توسط هیتلر کشته نشده و این دروغی است که صهیونیستها برای مظلومنمایی و مطالبه خواستههای غیرقانونی خود در دنیا مطرح و از آن سوءاستفاده نمودهاند. چراکه یهودیان اصلاً در آن زمان این تعداد نبودهاند، چه رسد به کشته شدگانشان! ثانیاً نجات پیدا کردن بنیاسرائیل توسط حضرت موسی(ع) با دعای آنها و ایمان آوردنشان به حضرت موسی(ع) بوده است. برای همین حضرت موسی(ع) از پروردگار متعال خواسته است که دعای آنها را مستجاب و آنها را نجات دهد و این عمل نیز محقق شده است. در زمان هیتلر مسئله کاملاً متفاوت است. یعنی مردم، خود هیتلر را بر سر کار آورده و از او حمایت کرده و سپس به آن مشکلات دچار شدند و زمانی او را نخواستهاند که دیگر کار از کار گذشته است و هیچکدام نیز مؤمن به خدای واقعی نبودهاند.
#پرسش_و_پاسخ
🆔 @almiqat
✅ اطلاعیه مراسم مناجات شبهای جمعه مدرسه علوم دینیه مهدیه در ماه مبارک رمضان (همراه با پخش زنده)
با توجه به تعطیلی برنامه توسل و مناجات روزهای سهشنبه در مدرسه علوم دینیه مهدیه تا پایان ماه مبارک رمضان، چه نیکوست بهرهمندی از این برنامه معنوی را در شبهای جمعه این ماه پر خیر و برکت مغتنم شمرده و با حضور پررنگتر در مراسم مناجات و نیایش شبهای جمعه مدرسه مهدیه، خود را از فضیلت مناجات با پروردگار مهربان بهرهمند سازیم.
همچنین به اطلاع میرساند بهمنظور استفاده بیشتر علاقهمندان، این مراسم پرفیض معنوی تا پایان ماه مبارک بهصورت «پخش زنده» در دسترس شما عزیزان خواهد بود.
🔹 زمان: ۳۱ فروردین، ساعت ۲۲ تا ۲ بامداد (شروع پخش زنده از ساعت ۲۴)
🔹 مکان: تهران، میدان شوش، ابتدای خیابان فدائیان اسلام، جنب مسجد مهدیه، پلاک ۱۳۶۳
🔹 با حضور خواهران و برادران
🔹 لینک پخش زنده:
almiqat.com/live